צפייה בגרסה מלאה : מפסק לדוד על הטיח
אהלן,
לפני הכל, אתם צודקים. אני דפוק. לעבודות כאלה צריך חשמלאי מוסמך.
עכשיו, דירה שכורה, היה עד עכשיו מפסק רגיל.
כשפתחתי זה היה מחובר בצורה מאוד מוזרה, וקשה לדעת מה מהדוד ומה מהלוח.
התקנתי את זה לפי ניחוש מושכל (החשמל רץ בתעלות חיצוניות אז ניסיתי לעקוב)
יש נורה קטנה שכל הזמן דולקת, גם במצב שהשעון על 0 והמפסק כבוי.
למישהו יש מפסק כזה ויכול להגיד לי אם זה נורמלי?
אני חושש שחיברתי את זה בצורה כזו שזה כל הזמן מחובר. זה אפשרי בכלל או שהייתי מקצר?
http://tapatalk.imageshack.com/v2/15/01/05/a520561e241d21905a1ae1c057e589d7.jpg
אי אפשר לדעת איך חיברת , מכיוון שלא רואים את החיבורים ...
אם אתה לא בטוח מה אתה עושה - באמת עדיף חשמלאי !
הנורה אמורה לדלוק רק שהדוד דולק.
נ.ב:
כדי לדעת מה מהדוד ומה מהלוח , צריך טסטר פשוט שעולה 5ש"ח ,
ואם עד עכשיו אתה עובד בלי טסטר , תעשה טובה ותן את זה לחשמלאי ,
שתוכל להמשיך לסוע על השטח , ולא מתחת לשטח :)
מאיר אלוני
05-01-15, 14:42
יש מפסק באמצע בעל שלושה מצבים :
0= לא עובד בשום מצב
1= עובד קבוע
שעון = עובד לפי מצב הטיימר פינים בחוץ הפעלה פינים פנימה הפסקה
כרגע על 0 לא פועל בכלל
חיבור החשמל : זוג מהדקים עם ציון כניסה (כניסת מתח)
זוג מהדקים עם ציון חיבור לדוד
אם אתה לא יודע מה מהחשמל ומה מהדוד תבדוק עם טסטר
אמיר, תודה על הדאגה, ברור שאני עובד עם טסטר.
בדקתי, ואכן מה שמגיע מהארון (כלומר יש בו חשמל) חיברתי לin ואת הדוד חיברתי לout.
כמובן שחור לשחור חום לאדום בשניהם.
עכשיו אם בודקים עם טסטר אז בכניסה יש חשמל וביציאה אין.
אם מדליקים את המפסק הראשי אז ביציאה יש חשמל (בחוט השחור, אני מניח שזה ה+)
המפסק הקטן של הטיימר לא מוכן להיכנס למצב עובד..
מצב תמונות של החיבורים:
http://tapatalk.imageshack.com/v2/15/01/05/2ab96fbb675dcf117482c5750bda857c.jpg
http://tapatalk.imageshack.com/v2/15/01/05/f37181328148ced47f7726b48ecfbc20.jpg
http://tapatalk.imageshack.com/v2/15/01/05/38b474c7221064954f540f8e50bd2492.jpg
כמו כן שימו לב שכשמדליקים את המפסק הראשי הנורה נדלקת יותר חזק
https://vimeo.com/115971126
Elad Shamir
05-01-15, 17:33
לא מכיר את המפסק הזה בדיוק אבל יש כאלה שנותנים גם אינדיקציה של עובד/לא עובד בפועל בגוף החימום (כשהמים הגיעו לטמפרטורה המבוקשת....) אולי זאת הנורה הקטנה
אלעד שמיר
ניידת שירות "TOMCAR"
052-5362703
לא מכיר את המפסק הזה בדיוק אבל יש כאלה שנותנים גם אינדיקציה של עובד/לא עובד בפועל בגוף החימום (כשהמים הגיעו לטמפרטורה המבוקשת....) אולי זאת הנורה הקטנה
אלעד שמיר
ניידת שירות "TOMCAR"
052-5362703
תודה.
לפחות זה לא אומר בודאות שחיברתי לא נכון?
חנן-ג'יפולוג
05-01-15, 17:42
עדיין, איך יתכן שהדוד עובד כשהוא לא מקבל חשמל?
חנן כשבדקתי עם טסטר ביציאה לא היה חשמל כששני המפסקים על 0
חנן-ג'יפולוג
05-01-15, 17:46
אני לא מכיר נורה כזו ואת תפקודה. לא יודע לעזור, אבל מהמעט שאני מבין מהשרשור הזה, או שחיברת משהו לא נכון, או שמשהו בקופסה לא תקין. משהו שגורם לנורה לדלוק.
ראית אולי בסרטון? כשמדליקים אז הנורה ״נדלקת יותר״. אין לי דרך לתאר את זה אחרת.
מאיר אלוני
05-01-15, 17:48
אני מציע שתקרא את מה שכתוב על האריזה של הטיימר, יש יצרנים שאצלם הטיימר עובד רק כאשר המפסק הראשי פועל.
הנורה הקטנה מעידה שמגיע חשמל לדוד.
המפסק במרכז הטיימר חייב להיות על מצב i או מצב שעון בכדי שהדוד יפעל.
בתמונה כל הפינים פנימה שזה אומר שהטטימר לא יופעל אלא אם תוציא פינים החוצה להפעלה.
שים לב לכוון את השעה.
האינדיקציה של מתח חוזר מהטרמוסטט לא קיימת כאן.
Elad Shamir
05-01-15, 17:49
הכי פשוט לבדוק בדוד מגיע/לא מגיע חשמל
אם הגישה בעייתית לדוד אז תבדוק אם יש/אין מים חמים (תבדוק גם שאין מים חמים כשהדוד. כבוי...)
אלעד שמיר
ניידת שירות "TOMCAR"
052-5362703
חיברתי אצלי מפסק דומה/זהה, הנורה מחוברת במקביל לחיבור החשמל לדוד. תבדוק אם גם אצלך זה ככה, כמעט בטוח שכן..
היא באמת מחוברת במקביל.
מיכאל אצלך היא נשארת דלוקה כל הזמן? גם כשהדוד כבוי בודאות?
מאיר אלוני
05-01-15, 17:54
לא צריך ללכת לדוד שמישהו יעמוד ליד השעון חשמל בזמן הפעלת המפסק הוא יתחיל לרוץ
מאיר תודה. מדובר ביחידת דיור והשעון הוא למעלה אצל בעל הבית.
בינתיים לדעתי השעון לא רץ אבל נחכה ונראה.
בגדול, יש שני חוטים, חום ושחור מהדוד וחום ושחור מהארון חשמל.
למיטב הבנתי החום והשחור מהארון זה לin והחום והשחור מהדוד ז ה לout וככה המפסק בעצם מגשר.
אם ככה חיברתי אז אין סיבה שתהיה טעות לא?
מאיר אלוני
05-01-15, 18:25
מאיר תודה. מדובר ביחידת דיור והשעון הוא למעלה אצל בעל הבית.
בינתיים לדעתי השעון לא רץ אבל נחכה ונראה.
בגדול, יש שני חוטים, חום ושחור מהדוד וחום ושחור מהארון חשמל.
למיטב הבנתי החום והשחור מהארון זה לin והחום והשחור מהדוד ז ה לout וככה המפסק בעצם מגשר.
אם ככה חיברתי אז אין סיבה שתהיה טעות לא?
נכון, אבל אם לא תכוון את הטיימר להפעלה לפי ההנחיות הוא לא יפעל.
אצלי הנורה כבוי לגמרי, ונדלקת רק כשהטיימר מדליק את הדוד.
הכוכב הכחול
05-01-15, 20:07
אצלי הנורה כבוי לגמרי, ונדלקת רק כשהטיימר מדליק את הדוד.
יש לי גם שעון דומה / זהה,
הנורה נדלקת רק כאשר הדוד עובד.
כאשר מצב השעון על 1 - מנורה דולקת
מצב שעון אמצע (שבת) - המנורה נדלקת רק במצב שהפינים בחוץ
מצב שעון 0 - מנורה לא עובדת כלל.
כאשר המפסק התחתון על ON - 1
ןכאשר המפסק הקטן באמצע על 1, (שים לב יש שם 3 מצבים)
אתה יכול לבדוק עם טסטר האם מגיע חשמל ליציאה לכיוון הדוד ,
וכאשר המפסק הקטן באמצע על 0 - שלא מגיע חשמל לדוד.
אם הבדיקה הזאת תקינה , והנורה הקטנה לא משנה את מצבה בהתאם - כניראה שהיא לא מחוברת טוב אצלך.
לפי הצילום שלך חיברת את האפס, חוט שחור שמגיע מהלוח אל כניסת הפאזה ,חוט אדום של השעון ואת החוט הפאזה החום מהלוח לחוט
כניסת האפס בשעון, חוט שחור.
תהפוך את החיבור ותחבר חום לאדום ושחו לשחור וסביר להניח שהמנורה לא תדלק לחינם, כרגע כנראה מקבלת מתח קבוע בגלל
החיבור ההפוך
יניב, חשמלאי
חנן-ג'יפולוג
05-01-15, 21:13
זה לא מתח חילופין?
לפי הצילום שלך חיברת את האפס, חוט שחור שמגיע מהלוח אל כניסת הפאזה ,חוט אדום של השעון ואת החוט הפאזה החום מהלוח לחוט
כניסת האפס בשעון, חוט שחור.
תהפוך את החיבור ותחבר חום לאדום ושחו לשחור וסביר להניח שהמנורה לא תדלק לחינם, כרגע כנראה מקבלת מתח קבוע בגלל
החיבור ההפוך
יניב, חשמלאי
תודה יניב.
עכשיו השחור מחובר לשחור והחום לאדום.
אולי צריך את השחור לשחור השני?
זה לא מתח חילופין?
זה כן אבל פה יש גם נורד לד ושעון שכן צריכים חיבור נכון , גם בזרם חילופין חשוב לחבר את הפאזה במקום הנכון..
וד"א טסטר זה לא מכשיר שהייתי סומך עליו בבדיקת מתח...
ליאור
תודה ליאור. זה מה שיש לי. חיפשתי רק לוודא יש/אין מתח ולא כמה מתח יש.
קבלו עדכון: החלפתי בין החוטים שחור לשחור השני וחום לאדום השני.
עכשיו הנורה הקטנה כבויה, ונדלקת רק אם המפסק של השעון על I או על שעון וצופציקים בפנים. אבל המפסק הגדול עכשיו דולק תמיד. גם שהמפסק של השעון ב0.
אני חסר אונים.
ובהמשך לרמיזה של ליאור, אולי די???
לפי התשובות אין פה אף אחד שבאמת יודע לחבר את השעון הזה.
אז ללמד את הבחור שלא יודע לשחות שחייה בהתכתבות בחסות 10 ששוחים שחיית כלב?
מדובר ברכיב שמעביר המון זרם לרכיב אחר שמכיל המון מים. נשמע לכם סביר להמשיך להמליץ?
מר בחור פותח השרשור, התכבד נא והזמן חשמלאי מוסמך שיודע מה שהוא עושה.
ברור לחלוטין מה הטעות שלך בחיבורים וברור עוד יותר שאין לך ולו בדל נסיון בעבודות חשמל.
אנא. חשמלאי! כי על אמבולנס משלמים יותר ומצבה משיש עם ת.נ.צ.ב.ה עולה הון...
איתי
למען הסר ספק וגילוי נאות, אני לא מנסה לספסר את עצמי וגם את תרצה את עזרתי תאלץ להמתין
שבוע לפחות... פתח את אתר "מדרג" באינטרנט ומצא לעצמך חשמלאי הגון.
״חבר״.
מי אתה ומה אתה יודע?
בגלל אנשים כמוך לא הייתי מתקין את הנעילה האחורית לבד בסיוע של חברי הפורום, ולא פותר 1000 בעיות לבד בסיוע של הפורום. אין פה שום עניין של עלות כספית. זה לא השעון הראשון ולא השני שאני מתקין, ומה לעשות שכל דירה שכורה מקומבנת יותר מקודמתה? זה בדיוק מה שמתסכל אותי.
אז עשה טובה, לא בא לך לעזור אז אל אבל אל תפריע ובטח אל תזלזל.
(ואם תצליח לרדת מהענן שאתה יושב עליו,אני מזמין אותך לשבת אצלי בחוץ עם מערכת החשמל שאני בניתי. לבד.)
Redoren
אני לא חושב שאיתי מזלזל בך אלא להיפך... התקנת נעילה לבד לא משתווה להתעסקות בחשמל ורק חשמלאי מקצועי יכול להבין את כל הסיכונים מסביב.
במקרה הטוב הנעילה תעבוד, במקרה הגרוע הרסת נעילה/סרן..,
פה המקרה הגרוע הוא משהו שאתה לא רוצה לחוות תאמין לי, שוב אני אומר טסטר הוא לא המכשיר לביצוע הבדיקות האלו , אתה צריך רב מודד אם כבר.
ומה שאיתי ניסה להגיד זה שרוב היועצים כאן לא חשמלאים במקצועם , כולם יכולים לחבר כמה נורות ושקעים אבל זה לא אומר שהם מבינים בחשמל.
גם המקרה שלך הוא עניין של כמה דקות עבור חשמלאי עם הכלים הנכונים, יכול להיות שגם המפסק עצמו תקול ולא תוכל לבדוק ללא רב-מודד.
גילוי נאות , גם אני חשמלאי (הנדסאי), אני יכול לייעץ לך רק מה לא לעשות, אין לי דרך לדעת מרחוק מה באמת מקור המתח והחיבור הפנימי של המפסק.
בהצלחה בכל מה שתחליט לעשות..
(אם תחליט להזמין חשמלאי והוא ישתמש בטסטר , תזרוק אותו לקיבינימאט!!)
ליאור
חנן-ג'יפולוג
05-01-15, 23:33
זה כן אבל פה יש גם נורד לד ושעון שכן צריכים חיבור נכון , גם בזרם חילופין חשוב לחבר את הפאזה במקום הנכון..
וד"א טסטר זה לא מכשיר שהייתי סומך עליו בבדיקת מתח...
ליאור
אני רמזתי בעדינות... עדיין לא מבין איך בזרם חילופין התפקוד משתנה בהחלפת חיבורי הפאזה והאפס.
אתה חשמלאי. הנדסאי. נסה לענות על השאלה בצורה רצינית יותר מ"חיבור נכון".
boaz avrahami
05-01-15, 23:36
באחת התגובות הראשונות מצויין על אחד החוטים שהוא ה״פלוס״.
לך תדע, אולי זה דוד 48 וולט :-)
JEEP GC V8 98 IR 3.5
Honda 300ex
״חבר״.
מי אתה ומה אתה יודע?
אני איתי, הי, חשמלאי מוסמך מזה 8 שנים ומתעסק בחשמל
בערך 30 שנה בפיקוח חשמלאי מוסמך (אבא שלי ז"ל).
יש לי בערך פי מליונת'אלפים נסיון וידע ממך בחשמל ביתי ותעשייתי.
ראיתי מאות אם לא אלפי מפסקים שרופים של דוד ובכל מפסק אני יודע בדיוק
מה סיבת השריפה (רמז, עד כה ראיתי בערך 2 ליקוים מכאניים ומאות שנשרפו בגלל "טעות אנוש ;) ) .
ראיתי כמה וכמה דירות שנשרפו בגלל ליקויים בחשמל.
ולפעמים אני גם קצת פלצן. זה מה יש.
מהצד השני, כמו שכתבתי ולפי אופי השאלות שלך, אין לך שמץ שמצו של מושג בהתקנת מפסק לדוד.
ודוד זה אביזר כ"כ שולי וזניח שכמעט ואין בו שימוש ולכן בתקנות החשמל יש פרק שלם מיוחד עבורו ולא בכדי...
כולי תקווה שפירקת את השעונים שהתקנת בדירות הקודמות שלך כי אני לא הייתי רוצה שמישהו ממכריי
יגור בדירה כזאת.
גם בסמוראי שלי התקנתי נעילה בעצמי בסיוע פיזי רב של שניים מחברי הפורום היקרים.
זה היה מזמן, כבר מזמן חלה על כך התיישנות ולא התייעצתי לגבי הרכבת הבלמים בחזרה בג'יפולוג.
גם בהתקנת נעילה יש סכנה רבה לסובבים אותך (פירוק והרכבת הבלמים למשל).
לא רק שלא בא לי לעזור, אני מנסה למנוע מחברי פורום אחרים לעזור ולמנוע מהם השלכות
קשות במקרה שמשהו או מישהו יפגעו מהתקנת המפסק הלקויה שלך.
אני לא מזלזל. אני מאוד מאוד מאוד רציני.
אגב, אני לא גר על ענן. אני גר באוהל. אבל יש אלף אלפי הבדלות בין התקנת גרלנדה ושקע בחצר
לבין חיבור מפסק לדוד. על אחת כמה וכמה כשמדובר בטיימר .
יכולתי לכתוב עוד שעות אבל כבר אוטוטו לילה ונראה לי שמי שרוצה כבר הבין את הפואנטה.
איתי (הפלצן)
זה לא מתח חילופין?
אני לא הנדסאי ומבין קטן מאוד בפיסיקה של החשמל אבל אנסה לענות אם שאלת ברצינות...
אבל לפני כן נסה לענות לעצמך אם לנורה או גוף חימום שעובדים במתח ישר משנה מה נכנס משמאל ומה מימין?
הלד הקטן לא מאיר בגלל שהבחור פה חיבר הפוך פאזה-אפס. הוא מאיר כי קיבל פאזה ואפס
קבועים. הוא לא באמת נותן חיווי למצב עבודת הדוד אלה רק מראה שהטיימר כרגע נמצא במצב ON (שוב, בהנחה
ומי שחיבר, חיבר נכון.
זה שעון לדוד סיני זול שנמכר ברשתות הDIY ב60-70 ש"ח. חיקוי מאוד לא איכותי לשעוני חברת ווי0בורד.
הכניסו בו "פיצ'ר" של נורת לד נוספת כדי לתת חיווי שהשעון במצב עבודה. רעיון נחמד אבל מיותר לגמרי...
איתי
איתי
boaz avrahami
06-01-15, 01:15
איתי, מזגהה עם מה שכתבת בנושא הבטיחות לחלוטין.
הערה לגבי כיוון החוטים בהפעלת מנורה בזרם ישר או חילופין- כמובן שזה לא משנה אבל לד הוא דיודה ולא מנורה.
לדיודה יש למיטב ידיעתי כיוון ברור אבל אני מכיר רק לדין לזרם ישר.
יש בכלל לד לזרם חילופין?
חנן-ג'יפולוג
06-01-15, 07:42
איתי, אני לא שאלתי ברצינות. ניסיתי לתת רמז למי שטען שהנורה דולקת בגלל חיבור הפוך של פאזה ואפס, שהם סימבולים שלנו לכינוי שני חוטים שלענייננו הם זהים לחלוטין, כשמדובר במתח חילופין.
הכוכב הכחול
06-01-15, 07:43
אבל המפסק הגדול עכשיו דולק תמיד. גם שהמפסק של השעון ב0.
אני חסר אונים.
אל תהייה חסר אונים, זהו מצב תקין.
המפסק הגדול תמיד עובד.
זו הסיבה שיש את המנורה הקטנה, כדי שתדע אם הדוד עובד או לא.
חנן-ג'יפולוג
06-01-15, 07:44
חבל שלא הסתכלת על התמונה.
שני המפסקים במצב 0 והנורה דולקת.
מה תקין בזה?
חבל שלא הסתכלת על התמונה.
שני המפסקים במצב 0 והנורה דולקת.
מה תקין בזה?
תודה חנן וכוכב כחול.
חנן, הוא הגיב על העדכון ששלחתי. שם באמת כשהמספר של השעון על I או טיימר והצופציקים בפנים הנורה הקטנה נדלקת. במצב אחר היא כבויה. אבל המפסק הגדול דולק בכל המצבים למעט כשהוא במצב 0.
ורק מילה קטנה לכל הנשמות הטובות שדואגות לי, הצביעות שלכם זועקת לשמים.
הרי רק לפני כמה שבועות חנן (שהוא אמנם מהנדס חשמל ושהוא ואני יודעים כמה אני מעריך אותו) הריץ פה שרשור על חיבור של ארדואינו לדוד וכל העולם ואחותו שמחו ליעץ לו, אף אחד לא דיבר על החיבור לדוד, ולמים ולאללה ודוניא.
מה לדעתכם המטרה של האתר הנפלא הזה? לא שיתוף עמיתים? לא עזרה הדדית? איך לדעתכם מגיעים ממצב של ״לא החזיק בדל טסטר בחייו״ למצב שמייעץ על זרם חילופין?
באמת שהייתי לוקח את העצות שלכם ברצינות אלמלא הן היו טבולות בהתנשאות מהסוג הגרוע ביותר.
חנן-ג'יפולוג
06-01-15, 07:56
איתי דווקא עקבי והעיר גם לי בשרשור הדוד והארדואינו [emoji6]
ועדיין אנחנו אוהבים אותו [emoji6]
מכאיב לו בעין. הוא מעיר, וזה בסדר גמור, מבחינתי לפחות.
Redoren (http://www.jeepolog.com/forums/member.php/22393-Redoren)
מנסים לעזור ,(גם איתי , אם תקרא מה שכתב) אבל גם חוששים לבריאות שלך ...אל תיקח את זה קשה מידי.
גם אני אסנגר פה קצת, ברשותך.
יש בנושא הזה, במקרה, שני דברים בהם אני לגמרי מבין - אני מהנדס חשמל ובעל רשיון חשמלאי, ואני גם עורך דין.
(לכן, אגב, היעץ בחשמל בכלל אסור לי. העונש שאקבל במקרה של משפט יהיה הרבה יותר חמור משל כל אחד אחר, כי אני גם מבין את חומרת האיסור ומשמעותו)
אני מבין לגמרי, אורן, את מה שאתה אומר, ואכן מהות האתר היא DIY והסיוע הוא אחד הדברים היפים כאן.
מצד שני, חשמל הוא אכן דבר מסוכן מאד, ופוטנציאל המוות ממנו אפילו גדול, יתכן, מפוטנצציאל הפגיעה בשל DIY ברכב.
גם החוק בנושא החשמל ברור הרבה יותר, אף שאינו מוכר כמעט לאיש, והוא הסיבה, אגב, שאינני מייעץ כמעט אף פעם בנושאי חיבורי חשמל לסוגיהם.
את נאמר - יש הבדל בין חיבור גרילנדה ומנורה, לחיבור דוד, הן במורכבות והן ברמת הסיכון.
יש גם הבדל בין יעוץ למי שהוא מהנדס חשמל, וברור משאלותיו מה הוא רוצה, מה הוא יודע לעשות ואיך הוא יודע להזהר, ובין יעוץ למי שאינו כזה.
זכורים לי לא מעט שרשורים של חברי האתר שניסו לאלתר חיבורי חשמל וחטפו על הראש מכל עבר, רק בשל העובדה שכבר מהרגע והפוסט הראשון היה ברור שלא כדאי שיתעסקו.
מהיכרות ארוכה גם עם איתי, ברור לי שזו לא צביעות, אלא דאגה אמיתי לעבודה נכונה ובטוחה בחשמל.
אז אורן, חבל שתסיק מסקנות לא נכונות, ואין כאן צביעות של חברים, או "נשמות טובות". יש כאן אנשים שבאמת רוצים בשלומך.
איתי, אני לא שאלתי ברצינות. ניסיתי לתת רמז למי שטען שהנורה דולקת בגלל חיבור הפוך של פאזה ואפס, שהם סימבולים שלנו לכינוי שני חוטים שלענייננו הם זהים לחלוטין, כשמדובר במתח חילופין.
חנן היקר
אני לא מכיר את המפסק הספציפי הזה ואת החיבור הפנימי שלו אבל כן מכיר נורות לד לזרם חילופין שבחיבור הפוך דולקות חלש כמו שתיאר הבחור ובחיבור נכון דולקות חזק...(בהזדמנות אצלם)כשמדובר בנורה רגילה או ג"ח זה לא באמת משנה איפה תחבר מה... לא בכל מעגל זרם חילופין אפשר להפוך פאזה ואפס מתי שרוצים, למה כשאתה נוגע בפאזה עם טסטר הנורה דולקת ובאפס לא?
סתם לידע כללי לפותח השרשור עיסוק בחשמל ללא רישיון הוא עבירה פלילית כמוהו גם יעוץ ואחריות לאסונות..
ליאור
חנן-ג'יפולוג
06-01-15, 10:23
אשמח לראות המחשה לנורה כזו, או לפחות לקבל הסבר חשמלי תיאורטי לעניין.
הנורה בטסטר נדלקת כשאתה נוגע בפאזה כי האפס מחובר להארקה לפני שהוא נכנס לבית. איך זה קשור לתפקוד מעגל חשמלי בהחלפת פאזה ואפס?
אני באמת מחכה להסבר. יתכן שאני טועה. אין לי מונופול על האמת. ציון תואר כטיעון בדיון הוא חסר משמעות בעיניי.
כשאהיה שוב במפעל שעבדתי בו אצלם לך את הנורות, אלו נורות סימון לזרם חילופין עם סימון מפורש לצורת החיבור , לא חקרתי את המבנה הפנימי של הנורה כי זה לא ממש עניין אותי, אחד החשמלאים חיבר הפוך והנורה דלקה חלש, בחיבור לפי סימוני פאזה ואפס הנורה דלקה כראוי.. יש גם שעונים בדומה לזה שחיבר פותח השרשור שבחיבור הפוך פשוט לא עובדים וכן משנה להם צורת החיבור, אם לא נתקלת בזה לא אומר שזה לא קיים ...
חנן-ג'יפולוג
06-01-15, 10:36
לא בגלל שלא נתקלתי, אלא כי אני לא מבין את זה, וגם לא מצליח לקבל ממך הסבר ענייני לנושא.
אני לא יודע מה היה במפעל הזה, אבל ישנה סבירות גבוהה שמדובר בחשמל תלת-פאזי, ושם יש משמעות עמוקה לסדר החיבורים.
אחד המקרים שאני מסוגל לחשוב עליהם הוא מצב שבו הנורה היתה מחוברת לפאזה ואפס ודלקה חלש, ואז האפס הוחלף בפאזה אחרת, מה שגרם לנורה להיות בין פאזה לפאזה, לקבל 380 וולט, ולדלוק חזק.
אני קצת יודע להבדיל בין חשמל תלת פאזי לחד פאזי..קצת אבל יודע...
לגבי איך ולמה , את עניין השעון אני בעצמי ראיתי בדיוק באותו מקרה שמישהו החליט לחבר לבד וקרא לי לבדוק למה השעון לא עובד, הפאזה הייתה מחוברת במהדק N והאפס במהדק L , גם אני עד אותו רגע הייתי בטוח שלא משנה ואמרתי שכנראה השעון (זבל סיני) לא תקין, סתם ליתר ביטחון החלטתי להפוך חוטים והפלא ופלא השעון עדיין עובד , למה? תשאל את הסינים שהרכיבו אותו גם אני אשמח לדעת...
לגבי ההערה השניה
מתח על הנורה 240 וולט... שוב לא אני מרכיב את הנורות ונכון לא אמור לשנות אבל יש גם כאלה..
חנן-ג'יפולוג
06-01-15, 10:49
אז נשאר לחכות להסבר טכני לנושא מאחד מחשמלאי הפורום. הסבר שהוא לא אמפירי גרידא.
אולי מהנדס המוצר או פועל הייצור חיבר צד אחד של הנורה/שעון להארקה?
כמו שאמרתי , שעון סיני, אבל במידה וכן לא היה אמור לקפוץ משהו בלוח?
חנן-ג'יפולוג
06-01-15, 11:02
רק אם צריכת הזרם היא מעל ל30 מיליאמפר
חנן-ג'יפולוג
06-01-15, 11:21
לעניין המקורי של השרשור עצמו אני מהמר:
או שהנורה לא מחוברת נכון.
או שהמדבקות של הin out הודבקו הפוך. השעון עצמו מתקדם כששני המפסקים ב0?
מאיר אלוני
06-01-15, 11:27
לעניין המקורי של השרשור עצמו אני מהמר:
או שהנורה לא מחוברת נכון.
או שהמדבקות של הin out הודבקו הפוך. השעון עצמו מתקדם כששני המפסקים ב0?
השעון הוא מה שנקרא שעון שבת והוא מקבל מתח קבוע ומסתובב קבוע, הזיזים הקטנים קובעים את זמן ההפעלה או ההפסקה של הדוד
חנן-ג'יפולוג
06-01-15, 11:30
אני מכיר את זה, אבל במידה וכניסת המתח תחובר ליציאה מהשעון במקום לכניסה אליו, השעון לא יקבל מתח במצב כבוי ולא יתקדם.
בכל מקרה, לאור מבט חוזר בתמונות אני שולל את זה, ונשאר עם ההימור של חיבורי נורה שגויים.
ערב טוב שוב
כנראה שחיברת את החוטים המגיעים מהלוח ליציאה,
מציע להתחיל מהתחלה לפי הסדר הבא:
-להוריד את הפקק של הדוד
-לנתק את כל החוטים שמגיעים מהקיר כולל את הארקה ולהניח אותם כך שלא יגעו אחד בשני
-להרים את הפקק שוב ולזהות עם טסטר את חוט הפאזה, אמור להיות אחד משני החומים.
-להוריד שוב את הפקק ולודא עם טסטר שאין חשמל.
עכשיו צריך לזהות את האפס שמגיע מהלוח, לצורך כך ובהנחה שיש מפסק פחת, קח את חוט ההארקה הצהוב וגע איתו אחד אחד בחוטים השחורים.
החוט שבנגיעה בו יקפיץ את הפחת הוא חוט האפס המגיע מהלוח. זכור לפני הפעולה לבדוק גם עליהם שאין חשמל.
-הפרד שוב את החוטים והרם את מפסק הפחת. חשוב!!! כל זמן הפעולה הנ"ל הפקק של הדוד למטה.
-עכשיו לחיבור:
חוט פאזה מלוח ,חום מתחבר לאדום IN
תוט אפס מלוח, שחור מתחבר לשחור IN
חוט פאזה לדוד חום מתחבר לאדום OUT
חוט אפס דוד, שחור מתחבר לשחור OUT
לא לשכוח לחבר הארקה מחדש, צהוב לצהוב.
אמור לעבוד כשורה
מקוה שעזרתי
- - - Updated - - -
דרך אגב, לפי הבנתי החיבורים בשעון עצמו בסדר גמור
הכוכב הכחול
06-01-15, 21:41
מה שאני הולך לכתוב לא הרבה אנשים יאהבו פה אבל....
אני מכיר מישהו שיש לו שעון דיי זהה לזה שיש לך,
וכשהוא התקין אותו גם לו הייתה את התקלה הזו,
המנורה דלוקה קבוע וחלש.
בשיחה עם אותו החבר, בהתחלה הוא חשב שזה תקין,
עד המקלחת הראשונה ;)
אותו חבר לא חשמלאי, אבל בהחלט מבין דבר או שניים..
מה שהוא עשה, זיהה את מקור המתח הראשי
וזיהה את החוטים שמגיעים מהדוד.
פשוט לפי הגיון בריא סידר את החיבורים מחדש.
הפלא ופלא.. זה עבד. ועדיין (:
סהכ 4 חוטים ו4 קונקטורים שאתה בהחלט יודע מאיפה ולאן שייך כל אחד.
ואם אחרי כל השרשור הארוך הזה הדוד שלך עדיין לא עובד עם השעון שבת, אקפוץ לאותו חבר ואצלם לך את החיבורים.
**אין לראות בהודעה זו המלצה כלשהי לגעת/לתקן/לפרק ולהרכיב את מערכת החשמל למי שאינו חשמלאי מוסמך!
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.