נכתב במקור על ידי
נמרוד
אני בניתי לפני שבע שנים בית פרטי בעמק יזרעאל.
החוויה שלי ושל אשתי מאד חיובית בסך הכל. אני מהנדס, מומחה בתחומים מאד מסוימים שמהם אני מתפרנס, מבין ומתעניין בתחומים אחרים כתחביב, לא מומחה ולא מתיימר להבין בבניין. אבל אני יודע איך נראית התמונה הגדולה שנקראת פרויקט. זה משהו שחסר להרבה אנשים.
בכל מקרה - בבניית בית פרטי יש שני בעלי מקצוע חשובים, ושניים בלבד.
הראשון והחשוב ביותר - המתכנן. אסור להתפשר על אדריכל. להפגש עם אדריכלים, עוד אחד ועוד אחד. עם בת הזוג. האדריכל. הסגנון חשוב, תיק העבודות וחוות הדעת קריטיות, הכימיה האישית קריטית יותר.
לא להסתכל על המחיר בכלל! - זו העצה שלי. מחיר התכנון זניח ביחס למחיר הבית, ותכנון טוב יחזיר את עצמו בענק בהמשך. ביצוע בינוני לתכנון מעולה יתן לך בית מצויין, עם פגמים פה ושם שתתקן עם הזמן. ביצוע מעולה לתכנון גרוע לעומת זאת... לא יהיו דליפות, סבבה, אבל הבית לא יענה על הצרכים שלך ויבאס אותך שנים קדימה. ואת זה אי אפשר לתקן.
זו העצה החשובה ביותר, שלי לפחות.
בעל המקצוע השני - זה מי שיבנה את הבית. זה יכול להיות קבלן מפתח, או מפקח בנייה, או פרויקטור, או שלל שמות אחרים.
אני לא רואה הבדל עקרוני גדול בין קבלן מפתח למפקח בנייה. ההבדל הוא במבנה של העסקה ואיך הכסף עובר מיד ליד, וזה הבדל חשוב, אבל זה לא משנה - שניהם עושים את אותה עבודה - בונים לך את הבית. חייבים להיות יחסי אמון מוחלטים בינכם. בטח שיש רמאית ושקרנים ושרלטנים, אבל לא חסרים קבלנים טובים מפקחים טובים. הם מן הסתם לא יהיו הזולים.
התחום הזה טריטוריאלי בהגדרה המלצות ממי שגר במקומות אחרים בארץ לא רלוונטיות. מי שיבנה לך את הבית צריך להיות מהאזור שלך, לכן החיפוש שלהם הוא בישוב שלך ובישובים הסמוכים בין האנשים שבנו בשנים האחרונות. אני מאמין שדי בקלות תגיע לכמה שמות שחוזרים על עצמם כבעלי מקצוע טובים. גם פה, העלות שלהם היא לא העיקר, הזול עולה ביוקר (הוא צריך להתפרנס - אם הוא לא לוקח מספיק ממך, הוא אכן כנראה משלים מבעלי המקצוע, כלומר מהכיס שלך בעקיפין).
אני אזרוק פה מספרים על הפרויקט שלי, מלפני שבע שנים. אדריכלות עלתה לי 40,000 שקלים (אמצע התחום של הצעות המחיר שקיבלתי, לא זול וגם לא יקר במיוחד - בחרנו את זוג האדריכלים שהתחברנו אליהם אינטואיטיבית). מפקח/מנהל פרויקט עלה לי 90,000 שקלים (היקר ביותר ובהפרש גדול מכל הצעות המחיר שקיבלתי). התוצאה - שירות VIP. בית של 240 מטר ברמה גבוהה, שנבנה בדיוק בזמן שתוכנן, בתקציב שתוכנן, - ללא אחוז אחד של בלת"ם. המחיר היה 1,100,000 באקסל שלי מהטרקטור שניקה את השטח הנקיון הסופי של הרצפה לפני כניסה לבית, כולל מזגנים, מטבח, ארונות, פרגולות, גופי תאורה וכדומה. לא כולל את התכנון והפיקוח שציינתי את מחירם.
בהצלחה!
שמרו על קשר