צפייה בגרסה מלאה : עקרונות לתכנון מערכת השקיה?
שלום,
הפרויקט הבא מסתמן להיות שחזור מערכת ההשקיה.
מצב קיים:
הזנת מים בצינור 1".
5 ברזים חשמליים (צנרת 1").
מחשב השקיה.
רוב הצמחים בגינה הינם עצים בשלבים שונים של חייהם (מעצים שרק נשתלו ועד לעצים בני 20 לערך).
מעבר לזה, קיימים מספר צמחי תבלין/נוי ואין דשא.
אני מעוניין לבנות מחדש את מערכת ההשקיה בהתאם לצמחיה בחצר.
מן הסתם, הרעיון העקרוני יהיה על פריסת צנרת 1" או מידה מילימטרית דומה לכיוון אזורי העצים השונים ומשם המשך לכל עץ ועץ ע"ב צנרת 16 מ"מ עם טפטפות.
יש כללי אצבע ל:
אורך מקסימלי של צנרת לפי קוטר?
האם נכון לבצע את ההשקיה ע"י צינור 1" ראשי ויציאת צינור 16 מ"מ ממנו עבור כל עץ (עם כמות טפטפות בהתאם לצריכת המים הנדרשת).
ספיקת מים כוללת על קו מים המוזן מצינור 1"?
טיפים נוספים לתכנון?
תודה,
אדי
polar bear
02-09-14, 23:06
תשתמש עם הצינור 16 מהיציאה של הברז, אין צורך בצינור 1" שלא מחזיק לחץ קבוע, וגם האביזרים שלו יותר יקרים.
אין צורך בצינור 1" אם אין לך ממטרות\ מתזים קופצים. אכן, כפי שהוצע לך פרוס צינור 16 מ"מ. אין בעיה עם אורך הצינור- חקלאים פורסים שלוחות של מאות מטרים ואף יותר. טפטפות ננעצות או אינטגרליות (בתוך הצינור)?
אם אתה מעוניין לי יש מחשב השקייה שאינו בשימוש מאז המעבר לדשא סינטטי.
אם אני זוכר נכון זה ״ירדן 6״.
כלומר עד 6 ברזים
אני מבין שנכון יהיה לעבוד עם צינור 16 מ"מ לכל אורך הדרך. מה מגבלת הספיקה בצינור שכזה?
פלג - יש לי מחשב השקיה, תודה על ההצעה.
Sent from my MB526 using Tapatalk 2
בוקר טוב
אין שום בעיה לשים להזנה ראשית צינור "1 ,מה המרחק בין מערכת ההשקיה לעצים שאתה רוצה להשקות?
אם המרחק בין המערכת לבין העץ/שיח הראשון מעל 5 מ' מומלץ לרדת בקטרים של הצנרת פלסטיק , לחבר מהמערכת מכל ברז צינור 20 מ"מ ,ולבצע שלוחות
ליד כל עץ צינור 16 מ"מ ,כדי לקבל כמות מים שווה ,מומלץ לשים טפטפות מתווסתות. חובה לשים מקטין לחץ לטפיטוף .
בהצלחה
boaz avrahami
04-09-14, 09:16
בפרקטיקה שמים צינור 16 לקווי טפטוף.
אם אני עוד זוכר נכון כל קו 16 יכול לסחוב עד 100 מטר צינור ולשמור על לחץ אחיד שחיוני לטפטפות בכדי שלא יעופו מהצינור ושיתנו ספיקה קבועה בהתאם לתכנון וללחץ בקו.
בתחילת הקו אתה שם ווסת לחץ שמקטין את הלחץ.
חשוב להתאים את הווסת לפי ספיקת הקו.
כל משתלה ראויה או יועץ בסניף הגרעין ידעו לעזור לך לבחור את הרכיבים המתאימים.
לפעמים יש אפילו יועץ השקיה שיכול לשרטט לך תוכנית השקיה לפי תוכנית הגינה שלך שכוללת מידות וסוגי הצמחים/ עצים
אני אנסה להרחיב במקצת
ראש השקיה אביזרים:
1 מז"ח(מונע זרימה חוזרת = מגן על מי השתיה)
2 וסת לחץ(ששומר על 3 אטמוספרות)
3 פילטר 1" (עדיף דיסקיות על רשת)
4 מניפולד(קיים)
5 ברזים(כדי לבדוק תקינות=מגיבים למחשב לפני ההתקנה)
צנרת השקיה
1 קו מחלק לשלוחות כפי שנאמר (אני אוהב 25 ממ פולטילאן יש אביזר חיבור להברגה של הברז)
2 קווי טפטוף לעצים(עדיף טפטוף ננעץ וכך אתה יכול לתאם את מיקום הטפטפת במדויק כדי לרדת מ 25 ממ ל 16 ממ)
3 קו טיפטוף ל שיחים וצמחיה עונתית טיפטוף אינטגראלי (טיפטוף בתוך הצינור לרדת מ 25 ממ ל 16 ממ)
4 דשא (מתזי גיחה להרכיב על צינור 20 שיורד מ צינור 25)
טיפטוף: אני מעדיף טיפטוף מווסת גם ננעץ וגם אינטגראלי
מתזים: כדאי ללכת על מתז ללא "גיר" ועל מתז שיש לו אפשרות לכיוון גיזרה ומרחק(לדעתי כמובן)
כיצד לחלק את השטח:
כדאי לבודד את העצים מהשיחים הרב שנתיים לצמחי העונה ובוודאי ל מדשא
כול האביזרים נמצאים ברוב החנויות כגון עמיר המשביר לחקלאי/נטע והגרעין
לגשת לתכנון בהגרעין נשמע כרעיון מצוין
תודה על העצות, עכשיו צריך להתחיל לעבוד :-)
יש המלצות לספקים באזור חדרה? למעט הגרעין/המשביר לחקלאי?
כן
כלבו הגר בכפר ידידיה
מחירים יותר טובים מהגרעין בודאות
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.