"תקן זה תקן"
לא מדויק, תקן מסמן רף מסוים בו כל היצרנים מחויבים לעמוד .
מעבר למחויבות לעמידה בתקן , יצרן יכול*להשתדל יותר ולפתח מוצר מעל דרישות התקן .
שיותר מאוחר יהפכו לתקן חדש יותר.
Printable View
"תקן זה תקן"
לא מדויק, תקן מסמן רף מסוים בו כל היצרנים מחויבים לעמוד .
מעבר למחויבות לעמידה בתקן , יצרן יכול*להשתדל יותר ולפתח מוצר מעל דרישות התקן .
שיותר מאוחר יהפכו לתקן חדש יותר.
אני עובד עם שתי מסכות של SPEEDGLASS כבר 18 שנה מסכה מעולה ,בלי קשר למסכות של זיקה אני לא קונה מסכה מיצרן זול /בלי שם מוביל בתחום , בסופו של דבר אין מחיר לעיניים והיצרנים המובילים בתחום תמיד מיצרים מוצר טוב יותר , עם יותר חישנים מהירות תגובה יותר מהירה וכו' זה חשוב מאוד לבריאות העין , במחיר זול עדיף מסכה עם זכוכיות.
עידו
מניסיון אישי עם חול בעיניים...
אני בדיעה של עידו, אם אין כסף או כמו במקרה שלי צורך במסיכה מהטובות ביותר מאחר ואני לא מרתך כל יום...
אני מעדיף להשתמש במסיכה עם זכוכית טובה ולהחליף כשצריך מאשר לקנות מסיכה אלק' זולה .
ליאור
אמרתי כבר בהתחלה, מסיכה אלקטרונית לא סופרר מקצועית , סכנת נפשות.
לפני מספר שנים עבדתי בריתוך תקופה קצרה במפעל קטן , בטעות הנחתי שהמסיכה האלקטרונית של רתך הטיג תהיה נוחה יותר , אחרי יומיים עבודה כבר חשבתי להתפטר, כאבי עיניים שהטריפו אותי,
הלכתי למנהל העבודה וסיפרתי לו , והוא מיד שאל באיזו מסיכה השתמשתי, נתן פיק 2 איתה
והזדעזע, ואמר שטוב שלא המשכתי עוד יום יומיים כי אז הייתי מתעוור .
חזרתי למסיכה רגילה עם מקדם הגנה הגבוה ביותר והכאבים חלפו.
לא סתם כתבתי את המשפט הבא בניסוח הזה -
השאלה הראשונה שלי בנושא מהירות ההחלפה עלתה כניסיון לפתור את הסיבה להרגשה המוזרה הזאת.
משהו הציק לי, לא בדיוק "כאב"...אלא הציק בריתוך במסיכה של זיקה. אני מרתך עם "הרגישות"
על הגבוהה ביותר(שזה הכי טוב), בדרגה 13 - הכי גבוהה, ובנוסף לפעמים אפילו עם משקפי שמש.
האמפר לא עולה מעל 120 אף פעם , לרוב מתחת ל90 אפילו. לכאורה המצב הכי בטוח שניתן להגיע עם המסיכה.
ריתכתי היום כמה וכמה תפרים, חלק על ברזל שחור וחלק על נירוסטה עם אלק' 3.25 ו 2.5 בהתאמה.
ואחרי איזה 20 תפרים לא גדולים שוב משהו הציק לי, בנוחות העין....טיפה בראייה... לא משהו רציני אך נוטה לעין ימין.
החלטתי לחקור את הנושא, ריתכתי, שיחקתי עם כל הפונקציות, החלפתי למסיכה רגילה, סגרתי את תחתית
וראש המסיכה בעזרת בד למניעת כניסה של אור, ריתכתי בתנוחות וזויות שונות ואז פתאום מצאתי את זה.
בריתוך עם הראש מימין לאזור הריתוך(מבט שמאלה) - הזכוכית כהה מאוד.
בריתוך עם הראש משמאל לאזור הריתוך(מבט ימינה) - הזכוכית כהה פחות ובחלק התחתון באופן משמעותי.
בדקתי....בדקתי שנית - אותן התוצאות.
הדלקתי פרוזקטור חזק ( מספיק גם נורת להט רגילה ) והתחלתי לבחון את שטח החלונית במסיכה כשהיא מוחזקת
ביד מול הפרוזקטור (המסיכה מכוונת על 13).
התוצאות -
מרכז המסך - הכי כהה.
פינה שמאלית עליונה - כהה ברמה טובה.
פינה שמאלית תחתונה - כהה פחות.
פינה ימינית עליונה - עוד יותר בהיר מהאחרון.
פינה ימנית תחתונה - כמעט אותה הדרגה כמו מרכז החלונית ברמת סינון 9 !!! (שימו לב שהעין המציקה הייתה עין ימין - בהתאם ).
קשה להבחין בזה כשמסתכלים ישירות מול החלונית אבל כשבוחנים מרחוק זה ברור.
חלקים מסויימים בחלון (כשהפינה הימנית התחתונה לוקחת בענק) בהירים משמעותית ומסננים פחות,
כאשר רוב החלק התחתון של החלונית בהיר בצורה ניכרת ממרכז המסך ומהחלק העליון.
אשמח אם חברי האתר המחזיקים במסיכה יערכו את אותו המבחן ויבדקו האם הדבר קורה גם אצלהם.
מה עושים? לא יודע.
המסיכה כבר לא באחריות, ואם הפגם לא נקודתי אצלי - אני בכלל לא רוצה לתקן או להחליף אותה.
אכזבה שאין לתאר !
אני מרתך עם המסיכה הזאת שנתיים + ומשהו כמו 20 קילו אלקטרודות וכל הזמן חשבתי
שהבעיה אצלי.
האם יש זכוכיות יותר כהות מ12? איך יודעים שהזכוכית טובה ולא דרעק?
שוב....זכוכית טובה?!?!
אני צריך לסיים פרוייקט ומה שבטוח זה שאסיים אותו עם מסיכה רגילה !
לילה טוב
ים
בקש מהמוכר זכוכית עם מקדם 12 נדמה לי שזה הכי גבוה,
אף פעם לא שאלתי על מותג, פשוט בדקתי מיד בריתוך,
רק וודא שמסגרת הזכוכית במסכה הקבועה אוטמת היטב זליגת אור מההיקף
ושהמסכה עצמה עשויה חומר עבה יחסית ורך.
כמעט קניתי מסכה חדשה בל.כ צריפין לפני כשבועיים ,אבל במבט שני בוחן האיכות הנמוכה דחתה אותי,
לעומת זאת מסיכת הראש שקניתי פעם ב '84 באשקלון היתה איכותית יותר מכל הדראק הזול שהציף את השוק בשנים לאחר מכן, כבר לא עושים כאלו.
לגבי המסיכה של 3M, המחיר לגירסאות המשוכללות ממריא עד לכמעט 600$ .
ים יש זכוכית 13 בדרך כלל קשה להשיג אותן בחנויות.
לא מפליא הקטע עם המסכה שלך , אני מבין את התסכול שלך , בדברים הללו אין קסמים המחיר כן קובע את האיכות ,SPEEDGLASS בארץ עולה באיזור 4000 ש"ח ,אני המלצתי לאחרונה לחבר להביא מארצות הברית ולאחר משלוח ומיסים עלתה לו 2200 ש"ח ,מסכה עם מצבים לטיג מיג והשחזה עם כיוון כהות ורגישות ומצב אוט' וידני (לעבודה בשמש ) לאחרונה קונצרן 3M קנה את המפעל וזה מראה גם על איכות (המפעל שויצרי במקור),אל תחסכו על העינים שלכם או מסכה אלק' איכותית של יצרן מוכר או מסכה עם זכוכית ,בנוסף חשוב בבחירת מסכה שתכסה את הראש עד אחרי האוזנים ואת הצוור כמה שיותר נמוך (למניעת אחזר אור לתוך המסכה) עם אתם רוצים למנוע עוד כניסת אור אז יש לקנות ראשיה מעור שמגינה על הראש והצוור.
עידו
לא מכיר מותגים, את הזכוכית שלי קיבלתי מסוכן של וירט שמביא לנו ציוד בעבודה, אני מרתך עם מסכה עם זכוכיות בדרגה 12 מאז שלמדתי לרתך, אף פעם לא היו לי בעיות או כאבי עיניים, חוץ מהתקופה שרק למדתי ואז לא הייתי מספיק לסגור את החלון לפני הניצוץ, אחרי שאתה מתרגל אין שום בעייה..
יש לי גם אלק' ואני לא משתמש בה בכלל...
תודה רבה לכם על התגובות וההכוונה.
אני חוזר ומדגיש שיתכן והפגם הוא רק במסיכה שלי, לכן ביקשתי מחברי הפורום הרבים שמחזיקים
במסיכה לבצע את הבדיקה בעצמם.
אני חושב שבהחלט מדובר בפגם במסיכה הספציפית שלך.. עד היום לי לא הייתה שום בעיה ועבדתי איתה הרבה זמן.
בכל מקרה, אני אבצע את הבדיקה בסופ"ש ואעדכן אותך.
אני מרתך עשרות שנים .
כשיצאו המסכות האלקטרוניות קפצתי ראשון והתחלתי להשתמש .
מהר מאד חזרתי למסכה הישנה שמחזיקים ביד .או מגלגלים מהראש .
אני לא מסתדר עם האלקטורנית . לפיק פה ושם זה נחמד .
למי שעובד שעות בהפסקות . ההבזקים שאתה חוטף הם אלה שיוצרים את ההרגשה .
ובסה"כ נזק .
תעשה סקר במסגריות מקצועיות ....
איציק
זכוכית 13 זכוכית 300 ....:rolleyes:
חזרה לתחילת השרשור כמה זכוכיות אחת אחרי השניה תראה מה טוב לך ונגמר
איציק
זכוכית 300 ???
בחנויות האספקה הטכנית יש 9-10-11-12 וזהו.
זכוכית 12 תספיק,
אם אתה לא מוצא 13 ומתעקש על יותר סינון,
קנה 2 צבעוניות 12 ושים אותן במסיכה, אחת על גבי השניה ו וותר על השקופה הפנימית במקום.
ממליץ גם על סינר עור עבה, המגן גם מגיצים וגם מהקרינה ונשמיות .
שלום לכולם,
מחזק מאד את מה שאציק אומר.
גם אני ניסתי עם מסכה אלקטרונית לפני מספר שנים וזה לא עשה לי כל כך טוב.
אני עובד עם מסכה רגילה זכוכית 11 וושני זכוכיות שקופות - אחת לפני השחורה ואחת אחרי השחורה.
בכל הבית מלאכה שלנו אף רתך לא עובד עם מסכה אלקטרונית.
ויש כ4 רתכים ובכל צוות שני רתכים.
סה"כ כ12 רתכים מקצועיים שמרתכים כל יום וכולם עם מסכה רגילה.
למרות שאני לא נגד מסכה אלקטרונית אני פשוט לא מכיר אנשים שמרתכים הרבה ומשתמשים במסכה אלקטרונית.
המשך שבוע טוב,
עדי.
backdoorman ( אם יורשה לי לשאול מה שמך? )
נראה לי שדרך 2 זכוכיות 12 אני לא אראה כלום, אבל זה טעון בדיקה (אולי 12 ו9 יהיה סביר).
מאז שהתחלתי להסתובב עם משקפי שמש, אני משאיר אותם עלי כשאני מרתך, דרגת הכהות שלהם מאוד מאוד נמוכה
כך שהם לא מפריעים וזה עוד מחסום שמסנן UV ומגן על העיניים, למה לא?
אם כבר אז טיפ פשוט "שהמצאתי" למניעת כניסת אור מתחת למסיכה הוא לחבר חתיכת בד(לח או לא דליק)/עור - קטנה לתחתית המסיכה בעזרת אטבי כביסה פשוטים ובכך בעצם ליצור מן "סינר" כזה מתחתית המסיכה עד לחולצה.
חשוב בעיקר בחושך !
ואני לתומי חשבתי שכל בעל מקצוע כבר עבר היום למסיכה אלקטרונית.
רב תודות לכם חברים...
אני רתך כבר מעל 20 שנה ויש לי שתי מסכות של speedglass אני עובד איתן כל יום בממוצע כ 4 עד 6 שעות כבר למעלה מ 17 שנה , הרבה מפעלים לא מצידים את העובדים שלהם בציוד חדיש בגלל המחיר (ואני לא מתיחס למסכות של 1000 ש"ח של מפעל אנונימי בסין ) ציוד מגן איכותי תמיד חשוב ולא רק מסכה גם משאבת גזים של ריתוך מיגון נשימתי וכו' (עדי אני מתאר לי שגם את אלו אין ל 20 רתכים אצלכם בעבודה ) ובכלל רמת המודעות לסביבת עבודה בטוחה בארץ מאוד ירודה ובפרט בריתוך.
עידו