PDA

צפייה בגרסה מלאה : צביעת WASH (חצי שקופה) לרהיט עץ חדש

רמי גלבוע
20-06-13, 06:34
חברים נגרים,
אני בונה לבן שלי, ספרייה (1.5 מטר רוחב בגובה 1.0, עומק 30 ס"מ) מלוחות עץ אורן ישנים (מגיע מארגזים מפורקים). בתום ההרכבה יהיה רהיט מסיבי ומלוטש, מחובר בברגים ודבק.

אני רוצה לצבוע אותו ב-WASH ירוק. רוצה להגיע לאפקט של גוון לא אחיד, שייראה כאילו הצבע לא נספג באופן אחיד - חלק מהמקומות ייראה ממש ירוק, באחרים ייראו את הגוון הצהבהב של העץ מגיח מתוך השכבות.

איך מכינים את העץ (יהיה משוייף מכל חומר ישן)? באיזה חומר (לקה, וורנית?) צובעים? איך מגיעים למראה הלא אחיד של הלקה?

בתודה, רמי

רמי גלבוע
21-06-13, 02:03
אף אחד לא מתרחץ כאן?...

ishc
21-06-13, 07:56
תשייף אותו עד רמת ניר 220 עם כיוון הסיבים ככה תקבל עץ נקי וחלק.
קנה בייץ בגוון שאתה רוצה ותספיג אותו בעץ ידנית. אם אתה רוצה אפקט לא אחיד, במקומות מסוימים תעבור יותר מבאחרים.
אח״כ התזה של לכה שקופה, לדעתי עדיף מט ופוליאריטן דו רכיבית (דור של טמבור זולה יחסית וטובה)

רמי גלבוע
21-06-13, 13:11
צחי,
אין כאן איזו שיטה של צביעה מוקדמת סלקטיבית, ואז הלקה תופסת בעוצמה שונה, במקומות השונים?

ishc
21-06-13, 13:52
לא משהו שאני מכיר

אמיר מ
21-06-13, 14:12
ישנם בחנויות שמוכרים ציוד יצירה צבעים אקריליים לעץ. תבחר גוון. ככל שתדלל יותר במים תראה יותר את מרקם העץ. צביעה עדינה עם מברשות ספוג. בין שכבה לשכבה לטש בעדינות ותקבל בקטעים הבולטים ובפינות את צבע העץ. לאחר מכן צבע בלכה עלבסיס מים בגוון מט.

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk 2

רמי גלבוע
21-06-13, 16:09
היי, שוקרן לשניכם. אלך על זה, חייב לצאת נחמד, בסופו של דבר. אקפיד על דילול מסיבי, שתישאר שקיפות. אולי גם אעלה תמונה.

-->