צפייה בגרסה מלאה : קפיצים לא מקוריים - לא עובר טסט
שלום חברים.
היום הזה בשנה היגיע - שצריך לעבור טסט, לשמחתי הכל היה פיקס, עד שהגעתי למשרד, שם אומרת לי הפקידה כי יש בעייה עם הקפיצים - ( ברכב הותקן קיט הגבהה בילשטיין + פדרס במכון פרונט מורשה לפני ארבע שנים) וכי עליי לחזור לבור ולשאול את הבוחן מה הבעייה בדיוק.
לדבריו של הבוחן - עקב תקנה חדשה ומכיוון שהקפיצים לא מקוריים - הרכב לא יכול לעבור טסט.
פניתי מייד למנהל המכון- הרי אני עובר אצלך כל שנה ברציפות עם הקיט הזה ללא כל בעייה,
ביקש ממני להביא אישור מהיבואן כי הקפיצים מתאימים לרכב.
בשיחת טלפון עם משרדי היבואן טענו כי אין כל בעייה ושאני צריך להתווכח עם המכון.
האם מישהו נתקל בבעייה כזו ומה עושים?
תודה לעונים
מי שדיברת איתו בטלפון - בקש ממנו שיכתוב את הדברים על נייר שיכסה את ישבנו של הבוחן.
אסף.
נסה דרך מוסכים וסדנאות בסביבתך תמורת עמלה יימצא מי שיעביר לך את הרכב טסט.
ותודה לאדון "בגושים".... שהביאנו עד הלום.
מוני אורבך
03-11-15, 11:04
שאלת תם (אולי..)
ואיך הוא יודע שהקפיצים לא מקורים ??
האם כתוב עליהם פדרס? האם הם בצבעים בולטים (אדום כחול וכו)
האם כתוב באוטודטה סוג הקפצים או הבולמים ??
האם הרכב מוגבה בצורה מוגזמת ובולטת ?
יש כאן משהו מאוד מוזר..
חנן-ג'יפולוג
03-11-15, 11:27
בהמשך לשאלה של מוני, צבע את הקפיצים בשחור, וצא לשטח לפני שהצבע מתייבש.
הבעייה מתחילה ונגמרת בצבע המתלים, אם לא מדובר בשינוי גובה שדוקר את העיניים.
טוב, הייתי שוב במכון הטסטים היום, דיברתי שוב עם מנהל המכון, הוא אומר שלא מדובר בתקנה חדשה, אלא: ".. יש הנחייה חדשה ממשרד התחבורה להקפיד הקפדה יתרה על שינוי מבנה.." .
המליץ לי: א. להביא אישור מיבואן הרכב כי השינוי מאושר על ידם
ב. או לגשת לעמדה מס' 1 בחולון ולהביא אישור על שינוי מבנה.
בשני המקרים אני חושב שהסיכויים קלושים.
אני גם מחפש פתרון אמיתי וקבוע ולא חד שנתי.
אכן מדובר בקפיצים בצבע אדום בולט (פדרס) אני לא חושב שצביעה לא מקצועית תפתור את הבעייה, הרכב נראה מוגבה.
מה שמוזר בעיניי זה שבארבע השנים האחרונות אותו מכון טסטים התעלם מהשינוי, ופתאום זה לא תקין.
ועוד דבר - אני חושב שיש אחריות רבה על המתקינים המורשים ומכוני הפרונטים, לבדוק לפני ההתקנה האם ההגבהה חוקית/תקנית, לפני שאנחנו מוציאים אלפי שקלים מהכיס.
תודה לעונים.
אולי פספסתי, שם המכון בבקשה.
בהצלחה
חנן-ג'יפולוג
03-11-15, 13:13
אפשר לחפש עכשיו אשמים, ולבקש ניירות שכנראה לא יגיעו, או ללכת לעמדה 1, שבוודאות לא תעזור לך.
אפשר גם לחפש את אחריות המתקין. זה יעיל כמו לבקש ממוכר בפיצוציה לקחת אחריות על חוקיות החומרים שלו.
בוא נדבר תכל'ס:
זה לא חוקי.
אפשר להיות מעשיים ולפתור את זה. הוצעו לך כאן כמה דרכים, כשבכל מקרה מה שאתה רוצה במעבר טסט זה לא לנקר לבוחן עיניים. גם הוא צריך לשמור על עצמו ממצב שבו יום לאחר הטסט אתה תיעצר ע"י ביקורת של משרד התחבורה ויתחילו לשאול שאלות.
לעניין הרכב הגבוה, אפשר להעמיס אותו עבור הבדיקה החוזרת וכך להוריד אותו קצת, ביחד עם מעבר לצבע שחור.
זה אולי נשמע לך מצחיק, וזה אכן מצחיק, אבל הנסיון מראה שחשוב להגיע לטסט עם מתלים בצבע שחור.
שאלה לי
לפי ההגיון הזה, כל חלק תחליפי שלא מקורי מהיצרן הוא לא חוקי?
כלומר- צלחות ברקס, רפידות, גומיות, תפוחים ושאר רכיבים?
זה פשוט שטויות- מי קבע שחלק תחליפי לא מקורי הוא אסור??
חנן-ג'יפולוג
03-11-15, 13:48
מי קבע את זה?
אתה.
אין קביעה כזו. יש קביעה שאסור לשנות מבנה => אסור להגביה.
הגבהה ביחס למה?
אני מוכן להתערב שיש הבדלי גובה בין יצרן א׳ שמייצר קפיץ לרכב כלשהו, לבין יצרן ב׳ שמייצר קפיץ לאותו סוג רכב. פרייבט לצורך העניין..
מי קובע מה מתאים ומה לא?
כמו שמוני אמר, אין אמת מידה..
חנן-ג'יפולוג
03-11-15, 14:11
יש נתונים של היצרן, לצרכי תקינה ותחזוקה, שמגדירים את גובה הרכב.
שלום רב
יש לי פיתרון בשבילך יש לי קפיצים מקוריים תרכיב ברכב תעבור טסט עד שנה הבאה יהיה כבר גזרות חדשות
יוסי 0547350066
הרבה דיבורים ורעיונות לפיתרון .
ניגשת למוסך ,אמר לך שלא חוקי ,נכנסת ללחץ ,הבוחן הראה לך מה הגובה המותר בחוק ? ,הרי הבוחנים לא מעניין אותם צבע הבולם או הקפיץ ,מעניין אותם מה התקנה אומרת .
לפי דעתי כל תקנה שיוצאת חייבת להגיע לבוחנים במכון הרישוי ,ולהיות מפורסמת ברבים .
תקן אותי עם אני טועה.
DANI 1
אופציה א': לשכנע את הבוחן שאתה באמת מופתע, ותמים, וככה קנית את האוטו ותודה שעליתם על הבעיה ובבקשה תעביר אותי רק הפעם כי אני נוסע מחרתיים לשלושה שבועות לחו"ל ולא יכול להשאיר את אשתי בלי הרכב ואני מבטיח להעיף את הקפיצים האדומים והלא בטיחותיים האלו איך שאני חוזר ארצה ושוב תודה על העירנות ועל הרצינות... אם אתה אשכנזי עם משקפיים ולא קלקלת כבר את העניין אז יש סיכוי מצויין שזה יעבוד.
אופציה ב': לצבוע כאמור את כל מה שאדום בשחור, להדפיס כפל רשיון בסופר פארם ולגשת לטסט במקום אחר.
אין קביעה כזו. יש קביעה שאסור לשנות מבנה => אסור להגביה.
מי קבע שהגובה הוא שינוי מבנה?
לא שינית סוג ומבנה המתלה,
לא שינית את נקודות העיגון לרכב..
לפי ההנחה שלך, כל רכב בלוי בצורה נורמלית אינו חקי.
באירופה ואוסטרליה העפיצות הזו מוגדרת בטווח 50ממ.
אנחנו פועלים לפי התקינה האירופאית, אין סיבה להתייחס לזה אחרת.
נ.ב.
הגישה הכי מעשית היא צבע שחור מראש..
אופציה א':
אופציה ב': לצבוע כאמור את כל מה שאדום בשחור, להדפיס כפל רשיון בסופר פארם ולגשת לטסט במקום אחר.
לא עובד, היום כל מכוני הרישוי מחוברים אונליין למשרד הרישוי וברגע שנגשת לטסט במכון מסויים לא תוכל לגשת לאחד אחר.
גם החור הזה נסתם.
חנן-ג'יפולוג
03-11-15, 16:05
אין לי עניין בהתפלמסות הזו, דורון.
אני לא דובר של משרד התתחבורה.
אני מנסה לעזור לשואל.
ההתפלמסות שלך, של דן ושל יוני תעזור לו?
לא עובד, היום כל מכוני הרישוי מחוברים אונליין למשרד הרישוי וברגע שנגשת לטסט במכון מסויים לא תוכל לגשת לאחד אחר.
גם החור הזה נסתם.
אם יחכה חודש הוא יכול
זה יכול לעזור גם לו וגם לבאים, כי אם הקיט עונה לתקן האירופאי, זה אותו דבר כמו פנס רכב שצריך לעמוס בקריטריון כדי להכנס לארץ.
תשנו את הגישה לסוגיה וזה כבר ייתן זוית וכיוון גם למוסך ולטסטר איך לרדת מהעץ.
מראש לא להתייחס לזה כשינוי מבנה אחר חלק תחליפי בתקינה המתאימה.
עדיין נשאר לוודא שהקיט אכן תואם תקינה אירופאית.
[QUOTE=חנן-ג'יפולוג;663251]אין לי עניין בהתפלמסות הזו, דורון.
אני לא דובר של משרד התתחבורה.
אני מנסה לעזור לשואל.
ההתפלמסות שלך, של דן ושל יוני תעזור לו?
אין פה ההתפלסמות , יש פה שאלה ,האם הבוחן הראה לו את התקנה שמחייב החוק? אם כן כולנו בעלי גיפים מוגבהים בבעיה .
חנן שלום.
פתרונות קלים ועוקפים, יש לי : להמתין 30 יום וללכת למקום אחר, להוציא רשיון חדש וללכת למקום אחר, להחליף למקוריים, לצבוע...
כפי שאמרתי, מחפש פתרון קבוע וחוקי. וכן, אני כן מחפש אשמים, כי הוצאתי אלפי שקלים במקום חוקי לחלוטין עם מוצר שקיבל את אישור משרד התחבורה כשיובא לארץ. ולמרות ששאלתי לא התריעו ואמרו לי - אפילו שיש ספק.
קומבינות מביאות אותנו לאסונות, או שזה חוקי או שלא, לא יכול להיות שעשרות אלפי רכבים מוגבהים נוסעים בכבישי הארץ כשהם במצב לא חוקי, ויפתרו את הבעייה בקומבינה.
קראתי כתבה בחיפוש ברשת כי בעשרת החודשים האחרונים פסלו מכוני הטסטים כ- 4800 כלי רכב בגלל שינוי מבנה, הרבה מהם בגלל הגבהות.
מי שצריך לדאוג פה לסדר זה משרד התחבורה מול יבואני הרכב ו/או יבואני ההגבהות.
חס וחלילה!!! טפו-טפו. כל מ"מ נוסף של סדר במשרד התחבורה רק מזיק לנו ולכולם.
אותם עשרות אלפי רכבים מוגבהים בארץ שאתה מדבר עליהם נוסעים אולי בצורה לא חוקית - אבל בשום פנים ואופן לא בלתי בטיחותית. בין חוקי התחבורה בהקשר הזה לבין בטיחות, הגיון, צדק - הקשר הוא מקרי בלבד.
אם אתה רוצה להיות חוקי למהדרין בלי קומבינות אז תחזיר את הרכב למצבו המקורי כפי שיצא מבית החרושת.
בנתיים עוד לא התלבשו על מדרגות צד ומיגונים אבל בקצב שהדברים קורים גם זה יכול להגיע.
או שתביא אישור מיבואן החלקים שמדובר בחלק חילוף תחליפי המיועד לרכב על פי הוראות היצרן.
כך החלקים יובאו לארץ ואושרו על ידי משרד התחבורה ולכן זה לא בלתי חוקי לכאורה.
אסף.
מה קשה להתיז ספריי שחור ולחזור לטסט אחרי ש "פרקת את הקפיצים הלא מקוריים והבלתי בטיחותיים" האלו?
Sent from my m1 note
מה קשה להתיז ספריי שחור ולחזור לטסט אחרי ש "פרקת את הקפיצים הלא מקוריים והבלתי בטיחותיים" האלו?
Sent from my m1 note
שצריך אישור ממישהו על ה״עבודה״ לדעתי..
Sent from my iPhone using Tapatalk
שצריך אישור ממישהו על ה״עבודה״ לדעתי..
Sent from my iPhone using Tapatalk
כל מכון פרונט יודע להתיז ספרי צבע.
six 4 life
03-11-15, 22:29
הוא לא רוצה ספריי צבע הוא רוצה ללכת לפי החוק. מה שהוא עדין לא מבין אבל יבין בהמשך שבמקרים האלו החוק נועד כדי להעביר כספים מהארנק שלו לקופת המדינה ותו לא.
לפותח השרשור - כמו שאמרו לך ידידי, אם אתה רוצה להיות ילד טוב ירושלים וללכת לפי החוק כי החוק דואג לבטיחות שלך ולנוסעים איתך (והוא ממש לא), פרק את כל השיפורים ותחזיר את הרכב למצב המקורי. זו הדרך היחידה שבה משרד התחבורה ואתה תהיו חברים לאורך זמן ובטסטים יחייכו אליך כשאתה בא בגפך במקום לתת למוסכניק/ חבר להעביר לך את הג'יפ טסט.
ולהבא - כל שיפור מתחת לרכב לצבוע בשחור. צבע אדום/ צהוב/ כחול על ברזלים זה מגניב, אבל זו בדיוק הסיבה הישירה שהכשילו אותך בטסט - אך ורק כי הצבע בלט להם בעין. אם הקפיץ היה שחור אף אחד לא היה מדבר איתך.
למכוני טסטים אין שום נתון גובה מקורי אליו הם יכולים להשוות לאף רכב כי במדינה שלנו הכל עובד הפוך - חובת ההוכחה היא עליך, לא עליהם. הם יכולים להכשיל אותך על מה שהם רוצים ואם יש לך בעיה עם זה אתה מוזמן להביא הוכחות למה הם טועים/ למה זה חוקי.
הכשילו אותך אך ורק בגלל שהקפיצים אדומים, ושלא תטעה לא מעניין אותם הגובה. גם אם זה קפיץ מקורי כל עוד הוא אדום זה משופר מבחינתם ואתה תיכשל.
בהצלחה.
AdiVitara02
04-11-15, 00:39
לא בטוח שרכב סטנדרטי לגמרי היה עובר, במכון שאני הולך להיבדק כל שנה עם רכב סטנדרטי ועובר חלק השנה בדקו אותי והחליטו למצוא רשימת ליקויים ארוכה, שהורידה לי מהחשבון 2500 ש"ח. וכל הליקויים רק בבור!
נראה שהעניים של מישהו עלינו
לא להאמין.. ואתם שואלים "למה?" - ככה! כי הוא יכול. טסטר מפגר וכך גם בעל ה"מכון"... חכה חודש ולך למישהו אחר..
חנן שלום.
כפי שאמרתי, מחפש פתרון קבוע וחוקי. וכן, אני כן מחפש אשמים, כי הוצאתי אלפי שקלים במקום חוקי לחלוטין עם מוצר שקיבל את אישור משרד התחבורה כשיובא לארץ. ולמרות ששאלתי לא התריעו ואמרו לי - אפילו שיש ספק.
קומבינות מביאות אותנו לאסונות, או שזה חוקי או שלא, לא יכול להיות שעשרות אלפי רכבים מוגבהים נוסעים בכבישי הארץ כשהם במצב לא חוקי, ויפתרו את הבעייה בקומבינה.
קראתי כתבה בחיפוש ברשת כי בעשרת החודשים האחרונים פסלו מכוני הטסטים כ- 4800 כלי רכב בגלל שינוי מבנה, הרבה מהם בגלל הגבהות.
מי שצריך לדאוג פה לסדר זה משרד התחבורה מול יבואני הרכב ו/או יבואני ההגבהות.
ברגע שהגעת למתקין וביקשת הגבהה, עברת על החוק. גם אם מדובר בהגבהה של מילימטר.
אם אני במקום הבוחן ארצה להכנס איתך ראש בראש ברמה עקרונית כל מה שאני צריך לעשות זה לקחת את המק"ט של הקפיץ שלך שרשום על הקפיץ ולבדוק אותו מול הקטלוג של פדרס.
אני יכול להתערב איתך שיהיה רשום שם שהמק"ט מגביה 2".
הרי אם היית באמת רוצה חלק תחליפי היית בוחר במק"ט אחר של פדרס שהוא אכן תחליפי.
אין פה מצב של חצי בהריון. התקנת קפיצים לא חוקיים . התבססת על זה שהיה מעיין תחום אפור שפרשנויות לא מוסמכות טענו שזה "בערך" חוקי.
באה המדינה והבהירה את התחום האפור. אז או שתהיה חכם, תשתמש בפתרונות הקלים והעוקפים, או שתמשיך לחפש פיתרון חוקי למעשה לא חוקי...
ממליץ לך, כמו שנאמר כאן, למצוא דרך לסיים עם הטסט ואח"כ לצאת למלחמות אם תרצה.
יש לי במחסן 4 קפיצים מקוריים ולכן, במידה ואתה מעוניין, אני יכול להלוות לך אותם לצורך זה. תצטרך רק למצוא מישהו שישים לך אותם ברכב.
חברים תודה על התגובות, אדווח בהמשך.
או שתביא אישור מיבואן החלקים שמדובר בחלק חילוף תחליפי המיועד לרכב על פי הוראות היצרן.
כך החלקים יובאו לארץ ואושרו על ידי משרד התחבורה ולכן זה לא בלתי חוקי לכאורה.
אסף.
+1
זה המפתח.
לתת לבוחן את הפתרון ״אפוי ומוכן מראש״, לא להשתמש בכלל במינוח ״לא חוקי״ ולא הגבהה, אלא פשוט מוצר תחליפי שאושר לרכב הספציפי.
זה גם לא חייב להיות באישור היבואן כי מראש היבואן לא מאשר כל חלף תחליפי שנכנס לארץ אלא משרד התחבורה.
כצרכן זה הדבר היחידי שצריך לעניין אותך, שמשרד התחבורה אישר את ייבוא החלק עבור הרכב הספציפי.
יש כאן מי שבעבר הסתובב עם נייר כזה ברכב מוגבה 4״, והראה אותו ליותר מבוחן אחד.
אותי עצרו פעמיים לבדיקה בכביש, בשתיהן מה שעניין את הבוחן זה הצמיגים והכננת.
משיחה עם סייר-בוחן, הוא אמר שאין לו שום דרך לבדוק גובה של רכב כי אין לו את הנתונים אז חוקית אין לו עילה.
להבנתי, זה תופס אותו הדבר בדיוק עם בוחן בטסט או בכביש.
על אותו משקל היו מי שקיבלו הורדות על צינורות מים מסיליקון כחול..
מה שמכוון מראש שהפתרון הכי פשוט הוא לא לחרבן מהמקפצה עם גלגלי 40״, והגבהות של משאית, וספריי שחור..
חברים תודה על התגובות, אדווח בהמשך.
רק קח בחשבון שלא רק אנחנו קוראים כאן אז אל תדווח על מה שלא כדאי שיגיע לעיניים הלא נכונות.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.