Close
מציג תוצאות 1 עד 18 מתוך 18
    חבר רשום ספרדי's Avatar

ברירת מחדל ניקוי פויקה

היום הזדמן לי לקנות פויקה מס' 4 בזול (100 ש"ח בשוק הפשפשים בחיפה).
    הבחור שקניתי ממנו את הפויקה ניקה אותה אבל וריסס אותה עם W40 עכשיו אני מעוניין לקנות אותה קראתי איפשהו שכדי ל"שרוף" את הפויקה או יש דרך יותר קלה מאשר מדורה?
    "גם כי אלך בגיא צלמוות לא אירא רע כי אתה עמדי" (תהלים כ"ג)
    "חייה את חייך כאילו אתה עומד למות מחר ולמד כל דבר כאילו תחייה לנצח" (מהטמה גנדי)

חבר רשום Tourist's Avatar

ברירת מחדל תגובה: ניקוי פויקה

כמעט בכל עיר, אחת לחודש (בד״כ ביום שישי שלפני ראש חודש) יש הכשרת כלים של הרבנות.
    למשל, בחיפה זה חינם בפינת רחוב ליד ביה״כ הגדול.

הכשרת כלים משתנה לפי סוג הכלי והחומר ממנו עשוי.

אחת השיטות היא ׳ליבון׳ - מחממים את הכלי עם ברנר עד שהוא נהיה אדום.

אולי זה יתאים לך ?
    בשנת אבל על הדיפנדר :/

חבר רשום tomer s's Avatar

ברנר. כלב גז.
    הכי קל להשאיל למישהו שצריך
    מפיץ מורשה כליי עבודה "בוש" "סיגנט" "שטל"
    נעלי "רד-בק" מכונות שטיפה של "קארשר" וצבעיי נירלט

חבר רשום ספרדי's Avatar

דברתי עם חבר ואמר שהוא יביא לי את הכלב גז שלו.
    "חייה את חייך כאילו אתה עומד למות מחר ולמד כל דבר כאילו תחייה לנצח" (מהטמה גנדי)

חבר רשום אלי ספרן's Avatar

תכניס לתנור הביתי לשעתיים אח"כ תן לפוייקה להתקרר תן שימון ע"י שמן זית וזהו
    יש להקפיד תמיד שהפויקה תישאר משומנת מקבלת גינג'ים חלודה בקלות אין לסבן עם שום חומר ניקוי משאיר טעם לווי באוכל
    סיימתם לאכול תכניס הפוייקה למדורה תפנה משאריות שימון על בסיס שמן זית וכ'ו

אל תחמם את הסיר למצב שהוא מאדים!!
    אצלי זה קרה בטעות (התמהמהתי עם הכלב גז...) וזה הרס את ה"ציפוי" שחור שלו והוא התחיל להחליד באותו אזור... למרות שימונים.
    בסוף הפך לעציץ...
    הייתי מנקה עם מסיר שומנים ואח"כ כמה סבבים של סבון כלים- יבוש טוב עם מגבת נייר ומיד שימון.
    פעם ניקיתי פויקה עם גרניק- נירטבים מאוד אבל מקה טוב לתוך הנקבוביות..
    בהצלחה

הכי טוב זה לשרוף. אפשר לעשות את זה גם עם תנור בבית על 200 מעלות אבל כך בחשבון שזה עושה עשן מסריח אז פחות שווה..
    אחרי שאתה שורף את הסיר, יש תהליך שנקרא שימור (CURE) שצריך לעשות כדי שהסיר לא יתפוס חלודה.
    מורחים שמן קנולה (לא סויה או תירס, הכי טוב קנולה כי נקודת העישון שלו היא מבין הגבוהות) בשיכבה מאוד דקה על כל הסיר (מבפנים,בחוץ, למעלה ולמטה).
    חשוב שהשכבה תהיה ממש דקה, אני שם שמן בקערה, לוקח עם האצבעות ו"מעסה" את הסיר. לאחר מכן אתה מכניס את הסיר לתנור של 175 מעלות לשעה.
    וזהו, אתה תראה ציפוי יפה ואחיד שישמור על הסיר גם ממים. עכשיו תלוי בשימוש שלך, אבל את התהליך צריך לעשות בערך פעמיים בשנה.
    קבל לינק עם סרטון הסבר בתחתית העמוד, תוכנית טלויזיה שאני מאוד אוהב. תתחיל לראות מתחילת הפרק בערך עד הדקה ה7, הוא מסביר מעולה.
    http://www.flixanity.com/show/good-e.../11/episode/19

חבר רשום ד ו ר ו ן's Avatar

ברירת מחדל ניקוי פויקה

בניגוד למה שנאמר, לפוייקה אין ציפוי, אלא מה שנצבר בג׳יפת הבישולים שעברו דרכו..

אותי הרבה יותר מטריד הwd40 שנספג בנקבוביות של יציקת הסיר.
    זה רעל.

ובגלל זה כן הייתי שורף אותו ארוכות במדורה או הפוך או עם ברנר.

מנסיון,
    גם פויקה שהופקר מטונף בחוץ שבועיים, והחליד, ניתן לניקוי עם דיסק מברשת, ואחרי שימון, כאילו כלום לא קרה.
    ההנאה שבאיטיות..

"The view of the Hilux from the back, often seen by others on the trail, rarely seen by anyone on the freeway."
    Hary Wagner

אני משתמש בשמן זית בתרסיס

ציטוט נכתב במקור על ידי ד ו ר ו ן צפיה בהודעה
    בניגוד למה שנאמר, לפוייקה אין ציפוי, אלא מה שנצבר בג׳יפת הבישולים שעברו דרכו..

אותי הרבה יותר מטריד הwd40 שנספג בנקבוביות של יציקת הסיר.
    זה רעל.

ובגלל זה כן הייתי שורף אותו ארוכות במדורה או הפוך או עם ברנר.

מנסיון,
    גם פויקה שהופקר מטונף בחוץ שבועיים, והחליד, ניתן לניקוי עם דיסק מברשת, ואחרי שימון, כאילו כלום לא קרה.
    לפויקה, כמו כל כלי יצוק לבישול, צריך להיות ציפוי גם אם בפועל אין.
    בסופו של דבר, גם אם אתה מנקה היטב מחלודה, זה לא אומר שהיא לא קיימת..ובסוף אתה אוכל אותה גם אם אתה לא רואה אותה..
    חוץ מזה אם תתחזק אותה בדרך שרשמתי למעלה לא תהיה צריך מברשת פלדה או כל מיני קומבינות, פעמים בשנה רק להעביר לה חיטוי (CURE AND SEASONING באנגלית). סה"כ אני אומר את זה בשביל הבריאות שלכם, זה היה המקצוע שלי שנים ארוכות (טבח).
    ואגב למרוח שמן בלי לחמם אותו שיידבק לסיר זה פחות פרקטי כי הוא מתחמצן מאוד מהר ככה..
    תעשה ניסוי קח פויקה שים בו מים חמים רגילים ותראה אחרי כמה דקות כבר תחזור שכבת החלודה. תחשוב שאם אתה מבשל בפויקה בסוף אתה מערבב את החלודה באוכל אבל פשוט לא רואה אותה..

נ.ב OPL שמן זית זה שמן עם נקודת שריפה מבין הנמוכות שיש, אחרי חמאה למען האמת... עדיף קנולה (גם תרסיס מעולה), שומר יותר טוב.

תהיו בריאים חברים : )

עריכה - מצאתי תמונות מניסוי שעשיתי. צד אחורי ביצעתי שימור בתנור (אפשר לראות את הסימני מריחה והציפוי שנוצר), צד קדמי רק מרחתי שכבת שמן. לאחר מכן השריתי את המחבת 48 שעות במים. מצא את ההבדלים:

ברירת מחדל ניקוי פויקה

ציטוט נכתב במקור על ידי -ליאור צפיה בהודעה
    לפויקה, כמו כל כלי יצוק לבישול, צריך להיות ציפוי גם אם בפועל אין.
    בסופו של דבר, גם אם אתה מנקה היטב מחלודה, זה לא אומר שהיא לא קיימת..ובסוף אתה אוכל אותה גם אם אתה לא רואה אותה..
    אני מעריך את הדאגה שלך, אבל זה המוצר הכי low-tech שיכול להיות, שנמצא בכל בקתה בפרברי פחוני יוהנסבורג.. דוקא כי הוא כזה טיפש ולא צריך תחזוקה.
    עשו ממנו בארץ לעיתים מוצר מתוחכם..

אנקדוטה:
    בתחרות בישול שהיתה פעם ברסטה, ראיתי זוג מפונפן, מסתובב בין ערימות כלי הברזל יציקה שעמדו ברחבה, חלקם עם הגראדים של היציקה, בגוון ״אבק אפריקאי אותנטי״, וחלקם אחרי ניקוי ושימון ע״י התאילנדי שעבד במרץ.

הזוג תהה לעצמו מה יראה יותר מתאים בבית, ״הפוייקה המבריק, או הפויקה בגוון מט״..
    ההנאה שבאיטיות..

"The view of the Hilux from the back, often seen by others on the trail, rarely seen by anyone on the freeway."
    Hary Wagner

תאמת אני לגמרי מבין אותך, פויקה זה הדבר הכי זרוק שיש, גם האוכל שמכינים בו לרוב באותה אווירה..וזה גם כל הכיף (כמו בימי הצבא המאושרים), שאתה לא מתחזק אותו ולא חושב עליו, מכין בו אוכל וסלאמת..

אבל תכלס, אם יש דרך מאוד פשוטה לשמור עליו, אין סיבה לאכול חלודה שפוגעת לך בבריאות בין אם זה LOW TECH או HIGH TECH... אני רק מביא את זה לידיעה כדי שאנשים ידעו שיש עוד דרך, משם כל אחד יחליט מה שטוב לו : )
    אגב ערכתי את ההודעה למעלה ויש עכשיו תמונה לדוגמא.

הטיפול הבסיסי הראשוני הפויקה הוא חימום ושימון כשהוא חם.

אחרי זה, מעבר לניקוי אחרי בישול, לא מצאתי שצריך לשמן שוב בחימום, ככה לפחות בנבלה שיש לי בכמעט עשרים שנה האחרונות.

מה שכן,
    בניגוד לדיעה הרווחת, כמו בכל בישול, מידת הצלחת התבשיל קשורה ישירות למידת ההשקעה, ותבשיל פוייקה שמשקיעים בתהליך בישול, טעים בהרבה משיטת ״בוא נזרוק הכל פנימה ונחכה״..
    ההנאה שבאיטיות..

Hary Wagner

חבר רשום ספרדי's Avatar

היום שרפתי אותה עם כלב גז טוב טוב ואח"כ שימנתי אותה עם שמן והשארתי בפנים את נייר עם שמן שקראתי איפשהו

חבר רשום ספרדי's Avatar

ציטוט נכתב במקור על ידי -ליאור צפיה בהודעה
    הכי טוב זה לשרוף. אפשר לעשות את זה גם עם תנור בבית על 200 מעלות אבל כך בחשבון שזה עושה עשן מסריח אז פחות שווה..
    אחרי שאתה שורף את הסיר, יש תהליך שנקרא שימור (CURE) שצריך לעשות כדי שהסיר לא יתפוס חלודה.
    מורחים שמן קנולה (לא סויה או תירס, הכי טוב קנולה כי נקודת העישון שלו היא מבין הגבוהות) בשיכבה מאוד דקה על כל הסיר (מבפנים,בחוץ, למעלה ולמטה).
    חשוב שהשכבה תהיה ממש דקה, אני שם שמן בקערה, לוקח עם האצבעות ו"מעסה" את הסיר. לאחר מכן אתה מכניס את הסיר לתנור של 175 מעלות לשעה.
    וזהו, אתה תראה ציפוי יפה ואחיד שישמור על הסיר גם ממים. עכשיו תלוי בשימוש שלך, אבל את התהליך צריך לעשות בערך פעמיים בשנה.
    קבל לינק עם סרטון הסבר בתחתית העמוד, תוכנית טלויזיה שאני מאוד אוהב. תתחיל לראות מתחילת הפרק בערך עד הדקה ה7, הוא מסביר מעולה.
    http://www.flixanity.com/show/good-e.../11/episode/19
    אני לא מצליח לראות את הסרטון

ספרדי, אתה מצליח להגיע לעמוד? אתה רואה את החלון של הסרטון והוא לא מתחיל לנגן? מה בדיוק הבעיה אחי? אעזור לך רק תן יותר פרטים...

עריכה - מצאתי לך את הפרק מיוטיוב, מקווה שהוא ישאר מספיק זמן עד שתספיק לראות

עובד לי כבר 5 שנים: אחרי שאני מסיים לבשל עם הפויקה אני מרוקן אותו מאוכל, ממלא בו מים, מחזיר אותו למדורה, ונותן למים להגיע לרתיחה. בד"כ אחרי שהוא מתקרר אין כבר צורך בנקיון נוסף ואם כן אני מנקה עם סקוץ עדין וסבון כלים. בסוף אני משמן אותו עם שמן קנולה או זית בשכבה עבה. הכי חשוב: להשתמש רק בשמנים ראויים למאכל בגלל תכיפות השימוש בפויקה - לא בטוח שעוד חצי שנה תזכור ששימנת אותו עם wd40 וזה פשוט מסוכן.

תהנה

חבר רשום דרור ברלי's Avatar

השתגעתם? מי משמן פויקה ב-WD40?.................
    ברגים חלודים אתם משמנים בשמן זית?...

מזכיר את ההיא שהלכה עם טמפון מעל לאוזן וחיפשה איפה שמה את הסיגריה.
    לא עונה בפורום
    לשאלות, קושיות, עצות, תובנות, נא לפנות בה"פ

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך
  •