PDA

צפייה בגרסה מלאה : החיים בגולה - זוית קצת אחרת או "מילקי זה לא הכל בחיים"...

עמודים : 1 2 3 [4] 5 6

Derish
17-02-15, 12:22
סתם שאלה: ומי שלא בדיוק יהודי, מה עמדתך לגביו? נגיד, הרוסי הממוצע שהוא יהודי "על הנייר" אבל לא שומר על כשרות או הלכות שבת - האם לדעתך מגיע לו סטטוס חוקי בארץ היהודים שלך? ואם כן אז למה, סתם כי הוא נולד למשפחה הנכונה?

בעת המודרנית אנשים מגדירים את עצמם פחות ופחות לפי זיקה לדת ולמסורת, הם רוצים לנסות את עצמם במסגרות שונות - אז למה לא? כאילו, תודה באמת שאתה עושה לנו טובה ומוכן לקבל אותנו בחזרה (עם הזנב בין הרגליים, אין ספק) אבל לישראלי החילוני המודרני הצעתך אינה אטרקטיבית במיוחד.

gp1
17-02-15, 18:52
מוני
אכן זה סלוגן שחוק ומשמש את ממשלות ישראל שנים כדי לשמור עלינו כאן. אני לא יודע לגביך אבל לפי תגובתך ומה שכתבת עד אתה ,אני מנחש ומאמין שטיילת אבל לא חיית בחו"ל. וכמובן שטיול ארוך לא נחשב . דבר קצת עם אנשים שחיו תקופות בחו"ל ושאל אותם מה היו הדעות והידע שלהם על המדינה שלנו ועל מדינות העולם לפני ,/ במשך / ולאחר שחזרו

אני חייתי 14 שנים רצופות בחו"ל וכפועל יוצא מכך , קבלתי פרספקטיבות על ארצנו הקטנה , כתב כאן ברנררד על "איך להבין את אמריקה" , תעשה צעד אחורה ותביט.
תאמין לי שהמדינה שלנו תהיה שלנו, אם כל ישראלי יחוייב בחוק לחיות לפחות 7 שנים רצופות בחו"ל .
. מפני שמה שרואים משם , לא רואים מכאן ו כאן .
שמת לב אולי תסתובב בעולם קצת למה בישראל כדי לנסוע לטייל באמריקה מעבירים אותך מסלול עינויים השפלה אתה צריך להביא רישומים והוכחות גם מי היתה המיילדת שלך ? איך הרבה ישראלים אומרים כאן : אמריקה בת בריתנו . ישראל שמצילה את אמריקה המדינה ה- 51 .
חדשות לי אליך , אפילו לסעודים ולתימנים ואפילו לסודנים לא עושים את מה שעם ישראל חווה ברחוב הירקון.
לא מעבירים אותם תהליכם שכאלו. אלו תהליכים שמעבירים מהגרים. גם באירופה לחברה הללו יותר קל להשתקע מלישראלי
ועוד חדשות לי אליך . ותשאל את ברנרד וצחי . אני מאמין שזה לא השתנה . באמצעי התיקשורת ממש לא כותבים על ישראל יום יום, אנחנו ממש לא מרכז ההתעניינות ותשומת הלב . ואמצעי התקשורת בישראל מאכילים אותנו . דומן בכמויות ומכניסים לנו לראש שאנחנו במרכז ההתעניינות העולמית ושאנחנו המצאנו את כל הטכנולוגיות ו.... את הקוטג' אז זהו , שלא.
דבר קצת עם בני דודנו שלא פוחדים לדבר חופשי דבר עם בני דודנו תושבי יהודה ושמרון . הם ממש לא רואים את עצמם חיים איתנו . והם בטוחים שגג 60-70 שנה הם יהפכו את המאזן הקיים והם ינקנקו אותנו.
, איך תבין מי הם בכלל .רק כשאתה חי תקופה ממושכת וחי כמקומי
ומנסיוני הממושך בארה"ב למרות שעברו קצת שנים מאז , ברנרד קלט וקולט יפה מאוד. ויודע שישראל לא ברת השוואה כלל וכלל . ולכן אני נהנה לקרוא את מה שהוא כותב ואני מאמין שמבטו על ישראל גם השתנה בעקבות כך.

מוני אורבך
17-02-15, 19:28
מי שנרדף כיהודי זכאי לעלות.
זו העמדה שלי, איך מישמים זאת זה סיפור אחר.
אני לא מנסה למכור את ישראל, ממש לא.
תרדו מהארץ תעשו מה שבא לכם, אף אחד לא מחזיק אתכם כאן.
אני מכיר חו"ל ויש לי חברים מכל העולם, חביבי לא חדשת לי דבר.
אתם מפספסים את כל הפונטה הציונית וחושבים רק על הנוחות החומרית שלכם.
יום אחד תבינו מה זה באמת אומר לחיות בחו"ל כזר, אני מקווה בשבלכם שבאופן לא קשה מדי.
יהודים כנראה באמת עם קשה עורף שעד שלא רואים סכין לא מבינים את הרמז.
הארץ שלנו היא ארץ קשה ואלימה אבל היא הארץ שלנו, לא של האנגלים או הצרפתים או הגרמנים.

עידו לוריה
17-02-15, 19:49
אין ספק שמוני צודק , מה שלא אומר שצריך לתקן פה כמה דברים .

עידו

ד ו ר ו ן
17-02-15, 20:31
טעות, טעות וטעות ודוגמה מעולה לסיפורי סבתא.
אל תנסה להיתמם.
אני מתכוון למנהג הדפוק של אנשים בצפון אמריקה להיות צבועים בזה שהם מסוגלים ונתקלים בך ברחוב, עוד שנייה פרקו לך את הכתף, ועאלק אקסיוז מי..
לא קונה את זה.
מעדיף פי אלף מי שיגיד לך תזיז את העגלה בבקשה מאשר הגישה האמריקאית.

הייתי בעוד מקומות חוץ מישראל וארהב, לא מחזיק מאמריקאים כאלו תרבותיים.
האמת היא שהם די פרובינציאליים בקנ״מ בינלאומי.

יש להם מדינה כ״כ גדולה שהם לא מבינים שיש עולם בחוץ.

Bernard
17-02-15, 21:19
וואוו!!!!:confused:

הטמפ' פה יורדות למינוס 17 צלסיוס (בלי אפקט הרוח!) ובארץ.... רוחות חמות...

דריש.
תיקון קטן - אני לא יודע בקשר לשירשור אבל אני לא פונה למי שהחליט שלא טוב לו בארץ.. תקרא שוב את הכותרת... הדשא של השכן לא (תמיד) ירוק יותר...

ולא.
אני לא חושב שיש ליהודים מקום אחר, מלבד ישראל...
בלי קשר להוצאת דרכון כזה או אחר (לי אין, לצערי... אמא לא משתפת פעולה ואבא היה בצבא כבר מ-47...פולנים מסריחים!).
הוצאת דרכון אחר מקלה על החיים בכל מיני מישורים, אין לזה שום קשר להרגשת "חוסר שייכות" לישראל או "נשבר הז... מישראל". ממש לא.
ל-SHMBO ולגמדים יש דרכון זר והיא לא מוכנה לחיות בשום מקום אחר, מלבד ישראל... הרפתקאה פה ושם, כן. אבל בית יש רק אחד. נקודה.

הזכרתי את זה בעבר ואני פשוט לא מצליח למצוא..
איזה דוקטור אחד, שחי בארה"ב הרבה שנים, כתב מאמר ב-YNET על איך זה להיות ישראלי בארה"ב... הוא חי פה כבר כמה עשרות שנים (החיים התגלגלו כך) ויש לו אזרחות ו עבודה/עסק מבוסס ביותר ו... YNET כל הזמן פתוח במחשב, וחדשות על ישראל (וכן... יש פה כל הזמן איזכורים על ישראל... באופן חסר פרופורציות לגודל שלנו) מקפיצות אותו מיד וכשמדברים על אירן וישראל, בשיחות סלון, זה "אנחנו" (הישראלים) ולא "הם" (הישראלים) וכו'...

אולי מישהו יכול למצוא את המאמר הזה. קראתי אותו לפני כמה שנים... כשתופעת הרילוקיישן צברה תאוצה..

וטעות היא לחשוב שבזמן המודרני "אתה מגדיר את עצמך"...
זו אשלייה... חביבה אבל אשלייה.
הכל טוב ויפה, כל זמן ש... הכל טוב ויפה.
אבל כשהעניינים מתחילים "לחרוק" (כמו למשל, כשביבי פותח את מנהרת הכותל או מחליט "לתקוע לאובמה" או לקרוא ליהודים לבוא "הביתה" מאירופה..) זה כבר לא כ"כ כמו שאתה מגדיר את עצמך ("איש העולם הגדול" או "אזרח העולם" או "היהודי החדש/הנודד") אלא איך האחרים מגדירים אותך...
ואז זה כבר פחות נחמד... במיוחד אם אתה לא מסכים עם ההגדרה - ולך תסביר לל'ה פאן, שאתה לא שומר שבת ולא אוכל כשר ולא מחשיב עצמך ממש ממש יהודי...
תבין שלהיות יהודי זה אפילו יותר מ... 3 דורות אחורה..
ואם אתה לא רואה את זה, במיוחד באירופה "הלא צבועה" שלך... יש לך בעייה בהבנת המציאות... בלי קשר לדעתך עליה.

חבל שהגמדה מחקה לי את הפוסטים... היה שם תיאור (סובייקטיבי לגמרי. אני לא מתיימר..) של היהדות פה ואנטישמיות וגזענות... אנסה לכתוב מחדש..

אני, פה, מסתכל מהצד. אני גם מאוד ביקורתי ובעל נסיון "להיכנס מתחת לעור" ולראות "כל מיני דברים" שאחרים מתעלמים מהם או שלא מתעניינים בהם.
בסך הכל די נוח ונחמד פה.
יש צביעות, כמו בכל מקום.
אני לא מעדיף אתה הגישה של "תזיז את העגלה"... זו לא צביעות לבקש סליחה... זו לא התרבות פה של "בהמתיות לחסום מעבר"... ממש לא. וכשמעירים את הבהמה, היא מתנצלת לא משום שהיא צבועה אלא משום שהיא יודעת שהיא לא היתה בסדר.
חוליגנים יש בכל מקום.. במיוחד במקום שחיים בו 300 מליון מתרבויות שונות.

אנחנו עומדים בתור לאוכל בחנות הקוסטקו (טעים וזול) ואני אומר לחבר שלי לא להיצמד לזה שלפניו. אני אומר לו שישים לב "למרחב האישי" בתור... משהו כמו פי 3-4 מאשר בישראל..
אני אומר לו שישים לב שזה שלפניו, מסתכל מידי פעם "הצידה" ולמעשה רומז לו, לחבר שלי, שהוא נכנס "למרחב האישי" שלו. שזה לא נוח לאיש.
חבר שלי מיד לוקח צעד אחורה ובאמת רואה שהמרחקים בים האנשים בתור, די... "ביזבוז של מקום".
ואז, אחרי כמה דקות, הוא מצביע לי על איזה אידיוט שמקליד בטלפון וממש נדבק לזו שלפניו, שלא מפסיקה לסובב את הראש ולרמוז להוא, שהוא ... מציק. הגברת ממש במצוקה... למי שיודע מה לראות.
והחבר שלי (איש העולם הגדול - כל הזמן בנסיעות לחו"ל ואפילו גדל באיזו שליחות באפריקה... לא ישראלי "טיפוסי" מהצ'כונה) מצביע ואומר "הנה... אתה רואה... אתה סתם מנסה לגרום לי להרגיש לא בסדר. תראה איך הוא נצמד"...
דוגמאות רעות תמיד יש.
במנהטן, המרחב האישי קטן הרבה יותר ובמונטנה אין בכלל תורים..
כל מקום ו"הכללים" שלו - העניין הוא להבין את הכללים (לא חייבים להסכים איתם... רק להבין) ואתה, למרות נסיון החיים בחוץ לארץ, לא ממש מבין (או מנסה להבין) אותם, לעניות דעתי הצולעת (איך השחלתי את זה באלגנטיות, נמרוד?).

ועוד משהו, דריש.
לא צריך להיעלב מ"פגיעות אישיות" - אתה מביע דיעה (ודי חשובה לפה - מעוררת דיונים. כמו שצריך) ו"זוכה" למענה... אישי. כמו הדיעה שלך..
או כמו שאני אומר (בהקצנה ואל תעלב לי)... אם אתה מדבר שטויות, אל תתפלא אם יחשבו שאתה טיפש...

Derish
17-02-15, 22:15
ההיסטוריה עוד תראה מי מדבר שטויות. בינתיים שבע שנים and counting, והיהדות שלי עוד לא הפריעה לאף אחד מספיק כדי לגרום לפח"ע. תתפלא, אבל גם המוסלמים הקיצוניים שמספרים לך עליהם בטלוויזיה (אלו שבגללם כולנו מפחדים להיכנס לבירמינגהם...) נוטים להתמתן בסביבה הזאת ולהוריד פרופיל. סה"כ גם הם, בדיוק כמוני, הגיעו לפה כדי לשפר קצת את חייהם ולא מחפשים להשתלט או לחנך מחדש. כך היה בספרד, כך זה ברוב המקומות באנגליה וממה ששמעתי גם בשאר מערב אירופה. האם להאמין לי או לצבי יחזקאלי - זה כבר בחירה אישית של כל אחד מהקוראים.

אני מניח שכשאתה נשוי עם ילדים הפרספקטיבה משתנה, אבל בינתיים אני מעדיף לחיות באשליה מאשר בפחד. ובעוד שהדעות חלוקות על מה זה להיות יהודי באירופה, לצערי אני יודע טוב מאד מה זה להיות רוסי בישראל, וגם זה לא פיקניק.

לבסוף, ישראלים שגרים בחו"ל אבל חיים בישראל זה תופעה מוכרת ונפוצה בקרב אנשי הרילוקיישן למיניהם. אני לא משתייך לקטגוריה הזאת וכאמור כבר איבדתי מזמן את ה(מ)צפון הלאומי. כל מי שרואה את עצמו כ"יורד", מתכנן לחזור לשם מתישהו או שהמצב בארץ מדיר שינה מעיניו אינו משתייך למחנה שלי ואני לא מתיימר לייצגו בדיון הזה.

OFF-RoaD
17-02-15, 22:50
אם רק הייתה לך היושרה להתכחש ולהתנתק, לחלוטין, הייתי מבין.
אבל אתה בוחר לחיות במקום טוב יותר, כהגדרתך, וכל מה שמעסיק אותך הוא לנסות לשכנע (ולא ברור אם אותנו או רת עצמך) כמה רע לנו פה וכמה טוב לך שעזבת.
ההתנשאות הזו, עם ה"מחקרים האנתרופולוגיים" והביקורת המנותקת מהמציאות, רק מוכיחים כמה שאתה טיפוס חלש שבוחר לברוח כשקשה ולחפש ספינה יציבה יותר, אבל כשהיא תטבע לא תחשוב פעמיים ותחזור לזו הרעועה "שלנו".

בניגוד למוני, אני בז לאנשים כמוך. איני אדם דתי, או אפילו קרוב לכך, אני גם די שמאלני בהשקפותיי, אבל אני מבין היטב שאין לנו ארץ אחרת, והכל טוב ויפה, עד שאיזה מוסלמי מחליט להתהפך עליך. וזה קרה כבר פעמיים בחודש האחרון.

אני מאחל לך הרבה הנאה בגולה, תמשיך לשכנע את עצמך שטוב לך ושאתה מורם מעלינו (ומעל כל שאר בני התמותה הנחותים שאתה מתאר פה), יום אחד תחזור לפה, בלית ברירה, ותתקבל בזרועות פתוחות, אז כדי שלא תרגיש רע, אני מציע לא ללגלג עלינו יותר מדי.

Derish
17-02-15, 23:22
כאמור, הגולה שמורה לאחרים. אני פשוט חי בחו"ל.

להתנתק לחלוטין זה לא אופציה, דרכונים זרים לא צומחים על עצים כידוע. בפעם האחרונה שחזרתי לארץ עשיתי זאת מתוך שיקול כלכלי, ואני לא שולל גיחות נוספות של כמה שנים בעתיד אם יוצעו לי שם הזדמנויות מקצועיות מעניינות. באשר לחובותיי וזכויותיי - שילמתי מיסים, שירתתי בצבא, איך אומרים אצלכם... מגיע לי. אם יש לך בעיה עם זה, תתמודד.

לא צריך להיעלב מהביקורת שלי, בהינתן הבמה הנכונה אני יכול לומר דברים קשים באותה מידה גם על ספרד ועל אנגליה, או להגיד דברים חיוביים על ישראל (ולא חסר). השרשור הנ"ל דן במצוקות שבגינן אנשים בוחרים לנסות את מזלם בחו"ל ועליהן אני נותן את הדגש, בלי סנטימנטים מיותרים. רוצה לשמוע דברים טובים? רק תבקש, או תפתח שרשור מקביל עם הכותרת "מה אנחנו אוהבים בארץ" ותראה איך פתאום אני הופך למליץ יושר. מה שכן, יש לי תחושה שהשרשור הזה לא ילך רחוק דווקא בשל תגובותיהם של אנשים אחרים שעדיין לא "ירדו לגולה".

Bernard
17-02-15, 23:39
ואני גם לא כמו העקרב ידידינו.

לא טוב לך בארץ - לבריאות. תעזוב לאיפה שנוח לך.
אתה לא חייב לחשוב כמוני.. ממש לא.

אבל לגבי השטויות...
השטויות...

אם לא שמת לב, דריש ידידי, ההיסטוריה כבר "אמרה" מי מדבר שטויות... אמרה כבר כמה וכמה פעמים..
זו המציאות (ההיסטוריה והווה) ואתה ... בשלך.
אם אתה באמת מאמין בזה או סתם משכנע/משתכנע או סתם עיוור (המוסלמים שמספרים עליהם בטלוויזיה... נו, באמת... אתה רציני?)... בנתיים אתה הוא זה שמסתובב לו בעולם (באירופה) ולא מוצא כיסא "פנוי".
אבל, כמו שאמרת, אתה צעיר (וזועם - להיות רוסי בישראל... אמא שלי היתה כזו ו-SHMBO גם ועוד איזה חבר או שניים - מזכיר לי את התירוץ של יוצאי שכ' התקווה... כמה דפקו אותם... טוב, לא בדיוק אותם אבל... ובגלל זה הם "כאלה" - יאללה. תתבגר. אני הייתי רמלאי ביחידה מובחרת... ואח"כ רמלאי בממר"מ, עם כל ילדי העשירים (איך התסכל עלי אותו אחד שהיה מגיע כל בוקר, למסדר, במונית מסביון...) והגאונים... כולם סבלו) וקצת חסר פרספקטיבה "בוגרת"... גם זה יגיע.
אני מאחל לך שתמצא "מקום" ושלא יטרידו אותך - באמת. בלי ציניות.

ובלי עקיצה הרי אני לא יכול - אל תיקח את זה למקום "לא נכון". קח בפרופורציות... אתה הרי מרים כל הזמן להנחתה הזו ואף אחד עדיין לא הוריד לך אחת... עשו לך חסד.
אל "תברח מפה" בגלל ההנחתה... זה פשוט מתבקש ... ולא כדי "לגרש" אותך מפה.. באמת.

כל כך "אנטי" יש לך על ישראל וישראלים ובחרת באופן קיצוני ביותר, להפנות גב, באופן מופגן וסמלי, לכל מה שמייצג את "הבית" (מדינה לא בסדר, מערכת לא בסדר, אבא לא בסדר) ואתה נע/נא ונד בעולם ומחפש מקום טוב וכולם, בבסיס, חביבים ו"חושבים" כמוך וכו'.
אז...
מה בדיוק אתה עושה פה - מתווכח/מחליף דעות עם כל אלה שמזכירים לך את כל מה שלא טוב .. בנו?
בפורום של ישראלים, שרובם המוחלט, מחשיבים את ישראל כ...בית.
ועוד בעברית, לא עלינו..
שהרי... אתה לא חייב. יש פורומים אחרים (כמו שציינת מתישהו), שאין בהם את החיכוך עם אלה שכ"כ פגעו/פוגעים בך.

כנראה שיש בנו, הישראלים, משהו שמושך.. אותך.
יכול להיות, דריש?????

עזוב. הכל בנחת.
שאלה רטורית. אל תתייחס.

- - - Updated - - -

פשוט העלת פוסט, בשעה שאני כותב...

אני לא רוצה "לחפור" לך יותר מידי אבל..

לא "גולה"... הבנתי. ברור.. מקבל.
אבל חשבת על המשמעות של "חו"ל"????
תחשוב על זה...

רמז - התשובה נמצאת בפתיחת ראשי התיבות...
ואת זה אתה הגדרת, לא אני ולא אף אחד אחר..

Derish
17-02-15, 23:41
לשאלתך (הרטורית):

https://www.youtube.com/watch?v=LQouNGZw5mg

ושוב אתה מנתח את הסמנטיקה ומחפש משמעויות נסתרות... עזוב.

Bernard
18-02-15, 00:47
פחחחח.

רדוד.
שטוח.
מסתתר.
מתכחש...

אבל איך אומרים פה:
Whatever makes you tick, my friend... Whatever makes you tick.

ניר ל
18-02-15, 01:03
חייב לשתף...
בזמן שאני מדביק את הפער בשרשור, אני צופה ב yes דוקו בתכנית על ילדים ורובים באמריקה ... זו תכנית מגמתית שרוצה להעיר על הסטטיסטיקה של תאונות נשק בהן מעורבים ילדים באמריקה ( כ 3000 בשנה לפי הנאמר).
מת מצחוק ...
שואלים איזה טקסני מה הוא אומר על אנשים שחושבים שקניית אקדח לילדה כמתנת חג מולד זה לא נורמאלי - תשובתו ״בעיה שלהם״
למה לקנות לילדה אקדחים ולא בובות ברבי ? ״אנחנו דווקא קונים לה בובות ברבי ... רק שאנחנו מדביקים אותן לגדר ויורים להן בראש״ ואז מגיעה הדגמה...
כמה אקדחים יש לך ? מתחיל לספור ואז אומר ״ בטקסס, אם אתה יודע כמה כלי נשק יש לך - זה סימן שאין לך מספיק ״

עכשיו התחיל החלק העצוב...

Derish
18-02-15, 01:35
ברנרד, חשבתי שלא רצית תשובה רצינית...

ג'יפולוג הוא פורום מעניין שאני קורא ולומד ממנו מאז 2010 בערך. אין לי הרבה מה לתרום, אז אני כותב בנושאים שאני מכיר היטב, כמו פה. לשמחתי אני שולט במספר שפות ויכול לכתוב בכל מיני פורומים, ג'יפולוג הוא אחד מהם. ואני לא מנסה לשכנע פה אף אחד, פשוט לנהל דיון ולתת חומר למחשבה. לך תדע מי יקרא את זה ואיזה רעיונות הוא יקבל.

לגבי חו"ל - מבחינתי חו"ל זה abroad, מחוץ לארץ/מדינה/שטח ריבוני. איכשהו מעולם לא קישרתי את זה עם "הארץ" במובן של ה' הידיעה עד שהעלית את הנושא. אין בזה שום ביטוי של זיקה כלפי ישראל.

נקודה אחרונה - אתה לא בכיוון עם הטענות שלי לגבי רוסים בישראל. לדעתי המדינה הייתה נדיבה מאד כלפינו בשלב הקליטה, אבל זה לא מצדיק את מה שהיא עושה כל השנים האלה בחסות הרבנות וטוהר הדת/גזע. אני מניח שאתה מספיק חכם להבין על מה אני מדבר ולא צריך לגלוש פה לדיון נפרד ולפוליטיקה.

tzagi
18-02-15, 01:46
ההיסטוריה עוד תראה מי מדבר שטויות.

הסטוריה? מה לך ולהסטוריה? ראינו כבר שזה לא הצד החזק שלך.

הנה בבקשה, עוד סיסמאות וקלישאות מבוססות על אותה אידאולוגיה בולשביקיות
תגיד, עם כול הססמאות האידיאולוגיה שאתה פולט למה בדיוק אתה מצפה? שיסכימו עם השטויות האלה?
אני בטוח שאתה בחור חביב במציאות אבל האידיאולוגיה שלך רקובה בצורה מזעזעת ואתה לא ממש יכול לצפות שלא ינסו להסביר לך את זה.
באותה קנה מידה את מוזמן להתלבש בסדין כמו מה KKK ולהסתובב בשכונה של אובמה, תשאל את האחים שלו למה הם תוקפים אותך אישית, טוב טוב אז אולי השכונה של אובמה רחוקה לך, מדוע לא תמרח בייקון על כול הגוף וכנס לכלוב האריות בגן חיות המקומי, שב ותסביר לאריות שאסור לתקוף אישית.

אבל כמו שאמרתי, קשה להאשים אותך, אתה מוצר של הסביבה שלך, מקווה שתתבגר וזה יעבור.

tzagi
18-02-15, 01:54
אל תנסה להיתמם.
אני מתכוון למנהג הדפוק של אנשים בצפון אמריקה להיות צבועים בזה שהם מסוגלים ונתקלים בך ברחוב, עוד שנייה פרקו לך את הכתף, ועאלק אקסיוז מי..
לא קונה את זה.

אני לא מתמם וממש אין לי מושג על מה אתה מדבר.
אם אתה חושב ככה אני מאמין שאתה לא מכיר את החברה והמנהגים וקורא לנימוס בסיסי "צביעות" אה, אף אמריקאי לא יתקל בך ברחוב, כמו שברנרד אמר יש דבר שנקרא "אזור אישי" ואף אחד לא פולש אליו, חוץ מתיירים ארופאים שלא מבינים בזה.
בא לביקור, ניקח אותך לסטריפ ותראה איך מקומיים מתנהגים לעומת הארופאים, אחרי כ10 דקות תוכל לזהות את הארופאים מ50 מטר, באחריות.

Bernard
18-02-15, 02:43
איך פתאום נעלמת האינטילגנציה ודקות האבחנה...

חו"ל, Abroad - אותו הדבר, אם לא הבנת.
הכוונה לא לארץ ספציפית אלא לארץ המוצא, ארץ המקור, ארץ האם, ארץ השייכות, ארץ העוגן אם תרצה.
כל מקום, שהוא לא אותה ארץ, נקרא "חו"ל" או Abroad או איך שתרצה לכנות את זה.
אני בטוח, שכשגרת בארץ-בישראל, לא אמרת שאתה גר בחו"ל, משום שזה מחוץ למאמא רוסיה...
עכשיו, משום מה, אתה אומר שאתה גר בחו"ל או Abroad, לציין שזה מחוץ לישראל...
אתה לא אומר שאתה גר בספרד ואנגליה זה חו"ל או להיפך... אתה מישראל וגר ב.. חו"ל.

וג'יפולוג?
אני רשום ומשתף בכמה וכמה פורומים בעולם... שנים רבות.
מה שמאפיין את ג'יפולוג, לעומת כל האחרים, הוא לא המיקצועיות ולא המומחיות ולא מגוון הדעות.
מה שמאפיין את ג'יפולוג הוא הישראליות והישראלים.
פה זה הפורום של ה.. של הבית, גם אם ג'ו גר בלאס וגאס (והוא בכלל אמריקאי בלי תירוצים והתנצלויות) וצחי בפיטסבורג ואני (החדש והזמני) בניו ג'רזי ואסף בתל אביב ודרור ב... נו טוף, דרור בחולון.
פה מדברים עם האנשים ולא רק על ג'יפים ולא רק על לנדרובר (תראה באיזה פורום אנחנו עכשיו..) אלא בגלל שהם ישראלים.
לא תמצא בפורום של ריינג'רובר, שאני רשום ומשתתף שם המון שנים, "שיחות" כמו פה וגם לא בפורומים של פורד וגם לא ב"שודדי הים".. בשום מקום לא תמצא שיחות כאלה - רק אצל ישראלים.

ו(אני מנחש ש..)בגלל זה גם אתה פה, ולא באתר רוסי/ספרדי/אנגלי שעוסק בחיים ב... חו"ל.

סתם רציתי לציין בפניך... בלי לחפש יותר מידי "בפנים"...

וניר...
בחייאת ניר..
ארץ של 300 מליון קוקיות ובטקסס הקוקיות הכי גדולות (הכל שם "הכי גדול") ואתה לוקח טקסני קוקיה כדוגמא ל... משהו...
חאליק.

ועדיין צריך לקחת בחשבון, שפה הדבר החשוב ביותר (אחרי הכסף..) בסופו של דבר, הוא זכות הפרט... אל "תתעסק" בזכויות של האזרח. גם אם הוא בכלל לא היה צריך אותן ולא חשב על זה ברצינות, עד שהעלת את הנושא, הוא מיד ייצא נגדך ובמלוא הקיטור, אם תנסה לאיים על זכותו ל... למשהו.
זה חשוב וזה יסודי וזה "מעורר" אותו..
זה בהגדרה.
יש כאלה, שבמשך השנים, מסכימים שניתן וצריך לותר על אי אילו זכויות (מהחוקה), לטובת "משהו חשוב יותר"... ופה זו כבר מלחמה..
תחשוב קצת על גיטיסבורג, שהזכרתי בפוסט למעלה..
חלק מהאמריקאים חשבו על זכויות בצורה אחת וחלק בצורה אחרת והם, שני הצדדים, יצאו למלחמת חורמה להוכחת טענתם ולכפייה של האמונה שלהם על האחרים.
צד אחד ניצח והכריח את האחר לקבל את הפרשנות שלהם - מלחמת אזרחים, עשרות אלפי הרוגים, אסון לאומי - לא פחות.
עכשיו אתה אומר ש..."רגע, רגע... בוא נחשוב על זה שוב?"...
אתה קצת לא מבין לגמרי/באמת על מה מדובר פה..

tzagi
18-02-15, 04:16
ברנרד,
כאחד שגר בטקסס מעל ל10 שנים אספר לך שהטקסנים זה עם מיוחד (לארה'ב)
1. הם (האמת, גם אני) רואים את עצמם כטקסנים קודם ואזרחי ארה'ב שנית
2. טקסס זה המדינה היחידה שהדגל של טקסס עף באותו גובה של דגל ארה'ב(ובניגוד לחוק פדרלי שמחייב את דגל המדינה להיות 3 פיט מתחת)
http://i1125.photobucket.com/albums/l593/tzagi1/us-flag-texas-flag-600xx3872-2581-0-6.jpg (http://s1125.photobucket.com/user/tzagi1/media/us-flag-texas-flag-600xx3872-2581-0-6.jpg.html)
3.אין אנשים יותר חמים,צנועים ומקבלי אורחים מהטקסנים בכול ארה'ב
4. הטקסני אוהב את החופש שלו, תתעסק איתם ותקבל בראש, במיוחד כשמגיע להפרעות מהפדרלים...ממש לא אוהבים את הפדרלים ובלי קשר מי יושב בבית הלבן.

אספר לך סיפור, לפני שנים התפוצץ לי צמיג ברכב החברה על ה35 מעט מעל דאלאס, אז עצרתי בצד הכביש והזמנתי שרות (הרכב על חצץ, ואין דרך להחליף צמיג עם הג'ק המצ'וקמק) זה קייץ 100F+ואני מחכה עם המזגן עובד כמובן, מאחורי עוצרת אישה באה לרכב ומציעה עזרה, אפשר להביא לך (לי) משהו לשתות?
אמרתי תודה אני בסדר ושלחתי אותה לדרכה, דברים כאלה קורים אך ורק בטקסס.

Derish
18-02-15, 10:58
וג'יפולוג?בשום מקום לא תמצא שיחות כאלה - רק אצל ישראלים.

ואצל הארגנטינאים. ואצל האוקראינים. ואני מניח שגם אצל עמים נוספים שאת שפתם אינני דובר.

אבל סבבה, לא ניתן לעובדות לעמוד בדרכה של תיאוריה טובה.

Bernard
18-02-15, 14:30
ואצל הארגנטינאים. ואצל האוקראינים. ואני מניח שגם אצל עמים נוספים שאת שפתם אינני דובר.

אבל סבבה, לא ניתן לעובדות לעמוד בדרכה של תיאוריה טובה.

וואללה, אתה קשקשן חסר תקנה....
לא אכנס איתך לויכוח על "עובדות" שאתה "מניח"...
אבל זה שאתה עדיין פה זו, אני מניח, עובדה.

- - - Updated - - -

ברנרד,
כאחד שגר בטקסס מעל ל10 שנים אספר לך שהטקסנים זה עם מיוחד (לארה'ב)
1. הם (האמת, גם אני) רואים את עצמם כטקסנים קודם ואזרחי ארה'ב שנית
2. טקסס זה המדינה היחידה שהדגל של טקסס עף באותו גובה של דגל ארה'ב(ובניגוד לחוק פדרלי שמחייב את דגל המדינה להיות 3 פיט מתחת)
http://i1125.photobucket.com/albums/l593/tzagi1/us-flag-texas-flag-600xx3872-2581-0-6.jpg (http://s1125.photobucket.com/user/tzagi1/media/us-flag-texas-flag-600xx3872-2581-0-6.jpg.html)
3.אין אנשים יותר חמים,צנועים ומקבלי אורחים מהטקסנים בכול ארה'ב
4. הטקסני אוהב את החופש שלו, תתעסק איתם ותקבל בראש, במיוחד כשמגיע להפרעות מהפדרלים...ממש לא אוהבים את הפדרלים ובלי קשר מי יושב בבית הלבן.

אספר לך סיפור, לפני שנים התפוצץ לי צמיג ברכב החברה על ה35 מעט מעל דאלאס, אז עצרתי בצד הכביש והזמנתי שרות (הרכב על חצץ, ואין דרך להחליף צמיג עם הג'ק המצ'וקמק) זה קייץ 100F+ואני מחכה עם המזגן עובד כמובן, מאחורי עוצרת אישה באה לרכב ומציעה עזרה, אפשר להביא לך (לי) משהו לשתות?
אמרתי תודה אני בסדר ושלחתי אותה לדרכה, דברים כאלה קורים אך ורק בטקסס.

ויש עוד כמה..
כמו שטקסס זו המדינה היחידה שיש לה רשת חשמל משלה.
ושרק בטקסס יש עמותה/תנועה שאוספת חתימות להתנתקות מ... ארה"ב (למעלה מ-100K חתימות).
ושטקסס אחראית בלעדית כמעט, ליצירת כל מקומות העבודה שאובמה מתגאה בהם.
ושהתובע הראשי של טקסס הגיש (ואח"כ הצטרפו עוד 25 מדינות) תביעה נגד נשיא ארה"ב.. אובמה, בגין חריגה מסמכות... ובנתיים זוכה בתביעה.
ועוד מלא דברים, ש"מפרידים" את טקסס משאר... העולם..:rolleyes:

ד ו ר ו ן
18-02-15, 21:55
אני לא מתמם וממש אין לי מושג על מה אתה מדבר.
אם אתה חושב ככה אני מאמין שאתה לא מכיר את החברה והמנהגים וקורא לנימוס בסיסי "צביעות" אה, אף אמריקאי לא יתקל בך ברחוב, כמו שברנרד אמר יש דבר שנקרא "אזור אישי" ואף אחד לא פולש אליו, חוץ מתיירים ארופאים שלא מבינים בזה.
בא לביקור, ניקח אותך לסטריפ ותראה איך מקומיים מתנהגים לעומת הארופאים, אחרי כ10 דקות תוכל לזהות את הארופאים מ50 מטר, באחריות.
תן קצת קרדיט, לדעתי אני "קצת" מעל לממוצע במס' המדינות שהייתי בהן.

זה לא עניין של להכיר את החברה והמנהגים, זה להרגיש את התגובות.
"פורנוגרפיה זה עניין של גיאוגרפיה", מה שאתה מחשיב כמנומס, לי מרגיש אחרת.

בדבר אחד שגיתי, והתגובה שלך גרמה לי להבין- ארה"ב זה מקום כ"כ גדול, עם "עמים" שונים באותה המדינה.
ולא נכון להשליך ממדינה למדינה.
בטקסס לא הייתי.

ביחס למקומות אחרים בעולם, יש מקומות שבמרווח אישי אפסי אנשים שומרים על הכבוד לזולת, והתגובות הרבה יותר מתונות מאשר במרווח העצום שאנשים שומרם לעצמם בארה"ב.

רוב האמריקאים שפגשתי, בארה"ב ובחו"ל, בקושי יצאו מגבולות צפון אמריקה (קנדה ומקסיקו לא נחשב..)

tamir128
18-02-15, 22:05
כן, מסתבר שהטקסנים באמת יכולים להיות קוקיות (הדבקתי אותי במילה הזו).

זה מה שקורה כשיורים ליותר מדי ברביות בראש:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4628331,00.html

Derish
18-02-15, 23:19

בדבר אחד שגיתי, והתגובה שלך גרמה לי להבין- ארה"ב זה מקום כ"כ גדול, עם "עמים" שונים באותה המדינה.
ולא נכון להשליך ממדינה למדינה.
תלוי באיזה הקשר. כמה מהחוקרים המובילים כיום הצליחו למצוא תכונות מסויימות שמשותפות לאחוז נכבד מהאמריקנים ולהגדירן בהקשר התרבותי בהשוואה למדינות אחרות. חלק מהמחקרים התמקדו בסוציולוגיה ארגונית בתוך תאגידים בינלאומיים, אחרים בדקו יותר את הפן האנתרופולוגי בחיי היומיום, ויש להם גם הסברים די מבוססים לשאלה הפופולרית "מה עם ההבדלים בין המחוזות/סטייטים בתוך אותה מדינה". אני כבר לא יודע איך להתנסח בשביל שברנרד לא יתפוס אותי בלשון, אבל בגדול אפשר לומר שהאקדמיה די תומכת בתחושות הבטן שלך.

tzagi
19-02-15, 00:02
תן קצת קרדיט, לדעתי אני "קצת" מעל לממוצע במס' המדינות שהייתי בהן.

רוב האמריקאים שפגשתי, בארה"ב ובחו"ל, בקושי יצאו מגבולות צפון אמריקה (קנדה ומקסיקו לא נחשב..)

בדיוק מה שאמרתי, ככה זה מרגיש לך כי אתה מצפה להתנהגות נימוסים ומנהגים שאתה רגיל להם אבל האמריקאי לא גדל סביב ישראלים ואתה לא יכול לצפות ממנו להתנהג כמו שאתה מצפה שיתנהג, בכול מקרה, התחושה שלך של צביעות ממש לא רלוונטית פשוט כי...ככה מתנהגים ואף אמריקאי אחר לא יקח את זה כצביעות וככה החברה עובדת לטוב או לרע.

לחלק השני נכון מאד ואפשר להגיד את זה על רוב המדינות בעולם אז למה זה "חשוב"?

ד ו ר ו ן
19-02-15, 07:56
אתה מפספס שאנשים שמגיעים ממקומות בהם המרחב האישי קטן יותר עדיין מרגישים שאצלכם יש בעיה.
אם כבר, הייתי אמור ״להתפעל״ מה״נימוס״.

אני לא בטוח כמה אצלנו או באירופה ״לא מנומסים״, כמו שאצלכם יש ניכור.

ד ו ר ו ן
19-02-15, 08:22
חבר שחזר מרילוקיישן של כמה שנים בארה״ב סיפר דברים מאד דומים לחוויות של ברנרד.

אתם חושבים שיש לכם מרווח אישי, בפועל אתם רבה יותר אחד בתחת של השני:
קנה ספה חדשה, עד ליום איסוף השבועי, שם את הישנה בחצר מאחור-קיבל תוך כמה שעות מכתב התראה לסילוק המפגע.

הילדות ציירו עם גיר משחק קלאב בשביל גישה לבית (בית פרטי. בחנייה הפרטית), קיבלו התראה עם איום בקנס 200$ אם לא ינקו את המפגע השכונתי..

יום אחד מיהר, וחנה שומו-שמיים הפוך מכולם.
דו״ח 200$ על הפרת הסדר השכונתי..

אתה תקרא לזה מזרח תיכוני שלא מכבד נהלים או משהו כזה.
אני אגדיר את זה ״אנאליים שלא מכבדים את המרחב האישי של האחר״.

נראה לי שכמה שהמרחב האישי התרבותי גדול יותר, יש לאנשים פחות סובלנות בפועל לאנשים אחרים.

וזו צביעות.

tzagi
19-02-15, 08:36
לא יודע, עובדה שלקתה את זה לכיוון שונה, מדוע? לדעתי דעות קדומות ושמעתי את אותו סיפור מהרבה ישראלים, למרות ש....ומעניין שישראלים שגרים פה לא מתלוננים על זה, כנראה התרגלו.
לדעתי ולדעתי בלבד ואני לא רגיל למדינת ישראל או לארופה אבל הייתי בשלב כזה או אחר בכול מני מקומות והנה הדו'ח
אנגלים-מאד מנומסים
גרמנים-כנ'ל
צרפתים- יש המון מקום לשיפור
בלגים-בהמות
איטלקים-חולי נפש
רוסים- לא מבינים בנושא. הניאנדרוטל היה מנומס מהם.
ישראלים- חוסר נימוס מוחלט, אין כול כבוד בין אדם לחברו,ולא מכליל וכמובן לא כולם אבל זה המקום היחיד בעולם שביקרתי שדחפו אותי עם עגלת קניות בשופר סל 3 פעמים בשורה!
לא מקובל לטעמי בכלל ונידרשתי לתת הרצאה על "אזור אישי" שכמובן לא נקלט....בזבוץ זמן ומשאבים

tzagi
19-02-15, 08:48
חבר שחזר מרילוקיישן של כמה שנים בארה״ב סיפר דברים מאד דומים לחוויות של ברנרד.

אתם חושבים שיש לכם מרווח אישי, בפועל אתם רבה יותר אחד בתחת של השני:
קנה ספה חדשה, עד ליום איסוף השבועי, שם את הישנה בחצר מאחור-קיבל תוך כמה שעות מכתב התראה לסילוק המפגע.

הילדות ציירו עם גיר משחק קלאב בשביל גישה לבית (בית פרטי. בחנייה הפרטית), קיבלו התראה עם איום בקנס 200$ אם לא ינקו את המפגע השכונתי..

יום אחד מיהר, וחנה שומו-שמיים הפוך מכולם.
דו״ח 200$ על הפרת הסדר השכונתי..

אתה תקרא לזה מזרח תיכוני שלא מכבד נהלים או משהו כזה.
אני אגדיר את זה ״אנאליים שלא מכבדים את המרחב האישי של האחר״.

נראה לי שכמה שהמרחב האישי התרבותי גדול יותר, יש לאנשים פחות סובלנות בפועל לאנשים אחרים.

וזו צביעות.

חצי אינפורמציה
החבר שלך גר בHOA
וכן להרבה מהם יש כול מני חוקים דרקוניים שהחבר שלך חתם(באילו קרא) עלייהם והסכים ןהם כשקנה או גר בבית בשכונה
לא מתאים לך-לו לחיות תחת החוקים האלה? אין בעיה תקנה בית בשכונה בלי HOA ולא היה לו כול בעיות כאלה
גם לי יש HOA וגם הם לפעמים מציקים לי ובדרך כלל אני מבין ומפנים, במקרים אחרים אני שולח להם מכתב עם איום לתבוע על שטות כזאת או אחרת והם יורדים מהעץ. החוכמה זה לדעת מה הזכויות ומה המגבלות ש ל ך, ועם הידע הזה, ממש אין על מה להתלונן. ועוד פעם לא הבנתי מאיפה אתה מסיק "צביעות"
הכול כתוב והחוקים ברורים ואין כול הפתעות. אז...?

lizard
19-02-15, 10:05
מה זה HOA?

tzagi
19-02-15, 10:47
תחשוב ועד שכונתי
הסיבות שהטמטום הזה נולד ומזמן מאד פשוטות, כדי למנוע מ"לא רצויים" לטנף את השכונה ולהוריד את הערך של הנכסים מסביבם.
בכול HOA החוקים שונים ותפקידם העיקרי לשמור על סדר ולמנוע ממפגרים לצבוע את ההבית בירוק טורקיז או לפזר זבל מסביב לבית- סתם דוגמאות.

במציאות זה גוף דרקוני ויש לו כוחות להטיל קנסות על בעלי הבתים ואפילו להחרים מהם את הבית, אני כמובן נגד גופים כאלה והנזק שהם עושים עולה בהרבה מהתועלת. הרוב המוחלט של האוכלוסיה משתמשים בהגיון בריא ולא יעשו דבר להוריד את הערך של הרכוש שלהם ואחוזי ה"בעייתיים" מינימליים.
אבל זה מה יש ולמי שזה לא מתאים יכול לסרב ולקנות בית בשכונה בלי HOA, חופש בחירה לא חסר.

Jacob80
19-02-15, 11:19
ברנרד,

השרשור הזה הוא ללא ספק מהמעניינים ביותר שהיו בפורום, לפחות מבחינתי.
תמשיך עם הפוסטים המעניינים והתמונות המפורטות (רק אם אפשר שיהיו מוטמעות בדף השרשור).

הפוסט המקיף שלך בעמוד 50 על הטיול שעשיתם גרם לי להבין שלמרות שהייתי כבר 20 פעמים בארה"ב, אפילו לתקופות של כמה חודשים בכל פעם, כנראה שלא ראיתי כלום..
הוספתי ל TODO LIST שלי: לטוס לארה"ב, לקנות שם רכב, לקנות קרוואן נגרר, לטייל שנה בארה"ב.
עכשיו רק צריך למצוא איזה 250K ש"ח לצורך זה..

קובי

Bernard
19-02-15, 16:01
קובי - לא צריך בשביל זה 250K. ממש לא... אני אסביר מאוחר יותר...
אנחנו נסענו הכי "ספונטני" שיש.
היו לנו 3 DEAD LINES, שזה המלון שהוזמן בשיקגו, הדירה שהזמננו באספן (אילוץ של הפגישה עם החברים, שהגיעו מהודו) ותאריך החזרה (הנסיעה של SHMBO ליפן).
את כל הטיול תיכננו "תוך כדי תנועה" בעזרת הטריפ אדוויזור והטלפון... יצאנו בבוקר מהמוטל התורן, אחרי 1/2 שעה נסיעה בערך ארוחת בוקר בדיינר על הדרך ואז כניסה לאתר, תיכנון המסלול המדוייק לאותו יום תוך רישום אתרי תיור פוטנציאלים (החלטה סופית "במקום") והזמנת חדר במוטל לאותו לילה..
היה נחמד - נשארנו באיזור עוד יום.

דורון.
כמו שג'ו אמר... אבל הכל... כמעט.
יש כמה סוגים של אזורי מגורים. "הנוקשה" ביותר הוא מה שג'ו ציין.
אבל גם זה משתנה ממקום למקום.
כמו שאמרתי, אי שם.. פעם, אני גר בשכונה כמו שג'ו תאר HOA אבל אין את הדברים האלה, שתארת.
אצלינו יש סלים (מתקן של כדור סל) על הכביש, בכניסה לחניות של הרבה בתים, והילדים משחקים על הכביש.
מציירים בגירי כביש על הכביש ומשחקים "ציוני דרך" כמו בארץ.
עסור גדירות בחזית ולא גדרות חיות ולא שיחים גבוהים ואסור לכרות עץ בלי אישור של הועד ולא לתלות כביסה וכל מיני חוקים וכללים אבל הכל הגיוני ולא דרקוני ואין קנסות מידיים.
בכל שבוע שלישי יש איסוף של Bulk garbage - ספות, רהיטים , הכל מלבד פסולת בנייה ואתה יכול לשים בחוץ גם שבועיים קודם - לטובת אוספי הגרוטאות... אף אחד לא יגיד לך כלום משום שברור שאתה לא "סתם מלכלך" או מזלזל...

כמובן שאם יש לך כל מיני סיכסוכים עם השכנים (בכל זאת, בני אדם) יכולים להציק לך על כל מיני "קטנות"...

ועוד משהו.
צריך להבין ש"כללי הנימוס" שונים ממקום למקום - שונים מהעיר לפרבר וממדינה למדינה.
ובכל מקום יש חוליגנים וכאלה שלא "שמים על כלום" - יש.
אבל החינוך הוא לנימוס וכיבוד האחר. מהגן ועד האוניברסיטה - איך כל אחד מיישם... זו בעייה שלו ושל הסובבים אותו.

יש גם מעיין תקופה של "פריקת עול".
שכולם מתנהגים "שלא כרגיל" ושלא במצופה - כמו בארועי ספורט המוניים, שכולם משתטים.
או במסיבות יומולדת, שהם יכולים להיות מאוד קולניים במסעדות ("האמריקאי הצעקן").
או בכל מיני אירועים דביליים...
זה , כאילו, לגיטמי "להתפרק" אבל זה היותא מהכלל. זו לא התנהגות מקובלת ומתקבלת ביומיום ומי שלא יודע לעשות את ההפרדה נחשב Rude וזו מילה די "חזקה" לתיאור מישהו...

gp1
19-02-15, 16:22
מה זה HOA?

http://en.wikipedia.org/wiki/Homeowner_association

ניר ל
19-02-15, 19:06
לטיול של שנה בהחלט צריך סכום כזה לפחות ...
גם אנחנו מטיילים באופן שברנרד מתאר, בחודש הבא נעשה זאת שוב, הכסף נוזל כשנהנים...

לגבי הטקסני מהתכנית הבריטית המתנשאת ״Kids and guns״ שנשמעת כמו סרט דוקומנטרי על משפחת שועלי ערבות באפריקה - אני דווקא לא חושב שהוא קוקו, הוא ענה מאד לעניין.
יש אנשים שזה תחביבם או עיסוקם הספורטיבי והם לא מתביישים להודות בכך, דווקא אלו לא מועדים לתאונות כי הוראות הבטיחות טבועות בהם. אני עסקתי בקליעה ספורטיבית מגיל 14 וכיום חבר בענף הירי המעשי, לעניות דעתי מאז כניסתו לארץ באמצע שנות השמונים לא נפגע אף אחד בתאונת ירי.
בתכנית מנסים לקשור בין מספר סיפורי רקע על אבות שמעודדים את ילדיהם להתאמן בנשק מגיל צעיר מאד, אם למטרת צייד מסורתית ואם למטרה ספורטיבית - לתאונות נשק שפגעו בילדים. אני רואה סביבי בלי סוף הורים שמאיצים בילדיהם להתחרות בענפי ספורט שונים באופן הרבה יותר אובססיבי והילדים לא תמיד נהנים מכך.
בנוסף מתועד שם מקרה של ילד בן 9 שיצא לצוד לבדו ונהרג מכדור שנפלט מהרובה שקיבל מכה אחרי שמעד. האבא מדגים באופן מאד פשוט, איך תקלה שלא אמורה להתרחש בנשק, גורמת לפליטת כדור כתוצאה ממכה קלה. כל השאר דמגוגיה גועלית , שלא לציין שהקריין הבריטי המתנשא היה דובר היוםם גרמנית לולא הקוקיות מטקסס הצילו לו את התחת.

Derish
19-02-15, 23:01
החינוך הוא לנימוס וכיבוד האחר. מהגן ועד האוניברסיטה.

נימוס זה נחמד, אבל יש הבדל בין זה לבין מה שעושה האמריקני המצוי. (כן, הבנו, אין דבר כזה אמריקני מצוי... זה הכל קשקוש שלי ושל הסבתא הקומוניסטית)

ההגדרה הבאה היא לא שלי (תנוח דעתכם), אלא מקרה מבחן קלאסי שנעשה בו שימוש בספרות המקצועית (אני יכול גם להפנות ספציפית לכותב אם זה חשוב). מה שכן, אני יכול לחזק מנסיוני את הטענה שכך בדיוק זה מתנהל בד"כ, על סמך עשרות מפגשים עסקיים ופרטיים עם אמריקנים מהמקומות בהם ביקרתי וקצת מעבר.

שני אנשים ממדינות שונות נפגשים לדון בעניין עסקי. לצורך העניין, אחד מבני השיח הולנדי והשני משתנה לפי התסריט:

1. הצרפתי מעוניין בעסקים בלבד. הוא לא שואל ולא מתעניין בחיים הפרטיים של בן שיחו, ניגש ישר לעניין והעסקה נסגרת.

2. הארגנטינאי מייחס חשיבות רבה למערכת היחסים ולא רק לקטע העסקי. הוא שואל מתוך התעניינות אמיתית מה שלום המשפחה, ולאחר שיחה שיכולה לקחת גם חצי שעה ניגש לקטע העסקי. בן שיחו מעריך את האכפתיות הזאת והעסקה נסגרת.

3. האמריקני לא באמת מתעניין, אבל שואל מתוך אותו "נימוס" מה שלום המשפחה. ההולנדי מתחיל לספר לו, אבל מרגיש מהר מאד שאין שם עניין אמיתי ומסיק שהאמריקני זייף את הנימוס הזה ומשחק איתו במשחקים (מה שברנרד הגדיר אי שם בתחילת השרשור כ-rules of engagement). העסקה מתפוצצת.

כאמור, מצב אמיתי וסביר לגמרי שהייתי בו מספר פעמים, והשאלה העיקרית שעולה ממנו היא: למה הם חייבים לשקר? למה לא לגשת ישר לעסקים, הרי איש לא יאשים אותם אם יעשו זאת. למה חייבים את הכמה דקות האלה של הסמול טוק בהתחלה לפני שמתגלגלים באלגנטיות לתוך הנושא לשמו התכנסנו? ולמה לעזאזל החיוך לא יורד להם מהפנים? הרי זה עלבון לאינטליגנציה וחוסר כבוד משווע לצד השני, לא נימוס ולא נעליים.

כפי שכבר כתבתי בעבר - באנגליה נהוג לשאול "מה שלומך" ולהמתין כמה שניות לתשובה, קצרה ומנומסת בד"כ אבל גם ארוכה אם צריך. בארה"ב בכלל לא מחכים לתושבה, והשאלה הזאת היא משהו שיורים בלי לחשוב עליו (סליחה על משחק המילים). זה לפחות היה הרושם שאני קיבלתי באופן עקבי בכל המקומות בהם ביקרתי. יתכן שבטקסס או בנברסקה זה שונה, אבל לדעתי זה משהו כ"כ בסיסי בתרבות שאפשר לציינו כתכונה מאפיינת (ואכן אותם חוקרים חברתיים עושים זאת).

למעשה, המקום היחידי בו לא נתקלתי בנימוס המזוייף הזה היה אצל כמה חבר'ה מבוגרים בלונג איילנד ממוצא איטלקי. בשאר המקומות, ועל אף הבדלים תהומיים בין האנשים עמם דיברתי, התכונה הזאת הייתה די משותפת.

Bernard
20-02-15, 01:31
איזה רצף של קישקוש דמגוגי ופופוליסטי ומגמתי, באיצטלה של "מחקר"....

יופי לנתח מה אומר הצרפתי וכמה באמת "מתכוון" הארגנטינאי... ובאותה מידה להתעלם מזה שהאמריקאי דווקא כן ניגש יש לעסקים...

דריש.
את מתעקש להתעלם מכל מה שאומרים לך.
אתה, כאילו "שומע" אבל בהחלט לא מקשיב ומתעקש לא להבין.
האמריקאי לא שואל "מה שלומך" הוא אומר "מה שלומך".
זה כמו שבישראל שואלים/אומרים "מ'עניינים" ואתה עונה "אחלה" או " וואללה" או "בסדר" או יהיה טוב" וזהו - אתה לא מתחיל "לשפוך" את כל הצרות שלך..
זה יהיה לא מנומס מצידך, להתחיל לשפוך את כל "אשר על ליבך" - כולה אמרו לך "שלום" בצורה מנומסת וחביבה... לא ביקשו ממך היסטוריה רפואית או פסיכולוגית או מצב עו"ש או סטוט נישואים...
מה לא ברור לך בזה?
מה אתה מקשקש את עצמך לדעת, עם כל מיני מחקרים ו"מחקרים" ש"במקרה קולעים לדעתך המשוחדת"?

הארגנטינאי "באמת מתעניין במשפחתך" עאלק... אתה מקשיב לעצמך?
גם לסנן בין "מחקרים מדעיים אובייקטיבים" צריך לעשות בקצת... שיקול דעת..

Bernard
20-02-15, 01:37
ואפרופו - מצב שהייתי שהיית בו כמה פעמים...
יענו שאלו אותך How do you do ואתה אשכרה התחלת לספר להם על ילדותך העשוקה כילד רוסי בישראל הגזענית?
או שממש התחלת לספר על השן שעקרו לך שלשום ומציקה לך?
או שאולי סיפרת כמה אתה לא רוצה לחיות בישראל, בגלל... לא יודע מה?
כאילו... מה נהיה לך? איזו טרחנות...

אני בטוח שאתה יכול למצוא דוגמאות טובות יותר, שיבהירו לנו את דעתך על הצביעות האמריקאית... זו לא אחת מהן..

לעניות דעתי הצולעת...

tzagi
20-02-15, 02:06
ברנרד,
כמה אנשים כמוהו אתה מכיר?
אני פגשתי יותר מכמה, לכולם יש מחנה משוטף, האידיאולוגיה זה כמו דת בשבילהם והם אדוקים כמו במאה שערים.
הגיון במקרה הזה לא חודר אידיאולוגיה, לא יעזור. השינוי יכול לבוא רק מבפנים וזה נדיר...מאד נדיר
מה שיש לנו פה זה כמו בן טיפש עשרה שמשוכנע שכולם מסביבו מטומטמים, כדי להסביר לכולם כמה הם מטומטמים חובה ללמד אותם על סקר שקר כולשהו, ללמד אותם סיסמאות עתיקות יומין וכדומה כדי שיצאו מהטיפשות ויהפכו ל "יותר נאורים"
במציאות הטיפש עשרה הוא בדיוק מה שהוא, חסר כול נסיון,ידע והשכלה והוא עושה מה שהוא עושה לרפד את האגו שלו ותו לא. הטיפש עשרה לא מבין ולא רוצה להבין שבול פעם שהוא פותח את הפה הוא מוכיח לסביבתו שהוא...אה קשקשן חסר תקנה חוץ מאולי בני טיפש עשרה אחרים שלא יודעים אחרת
בקיצור, יש פתגם רוסי עתיק : מי שלא לומד דרך הראש ילמד דרך התחת. בסך הכול אין הרבה מה לעשות חוץ מלרחם על אותו בן טיפש עשרה, חוסר הרצון שלו ללמוד יוביל לחיים מאד מאד קשים.

Derish
20-02-15, 02:17
אל דאגה, כאן די נגמר הסוס שלי. לאט אבל בטוח אנו מדרדרים לשיח חרשים, ונראה לי שמיצינו את החלק הפרודוקטיבי שלו.

לשאלתך - לא התחלתי לספר להם כלום, קלטתי די מהר עם מי יש לי עסק. פנים אל פנים זה קורה הרבה יותר מהר מאשר באינטרנט.

זהו, לא מפריע יותר.

Bernard
20-02-15, 02:27
נו... נעלב במקום להביא דוגמא יותר מציאותית/מתאימה/נכונה לעמדה שאתה מביע?
מה נהיה?
מה אתה נעלב?
תעשה פה חיפוש באתר, לפי השם שלי, ותראה איך פנו/התייחסו/"העליבו" אותי בכל מיני מקומות - שלא לדבר על ממש איימו בפגיעה פיזית..
תרגיע, דריש.
כולה... אנשים..

ומה לעשות.
כשאתה טועה אתה... טועה.
וכשאתה מתעקש... אתה יכול לצפות לכאלה תגובות "לא מנומסות"... חלק מההליך/שיחה..
שוב - חפש לפי השם שלי ואני בטוח שתמצא כמה "שטיפות" שאני עברתי פה... כולל הודאה בטעויות (די מטופשות) שהבעתי פה.

תשמור על ריכוז.:)

tzagi
20-02-15, 03:02
כמו פולניה....רואה אנשים נהנים וישר בורח.
אל תלך, השרשור יהפך למשעמם.....איפה נמצא עוד בולשביק?

tamir128
20-02-15, 03:44
נראה שהשירשור יהפך לבאמת משעמם אם תמשיך לרדת כך ברמה.

עם כל הכבוד צאגי (ג'ו?), סגנון התגובות שלך ממש לא במקום.
לא משנה כמה אתה בטוח שאתה "צודק" או לא יודע מה ולא משנה מה הצד השני מקשקש, אני חושב שיש מינימום כבוד שכל אדם זכאי לו בכלל, וכאן בפורום בפרט.
לדעתי אתה חוצה לאחרונה את המינימום הנ"ל בדרך למטה בתגובות שלך.
בתוך מתבונן מהצד, לי זה צורם.
סליחה שאני לוקח את הכובע של מטיף המוסר, אבל גם לשתוק זו לא תמיד בחירה נכונה.

tzagi
20-02-15, 04:08
תסביר לי בבקשה למה התגובות שלי לא מתאימות לדעתך
מה זה כבוד? האים כבוד זה זכות? לא, כבוד נרכש בעבודה קשה.
אתה לא יכול לצפות שאף אחד "לא יקרא לילד בשמו" אני ישיר ואמיתי, כשאני רואה נוכל, אקרא לו נוכל. כשאני רואה קומוניסט אקרא לו בשמו.
אתה רוצה להגיד שאני לא PC ולא מלקק מגפיים? נכון ואני לא מתבייש בזה. זה פורום פתוח ולכול אחד יש זכות מלאה להביע את דעתו וגם יש זכות מלאה לאחרים להסביר לאותו אדם כמה דעתו שגוייה.
גם אתה מוזמן להוכיח שדעתי שגויה, אבל תשתמש בעובדות ולא בנפנופי ידיים. אני אדם פתוח ותקבל תגובה בהתאם לויכוח.

shachar
20-02-15, 07:27
לא התחלתי לספר להם כלום, קלטתי די מהר עם מי יש לי עסק.
זהו, לא מפריע יותר.

כלומר למדת את כללי המשחק,
הוא שואל אתה עונה משהו ועוברים ישר לעסקים...
לא קשור ל ײנימוסײ

מול היפנים מחזיקים את כרטיס הביקור בשתי ידיים ומעיינים בו.
זה לא שהוא באמת מעניין...
כללי משחק

ד ו ר ו ן
20-02-15, 08:27
תסביר לי בבקשה למה התגובות שלי לא מתאימות לדעתך
כי אתה שולל די גורף מה שמישהו אחר אמור לך שזו התחושה שלו.
זה לא ויכוח שחור ולבן על המומנט הנכון לסגירת בורג.
יש הרבה אפור.

ואני, ועוד הרבה מכרים שלי שעובדים עם אמריקאים מקבלים את התחןשה שלא ממש מעניין אותם מי אתה, גם בסמטלטוק.

עם השרשור הבנתי שיש עוד אמריקאים, ויש הבדלים גדולים המנטליות בין מדינות, אבל כעובדה זו תחושה של אנשים שאינם אמריקאים.

כמו שאתה קטגורית החלטת שישראל זה המקום הכי פחות מנומס, ומבחינתי המומצע המייצג את האמריקאי הוא ניכור.

זה נכון לגביך ונכון לגבי, ולכל מה שאחר חושב.
כשתבין את זה הדיון יתקדם, לא באותות ומופתים למה אתה צודק ואנחנו טועים.

התנפלת על תיאור עלילות החבר שלי בhoa, והתעלמת מהחלק הראשון.

לדעתי גם הHOA, מיצג תרבות.
וזה המנעד שלכם.

בכל העולם אמריקאים נתפסים כאלו, כולם טועים?

ד״א,
אני לא אומר שדריש צודק לגמרי, אבל הוא גם לא טועה.
אותו דבר לגביך.

tzagi
20-02-15, 09:03
קודם כול לא התעלמתי מכלום, הסברתי שהחבר שלך סיפר לך חצי סיפור (ואתה מתעלם מזה)
אז עוד פעם, כשהחבר שלך קנה או השכיר את הבית הוא חתם שהוא יתנהג בהתאם לתקנון של הועד וכמובו גם קרא את החוקים (עלק)
לך הוא רק מספר ככה וככה אבל מעלים את הצד השני, האחריות שלו למסמך שהוא חתם עליו.
וזה גישה ישראלית מאד נפוצה, אני נשוי לישראלית ושמעתי את כוווול הסיפורים של המשפחה מרובת ילדים שלה איך התעללו בהם בארה'ב, זרקו אותם מהמדינה עם חותמת שחורה וכולה, גם הם ועם קצת חקירות שופכים את האמת איך גנבו ורימו ולגמרה במקרה לא ניכנסו ל10 שנים לתא הסגור שמאד הגיע להם.
אני שולל? כשמדובר בסיפורי מעשיות כן אני שולל ויש לי את הנסיון חיים לשלול בניגוד לישראלי המצוי שמפוטם ע'י סיפורי מעשיות ובלי כול נסיון פרקטי.
בא נהפוך את השולחן, נגיד ותפגוש איזה אדם ממקום שונה בעולם שיגיד לך שבישראל משתמשים בדם של ילדים פלסטינאים להכין מצות לפסח,(דעה נפוצה בהרבה מקומות בעולם) מה תגיד לו?
תתיחס אליו ברצינות או שתצחק על הטימטום שלו?
QUOTE:ואני, ועוד הרבה מכרים שלי שעובדים עם אמריקאים מקבלים את התחןשה שלא ממש מעניין אותם מי אתה, גם בסמטלטוק.
נכון, ולמה זה צריך לעניין, ולאדם שגר 2 רחובות ממך זה כן מעניין? ממש לא ואתה יודע את זה, אז למה בדיוק אתה מצפה?
יש לי שכנים רוסיים וכול פעם שסבטלנה תופסת אותי מתחילה לספר לי על הילדים שלה(תמיד אותו סיפור) ואני רק מחפש איך לברוח, מה זה מעניין אותי שהבן שלה עבר מקולורדו לקליפורניה?
תהיה רציני.

חנן-ג'יפולוג
20-02-15, 09:21
חברים, חזרו בבקשה לפסים המקובלים כאן של תרבות דיון, של כבוד לשני ולדעות שונות, ואם זה ממש בלתי אפשרי, אז הימנעו מלהגיב.

ד ו ר ו ן
20-02-15, 09:54
גו׳
אני לא מספר את סיפור חיי בסמאלטוק, גם לא בארץ, ולא בשומקום.
אבל זו הויברציה שמשדרים לך הרבה יותר ממקומות אחרים.

כמו שאני מודע לזה שלישראלים יש תדמית x בעולם ומשתדל מאד להראות משהו אחר, גם אתה יכול לקבל שמהצד השני, יש מי שרואים את הממוצע המייצג את התרבות האמריקאית בצורה מסויימת.

אני יודע שלא כל אחד מוכן לקבל את התרבות הישראלית, ויש בה טוב ורע- אתה איכשהו מתייחס לתרבות האמריקאית כאל קרובה למושלמת.
אתה אמריקאי במהות, אתם רואים את העולם בזוית מיוחדת, ואתה לא חריג.

אני לא מתעלם, חבר שלי לא התעלם, הוא מה שהיית מכנה אפילו חננה, אין לו חותמת שחורה והוא מגדיר את החוויה האמריקאית כמוצלחת.

זה הפתיע אותו כמה מרובעים ונוקשים הוא פגש.

tzagi
20-02-15, 10:05
גו׳

זה הפתיע אותו כמה מרובעים ונוקשים הוא פגש.

ולא מפתיע אותי לשמוע גם את זה, אבל המציאות שונה, אין כול דבר מרובע או נוקשה, ברגע שאתה מבין את החוקים כללים והזכויות שלך, אין כול תלונות.
ידע זה כוח, מי שמבין-אין לו כול בעיות, מי שמתעצל ללמוד ולהבין יסבול, כמו בכול מקום אחר בעולם.

ד ו ר ו ן
20-02-15, 10:18
ולא מפתיע אותי לשמוע גם את זה, אבל המציאות שונה, אין כול דבר מרובע או נוקשה
ידע זה כוח, מי שמבין-אין לו כול בעיות, מי שמתעצל ללמוד ולהבין יסבול, כמו בכול מקום אחר בעולם.
ובגלל זה לווין אמריקאי זה מכולה 40פיט, ולוויין ישראלי ״חצוף״ זה בקושי מינימיינור..

וכשמצליחים לטוס עד עיראק (תקיפת הכור), בניגוד לתכנון היצרן, אז הנוקשים והמרובעים אומרים שזה לא ייתכן כי הם לא תכננו את המטוס ככה..

כשאתה ״רעב ורזה״, אתה הרבה יותר גמיש ויצירתי, וכשאתה עשיר ושמן,
אתה עשיר ושמן..

tzagi
20-02-15, 10:33
ו
אתה עשיר ושמן..

הלוואי, מהפה שלך לאוזני הבורא.

tamir128
20-02-15, 13:12
ג'ו, אם להתייחס למישהו בכבוד (כלומר להשתדל לא להעליב אותו גם אם הוא אומר שטויות) פרושו אצלך ללקק מגפיים, אז יש לך קצת עבודה בנושא...

Bernard
20-02-15, 14:51
חברים, חזרו בבקשה לפסים המקובלים כאן של תרבות דיון, של כבוד לשני ולדעות שונות, ואם זה ממש בלתי אפשרי, אז הימנעו מלהגיב.
ולכל היתר.

אני לא מגן על ג'ו או משהו כזה (והוא גם לא צריך..) אבל אני לא מבין את ההעלבויות פה.
מה קרה? רוצים פה נימוס "אנגלי"?
כולה ויכוח וכל אחד עם הסיגנון שלו ואני לא רואה פה חריג - כמו שאמרתי לדריש, תריצו חיפוש ותראו לאילו תגובות אני זכיתי במשך השנים... ואי אפשר להגיד שאני מנבל את הפה (חוץ מאיזה "גולם" או "קישקוש" מדי פעם..).
ויכוח... כולה ויכוח.
מספיק עם ה"להעלב" ו"להטיף" על סיגנון... אני בטוח שבשיחות הסלון/שיש בערב, בכל בית מצוי ועם החברים הכי טובים, הטונים עולים הרבה יותר..

דורון.
אני באמת לא מבין את הטענה/תוענה...
למה צריך להיות להם (לאמריקאים או לכל אחד אחר שאתם עושים איתו עסקים) מעניין ה"אתה"?
מה זה צריך בכלל לעניין אותם?
מה, הם באו לחפש חברים?
הם באו לשמוע "צרות"?
באו לעשות עסקים וחוזרים הביתה לחשבונות שלהם ולחיסכון הקולג' ולמשכנתא ולאיך יוצאים לדיג והמשחק של יום ראשון בלילה וכל הדברים שמעניינים אותם, חוץ מעבודה/עסקים - בדיוק כמו אצל הישראלים..

SHMBO לא אוהבת פה, באמריקה. חסר לה "ישראל". היא לא אוהבת את ה"שיטחיות" שלהם (דיברתי על זה כבר ואם לא, תגידו. אספר/אלשין) ועכשיו היא מבקרת כבר כמה פעמים ביפן - קטסטרופה!
פתאום האמריקאים נהיו שיא החביבות ולעומת הרובוטים המלוכסנים, המקום פה נראה לה חם ונעים...

אני לא יודע מה איתכם.. אבל אני, שוכח את השם של מישהו "חדש" שמכירים, משהו כמו שנייה אחרי שהוא אומר אותו...
אנטיסוציאלי. עד שהוא לא נכנס לחוג "המכרים" שלי, בשבילי הוא לא קיים.
ואני גם לא מנומס כמו "אמריקאי" - אני אפילו לא מנסה להראות חביב..שותק כזה.
ואני לא "תוצר אמריקאי".
לא תמצא אמריקאי "שישכח" את השם שלך... (יש להם גם שיטה לזכור ומדברים על זה בביה"ס - לא יפה לא לזכור שם של מישהו שהכירו לך)...
אז זה, האמריקאי, מנומס או טכני?
ואני, ישראלי או ... יפני?

אתם לא חברים - עסקים. לא אמור לעניין אותו אבל הוא מנומס מספיק לא להגיד את זה ולשאול "מה שלומך" ו... לא מצפה שאשכרה תתחיל לספר... זה לא.. מקצועי. זה לא מנומס..

וכן, דורון.
בגדול וברוב המוחלט של המקרים הם מרובעים.
נכון.
מאוד מעצבן.
אבל זה חלק מהשיטה - לכל אחד יש את ה-JOB שלו... יש גבול ברור איפה"גבול" ה-JOB שלו ובד"כ הוא לא יעבור אותו. זה לא ה-JOB שלו ... לעבור את הגבול..
זה מעצבן... אותי ואותך ועוד כל מיני... אבל זה לא מעצבן את האמריקאים. זה בסדר מבחינתם. ככה זה צריך להיות... מה שחשוב שכל אחד יעשה את ה-JOB שלו ואז גם לא יצטרכו לעבור את הגבולות ולאלתר..
כנראה שבגלל זה הם צריכים אותנו..

אני רואה את זה עכשיו מאוד ברור וקיצוני (ומגוחך בעיני) בעבודה החדשה של SHMBO... והיא בראש הפרמידה ומתסכלת למטה ו... מתפוצצת..
אבל אתה לא יכול להתכחש לעובדה, שכל זמן שהדברים מתנהלים "כמו שצריך", השיטה שלהם עובדת ובגדול...
הבעיות מתחילות שהעניינים לא עובדים כמו "בספר". אז אתה רואה את ה"חורים" שבשיטה. וזה נכון בכל תחומי החיים/חברה פה בלי קשר ל"שמן ועצלן" - הם לא עצלנים. פשוט יש להם... קצב אחר..
נראה אם SHMBO תצליח להכניס להם קצת "ישראליות" בתחת... שיתחילו לזוז קצת.

ושוב.
כולה ויכוח "שישי" מתמשך.
קצת צבע... תפסיקו להעלב - ואני שוב חוזר לויכוח שלי עם החבר (אנחנו "ביחד" מהגן ברמלה, דרך יסודי, וצבא..) בביקור האחרון בארץ.
צפונית לבאר שבע - אם תסתכלו טוב, בטח תראו שלטים שהכניסה לברנרד ולמר קלו אסורה, בטווח של 10 קמ'... צעקות אימים על... פנסייה תקציבית.
פרופורציות..

- - - Updated - - -

ואפרופו "פרופורציות"..
אני יודע שבארץ "סערה" וזיקני באר שבע רושמים ביומן שהגיע שלג...

פה, במדחום, מינוס עשרים (20-) צלסיוס... בלי לקחת בחשבון את הרוח...
בוקר טוב.

ד ו ר ו ן
20-02-15, 15:00
ראו בטלוויזיה את ראש עיריית דימונה אומר ששלח טרקטורים לפנות שלג של 5 ס״מ..

Bernard
20-02-15, 16:37
כמו שאמרתי... פרופורציות.

או.. העדרן.:rolleyes:

gp1
20-02-15, 19:02
דורון
שמן ועשיר מביא את המטוסים עם ארמדה מלאה כמו הצי השישי או צי אחר למרחק של 100 מייל מהמטרה ,

יש בדיחה על מזרחי ואשכנזי לוקחים הנשים והילדים לטייל , הילד של האשכנזים נכנס לבוץ ומתלכלך כולו , האמא אומרת לאבא : בוא מהר ננקה את ה"תכשיט",
אצל המזרחים האמא אומרת לאבא : שננקה ? עזוב, עזוב. נעשה חדש .

ד ו ר ו ן
20-02-15, 20:03
דורון
שמן ועשיר מביא את המטוסים עם ארמדה מלאה כמו הצי השישי או צי אחר למרחק של 100 מייל מהמטרה , .
וכולם רואים את האונייה שבועיים התראה מראש..

gp1
20-02-15, 20:39
http://www.bac.org.il/hbrha/article/bpryz-yvtr-btvh-al-tamynv-ltaamvlha-hatzynyt-yshral-2015-haya-hamkvm-haky-msvkn-lyhavdym?utm_source=Outbrain

עידו לוריה
20-02-15, 20:46
למה כלב מלקק את הביצים ? כי הוא יכול .
גם לכתוב כול אחד יכול כולל הכתב הזה .
סכנה מטרור יש בכול העולם גם פה .

עידו

נ.ב : ברנרד בחיאת תחזור לתמונות והטיול והמילקי / קרמבו / במבה , למה זה מתחיל להראות כמו עיתון ממוצע ואני כמובן לא קורא עיתון

shachar
20-02-15, 22:07
וכולם רואים את האונייה שבועיים התראה מראש..
זה חלק מההרתעה.
מלחמה לפי הספר כמו של הלגיון הרומאי...
לא הכל גרילה

ד ו ר ו ן
20-02-15, 22:46
עזבו צבא,
לחזור לסיפורי ברנרד.

boaz avrahami
20-02-15, 22:53
[emoji106][emoji106][emoji106]

Bernard
20-02-15, 23:11
כן.
הגיע הזמן.
עוד מעט אני הולך להביא את הגמד (יא' - 185) מביה"ס ואז אשב לכתוב/לשכתב את הפוסט על היהודים וכו'...

Bernard
20-02-15, 23:25
לשכתב=לשחזר...

yes1952
21-02-15, 01:09
אני קורא את התגובות ואני לא אוהב את חלקן
במקום שהתגובות תהיינה על סיפורי ברנרד המדהימים גולשים כאן לנושאים שלרוב הקוראים אין מושג בהם.
ג'ו חי כבר הרבה שנים בארצות הברית-אך הוא לא אמריקאי-הוא מהגר מרצון או מאין ברירה,
והתאקלמותו שם היא בדיוק מה שצריך מהגר להות,להיטמע בסביבה בה הוא חי,
ברנרד חי ורואה הכל דרך עיניים של ישראלי שחי וגדל ונשם וחונך כאן,
ויש עוד שחיו שם וחזרו מאלף ואחת סיבות,
אנו חברה בהתהוותה שבארבעים שנותיה הראשונות מתקופת העליה הראשונה ועד קום המדינה חיו תחת שלטון זר-עותומני ואנגלי (לפי הסדר)
היו כאלה שעלו וירדו היו שנולדו כאן וירדו-היו שעלו מחוסר ברירה ונושאים על גבם עד היום את טעויות קליטת ההמונים-דבר לא קל בכלל,
אבל בסך הכל של למעלה ממאה שנות התיישבות רצינית בארץ הגענו להשגים מרשימים שחלקם מעוררים גועל נפש אך בוודאי לא כאן המקום לכתוב עליהם,
מה כן טוב?
אני לפחותלמד מי הם האנשים מאחורי המקלדת שראשית מאחד אותם נושא האהבה ל-ג'נרל פרפס-או ל G P שהפך מהר מאוד לשם JEEP שהפך מהר לשם גנרי,
וכמו שאנו נהנים לקרוא על חוויות טיולים חילוצים שיפורים וכו'(נמאס לי לחפש את הפסיק)כך אנו נהנים מקריאת חוויות כפי שברנרד מגיש לנו,
אז תפסיקו להביא דוגמאות היסטוריות מפני שחלק מהדוגמאות המובאות אינן נכונות,
תפסיקו לנסות לנתח באופן פסיכולוגי כל דבר מפני שאתם חוטאים למדע ההמוניםולמען השם עזבו את המדינה בשקט ובחיי אין מה לקטר על החיים כאן-
אז מציקים לנו גונבים לנו שוטים לנו ומה לא,
בכל מדינה או למעשה בכל מקום בו יש בני אדם זה או אותו הדבר או קצת יותר טוב או הרבה יותר גרוע
רדו ממלחמות האגו ותנו לקרוא בשקט-וכן גם בנימוס-סליחה זו לא מילה גסה
אז סליחה ותודה
תודה

tzagi
21-02-15, 07:42
אמריקאי: שלום מה שלומך?
ישראלי: אל תשאל חמתי נפטרה, גנבו לי את הרכב, מס הכנסה עיקל לי את החשבון בנק ואני לא מוצא את האייפון
אמריקאי: הממ תגיד, בדקתה בבויידם?

לדורון ואחרים: מחזק את דברי ברנרד (ולא תגידו שהוא "משוחד כמוני")
תרבות שונה ומנהגים שונים ולא בהכרח יותר גרועים ממה שאתם מכירים מהבית. שונים כן, פחות טובים ממש לא.

בנושא קצת שונה ולמי שמעוניין לדעת מאיפה אני בא.
נולדתי באוקראינה, בגיל צעיר ההורים עלו לארה'ק אבל זה לא החזיק הרבה זמן, די מהר מצאתי את עצמי בטהרן, המפרץ הפרסי,קניה וניגריה, סיבוב של מעל ל 10 שנים. כך ביליתי את הילדות שלי, ראיתי וחוויתי הרבה דברים שאתם רק יכולים לחלום בחלום רע. ראיתי מהפכות, ערים שרופות לאדמה, קופים למאכל,גופות במצבים שונים של רקבון באמצע הרחוב היו עניין יום יומי עם פחות חשיבות מכלב שנדרס.
בסופו של הסיבוב הגענו ללוס אנג'לס בהתחלת שנות ה80.
מה אני מנסה להגיד? יש לי למה להשוות, אני רגיל ומסוגל להסתגל לתרבוייות שונות כי ככה גדלתי, כמו כן אני מודע ומקבל שבכול מקום בעולם החוקים שונים ואני טורח ללמוד אותם לפי הצורך משהו שאי אפשר להגיד על הרבה שבאים ומצפים שדברים יעבדו ויתנהלו בדיוק כמו בבית,ויותר גרוע כשהם מכניסים את עצמם לצרות הם מאשימים את כולם חוץ מעצמם, האמריקאים אטומים, הם מרובעים הם צבועים ועוד פניני חוכמה כאלה ואחרים.
אל תהיו עצלנים, תלמדו את החוקים המקומיים ולא יהיה לכם על מה להתלונן ובאחריות, הכול כתוב,הכול ברור ואין כול הפתעות וזה נכון לכול(טוב,כמעט) מקום בעולם.

יואב פולס
21-02-15, 10:10
עזבתי את השרשור הזה באחד משלביו המוקדמים. חזרתי לעמודים האחרונים. חבל. זו היתה טעות.
חפירה של משועממים (שלא לומר שגלי מוח) שמתווכחים על שום דבר.
סליחה על הישירות הבוטה...

yes1952
21-02-15, 21:44
יואב ואם לא נסלח יקרה משהו?לא
אתה לא אוהב אותו וזה בסדר-
אך מספר הצפיות שהוא גורף מדבר בעד עצמו
בסך הכל זה שרשור מעניין

Derish
21-02-15, 23:13
תכל'ס, שרשור קלאסה. לא יודע למה אתה מתלונן.

את הפוסטים האינפורמטיביים של ברנרד לא קשה להבדיל מן התבן, ומי שלא מעניין אותו הבבל"ת שלנו יכול לדלג עליו בקלות.

אז גלשנו לכמה כיוונים אחרים פה ושם... מה לעשות, אינטרנט. סה"כ העסק מתנהל כמו גרסה לבנטינית של ויכוח ידידותי בפאב.

https://www.youtube.com/watch?v=RdR6MN2jKYs

tamir128
24-02-15, 16:34
אני רק אניח את זה כאן...

https://www.youtube.com/watch?v=AOKYQZLOEhQ

boaz avrahami
25-02-15, 01:26
ברנרד, אני מקווה שלא נהפכת רגיש ונעלב.
פה אצלנו זה לא כמו אצלכם... לכל מתוסכל מותר להעיר הערה ואפילו להכריח דייל למכור לו שוקולד באיומי רצח

tamir128
25-02-15, 20:46
זה בסדר, כמה ימים להתאושש, ואז יחזור לפתע ויספר שהיה באמצע יציקת גג שאי אפשר להפסיק באמצע (בעצם אצל היאנקים הכל מעץ) או ללכת ליום הורים ושאר תרוצים.
אני? מוואה? נעלב?! :cool:

gp1
25-02-15, 23:22
https://www.youtube.com/watch?v=AqNH0hDqVu4

tzagi
26-02-15, 09:25
האישה סחבה אותי להופעה של שלום אסייג,
http://i1125.photobucket.com/albums/l593/tzagi1/2015-02-25%2021.01.26.jpg (http://s1125.photobucket.com/user/tzagi1/media/2015-02-25%2021.01.26.jpg.html)

לא רך שהייתי צריך להתרחץ, להתגלח ולהתלבש ....בכול זאת היה די משעמם, בואו נגיד שהוא לא ישראל קטורזה, בהופעה שלו נהנתי. אפילו מאד להפתעתי.

הנה הכרטיסים, שלא תגידו שעובדים עליכם.
http://i1125.photobucket.com/albums/l593/tzagi1/2015-02-25%2023.26.34.jpg (http://s1125.photobucket.com/user/tzagi1/media/2015-02-25%2023.26.34.jpg.html)

Derish
01-03-15, 15:49
עד שברנרד ימצא את המוזה, הבטחתי לספר על הפירוקיה ההיא בלוס-אנג'לס.

במהלך הנסיעה האחרונה לחוף המערבי עצרתי לכמה ימים אצל בן, בשאיפה לראות את העיר דרך עיניים מקומיות ולא מגג של אוטובוס דו-קומתי (כאלה יש לנו מספיק באנגליה). בן לא אכזב, ובמקום ללכת להצטלם עם השלט של הוליווד נסענו לאחד האזורים התעשייתיים של העיר בהם השפה המדוברת היא ספרדית. בין רצף של מגרשים מגודרים עצרנו באחד שבחניון שלו היה דוכן למכירת כלי עבודה. כבר סימן טוב.

96322

שילמנו שני דולר לג'נטלמן השחום בדלפק, קיבלנו חותמת על פרק היד והמשכנו אל הלובי:

96321

96320

96323

שם עמדו לרשותנו מריצות, ג'קים למנוע וכמה אביזרים נוספים שאפשר היה לקחת בתשלום סמלי. היו שם גם קונטיינרים של ג'אנטים, צמיגים, סמלים ושאר חלקים קטנים בתפזורת.

ואז הגענו למופע המרכזי:

96324

96326

96325

אלו רק שלוש תמונות מייצגות בשביל להבין את הרעיון. בגדול, מגרש ענקי עם חלקות מוגדרות לפי ארץ יצור, בכל אחת מהן כמה עשרות מכוניות עם רמות שונות של נזק. באים, מוצאים את החלק הנחוץ לנו, מפרקים עצמאית ואז משלמים בקופה ביציאה לפי מחירון קבוע מראש. אדגיש: מחירון שאינו תלוי במכונית הספציפית ממנה פירקנו את זה, בגחמותיו של בעל הבית או ברמת הייאוש שאפשר לזהות בעינינו. פשוט, הוגן וקל.

והנה עוד טאץ' נחמד שאהבתי:

96327

סיימת להזיע ולהתלכלך בפירוקיה עם פדרו וחזוס? בוא תשטוף ידיים! אשכרה שמו שורה של כיורים עם סבון גרגירים ביציאה ליד הקופות, ואפילו יש שם עמדת שטיפה לעיניים למקרה שהשפרצת על עצמך קצת נוזל קירור בטעות כשניסית לפרק את הרדיאטור.

אם נסתכל רק על כמות התאונות וכלי הרכב המושבתים בישראל, על פניו מתבקש שיהיו מגרשים כאלה גם שם. כמובן שזה בחיים לא יקרה, כי מי ירצה להתלכלך ולתקן לעצמו את האוטו (או אפילו סתם לחפש בעצמו את החלקים) כשאפשר לשלם למוסכניק ולתבוע את הביטוח. ואיזו חברת ביטוח תוותר על הכנסות כאלה... מכל התאונות, ה"אובדנים להלכה" והגניבות שמתרחשות בארץ. אבל בסדר, מותר לחלום.

בשביל לסובב את הסכין עוד קצת, אשוב ואציין שזה היה רק מגרש אחד מתוך כמה. יש שם גם כאלה שמתמחים ביצרן ספציפי, או במכוניות יוקרה, או במשאיות. יש משהו לכל טעם. זאת האמריקה שאני מעדיף לזכור. לא ההיא שדיברנו עליה קודם.

lizard
01-03-15, 17:41
על מה אתה מדבר דריוש? יש פירוקיות גם בארץ ודי מלא. לחבר שלי היתה פירוקיה של רכבים בני 0-3. רכבים שהביטוח הוריד מהכביש (הם עבדו עם שלמה סיקסט). החסרון הוא שלפעמים יושבים הרבה על סחורה עד שמוכרים. בכל זאת מכוניות חדשות.

הסיבה שלא יתנו לך לפרק סבארץ לבד היא 1. אף אחד לא סומך עליך, ובצדק. 2. ביטוח. בארה"ב כל הנושא של ביטוח ואחריות שונה לגמרי.

Derish
01-03-15, 17:58
פירוקיות אכן יש, יצא לי לבקר בכמה מהן. השוני הוא ביחס, בתמחור ובחוויית השירות, אם אפשר לקרוא לזה ככה.

lizard
01-03-15, 18:03
זה נכון, ליגה אחרת

tzagi
01-03-15, 22:32
בן לקח אותך לפה
http://www.lkqpickyourpart.com/locations/LKQ_Pick_Your_Part_-_Sun_Valley-263/

רק חבל שלא סחב אותך גם בלוק אחד דרומה לפה
http://www.aadlenbros.com/

הרבה יותר מעניין, המקום נוסד ע'י שמואל אדלמן,(ישראלי) ב61 והוא היה אספן זבל לא קטן (נפטר לפני כ10 שנים)
יש שם כמות אדירה של רכבים מסרטים משנות ה60 ועד שנות ה90 וכול מני רכבים מוזרים ונדירים, מדובר במאות אם לא באלפים.
המקום בנוי מ4 מגרשים שונים
1 לאמריקאיות 1 למיובאות (שנייהם בשרות עצמי) 1 ג'אנק ירד רגיל והאחרון מלא באוסף הזבל של שמואל
יצא לי בעבר לבקר במגרש האחרון, חוויה מוטורית שאין כמוהה. רק חבל שהכול יושב ונרקב והבן הנבלה שלו חושב שהוא יושב על מכרה זהב ומבקש מחירים לא נורמליים, שירקב עם שאר הגרוטאות שלו.

tamir128
01-03-15, 22:39
בארץ הכל יותר יעיל ונוח!
יש משחטה מסודרת שמביאה סחורה לקמעונאים.
אם צריך דחוף / חלק נדיר וכיוצ"ב, יש מחירון אקפרס, לדוגמא דלת ימין אחורית בצבע מסויים של דגם מסויים בשנתון מסויים - רק תזמין ותקבל!

מספיק עם הרגשי נחיתות, יש בארץ גם יתרונות!

Derish
01-03-15, 22:56
בן לקח אותך לפה, רק חבל שלא סחב אותך גם בלוק אחד דרומה לפה.
נדמה לי שזו הייתה תכניתו המקורית, אבל הם היו סגורים ביום ראשון ולכן הוחלט ללכת אצל המקסיקנים.

עברנו ליד המגרש השני בדרך הביתה בשביל להתרשם מהמעט שאפשר היה לראות מעבר לגדר, ואכן היו שם כמה יצירות מעניינות.

tzagi
02-03-15, 01:00
נדמה לי שזו הייתה תכניתו המקורית, אבל הם היו סגורים ביום ראשון ולכן הוחלט ללכת אצל המקסיקנים.

עברנו ליד המגרש השני בדרך הביתה בשביל להתרשם מהמעט שאפשר היה לראות מעבר לגדר, ואכן היו שם כמה יצירות מעניינות.

כנראה היה חג יהודי(הם סגורים בודאות), אחרת הם פתוחים בימי שבת וראשון, לפחות המיגרשים בשרות עצמי.

ואגב, לא הלכתם "למקסיקאים" המקום שייך לחברה ענקית ויש להם את אותם מגרשים מחוף לחוף. בקליפורניה לבד יש יותר מעשר.

http://www.lkqpickyourpart.com/locations/

Derish
02-03-15, 02:15
אני שמח שהבהרנו את הסוגיה החשובה של "מי הבעלים" במקום שאין בו אדם לבן אחד ברדיוס של עשרה קילומטרים.

בכלל, אני מגיע למסקנה שבהיבטים רבים המקסיקנים באמריקה הם כמו הרוסים בארץ. (ובהגדרה הזאת אני כולל את כל יוצאי ברה"מ, כי תכל'ס...)

tzagi
02-03-15, 03:44
אני שמח שהבהרנו את הסוגיה החשובה של "מי הבעלים" במקום שאין בו אדם לבן אחד ברדיוס של עשרה קילומטרים.

ממש לא נכון,
הייתה במקום מסויים שמיועד לקהל מסויים.
למעשה זה ככה
1 הרוב המוחלט של הפרוקיות באזור הנ'ל הם בבעלות ארמנים, רוסים קוראנים ושאר חלאות מרחבי העולם
2. הרוב המוחלט של העובדים (עבודה שחורה) וגם הקליינטורה באזור הם ממרכז אמריקה.
3. אתה קורא להם מקסיקאים אך למעשה רובם לא מקסיקאים אלא ממדינות שונות ממרכז אמריקה, זה נכון שרוב הלטינים בדרום קליפורניה הם ממוצא מקסיקאי אבל לא בהכרח באזור המדובר. סתם לידיעה כללית.

Derish
02-03-15, 04:26
סתם לידיעה כללית? גם אם הם הגיעו מגואטמלה - בארה"ב הם מקסיקנים. כמו שאני נולדתי באוקראינה, אבל בישראל אני רוסי. אני לא הולך עם המידע הזה למשרד הפנים, זה בסה"כ אמצעי רטורי המתאר אנשים דוברי ספרדית. (סליחה, קסטיליאנית.)

ואני בטוח שביום חול הרדיוס היה מצטמצם לקילומטר אחד או פחות, אבל באותו יום ראשון אף אחד באזור התעשיה הזה לא עבד... חוץ מהמקסיקנים. והאדון הבנגלי בתחנת הדלק.

tzagi
02-03-15, 05:50
אולי בשבילך גם כול מי שיש לו עיניים מלוכסנות זה סיני אבל יש כאלה שיודעים איך להבדיל לפי השפה והמראה.

lizard
02-03-15, 06:59
אולי בשבילך גם כול מי שיש לו עיניים מלוכסנות זה סיני אבל יש כאלה שיודעים איך להבדיל לפי השפה והמראה.
+100

Derish
02-03-15, 08:55
אנשים כמוך הם המצפן המוסרי של העולם הזה. מה היינו עושים בלעדיהם.

חנן-ג'יפולוג
02-03-15, 08:57
חדל.

opl
02-03-15, 21:35
יש כמה דברים שאני מקנא בהם בכל פעם שאני מגיע לארה"ב בעיקר בדרום

- על הרכב הזה שילמתי 217 דולר ל10 ימים, סכום זהה הוצאתי לאחורנה בארץ על השכרת פגו 107 אוטומטית ל8 ימים.
96368

דוגמא למבנה בפארק שביקרתי בו בזמן החופשי שהיה לי, מדובר בפארק אופניים מסודר עם 10 ק"מ של שבילי אופניים בדרגות שונות, רוכבי אופניים לא פגשתי שם (בשבת) אנשים שזורקים פריזבי לפחי מתכת דווקא כן ולא מעט.
מבנים כדוגמת זה היו פזורים בו, רובם עם עצים מוכנים להבערה.
96367

96369
אני לא יודע אם באמת אוכפים את החוק להכנסת אלכוהול אבל את הבירה (דוג פיש הד) שהבאתי השארתי הרכב.

96366

אצל דיקס - חנות למחנאות, בוולמארט שביוסטון היו גם דומיי רובי סער M16 ארבע מאות דולר וזה שלך. מה שהורג אותי כל פעם מחדש זה הרובים הוורודים, יש גם של הלו קיטי.

96371

boaz avrahami
02-03-15, 21:40
ברנרד, איפה אתה לכל השדים?
הוציאו גלקסי שש והוא עדיין פחות טוב מהאייפון :-)

JEEP GC V8 98 IR 3.5
Honda 300ex

OFF-RoaD
02-03-15, 22:12
מסכים. הוציאו את כל היתרונות של הסדרה. והכניסו את החסרונות של האייפון. מזל שיש כמה חברות אחרות שעוד מייצרות אנדרואידים לגיטימיים.

gp1
03-03-15, 20:44
אני לא יודע אם באמת אוכפים את החוק להכנסת אלכוהול אבל את הבירה (דוג פיש הד) שהבאתי השארתי הרכב.

96366

אוכפים ובטח שאוכפים.
אבל.......
ככה שותים אלכוהול בציבור באמריקה . :
http://farm3.static.flickr.com/2391/2251859721_92149d31d4.jpg
אסור להם לפתוח את השקית ולכן "הם לא יודעים מה יש בתוכה" , אבל .... הם יודעים , אתה יודע , ואתה שותה .

Bernard
03-03-15, 23:07
זה בסדר, כמה ימים להתאושש, ואז יחזור לפתע ויספר שהיה באמצע יציקת גג שאי אפשר להפסיק באמצע (בעצם אצל היאנקים הכל מעץ) או ללכת ליום הורים ושאר תרוצים.
אני? מוואה? נעלב?! :cool:
מה נעלב? מי נעלב? ברמלה לא שמעו על דבר כזה נעלב...
מי שנעלב... טוב.. אני לא רוצה להשתמש במילים גסות..

ברנרד, איפה אתה לכל השדים?
הוציאו גלקסי שש והוא עדיין פחות טוב מהאייפון :-)

JEEP GC V8 98 IR 3.5
Honda 300ex

האמת. זה הוציא אותי מהכלים..

אבל קודם כל התנצלות..
סליחה...
אני יודע (מאז קרקרק נגד קרקר) שלא ככה מבקשים סליחה אבל... אני כולה מרמלה, וגם זה קשה לי לכתוב.. סליחה..

אז ככה.
כנראה שבזמן האחרון הייתי (ויותר גרוע - נראיתי) יותר מידי נינוח ושבע רצון ו..נהנה מהחיים (כשהגמדים בביה"ס) וחיישן התנועה שעלי, לא סימן תזוזה אצל SHMBO אז...
כנראה שנגמר... לזמן הקרוב.

הטילו עלי (נדמה לי שהזכרתי משהו) להיות אחראי על שמירת הערך של חסכונותינו הדלים... שלא ישחקו (ובאיפלציה האדירה שיש פה, ברור לגמרי שזה רק תירוץ להציק לי).
בקיצור יצאתי לחפש איזה בית או שניים להשקעה.
קיוותי שאני אלך לפה ולשם ואתן איזו הצעה מופרחת או שתיים וכך אעביר את הזמן, חיישן התנועה ישדר "מאמץ" ומהון להון... יעזבו אותי בשקט..
אז קיוויתי..

נתתי הצעה על בית של שתי קומות (שתי דירות) והמפגרים האלה, בבנק (הבית עוקל ע"ע הבנק) לא מבינים עניין... קיבלו את ההצעה - עכשיו איך יוצאים מזה:(..

מאותו רגע, התחילו להתגלגל הדברים בקצב לא כ"כ בריא, לפנסיונר של המדינה (שאין לו מושג בעסקים ובטח לא בבנייה/שיפוץ).
לא זוכר מי תאר פה איזו נסיעה במכונית פורמולה פורד... ככה אני מרגיש - ממהירות נינוחה של פנסיונר, למאתיים קמ"ש בשתי שניות...
עצוב מאוד.

מסדר יום עמוס, של משימה ביום (לקנות חלב למכונת הקפה) פתאום אני צריך להיות אחראי לקנייה ושיפוץ בית, לתאם בין בעלי מקצוע (ולקבל הצעות מחיר... את מי זה בכלל מעניין. מה לי ולכספים? שיקחו כמה שרוצים רק שיעזבו אותי בשקט) ולהחליט איך יראה כל חדר (את מי זה מעניין? ממילא אין טלוויזיה... מה טלוויזיה - אין חשמל..)... אשכרה "סדר יום" ופגישות ולוחות זמנים ומתברר שהנוט 3 יודע לקבל שיחות?!?!?! יענו גם ... לתקשר עם אמריקאים... באנגלית.. אוףףףף.

בקיצור, מתרוצצים.. עצוב מאוד.

וגם SHMBO היתה ביפן לשבוע ועכשיו איזה כנס הארי במנהטן ולא נראה לי שהרשויות פה יסתכלו בעין יפה, אם אזרוק את הגמדים מהבית, שיעזבו אותי בשקט, בקור של מינוס עשר מעלות צלסיוס (הזכרתי שבבית ההוא אין חשמל = אין חימום... וגם לא בכל החלונות יש.. זכוכית...:(:().
וגם הגיע חבר מהודו (לא הודי - ישראלי שחי בהודו... ועובר אוטוטו ליפן..) שרצה לראות פרה שלא מטיילת לו בחצר ומחרבנת על האוטו ושאשכרה ממלאת את הייעוד שהטיל עליה הקדוש ברוכו... להיות סטייק מידיום-רייר.. (מפגרים ההודים האלה... מתים מרעב והאוכל הולך ברחובות ו... אוכל להם את האוכל..).

ואז...
בנוסף לכל...
למרות שחיכיתי עם הנוט 4, רק מתוך סקרנות, מתברר שסמסונג מתקרבים לאפל = טלפון "סגור".
אין להחליף סוללה ואין הרחבת זיכרון והוא מזכוכית...
קוראנים מפגרים.
אז נכון שהוא הרבה יותר חכם ומתוחכם וחזק וגיבור מאייפון 6 (בו-עז!!) אבל... באימש'להם... מה זה החארטה הזה?
שבוע הבא אני לוקח את הנוט 4 (במקום ה-3) ונראה לי שזה סוף הרומן שלי עם סמסונג...
אלא אם הנוט 5 (או איך שיקראו לו) ממש ימצא חן בעיני.
ולא - לא הפכתי עשיר.
אני בדיל כזה שאני מוסיף $3 לחודש ומחליף מה-3 ל-4... כולה $3.

אז...
אני מתנצל על העלמות (גם קיבלתי בראש ומהחברים בארץ..) - פשוט אני מנסה להסתגל ולג'אנגל עם לוחות זמנים של איזה שעתיים עבודה ביום... וזה די קשה... ועצוב... מאוד.
עכשיו אני מתחיל להבין את ה"אנטי" של בועז על כל הפנסיונרים הבני ז#%*#% האלה... אוכלי חינם... ואנחנו צריכים לעבוד..
אין צדק בחיים.

וקצת ברצינות...

בעקבות התפוצצות הבועה הזו, של הנדל"ן, יש פה הרבה "הזדמנויות"... אפילו לדביל כלכלי כמוני - בטח ניר יידע לתמצת את זה אבל בגדול... אנשים לא יכולים לשלם משכנתא -> הבנק מעקל את הבית -> מוכר בזיל הזול -> אתהקונה ומשפץ ומוכר בהרבה יותר.. או משכיר במחיר מלא ("בועת" השכירות עדיין לא "התפוצצה").
תארו לכם מה מישהו כשרוני יכול לעשות פה (ועושים.. שלא יהיו לכם ספיקות).

אז קניתי איזה בית במחיר די מצחיק והשיפוץ שלו יעלה אפילו יותר ממחיר הקנייה והתשואה אמורה להיות פנטסטית (באחוזים)..
אני אנסה לשתף ולהעלות פה את סיפור "העסק", לא מתוך נקודת מבט של איש עסקים (אני.. איש עסקים... פחחחח) אלא מנקודת מבט של אהבל מרמלה שפתאום נעשה קבלן ובעלבוסטע...
ואם זה ייצא כאילו שאני משתחצן... אני לא!
אני די נדהם מאיך שעושים פה עסקים... גם טאמבלים כמוני..
נקווה שלא ניפול.. יותר מדי..
עוד הרפתקה.

ולא שכחתי. אני חייב לכם את "יהדות".

Bernard
03-03-15, 23:27
אוכפים ובטח שאוכפים.
אבל.......
ככה שותים אלכוהול בציבור באמריקה . :
http://farm3.static.flickr.com/2391/2251859721_92149d31d4.jpg
אסור להם לפתוח את השקית ולכן "הם לא יודעים מה יש בתוכה" , אבל .... הם יודעים , אתה יודע , ואתה שותה .

נכון מאוד... כמעט.

אסור לבדוק מה יש בשקית אבל אם מוצאים אצלך באוטו, מכל סיבה שהיא, בקבוק או פחית שתייה אלכוהולים פתוחים... אתה מזה בצרות...

פה, בניו ג'רזי, בכלל משוגעים.
אסור למכור שתייה אלכוהולית בשום חנות, אלא ביעודיות לאלכוהול - חנויות ענק של בירות ויין וכל מה שאתה לא רוצה (מליון סוגים ואחד) ותמיד - אבל תמיד - מבקשים ממך ת.ז. בקופה...
כאילו, מה הם חושבים, שקרח כמוני, עם קמטי "הבעה" (במיוחד בין הגבות... הזועפות תמידית), כרס ושתי ילדות מתרוצצות וצועקות "אבא, אבא" (הגדולה) ו"DADDY" (הקטנה), הוא בן פחות מ-21?
ואם כן... כזה מסכן, שנראה ככה (שלא לדבר על הקרציות הצעקניות)- לא תיתן לו איזה בקבוק בירה... כחריג?
SHMBO, כשהם מבקשים ממנה ת.ז., תמיד אומרת להם Thank you. Its so nice of you….

אמריקה..

boaz avrahami
03-03-15, 23:28
ברוך השב. קצת דאגתי והתגעגעתי...

עידו לוריה
04-03-15, 07:56
בלי תרוצים אתה מרגיל אותנו לעידכון יומי ואז לוקח את זה ???
מה נראה לך , גם לנו יש את שמונה מאתיים אפשר להצמיד עליך לווין תנועה , קבלן עלק , ועם כבר אז אולי תעשה פה מבצע לחברי גיפולוג על קניית נדל"ן בארה"ב .

עידו

ניר ל
04-03-15, 09:53
אם תגלה/ גילית שאתה יכול עדיין להשיג תשואה נאה על נכס, אז יש לך יופי של הזדמנות למנף את זה ולהרוג שתי ציפורים.
א- את השעות המתות.
ב- לעשות מזה כסף .

בישראל יש הרבה חכמים, אבל הם לא שם.
אתה שם, אתה ממילא לומד את הנושא ומתמצא בו, לא יחסרו משקיעים שיצטרפו להשקעה מהסוג הזה.

Bernard
04-03-15, 14:54
שוב - מתנצל..

עכשיו 7:45... הסיבה היחידה שאני עעדיין בבית, היא שצריך לקחת את הגמדה הגדולה לרופאת השיניים (גם עסק אלופי... יישור שיניים. אספר בהזדמנוןת.. למה האמריקאים כ"כ מצליחים בעסקים - השיטה.. השיטה).

ניר, עידו וכל מי שכותב לי..
עסקי הנדל"ן פה, בארה"ב, זה אחד הדברים עם התשואה הגבוהה ביותר ולא אני גיליתי/המצאתי את זה..
מאוד מושך ומאוד קל ומאוד מכניס, למי שיש "חוש" (ולא צריך יותר מידי) וקצת כסף פנוי (למי שיש "קרדיט" גם לא צריך כ"כ הרבה כסף...) והמון ישראלים (מישראל)... נופלים בפח שטומנים להם... ישראלים אחרים (מארה"ב)...לא כולם "תחמנים" אבל בהחלט יש וזה אפילו "מייצג".
אני אסביר על זה בפירוט.

ולא.
אני לא "מארגן" השקעות.
בקושי יש לי אומץ לסכן את הכסף שלי, אז להיות אחראי על כסף של אחרים?? ממש לא.
פחדן..

כמו שאמרתי, כדי לעשות פה עסקים, לא צריך להיון באפט ולא חכמים ולא נעליים... מספיק להיותקצת אמיץ... קצת.

יאללה.
למיישרת השיניים ומשם לבניין ואח"כ נספר קצת על "עסקי הנדל"ן" באיזור.
בדקנו את זה די לעומק, כשג'קה עזבה את העבודה הקודמת... לפני פחות משנה... עבודת מחקר... גם עם הרגליים..

Bernard
04-03-15, 15:51
רק שתבינו עם מה מסיעים ילדים, שבאו ליישור שיניים, לביה"ס... זה שירות של המרפאה... http://tapatalk.imageshack.com/v2/15/03/04/8b1780d5073028ca6679242bfc01034e.jpghttp ://tapatalk.imageshack.com/v2/15/03/04/a0cab3039105faa5b18bdd73f5d44862.jpghttp ://tapatalk.imageshack.com/v2/15/03/04/bb6853ad0efbfb7a744226bca00723b8.jpg

Bernard
04-03-15, 16:16
http://tapatalk.imageshack.com/v2/15/03/04/952d21f268df01cb4e1c51438fc1ef14.jpghttp ://tapatalk.imageshack.com/v2/15/03/04/38c90d8e35fa8d88c4f0de86a717f6af.jpghttp ://tapatalk.imageshack.com/v2/15/03/04/6aa9213aad4bcf0b32d62da2e82c7d26.jpghttp ://tapatalk.imageshack.com/v2/15/03/04/f8a2ebcb227dfa1550d5dafe0724cbe2.jpghttp ://tapatalk.imageshack.com/v2/15/03/04/9023f600e6c37868c19e288ada7369fe.jpgתמונ ות של המרפאה... יותר קל להעלות בטאפטוק.
אח"כ אסביר מה רואים/השיטה...

tzagi
05-03-15, 10:10
אם יש התעניינות רצינית בנושא הנדל'ן אני יכול לכתוב משהו יסודי על הנושא.
תודיעו ותקבלו. ברנרד גם ככה יהיה עסוק עם החירבה החדשה שלו.

boaz avrahami
05-03-15, 10:26
ג׳ו, אני מאוד אשמח

עידו לוריה
05-03-15, 11:29
ג'ו גם אני ישמח לשמוע

עידו

ניר ל
05-03-15, 12:18
ברור שיש התעניינות !

ניר ל
05-03-15, 12:40
עדי גורל הוציא ספר בנושא כבר בשנות השמונים,
אפשר לפשפש קצת באתר שלו שאין לי מושג עד מתי הוא מעודכן,
http://www.gicg.co.il/About.htm

מה שהשתנה מאז ועד היום דרך התפוצצות בועת הנדל״ן זה היכולת לקבל שם מימון. בזמנו גם זרים יכלו לקבל מימון יחסית גבוה לקניית נכס וניתן היה לצבור נכסים עם הון עצמי מזערי, כאשר השכרת הנכס משלמת את ההלוואה, כעבור 10 שנים הנכס בבעלות מלאה ואין חשש מאינפלציה כי ההחזר הוא דולרי קבוע והוא למעשה נשחק עם השנים.
כאמור, במשך הזמן גם האמריקאים גילו את הפוטנציאל והמחירים נופחו, אבל כעת עושה רושם שיש עדיין הזדמנויות לעסקאות מוצלחות.
מה שנשאר זה לא ליפול לנוכלויות ... כמו שברנרד רמז . זו גם הסיבה שאני באופן אישי לא התפתיתי להיכנס לזה למרות שברור היה שהכסף מונח על הרצפה.

Bernard
05-03-15, 17:34
ממש כך, ניר.

נוכלויות ממש, לא כ"כ תמצאו פה אבל צריך להבין איך (במיוחד הישראלים... ולא כולם) עושים פה "עסקים" עם אחיהם בארץ הקודש..
אם הכללים ידועים (כמו בכל דבר) והסיכונים מקובלים, יש פה מציאות בכל פינה..

וחירב'ה, אפילו לא מתחיל לתאר מה שקניתי...
אבל הפוטנציאל... פנינה..

ושלא תקבלו את הרושם הלא נכון - לא הפכתי לאיל-נדל"ן.
זה הבית הראשון שאני קניתי:

מחיר קנייה (כולל כל ה"מסביב") - 58K$.
שיפוץ - קצת יותר מ-60K$(במקרה הגרוע ביותר, לאור הממצאים - נקווה לפחות).
שווי, אחרי שיפוץ - קצת פחות מ-200K$ (סולידי)
השכרה - בערך $1300 לחודש, לדירה (סולידי. יש 2 + איזה בית עסק במרתף..).
מיסים (על חשבון בעל הבית) - בערך 6K$ לשנה.
+ שטח גדול, לעוד בית בן 2-4 דירות... מתוכנן לקיץ..

ויש בעיר הזו הרבה כאלה - הרוב מה שנקרא סינגל פמילי (בית 1 = דירה 1) ואז שכ"ד הןא בערך $1400-$1600 לחודש והמיסים 3K-4K לשנה..
מחיר בית שכזה, חד משפחתי, לפני שיפוץ - 30K$-60K$, כשבמחירים היקרים יותר, השיפוץ מינורי (10K-20K), כשהשווי, אחרי השיפוץ יכול להגיע ל-200K$, בגדולים יותר..

Derish
05-03-15, 22:52
קצת קשה לראות את התמונה המלאה, אבל נדמה לי שכתבת באחד הפוסטים הקודמים שוורהיס הוא פרבר מנומנם יחסית. יהיה שם למי להשכיר את הדירה/בית לאחר שיפוץ? או שהשאיפה היא למכור ולהמשיך הלאה?

וגם: למיטב ידיעתי במדינות מסויימות יש הקלות מס אם מוכרים בית ומשקיעים את הכסף בקניה של בית אחר, נדמה לי שזה גם מותנה באיזשהו פרק זמן מקסימלי. קיים דבר כזה גם בארה"ב/ניו ג'רזי?

Bernard
06-03-15, 03:37
איזה יום...
בשקט בשקט ובלי הטרראם האופייני בתיקשרות, נפלה עלינו אחת הסופות הגרועות ביותר החורף... לפחות מבחינת כמות השלג...
סיוט... בעיקר בגלל שהייתי צריך לצאת מבית.

דריש.
וורהיס אכן מנומנמת (כשהיא ערנית לחלוטין) אבל הביקוש להשכרה גבוה הרבה יותר מההיצע - תזכר מדוע קנינו את הבית שלנו...

בכל מקרה, לא קניתי בוורהיס.
הבתים פה יקרים פי כמה והמיסים גבוהים פי שלושה לפחות (תלוי בגודל הבית).

אני קניתי בעיר שנמצאת במרחק של כ-30 דקות צפונה, על ה-I295, שנראת ריברסייד (Revirside).
זו עיר "צווארון כחול".
אני אפרט בהמשך.. פשוט רק עכשיו (שמונה וחצי בערב), אחרי שחזרתי מהבית, גמרתי לפנות קצת את השלג...לא כיף.

עכשיו מקלחת ולגרש את הגמדים (היום לא היה ביה"ס ויש להם מרץ... לא משהו ששתי סטירות לא יכולות לפתור...) ואח"כ אספר קצת על עסקי הנדל"ן..

- - - Updated - - -

דרך אגב..
"מיסים" - הכוונה לארנונה ומיסי חינוך וכו'...
אלה הוצאות שחלות על בעל הבית וכשיש משכנתא, המיסים/ארנונה מתווספת למשכנתא.

Bernard
06-03-15, 04:41
http://tapatalk.imageshack.com/v2/15/03/04/952d21f268df01cb4e1c51438fc1ef14.jpghttp ://tapatalk.imageshack.com/v2/15/03/04/38c90d8e35fa8d88c4f0de86a717f6af.jpghttp ://tapatalk.imageshack.com/v2/15/03/04/6aa9213aad4bcf0b32d62da2e82c7d26.jpghttp ://tapatalk.imageshack.com/v2/15/03/04/f8a2ebcb227dfa1550d5dafe0724cbe2.jpghttp ://tapatalk.imageshack.com/v2/15/03/04/9023f600e6c37868c19e288ada7369fe.jpgתמונ ות של המרפאה... יותר קל להעלות בטאפטוק.
אח"כ אסביר מה רואים/השיטה...

טוב... קצת שקט..
קודם כל חובות... נתחיל במרפאת השיניים.

אז ככה.
כפי שניתן לראות בתמונות, זהו חדר ענק ובו 8 עמדות טיפול = מיטה הכוללת את כל הציוד הרפואי, שמו8כר לנו ממרפאות השיניים.
הבחורה בתמונה העליונה היא רופאת השיניים - כל היתר... לא.

הגברת הזו (יוונייה חביבה ביותר) היא מומחית ליישור שיניים.
התמונות צולמו ביום רביעי בבוקר... בד"כ כל העמדות מלאות.

השיטה עובדת כך.
יש רופאה אחת והמון אסיסטנטיות. כל אסיסטנטית מקבלת לקוח ו"מכינה" אותו לרופאה. זו מתרוצצת בין כל המיטות (לכל מיטה/עמדה יש מחשב המתעד "כל חולה") ובודקת ומסתכלת וקובעת מה לעשות ואחרי שהאסיסטנטית "עושה" הרופאה עוברת שוב ובודקת שהכל נעשה כמו שצריך.
רופאה אחת...

הבחורה החביבה הזו, כל היום על הרגליים וזוכרת כל חולה.
יש המון ילדים וכמה אימאות... נחמדות מאוד שלא ברור מה הן מיישרות שם...
חברה טובה מאוד שלנו, עם חיוך מושלם, החליטה שהשן ההיא (לא הצלחתי להבין איזו "הנה, אתה לא רואה שזו עקומה לגמרי?" - לא!!) לא מיישרת קו עם כל היתר והלכה על יישור כולל (מין מגיני שיניים של מתאגרפים (היו לי כאלה פעם) אבל שקופים, שבכלל לא רואים ומחליפים כל שבוע... בסוף הכל מתיישר).
מאז שהיא החליטה שהחיוך שלה לא כ"כ מושלם, אני (שבגיל עשר, אחרי חודשיים עם שתי "פלאטות" ויתרתי..) מכסה את הפה, כל פעם שאני צוחק... בושות. עם כאלה סטנדרטים... אמאל'ה..

בכל מקרה.
ההיא כל הזמן על הרגליים, בחורה מקסימה וחייכנית וזוכרת כל אחד וכל סיפור (והגמדה שלי, כל הזמן מספרת.. הכל... אני כל הזמן חושש שיגעו "לקחת אותי"..) ומקצועית... משהו.
הגמדה שלי הגיע (אחרי שנה של טיפול בארץ... ללא שום תוצאות) עם חיוך שהיה מקפיא את המדוזה עצמה.. אחרי כמה חודשים כבר לא ניתן היה לזהות..
היום, אחרי כמעט שנתיים של "עבודה" הכל ישר כמו אצל פארה פוסט.
הסיפור הזה לא זול, כמו כל טיפול שיניים פה - כמה אלפי דולרים.

עכשיו, תעשו חשבון של 10 שעות ביום, כל 20-30 דקות לקוח בכל מיטה (לפעמים יש טיפול ארוך, של שעה) X 8 מיטות...
"בית חרושת לכסף" אפילו לא מתחיל לתאר את העסק הזה...

תחשבו - רופא אחד, שמונה מיטות... בתפוסה מלאה..

אה... יש לה עוד מרפאה... לא ברורה לי חלוקת הזמן אבל לקבוע תור, זה המון זמן מראש...

עלה לי רעיון ליישר גם כן את השיניים (יש היום טכניקות, שבכלל לא רואים את הגשר וכו')... וגם השתלת שיער (יש היום טכניקות...) ואיזו שאיבת שומן ושמעתי שיש גם איזו מין פרוצדורה כזו של "סידור הראייה" (פתאום אני רואה טוב יותר עם משקפי קריאה... לא יודע למה) ויש פה גם, שתי דקות מהבית, אינסטיטיוט כזה שנותן זריקה בין הגבות... אמרו לי שזה יפתור לי את נושא ה"אופי" שלי (שגורם לי לקמטי הבעה כאלה... הבעה "חמוצה".. אין לי מושג על מה הם מדברים) וגם יש פה פרסומות שעושים ריבועים בבטן וידיים של שוורצנגר צעיר ..
אז חשבתי לי על זה..
ואז SHMBO אמרה לי שנראה לה שיהיה לה יותר זול לבעוט אותי החוצה ופשוט לקחת איזו בחור צעיר וחטוב, בתשלום, לפי שעה.. כשיעלה לה הצורך...
ושהוא גם בטח לא ישאיר תחתונים על הרצפה במקלחת והיא לא תצטרך למצוא כל פעם את הגרב "השנייה" מתחת למיטה ולא יקנה כל מיני כלי עבודה שבכלל לא צריך ו...

ירדתי מזה..

Bernard
06-03-15, 06:38
יופי... הלכו לישון... פסטורליה..

עסקים.

בגדול, בגלל "הבועה", הרבה אנשים לא יכלו (או לא כדאי להם – הבית שווה פחות מהמשכנתא) לשלם את החזרי המשכנתא והבנקים "לקחו" את הבתים.
בגלל שהבנק לא בדיוק מעוניין להתעסק בניהול נדל"ן, הוא מנסה למכור את הנכס כמה שיותר מהר (יש גם תשלומים שבעל הנכס/הבנק משלם – ארנונה ולכן הוא מיד מתחיל להפסיד..).
בעקבות זאת, ישנן הזדמנויות לקנות בתים בזול מאוד.
אחרי שקנית, צריך (בד"כ) לשפץ ואז ניתן להוציא חזרה "לשוק" ולמכור ברווח גדול או להשכיר.

זו שיטה ידוע מאוד והרבה עושים את זה (פליפים = לקנות, לשפץ ולמכור) ויש אפילו כמה תכניות טלוויזה ש"עוקבות"אחרי עסקים כאלה.. מאלף.

הכי מהר ופשוט, זה לקנות במזומן.
אבל יש גם אפשרות לקחת משכנתא..
לפני "הבועה" ניתן היה לקחת משכנתא של 106% ממחיר הבית – כן, כן. 106.
מאה אחוז מחיר הבית + 6% עלות ה"קלוסיג" – עו"ד, רישום ואגרות..
אחרי ה"בועה", הסכום ה"רגיל" שנותן הבנק, עומד על כ- 70-96 אחוז ממחיר הבית... הזוי..

אז תגידו – אם כך, למה האמריקאים לא קונים ככה, בזול, ומשפצים לבד וזהו?
משום שהאמריקאים מפגרים.
חבר הסביר לי שהאמריקאים לא אוהבים "לשפץ" – הם אוהבים לקנות "מוכן". בלי להתעסק עם קבלנים ושיפוצים ורשיונות וכו'..
ויש גם הצדקה כלכלית לקניית "מוכן" – אם הם קונים "מוכן", הם יכולים לקחת משכנתא "רגילה" בהליך פשוט וכל ההוצאות על הקניית הבית (משכנתא) מוכרות במס (הלוואי עלינו, בארץ).
זה "עגול" ויפה וניתן לחשב בדיוק את התקציב, לעומת ההכנסה השנתית ו.. פחות כאב ראש.
וזה משאיר פתח לכל מיני יזמים שכאלה, שקונים בזול ומוכרים ביוקר.

בנוסף לכל זה, יש דבר נוסף, שלא התפוצץ עם "הבועה" – השכירות.
הבן אדם ומשפחתו צריכים לגור איפשהו (תזכרו – אין כתובת.. אין קרדיט/עבודה – תראו את הסרט של הכושי ההוא, שואיסמו... מהגברים בשחור...) ולכן שוק השכירות לא נפגע מ"הבועה"... אולי אפילו להיפך.
בקיצור, מכירי השכירות נשארו זהים (+ קצת), בשעה שמחירי הבתים ירדו = תשואה גבוה יותר..

נשמע פנטסטי, במיוחד בברושורים שרצים בארץ...
הסבר קצר, באמצעות דוגמא שבדקנו.

לפני כשנה, כש-SHMBO עזבה את העבודה הקודמת, התחלנו לבדוק אפיק אחר, שישמור על הכסף ויכניס משהו, עד שנחזור, לפי התיכנון המקורי.
סיפרו לנו על איזור בפילדלפיה, שנקרא צפון פלידלפיה.
איזור שמקביל להארלם... לפני 30 שנה – המון כהים כאלה...
המקום נושק לאחד האיזורים המבוקשים ביותר בפילי – איזור אוניברסיטת PENN.
האיזור מלא בבניני "רכבת", דו-קומתיים, של 3-6 בתים ב"קרון".
כאמור, כל בית כזה הוא בן שתי קומות ובד"כ מחולק לשתי דירות קטנות.
שכ"ד הוא 650-1000 לדירה (תלוי.. כמובן).
יש שם המון (המון!!!) בתים כאלה למכירה (ואפילו סדרות שלמות של "קרונות" = 5 בתים) בכל מיני מצבים.
יש כאלה שזקוקים "רק" לפינוי ויש כאלה שצריך לשטח ולבנות מחדש.
העניין הוא שלקנות בית כזה, זה עניין של 20-45 אלף דולר ולשפץ אותו, ברמה בסיסית (כיאה לשוכרים העתידיים) זה עניין של מקסימום (הטופ שבטופ) 20 אלף.
כך יוצא שבית שעלה לך בערך 35-40 מכניס סכום של בערך 1400$... יפה, לא?
העניין הוא שהאוכלוסיה שם, מלבד היותה כהה ואתה בולט שם כמו ... לבן בין שחורים, היא בעלת מוסר תשלומים גרוע ביותר (כל מי שדיברנו איתו על זה, אומר שיש לזה קשר ישיר לצבע.. או להיפך... לא שזה משנה..) והכבוד לחיי אדם (במיוחד לבן ובמיוחד לבעל הבית) הוא לא ... "משהו".
בקיצור, אמרו לנו שזה המון כסף אבל... לא שווה את זה..

בכל מקרה, היינו שם וביקרנו בהמון בתים (יאק) ואכן ראינו את המספרים והפוטנציאל ואשכרה.. אתה מסתובב שם (לבן) וקופצים עליך מכל הכיוונים, למכור לך את הבית שלהם, החברה האלה – 30 אלף ואתה סוגר בית במצב ממש טוב – להיכנס לגור..

ירדנו מהסיפור הזה..

אפיק אחר שיש הוא ההשקעות הגדולות..
גם כל מיני חברות ואנשים עשירים "נפלו בבועה" ולכן יש גם נכסים גדולים מאוד, שעומדים למכירה במחירים די מצחיקים.
הכירו לנו בחור חביב מאוד (וישר!!) בשם אברם (ה"ב" דגושה ואין "ה").
הבחור צעיר בן שבעים ושלוש (או יותר, לא זוכר) ונמרץ כמו שאני הייתי לפני עשרים שנה... טוב אולי לא עד כדי כך.. אני הייתי הרבה פחות נמרץ ממנו..
יש לו המון בתי דירות והוא פשוט נהנה מהעיסוק – גם הוא התחיל (כמו כולם) בעסקים בסגנון צפון פילי וגם הוא , כמו כולם, המליץ מאוד לא להתעסק בזה..

אברם מתמחה (פשוט הוא מכיר את כולם וכולם מכירים אותו ומציעים לו..) באיתור נכסים גדולים ומימונם והוצאתם לשוק – אם למכירה ואם להשכרה.
הוא לקח אותנו לבניין יפיפה (שנות העשרים שלושים – עם כל הפיתוחים והקישוטים), באיזור של ביה"ס לרפואה של אוניברסיטה וביה"ח ואיזה קולג' ליד (איזור מאוד מתפתח) שהכיל איזה 100 דירות 1-3 חדרים (סופרים חדרי שינה, כן?), במכיר שכירות של 800 עד 2000 דולר. תפוסת השכירות עמדה על 75% וצריך היה לשפץ את הדירות (לא משהו קריטי – על בסיס "דירה מתפנה-משפצים לפני השכרה מחדש) על מנת להעלות את ערכן (וערך הבניין כולו).
העיסקה היתה שאנחנו מביאים 1/2 מסכום הרכישה, אברם דואג למשכנתא על היתר והבניין רשום 1/2-1/2.
המשכנתא משולמת מההכנסות של הבניין, ההפרש (יש הפרש גדול) נכנס חזרה לבניין כשיפוץ ואחרי חמש שנים משערכים מחדש ומתחלקים ברווחים שווה בשווה.
אח"כ אפשר למכור את הבניין וכו'..
למעשה, החישוב (סולידי, עם 85% תפוסה) היה שאחרי שנתיים, הבניין כבר מכניס כסף (מעבר להחזר המשכנתא והשיפוץ וכו' – הבניין מחזיק את עצמו כבר מההתחלה, למעט 1/2 סכום הרכישה, שחוזר עם מכירת הבניין).
זה היה הדיל ואלה התנאים שלו (משום שהוא "הביא" את העיסקה והמשכנתא רשומה על שמו..) – הכל פתוח וישר ו... תחליטו.
הסכום שהיינו צריכים לגייס היה בערך 800 אלף דולר.. מציאה!
בקנה כבר היו לו עוד כמה נכסים שכאלה..
לא הסתדר לנו...

אברם הזה, איש ישר.
יש ישראלים לא כ"כ ישרים..
וככה זה הולך.. עם רובם.

יש כאלה (לא כולם) שמפרסמים שהם יכולים להשיג כמה וכמה דירות/בתים והתשואה (שכ”ד) עליהם די מפתה (ובטח יותר מכל מה שהבנקים יתנו בארץ) וזה נשמע מבטיח מאוד.
הם גם מבטיחים, שבמחיר ההשקעה/קנייה, הם מתחייבים לדאוג לשוכרים לפחות לשנה..
העיסקה היא שהשקעה של כ-60-70 אלף דולר (קניית הבית), תניב שכ"ד של בערך 1600-1800 דולר לחודש – יפה, לא?
אבל הבית בעצם עולה רק 20-30 והשיפוץ עולה עוד איזה 20 (אם הם משקיעים) והם גורפים לכיסם 30-40 אלף דולר, רק על מכירת הבית לתמים הזה ובטח שהם גם יכולים להפריש 1600 לחודש, לשנה, לטובת החזר שכ"ד... גם אם הם לא באמת השכירו..
ואחרי שנה... לך תשבור את הראש.
אתה כמובן יכול לשלם להם "דמי ניהול", שהם יחפשו שוכרים וישכירו ויטפלו בכל מה שצריך אבל אתה לא באמת יודע מה קורה שם...
ותזכרו מה אמרתי בהתחלה, על טיב השוכרים וכו'..

יש גם כאלה שאפילו עורכים סיורים באיזורים, למשקיעים פוטנציאלים (למי אין איזה 70 אלף דולר בצד, להשקעה... ואם אין, לוקחים הלוואה. התשואה הרי יותר גבוהה מההחזר, לא?) והישראלי באמת חושבים שבית גדול, שתיים-שלוש קומות עם שתי דירות ב-60-70 אלף (אחרי שיפוץ!) זו באמת עיסקה טובה.. אבל הם לא באמת יודעים למה הם נכנסים...
והחבר'ה האלה, הישראלים פה, מאוד משכנעים (ואם גם היו מגלים את כל הקלפים, זה גם היה ... הוגן יותר) ויש כ"כ הרבה בתים למכירה (והם באמת מכירים את השוק, החבר'ה האלה ומוצאים מציאות) אז הם משכנעים את ה"משקיע" התורן להביא חברים וביחד הם קונים איזה 4-5 בתים ו...
אתם יכולים לתאר את ההמשך...

ויש גם סוגים אחרים.
ברוקלין זה כבר סוס די מת (המחירים כבר גבוהים כמו במנהטן) אבל לפני 6-7 שנים, חבר שלי הגיע לשם עם 5000 דולר. לטייל קצת.
מהון להון (תוך כדי קניית הריינג' שלי – כן זה ההוא שעבר מהצ'ירוקי לריינג'...), הבחור עכשיו מליונר...
התחיל עם כל מיני בתים כאלה בשכונות מאפנות וגמר עם בנייה של שני בניינים בויליאמסבורג וקנייה של כמה נוספים (לפני פחות משנה מכר את הבניין שפורסם כמכירה הטובה ביותר באותו זמן בברוקלין. קנה בבערך 200 אלף בניין עם 6 דירות (אם אני זוכר נכון), שיפץ קצת והשכיר ועשה שיערוך מחדש, שהחזיר לו את כל ההשקעה + כמה מאות אלפים וכאמור, לפני כשנה מכר ב1.9 מליון...
סיפור אמיתי ולא שמועה...

עוד סיפור אמיתי..
זוכרים שסיפרתי לכם על האכזבה מסנדי? אז יש מקומות שדווקא כן סבלו (כמו כל הישובים שלאורך חופי ניו ג'רזי.. אבל זה סיפור אחר), כמו לונג איילנד, ניו יורק.
האיזור פשוט הוצף ונגרמו נזקים במליארדים.
המון בתים הוצפו והבעלים פשוט לא יכולים לשפץ ולא יכולים לחכות לסיוע של אובמה ו... לא משלמים משכנתא – הבנק לוקח..
בקיצור, חבר טוב שלי קנה בית (במקרה מאדם פרטי, לא מהבנק אבל זה לא ממש משנה). אחרי מו"מ ארוך הוא שילם 180 אלף דולר, על בית שכולל שתי דירות (גדולה מאוד של 5 חדרי שינה ושלושה חדרי שירותים וקטנה של 2 חדרי שינה ושני שירותים) עם חצר ענקית (ניתן לבנות עוד בית).
שכ"ד של הדירה הקטנה עומד על 1600 דולר (יותר מסכום המשכנתא על כל הבית) והביקוש גדול מההיצע.
בקיצור, חברת המשכנתאות, לפני אישור המשכנתא, שולחת שמאי, להעריך את הנכס.
השמאי העריך את הנכס ב... 400 אלף דולר.. לפני שיפוץ (היה זקוק לשיפוץ יסודי!)..
הזמן החתימה הסופית (הקלוסינג) החבר קיבל הצעה מאיזה חברה, להעביר אליהם את זכות החתימה בתמורה ל-420 אלף..
הוא לא הסכים (לא קנה להשקעה – רוצה לגור שם עם המשפחה) ועכשיו גומר שיפוץ כולל שעלה בערך 150 אלף דולר... הנכס שווה היום (לפי הנכסים באיזור.. עם שטח קטן יותר) בערך 500 אלף.

ויש שם עוד כאלה.. הרבה.
הסתובבנו שם ואיזה בעל בית (כומר כושי) הציע לנו לקנות בית על שטח כפול ב-200... שני בתים (אח"כ היה מוכן לסגור על פחות מ-140), על השטח ההוא, שווים למעלה מ-400 אלף האחד... לבנות בית כזה עולה בערך 160...
להשיג אישורי בנייה לוקח בערך חודש והבנייה אורכת כמה שבועות..

חבר שלנו פה, בוורהיס, עושה את זה כבר כמה שנים. פליפים. קונה בתים מהבנקים, משפץ במשך כמה שבועות ומוציא לשוק. פרנסה טובה.. כמה עשרות אלפים על כל בית.

חברה שלנו, שמלמדת אותי מה קורה פה בכלל, עושה משהו קצת אחר, כבר חמש-שש שנים.
היא קונה בתים, כמו זה שאני קניתי (ברחוב ליד יש לה כמה בתים), משפצת ומשכירה.
את שני הבתים הראשונים היא קנתה במזומן ואח"כ לקחה עליהם משכנתא.
אחרי חמש שנים יש לה 7 בתים (12 דירות) שמשלמים את הקנייה ומניבים משכורת חודשים יפה מאוד...
והיא אמא ל-3 ילדים - כל בוקר ב-8:30 מביאה אותם לביה"ס ובשעה 15:30 לוקחת אותם הביתה..
והיא זו שמתעסקת בעסק הזה (איתור, קנייה, שיפוץ, השכרה, גבייה... הכל), לבעלה יש "עבודה אמיתית"..

ושלא תחשבו שזה משהו נדיר..
לא.
יש הרבה שעושים את זה והרבה ישראלים..
אבל צריך להיות במקום ולראות מה עושים ולדאוג שדברים יזוזו ויזוזו טוב..
לא הייתי ממליץ "להשקיע מרחוק" – אלא אם מדובר בחבר שאתם סומכים עליו... כזה שלא יעשה עליכם פויילשטיק או פתאום "ימאס" לו לעבוד בשבילכם, כשאתם עושים חיים בארץ...

בסופ"ש, אני אתאר לכם את הבית הספציפי שלי...
כאמור, הוא נמצא בעיר קטנה שנקראת Riverside ב-NJ. יש הרבה כאלה ערי "צווארון כחול", שבהן ניתן למצוא בתים זולים ושכ"ד שמכסה את כל ההוצאות + הכנסה יפה..
תריצו חיפוש באתרים הבאים ותקבלו מושג, במה מדובר, מבחינת מחירים...
פה, באמריקה, אין סודות. הכל גלוי. לכן גם רמאויות והונאות נדל"ן, לא כ"כ רלוונטיות פה.. ניתן לבדוק הכל... ONLINE

http://www.zillow.com/homes/Riverside-NJ_rb/

http://www.realtor.com/realestateandhomes-search/Riverside_NJ

פה תוכלו לראות מה קורה בצפון פילי:
http://www.realtor.com/realestateandhomes-search/North-Philadelphia_Philadelphia_PA/sby-1

זה הפרוייקט שלי...
המחיר לא נכון... רמאים. שילמתי יותר:
http://www.realtor.com/realestateandhomes-detail/307-Middleton-St_Riverside_NJ_08075_M52957-56924

http://www.zillow.com/homes/307-middleton-Riverside-NJ_rb/

tzagi
06-03-15, 07:24
בניגוד לברנרד אנסה לשמור את זה קצר ולעניין
בגלל הצורה שההלואות עובדות ובגלל שרוב הקונים הטריים רוצים להלוות מהפדרלים(FHA) רוב הקונים לא יכולים לקנות בית שדורש עבודה, פשוט לא יוכלו להשיג הלוואה לבית שאינו מושלם. לכן בתים שכן דודשים עבודה לרוב ימכרו במזומן וכמובן שבמחיר נמוך יחסית ובהרבה.
אדם עם מזומן יכול לחתוף בית בחצי ממה שהוא שוה, סתם לדוגמה שכן מכר את הבית שלו ב145K, לקח לקונה פחות מ45 יום לשפץ אותו ולמכור ב290K, והוא "מכר" אותו בLEASE TO OWN, הוא משכיר אותו לX שנים, בדרך כלל 5, בסוף ה5 שנים הקונה יכול לקחת אותו במחיר קבוע מראש ולקבל קרדיט על הכסף שכבר שילם בשכירות. (השיטה הזאת די פופולרית ובטוחה בגלל שהקונה מתכוון לקנות את הבית ויטפל בו כראוי)
דרך אחרת זה למכור בצורה קונבנציונלית-פליפ או להשכיר שלבעל בית בטווח רחוק זה לא האופציה הרווחית ביותר אלא אם יש מישהו לדאוג לאינטרסט שלו וכמובן זה לא בחינם.
רצוי לציין שהמחירים עלו דרמטית בשנתיים האחרונות אבל יש עוד מציאות למי שיש תשתית ו...מזומן כמובן, והרבה מתפרנסים מזה יופי.

אם יש שאלות נוספות- אני פה.

ניר ל
06-03-15, 11:21
אני מבין שבניגוד לכאן, אם מעריכים שיפוץ בסכום X , הוא לא יגמר ב 2X ולא יתחילו סיפורים מצד בעלי המקצוע , כנ״ל גם עמידה בזמני השיפוץ .

שאלה 1 - אתם מתארים מחירי שיפוץ מאד גבוהים ביחס לעלות הנכס. האם לא קורה מצב ששוכרים משאירים אחריהם נכס ששוב יש צורך לשפץ אותו בסכומים גבוהים ? איזה ערובות יש מצד השוכרים לשמירה על שלמות המבנה ?
שאלה 2 - מה בעניין המיסוי ? קניתי ב 100 שיפצתי בעוד 50 , מכרתי ב 250 . כמה מיסים משלמים על הרווח ולמי ?

elibaba
06-03-15, 13:53
ברנרד ואילי הנדל"ן האמריקאי - תסבירו לי בבקשה משהו, איך יכול להיות שהבית הזה בפלינו טקסס יוצא למכירה ב 2600 דולר (??!!)
http://www.zillow.com/homedetails/4117-Wind-Dance-Cir-Plano-TX-75024/60253431_zpid/

אם זה באמת המחיר אני קונה רק בשביל שיהיה לי מחסן קדמי באמריקה :)

lizard
06-03-15, 14:02
בטח טעות, אחרת באמת שווה לקנות

Bernard
06-03-15, 15:56
אני מבין שבניגוד לכאן, אם מעריכים שיפוץ בסכום X , הוא לא יגמר ב 2X ולא יתחילו סיפורים מצד בעלי המקצוע , כנ״ל גם עמידה בזמני השיפוץ .

שאלה 1 - אתם מתארים מחירי שיפוץ מאד גבוהים ביחס לעלות הנכס. האם לא קורה מצב ששוכרים משאירים אחריהם נכס ששוב יש צורך לשפץ אותו בסכומים גבוהים ? איזה ערובות יש מצד השוכרים לשמירה על שלמות המבנה ?
שאלה 2 - מה בעניין המיסוי ? קניתי ב 100 שיפצתי בעוד 50 , מכרתי ב 250 . כמה מיסים משלמים על הרווח ולמי ?

הו. יפה שהעלת את זה.

בד"כ מחיר השיפוץ, פחות או יותר, די ידוע - תמיד יש בלת"מים אבל מחיר החומרים פה הוא זול ומחיר העבודה גם ידוע אבל...
יש הבדל גדול מאוד אם לוקחים בעל מקצוע "עם רשיון" או בלי רשיון..
יש מקרים בהם הרשויות דורשות חתימה של "בעל רשיון מקצועי" לעבודה ויש מקרים שלא.
"בעל רשיון" עולה הרבה יותר..

מי שמבין, יודע למה לצפות. מי שלא מבין, מזמין "בדיקה", שדי ממצאת את כל הדפקטים.

למצוא בעל מקצוע אמין זה חשוב מאוד.
לנו, עם הבית שלנו ועם הבית הזה והחבר שמתעסק בזה, יש הרבה מזל, עם העובדים/קבלנים..
אבל לחבר שלי, זה מלונג איילנד, היה הרבה פחות מזל.
קבלן החשמל שלו (בחור כהה... מוקה) התחיל את העבודה ועשה רושם טוב וקיבל חלק גדול מהכסף ו... נעלם לכמה זמן.. הויע ונעלם לסירוגין.
הדבר גרם לעיכוב של כמה שבועות בעבודה כולה (לפני 3 ימים הגיע חשמלאי אחר (שזו גם בעייה למצוא, בלי שיודיע שצריך לפרק כל מה שהאחר עשה) וגמר את כל העבודה) - עלה לו עוד אלפי דולרים בשכ"ד ועצבים... שלא נדע.

הכי חשוב זה צוות העובדים.
וגם זה הולך לפי רמת הגימור/עבודה.
בגדול, הלטינים עובדים מאוד מהר וזול... ממש מהר אבל אתה צריך לשים לב מה הם עושים.
האמריקאים עובדים "מסודר"... יענו לפי הספר ו...לאט מאוד... מאוד... בא לך למות.
אבל הם עושים הכל "פעם אחת" - אין צורך בתיקונים ופיקוח צמוד..

השוכרים...
הכל לפי המזל ולפי היכולת שלך להתרשם...
כמו בכל מקום.
יש גם כאלה שלא משלמים... טיק טק הם מוצאים עצמם בחוץ, כשהשריף המקומי (שממלא צו בימ"ש, שלוקח שבעיים שלושה להוציא - אין תירוצים. לא שילמת, אתה בחוץ) דואג שלא יהיו "בעיות".
אבל עדיף להימנע מכל מיני כאלה..
כמה שהבית שלך יפה/טוב יותר, כך רמת השוכרים תהיה גבוה יותר ויהיו פחות בעיות (לא שילמת שכ"ד/חשמל/מים = פגיעה בקרדיט).
וכן. יש מקרים ששוכרים שפונו, השאירו חורבות...במיוחד בצפון פילי, השיטה הזו מקובלת - עוד דבר שלא טורחים לספר למשקיעים.

הבית בטקסס... כנראה טעות.
אבל חבר שלי, ההוא מברוקלין, כבר קנה בית בפנסילבניה ב-1200 דולר - לא טעות.
בית שלוש קומות, לא רחוק מקולג', עלה באיביי במחיר התחלתי של 1200 דולר.
חבר שלי אמר שהוא מוכן לסכן 1200 והציע. לא היו מציעים נוספים ואחרי שבוע נסע למקום (ופעם ראשונה ראה את הבית) והעביר בעלות.
הבית נזקק לשיפוץ יסודי (למעלה מ-50 אלף) והוגדר בתור "פרוייקט בעדיפות לא גבוהה"... זה היה לפני 5 שנים... הבית עדיים עומד שם, על שמו של החבר וצובר חובות (ארנונה)...
כששאלתי אותו למה ההזנחה הזו, הוא ענה לי ששווה היה לו לשלם 1200, עבור כתובת בפנסילבניה, שחסכה לו המון כסף של מיסים ותעריף ביטוחי רכב (כמה כלי רכב) נמוך ביותר...
עכשו הוא גר בפנמה..

עם תסתכלו בכל האתרים האלה שהעלתי, תוכלו לראות כל מיני "דברים כאלה"... של כמה אלפי דולרים, עבור נכס שלעיתים הוא חורבה ולעיתים שווה שיפוץ.
לפעמים האדמה שווה את ההשקעה.
כמו שאמרתי - יש הרבה שמתפרנסים מזה..

אצלי, לדוגמא, תוכלו לראות שהנכס שווה הרבה יותר ממחיר הקנייה+השיפוץ ולכאורה ניתן לעשות פליפ ולהרוויח כמה עשרות אלפים (האיזור מצויין - תראו בגוגל. ביה"ס ממש ליד ומעבר לכביש פארק שעשעים ענק ותחבורה לא רחוק והכי חשוב... 2 כנסיות!).
אבל אם אתה משפץ ומשכיר, הנכס שווה הרבה יותר מ"ערך הברזל", כנכס להשקעה בעל הכנסה מוכחת..
ויותר מזה... השטח... שטח ענק שמאפשר לבנות עוד בית גדול מאוד...
מציאה

ד"א.
אתמול, כשכתבתי, ראיתי עוד אחד דומה... לא השטח אבל בית עם שתי דירות, קצת קטן יותר (בטח 900-1000 דולר לדירה לחודש) שלא מצריך שיפוץ (אולי להחליף את המטבחים) ב-75 אלף... המיסים הם קצת יותר מ-1/2 משלי... פחות מ-4000 לשנה...
וזה רק אני רואה... זה שלא מבין..

הרציניים מקבלים מהעירייה רשימת "חייבים" = בעלי בתים שלא משלמים מיסים.
זהו מידע פומבי ומהווה אינדיקציה טובה מאוד למישהו שגם לא משלם משכנתא ו... בצרות (זהומדרון מאוד חלקלק... לא לשלם מיסים ומשכנתא - מיד הקרדיט יורד וכך ג הסבלנות של הרשויות והבנקים... טיק טק אתה עף מהבית).
לבעל בית כזה, שווה למכור את הבית כמה שיותר מהר, לפני שהבנק "שם לב אליך" - מגיעים להסדר עם הבנק (שלא מעוניין להחזיק נדל"ן) להחזיר חלק מהמשכנתא או לקנות אותה (=להמשיך לשלם במקום בעל הבית), משלמים כמה דולרים לבעל הבית הנוכחי (שווה לו לקחת איזה 15-20, שאחרת ממילא לא ישאר לו כלום) ויש לך בית שבכלל לא יצא לשוק במחיר מציאה... ובד"כ במצב טוב (אם בעל הבית עדיין לא התייאש והחל להרוס/להזניח יותר מידי)..

שוב.
לא המצאה שלי - הרבה מתפרנסים מזה... ומתפרנסים טוב.

וג'ו..
אני מניח את הבסיס... הרחב (-:...
אתה תספק את הפיין-טיונינג הקצר ולעניין.

tzagi
06-03-15, 23:10
בנושא המיסוי.
ראה CAPITAL GAINS TAX
http://en.wikipedia.org/wiki/Capital_gains_tax_in_the_United_States
בעיקרון (ולזכרוני)מותר $250K ליחיד או 500K לזוג בלי מס
וגם יש לך שנה להשקיע את הרווח חזרה (לקנות משהו אחר) וגם אז זה פטור ממס.

gp1
07-03-15, 17:48
ברנרד ואילי הנדל"ן האמריקאי - תסבירו לי בבקשה משהו, איך יכול להיות שהבית הזה בפלינו טקסס יוצא למכירה ב 2600 דולר (??!!)
http://www.zillow.com/homedetails/4117-Wind-Dance-Cir-Plano-TX-75024/60253431_zpid/

אם זה באמת המחיר אני קונה רק בשביל שיהיה לי מחסן קדמי באמריקה :)

ברוב האתרים זה מופיע כהשכרה ב2600 $ ומכירה ב- 319K

http://www.realtor.com/realestateandhomes-detail/4117-Wind-Dance-Cir_Plano_TX_75024_M70234-39580

http://hotpads.com/rentals/4117-Wind-Dance-Circle-Plano-TX-75024--1jz2sn305zx35#limit=5&lat=33.10168&lon=-96.77429&zoom=20&previewId=1jz2sn305zx35&previewType=listing&detailsOpen=true&listingTypes=rental,sublet,room,corporat e&propertyTypes=house,divided,condo,townho use,medium,large,garden,&dupeGrouping=building

Derish
14-03-15, 05:30
בהמשך לדיון בענייני נשק, קטע סטנד-אפ איכותי שנתקלתי בו לאחרונה:

https://www.youtube.com/watch?v=fP3HJVp3n9c

אמנם משעשע, אבל יש לו שם כמה טיעונים לגיטימיים.

ניר ל
14-03-15, 10:48
ענק !
גם מעלה טענות לגיטימיות לחלוטין.
אז מה. כל עוד יש מספיק אזרחים שזאת המשמעות בעיניהם של להיות אמריקאי, זה לא ישתנה. המחיר יהיה אלפי נפגעים בשנה ופה ושם רצח המוני.
למה זה שונה מהמחיר שאין לשום אזרח במדינה כלשהי ספק שנכון לשלם תמורת החופש לנהוג מכונית בעצמך ? המחיר הרבה יותר כבד. מכונית זה צורך הכרחי ? בולשיט !
נניח שהיית צריך להוכיח צורך אמיתי ע״מ לקבל רשיון לרכב? אתה גר ועובד במרכז - אין שום סיבה שלא תיסע בתחבורה ציבורית ( לא מתייחס דווקא לישראל)
רק אם אתה גר בחוות בודדים נידחת שאין הגיון בלחבר אותה לרשת הציבורית - תזכה לרשיון הנכסף .

Derish
14-03-15, 14:17
לא יודע לגבי שאר העולם או הממלכה, אבל המצב עם המכוניות בחלק של אנגליה בו אני גר לא רחוק ממה שתיארת. למרות שתיאורטית כל אחד יכול להיכנס לסוכנות ולצאת עם אוטו חדש, מעשית הרשויות פה עושות את כל מה שאפשר בשביל להוריד את כמות המכוניות על הכביש למינימום ההכרחי ולהעלות כמה שיותר רכבות, אוטובוסים ודו"ג במקומם. בתגובה, כל עוד חופש התנועה לא נפגע יותר מדי והציבור מבין את הרציונל מאחורי זה, הוא נוטה לקבל את ה"גזירה" ולהסתגל אליה. בדומה למה שהבחור פה למעלה הסביר על אוסטרליה.

נראה שבארה"ב העקרון של "אל תיגע לי בזכויות" פשוט חשוב יותר לציבור מהתמונה הגדולה, לטוב ולרע.

ניר ל
14-03-15, 15:36
לא יודע לגבי שאר העולם או הממלכה, אבל המצב עם המכוניות בחלק של אנגליה בו אני גר לא רחוק ממה שתיארת. למרות שתיאורטית כל אחד יכול להיכנס לסוכנות ולצאת עם אוטו חדש, מעשית הרשויות פה עושות את כל מה שאפשר בשביל להוריד את כמות המכוניות על הכביש למינימום ההכרחי ולהעלות כמה שיותר רכבות, אוטובוסים ודו"ג במקומם. בתגובה, כל עוד חופש התנועה לא נפגע יותר מדי והציבור מבין את הרציונל מאחורי זה, הוא נוטה לקבל את ה"גזירה" ולהסתגל אליה. בדומה למה שהבחור פה למעלה הסביר על אוסטרליה.

נראה שבארה"ב העקרון של "אל תיגע לי בזכויות" פשוט חשוב יותר לציבור מהתמונה הגדולה, לטוב ולרע.

ואתה באמת חושב שהציבור מבין את הרציונל בעצמו ?
הציבור מבין את מה שמובילים אותו להבין, הוא נמצא בשטיפת מוח מתמדת מהיום שנולד עד היום שמאבד קשר לסביבה. שותלים לך את המסרים האלו בצורה מאד בוטה וישירה, כבר מזמן לא לתת מודע . על רובו של הציבור זה עובד וזה מספיק בכדי שכל השאר יוכלו לקפוץ.

אין טעם להתווכח על נושא מסויים כמו הזכות לשאת נשק, אם זה טוב או רע, כי זה לא רלבנטי . בכל נושא יש טוב ורע והשאלה היא את מה בוחרים להבליט.
בזמן האחרון מישהו החליט להאבק בנושא האופניים החשמליים וכיוצ״ב, אולי זה מישהו שנפגע באופן אישי או קרוב של מישהו כזה, אולי זה סתם טרחן משועמם שמעצבן אותו להיתקל ברוכבים האלו על המדרכה. יש בעיה אמיתית עם זה שאין פיצוי כדוגמת ביטוח חובה לרכב למי שנפגע במרחב הציבורי, זה יכול להיות כתוצאה ממפגש עם אופניים עם או בלי דוושות / עם חיה משוחררת/ עם קבוצת חיילים שרצה על הטיילת (מקרה אמיתי מהעיתון), ניתן לפתור את זה בוודאי, אחרת מה יגידו ההולנדים ?
אבל כאן כבר החלה תעמולת נגד שהולכת וגוברת ובעתיד יתווספו לה גם סנקציות קשות - זה יקרה ברגע שהציבור ״יבין את הרציונל ויטה לקבל את הגזירה ולהסתגל אליה״.

Bernard
14-03-15, 15:52
איפה ג'ו?
נו... יש לי עבודה פה, פתאום - נעשיתי פועל בניין... יש איזה ברזיליאי שנותן לי פקודות... ואני בכלל בעל הבית... איזה עולם..
יום שבת ואני כבר יוצא ... לעבודה )-:
ג'ו...נו, למה אתה לא עונה להם?

דריש וניר.
אתם מתעקשים לא להבין... פשוט מתעקשים..
התמונה הגדולה פה היא זכויות הפרט... של כל פרט. גם של הפושעים.
זו התמונה הגדולה והכל "מסתדר"/מסתדר מסביב לזה.

אני צחקתי מהסטנד-אפ של האוזי הזה.. באמת בחור חריף.
אבל זה רק סטנדאפ..
באוסטרליה אין "רצח מאסיבי" לא בגלל הרגולציה על הנשק אלא בגלל שהם..אוסטרלים.
גם האירוע ההוא היה חריג שבחריגים... פשוט הם אחרת שם.
תראו, אצלינו, בישראל - יש מלא נשק ו(עדיין)אין כאלו מסעות הרג...
ואפילו במדינות עולם שלישי (כמו עירק וכאלו) אין מסעות הרג כאלה (ולא, טרוריסטים ומשוגעי איסלם, זה לא אותו הדבר) ושם יש נשק לכל תינוק..
אז... זה מצחיק (הסטנדאפ) וברור שכשיש יותר נגישות יש יותר סיכוי למשוגעים להרוג צופי קולנוע ותלמידי ביה"ס אבל... זה לא כ"כ פשוט.

וכמו שניר אמר..
מכוניות הורגות יותר... אז???

ואם כבר צוחקים...
נכון.
ההוא בא לקחת את הטלויזיה.. אבל מה קורה אם אתה לא מסכים, שיקח לך את הטלויזיה... ההוא יגיד סליחה וילך לשכן הבא?
יאלללה...

ניר ל
14-03-15, 16:25
ברנרד, הבעיה או השאלה היא לא אם אני ודריש מתקשים להבין או לא את הדרך האמריקאית, אלא האם האמריקאים מבינים אותה.

ישנה מחאה רחבה מצד גורמים בתוך ארה״ב לעניין הנשק וההבדל היחיד לעומת כאן או לעומת שאר מדינות המערב הוא לא התיקון השני לחוקה אלא אחוז האוכלוסייה שלא נותן לשטיפת המוח הזו להזיז אותו, כי זה עניין תרבותי שהוא יונק מגיל 0 ומעביר את המורשת הזו הלאה, תוסיף לזה גורמים מסחריים שדואגים שהמורשת הזו לא תצא מהאפנה וכוחם של חובבי הנשק לא ידעך.
כשאתה אומר שזה אנחנו שלא מבינים, עושה רושם שהאמריקאים תמימי דעים לגבי זכויות הפרט והשמירה עליהן, אבל אם זה באמת היה כך, הנושא הזה בכלל לא היה עולה לדיון שם ועובדה שהוא כן ומדינות שמעוניינות בכך מתעלמות הלכה למעשה מהתיקון השני.

הנה אנחנו נחשפים בשנים האחרונות לרמיסה גסה של זכות הפרטיות של האמריקאים ע״י גורמי הממשל , במסמכים רשמיים ולא רק בסרטי קולנוע בדיוניים ולא נפלה ממשלה על זה.
גם את המוח של האמריקאים אפשר לשטוף מסתבר.

Bernard
14-03-15, 16:51
אני מחכה להסעה הבאה, בדרך "לעבודה"... אז יש לי עוד כמה דקות..

לא, ניר.
אין שום ויכוח על זכויות הפרט.
כן - יש תמימות דעים, על כך.
לכולם ברור שאיסור "נשק" (על כל צורותיו והרגולציות שלו) מהווה פגיע הבזכויות הפרט.
הויכוח הוא, האם הפגיעה מוצדקת.

ברור, כמו בכל דבר, שבקלחת בוחשים המון אינטירסנטים (ממש כמו שהיה עם העישון/תעשיית הטבק) שעושים מזה המון כסף.. אבל זה לא גורע מהשאלה החוקתית של איסור/רגולציה שכזו.

הבחור במופע צוחק על זה שזו בסך הכל "תוספת" לחוקה...
תראה מה קורה בארץ עם "חוקי יסוד" ומה צריך על מנת לשנות אותם.
זה בדיוק מה שמבדיל מחוקים "רגילים" שניתן לשנות בהתאם לכל משבר רוח רענן/"פוליטי" לבין חוק שהוא מהותי מאוד ושלא ניתן לשנות כלאחר יד.
צריך הרבה יותר מאשר "פוליטיקלי-קורקט" על מנת לפגוע בזכויות.

ונתת דוגמא מצויינת.
כל ה"פגיעה בפרטיות" שדנים בה הרבה פה...
מה המחיר של הפגיעה והאם הדבר הזה מוצדק.
אותו הדבר לגבי הנשק - ברור שזו פגיעה וברור שיש מחיר - הויכוח הוא אם הגיעו לשלב, שהפגיעה מוצדקת...
אחרי 09/11, הפגיעה בפרטיות וכו' קיבלה קונצנזוס של "מוצדקת" (וברור שכשנדחפה הרגל בין המשקוף לדלת, כל הגופים הנוגעים בדבר התחילו להכניס יותר ויותר "אברים"... זו טיבעה של "פגיעה"... היא גוררת פגיעות נוספות) ולאט לאט, ככל שמתרחקים מ-09/11, יש יותר ויותר מתנגדים לפעולות הממשל (והרבה מהם, דרך אגב, דמוקרטים).

ונכון.
ניתן לשטוף להם את המוח... או כמו שאמרתי פעם, הרבה יותר מוקדם - אפשר לעבוד עליהם פעם... מקסימום פעמיים... אחרי זה הם... נלחמים.
נדמה לי שהזכרתי פה כבר את המשפט הנפוץ פה, ש"עבדת" עלי פעם אחת - זו אשמתך. "עבדת" עלי פעם שנייה - זו אשמתי...
לא תהיה פעם שלישית..
הם מסתכלים על הפגיעה בפרטיות, שהיתה לגיטימית (שטיפה או שממש הבינו שצריך... לא ממש משנה), ורואים כמה "מתחו" את הגבולות לגביה... והם מיד מקישים גם לגבי הנשק - לא יהיה!

וחוץ מזה הם... קוקיות!
מה הם צריכים כל כך הרבה נשק... כאילו... מה נהיה להם?

Derish
14-03-15, 18:28
ברנרד - אני מקבל את מה שאתה אומר על התמונה הגדולה בארה"ב (למרות שעדיין קשה לי לקלוט את זה, כנראה לא שהיתי שם מספיק זמן) אבל אם נעשה zoom out מעניין הנשק ונדבר על הזכויות באופן כללי - הפואנטה שלי היא מה יעזרו כל הזכויות והחופש כשבעוד אי אלו שנים סגנון החיים הזה יכלה את כל המשאבים הטבעיים שלהם ויהפוך את המדינה למזבלה אחת גדולה. הרי זה לא שחסר באירופה מים למשל, אבל הם עדיין מתקינים מערכות חסכוניות וממחזרים, כנ"ל לגבי זבל וכל פסולת אחרת. משתדלים להוריד את הזיהום בכבישים ובערים כדי לא להפוך לסין. עושים דברים שאולי לא נראים כמו צורך בוער כרגע אבל די ברור שמנסים לחיות לפי איזשהם עקרונות של קיימות וידידותיות לסביבה. בארה"ב התרשמתי שפשוט אין את זה. ואגב - מחזור זה עסק די מכניס, אבל בארה"ב הרעיון קם ונופל (http://arstechnica.com/science/2015/03/recycling-in-the-us-an-off-again-on-again-love-affair/) כל פעם על שטויות ומאבקי כוחות פוליטיים. למה?

בהמשך לזה ובתשובה לניר - שטיפת מוח זה לספר לנו שהנפט אוטוטו נגמר או ש"בינתיים סוגרים את המים", במקרים האלה אני מסכים שזה בולשיט. עם זאת, יש מקרים פשוטים של סיבה ותוצאה שהציבור רואה ומסיק מסקנות לגביהם, למשל כשעם הזמן אתה מתחיל לעמוד פחות בפקקים או מוציא פחות כסף בחודש על נסיעה לעבודה ובחזרה. הממשלה קיבלה החלטה אסטרטגית להעביר אנשים לתח"צ, מצאה את התקציב הנחוץ, השקיעה באוטובוסים ונתיבים מהירים וכו' - ואנשים רואים שבסופו של יום (אחרי כמה שנים שהתכנית פועלת) מצבם השתפר. אף אחד לא מפריע להם לקחת את המכונית לטייל בסופ"ש, אפילו אין פה כבישי אגרה כמו אצל רבות מהשכנות שלנו, אבל מבקשים שלעבודה תגיע עם אוטובוס או רכבת. אז אם זה זול ומהיר יותר - למה לא? והתרומה העתידית (נניח) לשימור איכות הסביבה היא פועל יוצא של זה.

אף אחד לא מנסה למכור לציבור אג'נדה סביבתית על סמך ערכים ואידיאלים בלבד, קודם דואגים שאיכות החיים לא תיפגע ומגבים את זה ביתרונות פרקטיים, אבל לאורך כל הדרך חושבים גם על התמונה הגדולה. וברור שזה גם מכניס כסף לקבלנים ולעסקנים הרלוונטיים, אבל אם בסוף כולם יכולים להרוויח - שוב, למה לא?

בחזרה לארה"ב - אינני טוען שיש שם צורך או אפילו אפשרות לפרוס תח"צ בכל מקום, אבל איך ב-2015 אין להם אפילו תשתית מפותחת של רכבות שתכסה את כל הסטיטים? דוגמה אחרת: כשאני עובר בין עשרות בתי מלון ובאף אחד מהם אין אפילו ניתוק אוטומטי של החשמל בחדר כשהוא עומד ריק - ברור לי שאיכות הסביבה, חיסכון וכו' בכלל לא נמצאים באוצר המילים שלהם. עזבו איכות הסביבה, המלון הרי עדיין צריך לשלם חשבון חשמל, לא? אבל זה סוג הדברים שמחנכים אותך אליהם מגיל צעיר, הרגלים שמושרשים בתרבות, והתחושה שקיבלתי באופן עקבי היא שהתרבות האמריקאית (לפחות בסטייטים בהם ביקרתי) היא לחיות כאילו אין מחר, בלי קשר לקנה המידה. לא רק בשפע אלא לעתים קרובות פשוט בבזבוז.

אז אולי אני לא מבין משהו, אולי זה אותם ניואנסים שברנרד מזכיר בכל פעם, אבל באמת שאני לא מצליח לראות את הרציונל מאחורי דברים בסיסיים כאלה.

ד ו ר ו ן
14-03-15, 19:59
דריש,
תיקון קטנטן אך מהותי.

חלק גדול מהזבל האירופאי, כולל זה שמוין ע״י אזרחים תחת תקנות קשיחות של הפרדת סוגי זבל, מוצא את עצמו נשלח באוניה, מעורבב יחד, למדינות ״עולם שלישי״.
מסיבה מאד פשוטה, אין באירופה איפה להקים מזבלות גדולות..

תופעת הפיראטיות בקרן אפריקה החלה/התגברה בגלל אוניית אירופאיות שבאו להיפטר מפסולת כימית בים, וחיסלו את הדגה, והמקומיים מצאו אפיק דייג רווחי יותר..

ניר ל
14-03-15, 20:06
שטיפת מוח זה תעמולה שנועדה להוביל אותך לכוון חשיבה מסויים, לא אמרתי שמשתמשים בה רק כדי למכור לך בולשיט.
רק תפסיק לראות שחור/לבן ותבין שלמעשה כל מה שאתה חושב שהוא דעה עצמאית שלך, מוטה בצורה כזאת או אחרת ולכן כשאתה מגיע לסביבה שונה אתה מתבלבל והנורמות נראות לך הזויות.
האירופאים דואגים לעתיד היבשת ולכן הם ממחזרים?
הרי לא משנה מה יעשו עם איכות הסביבה, המוסלמים ישחטו אותם הרבה לפני שימותו מזיהום ואולי גם זו סתם שטיפת מוח ...

Derish
14-03-15, 20:43
יכול להיות שהאמריקנים בכלל עלו על הנוסחה המנצחת, שככה צריך לחיות ולעזאזל עם המחר. לא יודע. אני גם לא יודע אם צודקים האירופאים ומה בדיוק הם עושים עם הזבל שלהם, ואין לי אשליות לגבי מקוריות הדעות שלי או של אחרים. כל ההסברים האלה הם בגדר הטפה למומר.

כל מה שאני יודע זה שההגיון האירופאי מסתדר לי יותר בראש, ולא כ"כ ברור למה. הרי לכאורה ביליתי את שנותיי המעצבות (ומוחי נשטף בצורה הכי יסודית) בישראל, אז למה רק כשהגעתי לספרד הרגשתי ש"זה זה" והדברים סוף סוף נראים הגיוניים? ולמה מאז גם אחרי שביליתי תקופות ממושכות (יחסית) באסיה ובארה"ב לא חוויתי שם "הארה" דומה?

והשאלה המרכזית: למה אי אפשר להרים מדינה אחת שמוצרי הצריכה בה יעלו כמו באמריקה, ההשכלה ושירותי הבריאות בה יהיו בחינם כמו בסקננדינביה, האנשים בה יהיו מנומסים כמו באנגליה אבל לבביים כמו בספרד, האקלים יהיה כמו בקליפורניה, הסטייקים כמו בארגנטינה, הפרודוקטיביות כמו באסיה, הבחורות יראו כמו במזרח אירופה, והאיסור היחידי שיהיה בה זה להגיד "מה שלומך" ולא להקשיב לתשובה?

מה כבר ביקשתי...

lizard
14-03-15, 22:16
כי בשניה שזה יקרה השמש תהפוך לסופר נובה.
בכל מקום יש את הטוב ואת הרע שלו. בסופו של דבר, רובנו מעדיפים את הרע שאנחנו מכירים.

בקשר לספרד, אולי המנטליות שם מתאימה לך יותר. בהחלט אפשרי. אישית, נראה לי שהמנטליות האמריקאית, למרות שאני לא מסכים איתה ב100% ויש יותר שאני לא יודע מאשר יודע, מתאימה לי יותר.

tzagi
15-03-15, 06:37
ג'ו...נו, למה אתה לא עונה להם?

למה יש לענות? לא כאילו אין לי דברים יותר חשובים על הראש.
ניר מבין עניין (לישראלי) וממש אין צורך לתקן או להעיר לו.
האנגלו-רוסי גר בללה לנד ומאמין באבו ללה, עוד לא יוצרה המקלדת שתתקן אותו.
מבינים-לא מבינים זה לא ממש בעיה (וגם לא שלי) זה מה יש וזה עובד ועובד לא רע בכלל, וזה עובדה שלא ניתן להתווכח איתה.
אני נכנס ל7-11 ולפני בתור יש אישה בת 60(ISH) עם גלוק על המותן(הרחב...מאד), זה מעניין אותי? לא, מדאיג אותי?, לא.
זכותה . וזה כול הפואנטה, אל תתפל לזכיוית אחרים והם לא יתתפלו לזכויות שלך. ככה זה עובד.

ניר ל
16-03-15, 07:55
אל תיטפל לזכויות של אחרים והם לא יטפלו לשלך זה משפט המפתח !

נראה שבישראל זה לא ממש נקלט אצל אנשים - ״אני לא רוכב אופנוע אז מצידי שילכו קיב...״ , ״לי אין ג׳יפ אז מצידי שיאסרו לייבוא אותם או לפחות יעלו את המס״ וככה זה נמשך...
לכן השיטה של הפרד ומשול עובדת כאן וכולם ללא יוצא מן הכלל נדפקים, כל אחד בתורו.

gp1
16-03-15, 23:28
https://www.proenglish.org/blog/399-driving-is-a-privilege-not-a-right.html

Driving is a Privilege, Not a Right

A common misconception still exists that driving on our nation’s roads and highways is a right. No, driving a car is not a right, it’s a privilege. The difference between the two is at the heart of the debate over offering driver’s license exams in multiple languages or in English alone.

In the context of operating a motor vehicle, the privilege of driving is granted to an individual by the state on a conditional basis. These conditions include the driver’s ability to pass both a written and skills test and the driver's ability to keep track record of abiding by the traffic laws and regulations.

Currently, only 9 states administer driver’s tests exclusively in English. According to the Federal Motor Carrier Safety Administration, which governs motor carriers engaged in interstate commerce and falls under the jurisdiction of the U.S. Department of Transportation, driver’s engaged in interstate commerce are required to “read and speak the English language sufficiently to converse with the general public, and to understand highway traffic signs and signals in the English language enough to respond to official inquiries and to make entries on reports and records.”

Unfortunately, the vast majority of states refuse to require their DMVs to meet the same standards and require a demonstration of English ability before granting driver’s licenses.

By states granting some individuals special treatment by allowing them to take the exam in foreign languages that play no role whatsoever on U.S. roads or in automobiles sold in the U.S., they are telling Americans that driving is no longer a privilege, but a right regardless of the driver’s ability to read the universal language of all US roads and traffic signs, posing a serious danger to their fellow drivers not just in their state, but nationwide.

ניר ל
20-03-15, 01:43
ואתה באמת חושב שהציבור מבין את הרציונל בעצמו ?
הציבור מבין את מה שמובילים אותו להבין, הוא נמצא בשטיפת מוח מתמדת מהיום שנולד עד היום שמאבד קשר לסביבה. שותלים לך את המסרים האלו בצורה מאד בוטה וישירה, כבר מזמן לא לתת מודע . על רובו של הציבור זה עובד וזה מספיק בכדי שכל השאר יוכלו לקפוץ.

אין טעם להתווכח על נושא מסויים כמו הזכות לשאת נשק, אם זה טוב או רע, כי זה לא רלבנטי . בכל נושא יש טוב ורע והשאלה היא את מה בוחרים להבליט.
בזמן האחרון מישהו החליט להאבק בנושא האופניים החשמליים וכיוצ״ב, אולי זה מישהו שנפגע באופן אישי או קרוב של מישהו כזה, אולי זה סתם טרחן משועמם שמעצבן אותו להיתקל ברוכבים האלו על המדרכה. יש בעיה אמיתית עם זה שאין פיצוי כדוגמת ביטוח חובה לרכב למי שנפגע במרחב הציבורי, זה יכול להיות כתוצאה ממפגש עם אופניים עם או בלי דוושות / עם חיה משוחררת/ עם קבוצת חיילים שרצה על הטיילת (מקרה אמיתי מהעיתון), ניתן לפתור את זה בוודאי, אחרת מה יגידו ההולנדים ?
אבל כאן כבר החלה תעמולת נגד שהולכת וגוברת ובעתיד יתווספו לה גם סנקציות קשות - זה יקרה ברגע שהציבור ״יבין את הרציונל ויטה לקבל את הגזירה ולהסתגל אליה״.

רק דיברתי ...

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001020186#fromelement= hp_morearticles

עידו לוריה
20-03-15, 07:53
אז אל תתלונן שאף אחד לא מקשיב לך [emoji12](-:

עידו

ניר ל
20-03-15, 08:50
הבן שלי (14) רוכב על כאלו לבית הספר.
להורות לו לציית לחוק ולרכב על הכביש (סיכוי לא רע להידרס) ?
או לחילופין - להתחיל לחפש את המארב המשטרתי כבר בגיל הזה - שיתרגל... כמו שאנחנו מכירים השוטר יתמקם ליד המתקן לקשירת אופניים מחוץ לבית הספר...
ואם מחזיקים את הסוללה ביד זה הרי אופניים רגילים לכל דבר ועניין, אז החוקים האלו לא תופסים. ישראבלוף .

ומה הסיכוי שהוא יקשיב לי ?! הרי מגיל שלוש מלמדים אותם במערכת החינוך שאם הורה מרים עליהם יד הם צריכים לדווח לגננת ובגיל 6 המנהלת כבר מתקשרת להתלונן שהילד חסר תקנה והם לא מסוגלים להתמודד איתו...

עידו לוריה
20-03-15, 08:57
אני מתאר לעצמי שהבן שלך יודע טוב מאוד לציית לחוקי הבית כך שלצפות ממנו לציית לחוקי המדינה שחלים עליו לא נשמע מופרך , או לחלופין שילך ברגל ... ההה יש גם חוקים לזה בקיצור מילכוד 22 .

עידו

talw
20-03-15, 09:02
יש טרנד "חוקי" חדש ניר,תן להם בכדורים,סמם אותם.

ד ו ר ו ן
20-03-15, 11:02
הבן שלי (14) רוכב על כאלו לבית הספר.
להורות לו לציית לחוק ולרכב על הכביש (סיכוי לא רע להידרס) ?.
לפי החוק אסור בגילו לרכב בכביש עם אופניים מכל סוג.

Derish
24-03-15, 13:44
http://www.theatlantic.com/features/archive/2014/02/the-dark-power-of-fraternities/357580/

עוד מאמר מרתק לטעמי, בנושא ה"אחוות" של הקולג'ים האמריקאים - קצת היסטוריה, מבנה ארגוני, תופעות חברתיות הקשורות לעניין והיבטים חוקיים.

ארוך אבל מעניין. הפעם ללא פרשנות. (אלא אם כן יתפתח מזה דיון בהמשך)

ניר ל
25-03-15, 15:54
משוטטים להנהתנו בג׳ורג׳יה ואלאבמה בדרך לטנסי, אחלה באמריקה, הכל פשוט וקל , איפה שלא נופלים יש הכל והרבה.
ג׳ו איפה יותר זול לקנות גאדג׳טים לנשק ? באיזור הזה או בטכסס או בקליפורניה ?

tzurs
25-03-15, 16:25
ניר,
אם יש לך המלצות למקומות מעניינים אנא שתף. אני מתכנן טיול של שבועיים על האופנוע מפיטסבורג דרומה ובחזרה.

תודה

shachar
25-03-15, 17:42
ניר,
אם יש לך המלצות למקומות מעניינים אנא שתף. אני מתכנן טיול של שבועיים על האופנוע מפיטסבורג דרומה ובחזרה.

תודה
כמה דרומה?
Blue Ridge Mountains
קלסיקה לאופנועים

tzurs
25-03-15, 17:49
מתכנן לעבור שם ו להמשיך לsmokey mountains לרדת לפלורידה ואולי ניו אורלינס ונאשוויל

tzagi
25-03-15, 18:48
בכול חנות נשק מסביבך.

ניר ל
26-03-15, 07:30
כמה אתה מעוניין לרכב ביום ?
לפני שנתיים נסענו ממיאמי עד ל Key West לאורך החוף, הנסיעה ל Keys היא חוויה וחובה גם לקחת סיור ג׳ט סקי ולהישאר לשקיעה , חזרנו לאורלנדו דרך המהיר עם עצירה באברגליידס לטיול ביצות ...
ביומיים האחרונים נסענו מאטלנטה דרך בירמינגהם והגענו לממפיס, את הנוף באלבאמה אהבנו, אירופאי משהו, אבל זאת הייתה נסיעה כדי להגיע ולא כדי לראות, אז אין לי הרבה מה להגיד על זה. בימים הקרובים אוכל להתרשם מהעיר ממפיס, בהמשך כנראה נרד לניו אורלינס בדרך נוף ויהיה מה לספר. 2$ לגאלון... 120₪ למיכל מלא שנותן 1000 ק״מ נסיעה ברכב fullsize לא חסכוני במיוחד... לא ניסע !?

tzurs
26-03-15, 20:59
אני מניח שכמה קילומטר ביום יהיה תלוי בסוד הדרך. מיכווו שאני על אופנוע אני אנסה להימנע מדקכים ראשיות. אני מניח שעד 300 מייל ביום זה סביר

tzagi
27-03-15, 00:29
אני מניח שכמה קילומטר ביום יהיה תלוי בסוד הדרך. מיכווו שאני על אופנוע אני אנסה להימנע מדקכים ראשיות. אני מניח שעד 300 מייל ביום זה סביר

אתה הרבה יותר בטוח בכבישים ראשיים ו300 מייל ביום זה כלום, גם על עוף-נוע

tzurs
27-03-15, 00:35
הדרכים הצדדיות זה בעיקר בשביל הנוף המיילאג׳ הנמוך זה כדי לאפשר זמן לעצירות נוף. מה ניראה לך מרחק הגיוני ביום?

tzagi
27-03-15, 05:51
אין הגיוני, וכמובן תלוי במטרה.
אם המטרה זה לראות נוף ולעצור בכול חור אז 300 מייל זה הרבה
אם המטרה זה להגיע מנקודה X לנקודה Y
אז 500-600 מייל זה "הגיוני" אבל אני לא ממש הגיוני(או תייר) ואגב, השיא הפרטי שלי הוא 1150 מייל ביום אחד, דאלאס-סט לואיס(עם נגרר) וחזרה באותו יום, 7 בבוקר עד 1130 בלילה

tzurs
27-03-15, 16:03
השיא שלי זה 700 מייל בוויסקונסין חזרה לפיטסבורג אחרי משמרת לילה. לא חוויה שאני רוצה לחזור עלייה.

tzurs
27-03-15, 16:21
זה המסלול המתוכנן. פתוח להצעות97017

Bernard
28-03-15, 16:58
השיא שלי זה 700 מייל בוויסקונסין חזרה לפיטסבורג אחרי משמרת לילה. לא חוויה שאני רוצה לחזור עלייה.
שלי היה (עדיין... ראו בהמשך..) בערך 1200 מייל - רצוף.

נסענו לדיסני וורלד מהבית בניו ג'רזי, עם שתי מכוניות - הפורד שלי, עם SHMBO ושתי הגמדות והגראנד עם אמא של SHMBO ובעלה והגמד.
בלי להיכנס לפרטים (מיותרים?!), הנסיעה לשם תוכננה ב"איזי", עם לילה בדרך (נופים נהדרים אבל ירד מבול, שלא איפשר לראות הרבה מנורפולק) והמון מריבות בין הגמדות (ידעתי שהפורד לא מספיק גדול, פשוט לא היה משהו גדול יותר).

הגענו לאורלנדו, לבית ששכרנו (מ-ע-ו-ל-ה-!!!), פרקנו את כל המזוודות, נרדמנו ללילה ובבוקר כולם התארגנו ליציאה לדיסני-וורלד...
מיד כשהם יצאו מהבית, אני התארגנתי על עצמי ויצאתי חזרה הביתה, עם הגראנד..

יצאתי בעשר בבוקר והגעתי הביתה בשתיים בלילה (איזו נסיעה שקטה... עמחיי'ה... תענוג).
הבעייה היחידה היתה שהחלטתי (מנסיון העבר... באמת) להתעלם מהוראות הוויז - שבעבר לקח אותי לסיבובי ענק מיותרים. כנראה שהפעם הוא דווקא צדק = מתישהו בג'ורגיה, סגרו לשיפוץ פתאומי את ה- I-95 (הווייז דווקא התריע ורצה לקחת אותי לעיקוף של 150 מייל - לא האמנתי לו. הGPS של האוטו אמר שהכל פתוח..) - עמדתי (עמדתי - מהירות 0 !!!) בפקק ליציאה למעקף, כמעט שלוש שעות.... ואח"כ עוד איזה שעה וחצי לעיקוף.
אח"כ כבר החלטתי לשמוע לוייז ואז הוא לקח אות לעיקוף אדיר בבולטימור... ממש ליד הבית ואני נוסע שעתיים ו"הזמן ליעד" לא משתנה.... העביר אותי דרך כל השכונות של הכושים שם ושני סיבובים מסביב לקפיטול... לא ברור לי למה - בסוף סגרתי אותו וה-GPS של האוטו לקח אות הביתה..

בקיצור.
1200 מייל רצוף.

למי שעדיין זוכר את תחילת השירשור, זה היה הרקע לשינויי של מתכונת הטיול הגדול ההוא.
זו היתה הנסיעה שלמעשה גרמה לנו (לי!) לוותר על הטיול בקיץ עם ה-RV (שכמעט כבר קנינו... הכי גדול ומפואר) וכמעט לבטל את הטיול בכלל...

כמו שאמרתי - ילדים זה כיף.

Bernard
28-03-15, 17:04
בעצם עכשיו, כשאני משחזר... הגעתי הביתה בסביבות ארבע בבוקר...

nir.samo
28-03-15, 17:49
לא יכולתי שלא לחשב - 15 שעות על 1920 ק״מ = ממוצע 128 קמ״ש - ממוצע! אפשרי אבל מטורף.

Sent from my iPhone using Tapatalk

ניר ל
01-04-15, 15:34
לניו אורלינס לא הגענו בסוף, חצינו מערבה ללואיזיאנה בעיירה נאצ׳ז, אבל יש לי טיפ בשבילך -
יש דרך קדומה שחיברה בין נאשוויל לנאצ׳ז , הפכו אותה לפארק לאומי, המהירות המותרת היא 50 והייתי ממליץ לפחות לדגום אותה.
http://www.nps.gov/natr/index.htm
אנחנו התחברנו מכביש 82 עד לנאצ׳ז , עליה לא הייתי מוותר - יש שם הרבה מה לראות .

ניר ל
01-04-15, 16:12
מצחיק, אבל בעקבות הדיונים כאן אני שם לב לפרטים שלפני כן בכלל לא התייחסתי אליהם.
יש להם קטע עם המרחב האישי שהוא שונה מאצלנו ( לטובה לדעתי), בגלל זה הם לא נדחפים ולא מתחככים, אלה מבקשים סליחה כל הזמן כשהם עוברים לידך.
נכנסת נניח למסעדה ואתה עומד לצד הפתח ומחכה לשולחן, מישהו רוצה לצאת החוצה, הוא יבקש שתסלח לו ויצפה שתזוז הצידה למרות שמבחינתך אתה ממש לא חוסם את היציאה ויש מלא מקום לעבור... אגב, למרות שה ״אקסקיוז מי ״ נאמר בחיוך ובנעימות, זה לא ממש ככה והם מאד מתעצבנים מזה, נסו לא להבין בפעם הראשונה....

ובעודי יושב ומחכה בחנייה מול איזו חנות, נכנס רכב לחנייה מולי, יוצאת בחורה, נועלת את הרכב בדרכה לחנות ותוך כדי היא מסתכלת אחורה לבדוק אם חנתה טוב - מגלה שהרכב חונה על הפס הלבן - חוזרת ומזיזה אותו.
נפעמתי והייתי חייב לצלם ולשלוח לחברה בוואצאפ באותו רגע ! החניות רחבות מאד , היא הייתה יותר ממטר מהרכב שלצידה, מגרש החנייה חצי ריק, תמצאו לי ישראלי אחד שהיה מתנהג ככה.
אצלנו בבניין המשותף החניות צרות מאד ובקושי ניתן לפתוח דלת, השכנה הצמודה נכנסת לחניה במכה ראשונה וככה היא משאירה את הרכב, בד״כ באלכסון או על הקו. לא עוזר שמעירים לה ולא עוזר שמבקשים ממנה לעיתים לרדת ולהזיז את הרכב. לא, היא לא ערסית והיא בצבע לבן עם עיניים כחולות והשכלה אקדמאית ( לא היא לא דומה לבר רפאלי ולא הייתם שמחים ל שכנה כזאת).

נ.ב. זה ברור מאד כפי שכבר הובהר כאן, שאי אפשר לדבר על האמריקאים כמקשה אחת, מאיזור לאיזור וממדינה למדינה השוני הוא עצום בתרבות בהתנהגות ואפילו בשפה האנגלית שלא לדבר על שפות אחרות שמשתמשים בהן. חצינו 5 מדינות דרומיות בשבוע האחרון, לא מתוירות ע״י ישראלים ובקניונים אין עגלות של ישראלים אז האמריקאים שמסביבנו לא מזהים אותנו כישראלים וחלקם לא ממש מבינים מה זה ישראל ושזה לא מדינה אחרת בארה״ב, לפעמים הם תוהים לגבי השפה ושואלים מה זה, גם אז הם בטוחים שאתה אמריקאי, אבל מחוץ לעיר או משהו כזה... זה לא בגלל שאנחנו דוברים אנגלית מושלמת, הם פשוט לא מכירים טיפוס אחד של אמריקאי אלא מגוון מאד רחב.

Bernard
01-04-15, 16:45
לא יכולתי שלא לחשב - 15 שעות על 1920 ק״מ = ממוצע 128 קמ״ש - ממוצע! אפשרי אבל מטורף.

וואלק... מעצבן. רק עכשיו ראיתי את התגובה שלך.
יש לי בעייה עם מערכת ההתרעות של הודעות חדשות... כל פעם נמחק ל הסימון של לשלוח למייל הודעה....

וכן... נסעתי, ברוב המוחלט של הזמן בערך 100-110 מייל לשעה... חיכית שבועות שיגיעו דוחות. לא עצרו אותי בדרך.
בלילה בכלל הייתי על הרבה יותר...
הפעמים היחידות שנהגתי בגבולות ה-70 מייל לשעה, היו באוטוסטרדות של בולטימור-וושינגטון ומסביב לקפיטול, משם לקח אותי הווויז.
כל היתר... הרבה מעל ה-100 מייל לשעה.
והכי הפתיע אותי... לא הייתי הכי מהיר על הכביש..
העצירות היחידות שלי היו, אם אני זוכר נכון, 4 תידלוקים ופעם אחת לקחתי קפה וסנדביץ בתחנת הדלק.

Bernard
01-04-15, 17:00
ניר.
אין כמו "להיות בשטח"...
לא יעזרו כל "הלימודים" והסיפורים ו"לא יכול להיות?!?!?"... כשאתה "בשטח" וחווה על "בשרך... אתה פתאום קולט...

הסיפור של הבחורה עם החנייה, כל כך מייצג.. זו הדוגמא הקלסית של מה שאמרתי של "You just donn't do that/it" וזה לא קשור לנימוס ולא לצבע ולא למדינה בארה"ב ולא לכמה מקום יש מסביב - זה פשוט ... לא חונים כך. זה לא בסדר.

וה"סליחה" שדיברת עליה, עם הפרצוף "החמוץ".
כמו שיש את "המרחב האישי" כך יש גם את "זמן התגובה"..
הציפיה היא שהוא אומר "סלח לי" ואפילו לא מאט, אלא עובר החוצה.
הרעיון הוא שכל אחד עושה את תפקידו (אתה לזוז והוא "סלח לי") במקביל.. בלי השעייה... בסינכרון.
פתאום אתה לא "עובד" בקצב הנכון ועירערת לו את כל הסינכרון - זו גסות מצידך..
הוא לא צריך להגיד "סלח לי" על מנת לגרום לך לזוז - אתה פשוט זז והוא, תוך כדי, אומר "סלח לי"... ככה זה עובד.
די קרציות.

כל מיני דברים קטנים, שאתה שם לב אליהם אחרי שמסבים את תשומת לבך שהם קיימים...
תהיה פה כמה חודשים, תסתכל/תבחן מהצד, ותראה עוד המון דברים קטנים (ולפעמים מעצבנים) שפתאום "עושים שכל" כמו שאומרים פה ועובדים בסינכרון מפתיע ומעצבן.

וכן.
האופציה הראשונה היא, שאתה/אתם אמריקאים "ממקום אחר"... יש כ"כ הרבה מהגרים ושפות ומבטאים, שהוא בכלל לא חושב על "זרים" במובן שלנו.
ועוד "כן" - למרות שאנחנו חושבים כך ולמרות שישראל מופיעה הרבה בחדשות, לא מקשרים...
לפעמים חוקרים אותך (מתוך סקרנות) לגבי המבטא והמוצא ואיש לא "נותך לך" ישראלי... כבר אמרו לי שהמבטא שלי גרמני וקישרו את השם שלי לצרפתי ואיזה מתחכמת אחת חשבה שאנחנו ממאלטה ואיטלקי (נדיר מאוד) - כולם מופתעים מ"ישראל" - ואז מידי פעם, בחורים שכוחי אל, כששומעים "ישראל" פתאום מתחילים להפגיז אותך ב-"שלום" ו"תודה" ו"אההלה" = אחלה וכאלה ופעם אחת אפילו זכינו ל- "thoes fucking Arabs - good job" עם הבוהן למעלה..

tzurs
01-04-15, 17:47
לניו אורלינס לא הגענו בסוף, חצינו מערבה ללואיזיאנה בעיירה נאצ׳ז, אבל יש לי טיפ בשבילך -
יש דרך קדומה שחיברה בין נאשוויל לנאצ׳ז , הפכו אותה לפארק לאומי, המהירות המותרת היא 50 והייתי ממליץ לפחות לדגום אותה.
http://www.nps.gov/natr/index.htm
אנחנו התחברנו מכביש 82 עד לנאצ׳ז , עליה לא הייתי מוותר - יש שם הרבה מה לראות .
הוכנס למסלול. תודה

ניר ל
01-04-15, 18:01
רק להבהיר - העיירה נאצ׳ז היא המעניינת, השתמרו שם הרבה אחוזות ובתים מלפני מלחמת האזרחים.
אכלנו שם במסעדה מקסיקאנית טובה, יש שם גם הרבה מלכודות תיירים.
לגבי הדרך - היא ארוכה ואיטית וחלקה מאד חד גוני, כדי לתדלק או לאכול צריך לרדת ממנה. מצד שני היא לא סואנת ומאד נעימה, מתאים לטיול רגוע על אופנוע.
אם משתעממים יורדים ומתחברים לכביש מהיר.

tzurs
01-04-15, 18:06
אחלה, זכור לך השם של המסעדה?

- - - Updated - - -

ניר ל
01-04-15, 18:23

- - - Updated - - -

La Fiesta Grande

tzurs
01-04-15, 18:23
תודה

Bernard
01-04-15, 21:15
ועוד משהו בקשר לשפה... האנגלית.
יש מקומות, בד"כ במרכז-מערב ובדרום, שלקחו לעצמם פריווילגיה לפרשן את ההגייה ולהוסיף ולהחסיר אותיות והברות...
באחד המקומות לקח למלצר הדביל עשר דקות להבין שאנחנו(לא אני!) רוצים להזמין סלמון...
הוא התעקש לר להבין ובסופו של דבר אמר "אה... אתם רוצים להזמין סמון"...
אידיוט... ונגיד ששם לא מבטאים את ה-"ל"(כן. אומרים סמון ולא סלמון... בכל האיזור הדפוק ההוא)... קשה להבין שהזרים האלה מתכוונים לסלמון, שהוא הדג היחיד בתפריט?
ואותו הדבר עם לינקן=לנקולן וטוראנו=טורונטו ועודמכל מיני עיוותים..
ושלא לדבר על זה, שבאזור ניו יורק(אולי גם אחרים. אני נתקלתי בזה רק באיזור הזה אבל ג'ו וצור ובן יודעים טוב יותר), כל אחד שהצבע שלו קצת יותר כהה מהלבן המקומי(יענו כל השחרחרים, על הוריאציות השונות) אומרים ax במקום ask....
בהתחלה אתה חושב שלא שמעת טוב ואח"כ אתה חושב שזה נקודתי אבל אחרי כמה זמן אתה מבין שכולם אומרים ax...

אמריקה.

tzurs
01-04-15, 21:21
בפיטסבורג זה ברור מאוד. יש ניב מקומי, למשל yinz במקום you...

Bernard
01-04-15, 21:22
כמו שאמרתי הרבה פעמים...
קוקיות!

shachar
01-04-15, 21:43
לגבי ה ממקום אחר, מזכיר לי את השאלות מה אני עושה ב LA כאשר הלוחית היא מפנסילבניה.
תשובה של מזג אויר טוב יותר שיכנעה בשניה, שום שאלות לגבי המבטא.
ההגיה מזכירה לי שחיפשתי פפריקה בסופר המקומי. רק שהעיצורים היו שונים....
אז למה לא אמרת פפ ריקה.

tzurs
01-04-15, 22:11
לקח לי הרבה זמן לעבוד על המבטא עד שהם הבינו שאני מבקש את המבורגר שלי רייר ולא וויל. אני עדיין לא יכול לבטא r כמו שצריך

Derish
01-04-15, 22:13
בעודי יושב ומחכה בחנייה מול איזו חנות, נכנס רכב לחנייה מולי, יוצאת בחורה, נועלת את הרכב בדרכה לחנות ותוך כדי היא מסתכלת אחורה לבדוק אם חנתה טוב - מגלה שהרכב חונה על הפס הלבן - חוזרת ומזיזה אותו.
נפעמתי והייתי חייב לצלם ולשלוח לחברה בוואצאפ באותו רגע ! החניות רחבות מאד , היא הייתה יותר ממטר מהרכב שלצידה, מגרש החנייה חצי ריק, תמצאו לי ישראלי אחד שהיה מתנהג ככה.
רציתי להרים יד אבל אז נזכרתי שאני לא מגדיר את עצמי כישראלי. אירוניה במיטבה.

tzagi
02-04-15, 21:25
לקח לי הרבה זמן לעבוד על המבטא עד שהם הבינו שאני מבקש את המבורגר שלי רייר ולא וויל. אני עדיין לא יכול לבטא r כמו שצריך

רייר=RE-ER
(פונטית)
וויל= בשר עגל
ואל תזמין המבורגר רייר, אלא אם יש לך משאלת מוות. בשר טחון חייב להיות בטמפ 160 מעלות פנימית כדי שיהיה בטוח לאכילה.

tzurs
02-04-15, 21:32
I meat well like well done

ניר ל
04-04-15, 11:21
אנחנו בסן פרנסיסקו עכשיו, נהיה כאן כמה ימים במזח הדייגים הודות ל hotwire נקודה קום ונראה שמאד כיף כאן, מלא תיירים ומלכודות תיירים. הדלק כאן עולה 3.6$ לגאלון לעומת 2-2.3$ במדינות הדרום מרכז, חנייה כאן זה גם משהו שרצוי מאד לוותר עליו, אבל המחיר של האוכל המאד איכותי דווקא מפתיע לטובה בהתחשב במיקום.
״הסתבכנו״ קצת עם המכונות האוטומטיות לרכבת BART משדה התעופה. לא ניתן להשתמש בכרטיסיה אחת למספר אנשים, צריך לקחת את הזמן ולשים לב על איזה כפתורים לוחצים.
בכל אופן, אחרי שבתחנת המוצא קיבלנו יחס של זבש״כם וצעקות מהנציגה במודיעין, אבל יחד עם זה אישור מעבר ידני. בתחנת היעד הנציגה (מאותו מוצא אגב) הייתה אדיבה ביותר, התנצלה והסבירה שזה קורה הרבה ובגלל זה הם מצויידים בפאסים הידניים, מילאה עבורנו טופס בקשת זיכוי על היתרה בכרטיס, היות שלא נזדקק לו יותר.
בקיצור - כרטיס עולה כ 9$ , היינו צריכים שלושה והכנסנו למכונה 40, נקבל חזרה 31. אמרתי לה שזה גבוה מדי ושמגיע לנו רק 13, היא השיבה - לא לדאוג, ככה זה, הם למעשה וויתרו לנו על עלות 2 כרטיסים בגלל טעות שלנו ... מדיניות החברה.

תוספת -
טיילתי כאן לפני שנה וחצי לאחרונה, אני משתמש בסים מקומי ובדיל של קישור מהארץ למספר המקומי של 012 גלובל , אבל יש עוד חברות וכדאי לבדוק מה עדיף.
מחירי הסלולר בארץ היום הם כנראה הזולים בעולם, לכן בניגוד לעבר , התקשורת כאן היא יקרה יותר משמעותית ולא מן הנמנע שחבילת שיחות בחו״ל מרשת ישראלית תהיה משתלמת ותחסוך את הצורך להתעסק בהפעלת סים מקומי למי שמאותגר.
אם זקוקים ליותר מטלפון אחד אז כמובן שרצוי מספר מקומי לתקשורת פנימית.
בכל אופן , Waze כבר עובד לא רע למרות מיעוט משתמשים יחסית לארץ, רצוי להתעדכן באמצעותו גם לגבי מחירי תחנות דלק כי יש הבדלים גדולים מתחנה לתחנה,
צריכת נתונים 1 ג׳יגה לחודש זה יותר ממספיק, אפשר להיכנס לסניף של רשת תקשורת שיש בכל פינה ולצאת עם מכשיר עובד, אפשר גם להיכנס לוולמארט ולמצוא חבילות יותר משתלמות לעיתים שייחודיות לוולמארט ולא ניתן לקבל אותן ברשת עצמה. רק להיכנס קודם ולבדוק איזורי כיסוי בהתאם למסלול, כי שימוש בשירותי נדידה מוגבל ביותר.
Hotwire מוכיח את עצמו כל פעם מחדש ואני מקווה שלא ירדו ברמה, למי שלא מכיר - בוחרים איזור על המפה ומקבלים אופציות למלונות בעילום שם, אבל הרמה, הדירוג והשירותים ידועים. את שם המלון(ומיקומו המדוייק) מקבלים רק אחרי התשלום. שמנו לב שמחירי הלינה עלו משמעותית ביחס לשנים קודמות והשימוש בהוטווייר מפצה על זה +++
השעה כעת 1:50 לפנות בוקר, קיווינו לקרוע את העיר אתמול היות שהגענו מוקדם בצהריים, אבל העיר קרעה אותנו וצנחנו לשינה ״קלה״ בסביבות 18:00 , שינה שרק אני התעוררתי ממנה לפני כשעה ולצערי אני כבר לא בגיל במראה ובסטטוס המתאים לקרחאנות שבוודאי חזקות כאן בהתחשב במצב ״הסחורה״ שראינו ברחובות.

ד ו ר ו ן
04-04-15, 14:20
ואל תזמין המבורגר רייר, אלא אם יש לך משאלת מוות. בשר טחון חייב להיות בטמפ 160 מעלות פנימית כדי שיהיה בטוח לאכילה.
זה נכון אם יש לך הנחה מקדימה לגבי היגיינה לא מספקת, או בשר מופשר.

יש לא מנות של בשר טחון חי מתובל.
בחלקן דווקא במקומות שאין תשתיות קירור מערביות.

tzagi
04-04-15, 21:01
כן אני מודע, קוראים לזה סטייק טרטר.
מי שרוצה לקחת את הסיכון שיבושם לו., לי אישית יש אלרגיה לסומונילה.

ניר- אל תשכח, ואשינגטון וואן נס 16:30, אל תאחר ותתלבש יפה.

boaz avrahami
12-04-15, 21:07
המילקי ממשיך להיות יקר אבל אנחנו עדיין משוכנעים שישראל היא המדינה הכי טובה בעולם עבורנו.

מילקי טייק 1 בציר המצלעות.

https://vimeo.com/124757713

Bernard
13-04-15, 03:37
אני הייתי בטיולון לצפון (צפון ניו יורק - נייאגרה) עם החותנת... כייף גדול...:(.

בכל מקרה - שאפו על האומץ!!
גם שלך, עם המלקי, וגם של המכוון, שרק המחשבה אם הגראנד מתדרדר, כיווצה לי את כל השרירים הטבעתיים...

ולגבי "הכי טובה בעולם, עבורינו"... מסכים לגמרי... קינאה, בטיול - איזה כייף.
כבר הייתי אמור להיות בארץ, לכמה ימים (לראות את אמא, להגיד שלום לחברים (ולהביא "הזמנות") ולעשות שישבת במדבר..) אבל עיכובים בבית ההוא שאני משפץ דוחים לי את ההגעה (ועוד כמה דברים, כמו לשבת לכתוב)...

tzagi
13-04-15, 06:34
הצלחתי לגרור את ניר (היום) לאכול "קצת" בשר, נראה לי שנהנה יותר ממני.....(היה עסוק בלהשתזף בבריכהׂׂׂׂׂׂׂׂ)
למרות שלמען האמת הפריים ריב לא היה מטובל היטב, התאכזבתי. בכול מקרה זה היה שוה את מחיר הכניסה (פחות מעלות של מנת שווארמה)

ברנרד-אין לך מושג מה אתה מפסיד.

boaz avrahami
13-04-15, 09:02
הגיפ של נמרוד כל כך גבוה שהייתי יכול להמשיך לשבת והוא היה עובר כנראה מעל...

ג׳ו, אתה בטוח שניר הסתכל על הבשר?
לפי התמונות הוא בעיקר היה בגארז׳ שלך

ניר ל
13-04-15, 11:11
יש קצת הבדל בין הבשר שאני אוכל לבשר שאני מסתכל עליו כאן,

בכל מקרה, בעצת ג׳ו עלינו בלילה לרח׳ פרמונט, אני מאד נהניתי, המשתתפים האחרים לא מודים... בעיקר בגלל שכנראה היה איזה אירוע פלילי באחת הסמטאות שעברנו והרבה שוטרים חיפשו עם פנסים משהו על הכביש .
נכנסנו למסעדה אנדיאמו איטליינו בתוך מלון D , היה מפנק ביותר .

הגראז׳ של ג׳ו היה בקטנה, הילדה ביקשה להחזיק נשק אמיתי , לא נגיד לה לא :)

tzagi
14-04-15, 01:16
ג׳ו, אתה בטוח שניר הסתכל על הבשר?

אמרתי לו כבר שצריך לבוא לבד.

Derish
01-05-15, 03:35
שאלה לחברים הבקיאים בהלכות נדל"ן שם באמריקה:

קולגה לשעבר עושה רילוקיישן לאזור שיקגו ומחפש מקום לגור בו בקרבת נמה"ת או'הייר. בחור רווק עם דרישות מינימליות, אבל עקב העדר קרדיט או היסטוריה בארה"ב הוא מעדיף דירה שתושכר ע"י חברת אחזקה ולא בעל בית פרטי. בינתיים מצא רק מתחמים מגודרים עם דירות שני חדרים קטנות באלף דולר לחודש, מה שאפשר להבין בהתחשב במיקום אך עדיין יקר למדי אובייקטיבית.

האם אתם מכירים פתרונות אחרים שיכולים לעבוד בשבילו בתקציב יותר שפוי? אין לו באמת צורך בבריכה, חדר כושר וכל השירותים הנוספים שמציעים במתחמים האלה, פשוט נראה שאלו היחידים שמוכנים להשכיר לו.

tzurs
01-05-15, 03:57
יכול לחפש דרך מתווך. ויכולצלהשכיר גם מאנשים פרטיים. אולי יצטרך לתת עירבון יותר גבוהה מ

tzagi
01-05-15, 04:03
http://chicago.craigslist.org/search/apa

ואין מה לפחד מבעל בית פרטי, למעשה בלי קרדיט הסיכוי שלו להשכיר גם ככה יותר טוב אצלהם. גם השרות יהיה יותר טוב.

tzurs
01-05-15, 04:20
מסכים. אנחנו התחלנו ככה גם כן.

tzagi
01-05-15, 05:26
תגיד, הבני דודים עוד לא שרפו לך את המועדון?

tzurs
01-05-15, 16:48
אתה מדבר אליי Tzagi?

tzagi
02-05-15, 00:15
אלא למי?

tzurs
02-05-15, 00:23
אלא למי?
בפיטסבורג המצב לא רע

tzagi
02-05-15, 02:08
http://www.centerfiresystems.com/SG0009.aspx

תזמין לך אחד או שניים....ליתר ביטחון.

Derish
02-05-15, 02:08
תודה, העברתי את המלצתכם כלשונה.

מבט מהיר במפה רומז שגם באינדיאנה יכולים להיות פתרונות זולים יותר, וזה לא רחוק במיוחד מהשדה.

tzurs
02-05-15, 03:39
http://images.tapatalk-cdn.com/15/05/01/e8696ab3eaca9e8e66940e205cac9e57.jpg

tzagi
03-05-15, 03:22
לא רע....לא רע...
אבל הנביחות זה לא תחליף למוזיקה של ה צ'י צ'ינג
https://www.youtube.com/watch?v=B2Gz-A-XO8w

jacob72
03-05-15, 22:48
שיחפש דרך חברות נדלן ישראליות. לרב עם מכירים את המתווכים או חברות מקבילות שם.

בהצלחה

send from my Mobile

gp1
03-05-15, 23:22
https://www.youtube.com/watch?v=RP4FjODPDFA

Bentsi
12-05-15, 19:34
בוקר טוב, נעלמתי קצת.
עבודה, חיים ושוב החלפתי טלפון ולא הורדתי טאפאטוק.

אבא שלי עבר לאינדיאנה, קנה כמה אדמות ובתים במחיר מגוחך, הוא עכשיו מחזיק איזה 100 אייקרס בשום מקום עם כמה בתים וחוות. לא מבין אותו.

אני אשלים בהזדמנות הקרובה, מתארגן לעבודה.

Derish
27-06-15, 08:26
לאור ההתפתחויות האחרונות, אני סקרן איך התקבלה הבשורה ברחובות ניו ג'רזי, וגאס וכו'. אני גם תוהה אם ברנרד עדיין איתן בעמדתו לגבי ה"לגאסי" של אובמה אחרי הסיפור הזה והפשרת היחסים עם קובה...

tzurs
27-06-15, 14:33
פה הכל עבר שקט וסבבה. רוב התגובות ששמעתי היו חיוביות.

Bernard
27-06-15, 16:53
טוב.
התאפקתי דקותיים ונשברתי...
על מה מדברים?

OFF-RoaD
27-06-15, 17:14
מניח שהשינוי בחוקה (?) לגבי נישואים חד מיניים

Sent from my GT-I9500 using Tapatalk

opl
27-06-15, 17:30
99514

Bernard
27-06-15, 20:56
אה, זה...

קודם כל, זה לא שינוי בחוקה. פשוט לקח להם המון זמן להחליט/להבין שחיוב המדינות ע"י הממשל הפדרלי, לאפשר נישואים חד מיניים, אינו סותר את החוקה...
זאת אומרת, שהחוק הפדרלי, של הנישואים החד מיניים, מחייב את כל המדינות (בעיקרון ועל קצה המזלג - חוק פדרלי עומד מעל חוק מדינה וחוק מדינה לא יכול ואסור שיסתור חוק פדרלי ושום חוק, פדראלי/מדינה/מוניציפל אסור שיסתור את החוקה)..
הבעייה היא שהממשל הפדרלי (היום) הוא דמוקרטי ו(נדמה לי - לא בדקתי)רוב המדינות דווקא רפובליקניות(מושל רפובליקני), שמתנגדות לנישואים האלה...
כן, יש להם כל מיני שטויות לריב עליהן..
לדוגמא - אחרי הגולם ההוא, שרצח את השחורים בכנסייה, מתכוונים לאסור על הנפת דגל הפדרציה (יענו "הדרום" (דיקסי) במלחמת האזרחים).
יש כאלה שעדיין "נשבעים" ל/בדגל הזה, על כל המשמעות הגזענית הגלומה בו והאבסורד הוא, שהוא היה (ובנתיים עודנו, בהרבה מקומות) מונף במבני ממשל וציבור לצד דגל ארה"ב (הפסים והכוכבים, לעומת ה"X" והכוכבים) באופן רשמי לגמרי(ליד כל בניין "רשמי" מונף דגל ארה"ב..קוקיות)..
בקיצור, החל פה ויכוח אם לאסור הנפת דגל הפדרציה, שיכול להוות פגיעה ברגשות מיעוטים ותמיכה בעבדות, נחשב פגיעה בחוקה, בחופש הבעת הדיעה או לא והאם יש לאסור אותו בכלל או רק במקומות ציבוריים או רק במבני ציבור או... כל מיני חארטות כאלה..

ולשאלתך דריש...
איזו "לגאסי" הוא בדיוק משאיר, השחרחר הדביל הזה?
המדינה הענקית הזו, בזכות המדיניות ואופן הפעולה של אובמה, שסועה כמו שלא היתה, כך אומרים, מאז מלחמת האזרחים ו-וויאטנם... ועל זה אין שום ויכוח בין הדמקורטים והרפובליקנים..
כולם מתרחקים מהנשיא, כמו מאש... כולל כל המועמדים הדמקורטים.
ומי שלא הספיק להתרחק, בבחירות האחרונות, פשוט הפסיד - בקונגרס ובמדינות..
אתה לא קולט כמה הוא חטף פה, כשיצאו הידיעות שעמדים לשלוח עוד כוחות לעירק..אחרי שהוא אמר שלא יהיו עוד כוחות... משהו בסיגנון "read my lips" על המיסים, של אבא בוש, בזמנו.

אפשר להגיד, ברמה גבוהה של וודאות, שחוץ מהיותו הנשיא השחור הראשון והיותו הראשון (ונקווה האחרון) שקיבל פרס נובל לשלום, בלי שעשה דבר... הרבה לא ישאר מה"לגאסי" של אובמה..
הוא נחשב פה, ע"י רבים, כאופורטוניסט, שנגרר אחרי אירועים ומנסה, בדיעבד, לקחת קרדיט עליהם/בעקבותיהם.
כך עם החיסול של בין לאדן, כך עם המהומות על השחור החף מפשע שנורה למוות - וא"ח התברר שנורה בצדק, כך עם העלייה במקומות העבודה, כך עם פצלי הנפט שהביאות את ארה"ב לעצמאות אנרגטית ושהוא התנגד לפיתוחה וכך גם בנוגע לנישואים האלה..

לפני מספר שבועות, בסקרים של כולם (לא רק של פוקס ששונאים אותו), הוא יצא הנשיא הגרוע ביותר שהיה... הוא "ניצח" את קרטר ואת אבא בוש ואפילו את ג'וניור בוש...
זה גם הישג מכובד...

Derish
27-06-15, 21:04
מעניין מה שאתה מספר, אלו דברים שלא כ"כ רואים מפה. מעניין עוד יותר לראות מה ישאר מהרושם הזה בעוד עשור או שניים.

לגבי הדגל:

99523

Bernard
27-06-15, 21:13
כן. זה הדגל...
לא תראה הרבה שחורות עם בגד ים כזה...

- - - Updated - - -

כן. זה הדגל...

- - - Updated - - -

כן. זה הדגל...

tzagi
28-06-15, 00:36
בנוסף למה שברנרד אמר....כול הבולשיט הזה לא מעניין אף אחד כי....אין מה לעשות בדבר, כולם(הפוליטיקאים) אותו חרא ולא משנה מה הם,
היחיד שמעניין אותי זה טראמף ואני מתכונן לתמוך בו בכול צורה אפשרית.

gp1
28-06-15, 19:09
הנה ... יש לו , מקצוע מתאים לאחר הפרישה https://www.youtube.com/watch?v=IN05jVNBs64

ניר ל
01-09-15, 13:27
ברנרד, נראה שבשרשור ההזוי ההוא אתה מוצא זמן להגיב ... מה עם איזה עדכון על שיפוץ הבית ?

Bernard
01-09-15, 18:02
צודק..
נסחפתי שם לגמרי... חיים מוציא את "הטוב" שבי..:rolleyes:
יוצא לעשב את הבית וחוזר וכותב... מבטיח.
אני עוד חייב לעמית, להעלות פה את המספרים של הפרוייקט.

והבית...
גמור ומושכר ומניב "פרי".
כל הרווחים "על הנייר" הפכו לרווחים בפועל.
אבל אני, כאיש עסקים אמיתי, מיד עם סיום השיפוץ וקבלת כל האישורים (גם כן מסכת יסורים), איבדתי עניין והתנהלתי בעצלתיים... עד שקיבלתי בראש מהחברה "שניהלה" אותי..

יאללה חוזר מכיסוח הדשא והעשבים (אחרת מקבלים קנס ואני לא לוקח איזה ספרדי שיעשה את העבודה בכמה דולרים לחודש - איך אני אצדיק את מכסחת הדשא המתוחכמת שקניתי במיוחד, ומסור השרשרת (שני להבים בקיט) והחרמש המתוחכם... צעצועים) ומתיישב להעלות על הכתב.

Bernard
01-09-15, 18:42
הסברים בהמשך..

http://images.tapatalk-cdn.com/15/09/01/780b70a7b95d8d3a4b515ee58b550e83.jpghttp ://images.tapatalk-cdn.com/15/09/01/331fec80e3b33bfb2bea96dcf09dd5ff.jpghttp ://images.tapatalk-cdn.com/15/09/01/d9305ee4d4b4a69aa6f63904b9072e4b.jpg

Sent from my SM-N900T using Tapatalk

tzagi
01-09-15, 18:49
Mucho travajo senior.

Sent from my SGH-M919 using Tapatalk

Bernard
01-09-15, 18:53
ובנתיים תסתכלו גם על זה...
את הההקשר, תוכלו לראות בתמונה העליונה בפוסט הקודם, מצד ימין... וגם פה יבוא הסבר אח"כ
http://www.ebay.com/itm/171889862763?forcerRptr=true&item=171889862763&viewitem=

amit1
01-09-15, 19:22
ברנרד יקירי, עשה טובה ותעלה קצת מספרים על פרויקט הבניה, קשיים ודגשים מנסיונך. רוצה להשוות לארץ הקודש....

קונסטון
01-09-15, 19:26
ובנתיים תסתכלו גם על זה...
את הההקשר, תוכלו לראות בתמונה העליונה בפוסט הקודם, מצד ימין... וגם פה יבוא הסבר אח"כ
http://www.ebay.com/itm/171889862763?forcerRptr=true&item=171889862763&viewitem=

לכאן תעלה 30K יקר....ונראית עם צבע חדש.....(עדיף מקורי...לך תדע אם חלודה מוסתרת) לדעתי הקאמרו 1970 שהוצעה לך עדיפה

ניר ל
01-09-15, 19:33
אין חלודה בקורבט , היא מפיברגלס
תן לי לנחש
קנית ב 3000 הוספת 1000 על צבע אדום ואתה מוכר ב 12k ?

ואתה מעביר את המחסן לסברבן כדי להתחרות על תואר ״למי נכנסות יותר גרוטאות באוטו״ מול רכס

או שהעברת ציוד מהמחסן כדי לפנות מקום לקורבט הלבנה - תתחדש ! הלוואי עלינו

tzurs
01-09-15, 20:27
ראיתי שיש אופנוע במחסן. איך היה המסע (סליחה טיול) מפלורידה?

Bernard
01-09-15, 23:40
כולכם טועים... בערך...

חזרתי מהעבודה בשדה... סליחה בחצר של הבית - בעוד חצי שעה יש "ערב חזרה לביה"ס של הגמדות" - חייב להתקלח וללכת איתן:(.

אבל למנוע לזות שפתיים - הקורבט לא שלי ולא, אני לא מוכר.
קניתי לחבר והאוטו יישלח לארץ, מיד כשתהיה בת 30.
המחיר.. לא לפירסום פה אבל תעיפו מבט באיביי על קורבט 1986 קונברטיבל...

אני לא מפנה מקום בגראג' לקורבט... ז"א, כן מפנה ואולי לקורבט אבל העמסה היא לצורך עבודה של היום (כמו שג'ו צחק עלי... פועל מקסיקאי לא חוקי) - בכל מקרה, אין השפעה נראית לעין על הבלגן שם.

הרכב שג'ו הציע... העניינים נשקלים.

האופנוע - גם הוא לא שלי. זה החדש של SHMBO...
לגבי "המסע ל/מפלורידה" - תלוי על בלימה...סיבות סובייקטיביות לחלוטין.

המספרים של הבנייה/בית - יעלו גם יעלו, עמית.
אין בכלל מה להשוות לישראל והתשואה פנטסטית... ההזדמנויות פה הצטמצמו. פחות ממה שאציג אבל יחסית לארץ ואפילו לפה... כדאי מאוד.

יאללה.
למקלחת. אחרי כמה שעות ב-95 מעלות +, כולל אבק ושברי ענפים/עצים, דשא וסתם עשבים... הריח ממני "לא משהו"... שמתי לב שהסחלב, בסלון, איבד צבע כשעברתי לידו...
אחרי החגיגה היהודית לחזרה לביה"ס (ברביקיו כשר... והם לא מבינים את הסתירה הלוגית בתיאור האירוע...), אשב לעדכן את הפרטים למעלה.. ועוד כמה..

ניר ל
01-09-15, 23:58
רכב כזה לא קונים ב ebay, מוצאים איזו זקנה שבעלה נפטר והרכב נקנה כחדש וקבור כבר 30 שנה בגראז׳ , משלמים לה 2500$
אח״כ משקיעים עוד 70k בלהפוך אותו למשהו אחר תוך שבועיים ומלחיצים את כל העולם כי צריך להספיק להשתתף במכירה פומבית מאד נחשבת.
בסוף נאלצים למכור אותו בהפסד כי אף אחד לא ממש מתלהב ממנו ...
ככה עושים את זה באמריקה, תלמד מ gas monkey

Bernard
02-09-15, 02:10
כן . בטח..
כולם כבר ראו את כל התוכניות האלה(ויש כמה וכמה) והמחירים לא כ"כ נמוכים וכולם חושבים שיעשו קופה...

האמת.
יש פה שוק למכוניות מעניינות. אני ארחיב בהמשך.
חזרתי מהקישקוש הזה של ביה"ס (בסוף האוכל בתשלום - תרומה לביה"ס... חתכתי לאיזו המבורגריה קצת טובה יותר ממקדונלד וסגרתי עניין הליום) ואני מתיישב לכתוב.

למוד נסיון מהעבר, אני לא מתכוון להעלות הכל על וורד ולהוסיף כל כמה ימים ולפרסם אחרי הגהה... אז הכל "על חי" ובלי הגהה. אני מקליד מהר והמקלדת ישנה (לא כל האותיות נלחצות אותו הדבר ו... עוד כמה תירוצים), אז קחו בחשבון טעויות הקלדה וכו'...

לפני שאתחיל - חובות.
הבטחתי לעמית לפני יותר משבוע ש"מחר" אני מעלה, אז..
פירוט הפרוייקט בהמשך - שורה תחתונה = מספרים:

עלות הבית (כולל ה"סגירה") - 58K$.
---
עלות השיפוץ (כולל הכל הכל) - כ 75K$.
מיסים (יענו, ארנונה. עלה מ-5.4) - 6K$.
ביטוח לבניין - 1K$
שכ"ד בקומה 1 - $1300.
שכ"ד בקומה 2 - $1200.

את החישוב תעשו לבד.. גדול עלי.
קיבלתי על הראש, שביקשתי שכ"ד נמוך מידי אבל כמו שאמרתי.. אני לא איש עסקים וזה "בית ללימוד".
עוד לפני סוף השיפוץ התחלתי לקבל טלפונים - לא הסכמתי להתחייב... למזלי (פרטים בהמשך).
ממיד אחרי השיפוץ, חברה פירסמה בקרייגס-ליסט ושמתי שלט בחצר - עשרות טלפונים ועשרות "מועמדים" לבחור בניהם.
למעשה, בזכות השלט שלי, החברה השכירה שתי דירות שלה ועוד שתי דירות של אבא שלה, באותה עיר (כמו איש עסקים טוב, הפנתי את המועמדים שלי אליה, שיהיה להם מבחר גדול יותר וההחלטה קלה יותר).

עכשיו, לפני שבוע, הייתי אמור לקנות עם חברה (בסוף הגישה הצעות לבד - אני פרשתי מסיבות שונות שלא קשורות "בעסק") שני בתים, בבעלות פרטית - לא בנק (=מחיר גבוה), שלא צריכים שיפוץ בכלל וכוללים דיירים.
בתים קטנים משלי (ממש ליד):

מחיר מבוקש 125K$, כולל שתי דירות כששכ"ד המשולם הוא $1800 והמיסים כ-$4000.
מחיר מבוקש 134K$, כולל שתי דירות ושכ"ד המשולם $1800. המיסים קצת פחות מ-$4000.

ויש עוד הרבה דוגמאות שכאלה.

יאללה.
עונה למישהו ששלח ה"פ וניגש לעבודת הכתיבה.. יש הרבה מה לעדן - קורים דברים פה באמריקה... חוץ מרצח של שוטרים ושחורים.

tzagi
02-09-15, 02:26
Wow, cap rate of 4.9
יפה לך. דיל מ הסרטים זה.
למי שלא מבין מה זה cap rate
יאנקי -pay attention
לוקחים את העלות ומחלקים אותה בהכנסה השנתית ברוטו. כול מה שמתחת ל7 זה טוב, מעל ל10 לא כול כך. פחות מ5 זה פשוט מעולה, הלואי עלי.

boaz avrahami
02-09-15, 06:30
בואו נחזור רגע למבט בפרספקטיבה:
כשהפוסט הזה התחיל היתה מחאת המלקי הזול מושך לשם מהגרים לא רק מישראל אלא מכל המזרח התיכון ואפריקה.
ארופה שמאז מלחמת העולם השניה חונכה לתמוך בזר ובפליט ולא להיות גיזענית מוצאת את עצמה בסכנת הצפה וטביעה ואיבוד הזהות והביטחון הכלכלי....

רק שנה עברה והם על סף תגובה קיצונית ואלימה שתציל אותם מטביעה...

מי רוצה להיות שם היום אפילו שהמלקי והדיור זולים ולכאורה הביטחון הסוציאלי.
הם כיום ערב מלחמת עולם שלישית שיש שיגידו שכבר החלה.

פרספקטיבה...

tzagi
02-09-15, 06:39
בואו נחזור רגע למבט בפרספקטיבה:
כשהפוסט הזה התחיל היתה מחאת המלקי הזול מושך לשם מהגרים לא רק מישראל אלא מכל המזרח התיכון ואפריקה.
ארופה שמאז מלחמת העולם השניה חונכה לתמוך בזר ובפליט ולא להיות גיזענית מוצאת את עצמה בסכנת הצפה וטביעה ואיבוד הזהות והביטחון הכלכלי....

רק שנה עברה והם על סף תגובה קיצונית ואלימה שתציל אותם מטביעה...

מי רוצה להיות שם היום אפילו שהמלקי והדיור זולים ולכאורה הביטחון הסוציאלי.
הם כיום ערב מלחמת עולם שלישית שיש שיגידו שכבר החלה.

פרספקטיבה...
בועז, ארופה, זה עולם משלו, למעשה אפשר להכליל את קנדה עם ארופה, שאל את ברנרד....רק היה שם.
ארה ' ב זה לא ארופה ולא קנדה, עולם שונה לחלוטין. עם כול היתרונות והחסרונות זה העולם שלנו ואנחנו אוהבים אותו יותר מכול דבר אחר בחיים. וזה בשיא הכנות.

boaz avrahami
02-09-15, 06:46
בתרגום מרוסית: ״ כל חזיר אוהב את הביצה שלו״...

tzagi
02-09-15, 06:50
בתרגום מרוסית: ״ כל חזיר אוהב את הביצה שלו״...
יש מצב, אבל אני בספק אם זה בא מרוסית, אני מכיר את רוב הפתגמים וזה חדש לי.
לא לומר שלא יכול להיות משהו חדש ב40 שנה האחרונות שלא שמעתי עליו.

boaz avrahami
02-09-15, 06:56
Каждая свинья хвалит свое болото

כל רוסי מכיר- אלמנטרי

tzagi
02-09-15, 06:58
Каждая свинья хвалит свое болото
נו באמת, כאילו אני יודע לקרוא.

Bernard
02-09-15, 07:00
בועז, ארופה, זה עולם משלו, למעשה אפשר להכליל את קנדה עם ארופה, שאל את ברנרד....רק היה שם.
ארה ' ב זה לא ארופה ולא קנדה, עולם שונה לחלוטין. עם כול היתרונות והחסרונות זה העולם שלנו ואנחנו אוהבים אותו יותר מכול דבר אחר בחיים. וזה בשיא הכנות.

קנדה...
הייתי שלושה-ארבעה ימים במונטראול...
אין לי הרבה מה להגיד - צרפת/ים באמריקה = מיותר לגמרי.
פיכס.

התיכנון לסקי הבא, כך אני מקווה, הוא לוויסלר. נקווה לחווייה קנדית מתקנת..

Bernard
02-09-15, 07:44
אז ככה.

לא זוכר אם כבר סיפרתי, אז... בקיצור.

אנחנו פה בעקבות רילוקיישן מחברת קומברס.
SHMBO, קיבלה הצעה לעבור לפה, איזור מרכז קומברס ב- MOUNT LAUREL ב- NJ.
זמן קצר (מאוד, עדיין היינו במלון) אחרי שהגענו, קיבלה הצעה אחרת, לתפקיד בכיר הרבה יותר ו.. התחילה.
אז התברר כמה החברה הזו דפוקה ועוד יותר מכך, שורה של מינויים דביליים דירדרו אותה עוד יותר.
לפני כשנה וחצי נפרדו דרכינו, שלנו ושל קומברס, תוך קבלת תנאים מופלגים ונדיבים... כנהוג בחברות נכשלות.

מאחר שאת ה"גרין כארד" כבר קיבלנו ומאחר שהחלטנו שהרפתקת ארה"ב תימשך 4 שנים ולמרות שתזרים המזומנים איפשר לנו להישאר ולחיות בנוחות למשך התקופה, מבלי לעשות דבר, החלטנו שצריך למצוא מקור הכנסה חלופי.

עוד קודם לכן, התברר לנו שעיסקי הנדל"ן בארה"ב, הם דבר מכניס וכדאי ביותר ולכן החלטנו לבדוק את העניין יותר לעומק.
ביחד עם חבר, שעוסק בתחום כבר מספר שנים, התחלנו לבדוק הזדמנויות נדל"ניות בעיר הגדולה – פילדלפיה.
לא ארחיב, רק אספר שהעסקאות המשתלמות ביותר נמצאות באיזור שנקרא "צפון פילדלפיה".
איזור משופע באוכלוסיה נכשלת ביותר(בלי קשר לצבע).
ניתן לקנות שם בית, בין שתי דירות, במחיר שנע בין K25$ לבין K40$. שיפוץ אלמנטרי יעלה בערך K7$ ושכר הדירה נע בין 650$ ועד 1100$, תלוי באיזור ובגודל הבית/דירה.
מחירים פנטסטיים והרבה "חברות" קונות שם בתים עבור ישראלים ו"מתחזקות" אותם, בעבור שכר הולם - כבר כתבתי פה, בעבר, על הקומבינה וממה צריך להיזהר.
האיזור מתפתח מאוד, במיוחד בשל קרבתו לאוניברסיטת PENN ומרכזים רפואיים ענקיים.

בחינה מדוקדקת ובדיקות עם בעלי ניסיון העלו שאכן התשואה נהדרת וכולם המליצו, בכל פה... לא לגעת ב"אוצר" הזה.
ההתנהלות מול האוכלוסיה קשה מאוד והסיכויי שהנכס יאבד את מחירו לעד (יענו יישרף עד היסוד - ותקווה שזה יגמר בנזק לרכוש בלבד..), בשל דייר עצבני שאתה מנסה לסלק, בגין גרימת נזקים ו/או אי תשלום שכ"ד, הביא אותנו לזנוח את היהלום.

בין לבין, הגיע שימעה של SHMBO לצד השני של העולם (ליפן וגרמניה) והיא "זומנה" לפגישות שונות וקיבלה "פוזיציה" מעניינת מאוד – פרטים יגיעו.
בכל מקרה, כל תוכניות להשקעות נגנזו...

מספר חודשים אחר כך, ישבנו עם חברה, שבין יתר עיסוקיה (אמא לגמד שלומד בכיתה עם הגמדה הקטנה שלנו + עוד שני גמדים) היא קונה בתים, משפצת ומשכירה.
ב-08:30 היא מורידה את הגמדים בביה"ס ועד 15:30, זמן איסופם, היא מתעסקת בבתים – במהלך 6 השנים האחרונות היא הפכה לבעלת 7 בתים שכוללים 12 דירות.
כשראתה (יותר נכון, כש-SMBO קיטרה) שאני לא עושה כלום עם עצמי (לא יודע למה זה נראה כך ועוד יותר, למה זה כ"כ מפריע ל..מישהו) הציעה שאחפש איתה "משהו להתעסק בו" בשבילי.

במהלך כמה ימים ראינו עשרות בתים (השוק מלא בתנועה) ובמקרה ראיתי את הבית ההוא, עוד לפני שיצא לשוק.
http://www.realtor.com/realestateandhomes-detail/307-Middleton-St_Riverside_NJ_08075_M52957-56924
כשיצא, ממש באותו יום, ביקרנו בו ומיד נראה הפוטנציאל.
הבית (שפרטים עליו, אספר בהמשך, במסגרת סיפור צדדי... שברור שיבוא, אני לא זוכר אם כבר העלתי אותו...מקסימום.. שוב) היה שייך לבנק, שעיקל אותו, ולא היה מאוכלס כמעט שנה. איזה פולש גר בתוכו והזוהמה שלטה בכל פינה.
בקיצור, הצעתי לקנות אותו ב-K56$ בערך, התקבלה וזומן אינספקטור, לבדוק מה באמת מצב הבית – קטסטרופלי!
באותו זמן היינו אמורים לצאת לחופשת סקי, עם חבר שהגיע במיוחד מהארץ (אז, כבר בפעם שנייה – היום הוא גר בפילי... בהמשך לסיפור הפוזיציה של SHMBO) ואותה חברה היתה אמורה "לסגור את העיסקה בשמי".
בשל מצב הבית והשיפוץ המסיבי שהיה אמור לעבור, התלבטתי אם כדאי להיכנס לזה.
בשיחת טלפון עם חבר (כשאני באיזה קונקשן מפילי לסולט לייק סיטי), ננזפתי "ברנרד, תפסיק להיות פחדן וגרידי. אז במקום תשואה של 25% תהיה לך תשואה של 17%. אתה עדיין צוחק כל הדרך אל הבנק."
התקשרתי לחברה ואמרתי לה לסגור את העיסקה.

ב- 27 בפברואר 2015,אחרי הסקי, נחתמה העיסקה והבית עבר לרשותי.

עכשיו כמה מילים על "סגירת עיסקת נדל"ן" בדרום ניו ג'רזי..
אין עורכי דין (אם אתה רוצה, תיקח אבל מיותר לגמרי). חברת התיווך מטפלת בהכל.
את כל האחריות מעבירים לחברה, שתפקידה לבדוק את הנכס ובמעמד חתימת החוזה (ה- Closing) אתה מקבל נכס "נקי" מכל חוב ושיעבוד ועיקול וכל בעייה קניינית אחרת – עם אחריות וביטוח.
במשרדי אותה חברה אתה חותם על חוזה הבעלות, היא מקבלת את הכסף ודואגת לרישום "בטאבו".
המוכר משלם את דמי התיווך, של שני הצדדים.

בשל עניני לוחות זמנים של הקבלן (חבר הכיר לי מישהו מניו יורק), תחילת העבודה נקבעה ל-23 במרץ.
עד לאותו זמן אני הייתי אמור להרוס כל דבר שדרוש להרוס (בשני ביקורים קודמים עם הקבלן, הוחלט מה הורסים), לקבל את האישורים הנדרשים מהעירייה ולדאוג לדירה, שתאכלס את העובדים של הקבלן.
הערכת המחיר נקבעה לסכום של כ-K40$ והקבלן משלם את שכ"ד של העובדים (דירה של החברה ההיא, חמש דקות הליכה מהבית שלי).

במשך 3 שבועות, אני ועוד עובד (שהחברה ההיא הכירה לי) "הרסנו" את הבית וניקינו את כל הפסולת (של ההריסות ושל השנים "שנצברו" בבית).
התחלתי בהזמנה של שתי מכולות (הערכנו שאצטרך 3-4) וכשהשיפוץ הסתיים, מניין מכולות הפסולת הגיע ל-7... 5 מתוכן של 30 פיט... גבוהות.

במשך כל אותן שבועות, הייתי בקשר ימיומי עם משרד הבינויי בעירייה (חמש דקות מהבית שלי) וכמו נודניק אמיתי שאלתי מה צריך ואיך מוציאים אישורים..
מה צריך למכולות הפסולת. האם צריכים בעלי מקצוע מוסמכים לשרברבות ולחשמל ולגז (הכל היה מנותק) ומה עוד צריך – כל זאת כשאני מסביר להם בדיוק מה אני מתכוון לעשות.
עוד נקבע, שעד שיגיע הקבלן עם העובדים, המים והחשמל יהיו מחוברים – על מנת שניתן יהיה לעבוד.

במהלך אותם 3 שבועות, הגיע החשמלאי (שעבד עם החברה ההיא) והחליף כמעט את כל מערכת החשמל בבית (הרוב היה חוטי נחושת, מצופים בבד ומחברי חרסינה לא מבודדים, בצמתים).
לבקשתי גם הפריד את מערכת החשמל בין הדירות באופן מסודר (היו דברים משותפים) והתקין ארון חשמל בכל דירה (היו במרתף).
חשמלאי הגון והוגן – הגיש את כל הבקשות לעירייה והוציא את כל האישורים הדרושים ועבר את כל הבדיקות (אינספקשן).
הוא אפילו החזיר לי כסף, שכבר שילמתי לו, משום שגמר את העבודה יומיים לפני הערכה שלו - נכס!

האינסטלטור, שעבד עם החברה ההיא, הגיע מספר פעמים ו.. לא עשה יותר מידי.
החברה דיברה איתו מספר פעמים והוא הבטיח שהכל יהיה מוכן עד שהקבלן יבוא לעבוד..
גם הקבלן, שבא לבקר ולראות איך מתקדמת ההריסה, דיבר איתו והאינסטלטור התחייב ש"הכל יהיה בסדר"... אם לא היה לו מבטא איטלקי ושמו לא היה ניקולס, הייתי אומר שהוא ישראלי, עם ה"יהיה בסדר" שלו.

בגלל שהבית היה כל כך ישן ומוזנח, ההריסה התפרסה על יותר שטח/משטחים מהכוונה המקורית.
החברה ההיא אמרה שלא צריך לשפץ כל כך יסודי אבל אני לא הסכמתי וכל מה שלא היה "יציב".. נהרס ואמור היה להבנות מחדש.
בסופו של דבר הורדתי כמעט את כל הקירות הפנימיים, עד לשלד, חיסלתי את כל האמבטיות והמטבחים, את התיקרה בקומה העליונה ואת רוב החלק הפנימי של הקירות החיצוניים (דבר שיתגלה כבעייתי משהו..).

בסופו של דבר, התיכנון היה כדלקמן:

להתקין לוחות גבס ברוב המוחלט של הקירות בדירות.
לבנות מחדש (ולהגביה – משום מה הותקנה תיקרה "צפה") את התיקרה ברוב החדרים.
לבנות מחדש את מערכת החשמל (חיווט, שקעים, כוח, ארקה!!!).
להחליף את כל הצנרת בבית (מים חמים/קרים וביוב).
להתקין שני מטבחים חדשים, כולל הכל (ארונות, "שיש", מקרר, תנור, קולט אדים)
להתקין שני חדרי אמבטיה חדשים.
לסדר ולחדש שתי מרפסות בקומת הקרקע.
להחליף את דודי המים החמים – חשמל במקום גז.
להחליף את מערכת החימום בבית (להפריד בין הדירות ולעבור לחימום חשמל במקום קיטור..כן. קיטור. סולר מחמם דוד מים חמים, שמעביר קיטור לכל החדרים בבית).
לבנות גג חדש, מעל המטבח בקומה התחתונה.
לצבוע את כל הבית מבפנים.
להתקין שטיחים בכל החדרים (מלבד מטבחים – לינולאום ואמבטיה – קרמיקה).
לתקן ולצבוע את הבית מבחוץ.
להחליף את כל המשקופים והדלתות בית (פנימיות וחיצוניות – תקן שונה).
להחליף את כל החלונות בבית, כולל במרתף (בעייתי - הבית ישן והמידות לא "סטנדרטיות = לבנות מחדש את כל המשקופים או "חלונות לפי מידה").
"לסדר" את החצר.
לנקות ולסדר את המרתף, לשימוש לאחסנה של שתי הדירות, כמו גם גישה לתחזוקת מים/חשמל/גז/ ודודי המים החמים.

בקיצור, כל הפרוייקט נגמר, בסופו של דבר בכ-K75$ (להזכירכם, התחיל ב- K40$).
זו לא היתה הפתעה משום שהערכה הראשונית לא לקחה בחשבון החלפה והפרדה של מערכת החימום (יותר מ-K5$) ועבודה כפולה כמעט של הצנרת (תכף פירוט של הפיאסקו) והגג של המטבח ש"נולד" במהלך השיפוץ וה... עיכוב הנוראי בלוחות הזמנים.

הייתי צריך להקדים ולומר, שמלכתחילה התייחסתי לפרוייקט כאל "פרוייקט לימודי".
סמכתי ושמעתי בקול המבינים ובעלי המקצוע ושמרתי לעצמי "תהיות" שעלו בזמן אמת (כמו למשל גודלן ומספרן של מכולות הפסולת...) ובעיקר.. לא התעצבנתי מהעירייה..

הגיע היום מיוחל, ה-23 במרץ.
הקבלן, טרי (TERRY), התייצב בבית עם 5 פועלים + וואן עמוס בציוד וחומרים, מוכן ומזומן להתחיל לעבוד.
ניגשנו לעירייה להחתים טופס מסויים, של תחילת העבודה (PERMIT) ואז אומר מנהל המחלקה, שבמקרה היה שם, "אבל בשביל זה צריך קבלן מורשה בניו ג'רזי.
וזה שלי הוא מניו יורק...
וזה אחרי ששלושה שבועות אני שואל ואומרים לי שצריך רק אינסטלטור וחשמלאי מוסמכים:
"קבלן גם?"
"הבית על שימך?"
"כן. על שמי."
"אז לא צריך. אתה הקבלן."
"בטוח?"
"מה לא ברור במה שאמרתי?"
"הכל ברור, אבל בטוח?"
"כן. בטוח!!!".

אין מה לעשות. אני לא מוכן לעגל פינות (למזלי, כך התברר בהמשך) וצריך להשיג קבלן מוסמך.. מקומי.. "מעכשיו לעכשיו" – שישה פועלים מחכים להתחיל לעבוד.

לעשות את הסיפור קצר, האבא של החברה, זו שמלווה אותי בכל אותו זמן, "מסדר" לנו קבלן מקומי שחייב לו טובה, שיתן את החתימה.
הוא יגיש את הפרמיט על שמו והוא "יפקח" על העבודה של הקבלן מניו יורק. זה נוהל מוכר ושכיח ו.. יקר.
זה גם לא דבר של מה בכך משום ש:

שמו מונח על הכף – אחראי על הכל.
המצב קשה וכולם רוצים לעבוד – ירצה לעשות את העבודה בעצמו.
"חתימה" שלו על הפרמיט/בקשה עולה כסף...
אין לי ברירה.

הבחור מתגלה כ"גבר-גבר" – ממלא את כל הטפסים במקום (אצלי באוטו, ליד הבית), מרביץ חתימה, מסביר לטרי (הקבלן מניו יורק) מה צריך לעשות לפי תקן ניו ג'רזי (שונה מניו יורק), משאיר טלפון שנתקשר בכל שאלה והוא יבוא לבדוק ולתקן מה שצריך והוא גם יהיה באינספקשן השונים, בשלבי השיפוץ.
הוא גם מתנצל שכל הריצות האלה יעלו לו כסף ומבקש... 200$.
נתתי 250 והוא כמעט הרביץ לי והחזיר 50.
מתחילים לעבוד.

זוכרים את האינסטלטור?
יופי.
לא עשה כלום.
רק בילבל לטרי את המוח וזהו. אפילו לא הגיש את הבקשה לעבודת החלפת הצנרת (צריך פרמיט + 2 אינספקשנס).
בסופו של דבר טרי מתחיל לעשות את הצנרת לבד אבל האינספקטור, שבא לבדוק את הקירות, רואה שהעבודה לא משהו ומזהיר (בשקט) אותי שזה לא לפי התקן ושלזה צריך אינסטלאטור מוסמך... של ניו ג'רזי.

בשלב הזה העפתי את האינסטלאטור (שילמתי לו על העבודה "שעשה" עד עכשיו, משום שזה "פרוייקט לימודי" ואני לא רב עם אף אחד ובטח שלא לפני שהבית גמור – תזכרו שאני "זר" שם).
עכשיו תקועים בלי אינסלטור והעבודה מתחילה להתעכב..

הקבלן המקומי (זה שחתם), בחור מצויין, נחלץ לעזרה ומכיר לי אינסטלאטור.
מדובר בבן של ראש העיר שיכול "לסדר הכל".
הוא עורך סיור בבית ומבין את ה"ברוך" שאני נמצא בוא ועל המקום מחליט ש.. מצא בוננזה.
נותן הערכת מחיר גסה של 5-6 אלף... ואומר שיכול להתחיל בעוד יומיים (יום חמישי) ולגמור הכל עד יום שני וביום שלישי יסדר כבר אינספקשן (הבן של ראש העיר), כך שנוכל להמשיך בשאר העבודה.
התייעצתי בטרי והחלטנו שאין ממש ברירה.
היה ברור לי ש"הערכה גסה" תתפוס תאוצה למעלה, לקראת ההסכמה על העבודה. שאלתי את טרי, עד כמה כדאי להסכים, שהרי ברור שיעלה..
סיכמנו שK7$, זה כדאי ו... בעצם אין הרבה ברירות.

אני רוצה להגיד לכם, שזה לא נעים כשמישהו שאתה לא ממש מכיר תופס לכם בבייצים ו...לוחץ.
לא נעים בכלל.
במיוחד כשאתה לא יכול להעיף אותו ולהחליף במישהו שיעשה לך נעים... בבייצים.. או בגב.

התקשרתי לבחור ולאחר מו"מ מתיש (רצה 8.5. אמרתי לו שאני משלם לו במזומן ועם קבלה הוא יכול לעשות טיירה... לא הבין מה הקשר בין קבלה ל-KITE – אין להם חוש הומור, לאמריקאים האלה... ויותר גרוע, לא מכירים "גשש") – סגרנו על K6.5$.. חלק למחרת וחלק אחרי האינספקשן הראשון.

הפועלים עזבו לניו יורק וביום שישי התחיל הבחור לעבוד.. עם אחיו.
כמובן שלא סיים ביום שני וגם לא ביום חמישי..
בנתיים הפועלים חזרו וניסו לעבוד "מסביב" לאינסטלטור.
אז התברר שהבחור (צעיר – פחות מארבעים) הוא אדום צוואר, חמום מוח שאוהב לשתות קצת ולא כל כך מסתדר עם חבורת פועלים כושים (מדרום אמריקה – גייאנה והסביבה) מהברונקס, שמצידם לא מוכנים שהצוואר האדום של האיטלקי השיכור הזה, ישאר כל כך מחובר לראש, שלא מפסיק לקלל.
תיווכתי בין הצדדים והוסכם שכשהאיטלקי שם, הם הולכים... אז הלכו לשבוע.

חושבים שגמר את העבודה?
נכון – לא.
הסתבר שיש לו גם DAY JOB ואחרי שהפועלים חזרו לניו יורק (הפרדת כוחות), הוא התחיל לבוא רק בלילה, אחרי שבע (צריך לאכול עם המשפחה = חברה וילד לא חוקי) עד אחת בלילה.
האמת, עבד קשה. אני הגעתי כל פעם לעזור לו "בכל עבודה לא מקצועית שצריך" כמו שהגדרתי.
בילינו ביחד והסתדרנו מצויין. מידי פעם הגיע גם אחיו לעזור – בחור "איטי" אבל הרבה יותר חכם מהגולם השיכור.

בכל מקרה...
אחרי בערך שבועיים וקצת, גמר את העבודה ואז התברר לי שהוא לא הגיש את הניירת, כמו שאמור היה לעשות ("הכל בסדר"...).
ואיך זה נודע לי – הלכתי לעירייה לשלם עבור הבקשה ואז התברר שבכלל לא הוגשה בקשה..
הדביל אמר שהוא מצטער ויטפל בזה למחרת.
אחרי יומיים , כשסופסוף ענה לי לטלפון, אמר שטיפל וקבע אינספקשן למחרת (!!!!! הבן של ראש העיר או לא!!!).
היה אינספקשן ועבר ושימחה גדולה היתה בחוצות העיר.
שילמתי לבחור את יתרת הכסף וקבענו שבתום השיפוץ, אתקשר אליו בקשר לעוד כמה דברים קטנים שהתגלו אבל לא היו הכרחיים כרגע..
נפרדנו כידידים, אני והשיכור.

הפועלים חזרו ואז, אחרי שכל הבדיקות של הפקחים עברו (של החשמל ושל השלד ושל הצנרת ושל הבידוד ושל ההגנה מאש – אחרי כן אספר קוריוזים שגרמו לי לעוד עיכובים מיותרים לגמרי ולחברה ההיא להתרתח ולנזוף בי), התברר כמה מהר הם יכולים לעבוד, כשלא מעכבים אותם – באמת עובדים טוב ומהר... מאוד מהר.

בסופו של דבר, באיחור של חודש וקצת (שבמהלכו הייתי בארץ לארבעה ימים מורטי עצבים, של חום ופקקים וטלפונים מטרי ומהעירייה – סיוט של ביקור אבל הבטחתי לאמא) היה ה- final Inspection , שעבר בהצלחה רבתי.

בין לבין.
במהלך העבודה, כל הזמן הגיעו מתעניינים. רצו לברר כמה שכ"ד ומתי.
זוג אחד, מברזיל, מאוד נחמדים, נכנסו לראות (בכלל הייתי נחמד לכולם... זה ממש לא מקובל לתת להיכנס לנכס שלך... אפילו השכנים באו להתעניין והעריכו שאני משפץ את החורבה שתקועה להם שם) והודיעו לי חד משמעית "זו דירה שלנו (התחתונה)" ורצו לתת מקדמה. לא הסכמתי. אמרתי "רק שכשיהיה גמור".
ביום של האינספקשן הסופי (יום חמישי), המפקח מצא כמה דברים שטותיים (ברך של מרזב, חלון אמבטיה שקוף (צריך לשים מדבקה), מדרכה קצת לא ישרה בחוץ... שטויות) אבל אמר לי שהוא יבוא לבדוק הכל שוב ביום שני, עד אז אתקן, ובנתיים אני יכול להכניס דיירים "אבל דיר באלק אם לא תסדר הכל" – ביום שישי הכל סודר.
הזוג הנחמד הזה, שבא לבקר בבית כל כמה ימים, חתם איתי חוזה ביום שישי אחה"צ ונכנס בשבת (1300$).

ביום ראשון בערב, אנחנו במסעדה עם חברים, טלפון מהשיכור.
לא עניתי והוא השאיר הודעה...כל כך הרבה FUCK, לא שמעתי אף פעם, שלא בסרט (אם יסבירו לי איך, אעלה את ההקלטה - רד נק אוטנטי..)
הוא עבר ליד הבית (הוא גר לא רחוק) וראה אור בדירה והתחיל לצעוק על הדיירים, שהוא לא גמר את העבודה ומה פתאום הם גרים שם.
מתברר שהוא רצה להרכיב גם את כל האסלות והאמבטיה וכו' (לזה יש אינספקשן נפרד) והתעצבן שכבר עברתי הכל.
שלחתי לו טקסט שאני בטוח שניתן לפתור את כל הבעיות ואם זה עניין של כסף, אין בעייה להיסתדר – אמרתי לכם, "פרוייקט לימודי". לא רבים. אם צריך להוסיך עוד איזה אלפייה או שתיים... יאללה, שיהיה לו לתרופות.
הגולם השאיר עוד כמה הודעות של קללות וכמה SMS ניזעמים וזהו...

ביום שני, אני ניגש לעיריה לשלם את האינספקשן האחרון, זה שבודק ששמתי ברך למרזב וכו' ופתאום יורד איזה איש שמן, עם חולצת הוואי וצועק משהו עם הכתובת שלי...
מסתבר שזה ראש העיר ו"מישהו" מסר לו מידע שבבית בכתובת זו וזו, עשו שיפוצים בלי אישורים והכל מזוייף שם.
במשרד היו כל האינספקטורים, שכמובן עשו את כל הביקורות, ואמרו לו שהם מכירים את הכתובת והכל שם LEGIT.. לא עזר.
הוא רוצה חקירה.
אמרתי לו שאני הבעלים ולא מבין מה הבעייה – לא הבנתי מה צעק, רק שאת הצנרת עשה אינסטלאטור לא מוסמך ובנו עוד קירות ו...בלה, בלה, בלה...

ראש העיר רוצה חקירה.. אז יש חקירה.
אני, משחק אותה טאמבל ולא כל כך מבין מה קורה, יושב מול מנהל המחלקה וההוא שואל אותי מה היה ומה נעשה ולמה לא הוצאתי אישורים.
אני מסביר שהוצאתי את כל האישורים ומצביע על המפקחים שהיו אצלי והם מאשרים שהכל בסדר וההוא, שכנראה לה היה "בסוד העניינים" עם ראש העיר, אומר לי שזייפתי את המסמכים של הצנרת.
כנראה שהוא הבין שהכל בסדר, ירד מכל הנושא של בנייה לא חוקית וכו' ונדבק לעניין הצנרת.
אני מסביר לו בעדינות שמי שהגיש את הניירת זה האינסטלאטור ואם משהו לא תקין בניירת, צריך כנראה (כנראה, משום שאני עדיין משחק טאמבל שלא מבין מה קורה) לפנות לאינסטלאטור שבטוח יסביר הכל.
המנהל שואל אותי מי האינסטלאטור ואני נותן לו את כרטיס הביקור של האינסטלטור "שלי" (השיכור). המנהל מסתכל במסמכים של הבית שלי ואומר לי חגיגית שהשם ששמופיע בכרטיס, הוא לא השם שמופיע באישור.
אני, טאמבל, אומר לו שאני לא יודע מי רשום שם אבל מי שעבד אצלי ומי שמילא והגיש את כל הטפסים זה זה שמופיע בכרטיס הביקור ושהוא בטח מכיר אותו "זה אחד שאמר לי שהוא הבן של ראש העיר" ושמו כך וכך...

אתם לא מתארים לכם את הדבר הבא שקרה - מיד אחרי שאמרתי "הבן של ראש העיר"... כולם ברחו.
תוך שנייה נשארנו במשרד הבינויי רק אני ומנהל המחלקה.
ההוא מתחיל לגמגם ואומר שהוא לא מכיר את האינסטלאטור הזה ואני, בתמימות, אומר לו שוב את שמו ואפילו שהבחור אמר לי בפירוש שהוא מכיר את ראש המחלקה (אותו) ויכול לסדר לי כל מיני אישורים בלי תור.
המנהל מתחיל לצעוק עלי (לא ברור מה) ואני עושה פרצוף נפחד ואומר לו שאני יכול להתקשר לבחור עכשיו שידבר איתו בעצמו – חשבתי שהוא מקבל התקף לב...

בכל מקרה.
במהלך השבועיים וחצי הבאים, אני ב"ריקוד" עם העירייה, שלא יודעים איך לצאת מהתסבוכת.
אני "חושב" בכל רם, שאם האינסטלאטור שעבד אצלי הוא לא מוסמך ואם הוא זייף את החתימה על האישור (התברר שלבחור אין הסמכה והוא עובד עם אינסטלאטור מוסמך ומשתמש בחותמת שלו – וזה אסור לפי החוק, למרות שזה מה שכולם עושים... אבל לא כולם פותחים במלחמה.. איתי) אולי כדאי, על מנת שלא אסתבך, לפנות למשטרה... ואולי, כך אני "חושב" בקול רם, בגלל שהבחור גם אמר לי שאחיו הוא קצין במשטרה המקומית, על מנת לא להסתבך איתו, כדאי לפנות ל"משטרת המדינה", במקום למשטה המקומית...
ואולי גם כדאי לפנות לאיגוד האינסטלטורים (איגוד חזק מאוד בארה"ב) ואולי גם לערב את מס ההכנסה, משום שעדיין לא קיבלתי קבלה והאם הוא חושב שנפלתי קורבן להונאה ואיך זה שפתאום אף אחד לא מכיר את הבן של ראש העיר...
ההוא כל כך מתעצבן ונלחץ וצועק עלי שאצא מהמשרד. אני יוצא ואחרי כמה דקות מגיע למקום שוטר בריון... שמחפש את הפולש.
למזלי עדיין הייתי שם (שלא יגידו שברחתי חו"ח) והשוטר עושה את תפקידו ומגרש אותי משם (הייתי בחוץ.. באוטו)..
הזויי.

בסופו של עניין "הגענו להסכמה", שאני אביא מכתב מהאינסטלאטור ששמו מופיע על האישור. במכתב הוא יפרט מה היתה העבודה שנעשתה ואם הכל בסד... אז בסדר.
אני מאתר את האינסטלאטור, צעיר בן 76 חולה כליות "על דיאליזה", שאומר לי שהבחור השיכור הזה הוא "פגע רע" ורק מסבך אותו... כששמע ששילמתי לו K6.5$, בכלל בא לו להרוג אותו, משום שהבחור אמר שהעבודה היתה רק 3.5...
לחץ לי טוב על הבייצים... לפחות אחד נהנה מזה, כנראה...

בקיצור, אחרי שבועיים וחצי בערך, אני מביא למנהל הגולם מכתב שאומר "העבודה בכתובת זו וזו בוצעה לשביעות רצון כל הצדדים, על פי האמור באישור"..
המנהל מסתכל חצי שנייה על המכתב ומורה לפקידה להדפיס לי את האישור הסופי ו..זהו.

לאחר שיש את כל האישורים, אני מתפנה לדאוג להשכרת הקומה השנייה.
המוני מתקשרים ואין לי בכלל כוח לענות להם – אחרי סיום השיפוץ, נהיה לי פחות מעניין ואני די מזלזל.
בין לבין, אני נאלץ להגיע לביקור בארץ (חופש גדול והגמדים כבר כמעט חודש בארץ – הגענו, SHMBO ואני לשבועיים)וכל הזמן מתעלם משיחות של שוכרים פוטנציאלים.
ביקשתי מהחברה לטפל בזה אבל זה חיכה לי עד שחזרתי.
"גררתי רגליים" עד של-SHMBO ולחברה נמאס ונתנו לי בראש, אז השכרתי את הדירה השנייה לפני חודש.

מהון להון.
שיפוץ שהיה אמור לארוך חודש, נגרר לחודשיים וחצי כמעט.
פגשתי חשמלאי שהוא אוצר.
ושני אינסטלטורים דפוקים.
וקבלן מקומי "גבר-גבר".
וקבלן ועובדים כושים מדרום אמריקה, שגרים בניו יורק, שהם בחורים מעולים (בילינו המון שעות ביחד).
ועירייה "דמי-קולו".
ושוכרים (ברזילאים).. ממש מתנה.. בנתיים.
ופרוייקט שכל מה שיכל להשתבש , השתבש בו.
ואת השורה התחתונה, של כמה השקעה וכמה תמורה/תשואה, כבר קיבלתם.

כבר מאוחר ומחר, מוקדם, מתחיל החופש (הגמדות חוזרות לביה"ס !!!).
נמשיך מחר עם קוריוזים מהעירייה, שגרמו לעיכובים מצטברים של כמה שבועות.
והוואי עם פועלים כושים, מדרום אמריקה.
והסבר קצר על הפרוצדורה.
והקורבט.
אה, כן. והפוזיציה החדשה של SHMBO... שהפכה אותי מ"אשת" SVP, ל"אשת" CEO ו- PRESIDENT

KOOKE
02-09-15, 12:16
סלאמתק.

אומנם כאב ראש ודמי לימוד...בפרוייקט הבא עלויות השיפוץ מן הסתם תהיינה נמוכות בהרבה.

לפי החשבון שלי התשואה השנתית היא כ- 17% שזה פנטאסטי. אחלה דיל !!!

בהצלחה שם ומקווה שבמהרה בימינו אנו תהפוך לאייל נדל"ן.... :-))
:)

ניר ל
02-09-15, 12:30
בהחלט תשואה מעולה.
גם כל העניינים עם השיפוצניקים שכאן בארץ הם עונש לא קטן, נשמעים כמו חוויה מרתקת כשזה שם בשפה אחרת ומנהגים אחרים וכשיש לך את הפנאי הדרוש.
כמה שאלות קטנות -
אני צופה בתכניות אמריקאיות של עסקי נדל״ן, הבנייה רובה מעץ ולעיתים מתרחשים נזקים שכאן אנחנו לא מכירים, או שדיירים גורמים לנזק ואז צריך לשפץ שוב.
מה המענה לזה מלבד מזל במציאת דייר טוב והימנעות מאיזורי אוכלוסייה בעייתית ? האם הביטוח מכסה מקרים כאלה ?

lizard
02-09-15, 13:12
אם אתה נכנס לקטע של לשפץ בתים ולמכור /להשכיר אותם אז אני חושב שאתה צריך קבלן ואנשי מקצוע מקומיים וקבועים.

Bernard
02-09-15, 15:43
זהו.. שני שלישים חזרו לביה"ס... עד לחופשת ראש השנה.

לפני שאמשיך את הסיפורים, כמה תשובות.

מיכה.
אתה צודק לגמרי.
צוות העובדים זה הדבר החשוב ביותר - אם תיזכר, זה בדיוק מה שרשמתי, לפני מליון שנה, כשהתחלנו לדבר פה על הנושא.
צוות העובדים, זמין ומהיר וטוב, הוא זה שיגרום להצלחת או מפלת הפרוייקט.
לכן, את אותו חשמלאי, אני אקח לכל פרוייקט, בלי לבדוק את הצעת המחיר שלו ולבלי לבדוק אופציות אחרות - האמינות שלו והעמידה בלוחות הזמנים והרצינות שלו שווים הכל.
לדוגמא, היה מגיע בשש בבוקר, לפני העבודה שלו במקומות אחרים, כדי ללעשות משהו, שיהיה מוכן לעובדים האחרים.. ביוזמתו - מגיע יום לפני לבדוק את התקדמות האחרים ומה יצטרכו למחר ועושה לבד..

והפועלים.
אם לא מעכבים אותם (המתנה לאישור המפקח או לאינסטלטור וכו'), הם פשוט "רצים" - הפרוייקט היה נגמר בפחות מארבעה שבועות, אם זה היה תלוי בהם.

יש לנו חבר פה, שעושה את זה למחייתו ("פליפים" - קונה, משפץ ומוכר) - יש לו צוות עובדים קבוע פחות או יותר והעניינים שם זורמים. למרות שפליפים זה פשוט יותר, מבחינת הרגולציה של הרשויות. הסבר - באחד הסעיפים שאמרתי שארחיב עליהם.

ניר.
אכן חווייה.
יש כאלה שעושים את זה לפרנסה פה, כמו שגם ג'ו הזכיר וכמו שרואים בסדרות האלה - וחיים טוב מאוד.
אני למדתי אבל ברגע שאתה יודע ומכיר את הכללים הכל זורם פה בצורה מאוד חלקה .
כמו שאמרתי לא פעם על כל דבר בארה"ב - ברגע שאתה מבין את "השיטה, ומתיישר... הכל פתאום ברור והגיוני וזורם.
ממש לא כמו בארץ.

הדבר הבא, בדרך להצלחת הפרוייקט הוא... השוכרים.
אמנם קל (יחסית) לסלק דיירים לא רצויים אבל הם יכולים לגרום לך נזקים.
דיירת שפונתה על ידי החברה שלנו, השאירה אחריה חורבן - קירות שבורים וצנרת סתומה ועוד.

ברור שניתן "להפיל" הכל על הביטוח אבל כאן נכנסת לתמונה ה"שיטה".
תמיד (תמיד) צריך לקחת בחשבון את "האח הגדול" בדמות "דרוג האשראי" = האם תביעה לביטוח בכלל כדאית.
תביעה לביטוח תיגרור, בהכרח, ירידה בדירוג האשראי שלך (שקובע בסופו של דבר אם אתה "לקוח טוב" - זיכרו. כל זמן שאתה לא צריך אשראי, יתנו לך אותו... אם יתברר שאתה כן צריך, אתה מתחיל להיות בבעייה, מבחינת הדירוג... שבתורו קובע אם תקבל אשראי... מין מילכוד 22 קטן) ועליה, לפעמים משמעותית, בתעריפי הביטוח.
והמידע הזה מנוטר ומועבר לכל חברות הביטוח - כשיש לך כמה דירות/בתים ומכוניות וכו', אתה לא בטוח שאתה רוצה, שבגלל תביעה אחת, יעלו לך כל התעריפים.

שיפוץ יכול להיות זול מאוד - מהנסיון שלה, החלפת קירות/לוחות גבס וסתימות בצנרת וצבע והחלפת שטיחים עם חורים של סיגריות (למרות שאסור לעשן) יכולים להסתכם באלפיים דולר לדירה שלמה (כשממילא, עם החלפת דיירים עושים תיקוני צבע ולעיתים החלפת שטיחים). במחיר כזה לא שווה להפעיל ביטוח.
סינון יעיל של המועמדים (יש טופס שהיא משתמש בו (אני אעלה אותו) ואשכרה עושה בדיקות לאנשים).
בערים האלה, רוב האוכלוסיה היא מהגרים ללא מעמד חוקי - הם באים לחיות את החלום ולא "לעשות בעיות". בד"כ הם שוכרים טובים.
הבעיות הן ברובן עם האמריקאים, שמטבע הדברים באים ממעמד סוציו-אקונומי לא גבוה.
לדוגמא, רוב השוכרים בצפון פילי (התשואה הפנטסטית) נהנים ממעמד של "סעיף 8" = סיוע ממשלתי/מוניציפלי בשכ"ד.
מצד אחד, השכ"ד מגיע כמו שעון, מהרשויות, אך מצד שני, הם לא מרגישים "מאויימים" ולא שומרים על הנכס וקשה להוציא אותם וממילא הם "בזבל" אז לא איכפת להם כלום - יכולים לגרום (וגורמים!!) לנזקים של אלפי דולרים לדירה ששווה 30 אלף..
ולהוציא אותם... סיפור.

המענה הוא שילוב של כל מה שציינת - איזורים טובים, סינון השוכרים והתרשמות כללית, ביטוח כולל לנזקים אפשריים ו... לקוות לטוב.

שלמה.
אין סכנה -לא אהפוך לאייל נדל"ן.
בעוד כמה חודשים מעטים, כשתצטבר הוכחה שהנכס מניב הכנסה, נלך לבנק וניקח הלוואה/קרדיט/משכנתא (השם לא משנה וההחזר החודשי נמוך יחסית - המשכנתאות זולות. מעודדים להיות בעלי בתים) כנגד הבית ונמשיך להתגלגל. לאט.

זה משהו שלא ציינתי והוא חשוב - ערך הבית:

את הבית קניתי ב-58 בערך (כולל הכל) ושיפצתי בעוד 75.
הערכת השוק שלו, לפני השיפוץ, היתה למעלה מ-150.
אחרי השיפוץ הערך שלו בערך 200K.
אחרי שיפוץ ומושכר, הערך שלו הוא למעלה מ-230K.
השוק הפוטנציאלי שלו הוא א) משקיעים ו-ב) בעלי בית, שגרים בקומה התחתונה ומשכירים את העליונה. שכ"ד מכסה את עלות המשככנתא +.
בנוסף לכל אלה, למי שיסתכל במפת גוגל, השטח עליו יושב הבית הוא ענק, אני יכול לבנות שם עוד בית, בן 4-5 דירות...

כל הדברים האלה חשובים לסעיף שלמעלה - הערכת שווי הנכס, קובעת כמה כסף הבנק יתן לך כנגדו (והוא נותן, אחרי ששמאים מטעמו בודקים הכל), גם אם אתה לא מוכר.

כמו שסיפרתי אתמול לג'ו, בטלפון - הרבה חברים רוצים להשתתף - אמרתי להם שאני לא לוקח כסף מאיש, מי שרוצה יתכבד ויגיע לכאן (אפילו לתקופה קצובה) ונעשה ביחד..
וכן, בפעם הבאה הכל יהיה זול ומהיר יותר.

מקלחת, תספורת (אם אפשר לקרוא לזה כך, אצלי) וגילוח וכמה סידורים קטנים ואתיישב להמשיך..

lizard
02-09-15, 16:33
לא ברור לי איך יש תשואה פנטסטית אם יש סיכוי לאבד אלפי דולרים בגלל שוכרים ושוכרים בעייתיים.

ניר ל
02-09-15, 16:54
מילא שוכרים, לא דיברנו עוד על סופת טורנדו

נמרוד
02-09-15, 17:55
סופה עם מנוע טורנדו?

Bernard
02-09-15, 17:59
מה לא ברור?
כמו בכל דבר... עד ש(אולי) קוראת קטסטרופה שמחריבה הכל..
איך אתה מכניס "סיכונים שיכולים/עלולים להתרחש" לתוך משוואת התשואה? איזה משקל אתה נותן להם? ואם לא קרו, אז התשואה גדלה בדיעבד?
ואל תשלחו אותי למשוואות סטטיסטיות ואלגוריתם הסתברותי תאורטים..
גם כך קשה לי עם המספרים והמציאות מסובכת לי גם כך, בלי להכניס את כל "האם והאולי" של כל המתחכמים בהרצאות בצבא..

וטורנדו ושריפה וכל מיני דברים כאלה, שיכולים לקרות לכל אחד ותמיד... אז באמת אין ברירה ואין שום שיקקול ומפעילים את הביטוח.

אני לא מבין את השאלה של מיכה ולא את התשובה של ניר.

ניר ל
02-09-15, 19:02
אתה לא מבין כי אני לא השבתי,
תשואה זה דבר יחסי, גם יחסי לסיכון וגם יחסי לתשואה על נכסי סיכון אחרים.
כל השקעה מסוכנת, ללא יוצא מן הכלל וגם אי השקעה היא מסוכנת.
אז כשאני טוען שהתשואה היא גבוהה, זה כמובן ביחס להשקעה בנכס דומה.
כאן אנחנו מקבלים תשואה של 2 עד 4 אחוז בנדל״ן למגורים , אז 17% זה לא רע הייתי אומר ...

amit1
02-09-15, 19:12
ברנרד,
תודה על המידע המצוין!!
בנוסף היה מעניין לדעת אלו הוצאות נוספות מושתות על בעל הנכס? מי משלם את הארנונה? כיצד מחושב המס? מי מבטח את הנכס? תכל'ס מה נשאר נטו מדמי השכירות? כיצד מתפעלים את הסיפור הזה במידה ואתה לא גר בסמוך לנכס?...
שוב תודה

Bernard
02-09-15, 19:43
ה"מיסים" שהזכרתי, הם הארנונה ומשלם אותם בעל הבית - מחושב לפי גודל הנכס וכולל גם ארגת חינוך וכל מיני שירותים נוספים, שהעירייה מספקת.
גם את חשבון המים משלם בעל הבית - כמה עשרות דולרים בודדים בחודש, למשפחה בזבזנית כמו שלי, למשל.
כך גם חשבון הביוב שהוא נפרד - כמה עשרות דולרים לשנה, לכל הבניין.
ביטוח אפשר להשית על השוכר - אני מעדיף לשלם בעצמי. כמו שאמרתי, השוכרים הם "צווארון כחול".. מעדיף לא להעמיס עליהם יותר מידי.
חשמל וגז - השוכרים פותחים חשבון על שמם ומשלמים. כך גם אין הקבלה מחייבת, בין החשבון לנכס ואם בעל החשבון לא משלם או חייב כספים כשעוזב, הדבר לא משפיע על ניתוק/חיבור הנכס..
כמה נשאר נטו - כל ההכנסות מינוס ההוצאות שהזכרתי ואם יש בלת"מים, מחשבים גם אותם.. חשבון פשוט. יש גם מס הכנסה (לא זוכר את המדרגות, נדמה לי שהמקסימום הוא 30%) שמחושב שנתית ומושת רק על רווחים = (כמעט) כל הוצאה מתקזזת, כולל שיפוצים ותיקונים אבל יש הטבות מס מפליגות, אם אתה "משאיר" את הממון בנדל"ן (יש הרבה "משחקים" בזה). כמו שאמרתי, מעודדים אנשים להיות בעלי בתים.
קשה ל"נהל" את העסק הזה מרחוק. צריך שיהיה מישהו קרוב - יש חברות ניהול שמטפלות בהכל, אם רוצים.

tzurs
02-09-15, 20:05
חברות ניהול בדרך כלל לוקחים שכר דירה של חודש לכל השנה ועוד עמלה אם הם צריכים להשכיר את הנכס.

Bernard
02-09-15, 20:36
ואז, פתאום, יש לך כל מיני הוצאות/תיקונים (שאתה משלם לחוד מדמי הניהול) וכשבודקים טוב, לפעמים מוצאים שבעלי המקצוע/החברות שמתקנים "קשורים" איכשהו לחברת הניהול...
זה חלק מהסיכונים של "להחזיק נכס בשלט רחוק"...

tzurs
02-09-15, 20:38
מסכים עם כל מילה. בינתיים מנהלים לבד אבל גם מנסים להכין תשתית אמינה לרגע החזרה לארץ

Bernard
02-09-15, 21:01
התשתית האמינה ביותר - לממש... למכור הכל.
אבל אז יש תחושה של... סיום. סוף.

tzurs
02-09-15, 21:34
מסכים, מחשבה שנייה זה להיות על הקו...

קונסטון
02-09-15, 21:48
Wow, cap rate of 4.9
יפה לך. דיל מ הסרטים זה.
למי שלא מבין מה זה cap rate
יאנקי -pay attention
לוקחים את העלות ומחלקים אותה בהכנסה השנתית ברוטו. כול מה שמתחת ל7 זה טוב, מעל ל10 לא כול כך. פחות מ5 זה פשוט מעולה, הלואי עלי.

לאחר ברנרד כתב ששווי היום כ230 הייתי מחלק את ה 230 על השכירות או העלות....
ברור שהתשואה הינה על ההשקעה...וברכות ואיחולים כנים רק להצלחות......אבל לצורך בחינת השקעות נוספות וחליפויות...

(ללא סיבוך חישוב מס..על רווח הון/שבח או משכירות)

KOOKE
02-09-15, 23:44
ברנרד יקירי

מפרגן מכל הלב. בכיף תתחיל לאט ומקווה שבזמן הנוח לך כבר נשמע שקנית שיפצת ומכרת את האמפייר סטייט.... :)

לטעמי הדרך הטובה ביותר והבטוחה ביותר להתפרנס ואפילו חלילה להתעשר היא באמצעות הנדל״ן....

יאללה אל תמעיט בערך עצמך וכוון גבוה...

Bernard
03-09-15, 00:17
שליימ'ה.
בו תגיד לי אתה.. ובמיוחד לנוכח הדיון הציבורי ודעות שרווחות פה, באתר.
מה יש לכוון גבוה יותר מאשר להיות הבעלים הגאה של פנסייה תקציבית, של עובד מדינה בעל משכורת מגוחכת (ועוד משהו קטן ממשהב"ט)?:cool:
האם לא הגעתי לשיא השיאים האפשרי?:cool:
לצערי, אין לי יותר לאן לשאוף.. אני על הפיסגה וממרומי האמפייר סטייס בילדינג שלי, אני מסתכל על כולם מלמעלה... והם נראים קטנים ועמלים...:rolleyes:

עזבו את השווי - זה על הנייר ויכול להשתנות לפי האויר בבועה ולכן גם שכחתי להכניס לחישוב שהעלתי... זה לא חשוב, אם אתה לא "פודה" בדמות אשראי או מכירה.
מה שחשוב הוא כמה השקעת(כולל מיסים וכו') וכמה מניב הנכס, בנתוני המקום (אינפלציה וריבית וכו').
אז אין פה הרבה 17% (ואם הייתי משפץ פחות היה גם יותר, במיוחד אם הייתי רוצה יותר שכ"ד) אבל יש הרבה מאוד 9-15 אחוזים... וזה לא על מליונים של השקעה - זה מה שעושה את ההשקעה פה, לכדאית ונגישה לרבים...
רק צריך להיות פה או להחזיק "נציג" אמין...

amit1
03-09-15, 09:46
העולם נעשה גלובאלי..לדעתי כדאי לעשות סוויטש בראש
אני בעיצומו של ייזום פרויקט בנייה בארץ....כשמשווים את הנתונים, ברור שלבנות בארץ הקודש זה טימטום.

KOOKE
03-09-15, 10:45
ברנרד, תגובתך מזכירה לי את הבדיחה ארוכת הזקן:

איש עסקים עשיר שעובד מצאת החמה ועד צאת הנשמה לקח לעצמו פסק זמן וטס לנפוש במלדיביים.
בעודו מטייל להנאתו על שפת הים הוא רואה בטלן יושב בנחת ודג לו דגים.
הבטלנות הזו לא מצאה חן בעיני איש העסקים והוא פנה בתוכחה לבטלן - "תפסיק להתבטל צא לעבוד, תעבוד קשה, תתקדם ואולי תהיה עשיר כמוני ויהיה לך המון כסף"
עונה הבטלן: "מה אני יעשה עם הרבה כסף?"
משיב לו בחימה איש העסקים: "מה זאת אומרת, מה תעשה אם הכסף....אתה יכול לעשות מה שאתה רוצה.....אתה אפילו יכול לשבת כל היום ולהתבטל על שפת הים אם תרצה.."
משיב לו הבטלן: " נו....זה בדיוק מה שאני עושה עכשיו..."

בקיצור אתה נמצא במצב של מעין "חצי הריון" - חצי בפנסיה..... אני אישית לא בטוח שהייתי יכול להיות במצב כזה....מבחינה נפשית כוונתי....

tzagi
03-09-15, 10:48
ברנרד, תגובתך מזכירה לי את הבדיחה ארוכת הזקן:

איש עסקים עשיר שעובד מצאת החמה ועד צאת הנשמה לקח לעצמו פסק זמן וטס לנפוש במלדיביים.
בעודו מטייל להנאתו על שפת הים הוא רואה בטלן יושב בנחת ודג לו דגים.
הבטלנות הזו לא מצאה חן בעיני איש העסקים והוא פנה בתוכחה לבטלן - "תפסיק להתבטל צא לעבוד, תעבוד קשה, תתקדם ואולי תהיה עשיר כמוני ויהיה לך המון כסף"
עונה הבטלן: "מה אני יעשה עם הרבה כסף?"
משיב לו בחימה איש העסקים: "מה זאת אומרת, מה תעשה אם הכסף....אתה יכול לעשות מה שאתה רוצה.....אתה אפילו יכול לשבת כל היום ולהתבטל על שפת הים אם תרצה.."
משיב לו הבטלן: " נו....זה בדיוק מה שאני עושה עכשיו..."

בקיצור אתה נמצא במצב של מעין "חצי הריון" - חצי בפנסיה..... אני אישית לא בטוח שהייתי יכול להיות במצב כזה....מבחינה נפשית כוונתי....
שלויימה, עזוב אותו, הוא עדיין לא מבין שהוא בנוי להיות איש עסקים. הזמן יעשה את שלו

Bernard
03-09-15, 17:36
אני - איש עסקים... נו, זו כבר בדיחה טובה..

היום קרו שני דברים.
האחד - התפרקו סופית אריחי קרמיקה באמבטיה של הגמדים (שחרקו מהיום שקנינו את הבית) - אצטרך לפרק הכל ולהדביק מחדש = עוד עיכוב בכתיבה.

והשני, העצוב (ב)יותר - החלה השלכת הבת זו..:mad:.
אני אעבור לטאפטוק ואצלם תמונה שמראה את תחילת הטרגדיה השנתית הנוראה..

-->