PDA

צפייה בגרסה מלאה : תאורת שטח.

six 4 life
05-07-13, 11:05
אהלן.
אני רוצה לקנות מערכת תאורה לשטח וישנן כל מיני אופציות בשוק.
רציתי לשמוע מנסיון של החברים כאן מי משתמש במה ולקבל המלצות ממכם.
הדרישות הן שזה יהיה מוצר מהארץ עם אבא ואמא, מוכן לעבודה בלי צורך בהתעסקות, עם יכולת הארה של מאהל לילה בשטח.

אשמח להמלצות.
תודה.

zerez
05-07-13, 11:48
ממיר 200W עם גרלנדה של 3-4 נורות PL של 24W
זה בתנאי שיש רכב נוסף וכבלים לגיבוי או שהרכב ידני וחונה בירידה.

zviki
05-07-13, 11:48
יש לי הצעה אידיאלית בשבילך אם כי לא זולה,[השקעה חד פעמית ארוכת טווח,כ450 שח] המוצר תוצרת אלקטרה נרכש "בארכא" . אבל- משועבד ממיר 12/220 .
זרקור לד שטוח40-30ס"מ, 50 W ,תאורה היקפית מרחבית עוצמתית לבנה מעל 180 מעלות עם אפשרות לסובב מיד לצד השני,החשוך יותר.

חסל סדר כבלים וג'רלנדות.
מאחר ואיני מסתדר עם העברת תמונות לפורום-לא יכול להראות לך. יש תמונות בפייסבוק.

מוזמן להתרשם בלילה

balmog
05-07-13, 15:24
אם אתה רוצה מוצר ישראלי אז יש לך את זה:
http://nightorch.co.il/
קצת יקר אבל עושה רושם של מוצר איכותי.

גיל בר
05-07-13, 15:31
ראה פה....
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=76290
(http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=76290)

שבת שלום :)

amir2cv
05-07-13, 15:57
מצטרף להמלצה של Balmog לגבי Nightorch..קניתי לאחרונה אחד כזה.
מוצר מפזר אור לשטח רחב (מעולה לעבודה על הג'יפ בלילה...) ולפי האיכות הכללית (לדים, כבלים, תפרים ומחברים) נראה שהוא תוכנן כדי להאריך ימים..
תכונה נחמדה היא לחבר אותו למצבר של אופנוע אם הג'יפ לא בסביבה (מגיע עם תקע מצית ועם "קרוקודילים" למצבר)
ב 20 שנות טיולים שלי נצברו בארסנל תאורת השטח שלי כבר כל מיני מוצרים... החל מעששית נפט (שהסריחה את כל תא הנוסעים כששכבה על הצד...) מכשירים נטענים (תדיאור וכו' שלא מחזיקים יותר משעתיים - שלוש..) גרילנדות מנורות פלורסנט (שנחלשו משימוש לשימוש עד שמתו) ומנורת גז (שחיה עד עצם היום הזה אבל מחייבת מלאי בלונים זמין בג'יפ ומתאימה לתאורה נקודתית) - ונראה שמצאתי פתרון סופי לעניין.
אשמח להשאיל לך לטיול כדי שתוכל להתרשם...

zviki
05-07-13, 16:25
זאת התמונה. פירוק והרכבה פחות מ2 דקות,מגיע ללא חוט זינה ומפסק [אני הרכבתי,יש מאחור קופסת חיבורים]
מורכב על מוט המאפשר צידוד 360 והגבהה על ציר גוף התאורה[מסגרות אלמנטרית]

כאמור בהודעתי הראשונה- משועבד ממיר 12/220
http://i223.photobucket.com/albums/dd162/zx16v/527017_4193242462173_949983785_n_zpsc6f0 d44e.jpg

joedavni
05-07-13, 17:27
גילוי נאות-אני פיתחתי וחברתי מייצרת "פס-אור": גירלנדת לדים גמישה באורך 5 מטר המחוברת לכבלי חשמל באורך 5 מטר נוספים עם חיבור לשקע מצית או למצבר. הפס גמיש, עמיד בגשם קל משקל ותופס מעט מאד מקום. ניתן לרכישה ב"גתוס", "איש-שטח" "פרו-ג'יפ" ואצלי. הפס מאיר באור בהיר שטח רחב ונמצא גם בשימוש הצבא. ניתן להשאירו דולק כל הלילה בלי לרוקן את מצבר הרכב.

momi-r
05-07-13, 19:06
יש לך גם את זה :

http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=71606

עידו לוריה
05-07-13, 21:15
יש את המוצרים אללו נראה פתרון טוב
http://www.ebay.com/sch/i.html?_odkw=led+spotlight+lights+12v&_osacat=0&_from=R40&_trksid=p2045573.m570.l1313.TR0.TRC0.Xle d+floodlight+lights+12v.TRS0&_nkw=led+floodlight+lights+12v&_sacat=0

עידו

אמיר ב.א
05-07-13, 21:31
ממליץ גם על
Nightorch , המפתח של המוצר גם חבר הפורום ...
ההתרשמות שלי - אמנם קצת יקר , אבל מוצר עמיד מאוד , ונותן את הסחורה .

http://www.nightorch.co.il/

גילוי נאות - אין לי קשר עיסקי אליו , אבל מכיר אותו מהפורום.

http://www.nightorch.co.il/files/bg2_tc.jpg

ד ו ר ו ן
06-07-13, 00:13
ממליץ גם על
Nightorch , המפתח של המוצר גם חבר הפורום ...
ההתרשמות שלי - אמנם קצת יקר , אבל מוצר עמיד מאוד , ונותן את הסחורה .
http://www.nightorch.co.il/

+1
בנוסף, יש את היתרון של הפעלה עם המצבר הקטן שאפשר לצרף לערכה, ולא להיות מוגבלים לשימוש בצמוד לרכב, או לקחת לשימוש בשטח שלא קשור לרכב.
יתרון נוסף הוא האפשרות לשרשר יותר מפס-אור אחד.

amirk
06-07-13, 07:54
גילוי נאות - אני חבר הפורום, אותו הזכיר אמיר ב.א. שתי הודעות במעלה שרשור.
בנוסף למה שכבר נאמר, לגביי הנייטורץ:
צריכת זרם של 0.45 AH . כלומר נמוכה מאוד, אחריי עשרות לילות עם הנייטורץ מחובר למצבר הרכב מעולם לא היה מצב של קושי בהנעה.
גודל הערכה כולה מקופלת הוא כשל שקית חלב.

מבחינתי ההשיג הגדול הוא לאחר ששני חברים שעושים בעצמם כמעט הכל, עברו לשימוש בנייטורץ ומרוצים.

אמיר
Sent from my XT910 using Tapatalk 2

amirk
06-07-13, 08:10
ואת הכי חשוב שכחתי לרשום.
תודה לחברי הפורום על ההמלצות על הנייטורץ.
זה המבחן האמיתי.

Sent from my XT910 using Tapatalk 2

omri_t
06-07-13, 10:53
אני אישית מעדיף תאורה המתבססת על גרילנדה עם כמה מנורות קטנות ולא על תאורה של פנס אחד חזק שיוצר מקור אור חזק מאוד הבולט בשטח.
לטעמי כשיושבים בטיול אין צורך באור יום או בתאורת רחובות- אלה בתאורה נעימה שתאפשר התנהלות נוחה שלא תפגע בחוויה של הטיול עצמו...

כמובן שעדיף לד- חוסך חשמל, עמיד לאורך זמן- אבל לא זול.

רוב המוצרים הקנויים בקונספט הן רצועות ייחסית קצרות, כך שלא ניתן לפרוס את התאורה על שטח רחב.

אני אישית משתמש בגרילנדה שבניתי לבד, מבוססת על נורות ברקס 12V הכי פשוטות.
ניתן להחליט כמה נורות להפעיל - כשאוכלים אני מחבר 5-6 ולאחר מכן גג 2 כי לא צריך יותר.
השכלול הוא בבית הנורה שמתפרק ע"י מחבר מהיר.
אותו מחבר משמש אותי גם למקרר וגם למשיכת מתח מהמצבר, כש שמאוד נוח להסתדר בשטח ולהאריך תאורה או לחבר את המקרר.
המחיר כמובן אפסי. ניתן לקבוע אורכים ולהתנהל עם הכבלים בנוחות מירבית.
אמינות גמורה.
החסרון שהנורות ייחסית ללד זוללות חשמל,
אני משתמש במצבר שני לטובת תאורה ומקרר אז אין פחד לגמור את המצבר.

ברכב יש גם גרילנדה 220V עם ממיר וגם פרוג'קטור 220V - שניהם משמשים בעיקר לעבודות מנהלתיות ולא בטיולים.

hadtomer
06-07-13, 11:13
פנס היצף LED- 40 דולר באיביי, משלוח חינם. מותקן אצלי על המתקן של הגלגל הרזרבי. כבר עבד לילה שלם בלי לרוקן מצבר

http://www.ebay.com/itm/4INCH-18W-CREE-LED-WORK-BAR-1260LM-LIGHT-OFFROAD-LAMP-4X4-4WD-SPOT-FLOOD-BEAM-/161040274976

sos4u
06-07-13, 12:59
מצטרף להמלצה של Balmog לגבי Nightorch..קניתי לאחרונה אחד כזה.
מוצר מפזר אור לשטח רחב (מעולה לעבודה על הג'יפ בלילה...) ולפי האיכות הכללית (לדים, כבלים, תפרים ומחברים) נראה שהוא תוכנן כדי להאריך ימים..
תכונה נחמדה היא לחבר אותו למצבר של אופנוע אם הג'יפ לא בסביבה (מגיע עם תקע מצית ועם "קרוקודילים" למצבר)
ב 20 שנות טיולים שלי נצברו בארסנל תאורת השטח שלי כבר כל מיני מוצרים... החל מעששית נפט (שהסריחה את כל תא הנוסעים כששכבה על הצד...) מכשירים נטענים (תדיאור וכו' שלא מחזיקים יותר משעתיים - שלוש..) גרילנדות מנורות פלורסנט (שנחלשו משימוש לשימוש עד שמתו) ומנורת גז (שחיה עד עצם היום הזה אבל מחייבת מלאי בלונים זמין בג'יפ ומתאימה לתאורה נקודתית) - ונראה שמצאתי פתרון סופי לעניין.
אשמח להשאיל לך לטיול כדי שתוכל להתרשם...

משתמש ב NIGHTTORCH למעלה משנתיים, המוצר מדהים. מאיר באור חזק והופך לילה ליום, צריכת חשמל נמוכה, תאורה חזקה מוצר משובח לכל הדעות.
בבדיקה שלי לאורך זמן ובשימוש אינטנסיבי, של לפחות אחת לשבועיים, המוצר עדיין כמו חדש. לא מתבלה ולא נפגעת איכות השימוש וההנאה. ללא ספק מוצר איכותי, שתוכנן היטב לעבוד לאורך זמן רב.
עובד גם עם סוללה קטנה של מע' האזעקה או של הג'יפ החשמלי של הילדים ...

נושא שלא עלה פה עד כה הוא שניתן לשרשור מספר גרילנדות כאלה ולהאריך לפי הצורך... ובכך להגדיל את שטח התאורה וההיצף.
בדרך כלל 3 יח' כאלה מכסות מאהל של 10-14 רכבים עד שאין איפה להסתתר בחסות החשיכה ...

והכי חשוב, לי יש אחד באדום ...

six-86
07-07-13, 08:35
אהלן.
אני רוצה לקנות מערכת תאורה לשטח וישנן כל מיני אופציות בשוק.
רציתי לשמוע מנסיון של החברים כאן מי משתמש במה ולקבל המלצות ממכם.
הדרישות הן שזה יהיה מוצר מהארץ עם אבא ואמא, מוכן לעבודה בלי צורך בהתעסקות, עם יכולת הארה של מאהל לילה בשטח.

אשמח להמלצות.
תודה.

היי ארז
אחי מניסיון עזוב אותך מכל ההתחכמויות מסביב , ניסיתי הכל והכל זרוק במחסן , בסופו של דבר חזרתי למקורות , ממיר 220 V וגרילנדה של סוכות עם כמה מנורות PL , עם מצבר 100 אמפר אין לך בעית תאורה עד השעות הקטנות של הלילה בלי להניע !!!!
בהצלחה
ראיד

amirk
07-07-13, 09:48
והכי חשוב, לי יש אחד באדום ...

שהוא גם היחידי שיוצר באדום.

ד ו ר ו ן
07-07-13, 14:40
שהוא גם היחידי שיוצר באדום.

אדום זה בשביל אווירת הבורדל בשטח או כי אתם מתחבאים ממישהו בזמן הטיול?

במחשבה שניה, אם פתחתם בורדל, אז אולי באמת כדאי לא למשוך תשומת לב.. (;

sos4u
07-07-13, 14:58
היי ארז
אחי מניסיון עזוב אותך מכל ההתחכמויות מסביב , ניסיתי הכל והכל זרוק במחסן , בסופו של דבר חזרתי למקורות , ממיר 220 V וגרילנדה של סוכות עם כמה מנורות PL , עם מצבר 100 אמפר אין לך בעית תאורה עד השעות הקטנות של הלילה בלי להניע !!!!
בהצלחה
ראיד

כל נושא שימוש בממירים לתאורה, פס וחלף מן העולם. אין שום הצדקה להרים את המתח ל 220V רק כדי להשתמש בנורות PL זוללות אנרגיה [ 28W - זולל ... מי היה מאמין, אחרי נורות ליבון של 60W או 100 לא עלינו ] כשיש לך את אותה תאורה משרשרת נורות לד שצורכת בקושי 0.45W ב 12V בלבד ומאיר הרבה יותר.

רק החימום של הממיר צורך יותר מכל שרשרת הלדים ... קח בחשבון שבמקרה הצורך [ כשהרכב רחוק, או מכל סיבה אחרת ] , אפשר גם להשתמש בסוללות 12V/7AH ולהאיר במשך כל הלילה ...

ואגב מקורות, אז במקור היינו משתמשים בנורות 12V של הפנסים הראשיים מחוברות ישירות למצבר. עדיין 55W צורך המון וגומר את המצבר ...

אדום למי שתהה, זה רק צבע הרצועה .. הנורות בלבן. בהיר ובוהק.
אבל, אהבתי את דרך החשיבה ...

liontamer84
07-07-13, 15:05
אני גם משתמש בגרלנדת לדים.

מחזק את יוסי - אין מה להעביר מ12 ל220 כדי לרדת אח"כ שוב... סתם בזבזני.

לדים זה ה-דבר

חנן-ג'יפולוג
07-07-13, 15:08
יש לך את אותה תאורה משרשרת נורות לד שצורכת בקושי 0.45W ב 12V בלבד

לדעתי מדובר ב0.45 אמפר. כחמישה וואט. עדיין מעט.

שלמי
08-07-13, 10:09
הרעיון של מעבר מגרילנדה של פעם לגרילנדת לדים הוא נכון, חוסך דאגה למצבר, אבל חשוב לקחת מוצר איכותי.
אני לא מכיר את המוצר של אמיר, אבל מאוד לא ממליץ על המוצר של OUTLED שקניתי באישטח.
קודם כל לא ברור איך אפשר להחליף נורה שנשרפה / נשברה, אין שם "בית נורה" וצריך להתחיל להתעסק עם הלחמות (ושוב חזרנו לגרילנדה הביתית).
הבעיה השניה שלהם הוא שאין שום חיזוק בחיבורים של הנורות, ובפריסה ראשונה בין הג'יפים (אפילו בלי מתיחה) החוטים נפתחים ומה שמחזיק את הגרילנדה הן ההלחמות לנורות עצמן. די צ'יקמוק ובהחלט לא מומלץ (גם לא כל כך זול, 200 ש"ח הלכו לפח).
וגם המוצר המצחיק של קולמן (גם נמכר באישטח) לא שווה הרבה, הגרילנדה פשוט לא מאירה, בערך כאילו נדלק עוד כוכב...
למרות זאת אין ספק שהפיתרון הוא גרילנדת לדים, רק איכותית.

ד ו ר ו ן
08-07-13, 10:15
שלמי,
ההשוואה בין המוצר של אמיר לצמד חוטים עם הלחמות הוא עוול רציני ל-nigh torch.
יש לי את שניהם (תודה רבה למצביעים..), ויש הבדל גדול מאד באיכות.

liontamer84
08-07-13, 10:19
הרעיון של מעבר מגרילנדה של פעם לגרילנדת לדים הוא נכון, חוסך דאגה למצבר, אבל חשוב לקחת מוצר איכותי.
אני לא מכיר את המוצר של אמיר, אבל מאוד לא ממליץ על המוצר של OUTLED שקניתי באישטח.
קודם כל לא ברור איך אפשר להחליף נורה שנשרפה / נשברה, אין שם "בית נורה" וצריך להתחיל להתעסק עם הלחמות (ושוב חזרנו לגרילנדה הביתית).
הבעיה השניה שלהם הוא שאין שום חיזוק בחיבורים של הנורות, ובפריסה ראשונה בין הג'יפים (אפילו בלי מתיחה) החוטים נפתחים ומה שמחזיק את הגרילנדה הן ההלחמות לנורות עצמן. די צ'יקמוק ובהחלט לא מומלץ (גם לא כל כך זול, 200 ש"ח הלכו לפח).
וגם המוצר המצחיק של קולמן (גם נמכר באישטח) לא שווה הרבה, הגרילנדה פשוט לא מאירה, בערך כאילו נדלק עוד כוכב...
למרות זאת אין ספק שהפיתרון הוא גרילנדת לדים, רק איכותית.

יש לי את האאוטלד גם, מה שעשיתי, כדי שהמתיחה של הגרלנדה עצמה לא תהיה על החוטי חשמל - הצמדתי אותה למיתר של מצנח לכל האורך.
ככה אני מותח את המיתר עצמו ולא את החוטי חשמל.
משתמש בה כבר למעלה מ5 שנים והיא ממש אחלה.
הוספתי לה גם פיקוד אלחוטי כדי לכבות אותה מתוך האוהל.

שלמי
08-07-13, 10:23
זה בדיוק העניין, שצריך להתחיל לאלתר...
לפתור בעיות שלא היו צריכות להיות מלכתחילה.
ויש גם את העניין שצריך לכוון את הנורות, אחרת חלקן מאירות למעלה...
אצלי הגרלנדה זרוקה בג'יפ ללא תועלת.
לאלתר אני יודע לבד.

liontamer84
08-07-13, 10:47
אגב, האאוטלד באמת היה על הכיפאק... לפני 5 שנים

היום, עם קצת סבלנות, וקצת יכולות אילתור, אפשר לקחת את הדברים האלה לשלב הבא ממש בגרושים...

http://www.ebay.com/itm/20pcs-4-LED-RGB-5050-SMD-Module-Waterproof-Light-Lamp-Strip-DC-12V-/190854150394?pt=US_String_Lights_Fairy_L ights&hash=item2c6fcb38fa

ועוד קצת בשביל שלט (זה שלט אינפרה, אי אפשר לכבות מתוך האוהל...)
http://www.ebay.com/itm/12V-24-Keys-IR-Remote-Controller-for-SMD-3528-5050-RGB-LED-SMD-Strip-Lights-/370781171414?pt=US_Stage_Lighting_Contro llers_Dimmers&hash=item565447aed6

ואם מחפשים טוב אז אפשר למצוא את שניהם כבאנדל במחיר של אחד מהם...

amirk
08-07-13, 12:13
הבעיה השניה שלהם הוא שאין שום חיזוק בחיבורים של הנורות, ובפריסה ראשונה בין הג'יפים (אפילו בלי מתיחה) החוטים נפתחים ומה שמחזיק את הגרילנדה הן ההלחמות .

ויש גם את העניין שצריך לכוון את הנורות, אחרת חלקן מאירות למעלה...

אני חושב שהצלחנו לענות בצורה סבירה לשלושת הבעיות שהעלת פה.

zerez
08-07-13, 12:34
רק החימום של הממיר צורך יותר מכל שרשרת הלדים ...

...

זאת הייתה הטענה שלי בזמנו עד שמדדתי את נצילות הממירים הסיניים והופתעתי לטובה.
בלי להכנס למדידות מדויקות ולעוד כמה אחוזים פה או שם, ממיר עם נורת PL שך 20W מחזיק הרבה מאוד שעות בלי לרוקן את המצבר ונותן יופי של אור.

sos4u
08-07-13, 18:14
זאת הייתה הטענה שלי בזמנו עד שמדדתי את נצילות הממירים הסיניים והופתעתי לטובה.
בלי להכנס למדידות מדויקות ולעוד כמה אחוזים פה או שם, ממיר עם נורת PL שך 20W מחזיק הרבה מאוד שעות בלי לרוקן את המצבר ונותן יופי של אור.

אצא מנקודת הנחה שמה שכתבת נכון. מימלא אני לא יודע למדוד, או לעשות חשבונות בחשמל, תמיד נכשלתי בזה ....
ועדיין, אין בסיס להשוות את כמות האור שמספקת שרשרת לדים לנורת PL20W או אפילו 3 ..
שלא להזכיר את הנפח, שתופש הממיר + הכבלים + הזהירות הנדרשת לטיפול בנורת זכוכית. PL או לא , הן עדיין שבירות.

כל זה לעומת שרשרת לדים שמתקפלת, נכנסת לתיק איכותי, כולל המיתרים שמשמשים לעיגונה, כולל כבל מאריך של 5 מ' וכולל מתאם תנינים ומתאם למצת. ותופש נפח של שקית קטנה, שאפשר למקם מתחת לכל כסא רענן ...

יש דברים שכ"שעבר זמנם, בטל קרבנם". גרילנדות 220V - זה OUT
נראה אותן עוד ככה וככה חודשים עד שלאט לאט ייעלמו...

ואגב כל החלופות הזולות, בחנתי מספר רצועות LED לפני שהחלטתי לרכוש את NIGHTORCH. ההבדל מהותי.
אין בסיס להשוואה. המתיחה אינה על קו החשמל, אלא על רצועת בד שגם תומכת וגורמת לנורות להסתכל לאן שאתה רוצה. אינה מתפתלת. ובכך מגינה גם על ההלחמות וגם על הנורות, ועל החיבורים איכותיים.

בקיצור למוצר איכותי, יש מחיר. במקרה זה ששוה בהחלט לשלם ולהנות ממוצר איכותי, עמיד לאורך זמן.

omri_t
08-07-13, 21:07
עם ובלי קשר לנושא גרילנדה 220V
בתכל'ס הממירים האלו ו 220V בשטח- זה קצת מסוכן.
ולכן החלופה הזו באמת קצת פחות אטרקטיבית.

ובנוגע למחיר של מוצר איכותי-
גרילנדת לד לשטח- זה עדיין סוג של מוצר מותרות "פרימיום"
אין בזה רע, אבל המוצר מתומחר הרבההה מעבר לשווי האמיתי שלו.
יקח עוד שנה-שנתיים עד ש DX יציע לנו גרילנדה כזו בפחות מ 5$
בינתיים כולנו נקנא בכל מי שיש לו כזו.

foxy
08-07-13, 21:15
ערב טוב לכולם היום נפגשתי עם צביקה בסדנא של אורן ואחרי שיחה קצרה ראיתי את הרעיון שלו עם התאורה והממיר מתח ואני רוצה לומר לכם הרעיון פצצה מאוד פשוט ומאוד יעיל השימוש בממיר מתח נותן המון אופציות לשימוש יש לו אפילו מאורר ביתי הרעיון של הקיבוע על הגיפ ובכלל פשוט מדהים

חנן-ג'יפולוג
08-07-13, 21:24
גרילנדת לד לשטח- זה עדיין סוג של מוצר מותרות "פרימיום"
אין בזה רע, אבל המוצר מתומחר הרבההה מעבר לשווי האמיתי שלו.
יקח עוד שנה-שנתיים עד ש DX יציע לנו גרילנדה כזו בפחות מ 5$
בינתיים כולנו נקנא בכל מי שיש לו כזו.

אין צורך לקנא.
ניתן לקנות נורות הברגה E27 (הברגת תאורה ביתית סטנדרטית) עם 128 לדים, 12 וולט בעשרים ומשהו דולר. נורה בודדת עם 60 לדים מאירה לי בבית את המטבח ועוד נורה זהה את המבואה.
יש נורות H7 לד 102 לדים בכחמישה דולר כולל משלוח.
יש פרוג'קטורים לד 12 וולט בכ10 דולר כולל משלוח.
ויש עוד.
תארגן כבל, תנינים או תקע מצית, בית נורה בעוד כמה שקלים ואתה מסודר.

opl
10-07-13, 07:07
לפני כמה חודשים בניתי את זה: http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=74604
אפשר להאריך כמה שרוצים ויש מגוון נורות זולות באיביי... אבל זה לא משנה, הבחור ביקש מוצר עם אבא ואמא ולא משהו בבניה עצמית

עידו לוריה
10-07-13, 07:19
לבניה עצמית יש גם אבא / אמא , ולרוב אחריות לכול החיים :)

עידו

motorica.net
10-07-13, 12:40
אני בניתי סטריפ תאורה מ-10 יחידות שכל יחידה מכילה 3 נורות SMD בהזרקה. (עמיד במים).
את הנורות תפרתי על סרט בד (תריס גלילה) כדי שכולן תארנה לכיוון אחיד ולבטל עומס על החיווט.

זה + תקע למצית כולל פיוז ולד ביקורת = 40 ש"ח.

עובד מצוין מעל לשנה ואחריות לכל החיים (גונב מלוריה).

סולי
10-07-13, 12:49
אין ספק שכל הגרילנדות נהדרות קטנות וקמפקטיות (אפילו יש ברשותי כזו).. אבל לדעתי הן רוב הזמן ישארו במגירה במידה והולכים על הפתרון שהוצג מקודם.
מוט טלסקופי ובקצהו פרוג'קטור לד 27W עם תאורה מפוזרת, נהדר לרוורס ותאורת שטח מפוצצת למחנה של 3 כלי רכב.
היתרון העיקרי מעבר למחיר הוא הנוחות, ובפריסה לשינה הזמן משחק תפקיד לדעתי, כשמגיעים לחניון לילה, לפרוש גרילנדה לעומת ללחוץ על מתג ולהרים את המוט.
....ויכול להיות שאני סתם עצלן.

ד ו ר ו ן
10-07-13, 13:01
מהרגשה אישית,
מוט תאורה עם פרוג׳קטור בשטח עושה לי הרגשה של חפ״ק/זירת אירוע/הופעה וכו׳, ולא מתאים לטיול.

בוטה מידי, חזק מידי ודי הורס את האווירה של להיות בחוץ.

בתפיסה שלי, תאורה בשטח מעבר למדורה ופנסי ראש (שבכלל לקבל את היתרון שלה לקח לנו הרבה זמן.. ) אמורה לסייע לך, ועדיין לא להרוס את אוירת ה״בחוץ״.

ובזה גרילנדות לד עושות עבודה מצויינת.

zviki
10-07-13, 13:41
מהרגשה אישית,
מוט תאורה עם פרוג׳קטור בשטח עושה לי הרגשה של חפ״ק/זירת אירוע/הופעה וכו׳, ולא מתאים לטיול.

בתפיסה שלי, תאורה בשטח מעבר למדורה ופנסי ראש (שבכלל לקבל את היתרון שלה לקח לנו הרבה זמן.. ) אמורה לסייע לך, ועדיין לא להרוס את אוירת ה״בחוץ״.

על הרגשות אי אפשר להתווכח.על עוצמת האור-אפשר להתקין עמעם -שליטה על ההספק החשמלי
במקרה שלי התאורה ניידת,פירוק והרכבה 2 דקות מקסימום, מתאימה לחילוץ ותיקונים,הארה חזקה של הדרך בנסיעה קצרה,[בתכנון נכון גם ללא מגבלת אורך הדרך] צידוד והגבהה,ניתן לפרק בזריזות את גוף התאורה מהמוט ולהנגיש לכל מקור תקלה ברכב,חילוץ,
יש עוד יתרונות שלא העליתי.
אגב - מושך אליו את כל המעופפים מהשולחנות.
עובד על 220,תמיד אפשר לפרק ולהתקין כתאורת חנייה ביתית [למשל]

החיסרון- מוצר יקר,כ-450 ש"ח, נכון ללפני כשנה ב"ארכא" וללא חיווט.

שום קשר לחברת "ארכא"

שגיא חן
10-07-13, 20:52
מה הטלפון של אמיר?

opl
11-07-13, 10:41
אני בדעה של דורון. תאורת מחנה צריכה לדעתי לא להיות חזקה מדי, אני מכוון את הנורות לאיזורים שדורשים אור, כמו המנגל, איזורים שהולכים בהם וכו. אין צורך לשרוף אל הלילה... בשביל תיקונים/חלוצים וכו יש לי פנס לד חזק מאוד בפיזור רחב
76867

amirk
11-07-13, 12:26
מהרגשה אישית,

נקודה חשובה,
מה שדורון מתאר פה בצורה טובה מאוד זה למעשה זיהום אור (http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%96%D7%99%D7%94%D7%95%D7%9D_%D7%90%D7 %95%D7%A8) (בקטן). עוצמה, כיוון, סינוור, הפרעה לסביבה הם פרמטרים שלדעתי צריך לקחת בחשבון שאתה בונה \ קונה \ סורג תאורה לשטח.

זכור לי לרעה במיוחד לילה בחניון שבנחל עקרב, לאחר שהתמקמנו, הגיעה קבוצה נוספת שהרימה תלת-רגל עם עמוד שבקצהו פרוזקטור, שעשה עבורם תאורה חזקה מאוד ואותנו סינוור. (כמובן שהיה להם גם גנרטור, ומיחם !!)

-->