PDA

צפייה בגרסה מלאה : ג'ימני

ofiryak
08-02-16, 20:02
אהלן חברים, אני מתכוון לקנות גימני בחודשיים הקרובים, ברגע שיהיה לי את הסכום כסף הדרוש.

כמה שאלות.

1. האם ניתן להסב את הגימניג לגז?

2. האם עדיף לקנות גימני שהוא שנתון חדש יחסית 2009, או שזה לא כזה משנה כי הוא רכב נורא אמין ויהיה אפשר להסתפק בשנתון יותר ישן?

3. אני רוצה לדעת הכל על הגימני, איך הוא עובד מא' עד ת', להכיר כל בורג, כדי שאני יוכל לטפל בו בעצמי במידה ואפשר. איפה אני יכול לקנות ספר שילמד אותי את הדברים האלה, או איפה אני מוצא ספרות בנושא?

תודה על העזרה

שגיא S
08-02-16, 20:19
אהלן חברים, אני מתכוון לקנות גימני בחודשיים הקרובים, ברגע שיהיה לי את הסכום כסף הדרוש.

כמה שאלות.

1. האם ניתן להסב את הגימניג לגז?

אפשרי - אבל לא מוצא סיבה. הג'ימני הוא הרכב שטח הכי חסכוני כנראה שקיים בשוק. על כן החזרת ההשקעה במערכת תהיה רק לאחר מספר קמ די גבוה.
כמו כן מערכת גז היא פתח לבעיות שונות ומשונות והוצאה ראשונית דיי משמעותית 7-9 אלף שקל.

2. האם עדיף לקנות גימני שהוא שנתון חדש יחסית 2009, או שזה לא כזה משנה כי הוא רכב נורא אמין ויהיה אפשר להסתפק בשנתון יותר ישן?
ככלל - רכב חדש יותר הוא אמין יותר. אבל לאחר 7-8 שנים זה תלוי בעיקר בבעלים שלו ואיך טיפלו בו ולא בשנתון. יכול להיות רכב ישן עם ק"מ יחסית גבוה שמטופל טוב ויציג אמינות טובה יותר מרכב בן 3 שנים שהוזנח או שטיפלו בו בקומבינה. בכל מקרה אם אתה מחפש גיר אוטומט הייתי הולך על כמה שיותר חדש במסגרת התקציב ושם בצד5-6 אלף שקל לשיפוץ של הגיר, כי זה יגיע בסוף.

3. אני רוצה לדעת הכל על הגימני, איך הוא עובד מא' עד ת', להכיר כל בורג, כדי שאני יוכל לטפל בו בעצמי במידה ואפשר. איפה אני יכול לקנות ספר שילמד אותי את הדברים האלה, או איפה אני מוצא ספרות בנושא?

יש ספרות מכנית בנוגע לג'ימני. אבל אם תקרא את זה בבית זה לא יעזור אם לא תלכלך את הידיים.
קודם תקנה רכב אחרי זה תחשוב איך לטפל בו.

תודה על העזרה

הערותיי באדום.

Tzvika-Pick
09-02-16, 08:04
מעבר להערות של שגיא -

1. שים לב שהג'ימני גם ככה פיצפון ואין בו מקום לכלום, עכשיו אתה רוצה להוסיף לכל זה גם בלון גז?! לא ריאלי.
אם אתה נוסע הרבה ומחפש חיסכון בדלק אז מראש הג'ימני לא מתאים לך. זה נכון שיחסית לרכב שטח עם מנוע בנזין הוא חסכוני, אבל הוא כל כך לא נוח שמראש לא תרצה לעשות איתו נסיעות ארוכות. אם אתה נוסע הרבה עדיף לקנות איזה פיג'ו 107 חסכונית ליום-יום וג'ימני ישן לשטח.
אבל כן, טכנית זה אפשרית להסב ג'ימני לגז. ראיתי כבר כמה כאלו.

2. כלל האצבע הוא כמה שיותר חדש יותר טוב. אבל תמיד יש יוצאים מהכלל ואם אתה לא מפחד להתעסק עם קצת תיקונים עצמאיים או מוסכים (ויש מוסכים נהדרים לרכב הזה) אז בהחלט יכול להיות שהישן יהיה תמורה טובה יותר לכסף.

-->