צפייה בגרסה מלאה : תדלוק רכב בשמן בישול
חבר שלח תמונות ביציאה מרמי לוי - היה מבצע על שמן בישול אז הוא קנה 10 ליטר והכניס אותם למיכל הדלק...
מנוע דיזל מפגר משהו, לא מסילה משותפת.
לדבריו, האוטו נוסע בלי שום בעיה, בלי שום גמגום.
דעתכם?
GodsFather
12-10-14, 23:09
לא חדש... אני יודע על אחד לפחות עם דיפנדר פה בפורום שעשה את זה תקופה ארוכה לפני כמה שנים והרכב עד היום עובד תקין.
אפילו יש שרשורים (במיוחד בקארספורום) על איך להסב שמן בישול משומש לבר שימוש למנועי דיזל.
ואז כשעלו על זה, הוציאו תקנה שמחייבת כל בעל עסק להפטר מהשמן שלו למקור מוסמך ולשלם על זה כסף רב או קנס וככה סגרו את הבסטה על האופציה לרכוש תחליף סולר בזיל הזול שגם מזהם פחות (או לפחות מסריח פחות) מסולר.
רק שזה מסריח לא פחות מסולר. וגם ריח שנדבק ונשאר (תריח פעם בגדים של מישהו שעובד ליד צ'יפסר ותבין).
GodsFather
12-10-14, 23:25
מי שעובד ליד צ'יפסר הוא בדר"כ גם אחד שמסריח מטבעו
(שלום, שמי אמיר ואני הייתי איש צ'יפסר מוסמך בבורגר - ראנצ' בתקופת התיכון, עזבתי כי הריח לא דבק בי )
הזמנו היה פרק של fifth gear בו חצו את בריטניה עם מרצדס דיזל ישנה רק ע״י תדלוק שמן משומש מציפסריות בדרך.
סיננו עם גאזה או משהו דומה וישר למיכל.
השאיר ריח של fish&chips
מאחורי הרכב.
החבר המסתורי הוא אני. [emoji12]
אני מתדלק בשמן בישול נקי (50-80 אחוז בעירוב עם סולר)- לא משומש!
ככה אין ריח ואין שום תהליך כימי שצריך לעשות. כרגע בשלב ניסוי ולכן לא רציתי להכריז פומבית לפני שאעבור לפחות חודש בלי בעיות.
מוסו הוא אחד הרכבים המתאימים ביותר לכך בשל מנוע מרצדס מיושן וטיפש לגמרי ומשאבת ip פשוטה של בוש שאין לה בעיה עם צמיגות גבוהה יותר.
אני מדגיש - זה יגרום להרס יקר לכל דיזל מודרני עם מסילה משותפת! לא לנסות!
ה״בעיות״ בתדלוק בשמן בישול הן:
1. נהיה צמיג בטמפ׳ קרה - כמעט לא רלוונטי לארץ, פתיר בערבוב 50-50 סולר ושמן.
2. תוקף גומי טבעי - לא רלוונטי, אין גומי טבעי ברכב כבר הרבה שנים.
3. קשה להשגה או יותר יקר מסולר - בשביל זה אני מחפש לקנות בסיטונאות.
4. תכולה קלורית מעט נמוכה יותר מסולר מינרלי - זה לא שהאוטו שלי מטוס גם ככה [emoji4]
יתרונות - המון : זול (4.9 לליטר ברמי לוי), לא מסריח, אפשר לבשל ולנסוע על אותו חומר, עולם פחות מזוהם לילדים שלי, דופק את הקרטלים ואת האוצר...
מי שרוצה לחפש תגגלו svo (straight vegetable oil) עם שם הרכב שלכם. תתעלמו מכל הקיטים - אלו קיטי מיכל כפול עם חימום לאירופה שמאפשרים הנעה בסולר ומעבר לשמן אחרי החימום.
בעולם השטח עולים לי בראש הכלים הבאים כמתאימים פוטנציאלית : טראנו דיזל ישן, ססאנגיונגים עם מנוע 2.9, סופה דיזל, לנדרוברים וותיקים בלבד, היילקס, איפון 3.1 וכד׳
במחירים שציינת החיסכון קטן מאד בנסועה רגילה.
4.9 שח לליטר שמן. 7.5 שח לליטר סולר בערך. בערבוב 50% יוצא 6.20 שח לליטר.
בסהכ חיסכון של 15% לעומת תדלוק בסולר רגיל.
למה לא לשים שמן משומש מסונן מפלאפל בעלות של כ 2 ש"ח לליטר ? זה יתן חסכון יותר משמעותי.
אני נוסע כבר שנים על ביודיזל, בערך 3.8 שח לליטר כולל חומרים ועלות יצור.
בנסועה המשפחתית שלי, כ 50 אלף קמ בשנה, זה משמעותי מאד.
בברכה,טושי
הכל נכון אבל אני עדיין בניסוי ולכן מחשב לפי 50% ותעריף קמעונאי.
מניח שאוכל לקנות במחיר סיטונאי טוב יותר ועכשיו אני כבר על 80% שמן בלי בעיות.
שמן משומש אפשרי בהחלט אם יש אספקה קבועה וסינון טוב, בהנחה שהוא לא מאוד חומצי, שאז כדאי לסתור עם בסיס.
GodsFather
13-10-14, 15:06
טושי, לא אשאל שאלת קיטבג, אבל כפי שאני ציינתי ממה שאני קראתי גם בפורומים אחרים - בעלי עסקים (חוקיים) לא יכולים למכור לכל מאן דהו את השמן המשומש שלהם ומכאן הקושי... מה השתנה ?
היי טושי
במנוע של 75 יש בעיה להשתמש בשמן בישול חדש ?
בשמן ישן מספיק לסנן אותו ?
תודה
חיים, זו לא מסילה משותפת,נכון? אז אין בעיה. למען הזהירות הייתי מתחיל מעירוב חלקי ומגדיל הדרגתית את חלק השמן (שהיום אגב קניתי 105 ליטר שמן סויה תוצרת הארץ משובח)
אילו פרייבטים ניתן לתדלק בגשפט הזה? (C15 זה לא פרייבט לצורך העניין..)
Sent from my Ass
מישהו יכול להסביר איך זה עובד מבחינה טכנית? טמפ׳ בעירה, לחץ בבוכנות, חומרי שימון שקיימים..?
הכל כמובן לכאורה, במדינה אחרת שבה לאזרחים מותר לעשות קצת טוב לעצמם.
מנוע דיזל עובד על דחיסת האויר לנקודה שבה הוא חם ואז הסולר מוזרק לתא הבעירה וניצת מהמגע באוויר החם.
התכונות של שמנים (ביו-דיזל, שמן בישול, שמן פלאפל..) דומות לסולר מבחינת צמיגות ופוטנציאל אנרגטי.
מנועי דיזל ישנים ו-״טיפשים״ (מבחינת חיישנים ומחשבים) לא רגישים לשינוי בחומר ולכן ניתן לבלף אותם לאחר סינון. לא הייתי מתדלק פאג׳רו קינג עם זה..
מעניין אם מנוע פאנטה של יאכטות מסוגל לחיות על התערובת הזו.
Sent from my Ass
אילו פרייבטים ניתן לתדלק בגשפט הזה? (C15 זה לא פרייבט לצורך העניין..)
Sent from my Ass
מכוניות קונצרן vag עם מנוע sdi (קרדובה,פליסיה,פולו קלאסיק, גולף)
צרפתיות ישנות בלי טורבו כמו ברלינגו, קסארה 1.9.
אני ועוד חבר מייצרים ומשתמשים בביודיזל מעל חמש שנים.
יותר מחצי מליון קמ מצטברים במספר כלי רכב ביניהם ברלינגו 1.9 , מספר איסוזו 3.1, אוקטביה 1.9 טורבו 2005 והילקס 2005 עם מנוע מסילה משותפת.
מידי פעם תודלקו גם הילקסים משנתונים שונים, איסוזו שונים, פראדו משני הדגמים, אוקטביה 2010 ועוד.
את עבודת הגמר שלי לתואר הנדסאי כתבתי על שימוש בביודיזל במנועי דיזל מודרניים המצויידים במערכת הזרקה מסוג מסילה משותפת.
עם השנים צברתי נסיון בשימוש בביודיזל וגם מספר תובנות.
אנסה לתמצת חלק מהן ולסתור כמה דעות שגויות על הנושא.
באופן כללי ניתן לומר שכל מנוע דיזל יכול לעבוד על ביודיזל.
למנוע לא משנה איך קוראים לנוזל שהוא שורף, העיקר שיהיה בצמיגות והדליקות הנכונים.
למנועי מסילה משותפת אין בעיה עם ביודיזל, להיפך, השריפה טובה יותר.
במנועים מ2006 ואילך העומדים בתקן יורו 4 יש בעיה להשתמש בביודיזל בגלל מסנן החלקיקים DPF ובגלל ההזרקה המאוחרת.
אם פותרים שתי בעיות אלו ניתן להשתמש בביודיזל גם במנועים החדישים ביותר.
מערכות הזרקה מסוג מסילה משותפת רגישות מאד לדלק מלוכלך. בשימוש בביודיזל מיצור עצמי יש לתת חשיבות עליונה לאיכות הדלק ונקיון הדלק.
לביודיזל יש ערך קלורי מופחת יחסית לסולר,בערך 10% פחות, אולם זה כמעט ולא מורגש בנסיעה רגילה .
בסלד בינוני ההפרש מזערי והכח החסר מורגש רק בסלד גבוה בשיא ההספק.
אין לי נסיון בשימוש בשמן בישול ישירות למיכל.
שמן בישול צמיג יותר ודליק פחות מביודיזל או סולר.
יש חבר פורום שנוסע על שמן ביומיום ולמיטב ידיעתי אכל הרבה חצץ מהתעלול...
אם ירצה יגיב כאן בעצמו.
בכל מקרה, מנועי דיזל אינם יודעים לעבוד רק על שמן בישול ככה סתם.
או שמניעים על סולר וכשהמנוע חם מעבירים לשמן (ולא לשכוח להעביר חזרה לסולר לפני הכיבוי ) או שמוהלים שמן בסולר.
ניתן להפיק ביודיזל מכל שמן מן החי או הצומח, לא משמן מינרלי (שמן מנוע לדוגמא לא מתאים )
קראתי בפורום קנדי על מהילת 50% בערך שמן מנוע משומש בסולר או ביודיזל.
היחס משתנה לפי כמות העשן והשוני רב בין מנוע למנוע.
זה בטוח הפתרון הכי זול (והכי מטונף...) אבל לא מכיר מישהו שעשה את זה בארץ.
למיטב ידיעתי אין בעיה חוקית לקנות שמן משומש ממסעדות.
מרבית השמן נמכר לשתי חברות מאורגנות שמתמחות באיסוף שמן וסופו להיות אחד המרכיבים במזון לבעלי חיים (דוגלי בונזו תערובת וכ'ו).
כמות השמן שנמכרת לטובת יצור ביודיזל מזערית ולא מגיעה אפילו לעשירית האחוז.
בברכה,טושי
מרתק. תודה על האינפורמציה.
מהי העלות האמיתית לליטר לאחר כל תהליך ההפקה (מעבר לעלות החומרים הנדרשים להפקה)?
Sent from my Ass
כמה עולה לי להכין ביודיזל לשימוש עצמי ?
בניית מערך בישול - כ 10 אלף שח. אפשר בפחות ואפשר כמובן בהרבה יותר.
המערך שלנו יכול לייצר 150 ליטר בפעם כאשר אנחנו מבשלים 300 בפעמיים רצופות והמשך התהליך מתבצע ב 300 ליטר.
עלויות
שמן משומש - בין חינם לשני שח לליטר. המחיר המקובל היום 1.7 שח לליטר.
חומרים מתווספים - מתאנול, סודה קאוסטיק, חשמל ומים, תחזוקת המערך - כ 1.2 שח לליטר.
עבודה שלי - 1 שח לליטר.
איסוף שמן וחומרים - על הדרך, לעולם לא נסיעה מיוחדת.
עלות סופית סביב 3.9 שח לליטר.
בברכה,טושי
למומחים בתחום,
האם שמן טיגון לאחר סינון יכול להיות תחליף לנפט במערכת הסקה ?
פשוט יש לי מערכת חימום (מים) תת רצפתית שהפעלתה בחורף רציני צורכת כ 1400 ליטר .
במחירים של היום זה כ 10000 ש"ח לעומת 3500 ש"ח (שאני מעריך שאשיג שמן לאחר סינון).
תודה מראש למשיבים
רענן
שמן בישול צמיג הרבה יותר ודליק פחות מנפט.
כל מערכות החימום למיניהן עובדות בגרביטציה מהמיכל למערכת עם סוג כלשהו של "קרבורטור" שמטפטף את הנוזל.
כדי להביא אותו לצמיגות רצויה צריך לחמם אותו. לא יודע בדיוק את הטמפרטורה אבל לדעתי לפחות ל 55 מעלות.
לדעתי במערכת הפעלה ביתית העניין לא כדאי.
שמעתי על "תנורי מוסך" בקיבוצים שפעלו על שמן מנוע שרוף.
עשו הרבה עשן עד שהתחממו ואז עשו הרבה רעש ולא מעט עשן.
בברכה,טושי
בינתיים בניתי מקלחת מאולתרת לשטח מג'ריקן מנוקה של שמן 91889:p
אני מרגיש צורך להגיב גם..
יש לי ניסיון בייצור אלפי ליטרים של ביודיזל עם מכונה מעולה שבניתי ועם בקרת איכות ללא פשרות.
המסקנה שלי היא שביודיזל עושה רק טוב לרכב, בתנאי שהתוצר נקי מחלקיקים ומשאריות חומרים לא רצויים.
לא מכיר בעיה עם איסוף שמן אלא אם זה חדש, אני הייתי אוסף שמן מכמה מסעדות בלי שום בעיה.
לגבי העלויות - +-2.5 שקל לליטר כולל חשמל ומים של הייצור.
באופן אישי לא הייתי משתמש בשמן חדש והסיבה העיקרית היא שאז מפספסים את הרעיון של השימוש החוזר בשמן ובמקביל גם "מתדלקים" את המתנגדים שטוענים שהשימוש בשמן כדלק מעלה את מחיר המזון בעולם.
אני אבדוק לגבי איסוף שמן משומש, אם זה ריאלי - הרכב שלי יכול לנסוע גם על שמן משומש נקי.
ריאלי ביותר, בתנאי שתעביר אותו דרך לפחות שני מסננים טובים לפני השימוש ברכב, כאשר המסנן הדק יהיה לפחות 10 מיקרון.
אני נוסע כבר כשנתיים (60000 ק"מ) במערכת שמן משומש וסולר בהיילקס 96. הרכיב הכי רגיש לשמן הוא משאבת ההזרקה כמובן שבאמת גרמה לי להרבה תסכול אבל זה כבר הפך לתחביב במשרה מלאה אצלי. לא מספיק לסנן את השמן, חשוב לוודא שמפרידים את המים ממנו ( שקוף לא אומר שאין בו מים), סינון ואז שיקוע במשך מספר שבועות לרוב עושה את העבודה בקיץ ,בחורף כשקר רצוי לחמם על מנת להאיץ את התהליך. מים בשמן יגמרו לך את משאבת ההזרקה כמעט בודאות מה שאני למדתי על בשרי. יש קיטים ודרכים שונות לבדוק נוכחות מים בשמן. חשוב לבדוק שהשמן לא חומצי יתר על המידה שאז המתכות השונות נתקפות ונאכלות.
אני מניע על סולר מחכה שהמנוע יתחמם ואז מעביר לשמן(שני מיכלים נפרדים) באמצעות ברז סולונואיד לרוב הנסיעה ושוב מחזיר לסולר בסוף הנסיעה. השמן מחומם לטמפ המים של המנוע במחליף חום. יש הרבה מה לקחת בחשבון כשעושים הסבה כזאת ,יש המון מידע באינטרנט לא כולו אמין, יש חברות שמוכרות קיטים להסבה כזאת. צריך מקום מסויים להעמיד מיכלים.
זה צריך להיות במשרה מלאה כדי באמת לחסוך כסף, גם אם הכל נעשה בצורה נכונה זה לא מבטיח שלא יהיו בעיות ובמקרה הכי רע זה גם יכול לגמור מנוע.אשמח לפרט עוד אם זה רלוונטי.
שבת שלום,
יואב
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.