PDA

צפייה בגרסה מלאה : תיקון צמיג בשטח - מה צריך להחזיק ודרכי פעולה

opl
21-09-14, 20:39
מי שמחובר לעמוד החילוצים בפייסבוק ולאפליקצייה ברנגייה בטח קרא על שני המקרים הלא קשורים שקרו במעלה יאיר בהפרש של כמה ימים.
במקרה אחד 3 צמיגים התפנצרו ובמקרה אחר שני צמיגים הלכו - את שניהם חילץ בהתנדבות בחור בשם שקד פלוינסקי מערד שמגיע לו לא פחות מפרס.

המקרים האלה גרמו לי להבין שאני לא באמת יודע איך להתמודד עם סיטאצייה דומה.
אני מחזיק ברכב:
- גלגל ספייר אחד
- קומפרסור זול
- ערכת נחשים/תולעים
- שני מיכלי תרסיס לתיקון פנצרים

האם זה לדעתכם מספיק לגלגל שנוקב על ידי בזנט?
מה עוד כדאי להחזיק? שווה להשיג פנימית?
מה עושים עם גלגל שהתקלף מהגנט חוץ מפיתרון הספריי והמצית? האם מיכלי CO2 של אופניים יכולים לעזור בקטע הזה?
האם גלגל שנוקב לעולם יתקלף מהגנט ?

עוד עצות יתקבלו בברכה.

boaz avrahami
21-09-14, 20:58
סע עם חברים שיש להם רכב מתאים לתרומה...

תבנה ערכת ניפוח מבלון סודה

opl
21-09-14, 21:00
המשפט הראשון לא ישים במיוחד

השני מאוד מסקרן. איך בונים? קונים מתאם וונטיל ומחברים לבלון?

חנן-ג'יפולוג
21-09-14, 21:04
אם תהיה מוכן לתקלה משביתה כזו, בהכרח תקפוץ עליך תקלה משביתה אחרת.

ברצינות: אתה צריך טלפון פלוס סוללות, חברים, ציוד בסיסי ורכב טוב שמתוחזק היטב.

אני לא רואה טעם בהתכוננות לכל התקלות שבעולם.

shachar
21-09-14, 21:09
אם זה קרע מבזנט וכבר השתמשת בספייר.
תמלא חול - מהר ממילא לא תיסע...

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 2

opl
21-09-14, 21:12
אני לא חושב שהתכוננות לסיטואציה שבה שני צמיגים נהרסים היא מוגזמת... כבר חוויתי את זה פעם בטיול (קרה למישהו אחר ואני הייתי ילד), זה לא תרחיש נדיר.
אני יודע שאני דאגן וזה גם מתבטא בציוד - יש לי ערכת כלים מלאה ברכב כולל חמור ושני גקים, סט רצועות מלא, צלבים, תפוחים, צינורות מים וכו וכו. זה האופי על אחת כמה וכמה שאני עומד להתחיל לטייל עם תינוקת, אמנם לא רכב בודד אבל עדיין...

חנן-ג'יפולוג
21-09-14, 21:14
דווקא אני יוצא בחלק ניכר מהטיולים עם המשפחה ברכב בודד.

דרור ברלי
21-09-14, 21:15
אחד מסעיפי המשנה של קובץ חוקי מרפי קובע שהתקלה המשביתה תקרה תמיד בחלק/מכלול שלא החלפת לאחרונה ושאין לך ספייר בארגז הכלים והחלפים.
אתה יכול לסחוב איתך רכב שלם נוסף בחלקים, אבל מה שישבית לך את הטיול יהיה אותו בורג שלא דאגת לקחת איתך. אין לזה סוף, לעולם. תקפיד על תחזוקה מונעת ועל בדיקה ותחזוקה/החלפה של חלקים משביתים לפני הטיול ו... כן, גם למזל יש משקל גדול.

קילוף של צמיג מהג'נט קל מאוד לפתור, בתנאי שה"קומפרסור הזול" שלך הוא לפחות מהסוג של ל.כ.
מכניסים את הצמיג למקומו בתוך הג'נט, מחברים קומפרסור, כמה זוגות ידיים שימשכו את הצמיג לכיוון שפתי הג'נט וזהו.
עבד אצלי מצוין יותר מפעם אחת במגוון כלי רכב.

boaz avrahami
21-09-14, 21:23
התמזל מזלי לטייל עם קבוצה של אנשים מופלאים שעד כה כל תקלה קטנה כגדולה קיבלה מענה מהיר ויעיל בשטח.
זו ההזדמנות להוקיר להם תודה!

opl
21-09-14, 21:31
אני לא מחשיב את הקומפרסור של לכ כ"זול" שלי הוא באמת מהפשוטים.

חנן גם אני לרוב מטייל לבד, בלילה כשכולם ישנים ולא עושים לי מצפון :-)

איך מושכים את הצמיג לשפתי הגנט? איפה אוחזים?

דרור ברלי
21-09-14, 21:54
אז קודם כל ולפני הכל, תשדרג קומפרסור, לפחות לדגם הפשוט של ל.כ. אני ממש לא צוחק. רוב הפתרונות מבוססים על קומפרסור עם יכולת דחיסת אוויר משמעותית. הקומפרסורים הקטנים הפשוטים ב-50 שקל באמת לא שווים כלום, טובים אולי לאופניים/כדור ולא יותר. עדיף כבר משאבת רגל....

עכשיו, איך מחזירים צמיג לג'נט...
אנחנו מדברים על פריקת צמיג מהג'נט מהסוג הנפוץ, בצד אחד.
מורידים את הגלגל מהאוטו ועובדים כשהוא מונח על הריצפה. הצד הפרוק כלפי מעלה.
מישהו שם רגל על הג'נט שלא יזוז, כולם אוחזים בהיקף החיצוני ומרימים כלפי מעלה. מצמידים ככל האפשר את ההיקף של הצמיג לשפתי הג'נט. אם הקומפרסור מספיק חזק, זה יעבוד. מנסיון.

עוד שיטה - תבנה צינור "גונב אוויר", כזה עם שני ראשים שמתחברים לונטיל. מחברים צד אחד לונטיל של הגלגל הפרוק וצד שני לגלגל הרזרבי שמנופח בלחץ גבוה. מדובר במכה רצינית של אוויר בלחץ גבוה, זה יצמיד את הצמיג למקומו. את ההפרש בלחץ האויר תשלים עם הקומפרסור.

boaz avrahami
21-09-14, 22:06
לא חבל על המאמץ של החברה?
שמים שקיות מכווצ׳צ׳ות בין הצמיג לגאנט ורצועת רצ׳ט בהיקף

נמרוד
21-09-14, 22:24
צמיגי שטח מלא טובים, כאלו עם שלוש שכבות בדופן, בחתך 75% לפחות, והסיכוי שתגיע לפאנצ'ר שלישי הוא הסיכוי שיש לך לזכות בלוטו בלי למלא כרטיס. זה קודם כל ולפני הכל, הסיבה הטובה ביותר לקנות צמיגים איכותיים. אני די בטוח שהסיפורים שתיארת בתחילת השרשור, הם לא על צמיגי שטח אמיתיים.

ואז אתה צריך צמיג ספייר אחד טוב. אם אתה אשכרה סוג של PW שמטייל ימים שלמים בשטח לבד ואין לך חברים להתקשר אליהם (צוחק!!! :rolleyes:) אז גלגל ספייר שני.

הנסיון שלי במהלך 17 שנים של ג'יפאות עם צמיגי שטח ראויים (גודייר MTR, BFG MT, ובשנה וחצי האחרונות ג'נרל אותיות אדומות שנחשב לצמיג הכי משוריין מכולם) - היו לי ארבעה תקלות צמיגים. כולן בשטח. כולן קריעה קשה של הדופן, פעמיים מבזנ"טים ופעמיים מסלעים שנראו כמו פומפייה מהגהנום. כולן היו צמיג טוטלוס, וכולן במידה זאת או אחרת טעות/חוסר תשומת לב שלי, כולל הפעם שכיוונתי את אשתי לתוך אותו סלע.

חוץ מארבע המקרים האלו של קטסטרופות שאין צמיג שיכול לעמוד מולן, לא היה שביב של פאנצ'ר, איבוד אוויר, לא מסמר ולא קילוף ולא נעליים.

לעומת זאת, בכלי רכב לא שלי, עם צמיגים עלובים בחתך גבוה ודפנות מנייר... אני לא אגזים אם אומר שבשליש עד חצי ממבחני הדרכים נתקלים בפאנצ'ר כזה או אחר.

asafk
21-09-14, 23:27
פעם... כשהייתי יוצא לטיולי בדד ארוכים - הייתי סוחב פנימית. זה כמעט לא תופס מקום ובמקרה הבאמת גרוע של הלך גם הספייר - זה עובד.
אבל מרגע שעברתי לצמיגים טובים וטריים - לא נתקלתי בצורך הזה.

אסף.

ד ו ר ו ן
22-09-14, 00:04
כשנסעתי לבד, לקחתי 2 ספיירים, וזה אחרי 2 אירועי פנצ׳ר כפול.
פעמיים גזירת 2 צמיגים על סלע בנסיעה מהירה, או ללא ריכוז.

שניהם לחברים שהיו איתי.

אישית, היו פעמיים שהספייר השני נתן לי את הבטחון להמשיך טיול של כמה ימים אחרי פנצ׳ר ראשון.
מאז,
נרגענו קצת עם עודף הציוד..

היום, הערכה כוללת ספייר אחד, בגודל מלא של צמיג שטח איכותי, ערכת תולעים, קומפרסור בריא של T-MAX, מוט חילוץ/הושבת צמיג לחישוק, ופעם היתה גם פנימית שאני כבר לא זוכר איפה היא.

אם אני נוסע למדבר לבד, ליותר מלילה אחד, בסבירות גבוהה אקח את הספייר השני.
להוריד צמיג, להכניס פנימית ולהושיב אותו חזרה זה די זובור, ולא תמיד מצליח אם אתה לא מתורגל.

moriseven
22-09-14, 08:27
אני מחזיק גם פייה ספייר והכלי להכניס אותה, לאחר שקרה לי בטיול שהפייה נחתכה.

opl
22-09-14, 09:32
אני נועל bf at משובחים.
בינתיים אני מאמץ את הצינור ונטילים, הוונטיל ספייר ונברר לגבי המיכל סודה (שבמקרה יש לי)

boaz avrahami
22-09-14, 17:22
אל תגביל את עצמך לסודה.
בלון צלילה פסול, בלון חמצן של ערכות הנשמה ישנות ועוד.

השמשוני יחיעם
22-09-14, 20:49
אז ככה ,,,,,
גם צמיגים חדשים אינם חסינים בפני בזנ״ט ,צביטת סלע או סתם נהיגה בלתי זהירה.

ולכן,,חלק מ״המחסן הנייד״ (שיש אנשים נחמדים שככה קוראים לדיפנדר שלי ) אני מחזיק :

1. קומפרסור ״אמיתי״ .
2. ערכת חוטי תיקון.
3. מפתח ווינטילים.
4. ונטילים טיובלס ( גם הגומי וגם הפנימי)
5. בקבוק מתכת של דבק פנצ׳רים .
6. מדבקות ( פאצ׳) גדולות לתיקון קרעים בדופן .
7. כפות פירוק לצמיגים.
8. פטיש רציני (5ק״ג)
9. פצירה גסה לגומי ( לתיקון פנימי של צמיג חייבים לשפשפ טוב לפני הדבק) .
10. 2 בקבוקי בירה מוחבאים להוצאת העצבים !!!

ואחרי כל זה ,,,,מאז שכל הערכה ברכב,,,לא היו לי יותר פאנצ׳רים (: ....ראה הערתו של דרור בכל הקשור לחוקי מרפי !!!!!!!
נסיעה טובה

נ.ב. !!!! לא להתעסק עם מיני בלונים למיניהם ,,,,מסוכן מאוד מניסיון אישי כואבבבבבבבב

ד ו ר ו ן
22-09-14, 21:19
אני אומר תעזוב בלוני סודה וכו, תקנה קומפרסור איכותי ותלמד להשתמש באביזרים פשוטים להעלות צמיג שהתקלף, או שצריך להושיב חזרה.

לדוג, לקחת רטצט, ולדחוס את המציג בהיקף כדי ליצור אטימה לניפוח.

ולהחזיק לום ייעודי לצמיגים.

asafk
25-09-14, 14:40
http://expeditionportal.com/tire-repair-kit-viking-offroad/

אסף.

דידו
25-09-14, 14:43
אז ככה ,,,,,
גם צמיגים חדשים אינם חסינים בפני בזנ״ט ,צביטת סלע או סתם נהיגה בלתי זהירה.

ולכן,,חלק מ״המחסן הנייד״ (שיש אנשים נחמדים שככה קוראים לדיפנדר שלי ) אני מחזיק :

1. קומפרסור ״אמיתי״ .
2. ערכת חוטי תיקון.
3. מפתח ווינטילים.
4. ונטילים טיובלס ( גם הגומי וגם הפנימי)
5. בקבוק מתכת של דבק פנצ׳רים .
6. מדבקות ( פאצ׳) גדולות לתיקון קרעים בדופן .
7. כפות פירוק לצמיגים.
8. פטיש רציני (5ק״ג)
9. פצירה גסה לגומי ( לתיקון פנימי של צמיג חייבים לשפשפ טוב לפני הדבק) .
10. 2 בקבוקי בירה מוחבאים להוצאת העצבים !!!

ואחרי כל זה ,,,,מאז שכל הערכה ברכב,,,לא היו לי יותר פאנצ׳רים (: ....ראה הערתו של דרור בכל הקשור לחוקי מרפי !!!!!!!
נסיעה טובה

נ.ב. !!!! לא להתעסק עם מיני בלונים למיניהם ,,,,מסוכן מאוד מניסיון אישי כואבבבבבבבב

מאמץ את עניין הבירות!
כל המרבה הרי זה משובח..

-->