צפייה בגרסה מלאה : מדריך קניה: איסוזו טרופר יד שניה
מאמר יפה של יואב קווה באתר שבילים (http://shvilim.co.il/%D7%90%D7%99%D7%A1%D7%95%D7%96%D7%95-%D7%98%D7%A8%D7%95%D7%A4%D7%A8-%D7%99%D7%93-%D7%A9%D7%A0%D7%99%D7%94-%D7%9E%D7%93%D7%A8%D7%99%D7%9A-%D7%A7%D7%A0%D7%99%D7%94/) (מיועד למתחילים) . (http://shvilim.co.il/%D7%90%D7%99%D7%A1%D7%95%D7%96%D7%95-%D7%98%D7%A8%D7%95%D7%A4%D7%A8-%D7%99%D7%93-%D7%A9%D7%A0%D7%99%D7%94-%D7%9E%D7%93%D7%A8%D7%99%D7%9A-%D7%A7%D7%A0%D7%99%D7%94/)
כן, רק חבל שהוא עשה העתק הדבק או ציטט מישהו שלא כל כך מבין בכלל.
קרא בפורום את השרשורים הנעוצים ותבין שהרס המנועים ניגרם בכלל מתכנון אטם פנימי במזרק שכשל וגרם לערבוב סולר ושמן, תופעה שחלפה מהעולם בריקול הגדול שהיה ב 2005 אם אני זוכר נכון, סידרה חדשה ומשופרת של מזרקים פתרה את התקלה.
אטמי שרוולים, לא מחליפים כל 60 אלף ק"מ.
לגבי הבנזין-בשנתונים הראשונים יחסי העברה בסרנים היו יותר נמוכים ולא היתה כלל בעיה.
מ 99' שינו קצת את הרכב וקיבל מנוע אחר ויחסי העברה גבוהים יותר, אבל נישארה אותה תיבה, כל עוד הרכב במצב מקורי הכל ניסבל, כשמשנים גודל צמיגים, מוסיפים מיגון ומשקל לרכב צריך גם להוסיף קולר גיר עם וונטה ורצוי מד טמפ' לחום גיר, כל זה נכון לעוד רכבי שטח אחרים.
liontamer84
14-06-16, 06:38
היי נדב,
בתור מישהו שעובד עם יואב קווה, העתק הדבק בטוח לא היה פה.
בנוגע להחלפת השרוולים, הדיעה הרווחת לגבי כל 60, הגיעה מפורומים באוסטרליה, וצריך להתייחס אל זה כאל בלאי טבעי.
לגבי הטרופר בנזין - גיגול הכי קטן של 3 מילים, יוכיח את מה שכל מי שאי פעם חשב על לקנות טרופר בנזין יודע, וכמעט כל מי שמחזיק טרופר בנזין חווה - הגיר של אייסין חייב תוספת של קירור, ותשומת לב מיוחדת לצמת חשמל כמו שסוזי אמר...
שלום לכם
הכתבה נחמדה מאוד ואפילו רחמנא ליצלן מפרגנת קצת לטרופר המושמץ..:)
לדעתי לפני שמפרסמים משהו, בטח כמדריך כלשהו, כדאי לבדוק את העובדות שקצת שונות מהכתוב.
לבחור שעובד עם יואב -אם אתה מכיר את יואב כמו שאתה אומר - כדאי להגיד לו שיבדוק את הענין ויתקן..
היום גם אם לא מחליפים את האטמים באופן סדיר כל X ק"מ, זה לא יגרום להרס המנוע, בתנאי שבודקים לפחות פעם בשבוע שמן ומים להימצאות ריחות חשודים ומטפלים ברגע שמוצאים משהו לא תקין.
היי נדב,
בתור מישהו שעובד עם יואב קווה, העתק הדבק בטוח לא היה פה.
בנוגע להחלפת השרוולים, הדיעה הרווחת לגבי כל 60, הגיעה מפורומים באוסטרליה, וצריך להתייחס אל זה כאל בלאי טבעי.
לגבי הטרופר בנזין - גיגול הכי קטן של 3 מילים, יוכיח את מה שכל מי שאי פעם חשב על לקנות טרופר בנזין יודע, וכמעט כל מי שמחזיק טרופר בנזין חווה - הגיר של אייסין חייב תוספת של קירור, ותשומת לב מיוחדת לצמת חשמל כמו שסוזי אמר...
אני יכול להגיד לך שמניסיון בלא מעט טרופרים שעושים 40k בשנה ומגיעים למאות אלפי ק"מ בלי להחליף כלום, קח בחשבון שה"טיפול" המונע הזה שאתה מתאר יכול לגרום לנזק בראש, עשוי מאלומיניום והשרוולים נידחפים בלחץ בפנים, כל חליצה והרכבה שוחקת את המכלול ובסוף תפגע בראש, ככה שאולי תחסוך כמה שקלים בטיפול המונע ואולי בסוף אחרי כמה החלפות שלא היית צריך תיצטרך להחליף ראש, כבר ניתקלתי בכאלה שעשו נזק יותר מתועלת(יש כאן בפורום גם כמה כאלה), וניתקלתי גם בכאלה שכבר השרוול יוצא וניכנס עם האצבע ולא אוטם כלום מרוב ששיחקו איתו.
לגבי הבנזין, תגגל שוב, בטרופר בנזין הגיר הוא לא אייסין, הוא 4L30E תוצרת צרפת, גיר שבמקור נימצא בהרבה מכוניות פרטיות.
בטרופר דיזל הגיר הוא אייסין(גם ברודאו משנתון 2003/4, מתחת לזה הוא כמו בבנזין) שנחשב לחסון ועובר היתעללות, הדיזלים נוסעים יום יום, גוררים, מטיילים ומה לא, ורובם בגרסת המקור, קירור ע"י הרדיאטור המקורי, בלי קולר גיר בכלל, ברור שבכל רכב שטח שמגדיל צמיגים לוקח משקל ועוד מה לא מומלץ קולר ניפרד.
liontamer84
14-06-16, 15:13
אלעד, נדב,
על איזה תיקונים אנחנו מדברים?
(מבטיח להעביר את זה ליואב)
בתיבת העברה TOD אין דיפרנציאל, יש לי אחת מפורקת מוזמן לבוא וליראות, עובד בצורה אחרת לגמרי.
מזגן מפוצל קיים מ 2002, מתחת לזה המזגן הוא יחיד עם פתחי אוורור לנוסעים מאחור.
צריכת דלק דיזל עושה ליטר ל 9 ק"מ ואפילו יותר טוב, תלוי בנהג וברגל.
בבנזין ליטר ל 7 , אבל זה רק ממה שחברים מספרים(סוזי)
לגבי מחירים, נכון שיש ויש, אבל רכב 2004 מטופל ושמור לא יימכר ב 20k אלא אם כן יש סיבה, הכלים נימכרים בדרך כלל בערך 5k מתחת המחירון, המשודרגים זה כבר משהו אחר.
בדיזל לגבי האטמים והשרוולים כבר הזכרנו.
בבנזין לגבי הגיר, מומלץ קולר זה בטוח, אבל יש לא מעט שנוסעים ללא כל בעיה, כמובן שאם מגדילים צמיגים וכו' זה כבר משהו אחר ומצריך עוד שינויים.
זהו בגדול מה שראיתי ברפרוף...
liontamer84
14-06-16, 18:33
עם איזה צמיגים טרופר דיזל עושה 1 ל9? (שואל ברצינות, למקרה שזה לא ברור)
אני עם 31 שטח מלא והוא עושה לי 1 ל 7.8
אני עם 31 50/50 עושה 1 ל-9.
ובמקרים של נסיעות רגועות מאוד וארוכות (כביש 6 וכו') גם 1 ל-10
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
לי (ולגיסי)היה עושה 1 ל 9 , 31" שטח מלא ובנסיעה לטיול בדרום עם משפחה וציוד, לציין שנהגים רגועים ולא טייסים.
לציין שהרכבים היו מיושרים קו תמיד מבחינת מנוע חיישנים וכו'.
אני אוסיף פה הערה, ואני מקווה שאני לא מדליק שריפה......
קרור גיר - יש הרבה התכתבויות וסדרת מאמרים של רענן. אם אני זוכר המסקנה הסופית של רענן היתה שצריך גם ראדיאטור וגם להשאיר את החליל.
הרבה אנשים "הולכים על בטוח" ומנתקים את החליל (ונשארים רק עם ראדיאטור נפרד).
גם אני אני עשיתי כך, ואני חושב שזו טעות (ורענן צודק שאמר שצריך להשאיר את החליל).
אני כבר למעלה מחצי שנה עם קריאה דיגטלית של הטמפ' והגיר כל הזמן על טמפ' נמוכה מ 75 מעלות, וברוב הזמן, נמוך מ 65.
עד כמה שאני מבין את הטרופר, במצב הזה, האוטו צורך יותר דלק!
אני מחכה לסכם קיץ עם מדידת טמפ' , ואני חושב להחזיר את החליל (ובעצם לעלות את הטמ' של הגיר).
בטווח הארוך, זה כנראה מקטין את האינטרוולים של החלפת שמן גיר, אבל זה כנראה ישמור על הגיר בטמפ' שהוא תוכנן לעבוד.
בקיצור, האם זה יכול להסביר הבדלים בצריכת דלק?
אין קשר בין טמפ' הגיר לצריכת דלק.
הגיר והשמן מתוכננים לעבוד בטווח טמפ' מסויים, בדיזל זה נע בין 85 ל 120 מעלות(זה מהזיכרון, אפשר לאמת את הנתון בעיון בספר) במקסימום במאמץ וזה תקין, ב 145 הנורת חום גיר תידלק (a/t) וב 125 מעלות שוב תיכבה.
החיבור הנכון, גם לדעתי, הוא במקביל לחליל.
עד כמה שאני זוכר, אם הטמפ' נמוכה מהמתוכנן, הגיר מחליף הילוכים בסל"ד שונה מאשר הוא בחום הנכון.
אני לא מבין מה זה במקביל לחליל.
מה שאני מכיר זה או בטור (ואז יש את הדיון של לפני או אחרי, והתשובה, חליל אחרי הראדיאטור), או ללא החליל בכלל, (רק ראדיאטור).
צודק, טעות שלי, בטור לרדיאטור אחרי החליל.
אני התקנתי לא מזמן, השמן יוצא מהגיר - עובר לרדיאטור החדש, חוזר דרך הרדיאטור המקורי ובחזרה לגיר.
טמפ בסביבות 85 מעלות סטנדרט, נמדד גם במאמץ ארוך בעליות היהודייה ו"הצלחתי" להגיע ל כ 110 מעלות.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.