צפייה בגרסה מלאה : האמת מאחורי אחריות צמיגי בפ גודריץ
שלום לכולם, ברצוני להביא לכם את הסיפור האישי שלי שמראה את האמת מאחורי אחריות הצמיגים של בפ גודריץ.
לפני בערך שנה החלטתי (בעצם הצמיגים שלי החליטו) שהגיע הזמן להחליף את צמיגי הרכב שלי (לאנד קרוזר ארוך).
לאחר מחקר אינטרנטי החלטתי ללכת הפעם על חצי חצי (לאחר 4 שנים עם צמיגי כביש).
ומבין המבחר (מסיני עד ארה"ב) החלטתי לרכוש 4 צמיגי בפ גודריץ עם אחריות של שלוש שנים.
הצמיגים נראו טוב והרגשתי מאוד בטוח (לא הלכתי על סיני).
לפני מספר שבועות לפני הנסיעה שלנו לאילת עברתי על הצמיגים לבדוק שהכל בסדר לפני הנסיעה הארוכה (ממעלות) עם המשפחה.
בצמיג האחורי שמאלי היה בורג קטן, לא היססתי ופניתי לפנצ'ר מאכר לתקן.
לאחר שפרק את הצמיג ולתדהמתי הוא פנה אלי ואמר לי שהצמיג גמור והוא אינו יכול לבצע את התיקון מבחינה בטיחותית.
והראה לי חריצים בדופן הפנימי של הצמיג בחלק אחד מהצמיג.
התגובה הראשונית שלו הייתה איזה מזל שהצמיג עדיין באחריות - שלח אותו לחברה.
לאחר כשבוע וחצי התקשר אלי הפנצ'ר מאכר ואמר לי שהצמיג חזר, הנחתי שאני צריך לבוא ולהחליף, אך לתדהמתי הוא אמר לי שהחברה החזירה אותו עם מכתב המציין שאיני זכאי לאחריות כי הצמיג היה עם פנצ'ר והנזק נגרם עקב נסיעה בלחץ אוויר נמוך. הסברתי לחברה (דרך מכתבים) שהצמיג לא ירד בו הלחץ כלל וכיליתי את התקר בגלל מעבר ידני על הצמיג כהתכוננות לנסיעה הארוכה אך הם נשארו בדעתם ולא מוכנים לכבד את האחריות שלהם!
המלצה: לא להתייחס לאחריות של החברה ולבציע את השוואת המחיר והדגם בלי שקר האחריות שלהם:confused:
ואתה היבואן של איזה צמיג ?
חנן-ג'יפולוג
13-02-14, 09:27
מה היה לחץ האוויר בעת גילוי הפנצ'ר?
האם תוכל לשתף בתמונה של פנים הצמיג?
לעניות דעתי, על פניו, טענת היבואן נשמעת סבירה לגמרי.
גם לי יצא להחליף צמיגים שניזוקו עקב לחץ אוויר נמוך. לא עלה בדעתי לפנות ליבואן ולדרוש ממנו אחריות ובטח ובטח שלא לפרסם דיבה בפורום ציבורי.
אגב, מערכת לניטור לחץ אוויר בגלגלים עולה חצי מעלות בי אף בודד. נקודה למחשבה או הצעת ייעול.
אני אדם פרטי ואיני מתעסק בצמיגים (מלבד הקניות שאני מבציע לרכבי הפרטי).
הבאתי את סיפרי כאן כדי לשתף אותו עם הקהילה.
איני מצפה לדבר או מבקש דבר.
אך דבר אחד מאוד ברור לי, אני לא אקנה עוד בפ גודריץ!!
8444484445
לחץ האוויר היה תקין (לפי חוות הדעת הכתובה שיש לי ביד מהפנצר מאכר)
דרך אגב, פניתי ליבואן היתה בעקבות התדהמה של הפנצר מאכר. לפי דעתו המקצועית חתכים כאלה אינם נגרמים בעקבות לחץ נמוך או חבלה (הם נמצאים בחלק מהבדופן הפנימי בלבד וצמיג "נקי" מבחוץ) ואני לא ביצעתי ניפוח של הצמיג לפני הגעתי לתיקון התקר!
אם אני מבין נכון את ההסבר שלך, בכל צמיג שהיית קונה היית מקבל בדיוק את אותה התשובה.
האחריות בצמיג היא על פגם בייצור, ולמיטב הבנתי זה לא המקרה.
אני מבין שאתה זועם, אבל בתכל'ס אין לכך הצדקה אמיתית.
חנן-ג'יפולוג
13-02-14, 10:45
אם אני רואה נכון בתמונה אז הסדקים שיש בצמיג שלך זהים לחלוטין לסדקים שהיו בסט הראשון של הביאף שלי. (אני על הסט השלישי כבר).
כשזה קרה לי אמנם התבאסתי אבל קיבלתי בהבנה את הסברו של הפנצ'רמעכר שמדובר בנזק של לחץ אוויר נמוך שכן אני נוהג לנסוע בטיולים בלחץ אוויר נמוך והסט כבר היה ותיק למדי.
אם אתה לא שקט עם ההסבר הזה אתה יכול לפרק את הצמיגים האחרים ולראות אם יש בהם את אותה תופעה.
תודה על ההתיסות, ההצדקה אינה באה ממני (כבר החלפתי מספר צמיגים בחיי) אך ממוחה שבדק ומתעסק בצמיגים שנים רבות.
העובדה שהיה מוכן לתת לי חוות דעת בכתב על הבעיה בצמיג (ד"א מבלי שקניתי צמיג חלופי אצלו) מעידה על כך שהוא באמת חושב שהתקלה לא נגרמה משימוש לא נכון שלי אלא עקב תקלה בצמיג עצמו.
אכן פירקתי את הצמיגים האחרים ולא היה בהם נזק כלל
הצמיגים חדשים לגמרה והחתכים מופעים בחלק קטן מהצמיג ולא בכל הדופן הפנימי (דבר שמעיד על בעיתיות בצד הזה בלבד)
שאלה: האם לדעתכם כשיש נזק לצמיג עכב נסיעה בלחץ נמוך מופיעים סימנים בצד החיצוני או רק הפנימי של הצמיג?
גם לי היהמקרה דומה עם צמיג של good year באוטו של האישה...
שמתי סט של ארבע חדשים הקפדתי על תאריך יצור והכל...
אחרי חודשיים התפוצץ צמיג אחורי ימני... הפיצוץ ניראה מבפנים כלפי חוץ...
חזרתי למתקין אמר אין בעיה קח צמיג חליפי (שם לי איזה צמיג צ'וקולוק...)... נשלח את זה לחברה ונראה מה יגידו..
אחרי כמעט 3 שבועות מגיע תשובה ... "הצמיג היה תקין והתפוצץ ע"י גורם חיצוני.."
חארטה בארטה... כל האחריות הזאת ..
לך תוכיח היום שאין לך אחות בשם להדגרנלךןםע...
אני יכול להוכיח שמשהו נפגם בקו היצור שלהם ???
מאז אני צוחק להם בפנים בכל פעם שמנסים לפאר לי את נושא האחריות...
ד"א הצמיגים האלה לא החזיקו אפילו 40 אק"מ...
החלפתי לקלבר שהחזיקו הרבה יותר טוב...
הכל קישקוש...
יום טוב
ראם..
אם הבעייה היא בצמיג אחד מתוך סט של ארבעה, אז אפשר לפסול את עניין הנסיעה בלחץ אויר נמוך בצורה יזומה כמו במקרה של חנן.
נשארו באמת שתי אפשרויות - פגם ביצור, או נסיעה בלחץ אויר נמוך בצמיג האחד הזה לא במודע עקב דליפת אויר/פאנצ'ר.
כדי לגרום לנזק מנסיעה בלחץ נמוך זה צריך להיות נסיעה משמעותית. רובנו, ובוודאי בני המשפחה של רובנו (לא רוצה להגיד בנות הזוג כדי שלא יאשימו אותי במשהו...) לא שמים לב בנסיעה יומיומית לזה שצמיג מאבד אויר אפילו לחצי מהלחץ הנדרש, ואם נוסעים ככה כמה ימים, במהירויות של כביש מהיר, מאות קילומטרים, זה בהחלט יכול לגרום לנזק.
אם אתה מאלו שמקפידים על בדיקה של לחץ אויר כל שבוע ובטוח שתפסת את הבורג הזה בזמן ושלא נסעת ככה שבועיים בלחץ נמוך - אז לדעתי יש לך קייס, ואני כן הייתי מצפה מהיבואן לגלות רצון טוב ולכבד את האחריות.
חנן-ג'יפולוג
13-02-14, 11:36
יש פה עניין סטטיסטי שפועל לכאורה "לרעתך". הצמיג הבודד שהתגלה בו נזק הוא הצמיג הבודד שהתגלה בו בורג ותקר. גם הנזק שהתגלה הוא נזק כתוצאה מלחץ אוויר נמוך, לפחות על פי חוות הדעת של הפנצ'רמעכר שבדק בזמנו את הצמיגים שלי.
boaz avrahami
13-02-14, 11:47
אם יש לך כח להתעסק עם זה תפנה לענף צמיגים באיגוד המוסכים או קבל חוות דעת של צמיגאי מוסמך ותבע בבית משפט לתביעות קטנות.
סוד גלוי שיבואני הצמיגים ינפנפו אותנו בכל מצב.
גם לי היה מקרה עם בריגסטון ופגשתי איזה מהנדס יפני ששלח אותי לכל הרוחות.
מי שכיבדו לו אחריות לצמיג שיקום
JEEP GC ZJ V8 98 IR 3.5
HONDA TRX300ex
הדבר הכי בסיסי הוא לפתוח את שאר הצמיגים ולראות מה קורה בפנים.
גם בשביל חיזוק הטענה מול היבואן, וגם בשביל למנוע תאונה אפשרית.
שאלה נוספת,
על איזה רכב מדובר?
והאם אתה מבצע רוטציה של הצמיגים ואיך?
חנן-ג'יפולוג
13-02-14, 12:16
אם יש לך כח להתעסק עם זה תפנה לענף צמיגים באיגוד המוסכים או קבל חוות דעת של צמיגאי מוסמך ותבע בבית משפט לתביעות קטנות.
סוד גלוי שיבואני הצמיגים ינפנפו אותנו בכל מצב.
גם לי היה מקרה עם בריגסטון ופגשתי איזה מהנדס יפני ששלח אותי לכל הרוחות.
מי שכיבדו לו אחריות לצמיג שיקום
JEEP GC ZJ V8 98 IR 3.5
HONDA TRX300ex
אתה חייב להודות, בועז, שמדובר באחד הרכיבים ברכב שהם הכי פגיעים לטיפול או נהיגה לא נכונים של הנהג.
לחץ אוויר לא נכון, תקר, פגיעה בבור בכביש או במדרכה, כיוון פרונט לקוי, כל אלה יהרסו את הצמיג ללא קשר לפגם בייצור
אז כשיש כר כל כך נרחב לדחייה לגיטימית של תביעת אחריות אפשר לצפות למצב שבו חלק גדול מהתביעות הנ"ל נדחות.
boaz avrahami
13-02-14, 13:12
מאחר ומדובר במוצר מתכלה שעומד בתנאים דרך לא קלים אז כמעט לא ניתן לערער על דחית האחריות...
לדעתי הסוביקטיבית היצרנים/יבואנים מנצלים את המצב עד תם לטובתם.
מבחינתי לצמיגים אין אחריות ומי שחושב אחרת חי באשליה.
תודה רבה לכולם על ההתיחסות והעזרה של דעות שונות מהאנשים כאן
כפי שציינתי קודם, אכן הדבר הראשון שבציע הצמיגאי כשהבחין בבעיה היה לפרק את שלושת הצמיגים האחרים לוודא שאין בהם נזק (ואכן זה מה שהיה).
שקלתי לתבוע אותם בבית משפט לתביעות קטנות. בגלל זה ביקשתי את חוות הדעת של הצמיגאי (המוסמך מהיבואן - לפחות לפי דבריו) אבל תביעה כזו צורכת זמן ומשאבים.
פרסום המקרה שלי בפורום זה היה גם לקבל דעת אנשים (שמתעסקים או מתעניינים בתחום) האם שווה להגיש תביעה או לעזוב את זה ולספוג את הנזק (כפי שאנו עושים כמעט בכל תחומי החיים כשמדובר בחברות גדולות ושולטות בשוק)
חנן-ג'יפולוג
13-02-14, 14:11
לא נראה לי שניתן לחזות באופן אמין מספיק מה יאמר השופט.
מצד אחד, ישנה בבתי משפט את גישת הכיס העמוק וכאן יבואן הצמיגים הוא בעל הכיס העמוק ולכן קל יותר לקחת ממנו.
מצד שני, יתכן שגם השופט יחשוב שהסטטיסטיקה פועלת נגדך או שיקבל את טענת היבואן כמו שהיא.
יתכן שהוא ילך על פשרה כלשהי.
בכל מקרה, אתה מדבר על פיצוי מקסימלי של שלושת רבעי צמיג שכן כבר השתמשת שנה בצמיג.
אם נהמר ונגיד שהסיכוי הוא פיפטי פיפטי אז אתה מדבר על פיצוי ממוצע של 350 ש"ח.
אני לא הייתי הולך לתביעה בשביל סכום כזה. השקט הנפשי שווה לי הרבה יותר.
שריף,
ברגע שזה רק בצמיג אחד, ובזה שהיה בו פנצ׳ר, זה מתאים לגורם של נסיעה בלחץ אויר נמוך.. או לפחות יהיה לך מאד קשה להגיד אחרת.
זו גם תופעה מוכרת בצמיגים בעלי חתך ריבועי בכתפיים, המותקנים ברכבים עם מתלה נפרד, שלוחץ את הסוליה בצורה לא סימטרית מטה.
בגלל זה שאלתי על איזה רכב והאם אתה מבצע רוטציה, כי אם הצמיג היה בעבר בסרן קדמי במתלה נפרד, זה די מתאים.
תודה על האינפורמציה,
מדובר בלאנד קרוזר 2008 ארוך, אני מודה שאני לא מבציע רוטצית צמיגים (יותר מדי התעסקות בשבילי) אך אני מקפיד לבדוק לחץ צמיגים פעם בשבוע (יש לי נסיעה קבועה בשישי להורים שברך חזרה הבדיקה היא כמעט חובה).
איזה מין טיעון זה הטיעון הסטטיסטי הזה, של "בדיוק הצמיג עם הפאנצ'ר הוא התקול ולכן..."?
הרי אם לא היה פאנצ'ר, לא היו מורידים את הצמיג ולא היו רואים את הנזק ולא היו בודקים את יתר הצמיגים - מי מאיתנו או כל אחד אחר, מוריד צמיגים באופן קבוע ויזום, על מנת לבדוק אם חלילה יש בצמיג איזשהו נזק?
אני עם בועז - על צמיגים אין אחריות. תמיד ינפנפו אותך.
אלא אם הדבר "בוער בעצמותיך", הייתי שומע לעצתו של חנן.. הפיצויי שתקבל במקרה הטוב ביותר, לא שווה את האנרגיה והעצבים שתשקיע ותחווה...
איזה מין טיעון זה הטיעון הסטטיסטי הזה, של "בדיוק הצמיג עם הפאנצ'ר הוא התקול ולכן..."?
זה שמאפשר ליצרן להגיד שזו לא בעיה שלו.
תרצה או לא, קשה להגיד לו אחרת כשבמקרה, רק הצמיג המפונצר הוא הפגוע (בפרשנות שלו, לא פגום, אלא פגוע..).
ברור לי "הרציונל"', מנקודת מבטו המתחמקת של היצרן/יבואן.
לא ברורה לי המעיין קבלה/הסכמה עקרונית לטיעון הזה, של חברים פה.. אני בכלל לא בטוח שטיעון שכזה יעמוד בביקורת משפטית (בוודאי כזו שתהייה מגובה בחוו"ד).
זהו, לעניות דעתי, טיעון מטופש ומתנער, שהרי הנהג הסביר לא בודק וברוב הפעמים כלל לא מוכשר לגלות פגמים (ופגמי ייצור) ובודאי כאשר מדובר בתקלה פנימית ושלא גלוייה לעין.
כשיש תקלה אחרת, פאנצ'ר למשל, מורידים את הצמיג ואז, לפעמים, מגלים פגם ייצור- איזו דרך אחרת יכולה להביא לגילויי פגם ייצור מעיין זה?
אני לא מקבל את הטיעון הדבילי הזה, של היצרון/יבואן וגם לו ברור שהטיעון דבילי (לא הגורם לתקלה אלא שבכל מקרה לא זכאים לאחריות משום שהצמיג פגוע..) אך הוא בונה על זה שלאזרח (ללקוח) הפשוט אין את האמצעים/עצבים ואורך הרוח למאבק משפטי.
ולמה שכל הצמיגים יהיו פגומים? אוי ואבוי ליצרן אם כולם היו פגומים..
הם, היבואנים/יצרנים, יכולים "לשחק עם הלקוחות עד שקורה אסון (או שניים או יותר) ואז הרשויות כבר בודקות את כל ה"פגמים" - ראה ברידג'סטון בארה"ב, על רכבי פורד (ושם הם בכלל לא היו לגמרי אשמים..)
שוב, כמו שאמר בועז, אין באמת אחריות, אלא יותר מילכוד 22 של הלקוח, וכמו שחנן אמר, חבל על העצבים להיאבק...
באסה..
אם אני זוכרנכוח זה היה פיירסטון, ולא ברידג׳סטון.
boaz avrahami
15-02-14, 01:54
בואו נגיד לצורך הדיון שבמקרה הנדון אכן אין כשל.
רובנו יודעים שאצל אותו יצרן יש בשנים האחרונות תופעה של קוביות שנתלשות מהסוליה ללא סיבה.
צמיג ויצרן בעל מוניטין איכותי ואב שנים...
מישהו קיבל פיצוי על מקרה כזה?
אני מניח שכולנו מבינים שזה כשל אבל היצרן יטען לשימוש אגרסיבי ושוב יתחמק מפיצוי.
בקיצור אין אחריות אלא אם אתה לוחם צדק שמוכן להילחם
JEEP GC ZJ V8 98 IR 3.5
HONDA TRX300ex
אם אני זוכרנכוח זה היה פיירסטון, ולא ברידג׳סטון.
אתה זוכר נכון. זה אני שטעיתי.
בואו נגיד לצורך הדיון שבמקרה הנדון אכן אין כשל.
רובנו יודעים שאצל אותו יצרן יש בשנים האחרונות תופעה של קוביות שנתלשות מהסוליה ללא סיבה.
צמיג ויצרן בעל מוניטין איכותי ואב שנים...
מישהו קיבל פיצוי על מקרה כזה?
אני מניח שכולנו מבינים שזה כשל אבל היצרן יטען לשימוש אגרסיבי ושוב יתחמק מפיצוי.
בקיצור אין אחריות אלא אם אתה לוחם צדק שמוכן להילחם
JEEP GC ZJ V8 98 IR 3.5
HONDA TRX300ex
בכוונה לא רציתי להכנס לצמיג זה או אחר אלא דיברתי בכלליות.
אבל אם כבר העלת את זה...
לאחי (ולעוד חברים) היו כמה וכמה סטים של הצמיג המדובר (AT או 50/50) ו"הקוביות" לא החזיקו מעמד הרבה זמן. אף פעם לא הבנתי את הנטייה שלו לדבוק בצמיג הזה. הוא החליף, בממוצע בלי להיות "מדעיים", שני סטים על כל סט שלי, כשבשנים האחרונות אני בכלל על צמיג רך ונשחק מאוד (דאנלופ,שטח מלא..).
לחבר שלי, עם פטרול (גם הוא "חסיד" של המוצר) היו נשחקים/מאבדים קוביות בקצב גבוהה מאוד ופעמיים נוצרו בהם בליטות "חשודות" בדופן - בצמיג חדש יחסית (פעם, בן פחות מחודשיים) וללא כל סימנים של "צביטות".
צמיג אחד הוחלף באחריות - גם כן אחריות.צמיגי רמת אביב החליפו "על חשבונם" ורבו בעצמם עם היבואן אבל את האחר כבר לא..
החבר עבר למיקי טומפסון (לא זוכר סוג משהו 70/30 או איך שהם קוראים לזה) ומאז (כמעט שנתיים) הוא מבסוט עד הגג - בלי קוביות נעלמות ופנצ'רים תמוהים ובולקלאך בדפנות...
לוחם צדק או עצבי ברזל והרבה כסף פנויי, יקבל בסוף זיכויי של מחיר הצמיג, מינוס בלאי...
boaz avrahami
15-02-14, 03:23
בסביבה שלי אגב הם כבר לא פופולריים כשהיו.
בעקבות חברים נטשתי אותם לפני כמה חודשים לטובת טויו.
גם יותר זול משמעותית וכנראה גם יותר מוצלח
JEEP GC ZJ V8 98 IR 3.5
HONDA TRX300ex
galdanieli
15-02-14, 06:29
הכל עניין של שרות ולצערי כולנו התרגלנו לסוג של שירות כזה בארץ ואנחנו נכנעים מראש. בארה"ב (תקן אותי ברנרד אם אני טועה) אף אחד לא היה בודק במי האשמה , הלקוח תמיד צודק וצריך להיות מרוצה וכמובן לקנות ממני שוב את סט הצמיגים הבא .
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
הכל עניין של שרות ולצערי כולנו התרגלנו לסוג של שירות כזה בארץ ואנחנו נכנעים מראש. בארה"ב (תקן אותי ברנרד אם אני טועה) אף אחד לא היה בודק במי האשמה , הלקוח תמיד צודק וצריך להיות מרוצה וכמובן לקנות ממני שוב את סט הצמיגים הבא .
בוקר טוב לכולם, זה מחמם לי את הלב (בבוקר חורפי שסוף סוף הגיע) לראות שאני לא לבד במערכה (אך הייתי מקווה שאני אכן לבד ומצבנו הצרכני היה טוב יותר)
אני מאמין שבמקרה שלי אם היו מחליפים לי את הצמיג היו קונים אותי לעוד מספר שנים טובות, אך עכשיו הם איבדו אותי בטוח.
ואני מקווה (לטובט כולנו - בכדי שהמצב ישתנה בארץ והיה יותר דומה לזה שבארה"ב) שגם איבדו עוד מספר לקוחות ,ואולי אז יבינו שיש פה צרכנות נבונה ולא פראירים שאפשר לנהוג בהם כאוות נפשם.
תראה, לפני שנה קניתי ב-HOMEDEPOT, פרגולה מאלומיניום, עם גג נגלל מסוג של בד. קדחתי חורים ב-4 עמודים והתקנתי מנורות וקדחתי בבסיס של העמודים, להעביר את חוטי החשמל.
לפני 4 חודשים עברנו לבית הנוכחי ולא היה כ"כ איפה להעמיד את הפרגולה, ששכבה 1/2 מפורקת בחצר, בגשם ובשלג..
לפני 3 שבועות החזרתי את הפרגולה הנ"ל ל-HOMEDEPOT..
כשהבינו שאין לי קבלה (לא הבינו איך לא שמרתי קבלה על קנייה כמעט $500, שהרי בקניית בית חדש, זו הוצאה מוכרת...), בדקו מה המחיר באינטרנט (זה מוצר עונתי,של קיץ - אין במלאי בחורף) ומיד נתנו לי זיכויי לקנייה בחנות, בסכום שרשום באתר שלהם + מס (מע"מ). אם היתה לי קבלה, היו נותנים לי מזומן,במקום...
לפני שבוע הזמנתי, באמזון, מעמד/מנוף למקדח- עלה $35. הגיע (בצהריים) הגישפט, חדש לגמרי אבל איזו חתיכת פלסטיק שבורה קצת. שלחתי למוכר תמונה של השבר.. ללמחרת אחה"צ היה אצלי חלק חדש, שהוא למעשה כל המיתקן (פחות הצינור והבסיס).
האמריקה.
אני לא יודע איך זה עם הצמיגים פה (לשמחתי) אבל במעמד הקנייה (אני הזמנתי 4 מאתר אינטרנט גדול http://www.discounttiredirect.com (http://www.discounttiredirect.com/) ושם יכולתי לבחור לשלם על ביטוח לצמיגים (החלפה בחדש, ללא שאלות בכלל, ללא קשר לבלאי) לכל תקופת האחריות (4 שנים) וכל זאת בתוספת של $34.. סה"כ - יש 30 ימים מרגע קבלת הצמיג, לבחור להוסיף את הביטוח...
מלבד זאת, יש פירוט מלא, של תנאי האחריות וכיצד מממשים אותה ואחת האפשרויות היא להביא חוו"ד של מכונאי מוסמך (פה גם פאנצ'ר-מאכר הוא מכונאי וצריך להיות מוסמך) שהיתה בעייה בצמיג ואתה מקבל החזר מלא, יחסית לשימוש הממוצע לתקופה שבה היה הצמיג ברשותך..
עכשיו, לך תדע אם באמת מיישמים את האחריות ככה אבל הביטוח הזה עובד, בוודאות.
חוץ מזה, המחירים פה שונים לגמרי ולישראלי זה ממש גן עדן - האמריקאים מקפידים לקבל תמורה על כל גרוש,שהם משלמים, במקומות שאנחנו אומרים תודה על המחיר הזול וזהו..
לדוגמא.
אני קניתי 4 צמיגי Nitto Terra Grappler AT בגודל "35, בפחות מ-$1000, כולל משלוח שהגיע אלי הביתה אחרי יומיים והתקנה ואיזון (יכלו לשלוח ישירות למתקין אבל אני רציתי לבדוק מה מגיע..) עלו $10 לכל גלגל.. וזה מבלי שקניתי אצל המתקין את הצמיגים...
אה..
ושלא תחשבו, שהנה, הישראלי המכוער דופק את HOMEDEPOT ומנצל את השירות האמריקאי - לא, לא!
לא היה עולה בדעתי להחזיר את הפרגולה, אחרי שנה ואחרי הקידוחים..
השכן, ראה את הפרגולה בחצר ושאל למה אני לא מחזיר אותה. הסברתי לו על החורים שקדחתי ושקניתי לפני שנה ושלא נראה לי שיסכימו לקבל ושבכלל לא נעים לי לנסות...
ההוא חשב שחמוד, הנאיביות שלי "ולקח" אותי לחנות (אמרתי לו שאני לא מדבר איתם בכלל ושאם יהיו מכות, שלא יחכה לעזרה ממני...) ואמר שהוא (אני) קנה לפני שנה ורוצה להחזיר.. שאלו למה (אמרתי שהיא לא מתאימה לחצר החדשה, שאין לי איפה לשים אותה.. החצר החדשה גדולה פי 1.5 מהקודמת..), רשמו וזהו...
אה.איזה יופי. הצטרפת לכאן לפני יומים, כל הפוסטים שלך נוגעים לתקלה בצמיגים. בהצלחה גבר.
לא רק שכל הפוסטים של האיש המכובד נוגעים בזה, אלא שהוא גם טורח ומעלה פוסט זהה בפורומים נוספים.
עופר
בועז,
לפי המחירים שדובר עליהם כאן באתר, טויו די זהים ל-BF.
אני מתחיל לחשוב על הסט הבא, ולמרות סט שני של km2 שמתנהגים מצויין ומתבלים בסדר גמור, תמיד צריך לבחון אופציות חדשות.
boaz avrahami
15-02-14, 18:37
לא מעניין אם פותח השרשור הוא בעל אינטרס.
הנושא אמיתי והדיון סוחב הרבה תגובות מעצמו...
דורון,
לפני 3 חודשים החלפתי סט לאחר שביצעתי סקר.
שמתי רבעית טויו שטח מלא במחיר של 830 שח כולל מעמ לצמיג לעומת bf שביקשו למיטב זכרוני מעל 1100 שח.
מידה 245/75/16
תרשו לי להמליץ בצניעות על רשת צ׳ק אפ ששיכים באיזו צורה ליבואן טויו.
קיבלתי מהם שרות ומחיר מצויין.
כשנכנסתי לאתר שלהם כרגע מצאתי שיש להם אחריות מורחבת לצמיגים ושרות רוטציה חינם לשלוש שנים...
שווה להוסיף להם עוד כמה נקודות זכות במשוואה.
אין לי שום קשר אישי או מסחרי למעט היותי לקוח מרוצה.
JEEP GC ZJ V8 98 IR 3.5
HONDA TRX300ex
אה..
ושלא תחשבו, שהנה, הישראלי המכוער דופק את HOMEDEPOT ומנצל את השירות האמריקאי - לא, לא!
לא היה עולה בדעתי להחזיר את הפרגולה, אחרי שנה ואחרי הקידוחים..
השכן, ראה את הפרגולה בחצר ושאל למה אני לא מחזיר אותה. הסברתי לו על החורים שקדחתי ושקניתי לפני שנה ושלא נראה לי שיסכימו לקבל ושבכלל לא נעים לי לנסות...
ההוא חשב שחמוד, הנאיביות שלי "ולקח" אותי לחנות (אמרתי לו שאני לא מדבר איתם בכלל ושאם יהיו מכות, שלא יחכה לעזרה ממני...) ואמר שהוא (אני) קנה לפני שנה ורוצה להחזיר.. שאלו למה (אמרתי שהיא לא מתאימה לחצר החדשה, שאין לי איפה לשים אותה.. החצר החדשה גדולה פי 1.5 מהקודמת..), רשמו וזהו...
שכחתה לציין שגם השכן שלך ישראלי
בכול אופן ( מודה ) גם אני עשיתי כך עם טמבלויזיה אחרי חצי שנה החזרתי אותה לCOSTCO וקיבלתי זיכוי בחנות בלי לשאול שאלות
אין כמו אמריקה עוד חולם שהאישה תאשר לחזור לשם ביום מין הימים :)
נ.ב
לדעתי הבחור הוא טרול של איזה צמיג זה או אחר
מנסיוני האישי ומחברי הקרובים
כולם על ביאפים מאדים או חמישיםחמישים
לא עפות קוביות ויותר מזה מאדים על סלברדו עם 500 כח הצמיג היחיד שמחזיק יותר מ 10K קילומטר אפילו 50K
אומנם נשחק אבל אפשר בקלות אחרי 50 K להבין את הבדל בינו לבין כול יצרן אחר פשוט צמיג איכותי
אה.איזה יופי. הצטרפת לכאן לפני יומים, כל הפוסטים שלך נוגעים לתקלה בצמיגים. בהצלחה גבר.
רציתי להודות לך על האיחולים החמים ועל הברכות להצטרפותי לפורום (ואני חשבתי לתומי שחברים חדשים זה טוב).
- - - Updated - - -
לא רק שכל הפוסטים של האיש המכובד נוגעים בזה, אלא שהוא גם טורח ומעלה פוסט זהה בפורומים נוספים.
עופר
תודות על הכבוד, כמישהו חדש בתחום (של הפורומים) לא ידעתי איזה הוא הפורום הכי מתאים לי (אם בכלל יש כזה דבר) והצטרפתי לכמה (האם זה נחשב לדבר לא מקובל/נכון)?
חנן-ג'יפולוג
15-02-14, 21:20
די עם עניין הטרולים. אם הוא היה נציג של מתחרה הוא היה כותב שהפגם נוצר בצמיג סתם ולא בצמיג עם תקר שזה נתון שפוגע משמעותית בקייס.
ברוך הבא.
לגבי הביאפים, כמו שכתבתי, אני כבר עם סט שלישי שלהם, וזה אחרי שני סטים של גודייר וסט של ברידג'סטון. הנסיון שלי אומר שהביאף הם ליגה מעליהם. האמת היא שהגודייר לא נופלים משמעותית מהביאפים ברמת הפרקטיקה אבל הפסקתי להשתמש בהם כי יש להם בדופן שכבה לבנה פנימית שנחשפת במהירות ומקנה להם מראה רע. מראה שעלול להתפרש אצל בוחן בטיחות או טסטר כצמיג קרוע.
שכחתה לציין שגם השכן שלך ישראלי
...
אז זהו שלא. אמריקאי. נייטיב. :)
אין לי שכנים ישראלים..
לעניין ה-BF.
טוב יותר או פחות, אני סבור שזה עניין של מזל בסידרת הייצור או משהו.
בכל מקרה, המחיר שלהם מוגזם לחלוטין ומקרים כמו של שריף מראים שאיכות (מוצדקת או לא) ומחיר (כנ"ל) לא מבטיחים שירות טוב יותר...
כמו שאמרו פה, במחיר של צמיג אחד (פחות עלות שימוש, שזה מקובל) היו קונים לקוח מרוצה, שכבר השקיע בצמיד יקר יותר מהמתחרים והיה חוזר וקונה, כנראה עוד 4 וממליץ..
מחיר של 2/3 צמיג, עלה להם ביחסי ציבור גרועים (וגם אם יש כמה שנשבעים בצמיג הזה, אחרים יחשבו עוד כמה פעמים אם לקנות) לקוח אחד פחות.. לפחות...
וכל זה למה? כי הם יכולים. כי הם שחצנים. כי תמיד יהיו כאלה שיקנו וישלמו.. עד שיתקלו בשירות המזלזל הזה...
galdanieli
15-02-14, 21:47
היום סיפר לי חבר על רשת כלבו אמריקאית המתהדרת בשרות שלה ללקוח. הם מוציאים עיתון לעובדי הרשת שבו יש טור- נותני השירות יוצאי הדופן ונחשו איזה דוגמא יש שם ? לקוח הגיע והחזיר ארבעה צמיגים וקיבל החזר מלא אליהם. הממה? הם בכלל לא מוכרים צמיגים :-)
ראשית-שריף ברוך בואכה לפורום בו כולם שווים ופה כותבים על הכל
וגם אם מישהו חושב שאתה טרול או נציג של חברה-קבל זאת בהבנה
נכוונו בעבר קשות,וכן קשה להתקבל לחבורה של שרוטים אבל כדאי וכדאי מאוד
ולגופו של עיניין
סופו של דבר-שרות,שרות,שרות,
לקוח מרוצה אולי יביא לקוח נוסף
לקוח מאוכזב ירחיק מאה
אני לפחות לא אקנה ביאף-אם מישהו נכווה למה שאני אשרף?
שבוע נפלא לכולם
תודה רבה, אני מקווה לתרום בחזרה לקהילה
אכן השורה התחתונה היא ששרות גרוע יכול לגרום למוצר מצויין להיות בלתי שווה. במקרה שלי בי אף גודריץ נכנס לרשימה השחורה. ואני מקווה שאנשים שמנסים למכור להם אחריות יבינו וילמדו מהמקרה שלי שבמקרה הזה זו פיקציה בלבד
חנן-ג'יפולוג
19-02-14, 13:44
באתר אחר רשמת שהנזק לצמיג היה רק באיזור התקר.
לא טרחת לעדכן אותנו מלכתחילה שבעל המקצוע פירק את שאר הצמיגים ולא מצא בהם בעיה.
אתה מאכיל אותנו בכפית ובתשלומים במה שבא לך אבל את המסקנה הסופית, שהיבואן לא בסדר, כבר כתבת מראש, בכותרת.
אני לא חושב שיש עוד מה להוסיף לגבי המניעים ותום הלב שלך.
אני מבקש משאר הגולשים שמי שחושף אותנו לתביעות דיבה ולשון הרע לפחות יעשה את זה עם הנימוקים הראויים ובאמירת האמת, כל האמת ורק האמת.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.