PDA

צפייה בגרסה מלאה : שאלה לגבי עקרונות הרכבת ראש מערכת השקיה (איטום)

Alexey Boltaks
19-07-15, 00:27
שלום חברים,

בימים אלה אני מנסה להרכיב ראש מערכת השקיה.
תיאור של מה שהושלם נכון לעכשיו:
יציאה מברז ראשי בקוטר 1", פיצול אחד עם צומת T לממטרות, מוריד לחץ, 5 פיצולים (צמתי T) ל-5 קווי טפטוף. כלל האביזרים הינם פלסטיק (אוכל לצרף תמונה אם זה יעזור).

הבעיה היא: איטום. יש לי טפטופים ממרבית החיבורים. ניסיתי להדק ביד, ואז עם מפתח צינורות מה שהביא לשבר של כמה צמתי T. ניסיתי לשים טפלון, ניסיתי בלי טפלון והעדיין נוזל.

ניסיתי לשאול בחנות של ציוד אינסטלציה, ומלבד עצות כמו:" תהדק ו תשים טפלון ויהיה בסדר", לא קיבלתי שום דבר פרקטי.
האם יש מישהו שעשה זאת בעבר ועבר את השלב של הנזילות בהצלחה?

רב תודות,

אלכסיי

Amitsha
19-07-15, 00:51
א. תעלה תמונה
ב. מאיפה הנזילות, בחיבורים בין מחברי ה T ? או בחיבור של צינור ההשקיה לחיבור הT.

?

boaz avrahami
19-07-15, 00:54
את ראש המערכת נהוג לבנות מאביזרי פלסטיק של דורו
יש שם o ring והחיבור ביד בלבד! אחרת ישבר.
תרכיב אותם ביד ושים לב שהאטם במקום. אין צורך בטפלון בכלל.
עדיף להרכיב על השולחן את כל הראש מערכת כשאין לחץ ועיוות ורק בסוף לחבר במקום.
די פשוט בסך הכול...
שים תמונות שנראה מה יש אצלך

100007

100008

kobiarava
19-07-15, 07:27
בוקר טוב. לדעתי מה שאמרו לך בחנות האינסטלציה זה מה שצריך לעשות. אביזרים מתברגים מפוליאתילן או פי.וי.סי. מחברים עם טפלון, ואם עדיין נזלו לך פשוט כנראה שלא ליפפת מספיק שכבות. מלפפים ליפוף הדוק ,עם כיוון השעון, לפחות 6-8 שכבות, ומשאירים 2-3 כריכות ראשונות גלויות כדי שיובילו את ההברגה. יוצאי דופן מהכלל הזה הם אביזרי רקורד כמו שהזכיר בועז, שנאטמים ע"י האטם המקורי שלהם (או-רינג), אבל לא נראה לי שזה המצב אצלך.

בהצלחה-קובי

mugi8675
19-07-15, 17:31
אביזרי הפלסטיק מבוססים על נעיצה לתוך שקע. אתה כנראה לא נועץ את הצינור למחבר עד הסוף.

חנן-ג'יפולוג
19-07-15, 17:42
שתול נענע מתחת לנזילה.

Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk

Alexey Boltaks
19-07-15, 22:30
שלום חברים,

מצרף תמונה של ראש המערכת:
100024
כפי שרואים בתמונה: מתוכננים 5 ברזי טפטוף המורכבים מ: ברז חשמלי, צינור 3/4 של 40 סמ', מופה ועוד צינור של 20 סמ' עם זווית בסוף לחיבור צינור 16. בקווים האלה נוזל מכל מחבר: בין 3/4 לברז, מתוך המופה, ובין הצינור לזווית בסוף :(.

אלכסיי

חנן-ג'יפולוג
19-07-15, 22:38
אני רואה טפלון במקומות הלא נכונים, כמו בחיבור הצינור 16 לזווית, ולא רואה טפלון איפה שכן אמור להיות, כמו בחיבורי צינורות ה3/4 למופה.
בכל מקרה, במערכת כזו אין צורך בכלים. כח יד בלבד, ויתכן גם שאתה משתמש בכח יד מופרז.
אפשר לשבור/לסדוק אביזרים כאלה די בקלות בכח יד בלבד.

Alexey Boltaks
19-07-15, 22:51
היי,

האם יש סיכוי שתוכל לפרט? למשל: האם יש כלל אצבע לגבי: כמה טפלון לשים (ליפופים)? נכון להיום אני שם 10. האם שווה לחפש גומיות (שמעתי על דבר מה בשם אוקולון ששמים בתוך המחברים במידה והגומיה הפנימית נפגעה)?

ודבר נוסף: חיבור בין פלסטיק למתכת: יש כללי מפתח? האם צריך ללפף צמר?

תודה :).

עמרי שדה
19-07-15, 22:51
מסנן חסר.

חנן-ג'יפולוג
19-07-15, 22:56
לווסת לחץ יש ספיקה מינימלית כדי לתפקד. כרגע הספיקה היא אפס בגלל שאין חיבור להמשך צנרת, ולכן הלחץ במערכת הוא לחץ הקו, כארבעה חמישה באר במקום באר אחד או פחות. זה כמובן משפיע על המוטיבציה של המים לנזול ועל היקף הנזילות.

במידה ומדובר בטפטוף קל, ובמידה ותהיה צמחיה באיזור, ובהתחשב בכך שמדובר בקוים ש"חיים" רק בזמן השקייה, אפשר גם להתעלם, ומקסימום לקזז לצמחיה טפטפת פחות.

Alexey Boltaks
19-07-15, 22:58
היי,

חשבתי על מסנן. אבל יש לי מסנן מרכזי אשר מסנן באותה מידה של קוטר מזהמים בכניסה לצנרת מרכזית לבית. נראה לי מיותר.
חשבתי שזה יהיה יותר רלוונטי בעתיד בחיבור מערכת דישון אשר יכולה להכניס לכלוך למערכת.

בברכה,

אלכסיי

boaz avrahami
19-07-15, 23:00
בדיוק כמו שחנן אמר.
ברקורדים יש גומיה- רק ביד וללא טפלון כלל.

פרזל לברזל פשתן וטפלון- הידוק טוב!

ברזל לפי וי סי ו פי וי סי לפי וי סי - טפלון בלבד והידוק ברגש.
בהחלט יתכן שהנזילה מהידוק יתר.

עומרי גם צודק. חסר מסנן.

סתם שאלה- למה כל כך הרבה ברזים לטפטוף?
מה הרעיון מאחורי זה/ גודל הגינה שלך?

Alexey Boltaks
19-07-15, 23:08
היי,

לפי הנאמר: ככל הנראה אפרק את המערכת ואתחיל את החיבורים מחדש (בתקווה שלא הרסתי אף מחבר).
האם בכל זאת מישהו יכול למסור מידע לגבי כמה טפלון ללפף? או זה מדע לא מדויק בכלל?

לגבי מסנן, דעתי למעלה.

לגבי מספר ברזים לטפטוף: רציתי לפצל בין קו עצים לקו שיחים/גינת ירק/פרחים. שזה מצריך 2 קווים נפרדים. בנוסף, מקור המים במקרה שלי עומד מאחורי הבית, פחות או יותר במרכז הקיר. לא רציתי למשוך צינור ארוך מדי בשל איבוד לחץ בקו, ולכן החלטתי ללכת לשני כיוונים (2 קוו עצים, 2 קווי שיחים...). הקו הנותר מיועד ללכת במעלה הקיר שנראה בתמונה לשטח ציבור היכן שיש מקום לעץ או שניים (חשבתי לשתול שם עץ רימון).

אלכסיי

חנן-ג'יפולוג
19-07-15, 23:13
ראה בתגובה של קובי, 6-8 ליפופים.

Alexey Boltaks
19-07-15, 23:21
אוי, נכון!
תודה! :)

אתחיל בחיבורים בסופ"ש :)!

boaz avrahami
19-07-15, 23:32
טפלון מגלגלים עם כיוון ההברגה לסגירה.
אתה מחזיק את ההברגה ביד שמאל ועם יד ימין מלפפים עם כיוון השעון כאשר הגליל מעל השרך שמתלפף
אחרת בזמן הסגירה הטפלון בורח מהמקום
מצאתי לך סרט הסבר חביב באנגלית.
מישהו צילם בעברית אבל הוא מלפף לא נכון.

http://youtu.be/C0kBeMNfWx8

JEEP GC V8 98 IR 3.5
Honda 300ex

amit1
20-07-15, 00:13
ממליץ להתקין ברז חשמלי ראשי ולהכין הכנה למדשנת ( 3/4 צול) + מז"ח שיותקנו מתי שהוא בעתיד. הברז ימנע נזילות כשהמערכת לא במצב השקיה. מסנן 100-120 מש חובה כדי להגן על הטפטפות. את כל הגשטלט כסה ביריעת הגנה ( שמשונית) מפני השמש.

Alexey Boltaks
20-07-15, 22:17
חברים, עדכון:

החלטתי ליישם את התורה הנלמדת על צנרת של אחד הברזים. הורדתי צינור PVC אחד (כולל צינור 3/4 40 סמ' - מופה - צינור 3/4 20 סמ' - זווית), ליפפתי 10 סיבובי טפלון על כל הברגת זכר וחיברתי יחדיו. חיברתי חזרה לברז חשמלי ושמתי פקק בצד השני בכדי לבחון את הקטע המחודש בלבד.

תוצאות: יש טפטוף קל סביב כל מחבר. אני לא כ"כ מבין מה פספסתי... :(. נאמר בפורום שיש להדק ביד. האם עד הסוף? כי כרגע לא סגרתי עד הסוף (השארתי כריכה אחת של הברגה בחוץ).

האם יש הצעות לפעילות המשך? האם להוריד בכמות הטלפון או להוסיף? האם יש סיכוי שסגירה הדוקה מדי של מחבר בפעם קודמת גרמה לנזקים להברגות?

תודה רבה,

אלכסיי

חנן-ג'יפולוג
20-07-15, 22:23
סוגרים כמה שנסגר, ומהדקים בכח יד מתון.
מזכיר לך שבצורת הבדיקה שלך, ללא המשך צנרת טפטוף, אתה בודק בלחץ שהוא בערך פי חמש מהלחץ שיהיה לך בפועל בעבודה נורמלית, והנזילות בהתאם.
אם ההברגות היו נדפקות אתה היית מרגיש את זה, אבל יתכנו סדקים/שברים בחיבורי הנקבות שלא זיהית.

Alexey Boltaks
20-07-15, 22:46
ערב טוב,

חשבתי על הנושא של המשך צנרת לכן חתכתי צינור 2.5 מ' של צינור 16 ושמתי טפטת קטנה בסוף ובחירתי את זה לצנרת. לא הדקתי מספיק ולכן צנרת ה-3/4 עדיין נזלה מהמחברים... אנסה מחר את נושא ההידוק.

תודה רבה :)!

אלכסיי

boaz avrahami
20-07-15, 22:49
לא אמור להיות טפטוף בשום אופן כל זמן שהלחץ אצלך במערכת סביר ( עד 4-5 אטמוספרות)
יכול להיות שדפקת בסיבוב הקודם את ההברגות.

נסה לשחרר לחץ במערכת ולהדק עוד בכוח היד אבל עם רגש לא לשבור. תהיה זהיר על הברז.
אל תתפרע עם הטפלון ושמור על שכבה אחידה וכיוון ליפוף

Alexey Boltaks
20-07-15, 22:56
היי,

הברגות הזכר על צנרת ה-3/4 נראית תקינה. לא הצלחתי לראות בתוך הברז אך גם המופה נראית בסדר.
מחר כשיהיה אור אנסה להדק ביד עד לסגירה (מישהו אמר לי ביישוב שאפשר להשאיר מספר הברגות בחוץ תוך כדי הידוק, אז השארתי וזה נזל... מדכא).

תודה,

אלכסיי

boaz avrahami
20-07-15, 23:26
צריך שיהיה מספיק לחץ בין ההברגות.
אם זה נכנס עד הסוף ביד ועדיין נוזל אז שים יותר טפלון שימלא את המרווח.
בעיקרון כשזה חדש אז ההברגות בפלסטיק די מדויקות ולא נדרש הרבה טפלון.
במערכת הבאה כבר תהיה מומחה.

שים לב להערה הנכונה של עמית והוסף ברז חשמלי ראשי. במיוחד כשאין פילטר.
אתה לא רוצה לגלות בחשבון מים שאחד הברזים נתפס פתוח

-->