הי,
חגורת הבטיחות אצלי בויטארה רפוייה ולא חוזרת למקומה כאשר משחררים אותה, מרגיש כאילו הקפיץ חלש ולא בעייה של חיכוך. האם יש דרך קלה לסדר את זה ?
תודה,
נדב.
וְנִגְלָה בְאָזְנָי יהוה צְבָאוֹת; אִם־יְכֻפַּר הֶעָוֹן הַזֶּה לָכֶם עַד־תְּמֻתוּן
גם אצלי בג'ימני![]()
יש דרך לסדר את זה ללכת לחנות ולקנות זוג חגורות חדשות 250 ש"ח משהו איכותי.(אני אישית קניתי מרדלר מושבים לרכב למי שתיכף יתכוון לשאול מאיפה לקנות).
דבר ראשון יותר חשוב מכל הבוחטות שנשפכות על השיפורים.
וְנִגְלָה בְאָזְנָי יהוה צְבָאוֹת; אִם־יְכֻפַּר הֶעָוֹן הַזֶּה לָכֶם עַד־תְּמֻתוּן
אני באמת לא מבין את התגובות של "תקנה חדש",
החגורה תקינה מבחינה בטיחותית, אצלי לפחות (וגם אצל נדב),
איזה סיבה יש להוציא על זה ישר 300 שקל, בלי לנסות לתקן?
וזה רק מהראיה הכללית של הנושא.
זה עוד החלק הטוב בעצה שלכם,
בשרשור תיארו 4 בעלי ג'ימני את הבעיה.
בכל ג'ימני יש מערכת כריות אויר, שמחוברת לבסיס החגורה
אני לא יודע איך זה היה יכול להגמר אם מישהו חסר ניסיון היה קונה באמת חגורות ב-250 שקל, ומנסה להחליף לבד.
במקרה הטוב באלפי שקלים על הגה חדש, וכרית אוויר נוסע חדשה. במקרה הרע בבית חולים.
כמובן, שגם אם לא היה נגרם נזק, החגורות החדשות "האיכותיות" שהמלצתן לקנות, כנראה לא היו מפעילות את הכריות אוויר, ואז מה?
אני לא יודע לגבי הויטרה, אם יש כריות אוויר, ואם הן מופעלות מחגורת הבטיחות,
אבל בג'ימני יש לנקוט משנה זהירות בכל הנוגע לחגורות הקדמיות.
אני מודה על הניסיון לעזור, אבל בבקשה תשתדלו לא לתת עצות, שעלולות לפגוע בשואלים.
ואם לא יודעים בוודאות- פשוט לא עונים. אנשים פה סומכים על עצות של חברי הפורום בעיניים עצומות. ולא תמיד זה מוביל לתוצאות חיוביות.
אביעד פארן.
אצלי אין כריות אוויר כלל.
בהמשך למה שכתב אביעד!!!
לנהוג ברמת זהירות מקסימלית בכל מה שקשור לכריות אוויר.
(אה, והגה לגימיני עולה בערך 1500 ש"ח לפני מע"מ.)
מצד אחד אתם אומרים מה בסך הכל החגורה תקינה רק לא חוזרת מספיק טוב, בשביל זה לא צריך לזרוק 300 ש"ח.
ומצד שני אתם אומרים לא לתת עצות סתם זה בטיחות והגעתם עד הבית חולים.(חס וחלילה).
אז קודם כל אתם חיים באשליה אם אתם חושבים שהחגורה תקינה אם היא לא חוזרת מהר למקום ונתקעת או נגללת לאט בקטעים מסוימים,היא לגמרי פסולה ולא תקינה.
לסיכום צודק 100 אחוז כנראה לג'ימיני החגורות האיכותיות לא מספיק איכותיות וכמו שאמרת לא כדאי לחסר ניסיון להתעסק ולנסות לתקן "בסה"כ את הקפיץ המחזיר" ולכן כדאי לך לכנס למוסך מורשה או המרכזי של סוזוקי להכין בארנק תחבילה ולהסתמך על מומחים ולא עצות מחברי הפורום.
(העצה בערבון מוגבל ואין לייחס לה כל חשיבות).
אז כמה עולה חגורה מקורית לגימני?![]()
חברה להרגע... קודם כל תפרידו בין רכבים בעלי כריות אויר ואלו שלא.
לרכבים בעלי כריות אויר יש בדרך כלל גם מקדמי מתיחה לחגורות שזה
עסק שלא מתעסקים איתו במדרכה ליד הבית,כאן צריך מישהו שמכיר
את המערכת.
take nothing but memories
leave nothing but footprints
הי,
רק כדי להחזיר לרגע את השרשור להקשר המקורי: ויטארה מודל 1994, בלי כריות אוויר ותיחכומים מיוחדים, החגורה לא "נתקעת" במקומות מסויימים אלא פשוט הקפיץ המחזיר חלש ולא אוסף את החגורה עד הסוף. החגורה מתפקדת היטב בבלימה, קפיצות/רעידות ושיפועים.
מי שמכיר אותי יודע שאני לא נוהג להתקמצן בתחזוקת הרכב, ובטח לא בענייני בטיחות, אבל גם אי אפשר כל מכלול אוטומטית להחליף לחדש (חוצמזה שזו הזדמנות טובה להבין איך העסק עובד ...)
נדב.
סביר להניח שאבק וליכלוך הם הגורמים לבעייה.
יש לפרק את כיסויי הפלסטיק,לחשוף את מנגנון החגורה,
לנקות אותו ולהתיז ספרי שימון .
take nothing but memories
leave nothing but footprints
אפשר למתוח את הקפיץ של החגורה.
נעשה על ידי מספר פעמים בעבר.
פרק את החגורה מהרכב, הוצא את החגורה מן הבסיס עד הסוף, ותראה בדיוק איך לנתק אותה, לחזק את הקפיץ בעוד סיבוב או חצי סיבוב, ולהחזיר אותה.
שני דברים -
אינני מעונין לפרט את התהליך יותר מכך, גם כך פירטתי מספיק, ואינני ממליץ להתעסק עם זה, למרות שזה אפשרי.
יש חגורות בהם יש לקפיץ נטייה לעוף, והוא יכול לרסק עצמות. הוא קפיץ מאד, אבל מאד חזק.
לא לנסות את זה בכלי רכב עם כריות אויר בכלל!!!!
Willys סגור 58, כמו בסמלון, שסיים שיפוץ
Willys סגור 53, דגם מפואר - ממתין לשיפוץ
לדעתי, בעלי הג'ימני שעדיין באחריות - לכו למוסך המרכזי, אין כאן שאלה בכלל.
לאלה שאין אחריות...אפשר "ניסוי ותהייה", השאלה היא האם אתם רוצים להסתכן בכך.
ודבר אחרון, מצטרף לאזהרה של שמיל על החוזק של הקפיץ...
לא הגעתי לראש שרשרת המזון כדי להיות צמחוני!
מחפש רוכש לזוג כליות במצב טוב,כולל עבודה...
שמרו על קשר