תיק הבד הכחול שקיבלתי להתרשמות נקרא צ'ימיגג, מוצר כחול-לבן חדש ונאה. אבל בניגוד לטענות השיווקיות באתר האינטרנט, צ'ימיגג הוא לא ממש המצאה חדשה... Cargo Bag או Roof-top Bag הן מילות חיפוש שיניבו שלל הצעות בחנויות האינטרנט בארה"ב, שכן מדובר על חתיכת אמריקנה מובהקת. במדינה שבה עשרות מיליוני אנשים נעים ונדים חסרי שורשים בעקבות עבודה, חלום, או בבריחה ממשהו, כמות הרכוש של אדם מוגדרת על ידי נפח רכבו. גם אם מדובר על פונטיאק גראנד ספארי מודל 73' (זיכרון ילדות אישי שלי), זה עדיין לא באמת בית, ותיק גג הוא אביזר שמאפשר להגדיל משמעותית את צרור המיטלטלין. בניגוד לתיקי הגג האלו שמאפשרים לאדם לארוז את עצמו ושברי משפחתו בחיפוש אחרי חיים חדשים, הגרסא הישראלית מסמלת בדיוק את ההיפך – היא נועדה, בראש ובראשונה, כדי לאפשר למשפחה הצעירה לארוז את עצמה במכונית הקומפקטית, כולל עגלת התאומים, ולנסוע "לעשות שבת" אצל ההורים. בארץ של משפחות גדולות, ענפות, מבקרות ומתארחות, ומציאות של מכוניות קטנות, הצורך שזיהה רון דוד, מפתח הצ'ימיגג, אמיתי לגמרי, גם אם הפתרון אינו מקורי. מן הגדלה אינסטנט שאינה מחייבת גגון קבוע, עבור עגלת התאומים, כמה תיקים ושקיות חיתולים. לעומת עושי השבת, אנחנו הג'יפאים מנצלים את השבת כדי לעשות דברים אחרים, על אפה וחמתה של החמות. וכשהמשפחה גדלה, גם הכבירות שבבהמות השטח מתמלאות עד מהרה בהררי ציוד, ובעיקר אביזרי שינה. מזרונים עבים, שמיכות פוך אווזים מהסוג שאסור לדחוס על פי החוק הפולני, ועוד. כל חברי המתברגנים, אף אלו בעלי הטנדרים, אלתרו עם השנים שקי גג, לרוב עבודת יד המוזמנת לפי מידה ממתפרת ברזנטים למשאיות, וגימורם גס בהתאם. מה אגיד אני בצ'רוקי הקומפקטי? כשאנחנו יוצאים למדבר, גם על הגגון שלנו תיק שכזה, תפור ברזנט שמשונים בצבע חום-זית צה"לי תקני, ובו האוהל, המזרונים, השמיכות, הבובות וערמות בגדי ילדות להחלפה.
הדגם אותו בחנתי נקרא "כנרת", צורתו מלבן 100X80 ס"מ בגובה 40 ס"מ. הוא קטן יותר בשליש מהתיק אליו אני רגיל, אבל זה נפח לא רע, מספיק לשלושה-ארבעה מזרונים בעובי 5 ס"מ + אוהל ושקי שינה, למשל. הדגם הזה מתאים להרכבה על מכוניות פרטיות - אצלי הוא תפס פחות ממחצית הגגון. ישנו דגם גדול יותר, ספארי, במידות 95X120X45 שללא ספק היה עונה טוב יותר על צרכי הג'יפאים שאני מכיר. ולמען האמת, עבורנו, יש מקום גם לתיק גדול עוד יותר, משהו ברוחב מטר ואורך של מטר וחצי לפחות, שיכול להכיל את כל המזרונים של כל הנסיכות... למי מתאים הצ'ימיגג? אני חושב שלרוב הדומם של בעלי רכב שטח, שעבורם הג'יפ ודיגומו אינם החלק העיקרי בתחביב. אלו המצוידים בג'יפ קומפקטי מודרני, ללא מרזבים וללא גגון, שמשמש כרכב יומיומי. אלו צריכים בעצם את הפתרון לשניים עד שלושה טיולים מרובי ימים בשנה. גגון ברזל מרותך לא בא מבחינתם בחשבון וגגון מעצבים סקנדינבי יקר מדי ולא מצדיק את הרכישה. בכלל, גגון קבוע במשך כל השנה עבור מספר ימי טיול בודדים הוא בזבוז דלק מובהק. עבור קהל זה, תיק הגג המוכן הוא פתרון אידיאלי, ושני הגדלים של צ'ימיגג באים בחשבון. תיקי צ'ימיגג נמכרים במחירים של 530 שקלים לדגם כנרת ו730 שקלים לדגם ספארי. זה לא מעט כסף, אבל גם לא הרבה. תיקי גג גדולים נמכרים באינטרנט ב40-80 דולר. כשמביאים בחשבון את עלות היבוא המכפילה לעיתים את מחיר המוצר על דלתנו, אפשר להעדיף קניית מוצר כחול לבן הניכר באיכותו. פרטים נוספים אודות צ'ימיגג, באתר האינטרנט העשיר במידע - www.chimigag.com.
|
|