צפייה בגרסה מלאה : תכנון חניה\ סדנה ביתית
אני בשלב תכנון בית פרטי, ומעוניין לנצל את שטח החניה 5X6 מ' כשטח סגור לעבודה על הג'יפ בעיקר.
אם יש למישהו תובנות\ המלצות לשלבי התכנון והביצוע אני אשמח לשמוע.
96645
החניה מקורה?
איזה קירוי?
איזה ריצוף?
וודאי שתהיה מקורה, אם איני טועה יש מגבלת גובה של 2.2 כדי שיחשב כשטח שירות אבל עדיין לא בדקתי לעומק...
ריצוף יהיה לבחירתי, מה מומלץ?
לחשוב על תשתיות, מספיק נקודות חשמל, אולי תלת פאזי לקומפרסור\מקדחת עמוד,
להעביר צנרת מים וביוב כדי להציב כיור.
אם הכוונה שיהיו קירות, לפרוץ חלונות לתאורה טבעית שיותר נעימה לעבודה.
בידוד רעשים (כדי לא להפריע למשפחה בבית ולשכנים).
בהצלחה, כיף לך.
בטון מוחלק הכי מתאים, אתה יכול גם משתלבות שזה נדמ לי הכי זול וגם ניתן לתיקון במקרה של פגיעה או נזילת שמן.
2.20 מוכר לי כמגבלה לשטח שירות.
אני לא יודע איזה רכב יש לך אבל זה קצת נמוך.
אתה מתכונן לסגור את החניה עם שער?
שער גלילה צריך כ 15 סנטימטרים מהגובה.
תחשוב על משהו יצירתי שיאפשר התגמשות לפחות ל 2.40.
מבחינת הגודל. בשביל עבודה צריך מקום לשולחן נגיש גם שהרכב חונה.
היכן המחסן אם יש כזה?
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 2
אהלן מורן,
קודם כל אני מקנא בך... אני לא תכננתי נכון בכיון הזה כשבנינו ואני מצער על כך מאוד...
לא שזה בלתי הפיך אבל סדרי העדיפויות לא שם בינתיים.
לגבי הגובה, 220 לא יספיק. גם אם הג'יפ נכנס כשהוא על הגלגלים, תמיד יש את הפעמים שצריך להרים אותו גבוה על בוקים כדי לעבוד על המתלים. או שיום יבוא ותחליט לעבור לרנגלר למשל...
אולי לבנות תקרה מגבס, הנמכה להכנה למיזוג אוויר.... שאחרי טופס 4 תתברר כמיותרת.
בנוסף, חשבת על בור טיפולים? עכשיו זה הזמן, כשזה על הנייר זה הרבה יותר פשוט...
איל
בוקר טוב
לפי השרטוט שאני רואה ,האם מותר לך לפי היתר הבניה לבנות חניה מקורה? ,עד כמה שאני נתקל בזה עם לקוחות שרוצים לבנות חניה מקורה ,יש הרבה התנגדויות עם הועדות ,מפני שאתה נמצא בקו -0- מקו המגרש.
אם כן, יש אפשרות שאני הצעתי לאחד הלקוחות שלי ,גג רעפים ללא חיזוקים פנימיים, שחלקו הפנימי יש גבס שמגיע לגובה 2.2 אחרי ריצוף ,ולאחר קבלת טופס 4 ניתן להוריד את הגבס ולקבל עוד גובה.
DANI 1
גם אני מהרהר בנושא של דרך לקירוי החניה בבית שקנינו, בניגוד לבית שלך, שלנו כבר בנוי אבל החניה לא מקורה עדיין.
הרעיון שעבר לי בראש (ומיד נפסל בגלל חוסר תקציב...) הוא לקנות ליפט משומש (נגיד כזה http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/90676-%D7%9C%D7%99%D7%A4%D7%98-4-%D7%A2%D7%9E%D7%95%D7%93%D7%99%D7%9D-3-2-%D7%98%D7%95%D7%9F-%D7%9E%D7%A6%D7%91-%D7%9E%D7%A6%D7%95%D7%99%D7%9F-%D7%91%D7%A8%D7%90%D7%A9-%D7%A4%D7%99%D7%A0%D7%94-%D7%9E%D7%97%D7%99%D7%A8-4500%D7%A9-%D7%97) ואת הקירוי לעשות מברזנט\שימשונית שמתוח עם טבעות על כבל פלדה, כך שניתן לקפל אותו כשצריך להרים את הרכב.
ליאור
דלת גדולה לחצר, בטוח תהייה תנועת חלקים מהחצר לחניה ובעיקר מהחניה לחצר.
GodsFather
15-03-15, 11:12
מממ..לא רוצה להיות פארטי-פופר אבל אם מספרים פה על קומבינות ודרכים לעקוף את חוק, אולי שווה להעלים את השרשור הזה...
ולגבי איך לבנות חניה פרטית מקורה כדי לשמור על הרכב שלך מפגעי מזג האויר, אם נרצה לקרוא לזה ככה. אז הייתי ממליץ גם לשים דגש על גידור גבוה שלא ניתן יהיה לראות מה אתה מאכסן בפנים, במיוחד לא לצלם את זה... ודי לחכימא.
אני בשלב תכנון בית פרטי, ומעוניין לנצל את שטח החניה 5X6 מ' כשטח סגור לעבודה על הג'יפ בעיקר.
אם יש למישהו תובנות\ המלצות לשלבי התכנון והביצוע אני אשמח לשמוע.
96645
בבית שלי סדנה בגודל דומה, 5X6 מטר, רק הפוכה 90 מעלות. על הצלע של 5 מטר, יש תריס נגלל ברוחב 4 מטר שסוגר את הסדנה.
התקרה היא אכן הנושא החשוב ביותר. אני בניתי עם תקרה בגובה 3 מטר כמו כל שאר הבית, כאשר 25 מטר נחשבים כשטח שירות/חניה. מציע לך להציג את הדרישה הזאת לאדריכל ושישבור את הראש מול הוועדה המקומית והתקנות. זו העבודה שלו.
מבחינת פרטים - רצפה מבטון מוחלק נוח ופרקטי. אני הכנסתי לתקרה תשע פלטות ברזל 30X30 ס"מ לא מכוסות טיח, כחלק מהקונסטרוציה, מחושבות לעומס של 500 קילו כל אחת, מתוך כוונה שניתן לחבר אליהן פלשנצ'וק ולהרים מנוע למשל, או לחבר אליהן ישירות מדפים או גלריה לעומסים כבדים. לא עשיתי את זה עד היום אבל כן נוח לרתך ווים מהם אני תולה למשל כבל מאריך או פריטים לצביעה ויבוש.
תכנן מראש איפה אתה מתכנן מדפים, ארונות וכולי, שולחן עבודה וכולי, כדי לנצל מיטבית את השטח. תראה מה נשאר לך לפני ואחרי הג'יפ כשהוא בפנים והדלת סגורה. חמש מטר זה גבולי. אצלי קיר צדדי אחד מכוסה כולו במידוף תעשייתי ברוחב חצי מטר שקניתי משומש. כיור כביסה שהכנסתי מראש יושב בתוך המדפים.
הכנתי שקע תלת פאזי אחד, אם כי לא השתמשתי בו עד היום. יש לי קומפרסור ורתכת מיג של 220V.
אני בפועל הכנסתי רכב לתוך הסדנא פעם או פעמיים, בעיקר כדי לבדוק שזה אפשרי... בפועל יש לי עוד שטח של 5X5 לפני הסדנא שבו אני עובד על הרכב, תקרא לזה חצר עבודה. את זה אני עד היום קיריתי עם רשת צל בלבד, מחכה לראות מה נהיה עם חוק הפרגולות כדי לבנות שם קירוי קבוע.
תודה לכולם על האינפורמציה. לגבי מגבלות היתר יהיו לי תשובות מדוייקות יותר בערב.
חשבתי על בור טיפולים, מסובך לביצוע? יעיל לשימוש ?
בשביל ג'יפים לא צריך בור טיפולים. ובור טיפולים זה סיכון בטיחותי משמעותי, תחשוב ילדים, תחשוב חברים של הילדים...
בשביל ג'יפים לא צריך בור טיפולים. ובור טיפולים זה סיכון בטיחותי משמעותי, תחשוב ילדים, תחשוב חברים של הילדים...
לא מסכים איתך. בשני ההיבטים.
גם בג'יפ מוגבה יותר נוח לעבוד בעמידה. תשאל את הגב שלי...
ומבחינת בטיחות, אם עושים את זה כמו שצריך - מכוסה/נסגר/ננעל - אין עם זה שום בעיה. על אחת כמה וכמה כשזה בתוך מתחם סגור שמראש שאין לילדים מה לחפש שם.
טרמפולינה בחצר או גן שעשועים עם סולמות ומגדלים זה יותר מסוכן... :)
boaz avrahami
15-03-15, 14:16
למישהו יש בור?
זה באמת מוסיף נוחיות?
איזה מידות מינימום הייתם עושים לבור בייתי ( שיכול לשמש גם כסליק לעת מצוא...
ראשית, אין צורך להיות פרנואיד, אף אחד לא רודף אותנו.
לגביי בעיית הגובה, יש אפשרות להרחיב מלמטה. כלומר תמלא הרבה חול ושם משתלבות.
אם יש הפרשיי גובהה, שם לב לניקוז ומעבר גשם מ/ל רחוב, בית.
ראשית, אין צורך להיות פרנואיד, אף אחד לא רודף אותנו.
לגביי בעיית הגובה, יש אפשרות להרחיב מלמטה. כלומר תמלא הרבה חול ושם משתלבות.
אם יש הפרשיי גובהה, שם לב לניקוז ומעבר גשם מ/ל רחוב, בית.
האופציה שהצעת לא פרקטית במקרה שלי.
לאחר בדיקה, אכן זה הגובה שאני מוגבל אליו +-.
לגבי הגובה, 220 לא יספיק. גם אם הג'יפ נכנס כשהוא על הגלגלים, תמיד יש את הפעמים שצריך להרים אותו גבוה על בוקים כדי לעבוד על המתלים. או שיום יבוא ותחליט לעבור לרנגלר למשל...
אייל, אתה מנסה לרמוז כאן משהו ??
אגב מעניין, אבל אף אחד לא שם לב בשרטוט לבעיה של מיקום נישת הפחים (כולל אותי עד היום :D )....
220 זה נמוך.
לא יודע איזה רכב יש לך.
אבל סתם לדוגמה - הסופה שלי - על 31, הגבהה רגילה שהיתה פעם 4 אינץ ובטח ירדה קצת וגג ברזנט מקורי של תע"ר = היא 2.00 - 2.05 בערך. אני גר במגדל משותף עם חנייה תת קרקעית. הג'יפ נכנס על הקשקש, עם 5-7 ס"מ רווח לכל היותר. זאת אומרת שאני לא יכול להרכיב גגון כי הג'יפ לא יוכל להיכנס ולצאת מהחנייה.
אז תחשוב על זה.
יש כל מיני פטנטים שיאפשרו להרים גיפ על ליפט מעבר לגובה המבנה - חשבת על תיקרה שנעה על מסילה?
יש WJ מוגבה + גגון.
דרור, להנדס פתרון כזה יעלה לא מעט $$ וזה לא ריאלי מבחינתי, לא לשכוח שאני מתכנן לבנות גם בית מסביב לחניה...
boaz avrahami
16-03-15, 01:00
הייתי מקטין את המחסן ושישמש לכלי ושולחן עבודה.
את החנייה הייתה מצליל יותר גבוה על רצפת בטון אחרת לא תוכל להרים את הג׳יפ ובסוף תעבוד ברחוב...
מנצל את השרשור ברשותכם,
אם אני מרתך קונסטרוקציית ברזל ועליה מותח ברזנט להגנה על הרכב משמש/גשם,
האם הדבר מצריך אישורים/היתרים?
מה לגבי רק עמודים עם כבל ביניהם שעליו ברזנט? (מכיר את הבעייתיות באופציה הזו מבחינת אגירת מים לא רצויה).
תדאג שהברזנט יהיה בשיפוע ואז לא תהיה בעיית אגירת מים
אסף.
מנצל את השרשור ברשותכם,
אם אני מרתך קונסטרוקציית ברזל ועליה מותח ברזנט להגנה על הרכב משמש/גשם,
האם הדבר מצריך אישורים/היתרים?
מה לגבי רק עמודים עם כבל ביניהם שעליו ברזנט? (מכיר את הבעייתיות באופציה הזו מבחינת אגירת מים לא רצויה).
לא ייעוץ, למיטב ידעתי, כל מחובר באדמה באופן קבע מחייב היתר בניה (ראה ערך שלט), אבל לא מעודכן לגבי ההקלות של "רפורמת הפרגולות"
יש מפתח מסויים שניתן במסגרת האישורים המהירים.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.