צפייה בגרסה מלאה : קיר תומך, רעיונות...
אנחנו הולכים לגלח בחצר שטח ונצטרך קיר תומך לטרסת אדמה. מדובר על קיר בגובה 3 מטר ואורך כ-15 מ'.
האופציות שעומדות לפנינו (לפחות לפי מה שאנחנו חושבים, נשמח לעוד רעיונות):
1. קיר בטון. יתרון: בונים פעם אחת לנצח. חיסרון: מכוער, קשה ליישום עצמי. עלות: כ-15,000 ש"ח על ידי קבלן.
2. מסלעה. יתרון: מראה. חסרון: מצריך תחזוקה, קשה ליישום עצמי. ניכוש עשבים (אנחנו מעדיפים להמנע מריסוס). עלויות: אין לי מושג.
3. קורות עץ. העדיפות לעמודי טלפון אבל הם יקרים מדי (כ-75 ש"ח למטר) דבר שמחזיר אותי לקורות של 15X5. יתרון: מראה, יכולת ליישום עצמי. חסרון: מצריך תחזוקה. עלות: כ-8000 ש"ח.
שאלות לגבי העץ:
האם יש צורך למרוח זפת על החלק שפונה לאדמה?
באיזה חומר להשתמש לעמודי התמיכה? ברזל/עץ?
מה המרחק בין עמוד תומך אחד לשני?
עוד רעיונות ייתקבלו בברכה.
יש עוד רעיון, עוד יותר קל לישום אבל דורש יותר תחזוקה מעץ - להעמיד את סומצ'וי והחברים שלו בקו ושיחזיקו את האדמה, אבל רק כשצריך. אם כבר מושבניק אז עד הסוף.
לדעתי רק בטון. כולל ברך בתחתית כמובן בעומק בריא. על הקיר תעשה טיח או אריחים או חיפוי עץ.
גובה 3 מטר זה לא צחוק,
ואין לזלזל הכוח שתפעיל האדמה על הקיר בהמשך- גשמים ותנועת קרקע.
לכן עמודי טלפון וקומבינציות אחרות הן מסוכנות שכן ביום בהיר אחד זה עלול לקרוס.
לך על בטון. ועליו תעשה איזה חיפוי ועיצוב שבא לך.
ישנם פתרונות של קירות טרומיים ייעודיים ליישום כזה- כמו שרואים לפעמים בצידי הכבישים- נראה לי שיצא לך יותר יקר.
boaz avrahami
07-07-15, 12:43
יש לטרסת אבנים עוד חיסרון זה העומק שהן תופסות.
בונים אותם במדורג ולא ישר ולכן אתה מפסיד איזה מטר וחצי עומק לעומת קיר בטון.
מבחינת עלות זה כנראה יעלה לך חצי.
אם אין לך בעיה של מקום אז יש גם פלסטיק בצורת כוורת ששמים על המדרון ומכסים באדמה וכן נמנע הסחף.
מוגבל לשיפוע יותר מתון ולכן אתה מאבד יותר שטח.
בטון,רק בטון...עם ברזל....כל פטנט אחר "יפה" יותר,במרוצת השנים,ייגרום לך לחשוב עליו ,כשתשב בצל עם כוס קפה ותביט בו ,והוא בך....בוא תצבע אותי,תתקן אותי ,תחליף אותי, תגזם אותי וכו'....
נדמה לי שהאבן אצלכם לא עמוקה,כך שהכלונסאות לא יהיו עמוקות מדי(כן... אתה חייב כלונסאות עם מסת אדמה כזו,וחומה בריאה,כי אחרת החומה תקבל אופסייד משנה לשנה).
טוב
צריך גם מישהו שיסנגר כאן על טרסת אבנים.
ניתן לבנות טרסה מאבנים גדולות שטוחות כאשר מתחילים עם הגדולות ביותר כשהאורך שלהן פונה פנימה לצד שיקבל את המילוי
ככל שמתקדמים בבניה האבנים נהיות קטנות יותר.
אני מדבר על האבן התחתונה בגודל באזור 3X1X0.5 היא מונחת כך שהצד החיצוני הוא 1X0.5
בצד החיצוני כמעט ואין צורך לקחת זוית אחורה והקיר יוצא כמעט מאונך. בבניית טרסה לגובה נמוך כמו שלך ניתן להתחיל מאבנים קטנות יותר.
אצלי פיתרון כזה של קיר בגובה כ 6 מטרים עומד כבר 15 שנה. הכניסה פנימה יחסית לקו המגרש הינה מטר וזה על גובה של 6 מטרים כאמור
עלות הבניה של דבר כזה אמור להיות כשליש עד חצי מעלות בניית קיר L מבטון והרבה יותר אסטטית.
איפה אתה גר?
ולמה ,יש הרבה איזורים בארץ שהאדמה עובדת ,ועל כן חשוב מאד שהבסיס לחומה שלך תהיה יציבה.
לפי הדרישה שלך לחומה בטון בגובה 3 מ' באורך 15 מ' דרושה תוכנית מהנדס לאיזה עומק וקוטר קלונסאות לקדוח ,לפי הגובה שאתה מבקש חייב ובצע רגל תומכת .
בהרבה פרוייקטים שביצעתי לא הייתי בעד חומה מבטון גבוהה.
יש הרבה פתרונות ,למשל לבנות חומה נמוכה כ20 ס"מ מעל גובה השטח , ולשתול בתוך היציקה במרחק של כ-1.50 פלטה ברזל ועליו להעמיד עמודים מפרופיל 40X40 ולהניח קורות עץ 5X15 לרוחב ,זה יפה ,אסטתי עלות נמוכה ,תחזוקה זולה ,ולא מכביד על הקרקע ,
99714
מה לגבי משהו כזה? 99715 פה (ארה"ב) אנחנו משתמשים בזה הרבה בתור קירות זמניים אבל גם קבועים. פיתרון זול יחסית. החיסרון זה שזה לא אטום למים. ושצריך לנעוץ את קורות הברזל יחסית עמוק אם לא משתמשים בעוגנים. פתרון נוסף זה MSE wall
3 מטר זה רק לתמיכה או כולל גדר?
זה גובה שתצטרך לגדר להגנה מנפילה.
התכוונתי לכתוב מגילה והחלטתי לחסוך ממכם :)
המגרש שאתה מתכוון לגלח ולבנות עליו קיר, הוא גובל במישהו אחר?
יש הרבה פתרונות ,למשל לבנות חומה נמוכה כ20 ס"מ מעל גובה השטח , ולשתול בתוך היציקה במרחק של כ-1.50 פלטה ברזל ועליו להעמיד עמודים מפרופיל 40X40 ולהניח קורות עץ 5X15 לרוחב ,זה יפה ,אסטתי עלות נמוכה ,תחזוקה זולה ,ולא מכביד על הקרקע ,
99714
20 ס"מ חומה שסוחבת 3 של לחץ עפר?
מתכון לאסון.
[QUOTE=noogie;644506]20 ס"מ חומה שסוחבת 3 של לחץ עפר?
מתכון לאסון.[/QUOTE
לחומה הנמוכה כמובן לבצע חפירות של קלונסאות ולא חשבתי אחרת ,וכמובן תמיד טוב להתייעץ עם מהנדס ,כל בקשה של לקוחות שלי לביצוע עבודת פיקוח ,ברוב המקרים מעורב מהנדס ,כדי שיהיה שקט נפשי.
DANI 1
מעבר לעניין של שקט, רק מהנדס יודע לחשב את העומסים. בפרוייקט מסוג כזה, צריך ללכת על בטוח + מקדמי בטיחות.
אני מקרה לא הייתי עושה שום שיתבע ממך תחזוקה,
לעניות דעתי מהנסיון שלי בפרוייקטים זה מה שנוטים לאשר זה או בטון או מסלעה.
לעניין קלונסאות/ברך, בדיוק בשביל צריך מהנדס שיבחן את המצב אצלך בשטח בפועל ויתן פתרון הולם.
3 מטר זה נטו, מה שגלוי וזה בערך, עדיין לא נחפר כך שאין לי מושג סופי.
השטח לא גובל עם כלום.
אז נשמע שאתה תצטרך מודד, יועץ גיאוטכני וקונסטרוקטור בקצב הזה, הם לבדם יעלו יותר מה 15,000 של עלות בניית הקיר שהזכרת.
בגדול, עד הפרש גבהים של 1 מ' לא נדרשת התערבות הנדסית.
מה שמביא אותי לרעיון של ביצוע טרסות (אם יש מספיק מקום) ע"י מסלעות, מה אתה אומר?
לעניות דעתי , יותר מקונסטרוקטור אתה לא צריך.
מה שכן,
להקפיד לקבל תכניות בכתב וחתימה של המהנדס.
איפה בארץ כל הסיפור הזה מתקיים?
זה במושב ליד זכרון. מהנדס כבר יש. טרסות נשקלות, מדובר על שטח של 12 מטר בין הבית לטרסה, ניתן לחלק לשתיים.
מנסיון רציני בנושא אני ממליץ רק לבנות לאחר קבלת הייתר בניה כחוק לא מספיק רק תוכנית מהנדס או קנסטרוקטור, יש לי ניסיון ראשון בבניה קיר אם היתר, וניסיון שני בניית קיר ללא היתר שהסתבך קשות מאד, תרצה פרטים נוספים פנה אלי בפרטי ואסביר לך במה הדברים אמורים.
טל
תבדוק צוקית של אקרשטיין
פתרון זול ומהיר .
יש גם אופציה של רשת
http://haddar.co.il/?CategoryID=245
Sent from tiz el nabi
^ זה לא אופציה, זה מוצר לייצוב מדרונות סלעיים, לא קיר תומך עפר.
יש פתרון גם לעפר
http://haddar.co.il/?CategoryID=163&ArticleID=177
Sent from tiz el nabi
שוב, מוצר לייצוב מדרונות זה לא פתרון שמתקרב להיות מתאים לדרישה של פות"ש (קיר תומך).
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.