PDA

צפייה בגרסה מלאה : האמינות האגדית של טויוטה - מיתוסים ועובדות

עמודים : 1 2 [3] 4

Bernard
15-03-16, 02:26
תגיד, נמרוד.
זה אתה כתבת את הכותרת של השירשור? קראת אותה?
אני גם לא זוכר שאמרת ליואב שהוא ... לא בדיוק מייצג.
איזה מזל שהמציאות שלי, כתובה פה...
בכל מקרה, מלבד בפוסט הראשון (למיטב זכרוני.. אני מוכן לבדוק), שבו אכן כתבת את המילה "ממוצע", שאינה עומדת בקנה אחד עם הכותרת, שכתבת ומהות הדיון שפתחת ומהמקור שלו, בכל יתר הפוסטים, מבלי להזכיר את המילה "ממוצע", טענת, שוב ושוב שטויוטה הרבה מעל כולם.
לא ממוצע אלה המון (עשרות אחוזים, היה מושג שהשתמשת בו) מעל כולם.
אתה גם הבאת כל מיני "ניתוחים" ו"הוכחות" שטויוטה הרבה יותר טוב מכולם (מכולם - לא מהרו ולא ממוצע. מכולם נדמה לי שאפילו אמרת "יפני או לא יפני").
ומי שאמר/ניתח משהו וניסה להפוך אותו למציאות... זה לא ממש אני.
אני זוכר, לדוגמא, מישהו שניסה להראות שטויוטה טוב יותר מכולם (בנייה והנדסה?), בהמצאות מחירון יצחק לוי ומחיר השוק.
ואני לא זוכר שהבאת את הסובארו ליאונה, כפאר היצירה בהסתמך על מחיר השוק שלה ושליטתה בו.
אז לגבי המציאות... אני די בסדר, נראה לי.

ותראה גם את הפוסט האחרון שלך...
הכותרת "אגדית" והתוכן "באמינות והוצאות תחזוקה ממוצעות נמוכות יותר יחסית לאלטרנטיבות".
אז אני כבר לא מדבר על המרחק בין "אגדי" לבין הוצאות תחזוקה יחסיות - אני כן מדבר על המחירים והתקלות שהעלו פה, שלא ממש מסתדרים. לא עם אמינות (ובטח לא אגדית) ולא עם עלויות (שדי ברור, שהן גבוהות.. יחסית).

אז בוא נגיד כך - וגם זה, רק על מנת לרצות את דורון:). תשנה את הכותרת למשהו כמו "טויוטה - פעם אגדה, היום לא כל כך" או "טויוטה, אגדת אמינות 4X4? - לא ממש" או " טויוטה - בממוצע... רכב טוב" ובא שלום על ישראל.
כיף???

ומה הבעייה אם להיות אישי?
הרוב פה תוקעים לעמית באופן אישי, כשהו רק פותח את הפה... למה להצביע עליו כאילו הוא הצובע?
ההתנצחות בינו לבין יואב... לא היתה חד צדדית.
ובשירשורים/פורומים אחרים, גם כן הוא מושך אש (ואני לא נכנס ל-בצדק או לא) אישית לחלוטין, ללא קשר לתוכן דבריו (וגם אתה השתתפת ואפילו נזפת בי כשאמרתי את זה... אבל שם זה באמת "שירשור שלך" וזכותך לבקש שלא להגיב בו ולהסיט.. למרות שכל השירשורים סוטים).

בכלל.
יש פה, בזמן האחרון, יותר מידי רגישות ותשומת לב והעלבויות על רקע אישי.
ככה אנחנו - אישיים.
לא רואה בזה בעייה בכלל (כל זמן שאין קללות ומכות... וגם זה כמעט היה פעם ואף אחד לא יצא להגנתי:().

אני גם לא מבין את הטענות על שירשורים לא "מועילים" וכו'...
מה רציתם, דיון "טויוטה אגדית, כן או לא " ושישה פוסטים של "כן" ועוד חמישה של "לא" וזהו?
ראבק - רק תלונות... ישראלים. שום דבר לא טוב להם.

נמרוד
15-03-16, 03:23
ברנרד, לא שיניתי את דעתי מההודעה הראשונה ועד האחרונה, וכל בר דעת משועמם שיקרא את הדיון מתחילתו ועד סופו - או לפחות את ההודעות שלי... - יווכח בכך. וזה לא משנה כמה פעמים ובכמה מילים תכתוב אחרת.

ואני אחזור שוב על דעתי: לאגדה יש בסיס. לעניות דעתי, טויוטה אכן מייצרים מכוניות באיכות יצור והנדסה גבוהה, בממוצע, מיצרנים אחרים, וזה מתבטא מבחינת הצרכן באמינות. ולא, זה לא רק היסטוריה - זה נכון גם בדגמים הנוכחיים, ביחס למתחרים הישירים שלהם. לא בכל המקרים במידה שווה, ויש תמיד יוצאים מן הכלל, נפילות ותקלות סדרתיות. אבל לטויוטה יש פחות מליצרנים אחרים.

נמרוד
15-03-16, 03:31
ואחרי שכתבתי שוב, ובפירוש, את דעתי, נגוון בכיוון אחר לדיון.

לא משנה מה ההגדרה של "יצרן הרכב האמין/איכותי ביותר" – הרי חייב להיות יצרן כזה. ברור שלא כל היצרנים זהים (מספיק להזכיר את אלו שבתחתית).

– אז בבקשה, נדב, עמית – אתם אומרים שזה לא טויוטה – אז מי כן?

Bernard
15-03-16, 03:57
רגע... למה רק נדב ועמית?
ומה איתי?
ולמה אתה לא ישן?

הונדה.

ולא שינית... רק התחלת להתנסח אחרת..
כמו שאמרתי, לבד מהדיסקליימר של ההודעה הראשונה שלך - ממה שאתה אומר, טויוטה מעל כולם (וזה לא ממוצע - תגיד אתה מי טוב יותר..) וההוכחה השכיחה שלך לכך הוא מחיר השוק והביקוש...
והנדסה טובה - זה לא כל כך מסתדר עם שברים בשילדה (וכן, שמעתי את התירוץ של דורון, בקשר לקפיצים..) ועם המתלים האלה (שאני לא חושב שזה תיכנון כושל - זה פשוט לא תיכנון - זה מה שהיה וזה מהשהרכיבו ו... זה מה שיצא) והדשבורד..
אלה ממש לא תקלות ייצור או חלקים תקולים - זה חוסר תיכנון (והתנערות לאחר מעשה) ושחיקה שלא עומדת בקו אחד עם .. איך אמרת, רכיבים מקבילים אצל המתחרים...
והגיר הרובוטי, שיצא לשוק בלי "שגמרו לעבוד עליו" (ולא, "אז הוא קצת חורק אבל מעביר הילוכים, לא?", זה לא שהרכב ממוצע... אפילו לא ממוצע) והריפודים המאפנים של הקורולה, עד לפני כמה זמן והכיסאות הקטנטנים (לא יודע למה דרור קורא לזה תיכנון יפני... לא כל היפנים כאלה)..
כלי רכב, שאם היו מתומחרים לפי ערך הרכב ולא ערך ה"שם", היה הרבה יותר זול.
יקר במחיר (קנייה ומחירה), זול באיכות החומרים (כן - פלסטיק קשה מחזיק פחות מאשר הרך/מרופד... יופי של חוכמה) ובתיכנון ועדיין ממוצע בשבילך.
נו... לפחות לא אגדי, כמו בכותרת (ובטענות שהביאו אותך לפתיחת השירשור הזה).

נמרוד
15-03-16, 04:07
אני לא ישן כי אני קצת מערבה ממך.

הונדה. נגיד. חבל שלא מייצרים רכבי שטח [emoji3]

Bernard
15-03-16, 04:33
מערבה ממני?????
מערבה עוברים מפה - למה אתה לא עוצר לנוח... מבטיח לא להתווכח (תשאל את בועז, בארה"ב אני לא מתווכח..כל כך).

לא דיברתי על שטח.
בשטח אני הייתי מציע, כאמין, את הפטרול/טרופר בנזין (יענו ניסן/איסוזו) וה... רנגלר, לדורותיו (ג'יפ.. למי שלא עשה את הקישור).

- - - Updated - - -

הייתי מציע גם את ה-XJ אבל אני רואה אותם כ"כ הרבה... מוזנחים וחלודים (כואב הלב... אלוהים נותן אגוזים לאנשים בלי שיניים) ומשופרים בטירוף.... אבל החלודות שלהם... לא יכול להמליץ כמשהו אמין, למרות שהם ישנים ונוסעים (אתמול עבר אותי אחד, נשבע לכם.. לפי הרעש, אם יותר משני צילינדרים עובדים... אני רץ עם חוטיני..).

- - - Updated - - -

אה!!! ואיך שכחתי!!!

ריינג' רובר P38A... שיא האמינות.
שלוש וחצי שנים אחרונות:

תקלות - אפס!!!
עלות תחזוקה - אפס!!!
בלאי - אפס!!!
כל מה שעבד, לפני שלוש וחצי שנים - עדיין עובד!!!

נראה את יואב מראה כזו אמינות עם הטויוטה שלו.
נכון, אם משקללים את הכמה שנים שלפני, ההוצאות קצת עולות אבל עם כל יום שעובר ממוצע ההוצאות לשנה/חודש יורדות!!!
מה שנקרא - as we speak...

נמרוד
15-03-16, 04:36
אז זהו, שביקשתי תשובות מאלו שאולי, עדיין, מתייחסים לדיון ברצינות.

נדב ש.
15-03-16, 06:18
ואחרי שכתבתי שוב, ובפירוש, את דעתי, נגוון בכיוון אחר לדיון.

לא משנה מה ההגדרה של "יצרן הרכב האמין/איכותי ביותר" – הרי חייב להיות יצרן כזה. ברור שלא כל היצרנים זהים (מספיק להזכיר את אלו שבתחתית).

– אז בבקשה, נדב, עמית – אתם אומרים שזה לא טויוטה – אז מי כן?

או, סוף סוף שאלה נורמלית שהיתה צריכה להישאל מזמן.
אז לדעתי האישית, אין דבר כזה, לא יהיה דבר כזה, ברגע שתפנימו שהרכבים של היום הם לא הרכבים של פעם, תבינו שלא קיים דבר כזה, כל רכב מתקלקל, בכל רכב כמעט יש איזה פאק, מי שאומר שזה מתקלקל יותר וההוא פחות שיבדוק לעצמו חום, הכל (כמעט)תלוי איך משתמשים ברכב, כמה, מתי, איפה, מי מתחזק אותו וכיצד.
זאת היתה ונישארה דעתי מאז ועד היום.

ד"א, הקודם היה הטרופר, אני קורא לו אגדי, אתה יודע למה?
ניקנה במצב מקורי, שופר ושודרג, שימש אותי נאמנה 5 שנים, בחיים לא היה לי סולר במים, לא שברתי אף פעמון(ציריות מקוריות) וגם שהחלפתי ציריה בגלל תחזוקה היא היתה למקורית, יש אנשים אפילו שמרימים גבה כששומעים את זה(סוזי, שקנה ממני את אחת הציריות המקוריות שנישארו), פעם אחת מת מזרק, הוחלף בחדש מקורי, היו תקלות תחזוקה כמו רדיאטור וכו'.
נסעו איתי עוד כמה טרופרים באותה רמה של טיפול, לבודדים היו תקלות, אז מה עכשיו אני יגיד שירופר הוא הכי אמין ושיא השלמות? לא.
הוא תמורה מצויינת למחיר, והמחיר משקף את המציאות.
בטויוטה הוא לא.

נמרוד
15-03-16, 06:47
למה אתה מתחמק נדב?

התשובה ש"כולם אותו דבר" לא מקובלת. כולנו יודעים שלא. בוודאי שלא כל המכוניות ולא כל היצרנים מייצרים באותה איכות.

"לא מייצרים היום כמו פעם..." - נכון לכל היצרנים.

וגם כל הסיפור של "זה תלוי בשימוש/טיפול/תחזוקה/מזל..." - לא רלוונטי. בממוצע כולם נחשפים לאותם המשתמשים, אותם המוסכים, ואותו המזל הטוב או הרע.

תציע מועמד רציני אחר לתואר "היצרן האמין ביותר", ככה לפחות הדיון יצטמצם לדיון השוואתי בין שני מותגים.

amit1
15-03-16, 07:37
למה אתה מתחמק נדב?

התשובה ש"כולם אותו דבר" לא מקובלת. כולנו יודעים שלא. בוודאי שלא כל המכוניות ולא כל היצרנים מייצרים באותה איכות.

וגם כל הסיפור של "זה תלוי בשימוש/טיפול/תחזוקה/מזל..." - לא רלוונטי. בממוצע כולם נחשפים לאותם המשתמשים, אותם המוסכים, ואותו המזל הטוב או הרע.

תציע מועמד רציני אחר לתואר "היצרן האמין ביותר", ככה לפחות הדיון יצטמצם לדיון השוואתי בין שני מותגים.

נמרוד, אתה מוכן להסביר על סמך איזה בסיס נתונים אתה מבסס את התיזה שטויוטה הוא יצרן אמין יותר מיצרנים אחרים?
ובנוגע לרכבי שטח, מהרגע שטויוטה נטשו את הסרן החי מקדימה הם מייצרים מסות של רכבים משעממים ונחותים פונקציונאלית וממה שאני שומע במרשתת גם עתירים בתקלות. אותם רכיבים שיש בהם איזה עניין כל שהוא (למשל ה TC) הם מעתיקים באיחור מיצרנים אחרים ואם הם מנסים לייצר מתלה מתכוונן (ואפילו לא דינאמי כמו ב LR) זה מסתיים רע (ראה את ה 105 אמזונס)
ראה אלו תקלות אתה חוויתה בוויגו שלך שעבר בסה"כ 150000 ק"מ. מזגן, ציריות, תופי בלמים ועוד....דברים שלי לא זכורים בדיסקו שלי בק"מ הזה ועוד מדובר ברכב שנבחר בקפידה מתוך מאות רכבים שסקרת ובדקת בעיני מהנדס מכונות מנוסה וקפדן. ואני אומר לך ע"ס מידע שקבלתי ממקור ראשון, שים לב למזרקים ולגיר (הילוכים 3-4). לטובתך או יותר נכון לטובת חשבון הבנק שלך, כי בטויוטה אין OEM.

ד ו ר ו ן
15-03-16, 07:57
עמית,
ב-105 אין מתלה מתכוונן, ואחד מדגמי השטח היותר מוצלחים וותיקים מאד הוא עם מתלה נפרד (לא הגיע לארץ).
אבל זה מצתרף לסיסמאות והטעויות וחוסר הדיוקים האחרים שלך, אז מה זה כבר משנה.

נדב ש.
15-03-16, 08:34
למה אתה מתחמק נדב?

למה מתחמק? נכון, לא כולם מייצרים אותו דבר, ואם זה היה ככה אז באמת היה לנו משעמם.
טויוטה מייצרת באיכות יותר נמוכה מכולם ובייצור הכי המוני שיש, אפילו הודו בזה, למה ללכת רחוק? קח רכבים של הקונצרן מעכשיו וכאלה לפני 10-15 שנה, כולל פרייבטים, היו אמינים מאוד.
היום הכל נמוך, חלפים באיכות גרועה, החל מדשבורדים שמתפוצצים וכלה במנועים מערכות הינע וכו', אז נכון זה לא קורה לכולם, ופה ניכנס הנושא של מוסכים, המשתמשים עצמם, ומזל טוב או רע שהזכרת, אז יש כאלה שניצמדים להוראות טיפול של היצרן ויש כאלה שמחמירים כמוך(וגם כמוני דרך אגב, וזה בגלל שימוש אינטנסיבי), יש כאלה שמחליפים בולג'וינט כל שנה ויש כאלה שיסעו איתו 10 שנים.

יואב פולס
15-03-16, 08:50
ל 105 יש שני סרנים חיים. זה למעשה ל"ק 80 שהלבישו עליה בודי של ל"ק 100 (שבא במקור עם מתלה נפרד מקדימה).
אבל תמשיכו. זה באמת משעשע. לא ברמה של קורץ באואר ומק'קאליסטר, אבל מתקרב.

amit1
15-03-16, 10:36
עמית,
ב-105 אין מתלה מתכוונן, ואחד מדגמי השטח היותר מוצלחים וותיקים מאד הוא עם מתלה נפרד (לא הגיע לארץ).
אבל זה מצתרף לסיסמאות והטעויות וחוסר הדיוקים האחרים שלך, אז מה זה כבר משנה.
נכון, טעות סופר ( בגלל תגובה קודמת אאל"ט ביחס ל 105 וצובר חנקן שכנראה מיועד לבולמים מתכווננים...) הכוונה לדגם 100 שמכונה אמזון.
ד"א, אני לא טוען שטויוטה יצרן לא טוב, טענתי היא שהאיכות הנתפשת גבוהה מהותית ממה שקורה במציאות ושאני לא מזהה איזה כיוון של מצוינות או מקוריות בטויוטה. הכל שבלוני ומשעמם ומתוכנן לייצור פשוט וזול.
כשטויוטה החליטה להיות מקורית כמו LR באיחור של 60 שנים ולפתח מתלה מתכוונן ל 100, זה הפך לחרטבונה רצינית.
זה שאתם נהנים לטייל בטנדר קבלנים עם תנוחת ישיבה וזוויות ראייה שמתאימות לטייח/תאילנדי/תפסן שמנקרים בשעת בוקר מוקדמת בדרכם לעוד יום עבודה נראה לי מאזוכיזים רציני....כשמדובר ברכב שנועד לטיול ברחבי ארץ ישראל...
וכן, אין ספק שטויוטה יודעים לנהל מצוין את המותג שלהם.
שים לב שגם אתה דורון, שנשמע כמבין עניין, הגעת לשלב של שכנוע עצמי ואתה מגדיר את האיטיות המוטורית כהנאה :)

דרור ברלי
15-03-16, 10:56
למה אתה מלכלך, עמית?
טויוטה הצליחו לפצח את הנוסחה ולייצר מכונית שמדברת ללב - במקרה הזה, לליבם לאנשים ששונאים מכוניות.
כמו רוב הטויוטות, גם היא מגעילה לנהיגה. אבל היא אולי המכונית הכמעט היחידה במבחר שלהם שיש לה איזה שהוא ערך מוסף מלבד "אמינות".
במקרה הזה - צריכת דלק נמוכה ומסר ידידותי לסביבה. והיא עדיין מאוד אמינה. אני מתכוון כמובן לפריוס.

לטעמי המאוד אישי, כדי שאוטו יהיה "טוב" באמת, צריך שתהיה בו יותר מתכונה אחת. לא רק אמינות ולא רק ביצועים ולא רק נוחות אלא הכל מהכל.

ושוב לטעמי המאוד אישי (כי מה אני מבין בכלל, אין לי טויוטה ואני לא חולם על טויוטה) - אוי ליצרן שפריוס זה האוטו הכי טוב שלו.

amit1
15-03-16, 11:25
דרור, מסכים איתך.
אני בנוגע לתחביביי אוהב להינות וכמה שיותר, יותר טוב ובכל פעם שאני מטייל עם הדיסקו אני נהנה מחדש.....וחוזר הביתה מבסוט עד העננים גם אם מדי פעם אני נאלץ לתקן פאקים טורדניים ואינפנטליים של מהנדסים דרג ז' בסוליהול שנימרוד ואסף טרם הספיקו לחנוך :)
בדיוק כפי שאני נוהג לבחור את רובה הצייד שלי כך שיהיה לי כיף להחזיקו בידיי ולמששו בהנאה גם על רכב השטח שלי אני לא מסתכל כעל השקעה אלא על מרכז צרוף של הנאה וכייף.
ושוב, ה LC שנמכר באה"ק אחל'ה רכב עם סחירות פנטסטית ואמינות ממוצעת (לדעתי) , אבל משעמם טיחו ומתאים לאוכלוסיה מזדקנת מנטאלית וגריאטרית שאין לה שום שמץ בסיסי ברכבי שטח ושברוב המקרים מנצלת את הרכב לקניות בסופר.

asafk
15-03-16, 11:33
נדב צודק במשהו.
כל היצרנים אותו דבר?
כנראה שפחות או יותר כן. יש יוצאי דופן דווקא לרעה, אבל בסופו של יום היצרנים הם סהכ מי שמרכיב חלקים שמסופקים על ידי מבחר קטן מאוד של קבלני משנה.
קבלני המשנה של טויוטה מספקים גם לאחרים. מה שיפה הוא שתקלה בגיר של פז׳ו 607 תיתקל במבט מגחך עלה פראייר שקנה צרפתי, תקלה בגיר של טוארג תיענה בשמחה לאיד של המבינים שvag כבר לא מה שהיה ובטויוטה יתקנו בשקט בלי לספר כי זה לא יכול להיות... אבל בשלושתם יש אותו גיר aisin. (טויוטה) בדיוק ואותן תקלות בדיוק.
אני יכול לכתוב גם על מנועי פז׳ו 1.6 טורבו של 2009 עד 2011 שברור שמי שקונה צרפתיות מגיע לו לסבול, אבל זה בכלל מנוע של ב.מ.וו. ומאידך על טויוטה אייגו שעולה הרבה יותר מאחיותיה התאומות שמיוצרות על אותו פס ייצור רק בגלל הסמל על ההגה.

ובזה אני שוב אפרוש מהדיון המשעשע ומקווה שלא הרסתי.

אסף.

לביא
15-03-16, 11:38
דרור, מסכים איתך.
בדיוק כפי שאני נוהג לבחור את רובה הצייד שלי כך שיהיה לי כיף להחזיקו בידיי ולמששו בהנאה גם על רכב השטח שלי אני לא מסתכל כעל השקעה אלא על מרכז צרוף של הנאה וכייף.
ושוב, ה LC שנמכר באה"ק אחל'ה רכב עם סחירות פנטסטית ואמינות ממוצעת (לדעתי) , אבל משעמם טיחו ומתאים לאוכלוסיה מזדקנת מנטאלית וגריאטרית שאין לה שום שמץ בסיסי ברכבי שטח ושברוב המקרים מנצלת את הרכב לקניות בסופר.

לא מבין מה טעם אתה מוצא בהשמצת הבעלים של טויוטה. וגם לא בטעמך בלצוד חיות....

amit1
15-03-16, 12:02
1. כבעל LR אני מורגל בלהיות מושמץ.
2. בנוגע לצייד, לצערי כרגע מדובר רק בצייד מזיקים וליתר דיוק חזירים במסגרת פעילות שעיקרה עזרה לקהילה.

Bernard
15-03-16, 12:48
אז זהו, שביקשתי תשובות מאלו שאולי, עדיין, מתייחסים לדיון ברצינות.

תחליט..
תשובות רציניות? חשבתי שאתה מתייחס לדיון/שירשור כשעשוע - בסיגנון "ישחקו הנערים מלפני...".

השאלה/דיון שלך הוא(/היה?) לגבי האמינות האגדית של טויוטה.
ולזכירך, הוא נפתח לאחר שמישהו "נעלב" מההשמצות שיש תקלה "סדרתית" בחלק מתלה ונטען שהרכב אמין בצורה בלתי רגילה.
לכן, הדיון פה הוא על טויוטה וכל הטיעונים "השליליים" היו רציניים, לדעתי.
זהו דיון של "בעד או נגד" טויוטה - איך הוא הפך למשהו של "אז תגידו מי יותר טוב"?
ולמה לטעון שנדב מתחמק?
טענו שטויוטה הכי אמין ואגדי ונדב הראה ש..לא נכון.
לשאלה מי אמין יותר - הוא ענה שאין לכך תשובה ברורה אבל תשובתו שהאמין ביותר הוא בהחלט לא טויוטה, נשארה בעינה והיא רצינית ורלוונטית וישירה, ככל שתשובה יכולה להיות.

וגם אין תשובה על דבר כזה "הכי אמין.
לבד כמה חסידי טויוטה, שמתעקשים להתעלם מהנתונים שמעלים פה וטוענים שטויוטה היא-היא הכי אמינה, אף אחד לא טוען שיש רכב/חברה (היום) שהוא/היא הכי אמין/אמינה.
פשוט לא יכול להיות כזה דבר, בין היתר, מהסיבות שאסף העלה גם בגין רמת המורכבות של כלי הרכב.
תראה רק איזו השוואה עשו באותו מגזין... ומי זכה..
איך בכלל משווים את התפוחים לענבים לאבטיחים ל..עוגת קצפת (הריינג', כמובן)?
פעם, כשרכב היה מורכב רק ממנוע, גיר, שילדה וגלגלים, ניתן היה "להשוות" אמינות. הכנסת לאחד מהמתמודדים חלונות חשמל או בקרת אקלים או TC(ישמור השם) ו... גמרת לו את ה"אמינות"...

מוני אורבך
15-03-16, 13:16
מדי פעם אני עוקב בשעשוע על השרשור הזה.
הוא מתחיל לדעוך וקצת חבל כי הוא מקור טוב לבדיחות.
אז אני אוסיף עוד קצת בנזין למדורה.
רמת התחזוקה שמשקעים בכלי והשמירה עליו.
אין ספק ששמירה על הרכב ותחזוקה מונעת משפרים מאוד את רמת האמינות והתקינות של הרכב.
שמתי לב שבעלי רכבי טויוטה מקפדים על תחזוקה מונעת ושימוש בחלקים מקורים בלבד.
הרבה הרבה יותר מבעלי רכב של מותג אחר (לא עשיתי כמובן סטטסטיקה מדויקת ברנרד זה לא יעמוד כראיה)
לעניות דעתי זה גורם לרכבי טויוטה להיות באופן יחסי יותר אמינים רק מעצם זה שהטיפולים בזמן ועם חלקי חילוף איכותיים.
וזה חלק מה"אמינות" של טויוטה.

Bernard
15-03-16, 13:52
אני דווקא לא מאלה שדורשים ומטיפים לעובדות מדעיות מוכחות - אנחנו בשיחות סלון כאלה... מי הולך לחברים, לקפה בשישי בערב, עם כל קובץ האקסל שלו או, להבדיל, עם הרזומה המוכח של ביבי/הרצוג/דרעי?
אבל.. יש כאלה שאם לא תביא להם קבלות ממוסך "טוב", מאומתות בחותמת נוטוריון - אתה סתם מדבר.
לא אני.

רמת תחזוקה - סטנדרתית .כמו השימוש - סטנדרטי.
לא תחרויות ולא "פתיחות צירים" נוסח החבורה של דרור... סטנדרטי. פה ושם טיול משפחות. פה ושם טיול "בנים". מעלות. סטנדרטי.
החלפת שמנים ופילטרים במוסך "רגיל" ושטיפה אחרי טיול בוץ.
למה אתה צריך יותר, ברכב "אמין"?
והתחזוקה המונעת הזו... נו טוף. אף פעם אין "יותר מידי פינוק", נכון?
אבל להחליף כל מיני דברים, ברמה מחמירה יותר מה"נורמל"... מה אמין בזה?
זה מצביע על הבעלים ולא אומר כלום על האוטו..

דרור ברלי
15-03-16, 14:07
לא יודע למה שמת לב. כי אני שם לב לבעלי מכוניות שלא מטפלים בהן כלל.
או למכוניות שמוצעות לפתע למכירה לפני הטיפול הגדול והיקר.
עוד שמתי לב שבעלי רכב שמשתמשים בחלקים תחליפיים חווים מהר מאוד כשלים.
כשלים יכולים להיות לעתים קטסטרופליים, כשההנדסה הבסיסית של המכלול המדובר לוקה בחסר. עיין ערך הבולג'וינט ההוא..... שממנו כל זה התחיל, לא?...

מידבר
15-03-16, 14:13
נמרוד, לא מתאים לך להתחמק מהאתגר שהוצב בפניך למעלה. על סמך מה אתה מבסס את הטענה שלך?

boaz avrahami
15-03-16, 14:32
נמרוד

רמת ההערצה שלך למותג לא שונה מהערצה של בת טיפש עשרה.
כל ההשתחוות הזו לשם או לסמל הם עבודת אלילים ומסתבר שזה נוגע גם לאנשים משכילים.

מילא היית משווה דגם מול דגם ראש בראש אז היה לזה ערך.

כבר נאמר בדיון הזה הכול וכתבתי בהתחלה שזה דיון מיותר כי מי שמעריץ מותג בהערצה עיוורת הוא סוג של מאמין שאי אפשר לבלבל אותו עם עובדות.

tzurs
15-03-16, 14:51
עמית על סמך מה עתה אומר שהמתלים המתכווננים הם חרטבונה רצינית? כן, המיכלי חנקן מצריכים החלפה ( אצלי אחרי 85,000 מייל) והמערכת היא כן אדפטיבית. כמו שברנרד אמר, ברגע שהרכב לא בסיסי, דברים מתקלקלים... ככה זה בטויטטה וככה זה בלנד רובר, שגם שם הרבה הוציאו את המתלי אוויר לפנסיה

Sent from my XT1575 using Tapatalk

zivo
15-03-16, 15:24
נדב צודק במשהו.
כל היצרנים אותו דבר?
כנראה שפחות או יותר כן. יש יוצאי דופן דווקא לרעה, אבל בסופו של יום היצרנים הם סהכ מי שמרכיב חלקים שמסופקים על ידי מבחר קטן מאוד של קבלני משנה.
קבלני המשנה של טויוטה מספקים גם לאחרים. מה שיפה הוא שתקלה בגיר של פז׳ו 607 תיתקל במבט מגחך עלה פראייר שקנה צרפתי, תקלה בגיר של טוארג תיענה בשמחה לאיד של המבינים שvag כבר לא מה שהיה ובטויוטה יתקנו בשקט בלי לספר כי זה לא יכול להיות... אבל בשלושתם יש אותו גיר aisin. (טויוטה) בדיוק ואותן תקלות בדיוק.
אני יכול לכתוב גם על מנועי פז׳ו 1.6 טורבו של 2009 עד 2011 שברור שמי שקונה צרפתיות מגיע לו לסבול, אבל זה בכלל מנוע של ב.מ.וו. ומאידך על טויוטה אייגו שעולה הרבה יותר מאחיותיה התאומות שמיוצרות על אותו פס ייצור רק בגלל הסמל על ההגה.

ובזה אני שוב אפרוש מהדיון המשעשע ומקווה שלא הרסתי.

אסף.
אני חושב שאסף שם את האצבע על הנקודה העיקרית, כולם יודעים בערך אותו הדבר, ומפה והלאה, זו רק שאלת מיצוב (מה לשים) ואיך לשווק את זה.
אבל, ואבל גדול מאוד....
אני לא בטוח שאני מקבל את הקביעה לגבי מדיניות ההחלפות של טיוטה.
פעם אחר פעם, הם נתפסים בעברות בטיחות שאחרים עושים re-call והם לא.
לאחרונה נתקלתי בסיפור מאוד מעניין על נפצים של כריות אוויר (מייצרן שלישי) שיצרנים אחרים עשו recall אבל טיוטה לא עשו לכל הדגמים.
והכי מדהים, אותם דגמים בדיוק, טיוטה עושים Recall בחלק מהמדינות (ארה"ב למשל), אבל לא בארץ.
וזה מה שאני אומר, הכל שיקולי מיצוב ושיקול ומעל לכל כסף.
בארהב שתופסים יצרן שמזייף, אז קודם כל השלטונות קורעים לו את הצורה, ואח"כ בית המשפט גם עוזר ללקוחות לקרוע את היצרן.
ובארץ????:(

דרך אגב, עוד נקודה שאסף צודק, הדיון הזה, כבר מיצא את עצמו מזמן .
כל מה שחסר, שנימרוד יסביר למה הוא בכלל פתח את הדיון הזה, והאם זה קשור לעובדה שלא מזמן הוא עבר מג'יפ לטיוטה?

asafk
15-03-16, 15:29
לדעתי נמרוד פתח את הדיון הזה כדי שדיוני תקלות בפורום טויוטה יישארו ענייניים.

אסף.

shachar
15-03-16, 16:04
כל מה שחסר, שנימרוד יסביר למה הוא בכלל פתח את הדיון הזה?

הסיבה היא "קופסת טונה"
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/97566-%D7%9E%D7%9C%D7%9B%D7%95%D7%93%D7%95%D7% AA-%D7%96%D7%91%D7%95%D7%91%D7%99%D7%9D-%D7%A6%D7%A8%D7%A2%D7%95%D7%AA-%D7%93%D7%91%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%9D?hig hlight=%E6%E1%E5%E1%E9%ED

asafpeleg
15-03-16, 16:32
חד...

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

נמרוד
15-03-16, 17:20
כן... יש עוד אנשים עם טיפה הגיון... שחר.

אבל מי שכבר פה - מה אכפת לכם לזרום?

תרגיל מחשבתי, ברשותכם. נגיד שהיה לנו קבלן משנה יודע-כל, בוחן לב וכליות אמיתי, ה' ברוך הוא בכבוד ובעצמו שהיה מבצע לנו את המחקר, בוחן את ההוצאות והתקלות האמיתיות של כל בעלי הרכבים בישראל, או בעולם. לבקשתנו, מבצע את כל החיתוכים והחישובים, וחוזר עם תשובה - מה הרכב האמין ביותר. מה הטנדר האמין ביותר. בכל הזמנים, או רק בעשור האחרון, מה הsuv הזול ביותר לתחזוקה שנמכר בשנות האלפיים בישראל, או כל חתך אחר.

יש למישהו ספק שהוא היה חוזר עם תשובה? ברור שכן. הרי הבעייה שלנו היא לא שאין תשובה אלא שאין לנו שום דרך לקבץ את כל הנתונים הרלוונטיים.

אבל הוא, בחסדו, יכול... אז נניח שהוא מינה צמח שלנו בהתנדבות.

זורמים, כן? אז די ברור שהתשובה היא לא רנו, ולא פיאט ולא לנדרובר... וגם לא טויוטה (או שכן?) אז מה התשובה, בכל זאת, תנו ניחוש מושכל על בסיס כל המידע שיש לכם. לא מה לא - מה כן?

boaz avrahami
15-03-16, 18:28
נניח שהתשובה היא טויוטה או קי?
אז לקנות 4 ראנר זו קניה טובה?

Sent from my iPhone using Tapatalk

נמרוד
15-03-16, 18:30
מי אמר שזה צריך לעזור לך? כולה דיון בפורום.

אז נו, מה לדעתך התשובה שהיינו מקבלים בסקר הגדול של בורא עולם?

Sent from my GT-I9301I using Tapatalk

boaz avrahami
15-03-16, 18:37
יכול להיות מאוד שסטטיסטית זה נכון אבל זה נתון עקר לטעמי.
כל דגם ותת דגם לגופו

יואב פולס
15-03-16, 18:37
תפילות לבונה עולם זה עניין של בעלי לנדרובר וטרופרים.
בעלי טויוטה אתאיסטים.

נמרוד
15-03-16, 18:39
כל דגם ותת דגם לגופו

אופה... סדק בחומה!

"יכול להיות שסטטיסטית זה נכון..." מה נכון? אל תתבייש לכתוב במפורש...

נדב ש.
15-03-16, 18:56
תפילות לבונה עולה זה עניין של בעלי לנדרובר וטרופרים.
בעלי טויוטה אתאיסטים.

אתה בטוח? תקרא מה נמרוד כתב...

תרגיל מחשבתי, ברשותכם. נגיד שהיה לנו קבלן משנה יודע-כל, בוחן לב וכליות אמיתי, ה' ברוך הוא בכבוד ובעצמו שהיה מבצע לנו את המחקר, בוחן את ההוצאות והתקלות האמיתיות של כל בעלי הרכבים בישראל, או בעולם. לבקשתנו, מבצע את כל החיתוכים והחישובים, וחוזר עם תשובה - מה הרכב האמין ביותר. מה הטנדר האמין ביותר. בכל הזמנים, או רק בעשור האחרון, מה הsuv הזול ביותר לתחזוקה שנמכר בשנות האלפיים בישראל, או כל חתך אחר.

יש למישהו ספק שהוא היה חוזר עם תשובה? ברור שכן. הרי הבעייה שלנו היא לא שאין תשובה אלא שאין לנו שום דרך לקבץ את כל הנתונים הרלוונטיים.

זורמים, כן? אז די ברור שהתשובה היא לא רנו, ולא פיאט ולא לנדרובר... וגם לא טויוטה (או שכן?) אז מה התשובה, בכל זאת, תנו ניחוש מושכל על בסיס כל המידע שיש לכם. לא מה לא - מה כן?

עכשיו הכל ברור... איך הצליח המותג להגיע לאן שהגיע... הרבה תפילות.

אופה... סדק בחומה!

בועז כנראה נפל ישר למלכודת שלך, נניח.
מאיפה הנתון?

אני רק אוסיף ואומר שגם בטיול השבוע מתוך 2 דיסקברי דור 1 ו 2 , טרופר, גראנד צירוקי, טראנו, ורנגלר, מי שניתקע היה טויוטה, גם בטיולים אחרים(אמנם לא תמיד, צריך לציין) מי שנישבר זה טויוטה, מי שהיתפוצץ לו משהו והתחיל לנזול זה טויוטה, אז מצד אחד אתה יכול להגיד שהרכבים לא מטופלים, הרי אתם אמרתם שלא צריך לעשות כלום, מטיפול לטיפול, מצד שני באמת הרכבים מתוחזקים ברמה טובה, לא כזאת של "פעם בשנה טיפול", אלא יותר מיזה... הרבה יותר, אז איך אתה מסביר את זה?

אבל אל תפריעו לעצמכם, תמשיכו... עכשיו אתם משעשעים אותי...

נמרוד
15-03-16, 18:58
נדב זרום איתי, מה אכפת לך... תנסה לענות לאתגר שהצבתי.

Bernard
15-03-16, 19:05
לדעתי נמרוד פתח את הדיון הזה כדי שדיוני תקלות בפורום טויוטה יישארו ענייניים.

אסף.

הסיבה היא "קופסת טונה"
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/97566-%D7%9E%D7%9C%D7%9B%D7%95%D7%93%D7%95%D7% AA-%D7%96%D7%91%D7%95%D7%91%D7%99%D7%9D-%D7%A6%D7%A8%D7%A2%D7%95%D7%AA-%D7%93%D7%91%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%9D?hig hlight=%E6%E1%E5%E1%E9%ED
הוא גם אמר את זה בפירוש, באותו שירשור של המתלה הקורס...:)

הנה אני זורם... מההתחלה... לעומת כל המתרגזים למיניהם ואלה שטוענים שהדיון מוצה... איך אפשר בכלל למצות דיון שכזה:rolleyes:.

אז...
בהלקח בחשבון, נמרוד, את העובדה הידועה והלא ניתנת לעירעור, שאלוהים יהודי (אפילו הנוצרים אומרים את זה והמוסלמים די מכירים בכך וכל היתר... טוף, צריך שיהיה קהל) הוא(כמובן) היה עונה לך, כמו יהודי טוב, בשאלה "ומה אתה חושב?"
ואתה היית עונה "טויוטה".
והוא, שהסכמנו שיודע הכל, היה עונה לך "לא נכון!".
ובזה היה נסגר הדיון איתו.
פשוט מאוד.
וכל ההתחכמויות שלך, בסיגנון "אה, וואללה?!?!!!! אז תגיד מי!!!", לא היו משנות את העובדה הפשוטה ש.."טויוטה לא!".
ועל זה התחיל הכל ובגלל זה "העברת" אותנו לפה" ויפה שעשית זאת.
משום ששם היה משהו טכני (ולדעתי לא נתון לויכוח בכלל - חוסר תיכנון שלא היה מקובל אל מול המתחרים והצריך שינוי ויישור קו של תכנון המתלה מול המתחרים המודרניים יותר (שמרנות??? חסכנות.)) ופה מדברים על "בגדול".. על "השם" על ה"אגדה".
והנה אתה רואה - גם בטכני/ספיציפי הטויוטה "לא משהו" וגם בדיון הזה, "בגדול", שומעים על כל מיני כשלים שאין בחברות אחרות.

ודרך אגב.
אני לא חושב שיש איזו יד מכוונת בין בעלי הטויוטה, לצורך יצירת יחסי ציבור של "אמינות" - הם דווקא הצד "המקבל".
אבל אני בהחלט מאמין, שיש שיקול (מכריע), של יחסי ציבור בתיקון התקלות שמתגלות וצימצום מכוון, מצד טויוטה (היבואן, יצרן.. ביחד) לצורך "שימור השם והאמינות"... אמיתיים או יח"צניים.

בארץ, כמו שציין זיו, יותר קל להסתיר.
גם ליבואן יותר פשוט להציע לטויוטה להצניע הכל, אחרי הכל הוא מוכר רק בגלל "השם" ולא בגלל האיכות/תיחכום/תמורה/נוחות של כלי הרכב.
אז מתקנים (בשושו) ונלחמים על מנת לשמר את "השם".
בארה"ב, למשל, אין "שם של אמינות"(ותראו את הפרסומות.. יש ביוטיוב) אלא מלחמה על כל דגם מול המתחרים.
ופה יש גם משמעות על "לסמוך על החברה" (פה אין יבואן או יצרן. אין UMI ושברולט או GM. פה יש רק שם אחד טויוטה או פורד או הונדה) וחלק מזה הוא שקיפות - שלא תרגיש שעבדו עליך.
ללא כל קשר לרכב עצמו.
ולכן פה נזהרים יותר בהסתרת הדברים, משום שאם מתגלה שהסתרת... אתה בבעייה רצינית (ראה טויוטה עם "שטיח הנהג" ופולקסוואגן עם הדיזל ופורד עם הצמיגים).

אבל, אני חוזר לזרום... טויוטה-לא.
מי כן?
אין משהו מיוחד... הכל אותו זבל.
זה לא עושה את טויוטה טובה יותר.

boaz avrahami
15-03-16, 19:07
נמרוד
אני לא מאמין שזה בא ממך...
נניח שיצרן מקררים כלשהו נחשב אמין ואיכותי אבל דגם מסויים שלו מפורסם בתקלות רבות אז תקנה אותו בגלל השם האגדי שלו?

אני לא מנסה להשחיר את טויוטה ( וגם לא ניסיתי ) באופן גורף.
מדובר ביצרן מכובד לטעמי שהייתי שמח להחזיק מקצת מדגמי המכוניות שלו.
מכאן להיות מעריץ עיוור הדרך ארוכה.
מזכיר אוהדי כדורגל פאנטיים שלא רואים בעיניים.
לא אינטיליגנטי בעיניי

נדב ש.
15-03-16, 19:19

וואלה ניסיתי בכל הרצינות, אבל על כל יצרן/דגם שאני מנסה לחשוב עליו אני יודע על איזה תקלה/כשל סידרתי או לא, כזה או אחר...

Bernard
15-03-16, 19:19
אתגר???
שינית כיוון. לגמרי...
ובאותו סיגנון שענית לבועז (בו נטפל בעוד רגע...) - למה שינויי הכיוון הזה? השתכנעת שטויוטה לא "אגדה", כמו שאומרת הכותרת?
תשתף אותנו ברגשות שלך... אנחנו חברה תומכת (תשאל את עמית:rolleyes:).
ואם אפשר - לינק למודע למכירה שלך - אני מחפש מחליף אמין לרינג':).

אפרופו הריינג'.
נדב - אתה בטוח שזה לא ריינג' 96-02 שמטייל איתכם, עם סמל של טויוטה על הגריל?
התיאורים שלך, אני בטוח, נשמעים מוכרים לחברים שטיילו איתי, לפני הרילוקיישן:cool:.

כל דגם ותת דגם לגופו

Sent from my iPhone using Tapatalkאופה... סדק בחומה!

בועז, בועז:(.
להתווכח עם נמרוד, זה לא כמו להתווכח איתי - הוא לא מרחם ולא מהסס ואורב לכל טעות ניסוח ו... דוקר מיד.
הוא גם לא "אובייקטיבי" כמוני (איך הוא אמר עלי, לא פעם - מיד לוקח את הצד שכנגד... וחוזר חלילה. אני בטוח שהוא גם שקל לפתוח לי פורום נפרד "ברנרד" שיהיו שם שירשורים עם אלפי פוסטים ודיונים מעניינים עם דעות מגוונות ו... משתתף יחיד, בכל שירשור..).
הוא מוכוון מטרה ומפרש כל טעות סופר, "להוכחת" צידקתו..
זה מה שקורה, כשכותבים בקיצור....

באימש'ך - לפני שאתה לוחץ SEND לשירשור - שלח אלי בה"פ להגהה:rolleyes:.
לדוגמא... את המשפט האומלל שלך, שנתן זריקת מרץ לנמרוד, הייתי מנסח קצת אחרת.
משהו כמו - למרות שאתה טועה ולצורך הדיון בלבד, גם אם נניח, לרגע, שסטטיסטית זה נכון (וזה לא נכון! אבל.. נניח), זה נתון עקר לחלוטין..".
הרבה יותר "ברור", לא?:cool:.

amit1
15-03-16, 19:24
עמית על סמך מה עתה אומר שהמתלים המתכווננים הם חרטבונה רצינית? כן, המיכלי חנקן מצריכים החלפה ( אצלי אחרי 85,000 מייל) והמערכת היא כן אדפטיבית. כמו שברנרד אמר, ברגע שהרכב לא בסיסי, דברים מתקלקלים... ככה זה בטויטטה וככה זה בלנד רובר, שגם שם הרבה הוציאו את המתלי אוויר לפנסיה

Sent from my XT1575 using Tapatalk
משיחות במרשתת עם חברה נחמדים שהמערכת התקלקלה להם...

Bernard
15-03-16, 19:30
משיחות במרשתת עם חברה נחמדים שהמערכת התקלקלה להם...

מרשתת, מרשתת.
תגיד, לא נמאס לך עם זה? זה מופיע לך בטמפלט, שאתה לא מתבלבל במספר ה"ת" שצריך להקליד?
"רשת" או "אינטרנט" לא מספיק טוב לך?
מרשתת עאלק.
אני מתפלא שגוגל עדיין לא הפך את המילה הזו, בפוסטים שלך, ללינק שפותח חלונית הסבר מה זה "מרשתת"...

עמית - רד אל העם.. כולה דיסקברי.
אתה יכול לעבוד על אחרים אבל, בנינו, אני (עם דיסקברי 2004.. פה:() יודע שזה סתם חארטה עם סמל לנדרובר...

amit1
15-03-16, 20:45
אתה צודק. ד"א, הקשיש נלקח אתמול לבדיקת אק"ג מקיפה ודינאמית ונראה שה TD5 כוחו במותניו :).

nirs
15-03-16, 21:14
545 תגובות....
מנסים לשבור את השיא של רכס?

מידבר
15-03-16, 21:16

יקירי, מצטער אבל זה לא עובר:) אתה מניח, מעריך, עורך תרגילים מחשבתיים, פליקלקים לאחור ואפילו ממציא ישויות דימיוניות. כל זה לא משנה את העובדה שהטענה שלך לא נובעת מנתון אמפירי כלשהו ולפיכך דינה להדחות בדיוק כפי שדינה של טענה הפוכה הוא להדחות (שטויוטה לא אמינה וכו'). הלוגיקה הבסיסית אומרת שמי שטוען טענה, מעין זו שטענת בפוסט שפתח את השרשור, צריך לעגן אותה. זה לא קרה.

Bernard
15-03-16, 21:35
אתה צודק. ד"א, הקשיש נלקח אתמול לבדיקת אק"ג מקיפה ודינאמית ונראה שה TD5 כוחו במותניו :).
פחחחח.
כוחו במתניו, עאלק..
כשהיה חדש, לפני שיצא מהמפעל, היו לו 125 כס'... כמו המנוע הכושל של הטויוטה...
שיא השיכלול של לנדרובר=למנןע הכי מאפן של טויוטה..
כבר עדיף שלא היית מזכיר את זה פה... זה לא תורם לטיעונים שלנו...

Sent from my SM-N900T using Tapatalk

KOOKE
15-03-16, 21:39
לא צריך שליחי אלוהים ורואי נסתרות יש נתונים סטאטיסטיים גם בארץ של חברות גרירה למשל. פעם מזמן הם פורסמו.

גם בעולם יש סקרי אמינות מבוססים על קריאות שירות בפועל של חברות המכסות תיקוני רכב כולל חלוקה לפי אופי התקלות וגם לפי מחיר ממוצע לעלות התיקון.

והנה השוס גם אני מודה שאם אני זוכר נכון בסטיטסטיקות האלו טויוטה כיצרן מככב במקום ראשון או שני.

אבל כמו שאמרו לפניי בתכלס זה לא מלמד כלום לגבי דגם כזה או אחר של טויוטה ודווקא לגבי רכבי השטח הרלבנטיים כאן בארץ הקודש ובעיקר הפראדו ומחליפו הלנדקרוזר סדרה 120 הסקרים מראים אמינות ממוצעת בלבד.

יותר מזה, הפראדו/ הלנדקרוזר יקרים יותר מהממוצע לאחזקה מפני שעלות התחקונים הממוצעת שלהם גבוהה יותר יחסית לאחרים.

אז עם כל הכבוד לחוכמת ההמונים בארץ שקובעת מחיר שוק מופרך לפראדו או לנדקרוזר לטעמי זו טיפשות המונים לשלם הרבה על רכב שטח משומש בעל אמינות ממוצעת ושיקר יותר להחזיק אותו מרכבים מקבילים.

לבסוף סתם משתף בהקשר הזה מניסיון קצרצר שלי עם המותג. כפי שחלק יודעים לאחרונה חיפשתי מחליף לרנגלר רוביקון שמכרתי. חבר טחן לי במוח להצטרף להמון ולשקול לרכוש טויוטה פראדו או לנדקרוזר.

בדקנו יחד לנדקרוזר 2006 יד ראושונה עם 300,000 ק״מ שמשום מה גם הוחלף לו מנוע הרכב לא היה שמור בעליל. נסע כמו נדנדה חרק ומה לא והבן אדם בקושי הסכים לשקול מחיר של 115,000 ₪ כאילו דא !!!??? בדקתי גם פראדו שנת 2000 המנוע החלש יותר יד רביעית עם 400,000ק״מ יחסית שמור אבל לא חף מתקלות והבן אדם רוצה עליו לא פחות מ- 75,000₪ !!??

אז כן באיזשהו מובן הצטרפתי לעדה היפנית ורכשתי פטרול יד שנייה שנת 2006 הדגם המפואר עם כל טוב 400,000 ק״מ כשלפני 100,000 ק״מ הוחלף לו מנוע לחדש מהניילון וכל זה ב- 75,000₪ מחיר זול יחסית לשוק מודה אבל בכל מקרה הרכב שרכשתי לא ממש בר השוואה לטיוטות שראיתי מבחינת יכולות מרחב ותמורה לכסף.

יואב פולס
15-03-16, 22:19
שלמה,
קצת מצחיק מה שרשמת. מה בין מה שראית לבין אמינות?
כשחיפשתי לנדקרוזר ראיתי אוטו מ 2005 - הדשבורד נראה כמו משהו שעבדו עליו עם קונגו. ריפודי העור נראו כאילו עז רעבה נגסה בהם, אחד הגלגלים על הסרן האחורי היה במידה שונה מיתר שלושת הגלגלים והגג כולו התפרק לתוך האוטו. היו גם פאנלים חסרים בתא המנוע. והבעלים דרש מחירון...היה מוכן לרדת ממחירון ב 5000 שקל. מה בין זה לבין אמינות של טויוטה?
בנאדם שמבקש על פראדו משנת 2000 עם 400K ק"מ 75.0 אש"ח הוא דייג. או שיעלה לו דג בחכה או שלא. אם היית מתקשר אלי קודם הייתי אומר לך לא ללכת בכלל לראות אותו. האיש חי על פטריות הזיה. מה זה מלמד אותך?
כלום ושום דבר.
העיקר שתהנה מהפטרול. לי לא היה אומץ לקנות כזה.

איל מ
15-03-16, 22:34
לא לגופו של הדיון, אלא כהערה לברנרד, הtd5 מגיע עם 138 כ"ס.
עדיין חלש, אבל הדמות שאתה מציג בדיון חייבת להיות יותר מדויקת כדי להצדיק את עצמה.
(-;

shachar
15-03-16, 23:04
122 hp td5
בגרסא של משפחת המלוכה

http://www.auto-data.net/en/?f=showCar&car_id=5162

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Bernard
15-03-16, 23:12
לא לגופו של הדיון, אלא כהערה לברנרד, הtd5 מגיע עם 138 כ"ס.
עדיין חלש, אבל הדמות שאתה מציג בדיון חייבת להיות יותר מדויקת כדי להצדיק את עצמה.
(-;
צודק... בילבלת בין הדיפנדר לדיסקברי... אבל בנינו, בלי שעמית ישמע, שלא יהרוס לו את ה... יום.
זה לא ממש משנה, אה?
פאר היצירה... 136 כ"ס(אם ממש לדייק, ועוד לא דיברנו על זה שמדובר בסוסים אנגלים שיכורים ועייפים.. לא כמו יפנים נמרצים.. ) ביום טוב ואופטימי.. http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160315/7d9cb703fcdc2e667086ddaba154c05f.jpg

Bernard
15-03-16, 23:14
בילבלת=בילבלתי

נמרוד
16-03-16, 00:10
יקירי, מצטער אבל זה לא עובר:) אתה מניח, מעריך, עורך תרגילים מחשבתיים, פליקלקים לאחור ואפילו ממציא ישויות דימיוניות. כל זה לא משנה את העובדה שהטענה שלך לא נובעת מנתון אמפירי כלשהו ולפיכך דינה להדחות בדיוק כפי שדינה של טענה הפוכה הוא להדחות (שטויוטה לא אמינה וכו'). הלוגיקה הבסיסית אומרת שמי שטוען טענה, מעין זו שטענת בפוסט שפתח את השרשור, צריך לעגן אותה. זה לא קרה.
אתה צודק בכל מילה.

דעתי האישית מתבססת על נסיון אישי, של סביבתי הקרובה, שמועות, קריאה במרשתת וכו'. אני מגבש דעה בדיוק כמוך וכמו כל אחד אחר. ודעתי אינה שווה יותר או פחות משלך או של כל אחד אחר. וכולן שוות, וגם את זה כתבתי, לא הרבה בכלל. אפילו מעט מאד. הביטוי שבו השתמשתי בתחילת השרשור כדי לתאר מה הדעה שלי שווה הדליק את ברנרד, אז נחסוך אותו.

וסקר ברשות בורא עולם כמו שהצעתי כתרגיל מחשבתי לא ריאלי.

מה נשאר? כמו שכתבתי בהתחלה - סיכום משוכלל של כלל הדעות של כולם - כל רוכשי המכוניות בישראל. מחיר השוק. זה הכי קרוב לאמת שאני יכול להגיע אליו, כאתאיסט שעבורו אלוהים הוא תרגיל מחשבתי [emoji6]

השוק אומר שמכונית t שווה יותר - משמעותית - ולאורך שנים - ממכוניות מקבילות ביעוד ובשנת יצור n, m, i, j וL? אז זה המצב. אפשר לנסות להבין איך זה קרה, לא חובה. זה הכי קרוב לתשובה שאפשר לקבל לשאלה "איזו מכונית היא האיכותית ביותר".

זו הראיה המשמעותית היחידה שיש לי לטענה. ההתרשמות האישית שלי לא שווה יותר משל אף אחד אחר וכולן, שוב, לא שוות הרבה, לא משנה בכמה מילים מרפדים אותן.
וזה לא חדש, רוץ 500 הודעות אחורה זה מה שכתבתי בהתחלה וזו דעתי.

KOOKE
16-03-16, 06:47
יואב, ראה תגובתו האחרונה של נמרוד - זה ההקשר שבו התמרמרתי על המחיר המופקע והמוגזם שנדררש עבור רכבי השטח של טויוטה בארץ.

לדעתו של נמרוד מחיר השוק המופרז של רכבי טויוטה מאמת את האמינות/ האיכות של רכבי המותג.

לדעתי מחיר השוק של רכבי טויוטה מאשש רק דבר אחד את טיפשות ההמון נדמה לי שכבר ציטטתי את השורה האלמותית משירו של שלום חנוך:

״ הציבור מטומטם ולכן הציבור ישלם״

מוני אורבך
16-03-16, 08:18
נמרוד..
יש שיקולים הרבה יותר חשובים בקנית רכב שמשפעים על ההמון.
יש משמעות על מה שהעדר "נוטה" אליו, אבל צריך מאוד להיזהר בפרשנויות.
זה שההמון מדרג את הטויוטה כ"אמינה" ביותר, אינו אומר בהכרח שכל המכוניות או אפילו חלקם הם באמת כאלו.
זה רק אומר שזה כך נתפס בעיני הציבור הרחב.
זה יכול לנבוע מאסטרטגיה שיווקית טובה (לדעתי בעיקר) זה יכול לנבוע מדגם אחד מאוד מוצלח שהעלה את כל השם טויוטה.
זה גם יכול לנבוע מאמינות הרכב.
מבחינה הנדסית אפשרי (ועושים זאת כפי שאתה יודע) לדרג אמינות. MTBF.
אבל מיעוט קטן מהציבור שם דגש על זה, כולל אלו ש"מבינים"
לי לדוגמא היו הרבה מאוד דגמים של רכבים מכל הקשת.
יפנים, ברטים, אמרקאים ואפילו רוסים.
למרבה הפלא האמינות שלהם היתה פחות או יותר דומה.
חוץ מכמה אקזמפלרים כמו הניבה שהיא באמת היתה מהונדסת רע (מאוד) והדיסקו שפשוט היה שחוט.
אבל גם הם אחרי יישור קו ותחזוקה טובה ומונעת הראו אמינות סבירה.
הטויוטת יותר אמינות, אולי, בנקודות. גם ההיליקס האגדי היו לו מספר תקלות.
אבל גם את ההיליקס וגם את הפראדו וגם את הדיפנדר מכרתי.
הם לא עשו לי את זה, ועל כן עפו.
מהרנגלר אני הכי נהנה, ועל כן הוא גם ישאר.
ולא, ממש לא בגלל שהוא הכי אמין, אלא בגלל שהכי כיף לי לנסוע איתו.
מסקנה, אנשים קונים רכבים בגלל התדמית וה"כיף" שזה נותן להם.
לי כוח המנוע, השקט, האלגנטיות וגישת ה"ללכת לכל מקום ללא הגבלה" עושים את זה.
לאחרים תדמית ה"אמינות" ושמירה על ערך הרכב, והליכה עם העדר עושה את זה.

נמרוד, זה שהלכת עם העדר זה בסדר גמור, חם ונעים בעדר (אם כי קצת מגביל צפוף ומסריח)

amit1
16-03-16, 08:38
בילבלת=בילבלתי

ברנרד, טעות נוראית. השהיה בנכר משפיעה לרעה :)
ולענייננו, הקשיש עדיין, "גיבור" בהשוואה לסייח של פותה"ש.

asafk
16-03-16, 08:54
נזכרתי פתאום שכשה120 התחיל להכנס לשנתו השניה והשלישית התחילו להופיע כל מיני תקלות אופייניות שמחיר התיקון שלהן היה מרגיז. ואז אמרו הטויוטהלוגים שאין מה לעשות, גם טויוטה התקלקלו... ממש כפי שאמרו כמה שנים קודם כשהפראדו התחיל להתיישן, ממש כפי שאמרו כמה שנים קודם ואני מצטט בעל היילקס סידרתי ״היילקס 98 עד 2000 זה ההיילקס הכי גרוע. נזילות חופשים מה לא...״.

אסף.

Bernard
16-03-16, 14:26
הכף נוטה...
לא נעים לראות

כבר לא מיעוט צעקני, שכולל את נדב ודרור ועמית וברנרד ובועז (שעוד נזכיר בהמשך..), שלא ממש מבינים על מה הם מדברים .
בהתחלה היה נוח לתקוף את עמית על "מגמתיות חסרת כל בסיס וידע" ואותי על "לוקח את הצד האחר... ועוד דקה, את האחר" ונדב הוא "אנטי סידרתי" ורק יואב מבין ויודע ומכיר ונמרוד מתנשא/מגחך/משועשע וחנן... מביע/לא מביע עמדה בהפגנתיות "יודעת סוד" (ושניהם יודעים טוב יותר, בגלל שהם מהנדסים ולכן יודעים יותר על "המבנה האמיתי") ודורון "המפשר" שעדיין ניסה להסביר למה אנחנו טועים...
וכל זה אחרי שהדיון כבר מוצה לגמרי, לדעת רוב אנשי "הקבוצה השנייה"...
כמה נוח "למצות" דיון, אחרי שגמרת לצעוק את דעתך..

זה כבר לא מיעוט של ארבעה אנשים חסרי מעש ותובנות מטופשות, או איך ש"מישהו" הגדיר את בועז (ואת דרור/עמית/נדב... אותי??) - "הדימוי בועז, אולי לא נעים עבורך... אבל אתה אחד מארבעה-חמישה אידיאליסטים בגרוש, חלקם בפרוש קנטרנים שמצטרפים לכל דיון סוער בפורום הזה ולא משנה מה הנושא, עם תמונת עולם שבנו לעצמם, ללא שום היבט מעשי".
אז כנראה שגם אידאליסטים בגרוש, חסרי כל היבט מעשי לדעתם... קולעים לפעמים לדעת גדולים וטובים מהם...
ולא שמעתי שמישהו מבקש מאסף קובץ אקסל...

talw
16-03-16, 14:53
אסף ופח השמן שלו....כל פעם שופך קצת למדורה.:D

Bernard
16-03-16, 15:13
אני לא מדבר רק על אסף...
וקצת שמן למדורה?
נראה לי ששפך הרבה.. מים למדורה...

Bernard
16-03-16, 15:39
גדול...
אני עם הקפה השני, שקט אחרי שכולם ברחו. מחכה שיתחמם קצת (פחות מעשר מעלות) ואוכל לצאת לפרק את דלת הנהג בפורד, על מנת לראות מה נשבר - הזכוכית או מנגנון החלון (שאחרי שנה של עצלות לעלות/לרדת, נפח אתמול את נשמתו) ובנתיים מקשקש עם רמי וגיסי (מבררים איך לעבור טסט..) על כל מיני תקלות בדיסקברי... יום רגיל:rolleyes:.
בין לבין, אני משוטט לי בג'יפולוג ו... תראו מה אני מוצא:

רענן, החלפת השמן מתבצעת לפי הגדרות היצרן אחרי תקופת האחריות! - האחריות נגמרת ב100K או 160K מקסימום (100K מייל). אגן שמן סגור ואטום זה פתרון מצויין מבחינת היצרן, תהיה בטוח שהם בדקו היטב שהעסק מחזיק מעמד מאה אלף מייל, ומעבר לזה... זה כבר לא בעייה של היצרן...

אני אישית בהחלט הייתי עושה כמו יוסיס - המחיר 1200 שקלים הוא סביר עבור טיפול בציוד הנכון ולפי הוראות היצרן, בהתחשב בזה שזה טיפול של אחת ל150K.

וגם את זה, באותו שירשור:

שלום רב

לפלג לא ניתן לבצע החלפת שמן מלא בגיר הזה לבד חייב מכשיר דיאליזה מיתברר שיש מוסכים מורשים טיוטה שלא מחזיקים בכלל את המכשיר
שעלותו יקרה ויש צורך בהכשרת עובדים להפעלתו וכבר ניתקלתי גם במוסך שרצה להחליף רק 9 קילו שמן ולא 11 מכוון שלא היה לו יותר
לרענן אכן כן במוסכים רבים לא מעונינים להתעסק אם הנושא למרות שמצוין במפורש בהוראות היצרן לבצע החלפת שמן כללית
רוב המוסכים מבצעים מה שנוח להם והם מבצעים רק החלפת של קילו וחצי שמן שאפשר לנקז ולמלא ללא בעיה מפקק צדדי
לגיפאים לדעתי חשוב מאוד לבצע את הנושא לדעתי בגלל העומס והטמפרטורות שאנחנו מעמיסים על הגיר בזמן נסיעה או טיפוס בשטח אז כמו שעושים רצועת טיימנג בזמן עושים גם פעם החלפת שמן גיר

יוסי

והשיא...

שלום לכולם
הסאגה לא נגמרה , השבוע היתי במוסך רשמי של טויוטה , לא סוכנות. רק לצורך החלפת שמן גיר , מנהל המוסך בדק את השמן ופסק "שהוא לא מחליף? , שאלתי למה , " כי השמן שחור והחלפה תדפוק לך את הגיר" השאלה היא אם למישהוא יש ניסיון בהחלפת שמן גיר אחרי 170000 , לנדקרוזר אוט' 2007 5 היל' ?

וכל זה פה:
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/93169-%D7%94%D7%97%D7%9C%D7%A4%D7%AA-%D7%A9%D7%9E%D7%9F-%D7%92%D7%99%D7%A8-%D7%9C%D7%A0%D7%93%D7%A7%D7%A8%D7%95%D7% 96%D7%A8-2007-%D7%90%D7%95%D7%98%D7%95-5-%D7%94%D7%99%D7%9C%D7%95%D7%9B%D7%99%D7% 9D

(http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/93169-%D7%94%D7%97%D7%9C%D7%A4%D7%AA-%D7%A9%D7%9E%D7%9F-%D7%92%D7%99%D7%A8-%D7%9C%D7%A0%D7%93%D7%A7%D7%A8%D7%95%D7% 96%D7%A8-2007-%D7%90%D7%95%D7%98%D7%95-5-%D7%94%D7%99%D7%9C%D7%95%D7%9B%D7%99%D7% 9D)אבל מה שמצא חן בעיני ביותר, זה הפוסט של נמרוד... ויש שם גם כמה דברים של חנן.
האמת, מאלף.
שירשור משרה ביטחון במוצר...אני רץ לקנות לנד קרוזר...
גם לא שמעתי שמישהו הזכיר את הנושא הזה, לבחור שמתלבט בין ויגו לבין לנדקרוזר...

קטעים:)

boaz avrahami
16-03-16, 18:01
מישהו זוכר את סוני שהיו פעם שם דבר ואיפה הם היום...

asafk
16-03-16, 18:32
ברנרד, אל תתרגש מעניין החלפת השמן. זה אותו דבר בכל ממסרת אוטומטית של כל יצרן, כולל הצורך בדיאליזה וכולל הקביעות של תושב״ע מהתחת של מכונאים.

אסף.

asafk
16-03-16, 18:47
ואגב.... לי מותר אפילו לפי הקריטריונים המחמירים שנוסחו כאן כיוון שהייתי הבעלים המאושר של הייאס 1995 עם מנוע 2.4 בנזין ו 618 אלף ק״מ... עם הכל מקורי והכל עובד.

אסף.

tzagi
16-03-16, 19:50
2RZ-E? לא היה קצת קטן על הבהמה?

Bernard
16-03-16, 19:59
אמרתי למה אני מתרגש - מהפוסט ההוא של נמרוד.

ואם אתה הבעלים... למה לא דורשים ממך קובץ הוצאות?
ובעלים מאושר, לא ממש מראה על איכות/אמינות הרכב - תראה את עמית...

נראה לי שנחסכו ממך "הדרישות המחמירות" משום שלא רוצים להתווכח איתך, ולשמוע על כל מיני בעיות שיש בכל מיני טויוטות, כמו למשל שהעלת קודם (ואיש לא התייחס בזילזול ובאמירה שזה זניח - משום שזה אתה העלת. אני לא רוצה לחשוב מה היה קורה אם בצד ימין של הפוסט היה כתוב amit1), משום שהיה לך אחד ואתה יודע על מה אתה מדבר ועדיין לא סוגד למותג.
מקווים שהפוסטים שלך "יעברו בשקט", אם לא יענו לך:rolleyes:

asafk
16-03-16, 20:40
האמת היא שבשלושת החודשים בהם ביליתי 5000 קמ בהייאס, הרבה מהם בכבישים גרועים ובשבילים - עלויות האחזקה הסתכמו בטיפול גדול שכלל שמן מנוע גיר וסרן (המכונאי אמר שעדיף לא להחליף כדי שהסרן לא יתחיל לשרוק, אני החלפתי בכל זאת ולא קרה כלום), רדיאטור שהבעלים לפני ניפץ על סלע, ופנצ׳ר שדרש צמיג חדש - אי שם לייד פרדייז, בפנצ׳ריה שנמצאת באחורי המוסך שנמצא מאחורי תחנת הדלק שהיא גם סניף הדואר וחנות המכולת המקומית, ושיש בה כל מידת צמיג שאתה צריך בתנאי שהיא מידה סטנדרטית של טויוטה הייאס, היילקס, או דיינה.

אז אין אקסל.

אסף.

Saar
16-03-16, 20:42
אני יודע שזה לא אומר כלום על האמינות ועל כלל הטויוטות, אבל במקרה היום (לפני שעה וחצי) ברחוב ליד הבית....

106780
לא נעים בכלל.

asafk
16-03-16, 20:42
2RZ-E? לא היה קצת קטן על הבהמה?

בוא נגיד שההילוך השני היה מאוד שימושי באזורים ההרריים...

אסף.

Bernard
16-03-16, 21:08
אני יודע שזה לא אומר כלום על האמינות ועל כלל הטויוטות, אבל במקרה היום (לפני שעה וחצי) ברחוב ליד הבית....

106780
לא נעים בכלל.

הנה.
עמית החל עם סיכולים ממוקדים - רק כדי להבהיר את "הנקודה" שלו...

Saar
16-03-16, 21:13
ברנרד? עמית?

נדב ש.
16-03-16, 21:18

106780
לא נעים בכלל.

יצא לך לברר איתו מה בדיוק קרה, חליפי? מקורי? מתי בדק אותם לאחרונה?
ניתקלתי ב 2 כאלה שאני לא מכיר בעבר, ככה בכביש, אחד הרכיב חליפי סיני, השני פשוט נסע ככה שנתיים שלוש בלי לבדוק בכלל...

Saar
16-03-16, 21:21
האמת שלא. מיהרתי ולא היה לי זמן להתעכב (גם לא ראיתי מישהו באוטו)
חשבתי שאני מכיר את הבעלים וניסיתי לדבר איתו עכשיו, אך מסתבר שזה לא היה הוא... סתם רכב דומה (עוד בעיה בטויוטה, אין יחודיות :) )

Bernard
16-03-16, 21:23
ברנרד? עמית?

מה?:)

Saar
16-03-16, 21:41
הנה.
עמית החל עם סיכולים ממוקדים - רק כדי להבהיר את "הנקודה" שלו...
לא הבנתי איך עמית קשור...

arnonmg
16-03-16, 22:13
Toyota Landcruiser 200 - 83,000 $

2006 TLC 100 IL

Bernard
16-03-16, 22:17
לא הבנתי איך עמית קשור...
הוא הרי קוקיה רציני, לפי מה שעולה פה (אחרת איך ניתן להסביר את הדבקות שלו בדיסקברי שלו...:rolleyes:) - אני בטוח שבלילות הוא מסתובב ברחובות ומתנקש בכל פראדו שהוא רואה. שתי מכות עם פטיש כבד, במקום הנכון - ועוד הוכחה שהפראדו דפוק.
נשמע לי הרבה יותר ראלי מאשר התיאוריה של "איגוד בעלי הטויוטה, להעלת מחיר המשומשות":)

Saar
17-03-16, 07:56
:)
אני מבין מהר כשמסבירים לאט...

amit1
17-03-16, 08:01
נכון, אני באמת "דפוק" אבל מה לעשות שהדיסקו, כרכב טיולים פשוט מספק את הסחורה וגורם הנאה לכל כך הרבה אנשים ובמשך תקופה כל כך ארוכה.
הדיסקו, ערכו הכספי לא רלבנטי, הוא נמדד רק בתפוצות נטו בלי פוזות מיותרות.

מיכה100
17-03-16, 08:06

106780
לא נעים בכלל.
היום בבוקר הוא עדיין עמד שם, הצטערתי שלא צילמתי לפורום והנה זה כאן :rolleyes:

Saar
17-03-16, 08:15
מיכה, אתה גם ממזכרת?

tzagi
17-03-16, 08:16
סער, עם הגיל הולך הזיכרון?, ובלי קשר למיכה..

sent from tiz El nabi

מיכה100
17-03-16, 08:52
מיכה, אתה גם ממזכרת?
חיובי.

אומי5
17-03-16, 09:34
ואגב.... לי מותר אפילו לפי הקריטריונים המחמירים שנוסחו כאן כיוון שהייתי הבעלים המאושר של הייאס 1995 עם מנוע 2.4 בנזין ו 618 אלף ק״מ... עם הכל מקורי והכל עובד.

אסף.

מאמין לך שהרוב עבד, אבל מוכן להתערב שתא האחסון הגדול שמתחת לקונסולה היה שבור באיזושהי צורה.
מנועים שלא מתים? אין בעיה. תא כפפות שישרוד יותר משנתיים? זה לא!

נדב ש.
21-03-16, 22:51
הכף נוטה...
לא נעים לראות

כבר לא מיעוט צעקני, שכולל את נדב ודרור ועמית וברנרד ובועז (שעוד נזכיר בהמשך..), שלא ממש מבינים על מה הם מדברים .
בהתחלה היה נוח לתקוף את עמית על "מגמתיות חסרת כל בסיס וידע" ואותי על "לוקח את הצד האחר... ועוד דקה, את האחר" ונדב הוא "אנטי סידרתי" ורק יואב מבין ויודע ומכיר ונמרוד מתנשא/מגחך/משועשע וחנן... מביע/לא מביע עמדה בהפגנתיות "יודעת סוד" (ושניהם יודעים טוב יותר, בגלל שהם מהנדסים ולכן יודעים יותר על "המבנה האמיתי") ודורון "המפשר" שעדיין ניסה להסביר למה אנחנו טועים...
וכל זה אחרי שהדיון כבר מוצה לגמרי, לדעת רוב אנשי "הקבוצה השנייה"...
כמה נוח "למצות" דיון, אחרי שגמרת לצעוק את דעתך..

זה כבר לא מיעוט של ארבעה אנשים חסרי מעש ותובנות מטופשות, או איך ש"מישהו" הגדיר את בועז (ואת דרור/עמית/נדב... אותי??) - "הדימוי בועז, אולי לא נעים עבורך... אבל אתה אחד מארבעה-חמישה אידיאליסטים בגרוש, חלקם בפרוש קנטרנים שמצטרפים לכל דיון סוער בפורום הזה ולא משנה מה הנושא, עם תמונת עולם שבנו לעצמם, ללא שום היבט מעשי".
אז כנראה שגם אידאליסטים בגרוש, חסרי כל היבט מעשי לדעתם... קולעים לפעמים לדעת גדולים וטובים מהם...
ולא שמעתי שמישהו מבקש מאסף קובץ אקסל...

הכף נוטה... ועוד איך נוטה...
וכמה שלא נעים לי "לירקוד לבנאדם על הדם שלו" ועל התקלה שהוא עכשיו עובר... אבל "פתאום" צצות עוד ועוד תקלות בלנדקרוזר והפראדו עם האמינות האגדית, מזרקים, גירים, מנועים ומה לא...
נמרוד...? עדיין אמינות אגדית או אגדה של אמינות? http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/97728-%D7%91%D7%A2%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%90%D7%99%D7%A0%D7%92%D7%A7%D7%98%D7% 95%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%9C%D7%A0%D7%93-%D7%A7%D7%A8%D7%95%D7%96%D7%A8-2013

Bernard
21-03-16, 23:18
למה לא נעים ולמה לרקוד?
אני דווקא רואה שעוזרים לו ונותנים עצות מנסיון ולא אומרים לו "האוטו אחלה. זה הנהג/תחזוקה/רוחהקודש"...

- - - Updated - - -

אבל ברור לך מה השלב הבא?
האוטו אגדי - זה היבואן לא...

נדב42
22-03-16, 00:45
מי שעדיין לא מבין מה קורה פה, מוזמן לתזכר אותי כשהשרשור הזה יגיע לאלף הודעות, ואגלה לכם את הסוד :cool:

נמרוד
22-03-16, 15:12
אני מסכים עם ברנרד, כל הכבוד על הענייניות בתגובות לבחור בשרשור שהוא פתח, ואת כל המסביב אפשר להמשיך פה.

נדב - אם יש תקלה חמורה, שיטתית, ורחבת היקף באינג'קטורים של לנדקרוזר כזה או אחר - נניח כמו הבעייה במנועי הטרופר של 99-2004 - אז זה יבוא לידי ביטוי בהתרסקות מחירי היד השנייה - כמו במקרה של הטרופר. אין אפשרות אחרת, במוקדם או במאוחר.

ואם תספרו לי שמחלקת השיווק של טויוטה/יוניון מוטורס, או גלדה סודית של בעלי טויוטה, או כל גוף מסתורי אחר ימנע את זה - אני אומר לכם שאתם אלו שמטפחים פה אגדה.

נדב ש.
22-03-16, 15:54
נמרוד, ההבדל בין הטרופר לטויוטה עצום, ב 4jx1 היתה בעיה סידרתית בתכנון ובייצור המזרק, אטם פנימי שכושל וגורם להעברת סולר בצורה חמורה לשמן מנוע ובתוך זמן מאוד קצר להרס כללי של המנוע, כשעלו על זה ותיקנו את המזרקים בסידרה חדשה עם אטם קרמי התופעה נעלמה לחלוטין, בתוך כך היצרן/יבואן עשה דבר לא פשוט ונתן אחריות של 10 שנים למנוע, אני מכיר אישית מספר חברים שהחליפו להם סט מזרקים חדש בגלל מזרק אחד שחדל לתפקד, בכל זאת ברכב בן 10 קורה שמזרק מתקלקל, אני זוכר כשקניתי את הטרופר שלי הוא עדיין היה בתחום האחריות.

ביונדאי טארקן יש בעית מזרקים, אתה מודע לה? מישהו יודע במה מדובר? גם שם ניגרם בעקבות זאת הרס מנוע.

אני לא יודע מה התקלה במזרקים בטויוטה שמתפגרים, ואין שום ספק שזה בצורה גורפת, "פתאום" אתה רואה תגובות בשרשור שנותנים לבחור מענה יפה יש לציין, שידאג לעצמו כי אחרת היבואן/יצרן יתנער ממנו אם יקרה משהו למנוע, אם מזרקים מתים ב 90k , ויש כאלה שהחליפו כל 90, 150, 200, אז יש בעיה(ברור שלא כמו ברכבים אחרים) רק שמנסים להסתיר אותה, למה? שאלה טובה, למה היבואן מתנער מעוד כל מיני תקלות ודברים ומנפנף את לקחותיו?
אני לא מאמין שיש איגוד של בעלי טויוטה ששומרים על השם של הרכב והמחירון, לא זה מה שיציל אותו.
אני יכול להגיד לך שב umi עד לפני 3 שנים בערך המצב היה ההפך הגמור לטובת בעלי הטרופר, היה ריקול לצמת מצערת בטרופר דיזל, מין חיווט של הוספת מינוס, זה לפחות אומר שלא נטשו את הרכב, עוקבים אחריו ופותרים עדיין תקלות עתידיות.
אל תטעה לרגע, אני חושב שהלנדקרוזר הוא רכב טוב, בלי שום ספק השבוע המלצתי לחבר לרכוש אחד, וחבר אחר גם קנה לפני חודש, רק מה, צריך לדעת ולהבין שיש תקלות כמו כל רכב, רק כשהם קורות זה עולה פי 4.

Bernard
22-03-16, 16:20
אני ממש לא מסכים איתך, נמרוד.
לפחות לא בנושא זה, של בסופו של דבר זה ישפיע על (מחיר) השוק...

אני אסייג את אי ההסכמה, בכך שלא ניתן לשלול השפעה כלשהי אבל הכל די תלוי באיך הם ינהלו את "המשבר".
אין שום ויכוח שלטויוטה יש כבר "שם" מצויין.
זה נתון/עובדה שלא ניתן להתווכח לגביה.
לכן, כל תקלה וחמורה ככל שתהיה, תשפיע על טויוטה פחות, מאשר על מתחרים עם שם פחות טוב, עם תקלה דומה.

אני מסכים איתך שאין איזו גילדה סודית (הבונים החופשיים?? - אתם לא קולטים כמה אגדות/מיתוסים/סיפורים/"עובדות" יש פה, מסביב לגוף הזה... תאוריות הקונספירציה של דרור מחווירות ליד הבונים החופשיים של ארה"ב...אפילו רוברט לודלום לא הצליח לחשוב על דברים כאלה..) "ששולטת" בדעת הקהל ומכוונת את.. כולנו.
אבל זו דרך של ניהול משברים.

תראה איך פולקסוואגן יוצאים ממשבר חמור בהרבה, מאשר איזה מנוע כושל או מתלה מאפן או מזרקים דפוקים.
תראו כמה כלי רכב עלובים ייצרה טויוטה ועדיין היא נחשבת "אמינה" ו"מחזיקה טוב את המחיר"... בכל העולם, פחות או יותר.

וצריך גם לקחת בחשבון שרוב התקלות האלה, קורות ב"יד השנייה" והלאה - בד"כ.. אל תתחילו אם "אני מכיר..." וכו'. בתקופת 3 השנים הראשונות, אני בטוח שטויוטה מראה אמינות מופלאה... כמעט כמו כל רכב חדש.
הקונה המאושר, שקנה אוטו חדש, מבסוט עד הגג.
ולבעלים שבא אחריו... (כמעט) תמיד ניתן להגיד/לשכנע שהוא עשה משהו לא בסדר או שזו תקלה חד פעמית או כל דבר אחר, שלא יצור את הרושם שיש פה בעייה כוללת.
הדוגמא הטובה ביותר היא דווקא זו שיואב העלה - של ההוא מהגן של הילדה. חי יפה מאוד עם הדשבורד המתפורר ובכלל לא ידע שזו בעייה כוללת.
לא כולם גולשים פה ולא כולם "מבינים".
למרות שבשנים האחרונות, עם כל המידיה החברתית, "העבודה" של היצרנים (למזער ולהסתיר ו.. לנהל) נעשית קשה יותר.
אבל עדיין - בארץ מפגרים אחרי כולם, בגלל שפה אוטו זו ההוצאה הגדולה ביותר , אחרי דירה/בית.

ועדיין. אחרי כל זה.
אם הייתי יכול להשיג נלדקרוזר 80 במחיר ראלי... זה מה שהייתי קונה.

יואב פולס
22-03-16, 21:51
בשנת 2015 עלו על הכביש 1237 לנדקרוזרים חדשים, 400 פאג'רו ו 69 דיסקברי 4
בשנת 2014 עלו על הכביש 854 לנדקרוזרים חדשים, 205 פאג'רו ו 87 דיסקברי 4

לא הלכתי יותר אחורה.
אם היתה תקלה סדרתית אתם חושבים שניתן היה להסתיר אותה? אם רק 100 מכוניות תקולות סדרתית (שכל אחת מהן עלתה בין 300 אלף שקל ל 400 אלף שקל) זה לא היה צף לתקשורת כמו TSI או DSG או הגיר הרובוטי של פורד פוקוס דור קודם?

סליחה שאני מקלקל לכם עם הסטטיסטיקות.

אגב ברנרד, המדיות החברתיות בארץ מפותחות לא פחות מבארה"ב, אולי הרבה יותר. (מה עשיתי, עכשיו עוד נאום שאני לא הולך לקרוא)

Bernard
22-03-16, 21:58

לא הלכתי יותר אחורה.
אם היתה תקלה סדרתית אתם חושבים שניתן היה להסתיר אותה? אם רק 100 מכוניות תקולות סדרתית (שכל אחת מהן עלתה בין 300 אלף שקל ל 400 אלף שקל) זה לא היה צף לתקשורת כמו TSI או DSG או הגיר הרובוטי של פורד פוקוס דור קודם?

אגב ברנרד, המדיות החברתיות בארץ מפותחות לא פחות מבארה"ב, אולי הרבה יותר. (מה עשיתי, עכשיו עוד נאום שאני לא הולך לקרוא)
זהו, יואב.
איבדת את "זה".
נהיית כמו גרשון - משפטים חסרי משמעות (לבד מבתוך ראשו... שם הכל ברור, אני בטוח, אבל בדרך לאינטרנט... משהו "זז").

מה בדיוק רצית להגיד במשפט האחרון... רק אתה ואלוהים יודעים.

ולשאלתך הראשונה - כן. ניתן.. כמו שעשו עד עכשיו עם הדיפרנציאלים והמזרקים ועוד... מה לא ברור?

boaz avrahami
22-03-16, 22:24
יואב, אתה אוהב סטטיסטיקות ואחוזים.
אז שים לב שהגידול מכירות של הפג׳רו באחוזים הוא משמעותי יותר

נדב ש.
22-03-16, 22:44

לא הלכתי יותר אחורה.

כמו שענה לך ברנרד, ניתן ועוד איך, וטויוטה אלופים בזה, הינה יש לך פה שרשור חדש שפתח בחור עם תקלה, כתבו לו תגובות שעד היום אני לפחות לא ראיתי שמישהו כתב אותם אבל ידעתי אותם, זה שבעלי טויוטה "נילחמים" ביבואן/יצרן ע"מ לקבל את מה שמגיע להם, או לחלופין המחירים שמשלמים ויוצאים בדלת האחורית בשקט, כי טויוטה לא מתקלקל.
ואם אתה משווה מכירות, אז בזמנו הטרופר למשל שהוא זה שהשלים את החגיגה ביחד עם הפג'רו, טראנו, פראדו, היה תותח המכירות, רק ב 99 כששווק בגירסת הידני בלבד נימכר בחודשיים 300 יחידות, ב 4-5 שנים ששווק עלו לכביש בערך 6000 כלים אם לא יותר, וזאת גם אחת הסיבות למחיר הנמוך, השוק מוצף.
אני לא יודע מאיפה הנתון שלקחת לגבי הלנדקרוזר, אבל בלוחות מכירה יש יותר דפים לפג'רו מאשר לטויוטה, שזה גם מסביר את מחיר השוק, היצע וביקוש.

http://m.globes.co.il/news/m/article.aspx?did=87775

יואב פולס
23-03-16, 07:12
א
למרות שבשנים האחרונות, עם כל המידיה החברתית, "העבודה" של היצרנים (למזער ולהסתיר ו.. לנהל) נעשית קשה יותר.
אבל עדיין - בארץ מפגרים אחרי כולם

הנה, לזה הגבתי בעניין המדיות חברתיות.

Bernard
23-03-16, 12:57
הנה, לזה הגבתי בעניין המדיות חברתיות.
אה... אז תגיד..

ואני התכוונתי, שלמרות שקשה יותר להסתיר בגלל המידיה החברתית, יבואן טויוטה בארץ עדיין מפגר אחרי כולם.
עדיין מנסה "לסגור דברים בשקט" או להאשים את הלקוח או לתחמן בהחלפת חלקים סלקטיבית - כפי שעולה מכל מיני שירשורים..
עדיין לא למדו שם, אצל היבואן, שהיום תחלופת המידע כזו, שכל מיני טריקים, לא ממש עובדים יותר.

נמרוד
24-03-16, 09:21
אל תטעה לרגע, אני חושב שהלנדקרוזר הוא רכב טוב, בלי שום ספק השבוע המלצתי לחבר לרכוש אחד, וחבר אחר גם קנה לפני חודש, רק מה, צריך לדעת ולהבין שיש תקלות כמו כל רכב, רק כשהם קורות זה עולה פי 4.

לא בשביל לקנטר. אבל אני לא מבין איך אתה כותב דברים מאד קשים פה, ולחברים שלך ממליץ לקנות את הרכב.

נדב ש.
24-03-16, 09:50
הדברים ה"קשים" זה לגבי הפראדו.
הלנדקרוזר מ 2004/5 לדעתי השתפר, אבל כתבתי, עדיין ישנם תקלות שיש כמו בכל רכב אחר, רק שבטויוטה זה עולה הרבה יותר, בסכום קניה שבסביבות ה 80 -100k אין הרבה ברירות, המתחרה הישיר הוא הפג׳רו קינג שמבחינתי עדיף וייתן מענה מצויין לנסיעת כביש וטיולים ברוב המסלולים בארץ עם טיפה הגבהה ומיגון, אבל מה לעשות לא כולם אוהבים אותו.

Bernard
24-03-16, 14:28
לא בשביל לקנטר. אבל אני לא מבין איך אתה כותב דברים מאד קשים פה, ולחברים שלך ממליץ לקנות את הרכב.
בכוונה, אה?
לא לקנטר את נדב, אבל לעצבן אותי, לא איכפת לך...

אני לא רואה שום בעייה בזה.
כולם (הרוב) יודעים מה אני חושב על המוצרים של אפל והאייפון/ים במיוחד.
ולמרות זאת.. "לא כולם ברנרד".
כששואלים אותי "מה כדאי" אני עונה לפי הצרכים והאופי של השואל - והרבה פעמים אני ממליץ (בחום) על אייפון.
כשאתה יודע מה הצריכים ואתה יודע מה אתה "מקבל", לפעמים גם רכב גרוע (מאפיינים מסויימים - ואני לא אומר שהפראדו הוא גרוע.. וגם לא אמרתי) הוא הבחירה הטובה ביותר... למישהו.

אף אחד לא מתווכח על "השם" שיש (גם) לפראדו ועל השכירות (מלשון שכיר - נקנה ונמכר במהירות ובמחיר טוב) שלו.
ואם יש לך מזל (ואתה לא "מתחרע" על בולדרים כל שבוע), לא צפויות לך בעיות רבות, יחסית לשנתון.
ואם אתה לא מתכוון לשפר ולבנות מפלצת עבירות.
ואם אתה מוכן לשלם עבור "שקט נפשי" (שזה חשוב... אם אתה לא יודע על בעיות נפוצות.. הרי זה טויוטה) יותר מאשר על טרופר "ששמעת שהוא עושה המון בעיות"..
ו..כו' וכו' וכו'..
פראדו זה אחלה אוטו בשבילך.
מסתפק במועט (יחסית) ומקבל טכנולוגיה/נוחות בסיסית (יחסית) וביצועים סבירים (יחסית) ומשלם הרבה (יחסית) אבל שומר על הערך (יחסית)... אז מה אם אתה מחוייב לאפל ומי שמבין די צוחק עליך...
אה. סליחה.. תחליפו את המשפט האחרון ב- אז מה אם יש לך רכב יפני יקר ו"המוני", ומי שמבין צוחק עליך..

יש מקרים/אנשים שאפילו הפראדו "תפור עליהם"..

ד ו ר ו ן
24-03-16, 17:07
דעא"ש עברו מזמן לויגו :rolleyes:

אתה חושב שיש מצב שאחרי יום מלא התרחשויות של לחימה, ביזה, עריפה וכו', בערב, ליד המדורה ואחרי קריאה של מגילות ברנרד, הם תוהים האם הבחירה נכונה?
יש סיכוי שלמישהו שם יערפו את הראש (פיזית, לא כדימוי..)

Bernard
24-03-16, 17:15
אתה חושב שיש מצב שאחרי יום מלא התרחשויות של לחימה, ביזה, עריפה וכו', בערב, ליד המדורה ואחרי קריאה של מגילות ברנרד, הם תוהים האם הבחירה נכונה?
יש סיכוי שלמישהו שם יערפו את הראש (פיזית, לא כדימוי..)

ולמה אתה חושב שהם עורפים?
לקחו אוטו שלא יעשה בעיות = טויוטה ו... כל הזמן במוסכים וטוחנים אותם במחירים - מישהו צריך לשלם על זה "בראשו", לא?
זה מה שהנשיא השחרחר אומר כל הזמן - צריך פשוט להבין אותם ולמה הם עושים את זה... אולי צריך להציע להם איזה טרייד-אין. יביאו את כל הטויוטות שלהם ויקחו F150 במקום ו... כל הבלגן הזה יגמר - Why can't we just all live together in peace?

נמרוד
24-03-16, 19:51
כשדע"ש יגיעו לפה, סטטיסטית, הם יערפו קודם את הראש של מי שמתכלך על טויוטה.

נדב ש.
24-03-16, 19:59

שהם יגיעו לפה עם הטויוטות שלהם ויראו את המחירים והשירות שמקבלים מהיבואן אוי ואבוי... :p

מסרק הגה בפראדו, טרי מהצהוב
http://www.jeeptrip.co.il/start/forum/start.asp?p=1&id=989964
תסביר למה ברכב שהוא לא טויוטה שיפוץ מסרק עולה 50% פחות, מה יש חלקים מזהב?

נמרוד
24-03-16, 20:11
אני צריך להסביר טענה מופרכת שמבוססת על ציטוט של אלמוני שציטט מה שאמרו לו במוסך של יבואן ישראלי?

לי, כמו לך, ברור ששיפוץ מסרק הגה עולה אותו דבר לטויוטה, למיצובישי, לניסאן וללנדרובר.

boaz avrahami
24-03-16, 20:23
אתה צריך להסביר מתי דאעש באים

Saar
24-03-16, 20:27
אני צריך להסביר טענה מופרכת שמבוססת על ציטוט של אלמוני שציטט מה שאמרו לו במוסך של יבואן ישראלי?

לי, כמו לך, ברור ששיפוץ מסרק הגה עולה אותו דבר לטויוטה, למיצובישי, לניסאן וללנדרובר.
נכון ללפני חצי שנה, שיפוץ מסרק הגה בקינג במוסך עלה 2000 ש״ח כולל מעמ ועבודה.

Bernard
24-03-16, 20:27

מי מלכלך?
לא אני!
צריך להיזהר עם הערבים האלה... סליחה. היפנים האלה.
טויוטה זה אחלה.. מאחל לכולם שיוכלו להרשות לעצמם לקנות טויוטה ואם חו"ח צריך להחליף משהו (סתם להחליף, לא בגלל שצריך או התקלקל), שיהיה להם מספיק כסף לעשות את זה.. בזמן.
לכולם אני מאחל כזה מעמד כלכלי.

הנה.
עכשיו, החבר'ה האלה שמעוצבנים על טויוטה ו.. ברור שמישהו צריך לשלם בראשו על זה, יעזבו אותי ויחפשו את .. נדב.

ואם אתה חושב שיעזבו אותך, נמרוד... שיהיה בהצלחה.:rolleyes:

נדב ש.
24-03-16, 20:39
נימרוד אתה צודק, אבל לא במוסך טויוטה.
לנדרובר זה רכב שטח, יש לו תיבה, לא מסרק כמו בפרייבט חחחח
saar הקינג היה במוסך יבואן?
ברנרד אני חמוש ומוכן, גם הכנתי מלכודות בחצר חחחחח

נמרוד
24-03-16, 20:44
ללנדרובר גם יש מסרק כבר - 10? 11 שנה? ומי שמתנהג כצאן ישחט בכל מוסך יבואן. בכל מוסך, בעצם...

נדב ש.
24-03-16, 20:48
התכוונתי ללנדרובר האמיתי לא החדשים שגם הם מתנהגים כבר יותר כמו פרייבטים.

הפראדו נולד עם מסרק.

נמרוד
24-03-16, 20:55
ואני התכוונתי למה שהתכוונתי.

לא בושה נדב לסגת לאחור...[emoji6]

Saar
24-03-16, 22:48
נימרוד אתה צודק, אבל לא במוסך טויוטה.
לנדרובר זה רכב שטח, יש לו תיבה, לא מסרק כמו בפרייבט חחחח
saar הקינג היה במוסך יבואן?
ברנרד אני חמוש ומוכן, גם הכנתי מלכודות בחצר חחחחח
לא. מוסך רגיל שאני סומך עליו

ד ו ר ו ן
29-03-16, 19:40
הבנתי מאיפה זה מתחיל:
107045

ככה זה כשמאכילים אותך סדרה 70 מגיל אפס.

התקבל מחבר אוסטרלי.

boaz avrahami
29-03-16, 21:28
עבודה מדהימה.
הצליחו לעשות את הרפליקה מכוערת מהמקור וזה לא דבר של מה בכך...

ד ו ר ו ן
29-03-16, 21:36
עבודה מדהימה.
הצליחו לעשות את הרפליקה מכוערת מהמקור וזה לא דבר של מה בכך...

אתה מכיר את אבא של הילד הזה?

boaz avrahami
29-03-16, 21:58
אתה מתכוון לקווינטין, אבא של בילי?

המשוטט
30-03-16, 12:29
אנקדוטה ,יותר על רמת השרותיות של יבואן טויוטה.

לאחי יש לנד קרוזר 2008 ,גם הדשבורד שלו סבל מבעיית הסדקים .

הטיפול של היבואן עלה לו כ 2500 שח.

לאישתו יש מאזדה 3 2010. היתה בעיה עם הדשבורד.

הוחלף ללא עלות מצידו בשבוע שעבר ,לדברי החבר׳ה במוסך מאזדה כלל העלות על החלק ועבודה כ 3500 שח .......

Sent from my SAMSUNG-SM-G870A using Tapatalk

Bernard
30-03-16, 15:09
נו.. תפסיק להיות קטנוני - אתה יודע כמה עולה לתחזק את ה"שם" של טויוטה, כרכב אמין?
אז אחיך תרם קצת לאמינות האגדית. לא קרה כלום.

וחוץ מזה, לעניין החתימה - לנדרובר היה לפני ג'יפ ולכן... הוא לא שיפור של ג'יפ.. הוא המקור.

המשוטט
30-03-16, 15:13
אני קטנוני?

אז למען הדיוק ההיסטורי:

לנד רובר הוא השיפור האולטימטיבי לבנטם/וויליס/פורד[emoji12]

Sent from my SAMSUNG-SM-G870A using Tapatalk

נמרוד
30-03-16, 15:14
וחוץ מזה, לעניין החתימה - לנדרובר היה לפני ג'יפ ולכן... הוא לא שיפור של ג'יפ.. הוא המקור.

חזור בך מהר לפני שתצטרך להגן על עצמך במשפט דיבה :rolleyes:

Bernard
30-03-16, 15:32
חזור בך מהר לפני שתצטרך להגן על עצמך במשפט דיבה :rolleyes:

חוזר בי.
טעות.
:(

ד ו ר ו ן
30-03-16, 19:16

בתחילת שיווק הלנדקרוזר בארה״ב הוא הופיע במודעות כ״גיפ טויוטה״, ורק בהמשך קיבל מיתוג כלנדקרוזר.

Bernard
30-03-16, 21:26
בתחילת שיווק הלנדקרוזר בארה״ב הוא הופיע במודעות כ״גיפ טויוטה״, ורק בהמשך קיבל מיתוג כלנדקרוזר.

כבר הודתי שטעיתי...
אבל לא צריך להגזים, כן?
ברור שטויוטה זה חיקוי.. של משהו.
זה תמיד היה ותמיד יהיה, חיקוי.
אני מקווה שעל זה אין ויכוח.

ד ו ר ו ן
30-03-16, 22:05
זו לא הגזמה.
תחפש ברשת את המודעות מכירה הראשונות.

והמקור לא בהכרח היה חיקוי אלא יותר קיבוץ של חלקים ממקורות שונים שיצר משה אחר ממה שהיה.

thebips
31-03-16, 10:04
https://www.youtube.com/watch?v=rzBdPr9Cbh8

tzagi
01-04-16, 02:03
זו לא הגזמה.
תחפש ברשת את המודעות מכירה הראשונות.

דורון, ועם כול הכבוד, קצת קשה לי להאמין שטויוטה השתמשו בשם TOYOTA JEEP לשיווק בצפון אמריקה, כן מאמין שיתכן ועשו כך במקומות אחרים בעולם.
אל תשכך שבזמנו ג'יפ היה מותג של קיזר והזקן לא בדיוק היה פרייר ומכר את השם וזכויות יצור לחצי מהעולם.

בכול מקרה, אשמך לראות הוכחה.

ד ו ר ו ן
01-04-16, 10:14
דורון, ועם כול הכבוד, קצת קשה לי להאמין שטויוטה השתמשו בשם TOYOTA JEEP לשיווק בצפון אמריקה, כן מאמין שיתכן ועשו כך במקומות אחרים בעולם.
אל תשכך שבזמנו ג'יפ היה מותג של קיזר והזקן לא בדיוק היה פרייר ומכר את השם וזכויות יצור לחצי מהעולם.
בפורווילר מהאחרונים הציגו את שושלת הלנדקרוזר, ובין השאר יש צילום של מודעת מכירה ישנה מאד עם המיתוג TOYOTA JEEP .
גם נאמר שם שמאד מהר זה ירד.
נחפש את הגיליון.

nirs
01-04-16, 13:11
https://www.youtube.com/watch?v=rzBdPr9Cbh8
שודרה גם בארץ "בימים הטובים" של טיוטה.

אישית, יצא כבר לעזור לגברת עם לנדקרוזר תקול (הרבה פחות מצודדת מזו בפרסומת).

ד ו ר ו ן
04-04-16, 19:45

בבקשה:
107165

נדב ש.
04-04-16, 20:04
היצרן המעתיקן חחחח

boaz avrahami
04-04-16, 20:10
אם כבר הערת את זה, היום פגשתי קולגה שמחזיק כשנתיים שלום לנד קרוזר...
איש הייטק בכיר.
נו איך הג׳יפ אני שואל?
אל תשאל מה קרה לי הוא עונה...

מזרקים אני שואל בחיוך?
הלוואי הוא עונה ומתכווץ.
מנוע(!) הוא מסנן בכאב.
שלושים אלף שקל עלה לי התיקון...
במוסך אמרו שמזרק השתין והמנוע שהגיע היה עם מזרקים לא מתאימים ולא הסכימו להרכיב את הישנים אז גם סט מזרקים חדש.
יש לי למכור מזרקים שהגיעו עם המנוע ה״חדש״. אולי אתה מכיר מישהו שצריך?
----------

זו הייתה השיחה ועם רצף הסיפורים שרצו פה לי כבר אין ספקות

tzagi
04-04-16, 20:19
וזה הוכחה שככה פרסמו אותו בצפון אמריקה?

sent from tiz El nabi

ד ו ר ו ן
04-04-16, 20:20
היצרן המעתיקן חחחח

לפי הכתבה זה רחוק מהעתקה.
מכנית, מדובר על רכב חסון בהרבה מהגיפ של אותה תקופה.

נדב ש.
04-04-16, 20:33
לפי הכתבה זה רחוק מהעתקה.
מכנית, מדובר על רכב חסון בהרבה מהגיפ של אותה תקופה.

ברור, איך לא...

האר את עיננו, איך זה?

ד ו ר ו ן
04-04-16, 21:19
אם במקום לקנטר היית קורא או משתמש במה שמופיע בתמונה, היית רואה שמדובר על שלדה, מנוע, סרנים ויכולת נשיאה.

לקחו חלקי מדף של משאיות קלות.

נדב ש.
04-04-16, 21:36
כן דורון אני מקנטר.
בוא תסביר איך קבעת את זה.
חוץ מיזה שהטויוטה מכוער לגמרי לעומת המקור...
107168

ד ו ר ו ן
04-04-16, 21:40
נודניק.
אין מילה אחרת.

תקרא לבד.

נדב ש.
04-04-16, 21:49
איפה לקרוא? זה מטושטש.

ד ו ר ו ן
04-04-16, 22:13
וזה הוכחה שככה פרסמו אותו בצפון אמריקה?

sent from tiz El nabi
זה מה שמופיע בכתבה.
אני לא אחראי לתוכן..

Nissk
05-04-16, 00:04
Birth of The Toyota Jeep BJ

כך קראו לו: Toyota Jeep BJ. עד אשר:

responding to claims of trademark violation by the Willys Company that produced the original Jeep, then Director of Technology Hanji Umehara renamed this 4-wheeled vehicle as the Land Cruiser

אפשר לקרוא את ההיסטוריה באתר של טויוטה: http://www.toyota-global.com/showroom/vehicle_heritage/landcruiser/origin/

Bernard
05-04-16, 01:40
בבקשה:
107165

וואללה!!!
שיחקת אותו, דורון!
איזו עבודת מחקר.. ואיך מצאת את זה - כל הכבוד!!

ומה שאתה אומר, רק מדגיש את מה שאמרתי כל הזמן - לא מתכננים ולא מחדשים. לוקחים חלקים מהמדף, שמיועדים לכלי רכב אחרים/חזקים ומרכיבים איזה שעטאנץ..
אז ברור ששום דבר לא נשבר - מנוע אנמי לחלוטין עם חלקים של משאיות... מה יש להישבר?
אבל אז, כשהם צריכים להתחיל להתחרות בדברים מודרניים יותר ולתכנן... בעייה!!!
כשאין מוצר מדף של "משאית".. מתחילים הכשלים.
ובמוצרים של "משאית" כבר אי אפשר להשתמש, משום שיש תקנות של משקל ויכולת בלימה ורעש וזיהום וצריכת דלק.... אז כבר לא עושים היילקס אטמוספרי ולא מוגדש, שקטן על המכלולים בארבע רמות, אלא מייצרים איזה ויגו עם מנוע שעושה צרות ומתלים נפרדים וטיפולים וחלפים שעולים כמו לטפל בריינג' (אבל בלי כל האקסטרות שמגיעות איתו:cool:).

ואם אני זוכר נכון את הביקורות של ה-73..
אמרו שהשילדה שלו כ"כ קשיחה, שמהלך המתלים שלו אפסי לחלוטין, לעומת השילדה של ה-CJ.
ולכן מיד צריך לטפל במתלים (אלא אם אתה מענויין בנוחות של משאית) ואמרו גם שהמתלים צריכים "לזוז" ולהיות גמישים ולא השילדה (כמו ב-CJ).
אבל ברכב "מהמפעל" אין לא גמישות ולא מהלך ולא נוחות ולא... כלום - כר לשיפורים. מנוע בסיסי עם ביצועים בסיסיים (אב ניתן לשיפור, משום שהוא מכוון "נמוך") ושילדה חזקה, שיכולה להכיל שיפו מתלים נרחב, בלי שתקרוס/תתעוות וכו'.
אבל מהמפעל - טנק.
ועשו ממנו אגדה, בגלל שנוסעים בו במדבריות...

tzagi
05-04-16, 03:30
הנה דורון, מהמאמר,
The next year in June of 1954, responding to claims of trademark violation by the Willys Company that produced the original Jeep, then Director of Technology Hanji Umehara renamed this 4-wheeled vehicle as the Land Cruiser

טויוטה פתחו את הסוכנות הראשונה (Long beach CA)
ב57, 3 שנים אחרי, אז אין מצב שה LC פורסם כ JEEP.
וחוץ מזה ובנימה אישית, לפני כ20 שנה נמאס לי מלשלם על יריחון מלא ב ....נקרא לזה..."חצי אמת" וביטלתי את ההזמנה לתמיד.

ד ו ר ו ן
05-04-16, 07:22
לא הבנתי מה הטענה.

יש כאן תיעוד היסטורי של המהלכים הראשונים לייצור ושיווק רכב שהיה מיועד גם לשוק האמריקאי ופורסם כ״גיפ כנראה על משל פרידג׳ידר=מקרר.

טעות של מתחילים.

ד ו ר ו ן
05-04-16, 07:24
איזו עבודת מחקר.. ואיך מצאת את זה - כל הכבוד!!
...
מחקר?
זה נכנס בדחיפה לתא דואר.. מנוי.

ד ו ר ו ן
05-04-16, 10:14
אז ברור ששום דבר לא נשבר - מנוע אנמי לחלוטין עם חלקים של משאיות... מה יש להישבר?...

לא מדויק.
זה היה מנוע חזק משמעותית מהמקבילה באותו הזמן.
הם רצו רכב שלא ישבר, אז זו הגישה הנכונה- מכלולים חזקים בהרבה על המנוע.
תזכור שאלו היו זמנים אחרים לגמרי.

אתה כל הזמן משתמש בדוגמא של היילקס אטמוספרי 2.4 שהגיע לכאן ושוכח/מתעלם שהרכב שווק עם מנועים חזקים יותר בשווקים אחרים מלבד כאן, חזקים בהגדרה לזמנם, טרם עידן המנועים המנוהלים מרובי סוסים לסמ"ק, ועדיין שמר על המוניטין.

היילקס עם מנוע V6 בנזין ועדיין לא שמעת על בעיית אמינות גורפת.
גם היום, יש שווקים בהם הרכבים נמכרים בעיקר עם מנועי בנזין ולא דיזל.

ואישית,
אני חושב שזה גישה הנדסית הרבה יותר נכונה כדי להשיג אמינות מכנית מאשר לנסות לתרץ כל הזמן לגבי פיצ'רים בחיפוי על תכנון גבולי.

amir_shai
05-04-16, 12:24
סתם משהו שמצאתי ברשת כחלק מחשיבה על טיול (אני לא מאמין שאני מגיב בשירשור הזה):
http://bushlore.com/Vehicles.asp

רק בטויוטה (גם ויגו) כתוב בתכונות הבולטות אמינות!

ד ו ר ו ן
05-04-16, 12:55
ראית איך תיארו את הדיסקו 4?
״not ideal for camp or travel into remote areas"

ואת הדיפנדר?
״reasonably reliable and more, for practical and open minded people"..

וזה מחברה שמתפרנסת מהשכרת שניהם.

גדול.

נדב ש.
05-04-16, 13:29
https://youtu.be/X7Xyj4Kbz0c

דורון העיקר שאתה מבסוט.

Bernard
05-04-16, 14:29
ברור שיש שווקים שיש בהם מנועים שונים - אבל הם, הדגמים האלה הם לא "אגדיים"... הם סתם עוד דגםמתוך מבחר של דגמים ויצרנים.
אלה לא הדגמים ש"חורשים את הסהרה".

ראית איך תיארו את הדיסקו 4?
״not ideal for camp or travel into remote areas"

ואת הדיפנדר?
״reasonably reliable and more, for practical and open minded people"..

וזה מחברה שמתפרנסת מהשכרת שניהם.

גדול.
נו.. ומה זה אומר? ואת טויוטה הם משכירים וממליצים עליו? ואיך?
ואם היו ממליצים/מתארים - "רכב אפור. לא מריח ולא מסריח. לא נוח אבל טוב יותר ממונית/ברגל. יקח אותך לכל מקום שתיצטרך. אם תיתקע, זה חריג."

אתה ממשיך עם פרסומת "איש המאלבורו", בסיגנון חיים רכס...
תגיד לי דורון, אתה חי במדבר? אתה נוסע כל יום וכל היוםל-REMOTE AREAS? גם בבית, בסלון, אין לך ריפוד ומזגן שמקרר רק את האיזור שמולו?
לטלוויזיה שלך אין שלט (הרי כפתור זה יותר אמין)? מכונת הכביסה שלך לא סוחטת?
אולי מספיק אם הקישקוש הזה של "אמינות גוברת על הכל"...
פחות פיצ'רים = פחות כסף.
אבל לא אצל טויוטה. ואנשים מוכנים לשלם המון על "אמינות", שהיא "ממוצעת" בלבד.

ד ו ר ו ן
05-04-16, 17:15
ברור שיש שווקים שיש בהם מנועים שונים - אבל הם, הדגמים האלה הם לא "אגדיים"... הם סתם עוד דגםמתוך מבחר של דגמים ויצרנים.
אלה לא הדגמים ש"חורשים את הסהרה"..
הפוך לגמרי.
אלו בדיוק הדגמים הנכונים, אלו שלא הגיעו לכאן.

נו.. ומה זה אומר? ואת טויוטה הם משכירים וממליצים עליו? ואיך?".
א. תקרא בקישור..
ב. זה פשוט משעשע, לא מכל דבר צריך לעשות דיון משפטי.
ג. זה כן מעיד על החשיבות שאנשים מקדישים לאמינות מכנית על פני פינוקים בעולם, לא רק כאן.
מבחינת החברה הנ"ל אני מניח שזה סוג של העדפה להוריד מהסיכוי שהם יצטרכו להפעיל את ביטוח הגרירה/טיפול בשטח.

אולי זה כן אומר משהו? שאנשים בעולם מעדיפים להשקיע לא מעט כדי לקבל יותר אמינות על חשבון פינוקים? תחשוב על זה.

פחות פיצ'רים = פחות כסף.
אבל לא אצל טויוטה. ואנשים מוכנים לשלם המון על "אמינות", שהיא "ממוצעת" בלבד.
זה אתה אמרת אבל מסתבר שזה חוצה יבשות, כנראה שאתה החריג, לא שאר העולם..:cool:

ד ו ר ו ן
05-04-16, 17:28
ברנרד,
בשביל להוסיף לך דלק (זה כ"כ קל שזה משעשע..):
תהית למה הם רואים לנכון לציין לחיוב/לשלילה אמינות מכנית? (ומה הם רוצים לחסוך לעצמם)?
הנה.

מכאן:
25 ימים באפריקה:
מסע לדרום אפריקה, נמיביה ובוטסואנה (http://www.jeepolog.com/forums/content.php/3607-25-ימים-באפריקה-מסע-לדרום-אפריקה-נמיביה-ובוטסואנה)

למחרת הגיע כוח החילוץ רכוב על דיפנדר תחליפי מטרטר וטויוטה היילקס עם נגרר חילוץ מאחוריה. הדיפנדר המטרטר שהרגע סיים נסיעה של 8 שעות רצופות הועמס ומיד היה מוכן לעוד 10 שעות בדרכי העפר של דרום אפריקה. הנבלה בלי הטרנספר, נגררה בשיירה שמנתה 3 כלי רכב (היילקס-נבלה-נגרר חילוץ) 800 ק"מ נוספים בדרכם חזרה ליוהנסבורג

כולם באפריקה על טויוטות. לנדרקורזר סדרה 70, טנדר לנדקרוזר, וקצת היילקס ויגו.
ראינו מעט מאוד דיפנדרים, וברוב המקומות צחקו עלינו

ואני בכלל רציתי פעם דיפנדר..

Bernard
05-04-16, 17:36
בגלל זה הם גרים באפריקה... אתה יודע - ביקתות חימר/בוץ וגגות קש.
בערים נוסעים במשהו אחר..
ומי אמר שההשוואה היא דיפנדר?

- - - Updated - - -

ואנשים מוכנים לשלם על אמינות ועם זה אין לי בעייה בכלל.
העניין שהם משלמים על אמינות.. אבל לא מקבלים.
וזה הנושא פה.

נמרוד
05-04-16, 17:37
אתה חייב להשוות למשהו שהוא reasonably reliable... :rolleyes:

נמרוד
06-04-16, 09:56
סיפור טרי.

מכר שמחליף רכב חדש כל שלוש שנים. הגיעה השעה להחליף. היילקס ויגו אוטומטי 2012, מפורסם בלוח. תוך שעתיים מתייצב סוחר רכב בבית המוכר, ולוקח את האוטו במחירון +8K.

למחרת הרכב מתגלה ביישוב השכן - לאחר שנקנה מהסוחר +8K נוספים.

grand
06-04-16, 13:06
נמרוד.
מה זה אומר? אתה יודע מה קורה במותג JEEP בשנה האחרונה?
רכבים נמכרים בעשרות אחוזים מעל המחירון, מעל המחיר שבעליהם שילמו עליהם לפני 5 שנים, ההשקעה הכי טובה שיש...
זה מצביע משהו על האמינות?
אז לא... במבדקי אמינות בינלאומיים JEEP תמיד בתחתית.
בקיצור, 44 דפים של קשקשת , מי שאוהב טויוטה מסיבותיו הוא , אם זה בגלל שהוא חושב שהרכב אמין, יפה או אופה יקנה טויוטה, אותו הדבר על JEEP , LR והאחרים.

נמרוד
06-04-16, 13:29
זה אומר, רמי - לשיטתי - שהרנגלרים גם הם כלי רכב עם תכונות יוצאות דופן לטובה. במקרה שלהם התכונה יוצאת הדופן כנראה אינה אמינות, אלו מאפיינים טכניים (שני סרנים חיים, רק זה מספיק) ועיצוביים ברורים שהופכים אותם לחסרי תחרות בעשר השנים האחרונות, לפחות.

Bernard
06-04-16, 20:57
זה אומר, לשיטתי, שהגולם ששילם 8K יותר מהמחיר של החבר שלך (ו-16 מעל המחירון), לא ממש מתעניין במכוניות ולא במחירים ולא מעניין אותו לשלם "יותר"...
איך אומרים על אלה שלא מתים?

- - - Updated - - -

ועוד משהו קטנטן..
אז מדבריך האחרונים, משתמע שאת כבר לא ממש חושב שהאמינות של הטויוטה (הזה לפחות) היא רק ממוצעת+ אלא אתה אומר, כמעט בפירוש ומה שאני טענתי שאתה רומז בכל הפוסטים שלך, שטויוטה "עם תכונות יוצאות דופן לטובה"... באמינות? מבנה?
מה?

נמרוד
07-04-16, 00:04
ועוד משהו קטנטן..
אז מדבריך האחרונים, משתמע שאת כבר לא ממש חושב שהאמינות של הטויוטה (הזה לפחות) היא רק ממוצעת+ אלא אתה אומר, כמעט בפירוש ומה שאני טענתי שאתה רומז בכל הפוסטים שלך, שטויוטה "עם תכונות יוצאות דופן לטובה"... באמינות? מבנה?
מה?

אני לא רומז, נודניק, אני כותב בפרוש - אמינות ואיכות יצור אלו התכונות יוצאות הדופן לטובה של רכבי השטח של טויוטה. אני מסכים עם דרור ואיתך שהם לא יוצאים דופן ביכולות דינמיות, בביצועים, בעיצוב, בנוחות, באבזור... אכן כלי רכב בינוניים ואפורים. אז מה נשאר שמסביר את הנחשקות של הכלים האלו? להבנתי, איכות הנדסה, יצור וכנגזרת - אמינות. במקרה של הרנגלר, הוא כן יוצא לטובה בדורו בהרבה מאד מובנים (סרנים חיים, עבירות בסיסית, פוטנציאל שיפורים, גג ודלתות מתפרקים, עיצוב, ואלו רק הכותרות) ולכן גם הוא נחשק.

אגב, נודע לי היום על חבר נוסף מהמושב שמכר טנדר ויגו אוטומטי 2008 ב13 אלף. הייתי שומר את הסיפור לפעם אחרת, כדי שלא תגידו שאני ממציא, אבל הי, זה המצב. את ההסבר שכולם מטומטמים ופראיירים אני כבר כתבתי שאני לא מקבל, כי למה המטומטמים מוכנים לקנות דווקא כלי רכב מסוימים ולא אחרים במחירים "מופקעים"? מה מיוחד בטויוטה?

Bernard
07-04-16, 01:00
"אז מה נשאר שמסביר את הנחשקות של הכלים האלו?" - שום דבר.
שום דבר לא מיוחד בטויוטה... מה שמיוחד זה הישראלים... כמו הסובארו בזמנו ואח"כ הלאנסר וגם הנהירה אחרי הטנדרונים של פיז'ו (אם מתאים לקונה ואם לא... "אמרו שזה טוב".. גם 5 מושבים וגם "באגאז')... כל קשר בין "השם" לבין המציאות הנוכחית.. מקרי בהחלט.
היה איזשהו קסם ברכב שלא יכולנו לקנות, בגלל החרם ופתאום הגיע... אז קנו.. משום שהיה לו שם והיה "בלתי מושג".
עכשיו - רכב בינוני ואפור וכל מה שהסכמת לגביו ו.. יקר.

ועדיין לא הסברת, מה כל כך מיוחד בסרן חי אחורי ומתלים נפרדים (ונשברים) מלפנים... שיותר טוב בטויוטה.

ד ו ר ו ן
07-04-16, 08:53
ברנרד,
אתה מתעלם בקביעות שה״טמטום״ הזה חוצה גבולות ותרבויות.

תקבל את זה שיש רוב, מטומטם לשיטתך, שמחפש רכבים בינוניים דינאמית ואפורים, אך כנראה אמינים יותר מאחרים, ויש מיעוט ״מואר״ כמוך, שרוצה משהו אחר.

נמרוד
07-04-16, 08:58
תקבל את זה שיש רוב, מטומטם לשיטתך, שמחפש רכבים בינוניים דינאמית ואפורים, אך כנראה אמינים יותר מאחרים, ויש מיעוט ״מואר״ כמוך, שרוצה משהו אחר.

דורון סיכמת את זה יותר טוב ממני. תודה.

חנן-ג'יפולוג
07-04-16, 09:13
אוף-טופיק:
מה מניע אתכם?
מה מניע אתכם להשקיע זמן, לחשוב, להתעצבן, לכתוב, מי באריכות יתר ומי בתמצית, ולשכנע את האחר בצדקתכם?
עשיתם את הבחירה שלכם. למה זה חשוב לכם שאחרים יבינו את ההגיון בבחירה שלכם, או חשוב לכם להוכיח שהבחירה האחרת, של האחר, היא טעות?

או בשפתו של ריצ'רד פיינמן: "מה איכפת לך מה חושבים אחרים" ?

לא בשביל לקטוע את הדיון, חלילה. אין לי שום בעייה איתו. רק מנסה להבין.

אומי5
07-04-16, 09:16
רונית שחר כתבה:
היו לי פעם חברים רצו שאחזור לאלוהים...... חשבתי לעצמי שבטח גם הם לא משוכנעים, שזו האמת ושכל זה נכון. זה נותן להם בטחון.

(אל תתפסו אותי בציטוט זה מהראש)

Sent from my D5803 using Tapatalk

ד ו ר ו ן
07-04-16, 09:18
לא מתעצבנים, לפחות לא אני.
סתם מעברים בשכל אחד לשני.

תחליף למדורה.

נמרוד
07-04-16, 09:23
אין כמו קופסת טונה מסביב למדורה.

נדב ש.
07-04-16, 10:11
חשבתי שמיצינו את הנושא של ההיילקס האגדי, זה עם שתי סרנים ומנוע חלש מהם פי 10, כזה ששום דבר לא אמור להישבר בו וכנראה ישרוד לנצח(בטיפול נכון... עדיין), עליו נבנתה כל האגדה של האמינות... בגללו השם... בגללו השוק... בגללו פראיירים לא מתים...
זה שמשלמים על ויגו שהאמינות שלו מוטלת בספק סכומים הזויים רק מאשש את זה שעדיין קיימים הפראיירים... והם רק מתחלפים...
אין בעיה לשלם כמה גרושים יותר על רכב שמור ומטופל, אבל לא מחיר של עוד משפחתית.
כמעט כל טנדר יפני שתיקנה חדש ותשתמש בו ביד הראשונה כנראה שלא יאכזב, מי שיסבול זה היד השניה והשלישית, עליהם ייפלו מכות מצריים(בכל זאת פסח בפתח חחח), מסרק הגה, משאבה, סרן שורק ועוד ועוד... את הדוגמאות והעובדות כבר נתתי...
אגב, אחד הויגו אצלנו כבר החליף לטנדר דימקס חדש במקום הויגו האמין להפליא...

נמרוד
07-04-16, 10:18
אז נשאר דבר אחד שאני לא מבין. מה גורם ל"עדר" ה"פראיירים" וה"מטומטמים" לשלם יותר דווקא על ויגו ולא על דימקס, האנטר, או נבארה.

הייתי חושב שהטמטום הוא אקראי מטבעו. למה דווקא המותג טויוטה מושך את את המטומטמים? ואם יש איזו תכונה או יכולת לטויוטה, משהו טכני, או שיווקי, או פירמת יח"צ טובה - למה יצרנים אחרים לא מצליחים לחקות את ההצלחה? זה אמור להיות קל, להשפיע על התפיסה הקוגניטיבית של "עדר של מטומטמים".

נדב ש.
07-04-16, 10:29
התשובה בכותרת שכתבת כבר מזמן...
אגדה של אמינות, כמו שניבנתה על היילקס הישן, כשלמתחרים לא היה משהו יותר אמין, היו להם מתלים ניפרדים, מנועים מוגדשים וכו'.
כנ"ל לגבי הפרייבטים, כבר כתבו מזמן, טויוטה תמיד מאחור.

נמרוד
07-04-16, 10:39
נדב, אם לסכם את הטענה שלך בקצרה:

"בעבר, טויוטה היה הטוב ביותר. היתה הצדקה לשלם עבורו יותר. בהווה, טויוטה אינה הטוב ביותר, אלא ממוצע (או גרוע) בלבד. אנשים משלמים יותר רק בגלל זכרון העבר - וזו האגדה".

(לצורך הדיון הלוגי, לא משנה מהי האיכות שעליה מדברים - פשוט סקאלה של טוב-ממוצע-גרוע).

אכן?

ולא ענית על זה

הייתי חושב שהטמטום הוא אקראי מטבעו. למה דווקא המותג טויוטה מושך את את המטומטמים? ואם יש איזו תכונה או יכולת לטויוטה, משהו טכני, או שיווקי, או פירמת יח"צ טובה - למה יצרנים אחרים לא מצליחים לחקות את ההצלחה? זה אמור להיות קל, להשפיע על התפיסה הקוגניטיבית של "עדר של מטומטמים".

ד ו ר ו ן
07-04-16, 10:41
שוב טעות,
בעולם, טויוטה עברו גם בהיילקס למתלה נפרד ומנועים חזקים יותר תמיד היו, הרבה לפני השוק הישראלי, והשם נשמר.

יאללה, עוד נסיון.

נדב ש.
07-04-16, 10:46
שוב טעות,
בעולם, טויוטה עברו גם בהיילקס למתלה נפרד ומנועים חזקים יותר תמיד היו, הרבה לפני השוק הישראלי, והשם נשמר.

יאללה, עוד נסיון.

אתה טועה.

- - - Updated - - -

נדב, אם לסכם את הטענה שלך בקצרה:

"בעבר, טויוטה היה הטוב ביותר. היתה הצדקה לשלם עבורו יותר. בהווה, טויוטה אינה הטוב ביותר, אלא ממוצע (או גרוע) בלבד. אנשים משלמים יותר רק בגלל זכרון העבר - וזו האגדה".

(לצורך הדיון הלוגי, לא משנה מהי האיכות שעליה מדברים - פשוט סקאלה של טוב-ממוצע-גרוע).

אכן?

ולא ענית על זה

לא.
היה טוב, לא ביותר, אם תשווה אחד מול אחד לדוגמה מול מיצובישי, הטנדר באפלו מבחינת הכל, נוחות, נסיעה,לוקח את הטויוטה הישן בגדול, כמובן בגלל מורכבות המנוע וכו' דאז הבאפלו נופל... קצת...

נמרוד
07-04-16, 10:49
לא.
היה טוב, לא ביותר, אם תשווה אחד מול אחד לדוגמה מול מיצובישי, הטנדר באפלו מבחינת הכל, נוחות, נסיעה,לוקח את הטויוטה הישן בגדול, כמובן בגלל מורכבות המנוע וכו' דאז הבאפלו נופל... קצת...

רגע, רגע... (כן, אני מנצל את העובדה שעו"ד ברנרד ישן עכשיו בשביל לתפוס אותך בפינה) : אם באותו זמן עבר עליו אנחנו מדברים, טנדר מיצובישי היה יותר טוב מטנדר טויוטה, אז למה האגדה התפתחה - ושרדה עד היום, לשיטתך - סביב טויוטה ולא סביב מיצובישי?

נדב ש.
07-04-16, 10:51
אמרתי לך, כי הוא היה פשוט יותר, אבל בהכל.

ד ו ר ו ן
07-04-16, 11:26
להתראות.

נדב ש.
07-04-16, 12:02
להתראות.

מה קרה דורון?
הגענו לאמת אז אתה פורש?

ד ו ר ו ן
07-04-16, 12:31
צודק, מגיע לך הסבר.

ברגע שעברת למוד תגובה של "אתה טועה" בלי שום הרחבה, נגמר הדיון מבחינתי.

וכמו שהסברתי, עם דוגמאות- אתה עדיין טועה בהתייחסות לגבי שיווק דגמים שונים, אילו מנועים ומתלים, מתי ואיפה.

תעשה קצת שיעורי בית, ויש על מה לדבר.
אני לא אחליף לך את הצורך בהעמקה במידע ברשת לפני שאתה מגיב.

עד אז אין לנו מה לדון לגביו.

נדב ש.
07-04-16, 12:49
או.קיי אתה צודק, טעיתי, טויוטה שיווקו טנדר עם מתלה קידמי ניפרד בחו"ל, אבל בארץ הרבה באיחור אחרי המתחרים.
עכשיו תחזור לדיון כי אחרת יהיה משעמם פה 😍

Bernard
07-04-16, 15:11
ברנרד התעורר והעיף את כולם מהבית...

אז נשאר דבר אחד שאני לא מבין. מה גורם ל"עדר" ה"פראיירים" וה"מטומטמים" לשלם יותר דווקא על ויגו ולא על דימקס, האנטר, או נבארה.

וגם דורון, לגבי אותו טיעון בערך - "אבל זה לא רק ישראלים.." ו"איך האחרים לא מצליחים לשחזר.." וכו'.
אז קודם כל..
לשאלה איך האחרים לא מצליחים לשחזר - על השאלה הזו, הרבה היו רוצים לדעת את התשובה..
ולמה לאפל יש כל כך הרבה מעריצים - הרי המכשירים שלהם סובלים מכל מיני תקלות, שהציבור בכלל לאשמע עליהם. והמכשירים שלהם (מלבד חלק מדיגמי המקבוק וה"שולחני" למעצבים) בנוניים ואפילו למטה מזה - ועדיין... או בעצם "ועדיין!!".
"שם" - זה משהו שנוצר מתישהו (בצדק או שלא) ו..נדבק.
אם הייתי יכול להסביר מדוע אנשים מוכנים לשלם עשרות אחוזים יותר, עבור מכשיר/רכב נחות מהמתחרים... לא הייתי עו"ד בפנסיה. הייתי עשיר במישרה מלאה.
מה שאני כן יכול להגיד, מהסתכלות בנתונים ו..ברשימת התקלות, הוא שמבחינה מכנית/נתונים אובייקטיביים (אפל, טויוטה.. SAME SAME), אין לכך שום סיבה.
ועדיין!!.

אני מסכים איתכם, שמי שקונה טויוטה מחפש/"קונה" אמינות ובאופן מודע או לא, מקריב את הנוחות/ביצועים וכו', לטובת האמינות. יש כאלה שגם קונים (במיוחד הקונים הראשונים/מקוריים) שמירת ערך...
מה שאני טוען, ואחרים, שהם רק "קונים" אמינות אבל לא באמת מקבלים אמינות. בטח לא במחיר ההפרש.
אני אומר שאתה משלם הרבה יותר ממה שאתה מקבל, הרבה יותר ממה שאתה מקבל עבור מה ששילמת.
לשלם 16K ש"ח, יותר ממחיר השוק (ושמונה יותר ממה שהמוכר שילם!!!)... נו, טוף.

נמרוד אומר - אז איך אתה מסביר? יש רק הסבר אחד - ונותן את הניתוח ההגיוני שלו, שחייב להיות משהו ממשי, שבעבורו אנשים משלמים יותר.
נמרוד לא יכול, גם כמהנדס, להצביע על אותם דברים שגורמים למחיר לעלות ולאנשים לשלם, ואז מצביע על האפשרות היחידה בסיגנון "יש משהו, שאני לא יכול לשים עליו את האצבע, אבל בטוח שהוא קיים... שהרי משלמים..".
ואני אומר - ברור שיש... השם שנוצר מתישהו בעבר...אבל כשאתה יורד לפרטים...

דורון.
אני לא בקיא במחירים... לגמרי לא.
אולי אתה יכול להראות לי, בעולם, מחירים כאלה מטורפים (הפרשים בין טויוטה ליתר) של משומשים...
ומלבד זאת - בעולם, שבו מכונית לא עולה כמו דירה קטנה, קונים רכב לפי השימוש המיועד (וכך גם מתמחרים אותו) - מי שקונה טויוטה טנדר בסיסי וספרטני ומיושן, משתמש בו, בד"כ, לעבודה קשה (מישהו אמר "במקום טרקטור") - הוא בד"כ לא גר בעיר ולא נוסע למשרד עם גרוטאת סרנים חיים ובלי ריפוד במושבים... הוא מקריב "הכל" לטובת יכולות הטרקטור.
ומי שמטייל/חי בשטח, גם כן עושה כאלה שיקולים.. מקריב הרבה לטובת פשטות (פרימיטביות).
וזה היה פעם - עכשיו, פה בארץ, אנשים קונים ויגו... ליום יום (מי אמר שאישתו נוסעת בויגו.. שזה הרכב היומיומי שלה?). חושבים שקנו היילקס "כמו פעם" ומקבלים משהו שצריך "לפנק" בטיפולים תכופים ויקרים ונתקלים בתקלות יקרות ו... מאושרים שקנו רכב אמין.

איך מתחזקים "שם"... נוקטים בשיטה של KISS. אבל ברגע שמתחילים "ליישר" קו עם כולם... מתחילים הכשלים והאמינות (האמיתית, לא המיוח"צנת) נעלמת גם כן.
אבל אי אפשר להתעלם מהעובדה שטויוטה פונה למכנה המשותף הנמוך ביותר - והמכנה המשותף הנמוך מוכר/קונה הכי הרבה...
זה לא עושה אותו חכם או מבין או צודק, זה פשוט עושה אותו.. הרוב - ראה ערך דונאלד טראמפ. כשאתה יורד לפרטים, אתה מבין שלמרות הסטטיסטיקות... הוא לא ממש "מספק את הסחורה" שהוא "מוכר".

ודורון.
פוסט אחד את ה מסביר לחנן שאתה לא מתעצבן וכמה אח"כ את נעלב ופורש.
מה נהיה לך - כולה דיון תאורטי (ולא משכנע אף צד).
אל תפרוש - אוף טופיק.:)

חנן.
איזו מין שאלה זו - מזכירה לי את השאלה "למה אנשים משלמים כל כך הרבה עבור טויוטה?"... אין הסבר, אבל עדיין..
או כמו שנמרוד אומר - כנראה שיש סיבה.. ומי שיעלה עליה, יהיה עשיר מאוד:rolleyes:

- - - Updated - - -

ועוד משהו לדורון.
אתה טוען שהדגמים האחרים ששווקו, אלה עם מנועים אחרים (המודרניים יותר - V6 וכו') ומתלים "כמו של אחרים" הם אלה ש"תופרים" את הסהרה ונפוצים בכפרים באפריקה?
הם ה"אגדה"?

נמרוד
07-04-16, 15:23
כמה שאתה כותב... :)

אני אסכם לטובת אלו שלא מסוגלים לעמוד במלל שלך (אני דווקא כן)

ברנרד נשאר עם טיעון אחד - "גם אפל חרא של מוצר שמשלמים עליו הרבה".

נכון או לא נכון, זה לא טיעון רלוונטי בדיון על טויוטה, לע"ד.

asafk
07-04-16, 19:08
מה שברנרד כתב בהרבה מילים זה המשפט הראשון בכל ספר חוברת או קורס על מיתוג.
מותג הוא הדבר החמקמק הזה שעבורו הלקוח יהיה מוכן לשלם יותר. אנשים מוכנים לשלם יותר על המותג טויוטה מאותה סיבה שהם מוכנים לשלם יותר על המותג קוקה קולה.

אסף.

tzagi
07-04-16, 19:42
ברנרד, האגדה לא התחילה עם ההילקס, לנעשה אם צריך נקודת התחלה אפשר להגיד שהתחילה עם הקורולה מ1972.

sent from tiz El nabi

נדב ש.
07-04-16, 20:18
מדובר על היילקס והאמינות בארץ...
בכל מקרה הטנדר מיוצר מ 68' כביכול ולא ניקרא בהתחלה היילקס בכל ארצות השיווק, בחלק מהמקומות רק מ 76'.

tzagi
08-04-16, 04:05
לא ראיתי איפה נמרוד הגדיר-הגביל את הדיון-אגדה לארץ ישראל בלבד.
חוץ מזה...יצור טנדרים התחיל ב54 וקיבל שוונג רציני עם מודל 79(הוספת 4X4 לליין). השם השיווקי ואיפה לא כזה מעניין (בין אם זה נקרא הילקס או לא)

נדב ש.
08-04-16, 08:13
לא הגביל... אבל אנחנו מדברים על האגדה ותופעת העדר בארץ... ניראה לי...

tzagi
08-04-16, 09:09
לא יודע, נחכה לדעת המשורר, I guess

נמרוד
08-04-16, 09:19
לא מוגבל.

"תופעת עדר" זה לא נושא הדיון, זוהי טענה של חלק מהמשתתפים פה - "הציבור הישראלי עדרי/מטומטם/פראייר".

אחת הטענות הנגדיות היא "אבל זו לא תופעה ישראלית, אלא תופעה חוצת גבולות ולכן הסברים שכוללים את ניתוח האופי הישראלי לא מחזיקים מים".

Bernard
08-04-16, 14:43
כמה שאתה כותב... :)

אני אסכם לטובת אלו שלא מסוגלים לעמוד במלל שלך (אני דווקא כן)

ברנרד נשאר עם טיעון אחד - "גם אפל חרא של מוצר שמשלמים עליו הרבה".

נכון או לא נכון, זה לא טיעון רלוונטי בדיון על טויוטה, לע"ד.

נו... צפוי.
לטובת אלה שלא מסוגלים לעמוד במלל, אתה מרשה לעצמך לסלף ולסכם לנקודה שבכלל לא אמרתי... ושגם לא נכונה, על מנת לבסס את הטענה המופרכת שלך.

אז שיהיה ברור - אני לא אומר שאפל הוא מוצר חרא ואני גם לא אומר שטויוטה היא מוצר חרא - שניהם מוצרים שהשם שלהם גדול מהערך הממשי שלהם.
מוצרים בנוניים או בינוניים+, שאנשים מוכנים לשלם עבורם מחיר פרימיום.
ועל מנת לתרץ את המחיר שהם משלמים עליו, הם מאדירים ומהללים ומייחסים להם תכונות ש... אין באמת.
פשוט מאוד.

וההקבלה בין השניים.. עוד אחת.
פעם אפל היה "חדשנות" ו"פריצת דרך" וה"עתיד" ועשו לעצמם "שם".
פעם טויוטה ייצרו כלי רכב אמינים (ונעזוב לרגע את הסיבות.. שדורון פרט ולמעשה חזר (אחרי מאות פוסטים) עלמה שאני טוען בהמון שירשורים/פוסטים) ועשו לעצמם "שם".
היום שתי החברות (המצליחות בתחומם), מייצרות מוצרים שנשרכים אחרי שאר התעשייה אבל עדיין, מבחינת נפח מכירות ושוק, מובילות את הסגמנטים (חלקם).
וזאת, בשני המקרים, בלי שום סיבה ממשית ("השם" הוא דבר ארטילאי... שכמו שאסף סיכם) וללא קשר ממשי למקור, שהביא אותם לפיסגה.

לא מוצר חרא ולא טנדר חרא ולא פראדו חרא - מוצרים די בסיסים שסובלים מכשלים תיכנוניים וביצועיים אבל עם "שם".
אנשים מכנים לקבל את הקישקוש של המתלה הקדמי שמתוכנן גרוע ומשלמים המון על פראדו - בדיוק כמו אנשי האפל, עם עניין האנטנה, שהמשיכו לשלם הון על אייפון 4 יפיפה ונאלצו להכניסו לתוך קופסת גומי מגושמת ומגעילה (או לוותר על הבוהן, כמו שהציע הסורי ז"ל).
למה? ככה.

אם נמרוד היה משקיע בטיפולים (העודפים?) בדיסקברי חבוט, כמו שהוא משקיע בויגו המפונק שלו, אני בטוח לגמרי שהיה מגיע איתו לדרגת אמינות שהיתה מפתיע את כל האנגלים - בעצם, כל שבוע עבודה רציפה של דיסקברי, היה מפתיע את האנגלים.

Bernard
08-04-16, 14:57
ולעניין הציבור הישראלי.
אני לא טוען שהתופעה מאפיינת רק את ישראל - ברור שלא.
אבל בישראל מעצימים הכל - גם את השם.
גם אם (גם אם) נמצא שבחו"ל מחירי הטויוטות הרלוונטיים גבוהים יותר משל המתחרים (משומשים וחדשים), הרי שבישראל הדברים אפילו יותר קיצוניים (בגלל שלל סיבות... והחרם ההוא, הוא אחד מהן) - סיפורים כמו שהעלה נמרוד, כמאפיין בישראל, היו מקבלים נופך חריג לחלוטין, כמעט בכל מקום בעולם.
ומספיק לראות את פרסומות, על מנת להבין את הלך הרוח - פה, למשל, לא מדברים על אמינות אלא על דברים אחרים לגמרי.
פה גם פונים לפלח שוק שונה לחלוטין - נמוך..בסיסי. אתה משלם מעט ומקבל מעט (אבל עם "שם"). לא מנסים לייחס איזה מותגיות פרימיום. טויוטה נחשב רכב בסיסי וכבסיסי הוא אמור להיות אמין.. יחסית. כמו שנאמר It goes without saying - ולא הופכים את זה לאגדה... כבר לא.

טל חסיד
08-04-16, 20:03
.פשההה כמה זמן פנוי יש פה לאנשים לכתוב כל כך הרבה שטויות!

טל

תנין
12-04-16, 21:00
אתם תוהים איך נוצרה תדמית האמינות של טויוטה .?
ליין הרכבים של טויוטה שונה מכל יצרן יפני אחר. ומכוון לשוק אחר .לאף יצרן יפני אין מקביל לסדרה 70 .
אף יצרן יפני לא ייצר לאורך השנים רכבים שמותאמים לאיזורי חוות מרוחקים ,שם הפשטות של המכניקה היא מאפיין חובה של הרכב .
לאף יצרן יפני אין דגמים צבאיים .
כך נוצר מצב שטויוטה תפסה את השוק הזה ,אוסטרליה ,אפריקה ,מזרח תיכון,ושם נוצר המוניטין .
אין ספק שפער האמינות כיום בין הדגמים שטויוטה מיבאים לארץ ,לבין שאר היצרנים היפנים הוא קטן , אבל עדיין לניסיוני קיים ,כנראה בגלל ניסיון ופיתוח טובים יותר .

נדב ש.
13-04-16, 11:04
https://vimeo.com/user49010647

נדב ש.
13-04-16, 11:09
הלבן בחורשן
107332
107333

נמרוד
13-04-16, 11:16
https://vimeo.com/user49010647

לא עלתה כאן שום טענה לגבי רמת האינטילגנציה של בעלי טויוטה :rolleyes:

נדב ש.
13-04-16, 11:29
לא עלתה כאן שום טענה לגבי רמת האינטילגנציה של בעלי טויוטה :rolleyes:
דווקא חשבתי שזה מתקשר טוב ביחד...
רוצה עוד? :confused:

- - - Updated - - -

חורשן
107334

היו כמה fj לפני שבוע בורדית ששברו סרנים ועוד...
ועוד אחד פראדו שגם הצליח להתהפך...
כנראה שקונים טויוטה לא רק הבטחון עולה...

boaz avrahami
13-04-16, 11:55
אתם תוהים איך נוצרה תדמית האמינות של טויוטה .?
ליין הרכבים של טויוטה שונה מכל יצרן יפני אחר. ומכוון לשוק אחר .לאף יצרן יפני אין מקביל לסדרה 70 .
אף יצרן יפני לא ייצר לאורך השנים רכבים שמותאמים לאיזורי חוות מרוחקים ,שם הפשטות של המכניקה היא מאפיין חובה של הרכב .
לאף יצרן יפני אין דגמים צבאיים .
כך נוצר מצב שטויוטה תפסה את השוק הזה ,אוסטרליה ,אפריקה ,מזרח תיכון,ושם נוצר המוניטין .
אין ספק שפער האמינות כיום בין הדגמים שטויוטה מיבאים לארץ ,לבין שאר היצרנים היפנים הוא קטן , אבל עדיין לניסיוני קיים ,כנראה בגלל ניסיון ופיתוח טובים יותר .

שמעת פעם על ניסן פטרול?
לדעתי אפילו הרבה יותר מוצלח

http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160413/3183fb03e6c7bf1f02f903173b65fd53.jpg

נדב ש.
13-04-16, 20:47
מודעה שקפצה לי בזמן הגלישה ברשת.... חותמת את הדיון לא?
כנראה שהעדר הולך ומתדלל ולא כולם מאמינים באגדות...

107353

elro
13-04-16, 21:58
נדב, אתה פשוט הזוי!!!

אתה יודע כמה תמונות כאלה יש לי של טרופרים עם פיסוק גלגלים לדוגמא??? אבל זה לרדת נמוך... (כנראה לא בשבילך)

מה הקשר של התהפכות לסוג הרכב???

רכבים אחרים לא מתהפכים???

רד מיזה, אתה פשוט לא אמיתי עם השנאה התהומית שלך לטויוטה שאתה פשוט לא אמין בעליל בדבריך.

נדב ש.
13-04-16, 22:09
אלרואי, מה הקשר בין זה לבין שאתה קורא לי לא אמין?
אתה מבין בכלל מה הכשל בסירטון של הלנדקרוזר? לרדת נמוך? למה? כי זה טויוטה והוא לא מתקלקל ולא נישבר?
אתה כנראה הוא ההזוי פה, מי אמר לך שאני שונא טויוטה?

elro
13-04-16, 22:14
אני מציע שתקרא רק את ההודעות שלך, אם לא תבין לבד עד כמה אתה שונא את המילה טויוטה,
אז הבעיה אצלך גדולה בהרבה יותר ממה שאני חושב...

נדב ש.
13-04-16, 22:18
אתה צודק, אני כל כך שונא טויוטה שבגלל זה אני נוהג על ויגו 2010 כמעט כל יום.

נמרוד
20-04-16, 09:04
מוסף ממון, היום.
107538107539

אני יודע, אני יודע, כל מה שזה אומר זה שגם ידיעות אחרונות שותפים באותה הקונספירציה...

boaz avrahami
20-04-16, 09:22
למה קונספירציה?
עבודת שיווק מדהימה של טויוטה.
בלי צניות

אגב, יש גם ג׳יפים שנמכרים עשרות אחוזים מעל המחירון ואל תחשוד שהם אמינים... פשוט השוק אוהב אותם כי הם מכניסים את הבעלים לקבוצת איכות מסויימת לדעתם

נדב ש.
20-04-16, 09:25
נו ו...
תראה מה כתוב מודגש בכחול, מה זה אומר? אולי אחרי השם טויוטה (או לפני)יש עדר...?
אגב, גם גיסי שמכר עכשיו טרופר משודרג ברמת קצה מה קנה? טויוטה...

וכל זה לא מונע מהיצרן להמשיך לעשות שטויות(לקסוס זה טויוטה לא?):
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4791059,00.html
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4791956,00.html

חנן-ג'יפולוג
20-04-16, 10:12
משהו קטן לגבי ההתייחסות ל"עדר" שמוזכרת כאן שוב ושוב בהקשר שלילי:

להימנע מקניית מוצר שאתה סבור שהוא טוב, אך ורק בגלל שהרוב קונה אותו, זה מטומטם באותה מידה, כמו לקנות מוצר בגלל שהרוב קונה אותו.

ולא, ברנרד, זה עדיין לא אומר מהי דעתי בדיון הנוכחי.

Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk

thebips
20-04-16, 11:40
נתון (לדעתי מדהים) של
לנד רובר

מחלקת הרכבים ההיסטוריים בחטיבה המיוחדת של היצרנית SVO (ר"ת Special Vehicle Operations) הוקמה לפני כשנה במטרה לספק חלקים מקוריים לכל דגמי החברה בני 10 שנים ויותר. זאת משום שעל פי הערכות, כ-70% מכל הלנד רוברים שיוצרו, עדיין נמצאים בשימוש פעיל.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4788555,00.html

נדב ש.
20-04-16, 11:45
לא זאת הכוונה, הפוך, זה שאנשים רצים ועומדים בתור לקנות טויוטה במחירים מופקעים אך ורק בגלל השם שנוצר למותג בגלל דגמים מוצלחים קודמים זה בדיוק מה שניקרא עדר.
אני לא חושב שטויוטה לא טוב, הוא פשוט כמו כל השאר, רכב בינוני עם תקלות כמו כולם, העובדות כולם פה, רק בטיול האחרון ללנדקרוזר שהיה איתנו נידלקו כל הנורות בדשבורד ועד שלא איפס מצבר הם לא נעלמו, וחזרו שוב...
עובדות בשטח מראות אחרת, עובדה שגיסי קנה ולא בעשרות אחוזים מעל המחירון, עובדה שחברים מכרו לא בעשרות אחוזים מעל, זה שדורשים לא אומר שיקבלו על רכב סטנדרטי רק בגלל הסמל מקדימה וזה גם לא מצביע על האמינות שלו.

חנן-ג'יפולוג
20-04-16, 11:59
השיוך ל"עדר" , או הנסיון להנמיך מישהו כי הוא קנה מוצר שגם ה"עדר" קנה, הוא קשקוש מטופש עבור מי שעיניו בראשו ויודע לחשוב עצמאית.

קניתי את ההיילקס לאחר שטחנתי על דגם כזה אלפי שעות שטח וכביש בעבודה רצחנית, והוא שרד ועבד באופן שהרשים אותי מאוד.
זה לא קרה עם טרנו, פאג'רו, דיפנדר (הכי גרוע בחבורה, ובפער עצום), ויטרה, סופה, באפלו, מגנום, דימקס ורבים וטובים אחרים שיצא לי לטחון. הם אפילו לא התקרבו לקרסולי ההיילקס.

הערצתי את המבנה שלו אז, לאחר שלמדתי אותו, ומעריץ גם היום, לאחר יותר מעשר שנות בעלות עליו.

הרוב קנה גם כזה? זה מה יש. זה גרם לי לשלם עליו עשרות אלפי ש"ח מעל המחירון, אבל היה שווה כל שקל.

נדב ש.
20-04-16, 12:18
תשמע חנן אני מצטער אם מישהו ניפגע ממה שכתבתי וכמובן שלא היתכוונתי להנמיך אף אחד.
נגדיר את זה בתור ההמון שרץ לעמוד בתור, ביניהם גם חברים ומשפחה, מה לעשות זה מה שקורה וזה מובן גם למה,
אתה, דורון ועוד כמה, נוסעים באמת על הרכב המיתולוגי, זה שלא מתקלקל, מסיבה פשוטה שחזרו עליה פה הרבה, הרכב בנוי באובר קיל עם מכלולים פשוטים, נקודה.
זה לא מצביע על מה שקורה בעשור האחרון למותג הזה וגם לא לאחרים, יש טכנולוגיה יש בעיות, זה מה יש.

Bernard
20-04-16, 14:35
התעוררנו ושילחנו..

נמרוד.
מה אתה מביא כל פעם ו... בשביל מה?
אין ויכוח על העובדות - טויוטה מוכרים הרבה והקונים משלמים הרבה והאוטו מבוקש... נכון.
הדיון פה הוא - למה.
אתה, ואחרים, אומרים שזה בגלל אמינות ואני ואחרים אומרים, שאין אמינות אלא רק "שם".. זה הכל.
מה שאתה מביא כל פעם, על מנת להראות שאתה צודק זה פשוט More of the same, שלא אומר כלום, מלבד שקונים יותר ומשלמים יותר.אתה אומר שלנתונים האלה יש רק הסבר אחד - הרכב מוערך בגלל הערך המוסף של האמינות (ותיכנון מופלא - לפי חנן), ולזה אין בכלל תימוכין.לעומת זאת, לזה שמדובר ברכב בינוני בכל קנה מידה (ניהוג, תיכנון לקוי (ש"משתדרג" מידי פעם), גימור, איבזור, נוחות) יש ויש... ולמרות זאת נמכר יפה מאוד..

מילה (או שתיים.. או עשר) לגבי העדר...
נכון שלמושג "עדר" יש קונוטציה שלילית ומזלזלת. אף אחד לא רוצה להיות להיות, כביכול, חסר דעה/חוט שידרה ו"נגרר".
זו לא הכוונה שלי.
כמו שאמרתי לא פעם (בפורומים ודיונים אחרים) - יש מקרים שהעדר צודק.
לעדר יש גם מומנטום לא קטן ויתרונות רבים.

דוגמא, ושוב מעולם הטלפונים (משום שזה קרוב ומובן לכולם..) - סמסונג.
ה"עדר" קונה סמסונג - עובדה.
אבל פה הוא לא קונה מוצר בינוני "שמחזיק מחיר" אלא קונה את התמורה הטובה ביותר למחיר (ביחס למתחרים), שכוללת טכנולוגיה חדישה, אמינות טובה מאוד, שירות מצויין וחדשנות של תוכנה (מי שורצה פרטים.. אפשר להזכיר את המסכים (בועז... שמעת שאפל עוברים ל-OLED?, אחרי שניסו לשכנע את כולם שרטינה זה "הדבר" הכי הטוב?) ואת השימוש בחלונות מרובים בטלפון.. ועוד).
העדר משלם יותר (מ-HTC ומ-מוטורולה (לשעבר) ומהרבה אחרים) אבל גם מקבל חבילה טובה יותר.
הוא לא משלם מחיר גבוה עבור משהו שהוא "לא"... כמו באפל (אין באמת חדשנות והטכנולוגיה לא ב"שפיץ"), שלגבי מוצריו אתה משלם קודם כל עבור ה.. שם.
יש לאפל דבר אחד (מלבד השם) ששם בכיס הקטן את כל האחרים - השירות.
השירות הוא מופלא (לפחות בארה"ב)... אתה מלך. אתה בא עם טלפון (או מכשיר אחר) מקולקל ומיד מקבל חדש - לא משנה איפה קנית אותו בעולם.
כשאתה נכנס לקנות... אתה מלך - ניגשים אליך ומטפלים בך ויש להם סבבלנות ויידע ו... אתה מלך.
וכשאתה מקבל את המכשיר - האריזה שווה ממש מליון דולר..(קניתי עכשיו שעון למישהי... נראה לי שהאריזה שוו יותר מהשעון...).
יש תמורה למחיר אבל היא לא חדשנות ולא טכנולוגיה ולא כל הדברים שאפל מקדמת - מוצר בינוני+ במחיר סופר-פרימיום... וקונים מהסיבות הלא נכונות (אם תשאל בעל אייפון למה קנה, לא תשמע "בגלל השירות" או האריזה..).

כך גם טויוטה.
קונים ומשלמים יותר, אבל לא בגלל הסיבות הנכונות (מלבד שמירה על המחיר) - בטח לא אמינות.

החכמים = אנחנו.. שמבינים דבר או שניים ב"מה שבאמת קורה", קונים מהסיבות "הנכונות"... ואז אין שום בעייה להיות חלק מהעדר.
לי אין שום בעייה להיות חלק מהעדר.. יש לי סמסונג.
אין גם שום בעייה להיות מחוץ לעדר - יש לי ריינג' (טעות... הייתי צריך להיכנס לעדר:().
אבל מהסיבות הנכונות... לא בגלל משהו שדוחפים לי לגרון, בלי שאראה מה הוא...

boaz avrahami
20-04-16, 14:51
משהו קטן לגבי ההתייחסות ל"עדר" שמוזכרת כאן שוב ושוב בהקשר שלילי:

להימנע מקניית מוצר שאתה סבור שהוא טוב, אך ורק בגלל שהרוב קונה אותו, זה מטומטם באותה מידה, כמו לקנות מוצר בגלל שהרוב קונה אותו.

ולא, ברנרד, זה עדיין לא אומר מהי דעתי בדיון הנוכחי.

אם ההתיחסות שלך לדגם ספציפי כולל לעיתים תת דגם ולא למותג אז לטעמי אפשר ליחס לה עומק ומשקל .
התייחסות למותג באופן כללי היא נאיבית שלא לומר מטופשת.

נמרוד
20-04-16, 15:17
החכמים = אנחנו.. שמבינים דבר או שניים ב"מה שבאמת קורה", קונים מהסיבות "הנכונות"... ואז אין שום בעייה להיות חלק מהעדר.
לי אין שום בעייה להיות חלק מהעדר.. יש לי סמסונג.

פה בדיוק אני חולק על דעתך, ש"אנחנו" (אתה - או נדב - או בועז - או חנן - או אני) חכמים במיוחד, מבינים במיוחד במה שקורה, או קונים מהסיבות הנכונות.

אפריך את הטענה הזאת, ש"אנחנו החכמים יודעים הכי טוב" בקלות: עובדה שאני ואתה חושבים הפוך - הסיבות הנכונות לדעתי להעדיף טויוטה הן לא נכונות לדעתך ולהיפך. לוגית, לכל היותר אחד מאיתנו יכול להיות צודק - ואולי אף אחד מאיתנו. או שאני חכם ואתה טיפש, או להיפך, או, כך אני מאמין - שנינו לא חכמים יוצאי דופן ולא טיפשים מיוחדים, ובטח לא יודעים אמיתות נסתרות.

אני חוזר לטיעון הראשוני שלי - הכי קרוב לאמת שאתה יכול להגיע אליו, זה חוכמת ההמונים, - העדר. הוא יודע יותר טוב מכל אחד מאיתנו.

במקום להכריז שהעדר טועה, אני מעדיף לנסות להבין מה עומד מאחורי האמת שהוא מייצג.

boaz avrahami
20-04-16, 16:06
נמרוד, אתה מבטל בכך לחלוטין את עניין המותג והמיתוג - כל מותג.
אם התאוריה שלך נכונה אין לטויוטה או לכל מותג בסטטוס דומה טעם לפרסם?

Bernard
20-04-16, 16:17
פה בדיוק אני חולק על דעתך, ש"אנחנו" (אתה - או נדב - או בועז - או חנן - או אני) חכמים במיוחד, מבינים במיוחד במה שקורה, או קונים מהסיבות הנכונות.

אפריך את הטענה הזאת, ש"אנחנו החכמים יודעים הכי טוב" בקלות: עובדה שאני ואתה חושבים הפוך - הסיבות הנכונות לדעתי להעדיף טויוטה הן לא נכונות לדעתך ולהיפך. לוגית, לכל היותר אחד מאיתנו יכול להיות צודק - ואולי אף אחד מאיתנו. או שאני חכם ואתה טיפש, או להיפך, או, כך אני מאמין - שנינו לא חכמים יוצאי דופן ולא טיפשים מיוחדים, ובטח לא יודעים אמיתות נסתרות.

אני חוזר לטיעון הראשוני שלי - הכי קרוב לאמת שאתה יכול להגיע אליו, זה חוכמת ההמונים, - העדר. הוא יודע יותר טוב מכל אחד מאיתנו.

נו.. באמת...
ברור שאתה הוא הטועה:rolleyes:.
לפחות מציג עמדה טועה. אני די מאמין שאתה יודע ומבין שאתה טועה ושלטויוטה אין שום יתרון אמינותי ממשי, על כל היתר אבל אתה ממשיך להציג את העמדה שכתבת במה שהדגשתי בכחול.. לנסות לייחס איזושהי סיבה ממשית לתוצאה שאתה רואה בנתוני המכירות/מחירים... תוך התעלמות מהדוגמאות שאחרים מביאים, לחוסר האמינות וחוסר התיכנון וכו'..

וכן.
אני חושב שכל מי שמתעניין וקורא "ספרות מקצועית" (של מבחני דרכים ועיתונות רכב) ולוקח חלק בפורומים/דיונים של כלי רכב (ו-4X4 במיוחד... שהם אנשים שקצת יותר מכירים ומעורים) ושואל שאלות ומקשיב לתשובות ומחפש באינטרנט פתרונות לבעיות - כמו הרוב המוחלט של מי שנמצא כאן, באתר, הוא "מבין יותר" (ואלה גרשיים - לא מרכאות שנועדו לסייג) מאשר ה"עדר"... והדוגמא הטובה לכך הוא אותו בחור, מהגן של יואב.. הוא העדר.. לא מבין למה יש לו טויוטה... אבל קנה.

הנסיון שלך להראות, שהדעה שלי או שלך או של דרור או של יואב או של "האזרח הפשוט" זהות לגמרי, מבחינת המשקל שעומד מאחוריהן, היא אמירה מגוחכת ותלושה - ואני בטוח שאתה לא מאמין בה באמת.
לכל אחד שמורה הזכות להביע ולהחזיק בדעה משלו - אין על זה שום ויכוח. אבל היכולת לגבש דעה על סמך נתונים והבנה ו"חפירה" ולא על סמך "ידוע ש.." ו"כולם אומרים.." או סיסמאות ריקות אחרות... בהחלט מהווה הבדל למשקל שיש לכל דעה.
דרור "עושה" עשרות מכוניות (אם לא יותר) בשנה ולכן יש לדעה שלו משקל רב יותר מאשר זו של מישהו שמכיר "מה שיש לו בבית" ואומר "זה הכי הטוב!! איך אני יודע? תראו מה הולך ביד 2!!"...

boaz avrahami
20-04-16, 16:21
אתם כל הזמן נתפסים למה שאתם מכנים ״איכות״ ומתעלמים ממה שהמותג מיצג עבור הלקוח.
זו גישה הנדסית שלא מחזיקה מים בשוק משוכלל

הסיבות לרכישה הן מגוונות והרבה
מעבר למושג אמינות

האם יצרן שייצר אותו הכי אמין גם ימכור הכי הרבה?

נדב ש.
20-04-16, 16:58

אני לא מתיימר להיות חכם או מבין גדול, סה"כ עברתי כמה כלים בשנים האחרונות ובשילוב עם חברים לטיולים שמשתפים מה קורה אצלם בדיוק בניגוד לאחרים שמתחבאים ומחביאים את האמת.

האמת-חוכמת ההמון שנמרוד טוען שיודע יותר טוב מאיתנו, טועה, אולי חלקית אבל עדיין טועה, למה טועה?
כי ברגע שהרכב עושה טיולים/עובד ומתאמץ כשאר הכלים הוא לא שורד הרבה, הוא מתקלקל והרבה(לא מדבר על הטנדרים של פעם), בדיוק כמו אחרים אם לא יותר, דוגמאות הבאתי פה ולא חסר, זה שנידלקו לו הנורות בדשבורד עשה איתנו סה"כ 3 טיולים, האחרון לפני שבועיים צפון מדבר יהודה מעלה חצצון וכו', עכשיו במוסך לבדוק לגבי הנורות, גם לא הניע הבוקר כמעט בכלל רק אחרי פמפום במשאבה, עוד נימצא מייסב "נוזל"(שתהרגו אותי לא הבנתי איך מייסב נוזל,מוסך מורשה כן, מחיר אתם לא רוצים לדעת) ועוד כל מיני דברים קטנים, וזה רכב שמור שניקנה 20k מעל המחירון!!

עכשיו, אם הרכב מטייל מעט בזמן סביר(לא 6000 ולא 10k בשנה), ועושה טיולי שבילים ולא יותר מיזה, אז סביר להניח שהוא ישרוד יותר, עדיין זה לא עושה אותו יותר אמין.

מה עומד מאחורי האמת? שאין פה באמת מה שאתם מתארים, ההמון הולך אחרי ה-"שמעתי" ו"אמרו לי" וכו', ותחזרו כמה תגובות אחורה כתבתי את זה גם בשיחה שהיתה עם חבר שהיתעניין בג׳יפ.
מה שההמון לא יודע שכל זה כנראה בועה, כי כשמטיילים והרבה יש תקלות ולא יעזור לכם כלום לא משנה מה תכתבו, טויוטה לא המציאה את הגלגל, בעצם לא המציאה כלום, ברגע שהם מייצרים כמו כולם הם לא שונים, יש להם ולכם את אותו דבר, לא שונה מיצרן אחר, ואת זה מי שקונה, מטייל, רואה מה קורה ושזה לא שונה ממשהו אחר, בסוף מבין, שוב, אני לא מדבר על כאלה שהרכב 90% מהזמן בכביש וטיול שבילים פעם ב....
חבר שעובד בחנות חלפים יגיד לכם כמה חלפים מושכים למותג ביום ואיזה מחירים...
אוי הגיס שלי... הולך ליסבול בכיס הרבה....

ukiuki
22-04-16, 11:25
מעבר לכול מה שנאמר כאן לגבי האמינות אצלי משחק עוד מרכיב קטן.
ברור לי שרובינו פה (כולל אותי כנראה) סובלים מאפקט שטוקהולם מהגיפ שמחזיק אותנו שבויים

אמינות לא מוגדרת אצלי רק כמיספר הפעמים בו מוטרד מוחי הקט מזה שמערכות מסויימות כושלות אלא גם מרמת המאמץ זמן+כסף שנדרש על מנת לתחזק אותן.
ברור לי שאם יוחלף המנוע פעם בשבועיים רק כאמצעי מנע, הטויוטה (או אפילו הלנדרובר) יהיה הרכב האמין בעולם.
חוכמה מאוד קטנה על ידי טויוטה להורות על החלפת מנע לבולג'וינט המפורסם כל תקופה
חוכמה עוד יותר קטנה זה ליצור רכב שאינו סובלני לחלפים תחליפיים ולהתהדר שהוא מאוד אמין.

אצלי בפאג'רו (המיציבושי, הרכב של הערסים אתם יודעים...) בולג'וינט מקורי יחזיק לפחות כמו המקורי של טויוטה ויעלה חצי. אבל גם התחליפי שעולה עשירית ממקבילו שמחוייב בטויוטה יחזיק מעמד יפה מאוד.
אצלי, יצרן שמתכנן את ריכבו כך שהמערכות שלו לא יעבדו על הקצה ויהיו טולרטיים לחלפים תחליפיים מקבל הרבה נקודות זכות.

אמינות אצלי זה שקט נפשי בקאלבסה.
כשאני מטייל עם חבר שאוחז בפראדו, וכל אבן עולה לו הביצה לגרון מהפחד להוצאה הצפויה במידה ו....
האם התותב בסוף דרכו או לא? הרי אין פה סימנים מקדימים.
ואילו אצלי מקסימום נחליף תותב, לא צריך בשבילו משכנתא, שלא נדבר על החשש מגריסת הקורונה פניון הקדמיים.

דרור ברלי
22-04-16, 12:39
לנושא "העדר".

מה אכפת לי במה העדר נוסע?... לא אכפת.
ממש כמו שלא אכפת לי איזה נעלים הוא מעדיף ובאיזה רשת ג'אנק-פוד הוא הכי אוהב לתקוע את ההמבורגר-מבשר-חמורים-מהשטחים במחיר מופקע.

אכפת לי רק איך העדר מתנהג ובעיקר איך הוא נוהג.
ולצערנו העדר שלנו נוהג רע ומסוכן. הכי גרוע בעולם המערבי BY FAR. שילוב קטלני של בורות, חוצפה ואלימות, חוסר רצון ללמוד ולהשתפר ובעיקר הרבה יהירות - כמה יהירות.
ומה שקורה על הכבישים שלנו זה טבח. זה רצח-עם. אנחנו מחסלים את עצמנו הרבה יותר טוב ויסודי מכל מה שהאויבים שלנו מסוגלים לעולל לנו.

רק אתמול חוויתי שני "כמעטים". לא הפתיע אותי שהדבילים שניסו להתאבד "נהגו" בטויוטות. יאריס וקאמרי. למרות שמין הסתם ברור שזה היה רק במקרה.

אז מה זה חשוב שהעדר אוהב טויוטה? או ג'יפונים? זה באמת לא חשוב. הוא לא ינהג טוב יותר בסובארו, בפוקוס, בגולף או בפיאט.
האמת היא שגם לא אכפת לי שהעדר הורג את עצמו - כל עוד הוא מקפיד להרוג אך ורק את עצמו.

אכפת לי רק כשהעדר מנסה להרוג אותי ו/או את הילדים שלי.

Bernard
22-04-16, 15:23
אני לא רואה איך קשורה העובדה ששני אלה שניסו להרוג אותך, נוהגים בטויוטה.. לשירשור הזה או לעדר.
טויוטה מוכרים הרבה ולכן הסיכויים שהם יהיו מעורבים בתאונות.. גדולה יותר משל היתר.
זה לא בהכרח מצביע על אופי הנהגים אלא פשוט על העובדה המספרית שיש יותר טויוטות ש"מתחרות" על מקום בסטטיסטיקת תאונות הדרכים.

בכל מקרה.
אני לא התכוונתי לעדר הנהגים.. יש הרבה "עדרים" - עדר ה"טויוטה אמין" ועדר ה"אייפון הכי הטוב" ועדר ה"סמסונג שולט" וכו'..
מה שאני אומר הוא הוא לא תמיד העדר טועה אבל הרבה פעמים, גם אם הוא צודק, "מרכיבי" העדר לא ממש יודעים למה הם חלק מהעדר...

elro
22-04-16, 15:53
מה שאני אומר הוא הוא לא תמיד העדר טועה אבל הרבה פעמים, גם אם הוא צודק, "מרכיבי" העדר לא ממש יודעים למה הם חלק מהעדר...

כמה שזה נכון...
להרבה מאוד דברים...

דרור ברלי
23-04-16, 10:50
כתבתי שאין קשר ושזה רק מקרה.
וגם שמצד שני זה לא הפתיע אותי.

משום מה, יש כאלה שאני נזהר מהם יותר כי לתחושתי האישית מאוד (זה כמובן לא מדעי, רק תחושה) הם נוהגים רע במיוחד.
עד היום זה עובד. אחד לאחד.

אפי י
01-05-16, 01:19
רוב הרכבים בנויים אותו הדבר פחות או יותר ואת רוב החלקים מייצרים ספקי משנה למותגים שונים לדוגמא לנד רובר דיסקברי יש מערכות חשמל דנסו יצרן יפני שמייצר גם להונדה לדוגמא.
אבל התכנון של הלנד מבחינת מיקום החיווט ומיקום קופסאות הפיוזים פוגע באמינות הבסיסית של דנסו.
לכן השוואת אמינות בין טויוטה לשאר הרכבים צריכים לזכור שהרכיבים דומים עם אורך חיים דומה זה כולל מזרקי סולר שהם אותו הדבר בדיוק כמו בכל רכב מודרני והם לא מיוחדים של טויוטה. אלא מה סולר דפוק יהרוס טויוטה כמו כל רכב בדיוק. הדבר היחיד שיכול יצרן לתכנן כדי למנוע תקלות בסולר זה במבנה הצנרת בלי הרבה חיבורים בעייתים. לא מעבר לכך: כנל בציריות ושאר טובין תכנון נכון ממצה את איכויות הרכיבים שמיוצרים על ידי ספקי משנה. ואין לצפות לאמינות יוצאת דופן משאר הרכבים .
ברור שתנאים של כביש בלבד רכב טויטה שמתוכנן נכון יגלה אמינות מפתיעה הרי הרכיבי הנעה לא מנוצלים אפילו עשירית מחוזקם.
אני זוכר בצעירותי היתה לי סוברו וגם פיגו ישנות מאוד שנות השמונים. מערכת החשמל בסוברו נפתחת ונסגרת כמו חדשה לא מתפרק כלום בידיים לעומת פיגו שהפלסטיקים של המחברים פשוט התפוררו. זה דוגמה טובה של אמינות יפנית למרות שהציריות של הפיגו היו הרבה יותר חזקות. אבל בעיות החשמל הטרידו יותר. ציריה בסוברו תחליף וזהו. זה לא יתקע אותך באמצע שום מקום כמו בעיות חשמל ואלקטרוניקה.
וזה רבותי הסוד של טויוטה אם תהיה נורמלי עם ראש על הכתפיים ותכנון מוקדם הטויוטה לא תפתיע ולא תתקע אותך באמצע שום מקום.
דבר שקשה לומר על מותגים אחרים.

נמרוד
05-05-16, 18:30
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/98491-%D7%9C%D7%9E%D7%9B%D7%99%D7%A8%D7%94-%D7%98%D7%95%D7%99%D7%95%D7%98%D7%94-%D7%9C%D7%A0%D7%93%D7%A7%D7%A8%D7%95%D7% 96%D7%A8-2007

עוד מטומטמים, לשיטתכם :rolleyes:

grand
05-05-16, 19:17
אז? ....

http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/98254-%D7%92%D7%A8%D7%A0%D7%93-%D7%A9%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%A7%D7%99-2004-%D7%93%D7%99%D7%96%D7%9C-%D7%9C%D7%99%D7%9E%D7%99%D7%98%D7%93

הכל תלוי במצב.

Bernard
05-05-16, 19:43
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/98491-%D7%9C%D7%9E%D7%9B%D7%99%D7%A8%D7%94-%D7%98%D7%95%D7%99%D7%95%D7%98%D7%94-%D7%9C%D7%A0%D7%93%D7%A7%D7%A8%D7%95%D7% 96%D7%A8-2007

להיפך - קונים חכמים.
אחרי שאת ההוצאה הגדולה כבר עשו ואפילו יש 4 ספייר והרכב מעולם לא עשה שטח(למעשה) ויש מיגונים ו-FOX... שווה לשלם מעל מחירון.
מי בכלל מדבר על זה.
המטומטמים הם אלה שמשלמים מחיר כזה על פרה/טויוטה שחוטה, בגלל השם.
זה, לפי המודעה - מציאה. בונבוניירה, בלי מרכאות.

נדב ש.
05-05-16, 20:17

במקרה אני מכיר את רוני(כפור), המכוניות שלו תמיד שמורות ומטופלות פיקס, גם את הטרופר הוא מכר תוך יום בלי שלט או מודעה אפילו.

כפור
05-05-16, 20:55
להיפך - קונים חכמים.
אחרי שאת ההוצאה הגדולה כבר עשו ואפילו יש 4 ספייר והרכב מעולם לא עשה שטח(למעשה) ויש מיגונים ו-FOX... שווה לשלם מעל מחירון.
מי בכלל מדבר על זה.
המטומטמים הם אלה שמשלמים מחיר כזה על פרה/טויוטה שחוטה, בגלל השם.
זה, לפי המודעה - מציאה. בונבוניירה, בלי מרכאות.

ברנרד היקר,
לא כל הקונים מטומטמים... אל תעשה הכללות...
במקרה הרכב שלי פורסם ביום שלישי ב - 12 בלילה והיום בבוקר הוא נמכר בסכום מאוד קרוב למה שבקשתי (זה לקח בדיוק 1 שעה).
הקונה שרכש את הרכב בעל ניסיון רב, מבין עניין וכנראה ידע מה הוא קונה (בדק מספר לנדקרוזרים לפני שהגיע אליי).

הכל תלוי במצב הרכב ורמת התחזוקה וההשקעה בו (לדעתי מותג עוזר אך לא בכל מצב) .
בעבר היו בבעלותי 2 טרופרים ופאגרו שנמכרו בפחות משבוע במחיר קרוב מאוד למחירון בגלל רמת התחזוקה הגבוהה שהושקעה בהם.
רכב מטופל ושמור בעל ק"מ ויד סבירים נמכר ללא בעייה במחיר הוגן.

לדעתי כל המותגים טובים אם מתחזקים אותם בצורה מקצועית ובאהבה.

שיהיה בהצלחה לכל הקונים והמוכרים.

רוני.

Bernard
05-05-16, 22:13
ברנרד היקר,
לא כל הקונים מטומטמים... אל תעשה הכללות...
במקרה הרכב שלי פורסם ביום שלישי ב - 12 בלילה והיום בבוקר הוא נמכר בסכום מאוד קרוב למה שבקשתי (זה לקח בדיוק 1 שעה).
הקונה שרכש את הרכב בעל ניסיון רב, מבין עניין וכנראה ידע מה הוא קונה (בדק מספר לנדקרוזרים לפני שהגיע אליי).

הכל תלוי במצב הרכב ורמת התחזוקה וההשקעה בו (לדעתי מותג עוזר אך לא בכל מצב) .
בעבר היו בבעלותי 2 טרופרים ופאגרו שנמכרו בפחות משבוע במחיר קרוב מאוד למחירון בגלל רמת התחזוקה הגבוהה שהושקעה בהם.
רכב מטופל ושמור בעל ק"מ ויד סבירים נמכר ללא בעייה במחיר הוגן.

לדעתי כל המותגים טובים אם מתחזקים אותם בצורה מקצועית ובאהבה.

שיהיה בהצלחה לכל הקונים והמוכרים.

רוני.

אני לא מכיר אותך אבל נראה לי שאתה ממהר "ללחוץ על ההדק"...
עכשיו, תקרא שוב מה אמרתי ותחשוב אם שתי השורות הראשונות שכתבת אכן רלוונטיות לדברי..
בעצם רק השורה השנייה - "ברנרד היקר", תמיד רלוונטי:)

כפור
05-05-16, 22:48
אני לא מכיר אותך אבל נראה לי שאתה ממהר "ללחוץ על ההדק"...
עכשיו, תקרא שוב מה אמרתי ותחשוב אם שתי השורות הראשונות שכתבת אכן רלוונטיות לדברי..
בעצם רק השורה השנייה - "ברנרד היקר", תמיד רלוונטי:)

לא רלוונטי יקירי... (והמבין יבין...)

בוזי
06-05-16, 15:57
הזוי.
זה כנראה הרכב היחיד שיכול להיות השקעה טובה, למרות שהקשר בינו לאמינות לא ברור (למה להחליף מזרקים אחרי רק 200 אלף ק״מ)?

נדב ש.
06-05-16, 16:47
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/98544-%D7%90%D7%98%D7%9D-%D7%A0%D7%97%D7%95%D7%A9%D7%AA-%D7%90%D7%97%D7%93-%D7%95%D7%9C%D7%A0%D7%93%D7%A7%D7%A8%D7% 95%D7%96%D7%A8-%D7%9E%D7%95%D7%A9%D7%91%D7%AA-%21%21

סוול
13-05-16, 16:33
לא גיפאי גדול ולא חלק בוויכוח\ דיון
מחזיק טויוטה פור-ראנר 95 ולא ממש מרוצה מאמינות מפליגה ( אגב אשמח לקבל שם של מוסך המתמחה ברכב ובעל קפדנות גבוה במרכז :confused:)
בכל מקרה לדעתי הדרך הטובה ביותר לבדוק אמינות היא סקרים של חברות ביטוח תיקוני רכב שקיימות בעולם, לקחת בחשבון את ההבדלים לדוגמה חברה בריטית או אמריקאית - הבדלי דגמים, מזג אוויר, עלות חלפים באותה מדינה, הבדלי יבואנים וכו) ולהגיע למסקנה מה הכי אמין בארץ.
בכל מקרה סקר אמינות של חברה בריטית הבודקת כמה הוציאה על רכבים שהיא מבטחת ( בטוח תקונים) כ- 50000 רכבים
סקר על כללי על 100 המכוניות האמינות ביותר
http://www.reliabilityindex.com/top-100
סקר על suv גדולים
http://www.reliabilityindex.com/ratings/best/Large%20SUV
סקר על suv קטנים
http://www.reliabilityindex.com/ratings/best/Compact%20SUV

boaz avrahami
13-05-16, 17:05
אל דאגה....
אתה לא לבד וזה לא ישנה למותג את התדמית כנראה

מי שקונה אותו עושה זאת מתוך אמונה עיוורת למעט 2-3 דגמים באמת מוצלחים

ד ו ר ו ן
13-05-16, 20:45
שימו לב איזה פער יש בין תפיסת האמינות והדרוג שניתן מצד הלקוחות, לדירוג של חברת הביטוח.

הבדל עצום.

בנוסף,
הדירוג די מעוות, כי לפי ההסבר באותיות הקטנות,מספיק תיקון יחיד ויקר מאד, כדי שרכב ידורג גרוע מבחינת החברה.

רכבים עם ממוצע של 4-5 שעות השבתה לתיקון (לא תחזוקה), במצטבר על 4-5 שנים וקרוב ל-100k קמ יש דרוג נמוך.

KOOKE
13-05-16, 23:33
דורון, בבסקרים האלו יש גם תתי טבלאות שמבדילים ומפרטים בין נניח כמות התיקונים או עלות התיקונים.

עדיין בכללי גם בסקרים האלו טויוטה ממוקמת די גבוה ובעיקר בדגמי הלקסוס שלה.

מבין כל סקרי האמינות למינהם בעיני אלו הסקרים שהכי קרובים לשיקוף המציאות באופן די אובייקטיבי.

ד ו ר ו ן
14-05-16, 00:11
הסתכלתי רוחבית על התוצאות שלכל מיני יצרנים.

זה מעניין איך כל צד מודד מה מבחינתו זה ציון טוב או לא טוב.

חברת הביטוח נותנת ציון לפי כמה כסף יצא לה מהכיס.
הצרכן נותן ציון כללי מול מה שהפריע לו.

אני הייתי מסתכל על הממוצעים ולא על הציון של חברת הביטוח.

אגב,
בפילוח תקלות אפשר לראות מה דומיננטי לדגמים מסויימים.

סוול
14-05-16, 06:14
המרכיבים של האינדקס-הציון אמינות

the number of times a car fails,
the cost of repairing it,
the average amount of time it spends off the road due to repairs
the average age and mileage of the vehicles we have on our books

מיצובישי שוגון= פאגרו
עלות שנתית 406 יורו
1.76 שעות תקון שנתי
רכבים בני כ-5

הטויוטה לנד קרוזר 544 יורו וכ 2.16 שעות תקון

איך שלא נסובב את זה קשה להצביע על עדיפות באמינות של הטויוטה לפחות לא בגילאים הממוצעים הללו

http://www.jeepolog.com/forums/image/png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAAPoAA AD6CAYAAACI7Fo9AAAGBElEQVR4Xu3TAQEAAAjCM O1f2h5 NmDIjiNA4L3Avk8oIAECY iegEBAwNADJYtIwND9AIGAgKEHShaRgKH7AQIBAU MPlCwiAUP3AwQCAoYeKFlEAobuBwgEBAw9ULKIBA zdDxAICBh6oGQRCRi6HyAQEDD0QMkiEjB0P0AgIG DogZJFJGDofoBAQMDQAyWLSMDQ/QCBgIChB0oWkYCh wECAQFDD5QsIgFD9wMEAgKGHihZRAKG7gcIBAQMP VCyiAQM3Q8QCAgYeqBkEQkYuh8gEBAw9EDJIhIwd D9AICBg6IGSRSRg6H6AQEDA0AMli0jA0P0AgYCAo QdKFpGAofsBAgEBQw ULCIBQ/cDBAIChh4oWUQChu4HCAQEDD1QsogEDN0PEAgIGH qgZBEJGLofIBAQMPRAySISMHQ/QCAgYOiBkkUkYOh gEBAwNADJYtIwND9AIGAgKEHShaRgKH7AQIBAUMP lCwiAUP3AwQCAoYeKFlEAobuBwgEBAw9ULKIBAzd DxAICBh6oGQRCRi6HyAQEDD0QMkiEjB0P0AgIGDo gZJFJGDofoBAQMDQAyWLSMDQ/QCBgIChB0oWkYCh wECAQFDD5QsIgFD9wMEAgKGHihZRAKG7gcIBAQMP VCyiAQM3Q8QCAgYeqBkEQkYuh8gEBAw9EDJIhIwd D9AICBg6IGSRSRg6H6AQEDA0AMli0jA0P0AgYCAo QdKFpGAofsBAgEBQw ULCIBQ/cDBAIChh4oWUQChu4HCAQEDD1QsogEDN0PEAgIGH qgZBEJGLofIBAQMPRAySISMHQ/QCAgYOiBkkUkYOh gEBAwNADJYtIwND9AIGAgKEHShaRgKH7AQIBAUMP lCwiAUP3AwQCAoYeKFlEAobuBwgEBAw9ULKIBAzd DxAICBh6oGQRCRi6HyAQEDD0QMkiEjB0P0AgIGDo gZJFJGDofoBAQMDQAyWLSMDQ/QCBgIChB0oWkYCh wECAQFDD5QsIgFD9wMEAgKGHihZRAKG7gcIBAQMP VCyiAQM3Q8QCAgYeqBkEQkYuh8gEBAw9EDJIhIwd D9AICBg6IGSRSRg6H6AQEDA0AMli0jA0P0AgYCAo QdKFpGAofsBAgEBQw ULCIBQ/cDBAIChh4oWUQChu4HCAQEDD1QsogEDN0PEAgIGH qgZBEJGLofIBAQMPRAySISMHQ/QCAgYOiBkkUkYOh gEBAwNADJYtIwND9AIGAgKEHShaRgKH7AQIBAUMP lCwiAUP3AwQCAoYeKFlEAobuBwgEBAw9ULKIBAzd DxAICBh6oGQRCRi6HyAQEDD0QMkiEjB0P0AgIGDo gZJFJGDofoBAQMDQAyWLSMDQ/QCBgIChB0oWkYCh wECAQFDD5QsIgFD9wMEAgKGHihZRAKG7gcIBAQMP VCyiAQM3Q8QCAgYeqBkEQkYuh8gEBAw9EDJIhIwd D9AICBg6IGSRSRg6H6AQEDA0AMli0jA0P0AgYCAo QdKFpGAofsBAgEBQw ULCIBQ/cDBAIChh4oWUQChu4HCAQEDD1QsogEDN0PEAgIGH qgZBEJGLofIBAQMPRAySISMHQ/QCAgYOiBkkUkYOh gEBAwNADJYtIwND9AIGAgKEHShaRgKH7AQIBAUMP lCwiAUP3AwQCAoYeKFlEAobuBwgEBAw9ULKIBAzd DxAICBh6oGQRCRi6HyAQEDD0QMkiEjB0P0AgIGDo gZJFJGDofoBAQMDQAyWLSMDQ/QCBgIChB0oWkYCh wECAQFDD5QsIgFD9wMEAgKGHihZRAKG7gcIBAQMP VCyiAQM3Q8QCAgYeqBkEQkYuh8gEBAw9EDJIhIwd D9AICBg6IGSRSRg6H6AQEDA0AMli0jA0P0AgYCAo QdKFpGAofsBAgEBQw ULCIBQ/cDBAIChh4oWUQChu4HCAQEDD1QsogEDN0PEAgIGH qgZBEJGLofIBAQMPRAySISMHQ/QCAgYOiBkkUkYOh gEBAwNADJYtIwND9AIGAgKEHShaRgKH7AQIBAUMP lCwiAUP3AwQCAoYeKFlEAgcm/gD7Dx6GVAAAAABJRU5ErkJggg==

Saar
14-05-16, 06:28
על זה נאמר, "אל תתנו לעובדות לבלבל אתכם" ;)

ד ו ר ו ן
14-05-16, 10:06
הטבלה מעניינת רוחבית בכלל, בלי קשר ליצרן ספציפי.

זה מראה יפה את ההבדל בתפיסה פסיכולוגית של לקוח מול מותגים שונים, מול שיקול ״קר״ של הביטוח, לטוב ולרע.

מה שמפריע ללקוח זה לא בהכרח מה שמפריע לביטוח.

אני די בטוח שהביטוח באירופה לא מתמודד עם בלאי שטח, כמו שהרבה יותר רלוונטי בארץ.

כולם כאן היו לוקחים בשמחה נתון של 3000-4000 ש״ח תיקונים על 100,000קמ נסועה.

סוול
14-05-16, 11:11
ההוצאה היא הוצאה שנתית לרכב
הרכבים בממוצע כ 70 אלף ק"מ בגיל ממוצע 5 ,אני מניח שתחילת ביטוח תיקונים מתחיל בתום האחריות רכב בן שנתיים, וכנראה רובם בין 3-8 שנים על הכביש.
יתכן וההוצאה היא העלות עבור הביטוח והגיוני שיש לו פריסה של מוסכים שלו.
יתכן והבריטים פחות נוסעים בשטח ?? ייתכן ומזג אוויר שונה.. ויתכן והתקלות הגדולות מתחילות בגיל רכב מאוחר יותר אבל בגדול אני הופתעתי כשראיתי את הטבלאות.

ד ו ר ו ן
14-05-16, 13:04
יש אצל הבריטים שטח?..

hosham
15-05-16, 10:24
אני רק שם את זה פה...

טויוטה רכשה מלקוח טנדר עם 1.7 מיליון ק"מ, כדי ללמוד על עמידותו

http://cars.walla.co.il/item/2960925
(http://cars.walla.co.il/item/2960925)

Saar
15-05-16, 11:54
אני רק שם את זה פה...

שים לב למשפט האחרון: "
במבט קדימה, מוסיפים בחטיבה האמריקנית של טויוטה שייקח זמן עד שהתוצאות תשפענה על הטנדרים העתידיים, כך שכל תרומה מהעסקה הזו תניב פירות רק בעוד כ-5 שנים לפחות."

לעומת זאת, הפירות של המודעות בעיתון הן מיידיות יחסית. מי שקיבל שם את ההחלטה בהחלט גאון שיווקי. קיבל כתבות בעיתונים רבים במחיר של פחות מטנדר אחד חדש...

ד ו ר ו ן
15-05-16, 15:18
שים לב למשפט האחרון: "[RIGHT][COLOR=#000000][FONT=arial]במבט קדימה, מוסיפים בחטיבה האמריקנית של טויוטה שייקח זמן עד שהתוצאות תשפענה על הטנדרים העתידיים, כך שכל תרומה מהעסקה הזו תניב פירות רק בעוד כ-5 שנים לפחות."

HT]
על הנייר, זו הנדסה קיימת ברכבים הנוכחים, אז גם מי שקנה את הדגמים האלו ״נהנה״, לא רק בעוד 5 שנים.

Saar
15-05-16, 16:16
דורון,
אני לא מדבר כרגע על ההנדסה אלא על היכולת להפוך את הרכב הספציפי הזה לפלטפורמה ליחסי ציבור ושיווק.
אני בספק אם מישהו יגע ברכב הזה לטובת איזו בדיקה, ההגיון הבריא אומר שאת הבדיקות עשו בשלב התכנון ולומדים בעיקר מחלקים שלא מחזיקים מעמד.

ד ו ר ו ן
15-05-16, 17:15
הקישור לאייטם הזה כבר עלה אי-שם בנבכי השרשור הזה.

בארץ, היבואן רכש/רצה לרכוש מלקוח יד 1, היילקס 2X4 דיזל עם קצת מעל 1.2 מיליון על רכב מקורי.

- - - Updated - - -

דורון,
אני לא מדבר כרגע על ההנדסה אלא על היכולת להפוך את הרכב הספציפי הזה לפלטפורמה ליחסי ציבור ושיווק.
אני בספק אם מישהו יגע ברכב הזה לטובת איזו בדיקה, ההגיון הבריא אומר שאת הבדיקות עשו בשלב התכנון ולומדים בעיקר מחלקים שלא מחזיקים מעמד.
ד"א, בתרגום לעברית לא העבירו את כל הטקסט מקור.
הבחור אמר שאיפושהו בסביבות 700K ק"מ הגיר לא נכנס לו לרוורס, והוא חנה במשך תקופה ממושכת עד לתיקון במקומות שיכול היה לצאת מהחנייה קדימה..

Bernard
16-05-16, 01:12
אני רק שם את זה פה...

אתה "רק" שם את זה פה אבל אפשר לפרש בכל מיני כיוונים...
אני כבר העלתי (פה או פה ושם) קישורים לכלי רכב אחרים, שעברו יותר ממליון מייל.
ניתן בהחלט להבין, שפה, בטויוטה, זה נדיר ולכן באמת רוצים לברר איך יצאה להם מציאה שכזו...
דודג' ופורד לא קונים מלקוחות כלי רכב עם מליון ומשהו מייל... להם זה ברור שכלי הרכב מחזיקים - טויוטה, אולי, מנסים להבין איך דבר כזה קורה.
אני מאמין שטויוטה לא מפרסמים שהם קונים כלי רכב של חברות אחרות, עם מליון + מייל/קמ', על מנת ללמוד מה צריך לעשות...

סתם עוד כיוון/פרשנות אפשרי ל.."עובדות".

דרור ברלי
16-05-16, 01:31
תרגיל יח"צ מבריק.

וכבר נאמר ובצדק - טויוטה אלופים בשיווק.
הם מצטיינים בשיווק אפילו יותר מאשר באיכות ההרכבה של המכוניות שלהם.

נדב ש.
16-05-16, 22:16
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/98727-%D7%91%D7%93%D7%99%D7%A7%D7%AA-%D7%9C-%D7%A7-%D7%A4%D7%A8%D7%90%D7%93%D7%95-2002-%D7%90%D7%A8%D7%95%D7%9A-%D7%9C%D7%A4%D7%A0%D7%99-%D7%A7%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%94

-->