תקנות חדשות הממתינות לשרת התחבורה החדשה יהפכו את רובנו לעבריינים.
התקנות שבאו להסדיר את תופעת מוסכי המדרכה, יפגעו ישירות בעשרות אלפי חובבי רכב.
ובפירוט:
https://cars.walla.co.il/item/3453260
Printable View
תקנות חדשות הממתינות לשרת התחבורה החדשה יהפכו את רובנו לעבריינים.
התקנות שבאו להסדיר את תופעת מוסכי המדרכה, יפגעו ישירות בעשרות אלפי חובבי רכב.
ובפירוט:
https://cars.walla.co.il/item/3453260
עצוב לקרוא את הפסקה הראשונה ...
שטוקהולם במייטבה ...
מהתקנות נשמע שזה פילטר מזגן
לדעתי זה כדי להרתיע כל מיני חפרים שבאים לתקן לך עד הבית.
לאף אחד לא באמת אכפת אם תחליף פילטר לבד.
גם לדעתי זה נועד לחאפרים,
אבל יכלו להחריג 'למעט על ידי בעל הרכב...'.
לא החריגו - ולכן זה יכול להיות מופנה כלפינו.
נאמר אחרת, הרבה יותר קל להתלבש על אזרחים נורמטיביים מאשר להתמודד עם עארסים חאפרים.
הזוי. נראה אותם אוכפים את זה.
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
אני לא מצליח להבין את הפרשנות של הכתב. מה שאני מבין מזה הוא שמרחיבים/מגדירים בתקנה את התחומים שניידת שירות של מוסך רשאית לעסוק בהם. רשום במפורש על מי התקנה מדברת.
כבר שנים רבות שניידת שירות זה לא סתם ברלינגו שמועמס בכלים, אלא תחום שמוגדר בצורה די מקיפה, לגבי המבנה המדויק, התכולה ופעולות שמותר לבצע איתה.
מה הקשר אלינו?
הכתבה הזו נראית כמו נסיון לייצר דרמה על כלום.
מאידך, אני לא משפטן. אשמח לראות כאן דעה של אחד כזה.
מצחיק. האיוולת ….
כי להחליף גלגל לבד מותר לי. כי אחרת אני תקוע בדרך. וגלגל זה אביזר בטיחות ממדרגה ראשונה.
גם פנס ראשי מותר .. אבל לשנות תחנה ברדיו במזך המגע אסור [emoji2960]
רשום שלעובד בניידת שירות מותר להחליף פנס שהוא לא פנס ראשי, ואתה הצלחת להבין מזה שלך מותר להחליף פנס ראשי?
.
.
.
.
בהערת אגב אוסיף שהסעיף הזה דווקא נשמע הגיוני, שכן אין הרבה ישראלים, אם בכלל, שילכו לכיוון אורות לאחר שהוחלף להם פנס ראשי ע"י ניידת שירות. בפועל הם יסנוורו את כל העולם ואשתו לפחות עד הטסט הקרוב.
יש כאן קצת חוסר הבנה של המסמך. המהלך הזה אינו קשור לחובבי רכב, אינו נוגע למי שמתקן בבית ואינו עוסק בבעיות של ג'יפאים או חובבי רכב. זה לא נוגע למשרד התחבורה ובכלל לא מעניין.
קודם כל צר לי לאכזב אבל ברמה העקרונית- גם כיום אם תבצעו טיפול ביתי לרכב שלכם-אתם עבריינים. אהמ אהמ.....מעולם לא עשיתי...בלה בלה בלה....למה יש לי בבוידעם ארגזים?? לא יודע איך הם הגיעו לשם, מה זה מופאר? זה מבעל הדירה הקודם.... תיכנסו לאתר של איגוד המוסכים ותראו איך הם "נלחמים" בתופעה המסוכנת של כמה רוסלאנים וארטיומים שמתכנסים יחד בשישי בצהרים במגרש ברמת השרון ועושים טיפול לא חוקי לניסאן אלמרה. זה די משעשע : "כאן מבוצעת החלפת מסנן אוויר לא חוקית, תהליך מסוכן שניתן לבצע רק במוסך מורשה".
מעבר לזה- וזה מה שמתפספס כאן- אני לא מכיר ישראלי שמחליף בעצמו את מסנן המזגן -אבל זה לא העיניין. את המסמך הזה חיברו לאחר שכמה יבואנים פנו למשרד התחבורה וציינו שהם יבואנים חדשים בישראל ואין להם מוסך -שהקמתו עולה מיליונים. המשותף לכל היבואנים האלה הוא העובדה שהם מייבאים חשמליות. והם ביקשו לטפל ברכב באמצעות טכנאי שמגיע לבית הלקוח במקום במוסך. זה הכול. מה דורש רכב חשמלי? מסנן מזגן, עדכון תוכנה, איזה נורת וינקר-וסע לשלום. שימו לב לסעיפים שמותר למכונאי הנייד לעשות: עדכוני תוכנה, מסנן אוויר קבינה וכו. אין שם מילה על מסנן אוויר רכב, שמן, מצתים- מהסיבה הפשוטה שזו פשוט תקנה שמאפשרת ביצוע של טיפול ברכב חשמלי בבית הלקוח.
מצד אחד אכן איגוד המוסכים עושה הכל כדי להילחם גם בבעלי כלי רכב המטפלים בעצמם, וגם במוסכי מדרכה חאפרים.
אם היה מדובר ביבואנים חדשים של כלי רכב חשמליים, אפשר היה לדייק את התקנה הרבה יותר.
למשל ev-motors חתמו על שת"פ עם לדיקו, ובאיבחת חתימה יש להם את רשת מוסכי בוש כמוסמכת לטפל בכלי הרכב החשמליים שלהם, כאשר ל-לדיקו גם הסמכה לשפץ סוללות של רכב חשמלי. באוטובוסים שלהם הם חתמו עם 'אגד' על שירות במוסכי אגד.
אם זה המצב, למה לא לדייק את התקנה, שברור שבא להסדיר את האפשרות שטכנאי עם הסמכה, שייצא ממוסך עם הסמכה, יוכל לטפל ברכב ליד הבית.
מה הקשר בין זה לבין חבר שחיבר OBD ל 208GTI שלו ואיפס צ'ק אנג'ין רק כדי להבין שאכן יש לו בעיה בממיר הקטליטי, ולא גליצ' של המערכת.
כמו הרבה תקנות - אני בהחלט חושש שיהיה יותר קל לאכוף את התקנה נגד ארטיום והאלמרה שלו, (או אם להדליק עכשיו אש בשדה קוצים יבש - כנגד ברלי שמשפץ נעילת דיפרנציאל בחצר הבית) מאשר כנגד כל אותם מוסכים חאפרים.
האם יאכפו - אני מקווה שלא.
תקנה שמונחת לחתימה במערכה ראשונה, תייצר דוחות עד סוף אותה מערכה.
אח"כ יעשו כתבות בערוצי ההיסטריה 12/13 על הסכנה החדשה ממכוניות משופרות. (משופרות - הורכבה מערכת אנדרואיד לא על ידי מתקין מוסמך עם רכב מוסמך שיצא ממוסך מוסמך)
אני בהחלט חושש מהתקנה הזו.
בדומה לשירשוריפלצת על החתמת מחולץ על טופס הסרת אחריות.
מישהו פה אי פעם נתקל באכיפה נגד חובב רכב שתיקן רכב בבית?
לא אכיפה נגד התקנת רכיבים לא חוקיים, אלא עבודה רגילה של טיפול, תחוזקה,שיפוץ....
פרקטית, אני לא כלכך מבין איך אכיפה כזאת יכולה להתבצע.
ניידת סיור שבדיוק רואה אותך שוכב מתחת לרכב עם פקק שמן בידך?
הנקודה היחידה שאני מצליח לחשוב עליה היא לאחר תאונת דרכים, נגיד עם רכב שווה הרבה מאוד כסף או נפגעים בנפש.
חברת הביטוח, תנסה לעשות כל שביכולתה כדי להעביר את האחריות ממנה לבעל הפוליסה. לא אופתע אם במקרה פרטי מתאים,
תוכל חברת הביטוח לטעון כי תקלה X שגרמה לתאונה מקורה בחלק Y שהוחלף על ידי בעל הרכב ולא על ידי מכונאי מומחה (יכולה לטעון, לא אמרתי יכולה להוכיח).
* הכותב הינו משפטן ללא ניסיון בתביעות ביטוח או בדיני תעבורה
סערה בכוס תה.
כבעלים של חשמלית, אני בכלל רואה בזה ברכה. אם אני יכול להזמין לאיוניק 5 טיפול לבית/עבודה, זה ישמח אותי.
איך אפשר לאכוף? באמת לא פרקטי.
אלא אם כן השכנה מודיעה לרשויות על טיפול ברכב. שכנה שחושבת שזה לא חוקי כי היא קראה על זה באינטרנט.
יש נבלות משועממים שרוצים לתקן את העולם או לגרום לזה שכולם יהיו כמוהם או סתם חארות נקמנים.
מקווה שלא ניתקל בכאלה.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
אינשאללה.
רצוי גם לא לחמם איפה שלא צריך. לשקול לעבוד עם כלי ידני ולא פטיש אוויר, בוודאי בשעות רגישות. לא להשאיר לכלוך אם זה נעשה במקום ציבורי, וכו'
כרגיל מתרגשים כאן מכלום. מאז ומעולם טיפול ברכב בבית אינו חוקי. וזאת בהחרגה של תיקוני דרך- כלומר- דברים שחייבים לעשות כדי להגיע הביתה/למוסך. לכן גם מותר להחליף פנס ראשי למי ששאל.
מה שיש כאן בעצם זאת בעצם הקלה על נותני שירות שיכולים לבואף אליך במקום שתבוא אליהם. אבל אם כתב צריך לעורר סערה בכוס לעורר שנאה ריב מדון (כמתבקש מהמקצוע) כדי להרוויח את משכורתו, אז זה מה שתקבלו (וזה לפני שעצרתי לשניה לחשוב מה האינטרס ומי בעל האינטרס שמאחורי הצגת הנושא בצורה הזאת.
דרור יטען כמובן שכל העלאה של הנושא תגרור תיקונקליפסה וכו וכו...
גילוי נאות: אינני משפטן, לא מבין כלום בחוקי תיקוני דרך. אינני עיתונאי, לא מבין כלום בפרסום חצאי אמיתות מעוותות. אינני פוליטיקאי, לא מבין כלום באינטרסים.
ככל הנראה, המקור לתקנה הוא בשיתוף איגוד המוסכים שלא אוהב שיש לו מתחרים.
הצילום מתוך קבוצת פייסבוק.
ראו סעיף 11.
קובץ מצורף 134757
אם בתקנה הזו מישהו היה רוצה להצר את צעדיהם של הdiy זה היה נרשם במפורש. אף אחד לא חושד בעורכי הדין של הגופים האלה שהם מתקשים בלהקשות עלינו.
רשמו במפורש שזה מדבר על טכנאים בניידות שירות. מה הקשר לטיפול עצמי ברכב? דמיון מזרחי של כתב?
כתבה על ניידות שירות לא מעניינת אף אחד. כתבה שהשרה החדשה נלחמת בחובבינהרכב זוכה לאלפי שיתופים.
זה הכל.
וזה שאיגוד המוסכים מרגישים שחובבי הרכב שמטפלים לבד 'גוזלים' להם את הפרנסה? זכותם לחשוב. כדי לגזול משהו ממישהו - זה קודם צריך להיות שלו.
בינתיים החברים באיגוד המוסכים מחפשים לעצמם פרנסה קלה ומיעוטם מוכנים באמת לעבוד קשה.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk