δψλα ωμι μΰ ξετις ΰφμλν GMC JIMMY 96
ωμεν μχδιμϊ δβ'ιτΰιν
δςμπε ΰϊψ ηγω μΰεειψ ωπχψΰ "χιμεξθψ μμιθψ - www.kml.co.il
δΰϊψ δεΰ αςφν χθμεβ ψλα ξΰεγ ξεψηα ςν πβιςεϊ μϊηεν διψεχ.
αξωκ ωπδ εΰψαςδ ηεγωιν ΰρτπε ηεξψ ςμ λμ δψλαιν ωωεεχε αΰψυ ξωπϊ 1990 εςγ διεν.
ξςαψ μπϊεπιν ςμ λμ δψλαιν, διιηεγ ωμ δΰϊψ αλκ ωδεΰ ξφιβ φψιλϊ γμχ ΰξϊιϊ ωμ δψλαιν, λξε βν ρεβι ξζδξιν εςεγ.
πϊεπι φψιλϊ δγμχ ατεςμ ξϊαρριν ςμ βεμωιν ξωπι ΰϊψιν αςεμν εμΰηψεπδ βν βεμωιν αΰψυ ωδημε μδλπιρ ΰϊ πϊεο φψιλϊ δγμχ.
ξςαψ μλκ, αΰϊψ ιωπο λϊαεϊ εξΰξψιν ξδϊηεν διψεχ ωμ δψλα.
διιιϊι ξαχω ξδβεμωιν μδιλπρ μΰϊψ (αϊτψιθ δςμιεο μμηευ "φψιλϊ δγμχ ωμκ") εμξμΰ ΰϊ φψιλϊ δγμχ ωμ δβ'ιτιν/δθπγψιν ωδν περςιν ςμιδν, διεϊ εζε δχθβεψιδ ωδλι χωδ μχαμ πϊεπι φψιλϊ γμχ ΰξιϊιιν.
πωξη λξεαο ςμ ωιϊεσ τςεμδ ωμ δβεμωιν εαλκ ϊϊψξε ΰϊ ημχιλν μδβγμϊ δξΰβψ δΰψφι ωμ φψιλϊ δγμχ δΰξιϊιϊ ωμ δψλαιν.λξεαο πωξη μωξες αιχεψεϊ ςμ δΰϊψ αλγι μπρεϊ εμωτψ.
ϊεγδ μλεμν,
φεεϊ "χιμεξθψ μμιθψ"
δψλα ωμι μΰ ξετις ΰφμλν GMC JIMMY 96
βψζο μτεζδ χτδ μθςν εΰωψΰι μξϊγμχ
αιζεο,ωΰμδ ιδιε δφψεϊ ωμκ....
μτεϊη δωψωεψ:
ΰπι ξϊχωδ μδαιο,
ΰϊδ πεϊο ΰε ξψωδ ΰε ξφτδ ξδβεμωιν μξμΰ τψθιν λξε ηιρλεο αγμχ ςμ δψλαιν ωμδν?
αξχψδ ηωαϊ ΰεμι ωζδ λξε μϊϊ μηϊεμιν μωξεψ ςμ δωξπϊ?
ΰϊδ ξεγς μςεαγδ ωΰιο δψαδ ψλαιν μΰ ξωετψιν εφψιλϊ δγμχ ωμδν ΰτιμε μΰ χψεαδ μξεφψ δΰεψβιπμι ΰε ΰτιμε ΰηγ μωπι?
ΰϊδ ξεγς μςεαγδ ωηρλεο αγμχ ζδ γαψ ξΰεγ ρεαιιχθιαι εωιικ μριβπεο δπδιβδ ιεϊψ ξλμ γαψ ΰηψ?
ΰϊδ ξεγς μςεαγδ ωΰν ϊιχη 10 πδβιν εϊο μδν μπδεβ αΰεϊε ψαα ϊχαμ 11 ϊεφΰεϊ ωεπεϊ?
ΰπι ΰτιμε μΰ ψεφδ μδλπρ μγιεο ςμ δςφεϊ μηιρλεο αγμχ ωδςϊχϊν ξξχεψ ξΰγ ξτεχτχ,(μγςϊι)
αΰξϊ ωΰπι μΰ ψεφδ μδςμια, ΰαμ, ψφει ωδλεϊα (ΰε ξι ωδςϊιχ) ιγς ειαιο γαψ ψΰωεπι ςμ ψλαιν, δλϊαδ ξμΰδ α....μδιεϊ ςγιο πβιγ ξιγς μΰ ξγειχ ερεϊψ.
τϊψεπεϊ ΰμβπθιιν μαςιεϊ ιαεΰ ξΰψδ'α μιωψΰμ [email protected](ζλειεϊ ιεφψιν: χεαι θ.)
לפותח השרשור ....
נגיד שכתבת שלרכב שלי יש 0.063 PM ... שזה חלקיק סופר אולטרא מסוכן .. מה אני אמור להבין מזה ?
כמה זה המספר המותר ? 0.063 זה טוב יותר ? רע יותר ? ...
ומה אומר המונח "דרוג אנרגטי" ? הרבה זה טוב או רע ?
אני אמור לפתוח רכבים אחרים ולהשוות לבד ?
מה שווה נתון השואתי / ערכי ללא שום סרגל להתיחס אליו ?
תכל'ס .. כל אחד יודע כמה אוכל האוטו שלו, מה אנחנו אמורים להפיק מהאתר הזה ?
( מי שרוצה סופה, יקנה אותה גם אם כתוב שם שהיא אוכלת 1:1 )
φεςπιδ ..
ΰϊψ πηξγ εξςπιιο ρδ"λ.
αο ΰγν δξςεπιιο μψλεω ψλα, ιλεμ μαγεχ αΰϊψ δζδ ΰϊ δπϊεπιν ωμ δψλαιν, αιπιδν φψιλϊ δγμχ, εμτι λκ μςζεψ με μδημιθ ξδ δψλα δξϊΰιν με.
απερσ ΰτωψ μδωεεϊ ΰϊ δψλα ωμκ μψλαιν ΰηψιν, εμχαμ αριρ μδωεεΰδ.
ξερκ ξψλαϊ δξωπδ - δραϊ ψλαιν μδπςδ αβτ"ξ
ξεζξπιν μιφεψ ΰιϊι χωψ γψκ δξερκ.
μΰ ΰξψϊι ωζδ ψς, ΰαμ ζδ μΰ ωιξεωι. δΰεθε ωμι ωεεδ 231
ξδ ζδ ΰεξψ ?
230 ζδ ιεϊψ θεα ΰε ιεϊψ ψς ?
ζΰϊ δλεεπδ ωμι.
φεςπιδ ..
האתר נראה יפה ודי מושקע, יש לא מעט הסברים ליד כל נתון, באמת שווה גם לרשום ליד כל נתון אם יותר זה טוב או רע, וגם מה הממוצע של אותו נתון מכל הרכבים ומהרכבים באותה קטגוריה.
לגבי צריכת דלק של רכבי שטח, לי אישית יש בעיה לרשום את הנתון הזה באתר (בואו נעזוב לרגע שאין את הרכב שלי כי הוא ישן), למה, כי:
- המנוע לא סטנדרטי
- הצמיגים לא סטנדרטים
- הרכב עצמו רחוק מאוד מהסטנדרט
כל הדברים הללו יגרמו למישהו "ירוק" לראות את צריכת הדלק המאוד גבוה שיש לי ברכב וישר לצעוק ולנסות להוציא איזה חוק נגד רכבים כמו שלי, הוא לא יודע שזה רכב רק לטיולים, שביום יום יש לי את הרכב הכי חסכוני בעולם וזה גם לא מעניין אותו.
אולי אני פרנואיד, אבל:
- נראה לי בעיתי רכבים משופרים וכל הקטע הירוק (ואני מאוד שומר על הסביבה)
- It's not paranoia if they're really after you
בקיצור, את הנתונים על הרכב שטח שלי אני לא אכניס לאתר הזה, את הנתונים של הרכב הפרטי שלי אני כן
בהצלחה
- ζδ ξδ ιω εςν ζδ ππφη!
- δφιαεψ ξθεξθν εμλο δφιαεψ ξωμν ....
δψςιεο πηξγ ΰαμ ηρψιν δψαδ ψλαιν εαημχ ξΰμδ ωξετιςιν ιω θςειεϊ απϊεπι ιφψο ωΰιο ςμιδν αλμμ ξημεχϊ.
γεβξΰ χιφεπιϊ: ιω ψλαιν ωλϊεα ςμιδν ωδξπες ξεβγω (θεψαε) εαλμμ ΰιο ξπεςι θεψαε μΰεϊε ιφψο αγβν δπιγεο.
הצצתי בנתוני הויטארה מהשנתונים השונים - סתם הדביקו שם מספרים בלי ביקורת איכות מינימלית. לפי הנתונים שהציגו שם הצריכה בפועל של המנועים המוזרקים גבוהה יותר משל הישנים עם הקרבורטורים. איזה קשקוש ...
εΐπΔβΐμΘδ αΐΰΘζΐπΘι ιδεδ φΐαΘΰεΙϊ; ΰΔνΞιΐλΛτΜΗψ δΖςΘεΙο δΗζΜΖδ μΘλΖν ςΗγΞϊΜΐξΛϊεΜο
מה אתם קופצים?
אתר נחמד להשוואת נתונים!
אמנם יש מה לשפר, אבל ישר לתקוף שמישהו מנסה לעבוד עליכם??
ישראלים לך תבין..
נכון, כל שרשור של צריכת דלק ישר מביא את הסעיף. יש מאחוריו איזה אינטרס של איזה "חומד לצאן"
אבל פה אני לא חושב שזה המקרה.
גם אם הצריכה משתנה בין נהג לנהג יש סטטיסטיקה שתתקן את זה שככול שהמדגם היה יותר גדול כך גם הדיוק יעלה.
לי חסרה הפרדה בין צריכת דלק בעיר/בינעירוני/מעורב, הנתונים האלו יכולים להיות שונים מאוד אחד מהשני. נכון שעם מדגם מאוד גדול אפשר לטעון שהתוצאה היא צריכה ממוצעת, שזה מה שמעניין את רוב האנשים, אבל קודם צריך שיהיה מדגם מאוד גדול, וגם אז יהיו חסר נתון של סטיית תקן שייתן ערך מוסף לתוצאות.
בנוסף, אפשר בקלות יחסית להכניס סעיף "הערות" שבו ניתן לכתוב בצורה חופשית אם הרכב משופר, אופי הנסיעה, ועוד מידע שנראה רלוונטי, וגם להציג אותו אח"כ. מכניס קצת כאב ראש של סינון הערות פוגעות או לא רלוונטיות, אבל שווה את זה.
בנוסף, בטופס הכנסת הנתונים מצויין "צריכת דלק: |XXXX| ליטר, לקילומטר", בעוד המידע המוצג הוא ק"מ לליטר (הפוך), וזה כנראה גם מה שאתם באמת מצפים שיכניסו... שווה וקל לתיקון.
μηαψι τεψεν β'ιτμεβ διχψιν
ψΰωιϊ, ϊψωε μι μεξψ ωΰπι ωξη ωδΰϊψ βψν μλν μδβια, ζδ ιτδ εζδ ξψΰδ ςμ χδιμδ δψαδ ιεϊψ θεαδ ξΰωψ ατεψεξιν ΰηψιν.
ωπιϊ, ΰπι ΰεξψ λκ: "βν ΰϊ ψεξΰ μΰ απε αιεν ΰηγ".. δλεεπδ ωμ δΰϊψ δζδ δεΰ μϊϊ ΰϊ δξιγς δλι θεα ωιω. ΰπε ξεγςιν μςεαγδ ωφψιλϊ γμχ δεΰ πϊεο ρεαιιχθιαι μςιϊιν, εδφψιλδ ϊμειδ αδψαδ ξψλιαιν. ςν ζΰϊ, ΰν ξρτψ ψα ωμ ΰπωιν ιψωξε ΰϊ φψιλϊ δγμχ ωμδν, ΰπε πβις μξρτψιν ιηριϊ ξγειχιν ωπεϊπιν ΰιπγιχφιδ ςμ δφψιλδ δΰξιϊιϊ. ιωπν ψλαιν ωςωψεϊ ΰπωιν ξιμΰε ΰϊ φψιλϊ δγμχ ωμδν, ΰζ ΰπι ξπιη αεεγΰεϊ γι βαεδδ ωδςψκ ωπψων δεΰ ιηριϊ ξγειχ.
ΰπι ηιια μφιιο ωαωψωεψ δχφψ δζδ χιαμϊι δψαδ ςφεϊ ωμτηεϊ ςμ ημχ ξδο ΰπε λαψ ςεαγιν, λξε μδφια "αΰψ ξγιγδ" μιγ λμ πϊεο λγι ωδβεμω ιιγς ΰικ δψλα αιηρ μΰηψιν αχθβεψιδ ωμε.
απερσ, ΰν ιω μξιωδε πϊεο ωρεϊψ ΰϊ δπϊεο ωμπε, ΰπε πωξη μχαμ τπιδ απεωΰ, αφψεσ ξχεψ ψωξι μβαι δπϊεπιν δημετιιν, λι ΰπι αδημθ ιλεμ μεξψ μλν ωδπϊεπιν ξεφμαιν ςν δψαδ ξχεψεϊ, αςιχψ αψλαιν ωαιο δωπιν 1990-2000.
αλμ ΰετο, ϊεγδ μλμ δξβιαιν εΰπε αδημθ πωξη ΰν ϊξμΰε ΰϊ φψιλϊ δγμχ ωμλν.
ΰβα, δημεχδ μςιψεπι εαιο ςιψεπι, βν διΰ ϊβις.
"χιμεξθψ μμιθψ"
www.kml.co.il
ωξψε ςμ χωψ