PDA

צפייה בגרסה מלאה : הצלת מידע מדיסק קשיח שקרס

shlomi71
11-08-14, 22:31
ערב טוב,

מדובר על דיסק של seagate בנפח 2T, הדיסק "נעלם" מהמחשב ללא שום התראה.
כרגע הדיסק מסתובב אבל המחשב לא מזהה אותו, ניסיתי בחיבור SATA אחר וגם במחשב אחר, גם חיבור חיצוני עם USB לא מניב תוצאות.
פעם אחת הצלחתי להגיע למצב שרואים אותו בניהול הדיסקים, הדיסק מופיע כלא מאותחל.
יש טעם להזמין לוח לדיסק הקשיח?
יש המלצה לתוכנות? משהו לעשות? רוב המידע מגובה אז אני לא מודאג,

כל רעיון יתקבל בברכה,
תודה,
שלומי

אמיר ב.א
11-08-14, 23:20
אם המידע מגובה , זה כבר התחלה טובה.

אתה עדיין באמת צריך משם משהו ? כי כניראה הוא נפח את נישמתו , ולעשות ממנו דיסק עובד יהיה לך קשה.

יש מצב שהדיסק עדיין באחריות , שווה לבדוק את זה , לפעמים דרך החנות שרכשת אותו יכולים לשלוח לייצרן ...

אם הדיסק לא מזוהה , מעט מאוד תוכנות יוכלו לעבוד איתו ...

יש את העניין של לנסות להקפיא את הדיסק בשקית פלסטיק זיפלוק ,
להוציא מהפריזר , לשים כבל דאטה מהר ולנסות להציל עוד נתונים ,
מניסיון זה לעיתים רחוקות עובד.

אפשר לנסות להזמין לוח , צריך להיות זהה בדיוק (מעבר לסוג ההרדיסק הבסיסי)
גם לא תמיד מועיל במשהו.

יש בחור בפורום שמתפרנס מזה למחייתו אם יש שם עדיין משהו חשוב.

asypeer
11-08-14, 23:37
היה לי משהו דומה עם דיסק נייד. אם המידע חשוב לך - עדיף לשלם כסף ולא להקפיא או כל מיני טריקים שכנראה יחסלו אותו סופית. אתה יכול למצוא את הלוח שלו באיביי אם תחפש לפי הדגם המדויק של הדיסק. סדר גודל של 50 דולר.

gp1
12-08-14, 00:16
נסה לחבר אותו למחשב עם "לינוקס".

boaz avrahami
12-08-14, 00:52
יש לנו באתר חבר בשם איתי שהוא הבעלים של צ׳יפ מחשבים בראשון.
מתמחים בתחום.
ממליץ לך לפחות לתפוס איתו שיחה.
הם מקצוענים!

shyy
12-08-14, 08:02
יש לנו באתר חבר בשם איתי שהוא הבעלים של צ׳יפ מחשבים בראשון.
מתמחים בתחום.
ממליץ לך לפחות לתפוס איתו שיחה.
הם מקצוענים!

+++1

shahav
12-08-14, 09:33
אם אתה רוצה לתקוף לבד:
ראשית לגבות את הדיסק bitwise
ואז לנסות ולעבוד עם ה image בלבד לצורכיי שיחזור.
אם יש לך דיסק זהה נוסף זה מקל, אחרת אתה צריך להיות עם ידע של איש IT או לוותר וללכת למומחה.
רבין

grand
12-08-14, 10:19
אם רוב המידע מגובה, וסתם בא לך להציל את הדיסק, אז אין מה לגשת לחברות שמתמחות בהצלת חומר, כמו כן אין מה להזמין בקר לדיסק,
זה כבר לא עוזר כמו פעם...
מהכרות על הדיסקים של SEAGATE תרשה לי לנחש שהדיסק בן יותר מ 3 שנים מסידרה 7200.11 או 12,
הסימפטומים שאתה מתאר קשורים לבאג שהיה לחברה ב קושחה (EPROM),
זרוק, קנה חדש.. זה יותר זול...

meir alony
12-08-14, 10:26
אם רוב המידע מגובה, וסתם בא לך להציל את הדיסק, אז אין מה לגשת לחברות שמתמחות בהצלת חומר, כמו כן אין מה להזמין בקר לדיסק,
זה כבר לא עוזר כמו פעם...
מהכרות על הדיסקים של SEAGATE תרשה לי לנחש שהדיסק בן יותר מ 3 שנים מסידרה 7200.11 או 12,
הסימפטומים שאתה מתאר קשורים לבאג שהיה לחברה ב קושחה (EPROM),
זרוק, קנה חדש.. זה יותר זול...

1+
יש לי מספר דיסקים של seagate תקולים, לדעתי רק דיסקים של WD הטובים ביותר.

grand
12-08-14, 10:33
כולם אותו הזבל, דווקא הזבל של סיגייט בד"כ פחות מסריח, אבל זה עניין של תקופות, לכל יצרן היו תקופות נוראיות גם ל WD.
אם היה לך משהו מהסדרה ה"ירוקה" שלהם מאותה תקופה, היית חושב אחרת.
הכי טוב ואמין היום זה דיסקים SSD.

shahav
12-08-14, 10:34
אני לא היתי מעז להשתמש בדיסק שהיה תקול. זה לא שווה את הסיכון

רבין.

itayt
12-08-14, 11:10
כיוון שרשמת שרוב המידע מגובה, אני מרשה לעצמי להתערב וככה אין פה חשד לאינטרסים.
סבירות גבוהה שיש כשל פיזי מסויים בדיסק ולא כשל לוגי ואז בכל מקרה לא הייתי ממשיך ומשתמש בדיסק לשום מטרה בעתיד.
כמובן שאם יש אחריות, לנסות להחליף במסגרת האחריות.
לכל התיאוריות של להקפיא בפריזר או לחמם עם טריאקי, אני לא אתייחס... אם המידע חשוב, הכי חשוב לא לנסות להתעסק כי 99% מהמקרים, תגרמו לנזק כבד יותר ובד"כ אפילו בלתי הפיך.
לגבי יצרנים, אם עדיף WD או Seagate או כל יצרן אחר, אין סטטיסטיקה שאומרת שאחד אמין יותר מהשני, אני יכול להוסיף שלדוגמא דיסקים חיצוניים של WD מגיעים ברוב הדגמים עם רכיב הצפנה נוסף שנמצא בבקר החיצוני של הדיסק ובכל שחזור חייבים גם את הבקר, דבר שגם מקשה על העבודה ומייקר אותה וגם לפעמים אם יש נזק לבקר, הופך אותה לכמעט בלתי אפשרית. מצד שני כיוון שזה היצרם שמוכר הכי הרבה, יותר קל להשיג עבורו "תורמים" מתאימים.
כיוון שרשמת שמדובר בדיסק של Seagate, יש בעיה נפוצה בדיסקים של החברה הזאת בקושחה (Firmware). בדיסקים האלה הקושחה נמצאת בחלק מסויים ע"ג פלטת הנתונים ולפעמים כשיש נזק לפלטה (Bad Sectors) פשוט לא ניתן לגשת את הדיסק. כמובן שניתן להתגבר על הבעיה אבל רק עם מכשור יעודי ולא עם פתרונות תוכנתיים.
מקוה שעזרתי, העזרה הכי גדולה שאני יכול להציע לך או לכל מי שקורא - Backup Backup Backup...

אמיר ב.א
13-08-14, 09:37
איתי - אני תמיד בעד ללמוד משהו חדש ,

לגבי הקפאת הדיסק , התיאוריה גרסה בזמנו , (עבדתי במעבדת מחשבים לפני כעשרים שנים) , שההקפאה עוזרת קצת למייסבים ,
ולפעמים אם זו הבעייה , ניתן לגרום לדיסק קצת לעבוד עד שהוא מתחמם, ולהוציא ממנו בזמן הזה נתונים.

מתוך הרבה מאוד דיסקים שניסיתי להציל בשיטה הזו , זה עבד במקרים ספורים ...

אתה אומר שאין בזה כלום ? (אני באמת שואל למטרת ידע)

itayt
13-08-14, 14:48
לפני בין 10-15 שנים הסתובבה שמועה במעבדות מחשבים, שבמקרה שהמחשב מפסיק לזהות את הדיסק, להכניס לפריזר להקפאה וזה אמור להקנות עוד כמה דקות עבודה. אני מניח שמה שעמד מאחורי השיטה, זה תקלה מאוד ספציפית הקשורה להתחממות או ב PCB או במנוע. אני אישית לעולם לא ראיתי הצלחה בצורה כזו. מאז ועד היום הדיסקים הקשיחים השתנו בהרבה. בעיות לדוגמא שהיו נפוצות בעבר של מנועים תקולים, כמעט וכבר לא קיימות.
אני לא אוהב לרשום דברים כאקסיומות, אבל קשה לי למצוא הגיון בדבר כזה.

אמיר ב.א
13-08-14, 16:00
תודה על המידע...

47777
14-08-14, 07:06
תנסה להיכנס ל-set up [מדליק המחשב ולוחץ del ]
גם במחשב שלך וגם במחשב אחר.

האם הלוח מזהה את הדיסק????
המידע יעזור לגיבוש דרך לפתרון אפשרי [ אולי ]

2 תנסה גם לבדוק בעיין מה מצב הקבלים שנימצאים על הלוח של הדיסק [ אולי אחד הקבלים התנפח ]
התנפח-- = הכיפה שלו נוטה להיות עגולה = מקולקל ---[ קבל טוב = כיפה שטוחה לגמרי ]
קבל= דומה לכוס תה -קטנציק -שחור- עם סימונים + ו - ליד הרגליים

-->