צפייה בגרסה מלאה : יבוא חלקים עצמאי - מוגש כשירות לציבור
אהלן חברים,
כשאני חיפשתי פרטים על הנושא מצאתי בעיקר פיסות מידע לא עקביות, מעשיות אגדות וכ'ו.. לכן עכשיו לאחר שאני למוד ניסיון אני כותב כאן על מנת שלהבא בתור אולי יהיה קל יותר בתהליך, אולי...
רכשתי סט בולמי בילשטיין חדשים מ summitracing, כל בולם עלה 87 דולר, 348 דולר בסה"כ.
את הבולמים שלחתי לארץ דרך mustop, אני חייב לציין שיש לי ניסיון כמעט עם כל חברת שילוח שכזאת, השירות של mustop פשוט מדהים, חובה לציין זאת.
שיחררתי את הבולמים לאחר 25 יום (תכף אפרט מדוע, ראשית עובדות יבשות) - זאת לאחר ששילמתי 141 דולר משלוח לארץ + 273 דולר אחסנה, מיסים וכ'ו.
לפני שאני ניגש ל"טיפים" שאני מסוגל לתת, הרשו לי רק לסכם שבסוף יום חסכתי 2800 ש"ח מההצעת מחיר שקיבלתי בארץ, עזבו ממי, למה וכמה, תעשו את השיקול ואת החשבון בעצמכם, אני רק משתף עובדות.
עכשיו לערך המוסף - חלקי רכב בטיחותיים כגון בולמים דורשים אישור מוסך מורשה! לא יבואן, לא יבואן, לא יבואן, לא יבואן!
גשו למוסך אשר מוכן לנסח אישור שכזה, על דף עם לוגו המוסך צריך להיות רשום פרטי הרכב שלכם, פרטי החלקים אשר הזמנתם עם מספרי מודל התואמים את החשבונית.
המכונאי צריך לציין במסמך שהוא מאשר שהחלקים מתאימים לרכב הנ"ל, ובתחתית הדף צריך להיות רשום שמו של מנהל העבודה, חתימה, ח.פ ושאר הירקות.
בזה נגמרת סאגת האישור מוסך שמשרד התחבורה דורש, אני מקווה שהניסיון שלי יעזור לפזר מעט מהערפל שיש סביב הנושא.
** חשוב לציין שמשרד התחבורה מתנה את האישור כנגד חלקים חדשים בלבד! לכן קחו בחשבון מה אתם מצהירים על גבי החשבונית.
עכשיו תנו לי להסביר למה לקח לי 25 יום לשחרר את החלקים - אני הגשתי את הבקשה לאישור ממשרד התחבורה רק כאשר החבילה הגיעה לארץ ונתקעה במכס, אל תגיעו למצב הזה. אני ממליץ לא להניח ו/או להתפלל שהחבילה לא תעצר במכס, כי היא תעצר. חברות שילוח מחוייבות לדווח למכס מה עולה על המטוס לפיכך כל חבילה אשר לא קבילה לשחרור מהיר תעצר במכס. לראשון שיגיב עכשיו ויגיד - הזמנתי חלקים ולא נתקע לי במכס, יופי.. מבסוט בשבילך.
את הבקשה למשרד התחבורה יש להגיש בעזרת הטופס הבא - 74953 בצירוף אישור מוסך ובצירוף חשבונית רכישה המכילה מן הסתם את המקט"ים או דגמים של החלקים שהזמנתם, תדאגו כמובן שאישור המוסך שלכם מדוייק בהתאם לפרטי החשבונית.
עריכה: יש לצרף גם צילום של רשיון הרכב + צילום ת.ז.
קחו בחשבון שלמר ברדה לוקח באזור שבועיים לאשר או לדחות בקשה כך שזוהי נקודת הזמן בה אתם יכולים לחסוך - ברגע שרכשתם את החלקים תבקשו שישלחו לכם במייל את החשבונית ומיד תגשו למשרד התחבורה עם כל האישורים, אין צורך לחכות שהחבילה תגיע לארץ.
בזמן שהחבילה נשלחת לארץ אתם בינתיים ממתינים לאישור של משרד התחבורה וכך כאשר החבילה תגיע לארץ יהיה לכם כבר אישור מוכן ולא תצטרכו לתת לחבילה לשבת בממ"ן באחסנה, מי שמכיר את העלויות שלהם יודע למה הטרחה שווה :)
החבילה שלי נרקבה שם שבועיים ושילמתי על זה ביוקר שלא בצורך, יכולתי לחסוך יותר אילו הייתי מגיש את האישורים בהקדם.
חבר'ה, מקווה שעזרתי אפילו במעט, אשמח לענות על שאלות במידה ויש.
שבוע טוב, ירין.
(ירין - ערכנו לך את הכותרת, כי זה יעניין גם מי שרוצה לייבא בכלל, לא רק בולמים. המערכת)
ירין,
באת לי בזמן טוב.
יש לי מגיני סף בדרך, בים, מגיני מתכת שמחליפים את מגיני הפלסטיק.
הם לא חלקים בטיחותיים, גם לא מופיעים ברשימה לשחרור מהיר אלא אם יקבלו את הטענה שאלה פסי קישוט.
מה אתה ממליץ לעשות, להגיש בקשה פשוטה, ללא אישור מוסך? שוב זה ממש לא חלק בטיחות.
תודה על העצות, החלקים צפויים להגיע עוד שלושה שבועות.
אילן
boaz avrahami
25-05-13, 22:38
תכין בקשה פשוטה ותסביר שזה חלקי קישוט או אפילו מדרגות צד.
זה יקבל אישור בלי בעיות כי זה לא חלק בטיחותי
להכין מסמך בקשה כמו שירין פרסם, עם על המסמכים ולשלוח למשרד התחבורה?
תכין בקשה על הטופס של משרד התחבורה, צרף צילום רשיון רכב וצילום ת.ז. שלך.
צרף (וזה חשוב!) דף קטלוגי של המדרגות שבו כתוב שהן מיועדות לרכב שלך, ובזה זה אמור להיגמר (כי לא מדובר בחלק בטיחותי)
אסף.
תודה לכם, הכנתי בקשה, אדפיס גם את דף האינטרנט שמראה שזה לרכב, למרות שצירפתי חשבונית ושם זה כתוב.
אשלח מחר, שיהיה אישור על כל מקרה שזה יגיע.
אהלן אילן,
ניסיתי לפרט ככל האפשר ובכל זאת שכחתי פרטים חשובים :(.. כמו שאסף ציין יש לצרף צילום של רשיון הרכב + צילום ת.ז.
וכמו שכבר ענו לך, שלח את האישורים כמפורט לעיל, במקרה הטוב פשוט לא תזדקק להם... אין צורך לספר סיפור בבקשת היבוא, פרט את החלק באופן מדוייק, הוא לא חלק בטיחותי לכן אין צורך באישור מוסך וזהו לא חלק מהרשימה האסורה כך שאין שום סיבה שלא יאשרו לך אותו.
בהצלחה :)
boaz avrahami
26-05-13, 09:24
ועוד פרט קטן-
המשלוח חייב להיות על שם בעל הרכב.
הם מעקמים פרצוף ולפעמים מעבירים אם זה מהמשפחה בדרגה ראשונה.
בעיות אם זה למישהו אחר
ועוד פרט קטן-
המשלוח חייב להיות על שם בעל הרכב.
הם מעקמים פרצוף ולפעמים מעבירים אם זה מהמשפחה בדרגה ראשונה.
בעיות אם זה למישהו אחר
הרכב על שם אשתי, החשבונית על שמי, בכל מקרה צירפתי יפוי כח שלה.
זהו שלחתי בקשה בדואר, יש זמן.
אודה אם ניתן יהיה לצרף לינק לדף באתר משרד התחבורה שנותן רשימה של מהו חלק בטיחותי ומה לא.
ובנימה אישית יותר, האם כבל בלם יד נחשב לחלק שדורש דיווח?
הכוכב הכחול
26-05-13, 13:35
כבל בלם יד
נחשב לחלק שדורש דיווח?
זה בהחלט נשמע כמו חלק בטיחותי
משמע - דיווח אישורים וכו'..
אבל נמתין למומחים נראה מה הם אומרים.. :)
זה בהחלט נשמע כמו חלק בטיחותי
משמע - דיווח אישורים וכו'..
אבל נמתין למומחים נראה מה הם אומרים.. :)
מאחר ואני מעורב בנושא היבוא של ירין - ( פותח השירשור ) אני אבא שלו...
אכן כבל בלם יד נחשב לחלק בטיחותי..כל מה שקשור לבלמים, מערכות היגוי, בולמים, נחשב בעיני משרד התחבורה לחלק בטיחותי.
שבוע שעבר יבאנו קפיצים לבלמים האחוריים, ונדרשנו להציג אישור מוסך..
לכן אם יש ספק - שלחו למשרד התחבורה אישור מוסך...מכסימום לא נדרש...אבל חוסך הרבה כסף של אחסנה וריצות...
בהצלחה
אודה אם ניתן יהיה לצרף לינק לדף באתר משרד התחבורה שנותן רשימה של מהו חלק בטיחותי ומה לא.
ובנימה אישית יותר, האם כבל בלם יד נחשב לחלק שדורש דיווח?:
http://media.mot.gov.il/PDF/HE_RECHEV/procedure/Import20_08.pdf
כל הנהלים כאן:
http://he.mot.gov.il/index.php?option=com_content&id=884:-q&Itemid=158
עדכון:
נתחיל בזה שההובלה באמצעות Buy2usa הייתה מדוייקת ויעילה. שלחתי דרך הים והגיע כמה ימים לפני המועד המשוער, גם בכל שלב הייתי מעודכן.
המשלוח שוחרר מהמכס ללא צורך ברישיון יבוא, ככה שניתן להניח שמיגון / מגיני סף עוברים. בכל מקרה גם ביקשתי רישיון יבוא על פסי קישוט / מגיני סף שהגיע שבועיים ויום לאחר ששלחתי בדואר את הבקשה, בדיעבד לא היה צורך אבל טוב שהיה.
עכשיו להתקנה שתבוצע בסופש הקרוב, זה יהיה הכיף בעניין.
בקרוב עומד להשתנות הנוהל... לטובה תאמינו או לא.
לפי משרד התחבורה (אבי גונן, המהנדס הראשי של המשרד, שדיבר בכנס לפני כשבועיים) בייבוא האישי יהיו סה"כ 40 פריטים שאסור לייבא בכלל, עוד 10 פריטים שידרשו טיפול של המשרד - וכל השאר - מותר בלי הגבלות. כלומר - בקרוב יעברו הימים שהכל אסור פרט לרשימה המצומצמת של מה שמותר, ויהיה עידן חדש של הל מותר חוץ ממה שברשימה מצומצמת של מה שאסור.
עכשיו נשאר רק לחכות ליישום של הנוהל החדש.
אסף.
לפי משרד התחבורה (אבי גונן, המהנדס הראשי של המשרד, שדיבר בכנס לפני כשבועיים) בייבוא האישי יהיו סה"כ 40 פריטים שאסור לייבא בכלל, עוד 10 פריטים שידרשו טיפול של המשרד - וכל השאר - מותר בלי הגבלות. כלומר - בקרוב יעברו הימים שהכל אסור פרט לרשימה המצומצמת של מה שמותר, ויהיה עידן חדש של הל מותר חוץ ממה שברשימה מצומצמת של מה שאסור.
אסף.
מותר זה טוב... אפילו מעולה.
השאלה היא כמה טירטורים וטפסים וחתימות ניצטרך כדי לוודא שזה לא מתוך הרשימה האסורה...
חבל על הפסימיות.
הם אומרים בעצמם שנמאס להם להתעסק עם הייבוא האישי.
אסף.
חבל על הפסימיות.
הם אומרים בעצמם שנמאס להם להתעסק עם הייבוא האישי.
אסף.
מה אני אגיד לך... הלוואי.
(ושאח"כ באותה הנשימה יימאס להם לבדוק באוטודאטה מה מידת הצמיגים שמותר לרשום ברישיון... :) )
אסף.
הצלחנו לשבור אותם!!http://www.jeepolog.com/images/smilies/wink.png
עכשיו נזכרו.
שנה וחצי טירטרו אותי במכס (הגשתי תביעה לבימ"ש להחזרת תפוס) עם דרייב-שאפט של טום וודס (חבר הביא איתו, עם כל הניירת, אבל החליטו שניסה להבריח משהו אחר ותפסו את כל המזוודה) ובסוף, אחרי שהסכימו לתת לי אותו, החוצפנים דרשו דמי החסנה אסטרונומיים (על מוצג משפטי שהם אמורים לשמור... הזויי).
למרות שזה בניגוד לכל דין, לא יכולתי להקדיש לזה את הזמן הראוי ולהמשיך לריב (למרות שבסוף היינו, כנראה, זוכים), מהעבר השני של העולם.
בקיצור, לפני שלושה שבועות, אחרי שנה וחצי, חולט הדרייב-שאפט המסכן שלי...
ובכלל, הברדה הזה, זה בכלל תופעה - אפשר לשלוח מכתב או פקס (עשיתי את שניהם ולא זכיתי.. לתשובה) אבל אי אפשר להתקשר לוודא שהגיע ליעדו הפקס או המכתב. גם ביקור במקדשו של מר ברדה, לא הניב דבר - ביקרתי בכמה מתקנים בטחוניים ברמת סיווג גבוהה מסולם יעקב, שהיו רגישים פחות ממשרדו של מר ברדה, למבקרים...
הזויי..
סופת המדבר
20-06-13, 16:22
השאלה מתי זה ה''בקרוב''??
לדעתכם,
שווה להיכנס ליבוא של קיט הגבהה מלא לרכב?
מדובר על משולשים קדמיים, 4 קפיצים, 4 בולמים ועוד קצת פיצ'פקעס של הקיט.
אני שואל האם מוסך יחתום לי על זה? (כן, זה קיט יעודי לרכב שלי)
והאם ישתלם לי בסופו של דבר מבחינת מחיר?
אשמח לעזרה,
הקיט הזה בארץ יקרררר.
תודה.
תתחיל בכניסה לאתרי המשלחים לארץ, יש להם מחשבונים לחישוב עלויות אתה צריך משקל וגודל אריזה.
אם זה אכן יותר זול, תדפיס פירוט הקיט, המסמכים הדרושים לרישיון יבוא ולך למוסך לקבל אישור.
אם הסתדר לך תזמין ותמתין.
ועוד שאלה,
חברות כמו Mustop או Buy2USA מביאות לנו דברים טובים מארה"ב,
אבל בהנחה שאני מעוניין להזמין ממדינות אחרות, מה האופציות שלי?
מדינות כמו אוסטרליה ובריטניה יכולות לספק הרבה סחורות טובות לשוק ה4x4.
הייתי שמח לדעת כיצד ניתן ליבא ממדינות אלו דברים.
לדוגמא: יש חברה שנקראת 4xFourArt שמספקת קיטים יפים למגוון מצומצם של רכבים.
באתר שלהם הקיט שאני מחפש עולה 800 יורו, בארץ הוא עולה 9000 שקלים, לפני עבודה.
החברה ממוקמת בטורקיה - שזו מדינה לא פעילה באופן משמעותי ביצוא שיפורים ל4x4.
איך אפשר לייבא משם?
תודה לעוזרים :)
תבדוק באתרי החברות המייבאות כמו buy2usa חלקן מביאות גם מאירופה, לא בטוח שמשלוח מתורכיה למדינה באירופה יהיה זול יותר ממשלוח לארץ, שווה לבדוק.
לסיום הסיפור:
מגיני הסף הותקנו על הרכב, מי שמוכן לצאת מהביצה המקומית (שאין לה מה להתבייש) ומוכן להתמודד עם הכאב ראש האפשרי של הבירוקרטיה ולשלם יותר על מוצרים איכותים, האפשרויות הן אין סופיות.
המוצר שאני שמתי על הרכב, אני לא ראיתי דבר כזה, התאמה בול, איכות ללא פשרות, מגן סף שמעלה את המרווח של הסף ולא פוגע בו כמו בהוספת הצינורות שאנחנו מכירים. אפשר להשתמש בהיי ליפט שוב.
נכון לקחת מרגע הקניה מעל חודש עד שזה על הרכב, ונקרעתי 4 שעות של התקנה כיפית.
מישהו ניסה ליבא חלקים משומשים?
אם אני רוצה משהו שמוגדר ברשימה שמותר לייבא משומש (דיפרנציאל לצורך העניין - רק שבמקרה הספציפי הוא גם נעול....)
צריך את המסמך ואת האישור של ברדה?
כמה מכס/מיסוי יש על זה?
אני הבאתי הרבה פעמים חלקים משומשים.
אסור להביא חלק בטיחותי משומש.
מותר להביא כל מה שברשימת השחרור המהיר, שלא כתוב לגביו חדש בלבד.
אסף.
אני הבאתי הרבה פעמים חלקים משומשים.
אסור להביא חלק בטיחותי משומש.
מותר להביא כל מה שברשימת השחרור המהיר, שלא כתוב לגביו חדש בלבד.
אסף.
אסף,
אז מה המשמעות של נספח 3 של הקובץ -
http://media.mot.gov.il/PDF/HE_RECHE...mport20_08.pdf
מעבר לזה, לפי מה מחושב המסוי? לפי העלות של המשומש בחשבונית?
כלומר אם אני קונה חלק באיביי שעולה לי 50$ למרות שחדש עולה 200$.
איך זה מחושב?
איל
. 5.7 יותר יבוא חלקי חילוף משומשים על פי רשימה מפורטת – ראה נספח 3
5.8
5.11 אין לייבא שלדות, חלקים משומשים בטיחותיים או בעלי השלכה בטיחותית לכלי
. רכב למעט אלה המופיעים בנספח 3
אסף.
אהלן,
מה לגבי יבוא חלקים לרכבי אספנות? האם יש הקלות מסוימות?
תודה.
עוד עצות מבוססות על הניסיון שלי:
לאחרונה הבאתי חיישני ABS וחיישן לחץ אוויר בגלגלים.
חיישני ה ABS עברו ללא בעיה, למרות שהיה כתוב ABS Sensors, דווקא עליהם חששתי שיתעכבו, המשלוח היה דרך דואר ארה"ב רגיל USPS. הגיעו ללא תשלום נוסף כלשהו. כל מי שמבין יודע שאם החיישן לא עובד אז אין ABS, אבל ברור שיש בלמים, לכן כאן היה אפשר לפרשן שבטיחותי.
דווקא חיישן לחץ אוויר שנשלח דרך Fedex נתקע, אבל לא במכס אלא בפדקס, מחוסר הבנה (מה בטיחותי בזה?, לרוב הרכבים אין כזה בכלל) הם החליטו שצריך אישור, הסברתי להם שלפי התקנות החלק הזה לא צריך שום אישור, אז הם הסכימו להעביר אותו למכס לשחרור, אני עדיין מחכה לשמוע שעבר. אבל התהליך הזה עלה 89 ש"ח נוספים על כלום (עשו לי הנחה מ 129, יפה מצידם :-( ).
ממליץ למי שמביא חלקים להימנע מ Fedex, תחפשו ספק ששולח בדואר רגיל. או Buy2usa - נראה שגם הם בסדר בעניין השחרור ומבינים מה צריך לעבור משרד התחבורה ומה לא.
+1 על ההימנעות מ-FEDEX
זה לא קשור לבטיחות, זה קשור לחזירות...
דרשו ממני תוספת של 129 ש"ח דמי טיפול לשחרור של 2 מחזירי שמן שעלו 7$... כדי לוודא שלא צריך אישור
אם הם שמו אותם איפה שביקשתי, היום המחזשים האלה לא רואים את אור השמש.
1++ רק לא FEDEX
חבורת נוכלים מוצצי כסף יושבים בנתב"ג, חיישן חמצן שהזמנתי כמובן "עוכב" במכס,
129 זה לא הכל... הם גם הוסיפו מע"מ, מס כלשהו, דמי איכסון ועמילות מכס וחשבון סופי של למעלה מ 300 ש"ח!!! על חלק של 35$
בהחלט סיפור קלאסי לתחקיר כלבוטק.
motorica.net
17-07-13, 19:12
אני משתדל ככל שניתן להמנע משירותי דואר fedex/dhl/ems/tnt
אם אין ברירה אז רק במוצרים שהשווי שלהם גדול והעמלות קטנות ביחס לעלות הכוללת.
אם בכל זאת חלק זול שהוזמן נשלח שלא בידיעתי באמצעות אחד מהשירותים האלה, אני מוותר עליו ושולח אותו בחזרה למוכר.
שאלת תם - מה הכוונה במוסך מורשה? מורשה משרד התחבורה או גם מורשה יבואן לדגם הרכב?
boaz avrahami
19-07-13, 17:28
כל מוסך מורשה משרד התחבורה.
אם היית תלוי ביבואן לא היית מקבל לעולם אישור.
חבר'ה שאלה..
אם אני מתכוון ליבוא נעילה של 0X (לצורך העניין יש לי JK), אני יכול לרשום אותו תחת מוצר לשחרור מהיר בתור גלגלי שיניים?
אם לא אז בתור מה?
ומה בקשר לפגושים? מצאתי נספח שמתייחס לBULL Bars (http://media.mot.gov.il/PDF/HE_RECHEV/procedure/Import29_04.pdf) אבל כמובן רק לרכבים שיצאו עם כזה מהמפעל....
ממה שהבנתי ככל שהמוצר יותר כבד היבוא יקר יותר... חוץ מזה, יעבור במכס?
אסור לייבא bullBar אז אל תנסה
אסף.
אוקיי. לצורך העניין אני רוצה פגוש STUBY. בתור מה אני רושם אותו?
אמורה להיות בעיה?
אני מציע לקרוא טוב טוב את התקנה ולפרשן אותה לחומרה:
כתוב בנספח 3 שאפשר לייבא דיפרנציאל (נעילה) ופגושים משומשים, אבל צריך אישור יבוא.
אפשר לפרשן שגם חדשים יצטרכו רישוי. אומר לפני היבוא תגישו בקשה, תוך שבועיים תדעו אם כן או לא.
כדי להגיש בקשה אפשרי עם הדפסה של פרטי החלק ומחיר, לא צריך חשבונית.
זו הבעיה כאשר המחוקק מנסה להתערב בשוק חופשי, רכב כולל אלפי חלקים, הרשימה מוגבלת בהיקפה (אבל ממש) ככה משאירים לפדקס, מכס ואחרים מרווח לעשות קופון על חשבוננו.
לא הייתי בטוח אם זה כתוב כבר בשרשור, אבל ספייסרים לבולמים / קפיצים יצריכו אישורים מיוחדים?
אסף,
לא מדוייק, ניתן להזמין פגוש של ARB לדיסקברי 2 כדוגמה.
ההובלה מאוד יקרה אפילו בדרך הים.
משרד התחבורה מאשר, במקרה נקודתי זה הפגושים הללו תומכים ב - SRS במקרה של תאונה לא עלינו...
כשיבאתי את ה -בילשטיין 7100 עם מיכל שמן (http://image.fourwheeler.com/f/9572244+w750+st0/129_0802_02_z+reservoir_shock_guide+bils tein_7100.jpg) וצינור כמערכת סגורה כמובן (למי שמכיר את המוצר הנ"ל) התקשר בוחן רכב של משרד התחבורה לשאול להיכן מתחברים הצינורות של הבולמים של המוצר למערכת ההידראולית של הרכב.
בדיחה לראש השנה?
אותי זה לא הצחיק בעלות האחסנה של ידידינו מ - Fedex.
נקודה למחשבה, לדאוג לכל הניירת לפני ששילמת למוכר בחו"ל !!!
לא לקנות ללא אישורים מתאימים ומוכנים, כי מי שישלם על כל יום שחולף לו, באחסנה \ עיכוב, זה רק אתה הצרכן !!!
כל הכבוד ירין כתבת פה על מה שכואב לכולנו , חוסר התפתחות מוטורית עם תסמונת דאון של הממונים . בקשר למר ברדה הנחמד , יצא לי לפגוש אותו כמה פעמים ולזכות באישור שלו ובחתימתו לשחרור משלוחים עד ש.... הוא הרגיז את האדם הלא נכון וקיבל אחת לפנים !! מאז לא ניתן להגיע למשרדו של איש חשוב זה אלא רק לשלוח ניירת ולהתפלל שיתייחסו בזמן סביר. אני בודק כרגע קיט של חברת ROUGH COUNTRY קיט ייעודי לרכב שלי הגבהה 6 אינטש ואני שובר את הראש כבר שבוע אם להזמין או לא רק בגלל משרד התחבורע העלוב שלנו . אני ייבואן של מערכות כיבוי אש וציוד שמגיע עם כל האישורים הנדרשים נתקע על בסיס קבוע בגלל מסווגים דפ"רים. מישהו פה הזמין כבר קיט הגבהות ? איך עבר התהליך ?
מעניין ושמושי ולחשוב איזה קופה עושים עלינו.
הדרך הקלה, אם כי לא זולה ביותר, להביא חלקי רכב היא לשלוח את פרטי הרכישה לחברה של buy2usa והם יגידו אם צריך אישורים. יש להם מחלקה ואתר אינטרנט רק לזה
שאלה שקרובה לנושא - הסעיף שנוגע לחלקים בטיחותיים מנוסח העירפול.
האם ניתן לייבא משאבה הידראולית (http://www.engelandmoto.com/this-is-an-used-bmw-k1200rs-r1200c-r1100s-r1150gs-r1200i-r1150adv-hydro-unit-from-good-condition-bike-part-34512331637-retail-2-200-90.html) משומשת של ABS לארץ?
אם לא, האם ניתן לייבא רק חדשה?
האם בכלל ניתן לייבא את החלק הזה?
מערכת בלמים ניתן ליבא חדש ועם אישור מראש לדעתי
לא מופיע ברשימת השחרור המהיר - כלומר תבקש אישור - אם זה חדש, לא צריכה להיות בעיה
אסף.
מהניסיון שלי , לגבי מה שאין לו שיחרור מהיר , והוא חלק בטיחותי ,
ממליץ להמנע מלייבא ...(אלא אם אין שום אופציה אחרת)
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/66112-%D7%A9%D7%90%D7%9C%D7%94-%D7%9C%D7%92%D7%91%D7%99-%D7%99%D7%91%D7%95%D7%90-%D7%97%D7%92%D7%95%D7%A8%D7%95%D7%AA-%D7%91%D7%98%D7%99%D7%97%D7%95%D7%AA
האופציה השנייה היא לקנות חדש מהיבואן, אין משומש בנמצא.
לכן כנראה אצטרך לעבור את מסכת העינויים.
השאלה היא אם בכלל יתנו לי אישור לחלק כזה משומש (מחיר כחדש מוגזם בעליל)?
בטיחותי - רק חדש.
תסתכל בניספח 3 בסוף , רק מה שמופיע ברשימה מותר ליבוא כחלק משומש.
http://media.mot.gov.il/PDF/HE_RECHEV/procedure/Import20_08.pdf
אגב , זה הטופס שצריך למלא לגבי חלק בטיחותי ,
http://www.ushops.co.il/ckfinder/userfiles/files/d4_halafim.pdf
וכדאי לעשות את זה מראש , כולל להשיג אישור מוסך מורשה , ואישור משרד התחבורה.
חלקים בטיחותיים, רק חדש, בייחוד אם מערכות הקשורות לבלימה.
אם אתה רוכש מחנות בקש הצעת מחיר רשמית, שלח אותה למשרד התחבורה עם כל הטפסים הדרושים.
תקנה ותייבא רק אם יש לך אישור כתוב ממשרד התחבורה עבור החלק.
כל אופציה אחרת היא יקרה !
כל חברות השילוח, אבל כולן, ישמחו לייבא לך את הפריט, ל״אחסן״ אותו אצלן עד שתשיג את האישור המיוחל.
על הדרך יזי... אותך בדמי איחסון, עמלת מחשב, עמלת שורה, ועמלת ״סתם כי בא לנו לחייב אותך בשטויות״
אל תיפול בפח היקר הזה...
Sent from my iPhone using Tapatalk
לא ראיתי התייחסות לגיר בניספחים
האם ניתן להתייחס כ"גלגלי שיניים"?
אני שואל כי אני חושב לייבא גיר ידני
בועז
חנן-ג'יפולוג
09-10-14, 21:05
12345
שלום לכולם, משהוא יודע לומר לי מה דינו של הגה ביבוא אישי.
מדובר בהגה חלופי, 380 ממ' מעור, מה שניקרא כאן הגה ספורט.
עמית
אני הבאתי עכשיו 2 הגאים לקראט ללא בעיה מיוחדת דרך USHOPS
מיכה היה לך מזל
יש למשהו נוסח של מכתב שיש להגיש למכס ממוסך מתקין בעת בקשה ליבוא אישי של חלק בטיחות (בולמים)?
תודה מראש,
wikiwikiboom
20-10-14, 09:58
יש באתר שלהם להורדה
Sent from my D6503 using Tapatalk
או קי, אז איך כן אפשר להביא הגה חלופי, אם ביכלל?
עמית
wikiwikiboom
21-10-14, 13:59
תבדוק קודם אם זה מופיע בשחרור מהיר או לא דבר שני לדואר יש שירות עמילות מכס אפשר לבדוק גם שם
Sent from my D6503 using Tapatalk
הגה מאשרים רק לפי מקט יצרן מקורי ועם כרית אויר.
אסף.
אמיר - לגבי השאלה שלך ,
המסמך שהמוסך מורשה חותם עליו הוא לא משהו קבוע ,
למשל אצלי בשביל חגורת בטיחות לדיפנדר ,
זה היה משהו כמו : אני מאשר שהחגורה XXX יצרן XXX עומדת בתקן א,ב,ג, ומתאימה לרכב XXX חתימה חותמת וכו'
בנוסף יש את המסמך הזה :
http://media.mot.gov.il/PDF/HE_RECHEV/BakashaRisuiYevu.pdf
תודה אמיר. ראיתי שאין שום דבר רשמי, לכן הכנתי מכתב לפי מיטב הבנתי.
שני הסנט שלי:
אם אתם רוכשים מוצר גדול וכבד שדורש יותר מקופסא אחת ואז וערך כל קופסא פחות מ-75 דולר - תבקשו מהמוכר שישלחו לכם את זה במשלוחים שונים ובהפרש של כמה ימים, או לכתובות שונות. העלות של הפיצול כנראה תצדיק את זה מאשר התשלומים שיחכו לכם אחר כך.
חברות השילוח מאחדות את כל סכום כל החבילות במשלוח ואז אתם תשלמו מע"מ ומכס גם אם יש לבני נשים וחלקי סרן במשלוח הזה (כי עברתם את ה-75 דולר..)
למה? ככה.
אם למישהו יש תובנות בנושא - אשמח לשמוע (גם בה"פ)
כננת ביבוא אישי
האם יש רשימה של כננות המאושרות ע"י משרד התחבורה/ מכון התקנים?
רוצה להביא כננת מארה"ב נוכח ההפרש העצום בעליות .
תודה
אין רשימה של כננות המאושרות ליבוא ,
לעומת זאת אתה צריך לעבור בעמדה 1 כדי להוסיף / לשנות כננת ברישיון ,
ובאותה הזדמנות בודקים את הכננת , צריך טפסים מתאימים לעניין , חתומים בידי אחד מהמתקינים המורשים ,
יהיה לך קצת בעיה למצוא סדנא שתהיה מוכנה לאשר כננת שאתה הבאת לבד.
אגב תבדוק מה יוצא המחיר אחרי המשלוח + מכס + מעמ , לא בטוח שזה כלכך משתלם.
אגב תבדוק עם בולסטר - יש להם כננות יותר זולות ,
וגם מסוגלים להתעסק בתשלום עם עניין היבוא בשבילך במקרה הצורך...
http://www.bolstertech.com/%D7%97%D7%99%D7%9C%D7%95%D7%A5-%D7%95%D7%90%D7%91%D7%99%D7%96%D7%A8%D7% 99%D7%95.htm
תודה !
אבל.... כל העניין שאני מעונין להביא כננת תוצרת ארה"ב זולה יותר מכננת סינית אלמונית .
כמו שאמרתי - תעשה את החישוב , לא בטוח שמשתלם עבור כננת אמריקאית רצינית:
http://www.ebay.com/itm/9000-Electric-Winch-w-Roller-Fairlead-/121275300964?pt=Motors_RV_Trailer_Camper _Parts_Accessories&hash=item1c3c923c64&vxp=mtr
1000$ לדוגמא בשביל רמזי 9000
שוקלת בערך 40 KG
כלומר תוסיף בערך 400$ על משלוח(אולי קצת פחות) ,
1400$ על זה תקח 36% מכס ותוסיף 18% מע"מ.
קיבלנו בערך 2200$ שזה בשקלים משהו כמו 8300 ש"ח.
זה חישוב גס והמחיר האמיתי יצא שונה , אבל לפי סדר גודל של המחיר - זה לא משתלם(וגם אין לך אחריות).
תודה !
אבל.... כל העניין שאני מעונין להביא כננת תוצרת ארה"ב זולה יותר מכננת סינית אלמונית .
מה זה כננת תוצרת ארה"ב זולה יותר?
תעלה לינק..
בבקשה! עלות בארץ במשלוח ימי כ700$92514
TTACH=CONFIG]92514[/ATTACH]
- - - Updated - - -
מאחר והתמונה "יצאה קצת קטנה"
http://www.ebay.com/itm/Superwinch-Tiger-Shark-9500-Winch-1595200/171311860625?_trksid=p2047675.c100005.m1 851&_trkparms=aid%3D222007%26algo%3DSIC.MBE% 26ao%3D1%26asc%3D26942%26meid%3D775d051b 2b864fff9059e22817205ec9%26pid%3D100005% 26prg%3D11184%26rk%3D1%26rkt%3D6%26sd%3D 380861615607&rt=nc
נניח ותביא ארצה ותצליח לסדר את הטופסולוגיה :
מחיר כולל משלוח : 1050$
מכס 36% = 1428$
מעמ 18% = 1685$
בסוף יוצא בשקלים 6300 ש"ח בלי אחריות.
לעומת זאת יש לך באיש שטח : http://www.e-shetach.co.il/items~9~61.htm
כננת WARN 9000XD
מחיר : 6900 ש"ח עם אחריות
WARN TABOR 12K עולה משהו כמו 6150 ש"ח באישטח
92516קניה באמצעות BAY2USA הכוללת עלות + משלוח + מכס בעלות 3089 ש"ח בלבד
הגעה עד הבית !!!!!!!!!
בהצלחה ...!
תעדכן אם הסתדר הכל בסוף..
איך הם מצליחים להוריד חצי מהסכום - זה מעבר להבנתי.
את מי זה מעניין איך הורידו את המחיר.. מצידי שיגנבו משלוח לחנויות.
נראה אחלה דיל...
לא רוצה לבאס אבל בל.כ המחיר לכננת של ה 9000 ליברות עולה בסביבות 3500 שקל והיא כוללת אחריות. הקטנה יותר של ה 8000 עולה בסביבות 2700 כך שעדיף בארץ .
Real jeep don't die - thay get rebilt.
חנן-ג'יפולוג
30-10-14, 20:19
איך נסיעה ללכ לקנות כננת סינית 9000 ב3500 שח עדיפה על סופרווינץ 9500 ב3089 שח שמגיעה עד הבית?
איך נסיעה ללכ לקנות כננת סינית 9000 ב3500 שח עדיפה על סופרווינץ 9500 ב3089 שח שמגיעה עד הבית?
גם אני תוהה..
לא רוצה ליחצן את ל.כ אבל
אחריות ( שווה כסף )
שרות בארץ וחלפים זמינים
הכננת נמצאת בשוק כמה שנים והוכיחה את עצמה כטובה .
הייתי מנסה לברר מחיר יבוא של הסופר ווינץ אצל יריב קלר ברוך , אולי הוא יכול להזיל את המחיר .
Real jeep don't die - thay get rebilt.
אין בעיה להביא כננת warn בעלות מצחיקה בהשוואה למחירים פה.
גם התקנה ורישוי זה לא סרט אם פועלים באופן חוקי ומסודר
האם ציריות נחשבות חלק בטיחותי? קראתי דיעות סותרות. אשמח לתשובה ממישהו שייבא מחו״ל (גם בה״פ)
שלום לכולם,
האם אפשר להבין מסודר איך מביאים כננת וורן ZION 8000 או 10000.גם BUY2USA לא קיבלתי תשובה.
אשמח לייעוץ מה קורה עם מיסוי שחרור והכנסה לרישיון.תודה
מבררים מחיר, מחשבים מיסים, מחשבים הובלה, מחשבים התקנה על הרכב, איזה ברזלים צריך, או קונים או בונים ויאללה
שאלת תם, האם אפשר לייבא בלוק מנוע או לצורך העניין מנוע שלם ?
מדובר על דיסקו 1 98 3.9
תודה רבה
חנן-ג'יפולוג
11-06-15, 12:39
מישהו התנסה עם החברה הזו:
https://www.viabox.com/shoppers
?
את BUY2USA ושיפיטו אני מכיר היטב. VIABOX טוענים שהם זולים משיפיטו. אם הם גם שולחים במהירות של BUY2USA ולא איטיים כמו שיפיטו, אז זה יכול להיות שילוב טוב.
מקריאה באתר שלהם יש כמה יתרונות מעניינים (כמו asissted purchase בחינם שיכול לאפשר לי לקנות בהארבור פרייט שלא מקבלים אשראי ישראלי) אבל אם תכנס למחשבון המחירים תראה שיש רק שיטות משלוח יקרות כמו TNT, FEDEX וכו'.פרט לכך זה נראה מתחרה מעניין.
אז ככה... בעניין הכננת מכמה הודעות למעלה..
אני לא מכיר את הניואנסים לחוקים אבל הימרתי והזמנתי כננת כזו באיביי לפני משהו כמו חודש וחצי.
המחיר פשוט לא אפשר לי להשאיר אותה על המדף... :cool:
$361.68 למוכר באיביי
$45.52 משלוח אווירי ב-GLOBAL SHIPPING (נראה לי שטעו איפשהו בנתוני המשקל שהזינו... אחרת לא הגיוני)
$103.88 מיסים וכו'
TOTAL: $511.08
בשורה התחתונה סה"כ 2068ש"ח עד הבית.
https://lh3.googleusercontent.com/-5GtP7XWQ6d8/VWSFNIls7dI/AAAAAAAAWoQ/L70K5WeBTZY/s800/20150526_173509.jpg
https://lh3.googleusercontent.com/-I67rEZIBgqw/VWSFGdxwzZI/AAAAAAAAWno/ZKjizZgG8ZM/s800/20150526_173051.jpg
https://lh3.googleusercontent.com/-7nqC7OHbO4w/VWSFLDVDLBI/AAAAAAAAWoM/My8bRzHGBYU/s800/20150526_173155.jpg
הגיע אלי הביתה תוך בערך שבועיים, אחרי שבילתה כמה ימים במכס לביקורת.
בסופו של דבר רק שלחתי להם לבקשתם צילום מסך של החשבונית מהפייפאל והצהרה שהיא לשימוש שלי ולא למטרות מסחריות.
בדקתי עכשיו באיביי , ממוכר אחר אבל בעלויות אפילו יותר נמוכות מעט.
http://www.ebay.com/itm/SUPERWINCH-1595200-TGR-SHRK-WNCH-9500LBS-/381247943658?hash=item58c425f3ea&vxp=mtr
שלום,
מהניסיון והידע שהצטבר כאן לכולם, כמה קריטי צירוף החשבונית כשמגישים את הבקשה למשרד התחבורה?
אח שלי קנה חלקים שנכנסים לקטגוריית ה"בטיחותיים" ברוסיה ושלח לארץ בדואר ים. מה שיש לו זה צילום באיכות בינונית של הקבלות. הקבלות כמובן ברוסית וללא שם.
את הקבלות המקוריות הוא שם בתוך החבילה.
מה דעתכם?
תודה.
שלום לכולם,
הזמנתי חלקים מאנגליה לאוברול שאני מבצע למנוע, השילוח באמצעות UPS
הנציגה של UPS התקשרה עוד לפני שהגיעו החלקים לארץ והסבירה לי שהחבילה תעבור תהליך שחרור פרטני ושיצתרכו אישור ממשרד התחבורה.
ביקשה ממני להסביר בקצרה למה הכמויות הגדולות של החלקים.
הסברתי במייל כי המנוע V8, יש לו 16 שסטומים ולכן הזמנתי 16 שסתומים, 8 סטים של רינגים וכו'.
היום התברר שזה לא מספיק ובמשרד התחבורה סירבו לאשר את זה כיבוא אישי.
עכשיו השאלה:
אירגנתי את כל המסמכים הנדרשים, כולל אישור מוסך חתום על החשבונית עם פירוט החלקים והצעת מחיר לתיקון המנוע ואפילו צילמתי את המנוע מפורק על חלקיו על השולחן.
האם אפשר לפנות עם כל הניירת למשרד הרישוי הקרוב לביית או רק למשרד התחבורה בת"א?
איזה שעות?
איזה ימים?
מי התנסה בזה בזמן האחרון?
*כל מה שהזמנתי נופל תחת ההגדרה של צו יבוא חופשי, זה לא עזר לי בינתיים.
תודה.
boaz avrahami
19-11-15, 20:39
קיבלת מכתב ממשרד התחבורה או שזה מה שסיפרו לך ב ups?
במכתב בדכ רשום בדיוק מה רוצים ממך.
בכל מקרה אתה שולח למשרד התחבורה בתל אביב או משאיר אצלם בכניסה אצל השומר.
אין שום מניעה שזה יכנס והווכוח לדעתי הוא רק על גובה המיסוי.
אם אתה שכיר צרף להם אולי הוכחה רק בשביל לחזק את טענתך שזה לא עיסוקך
שאלה לי. אם במעקב חבילות נכתב לי שהחבילה הותרה מהמכס ומועברת להמשך מיון, אני יכול להסיק מכך שהיא פטורה מתשלום כלשהו של מס מכס מעמ וכו'?
boaz avrahami
27-11-15, 21:08
אם לא שילמת את המס מראש כנהוג ב but2usa אז היא עברה את המכס.
לפעמים זה מגיע לדואר עם שובר תשלום מיסים.
תלוי מי המשלח שלך
Usps ודואר ישראל.. אני מבין שכשאני אלך לשחרר את החבילה מהסניף אז השחרור יהיה מותנה בתשלום.. נכון?
boaz avrahami
27-11-15, 21:38
ייתכן. לא ניתן לדעת מראש
six 4 life
28-11-15, 13:21
Usps ודואר ישראל.. אני מבין שכשאני אלך לשחרר את החבילה מהסניף אז השחרור יהיה מותנה בתשלום.. נכון?
בדרך כלל שאתה צריך לשלם מכס אתה מקבל דף משלוח מודפס של החבילה ועליו פירוט בכתב יד כמה מכס יש לשלם.
אם הגיע לך טופס רגיל אדום לבוא לאסוף את החבילה ולא מצויין עליו כלום ב99% אין תשלום אבל הכל תלוי בנהלי העבודה של הסניף שלך.
האם יש חדש בנושא?
ההודעה מיוני 2013
אסף.
אני הזמנתי זוג חגורות בטיחות לסיקס
ערך משלוח פחות מ 75$
שלחתי דרך הים עם BUY2USA
הגיע ללא בעיות ישירות לבית
שאלה-מה הדין לגבי נעילת דיף?
הזמנתי מאוסטרליה עם UPS, האם לצפות לצרות?
boaz avrahami
23-12-16, 08:27
לא ברור איך מתנהג עם השינוי בנוהל אבל כעיקרון צריך לעבור חלק.
הבעיה כנראה תהיה שהמשלח שלך עלול לנסות לסבך את זה בשביל לגבות ממך עמלה נוספת
אני בהחלט יכול לחיות עם העמלה הנוספת, שיהיו בריאים.
העמלה הנוספת לפעמים גבוה יותר מעלות המוצר
זה כבר סיפור אחר.....נקווה לטוב
אני בהחלט יכול לחיות עם העמלה הנוספת, שיהיו בריאים.
זה לא כ"כ טרוויאלי... לא תמיד זה רק כסף.
אני הייתי "משתמש" במישהו בחו"ל, שישלח את החבילה/חבילות ולא ישירות מהחנות/ספק....
יש פה מישהו שיכול לעזור בזה, זה בחתימה שלו.
קניית track bar דרך אמזון ושילוח דרך USHOPS
האם צריך אישור מוסך ועוד טפסים רלוונטים ?
האם זה נחשב חלק בטיחותי.
תודה
בהנחה שרוצים להביא סרן קומפלט מאירופה איך מבררים עלויות שילוח?
מאיפה להתחיל...הסרן קומפלט עולה שם 600שח.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
אני הבאתי עם פדאקס ממה שזכור לי, הסרן עלה 1000, המשלוח עוד 1000 ומכס עלה עוד 1000₪
ועדיין זה היה חצי מסרן ברזל בארץ..
תבקש מהמוכר שיעריך לך, אני חושב שiparcel משלחים עם פדאקס
את אישור משרד התחבורה קיבלתי בלי בעיות.
קודם כל פדאקס אנסו אותי בעבר. לא רוצה לעבוד איתם.
שנית, המוכר לא שולח ארצה... אני מחפש חברת שילוח מאנגליה.
במקרה שלי למרות שהעלות נמוכה יותר מדובר בחלק גדול וכבד משמעותית.
סרן קומפלט כאמור.
ל mustop יש אפשרות שילוח מאנגליה והם עובדים עם dhl.
יש לי נסיון טוב איתם במשלוחים מארהב, אף פעם לא שלחתי איתם חלקים גדןלים ולא חלקי רכב
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
הבעיה עם אנגליה שאין שילוח ימי למיטב ידיעתי (כמו שיש מארה״ב)
תבדוק עם כמה חברות ישראליות (Mustop, IDGU)
ישנה חברה בשם parcel2go שיכולה לתת לך הערכה לעלות מבית המוכר לבית שלך
שלום חברים,
נמצא בסין ורוצה להביא איתי מדרגות צד לגיפ וספייסרים לגלגלים.
אמור להיות בעיה כלשהי בכניסה לארץ?
boaz avrahami
23-05-17, 11:57
ספייסרים אסורים בעיקרון. הסיכון עליך...
תדאג שיהיה פחות מ 200 דולר ותשים בשאלת הקיטבג.
ספייסרים אסורים
ספייסרים = תותבים
ולמיטב זכרוני תותבים נזכרים תחת שחרור מהיר
boaz avrahami
23-05-17, 14:03
שחרור מהיר אינו בתוקף כבר.
בכל מקרה, ניסיתי עבור אחד החברים לפעול מול מחלקת התקינה בדיוק על בסיס הטענה הזו.
גילגלו אותי מכל המדרגות
הסתכלתי כעת, הופיע בנספח 1 "תותבי גומי ומתכת"
נקווה שהנוהל יחזור לתוקף עם תאום מול המכס ובכפוף לעבודת הקודש שלך.
boaz avrahami
23-05-17, 15:13
הם מסכימים להחזיר אותו מחר בבוקר אבל אני רוצה את הנוהל החדש שבו הכול למעט 70 משפחות אסורות.
117400117401117402117403
לי אישית זה לא נראה כמו להיט.
נראה לי יותר גרוע מה שהיה
צינורות (רדיאטור) חייבים אישור? לפי הרשימה הזו אז כן..
כמו כן כל החלפים המשומשים..
בקיצור יש לי צינורות רדיאטור בדרך, צריך לחפש אישור בשבילם עכשיו? יש איזה מדריך איך?
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
אני קניתי לד באר ביום הרווקים הסיני או איך שקוראים לזה. לפי מה שאני מבין מהרשימה-הוא כעת אסור ליבוא
אותי מטרידים יותר מהכל שני הסעיפים האחרונים שבעצם דורשים אישור לכל מה שמשומש... רוב מה שאני קונה אלו פריטים משומשים מסמבה או איביי..
וגם ההגדרות של כל חלקי המתלה - זה לא היה בעבר. רק חלקים ספציפיים דרשו אישור.
ועוד ועוד.
שורה תחתונה אני שמח שיש מדיניות אבל נראה שההגדרות כל כך רחבות שאין חלק אחד בודד שאני מחכה להזמין שלא נופל בהן.
אסף.
boaz avrahami
13-11-17, 07:48
פתחתי דיון שמתחיל לנתח את הנושא ואמור לרכז את הבעיות וגם מקושר לכל המסמכים.
תמשיכו שם במקום להתפרש על 3 שרשורים
Jeep Grand Cherokee ZJ 98 V8
Honda TRX300EX
שלומות
יש לי ויגו 2014 ורציתי לחדש לו את הפגוש האחורי זה אפשרי בכלל לפי התקינה החדשה? יש טעם להילחם בביורוקרטיה ?
החלק מגיע מאירופה
120609
boaz avrahami
03-08-18, 16:22
מה רשום בנוהל לגבי החלק?
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
פגושים וחלקיהם מחויבים באישור.....
boaz avrahami
03-08-18, 16:58
אז אם זה לא מקורי חפש מעכר שיביא לך.
לא תתמודד עם זה לבד
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
אז אם זה לא מקורי חפש מעכר שיביא לך.
אז אם זה לא מקורי חפש מאכער שיביא לך.
הכתיב היידישאי מבוסס על אותיות תנועה, בדומה לאנגלית ולשפות נוספות (בעיקר אותיות אוי"ע).
א = פתח/קמץ
ע = סגול
(מתנצל מראש על הטרחנות).
אפשר בבקשה קישור למסמך התקנים באתר משרד התחבורה.
נראה שזז מקום.
מוני אורבך
01-01-20, 14:28
קניתי צמיג לאופנוע שלי מאמזון.
באמזון הוא הוגדר כאפשרי שליחה לישראל, אז חשבתי שהוא מאושר כניסה..
נתקע במכס של הדואר )-:
הם רוצים אישור מהטכניון\מכון התקנים.
הצמיג הוא הצמיג המקורי שמגיע עם האופנוע מהיצרן
MAXXIS Trial Maxx (M7320) Tire 4.00R18
אני מניח שיש לו את כל האשורים מאחר והוא מיובא לארץ.
אבל אני לא מוצא בשום מקום ספספקציות שלו.
משהו יודע מי היבואן? או היכן ניתן להשיג את הספספקציות שלו?
ניסיתי דוקטור גוגל..
קניתי צמיג לאופנוע שלי מאמזון.
באמזון הוא הוגדר כאפשרי שליחה לישראל, אז חשבתי שהוא מאושר כניסה..
נתקע במכס של הדואר )-:
הם רוצים אישור מהטכניון\מכון התקנים.
הצמיג הוא הצמיג המקורי שמגיע עם האופנוע מהיצרן
MAXXIS Trial Maxx (M7320) Tire 4.00R18
אני מניח שיש לו את כל האשורים מאחר והוא מיובא לארץ.
אבל אני לא מוצא בשום מקום ספספקציות שלו.
משהו יודע מי היבואן? או היכן ניתן להשיג את הספספקציות שלו?
ניסיתי דוקטור גוגל..
היי מוני
לפי חיפוש באתר גיפולוג זאת חברת "דלתא דנטייר בע"מ"
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/83869-%D7%A6%D7%9E%D7%99%D7%92%D7%99-MAXXIS-%D7%99%D7%91%D7%95%D7%90%D7%9F-%D7%9E%D7%99-%D7%94%D7%99%D7%91%D7%95%D7%90%D7%9F-%D7%A9%D7%9C-%D7%94%D7%A6%D7%9E%D7%99%D7%92%D7%99%D7% 9D-%D7%9B%D7%93%D7%99-%D7%9C%D7%94%D7%A9%D7%99%D7%92-%D7%9E%D7%97%D7%99%D7%A8-%D7%94%D7%95%D7%92%D7%9F
נסה ליצור איתם קשר
09-7429977
הראשונים 7, בצרה
היום הלכתי לדואר לשחרר חבילה שהזמנתי באוקטובר בחבילה חסרים חלקים אבל זה נושא אחר ליום אחר . העמלות לשחרור חבילות כל לקוח שהגיע לקחת את החבילה מסניף תל אביב מופנה לדלפק לשלם עמלה של 70שח על עמילות לפרידנזון ועוד 82 שקלים לדואר ישראל . אין עם מי לדבר על כך שהחבילה עלתה 200שח כולל המשלוח . ממליץ לא להזמין יותר חלקי רכב במשלוחים דואר
ראה גם כאן - http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/115185-%D7%90%D7%96%D7%94%D7%A8%D7%94-%D7%9E%D7%A4%D7%A0%D7%99-%D7%99%D7%91%D7%95%D7%90-%D7%97%D7%91%D7%99%D7%9C%D7%95%D7%AA-%D7%91%D7%90%D7%9E%D7%A6%D7%A2%D7%95%D7% AA-%D7%9E%D7%A9%D7%9C%D7%95%D7%97-%D7%91%D7%93%D7%95%D7%90%D7%A8!
נשלח מהנייד
היום הלכתי לדואר לשחרר חבילה שהזמנתי באוקטובר בחבילה חסרים חלקים אבל זה נושא אחר ליום אחר . העמלות לשחרור חבילות כל לקוח שהגיע לקחת את החבילה מסניף תל אביב מופנה לדלפק לשלם עמלה של 70שח על עמילות לפרידנזון ועוד 82 שקלים לדואר ישראל . אין עם מי לדבר על כך שהחבילה עלתה 200שח כולל המשלוח . ממליץ לא להזמין יותר חלקי רכב במשלוחים דואראם המחיר נמוך ממאה שח נגיד, אני הייתי משאיר את החבילה שם...
אסף.
izigwalker
14-03-20, 12:52
אחרי עיון במסמך לא הצלחי להבין האם הסימון הבא על גוף פנס נחשב תקן אירופאי ליבוא:
127835
רשום במסמך ECE ועוד כל מיני, אבל לא רשום איך הסימון אמור להופיע על המוצר, כי בכל פנס בתקן אירופאי יש E כלשהו,
לכן לא ברור מהמסמך איזה סימון צריך בפועל.
תודה,
ותרחצו ידיים
היום הלכתי לדואר לשחרר חבילה שהזמנתי באוקטובר בחבילה חסרים חלקים אבל זה נושא אחר ליום אחר . העמלות לשחרור חבילות כל לקוח שהגיע לקחת את החבילה מסניף תל אביב מופנה לדלפק לשלם עמלה של 70שח על עמילות לפרידנזון ועוד 82 שקלים לדואר ישראל . אין עם מי לדבר על כך שהחבילה עלתה 200שח כולל המשלוח . ממליץ לא להזמין יותר חלקי רכב במשלוחים דואר
תשתדל לשלוח במשלוח שכולל הכל באמזון או באיבי
ההזמנה האחרונה שלי הייתה דרך שרות קנה עבורי באמזון של יושופס, הגיע עם שליח עד הבית, היה יותר זול משמעותית מלשלוח דרך אמזון
שאלה לבועז והמבינים -
צינורות בלם מוארכים לCJ:
https://www.ebay.com/itm/Brake-Hose-Kit-4-Extended-Stainless-Steel-Fits-Jeep-CJ7-1982-1986-RT31016/191947523648?epid=1462737302&hash=item2cb0f6c640:g:KWUAAOSw-olaKprR
יש טעם לנסות?
לפני שנים רבות קניתי סט כזה בינוביץ' לסיקס הקודם שלי. באתר שלהם אני רואה רק סט דומה לסופה/צ'רוקי, ובכל מקרה המחיר כמעט כפול.
boaz avrahami
18-05-20, 14:40
לא הייתי מנסה לשלוח.
יש רעשים שהמכס אולי מרוב שעמום מערים קשיים על חבילות ביבוא אישי.
אם יש לך אישור שעומד באחד התקנים הבאים אז יהיה ניתן.
ההליך הוא של קבלת האישור מראש.
אם אני לא טועה זה עולה 600 שח בינוביץ.
באחוזים זה הרבה בכסף לא היסטרי.
בטבלה ניתן לראות שאין שום הקלה ליבוא אישי
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200518/b71699e0761814e38a5542afc437f3bf.jpg
בקישור שלך המוכר לא שולח ארצה ואני מנחש שאתה לא טס בקרוב עם מזוודה...
לכן אני מניח שצריך להוסיף עלויות שילוח, מיסים ועמלות ואז באמת ההפרש מצטמצם.
נשלח מהנייד
עמלה מעל 3 ק"ג - מישהו מכיר?
הגיע הרדיאטור שהזמנתי. להפתעתי נאמר לי שיש תשלום על חבילה מעל 3 ק"ג...
כלומר צריך לשלם או מעל 75 או מעל 3 פריטים או מעל 3 ק"ג
מופיע בחשבונית דמי ניטול 45
דמי טיפול 76.
נאמר לי ע"י הנציג שהמדינה גובה את כל הסכום ופדקס מרוויחה רק 10 שקלים...
זה אמיתי? צריך לשלם?
ביקשתי מהשליח שיחזור בעוד שעה מכיוון שהיה נשמע לי מוזר
boaz avrahami
19-05-20, 14:20
נשמע שלא הבנת את ההסבר שלהם.
התיחסות רצינים יהיה ניתן לנסות לעזור רק אם תעלה חשבונית.
ניטול גובים בדרך כלל כאשר החבילה עוברת לבדיקה פיזית.
רדיאטור לא אמור לעבור כזו בדיקה.
אני מניח ששאר התשלומים הם בגלל שהמחיר של הרדיאטור עלה על 75 דולר ואז הלבישו עוד עמלות כיד הדמיון הטובה
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
הרדיאטור עלה 71 דולר.
שני הנציגים אמרו שזאת עמלה בגלל שהמשקל יותר מ 5 קג. (המשקל 5.4 קג).
והחוצפה היותר גדולה שהוא אמר שהחישוב לפי משקל נפחי. כלומר "משקל" לפי הגודל ואז יצא להם 19 קג...
כבר מעלה את החשבונית
החשבונית, הצהרת היבוא ורשימת העמלות שהנציג שלח לי...https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200519/96bf7020eeb9a2011f16d6e6264a2b22.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20200519/9842060ef9a48aad71db96d49290d04c.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20200519/574fd1626c273d4f8aa154121c1e86a0.jpg
boaz avrahami
19-05-20, 17:03
לפי הפירוט בחשבון שלך מדובר על חבילה אחת במשקל 5.8 ק"ג.
בעמוד האחרון שהעלית הם מפרטים את מחיר דמי הניטול - 2.08 שח לק"ג ולא פחות מ 8.32 שח לפני מעמ.
למיטב הבנתי היית צריך להיות מחוייב בערך ב 12 שח לפני מעמ.
אגב, השירות הזה עולה להם בממ"ן 1.89 שח לפני מע"מ.
גם שער הדולר בחשובונית שלהם נורמלי ביחס למקובל בענף.
הסעיף השני הוא הזכות שלך לקבל מהם שירות שחרור בארץ.
אם תתווכח כנראה שתקבל זיכוי של עשרים וכמה שקלים ואולי תצליח לצמצם את העמלה. השאלה כמה שווה לך.
תודה על התשובה.
לגבי המשקל ענו לי שזה משקל לחיוב, כלומר משקל אמיתי או נפח, הגדול משניהם.
אבל לדעתך קיימת עמלה שהמדינה גובה על פריט מעל 5 ק"ג? זה לא היה תמיד רק מחיר?
boaz avrahami
19-05-20, 19:09
זה מה שממ״ן גובים מהמשלחים. התעריפון השלם ברשת.
בסך הכול הכניסו לך יחסית בעדינות. כנראה בגלל שהםריט היה תחת רף המיסוי
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200519/1cd921aef147dffcc8fa81add8766cf2.jpg
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
כל יום לומדים שיש מס שקר נוסף...
למדנו. תודה
בועז אפשר להיעזר בשירותיך כדי להבין על מה בעצם שילמתי בהזמנה הנ"ל לtnt?129207
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
boaz avrahami
20-05-20, 15:29
תבוא בימי קבלת קהל :-)
החשבון הזה הוא דוגמא מצויינת לאיך לדפוק את הלקוח השבוי שלך.
יש שם מגוון עמלות עבור שרות של שחרור החבילה מהמכס.
למעשה הם מפרטים בכל שורה על מה הם גבו כסף והתאור מספיק ברור לכל אחד.
זה נראה רע ומקומם. הייתי מתמקח כנראה ולא שולח דרכם יותר.
יש שם משהו שאני לא מצליח להבין - באיזה מטבע החשבונית המקורית? מאין היבוא?
ערך הטובין במט"ח לא מסתדר עם ערך הטובין בשקלים בהנחה שמדובר בדולרים או יורו.
*** הערה:
מפעם לפעם שואלים אותי אם אני עוסק ביבוא כמקצוע.
התשובה היא שממש לא.
אני עוסק בתחום המחשוב וכתוצאה מהתפקיד שלי אני חשוף להרבה תהליכי יבוא ויצוא וכך גם צברתי ידע אישי עם השנים.
אני מסייע לחברי האתר באופן לא מקצועי וללא תמורה וכמובן שכל מה שאני כותב הוא ללא אחריות מקצועית אז אל תבואו אלי בטענות :-).
אני רואה בזה תרומה קטנה שלי לקהילה.
קיבלתי מהקהילה כאן הרבה יותר מהמעט שאני מסוגל להחזיר.
בועז
מסילות למגירה במטבח, מאוסטרליה..
שולם בדולר אוסטרלי...
ואגב התווכחתי עם הבחור שצלצל לדרוש את העמלות... טען לעמלת שקילה... 2שח לכל קג... לא ידעתי אם אני אמור לצחוק או לבכות. הוא מצידו לא זז באגורה שחוקה.
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
בטבלאת דרישות חובה לייבוא מוצרי תעבורה עבור פריטים מסויימים מופעה ההערה הזו:
למעט בייבוא אישי, ללא סימון תקן מסויים.
האם זה אותר שהפריט מותר לייבוא אישי ולא נדרש כל תקן ולא בדיקת מעבדה?
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200521/ca03d048f84426cdff33576d1374f000.jpg
Sent from my SM-N975F using Tapatalk
boaz avrahami
21-05-20, 09:06
תצרף את כל השורה ותציין מה אתה מבקש ליבא.
בעיקרון, אם רשום למעט יבוא אישי אז יבוא אישי פטור מהדרישה .
פה יש סייג לבולמים מתכווננים שמוחרגים משאר הבולמים ודורשים אישור מעבדה בעוד האחרים פטורים.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
תודה. זו היתה דוגמא, הנה שתיים נוספות.
באחת הרובליקה של התקן ריקה בשניה מצויין תקן.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200521/db96d2f67e61a1e94292790e40bd7247.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20200521/7032a11ab0246e2d241c4abbb0d8a89b.jpg
Sent from my SM-N975F using Tapatalk
boaz avrahami
21-05-20, 12:22
שתי הדוגמאות מותרות ללא הגבלה או צורך בהצגה לבדיקה ביבוא אישי
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
מישהו יודע תחת איזה סיווג נכנס כלוב התהפכות והאם נדרש אישור ביבוא אישי?
boaz avrahami
30-05-20, 14:31
זה לרכב עם רישוי או לרכב מרוץ?
זה עלול ליפול לדעתי תחת הגדרה של שילדה.
אם זה מיצרן בינלאומי אולי כדאי לבקש ממנו את הסיווג. אם לא אז לשם הזהירות הייתי פונה לעמיל מכס לקבל חוות דעת.
למיטב זכרוני קשת כחלק נפרד לא מופיעה בנוהל.
אם יש לך אםשרות להביא את הברזלים במתלה כביסה או נדנדה אז עדיף לא להסתבך עם זה כחלק לרכב.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
זה לרכב עם רישוי או לרכב מרוץ?
זה עלול ליפול לדעתי תחת הגדרה של שילדה.
אם זה מיצרן בינלאומי אולי כדאי לבקש ממנו את הסיווג. אם לא אז לשם הזהירות הייתי פונה לעמיל מכס לקבל חוות דעת.
למיטב זכרוני קשת כחלק נפרד לא מופיעה בנוהל.
אם יש לך אםשרות להביא את הברזלים במתלה כביסה או נדנדה אז עדיף לא להסתבך עם זה כחלק לרכב.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
בדיוק מחפש יצרן נדנדות :) עבור רכב עם רישוי כביש
boaz avrahami
30-05-20, 14:50
אני רק מקווה שאין תקן בטיחות יותר חמור עבור מתקני שעשועים.
מתלה לכביסה או פרגולה עדיפים בעיני
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
לפני שנים כשרציתי לייבא קשתות התהפכות - ביררתי וזה נפל או בסיווג של קשת מטען לטנדרים (שום תקינה) או של גגון (שום תקינה).
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
הרפתקאותיי עם DHL
הזמנתי בולמים לג'יפ. בניסיון לחסוך עיקובים ובעיות, הוצאתי מראש אישור ייבוא ממשרד התחבורה עם מקט"ים, עלות וכו' וכו'.. ילד טוב ירושלים. המשלוח נחת בארץ וכמובן נעצר במכס. מיד יצרתי קשר עם DHL והעברתי להם את האישור. עובר יום, יומיים, שלושה, המשלוח עדיין תקוע במכס.
יצרתי איתם קשר שוב ותגובתם - המשלוח מעוקב, האישור כבר נוצל בעבר, תוציא אישור חדש או שאנחנו ננפיק לך אישור. העצבים עולים... יצרתי קשר במייל עם הפקידה ממשרד התחבורה שהוציאה לי את האישור וכמובן שהאישור לא נוצל (אציין פה לחיוב את ההיענות ממשרד התחבורה שהייתה מאוד מהירה ועניינית, באמת כל הכבוד).
העצבים ממשיכים לעלות... יצרתי קשר עם בועז, והוא בכלל הסביר לי שבולמים לא נדרשים לאישור ולא אמורים להיות מעוקבים בשום צורה. DHL התעצלו\ ניסו להשחיל את סיווג החלקים כחלקי חילוף כלליים ולא כבולמים שלא נדרשים באישור כלל. ניסיתי להסביר להם את המצב, והם בתגובה שלחו לי מסמך שאומר אחרת.. כמובן שהם שחכו (??) שהמסמך הנ"ל פג תוקף כבר שנתיים.
מפה לשם, העצבים בשמיים.. יוצרת איתי קשר מנהלת היבוא של DHL ושולחת לי את שטר המטען וכיתוב במייל שנדרש אישור חדש.. עניין הסיווג "בבדיקה". אני פותח את שטר המטען שהיא שלחה לי.. הפלא ופלא, חתימה ואישור של משרד התחבורה מיום לפניי.. כלומר שהחבילה כבר שוחררה מהמכס והם או מפגרים ברמות אחרות, או מנסים להשחיל אותי ויהי מה. ציינתי את זה בפניהם והפלא ופלא.. כעבור שעתיים אני מקבל סמס שהמשלוח השתחרר מהמכס.
בפועל התברר שהם אלו שהשתמשו באישור שאני הנפקתי ואחר כך ברוב טיפשותם טענו שכבר ניצלתי את האישור (קראו לי שקרן בקיצור), אחר כך אמרו לי שהסכומים באישור לא תואמים להצהרת מכס (והיא כן.. בבירור). ניסו לשכנע אותי להנפיק אישור משלהם (בטמטום או במזיד), סיווגו את החבילה בצורה שגויה (מעצלנות או במזיד), ועוד ברוב חוצפתם דרשו עמלה על הוצאת אישורים.. משהו כמו 200 שקל.
כמובן שלא הסכמתי לשלם והם מחקו לי את החיוב הזה.. תגובתם בקשר לסיווג מעולם לא הגיעה.
מסקנות:
- אל תתעצלו להוציא אישור ממשרד התחבורה... זה קל, אונליין, המענה יעיל, וגם אם לא באמת צריך עדיף שיהיה.. זה יכול לחסוך עיקובים ומריבות.
- אם אתם מזמינים עם חברות היבוא וזה לא משנה מי ומנסים להשחיל אותכם.. תהיו ערסים, ישראלים מכוערים, תעמדו על שלכם.. לצערי רק בצעקות זה הולך.
boaz avrahami
13-06-20, 00:40
היי יוני
המסקנות שלי אחרות מעט.
חברים הכירו את הנוהל ואל תשלמו עמלות מיותרות.
אם לא נדרש אישור אין טעם לטרוח.
הסיפור שעומד מאחורי הוא כזה:
חברות השילוח רוצות לגבות עוד עמלה שלא נדרשת כאשר החלק מותר ביבוא.
הטריק שלהם הוא פשוט ומכוער ומנצל את תמימות האזרחים שלרוב אינם יודעים את הדרך להתווכח ונכנעים.
במקום לסווג את החלק שהבאתם בסיווג הנכון שיקנה לו שחרור אוטומטי לפי המסמך של משרד התחבורה הם נותנות לו סיווג כללי של ״חלקי רכב״ ושולחות אותו לבדיקה פיזית של איש משרד התחבורה. פעולה מיותרת שמעכבת את השחרור האוטומטי שהיה אמור להתבצע.
אני נתקל בזה המון לאחרונה.
אני מתכוון לםנות בשבוע הקרוב לאחראית על חוקיות היבוא במכס על מנת שתעשה סדר עם עמילי המכס.
במקביל, אם יש כאן עורך דין שרוצה להרים תביעה יצוגית אז שיצור איתי קשר.
יש קצת חומר שיאפשר להכניס לכל המשלחים הגדולים באבי אביהם.
למיטב הבנתי מדובר ברמאות מכוונת.
אם מישהו מרגיש שנעשה לו עוול שירים אלי טלפון. ברוב המקרים זה חוסך לפחות 200 שח. לפעמים גם יותר.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
בועז, לדעתי זה מצדיק שרשור חדש עם כותרת מתאימה שתמשוך את מי שרלוונטי לעניין.
boaz avrahami
13-06-20, 09:32
אם תהיה תפנית בעלילה אז כן.
עד אז אנחנו בתוך הנושא.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
משהו שם במכס/חברות השילוח מסריח מאוד בזמן האחרון, אני אספר את המקרה שלי שעדיין לא הסתיים ונמשך כבר חודש.
הזמנתי צלחות בלם לטנדרבירד שנת 65 שאני משפץ (רכב אספנות), הגשתי מראש בקשה לאישור משרד התחבורה, בו הסברתי שהרכב הגיע בייבוא אישי לפני שנתיים, מאז פורק לגורמים ומשופץ מאפס, ולכן עדיין לא עבר תקינה, אבל צירפתי רישיון זמני של הרכב עם כל הפרטים, שהוצאתי ממשרד התחבורה איך שהרכב הגיע וצרפתי גם רשומון ייבוא.
הבחורה שעוברת על האישורים (דנה) , באמת שרותית ברמה יוצאת דופן, יצרה איתי קשר ושאלה איך כמעט 3 שנים עדיין לא העברתי את הרכב תקינה? הסברתי לה שהרכב הגיע שלם, מניע ונוסע אבל התגלו הרבה בעיות שהביאו אותי לשפץ אותו מאפס.
היא הבינה את העניין ורק ביקשה שאוסיף לבקשה את אישור הייבוא של הרכב שקיבלתי ממשרד התחבורה בזמנו ואישור של מוסך שאכן הצלחות בלם פסולות וצריכות החלפה, קיבלה ונתנה לי אישור עוד באותו היום.
מכיוון שהוצאתי את האישור עוד לפני שקניתי את הצלחות, איך שהצלחות הגיעו ליושופס צירפתי את האישור ביחד עם החשבונית שמעלים אצלם לאתר וגם שלחתי להם מייל שמודיע להם שהאישור צורף לחשבונית ובכל זאת גם צירפתי אותו גם למייל.
כמה ימים אחרי שהצלחות הגיעו לארץ, אני מקבל הודעה שהן צריכות לעבור בדיקה של המפקח, עניין שיגרתי (הוא צריך לוודא שמה שהצהרתי באישור אכן זה מה שבחבילה ומכיוון שאלו צלחות בלם לרכב אספנות אין צורך בתקן ).
אחרי מספר ימים אני מקבל מייל מיושופס שהמפקח לא אישר את החבילה, ולמייל מצורף צילום החשבונית שהעלתי עם כתב ידו של המפקח שרשם לא מאושר אלא אם כן לרכב אספנות , נא לצרף רישיון רכב בתוקף. עכשיו באישור שמשרד התחבורה מוציא רשום בפירוש סיבת האישור "רכב אספנות".
יוצר קשר עם יושופס, טוען בפניהם מה זאת אומרת הוא לא מאשר, רשום בפירוש באישור שזה לרכב אספנות, אומרים לי שייבדקו ויגישו שוב למפקח. במקביל אני יוצר קשר עם דנה ממשרד התחבורה ושואל אותה לפשר הדבר (מה פתאום הוא לא מאשר, מה המפקח לא יודע לקרוא את האישור שהם משרד התחבורה בעצמם מפיקים) היא טוענת שאין מצב ושאם הוא רשם ככה על החבילה אז לא הגישו לו את המסמכים . אני חוזר עם הטענה הזאת ליושופס, הם טוענים שלא אבל ינסו שוב להגיש לו, הם חוזרים אליי (כל זה כמובן בהפרשים של יומיים שלושה של תגובה) וטוענים שהוא רוצה רישיון בתוקף. (לא עוזר שאני מסביר שוב בפעם ה-100 שאין רישיון בתוקף וזה גם רכב אספנות וגם מצורף אישור מוסך על זה שאין טסט כי אין ברקסים!)
אני שוב יוצר קשר עם דנה (מנסה להבין למה המפקח מגדיל ראש שכל מה שהוא צריך לעשות, כאשר יש אישור מראש של משרד התחבורה, זה לוודא שזה מה שיש בחבילה ולשחרר אותה) היא אומרת לי לבקש מיושופס להגיש לו את האישור מוסך ולהסביר לו שהרכב בתהליך שיפוץ וללא טסט בגלל הצורך בחלקים.
כל זה מתנהל מול יושופס רק במיילים כי אין מענה טלפוני בגלל הקורונה, בהתחלה זה התנהל מול הבחורות של השירות לקוחות שלהם שאם כל הכבוד לא מבינות כלום בנושא, רק אחרי שפניתי למנכ"ל שלהם קיבלתי טלפון מהמנהל שירות לקוחות שלהם, בחור בשם ליאור.
עדיין מנסה להבין איפה פה הבעיה? האם יושופס לא מייצגים אותי כמו שצריך מול הרשויות ולא מתאמצים (למרות שזאת הפעם האחרונה שאני שולח איתם אחרי שבחודשים האחרונים אני רק אוכל איתם קש, חרא של שירות, אפילו כשאני בא מראש מסודר עם כל האישורים) או האם נפלתי באמת על מפקח מגדיל ראש שלא מקבל את האישור שהמשרד שלו בעצמו הפיק (מי אמר משטר של פקידונים קטנים - איפה ברלי?)
האבסורד הוא שבמקביל לחבילה הזאת הזמנתי עוד חלקים (שהצריכו אישורים של משרד התחבורה, שקיבלתי מראש והגשתי מראש עם החשבונית כמו במקרה הזה), חלקים כמו מפצל ברקס, משאבות בלם ועוד ואותם המפקח כן אישר לאחר שקיבל את האישור, וזה לאותו הרכב!!! זה ללא רישיון בתוקף! זה שעוד לא עבר תקינה!
אני עדיין לא מוותר בנושא, קיבלתי את המייל של המפקח עצמו ושלחתי לו מייל עם כל השתלשלות האירועים ועם בקשה להתחשב ולאשר את הצלחות או לפחות להסביר מה אני אמור לעשות כאשר אין חלקים לרכב הזה בארץ (להרכיב צלחות פסולות? הרי כולם יודעים שעל המכונה בטסט אפשר לעבור גם עם צלחות ברקס גמורות או להישאר עם רכב שישמש רק כפסל?)
אתה לא מבקש ממנו להתחשב - אלא לאשר על פי האישור שכבר קיבלת. תפקידו אינו לאשר או לא לאשר אלא לוודא שלא רימית ושהחלק המאושר הוא החלק שהגיע.
אסף.
boaz avrahami
13-06-20, 16:12
מוריס,
יושופס לדעתי כנראה על הכוונת של המכס. נראה שבודקים אותם יותר בקפדנות מאשר את האחרים.
את שרותי עמילות המכס נותנים להם געש- כנראה השחקן הגדול בתחום הזה.
יושופס עצמה חברה עם מעט מאוד אנשים וכנראה שהעומס על הבחורה היחידה (שירי?) שלדעתי נותנת שם שירות גבוה מהקיבולת שלה ולכן כנראה הקצר בתקשורת.
נסה לעקוף אותה ולתקשר ישירות מול געש.
אם תתקשר לגעש כנראה שיטפלו בך.
אם אתה מתקשר במייל מול ניסים ממשרד התחבורה לצורך הבדיקה אז יש לי הפלאפון שלו ואוכל לסייע לך לבצע איתו שיחה טלפונית שתעזור לסגור את הסיפור מהר יותר.
אתה מוזמן ליצור איתי קשר טלפוני.
בועז
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
אסף, זה גם מה שאני טוען.
בועז, תודה, אני אדבר איתך בבוקר
חברים שלום
שאלה קשה למומחה יבוא בועז ואחרים..
יש ברשותי פורד אקפלורר 2010 שאני משפץ כבר קרוב לשנה מאפס.
ייבאתי את כל החלקים הדרושים כחוק (בטיחותיים ורגילים) מהכל כולל הכל,אגזוז,ג'אנטים, חלקי חשמל ומנוע וכו'.
כמו כן ייבאתי גם פנסים ראשיים תחליפיים לפני שנה וחצי.
הפנסים היו מחברה אפטרמקרט ידועה ובעלי תקן SAE DOT (בלתי אפשרי למצוא לרכב הזה פנסים בתקינה אירופאית למרות שקיים מק"ט - הוא לא מיוצר יותר ואין מלאי ממנו בארץ או בארה"ב).אז משרד תחבורה פתח את החבילה ואישר אותה.
אחרי שנה וחצי הפנסים נסדקו והזכוכית נהרסה.
הזמנתי זוג פנסים מספק חלפים בארה"ב לפי מספר שלדה מק"ט חליפי לפנס מקורי שלא מיוצר יותר,גם הוא מקורי של פורד ובעל תקן FMVSS DOT SAE + כמובן אריזה מקורית וסימון פורד על גבי הפנס.
כרגע הפנסים נעצרו לבדיקה במכס (כבר שבוע שם ולא נבדקו-נתחשב במצב).
לפני ההזמנה קיבלתי במערכת יבוא חלפים אישור מותנה סימון תקן עבור מק"ט פנס ימיני ושמאלי בנפרד.
הבלדר הבטיח להגיש את זה למפקח משרד תחבורה כשיגיע.יש לי בנוסף לזה צילום מהאתר של פורד לגבי שייכות הפנס לשלדת רכב.
עכשיו השאלה.
בקובץ דרישות משרד תחבורה לגבי פנסים ראשיים בתקינה אמריקאית בייבוא אישי כתוב " בסימון תקן".
כאשר אני פונה לקובץ מדיניות משרד תחבורה ובודק בעמוד FMVSS כתוב שנדרש סימון תקן DOT SAE לחלפים לפי FMVSS.
אבל
בעמודת ייבוא שהוא לא יבוא אישי (מסחרי) קיימת דרישה לפי נוהל משרד תחבורה לאישור פנסי רכב מיוצר לפי FMVSS לעמוד בתקן אירופאי בלבד לרכבים שהדגם שלהם אושר לייבוא.
מה שאני לא מצליח להבין.בתכלס הפנסים המותרים לייבוא הם רק אירופאים?ומה שעובר בעלי תקן SAE DOT סתם עובר במזל?
או שהדרישה לעמוד בתקן אירופאי זה רק עבור פנסים שכבר מותקנים ברכב מיובא ארצה והפנסים מיובאים בנפרד מהרכב מספיק שיעמדו בתקן SAE DOT?
אשמח אם מישהו יכול להסביר.
boaz avrahami
01-10-20, 19:11
יש מומחים ממני בפורום לענייני תקינות פנסים. למשל אסף ק.
למיטב הבנתי ברגע שמדובר על פנס עם הטבעת תקן הוא יכנס.
לפי הבנתי לארץ אמור להיכנס תקינה ארופאית אבל יש היתר להכניס תקינה אמריקאית לרכבים ביבוא אישי.
זמן לא טוב להביא דברים. גם הקורונה וגם החגים גורמים לסרבול מיגע.
בועז
חברים שלום
שאלה קשה למומחה יבוא בועז ואחרים..
יש ברשותי פורד אקפלורר 2010 שאני משפץ כבר קרוב לשנה מאפס.
ייבאתי את כל החלקים הדרושים כחוק (בטיחותיים ורגילים) מהכל כולל הכל,אגזוז,ג'אנטים, חלקי חשמל ומנוע וכו'.
כמו כן ייבאתי גם פנסים ראשיים תחליפיים לפני שנה וחצי.
הפנסים היו מחברה אפטרמקרט ידועה ובעלי תקן SAE DOT (בלתי אפשרי למצוא לרכב הזה פנסים בתקינה אירופאית למרות שקיים מק"ט - הוא לא מיוצר יותר ואין מלאי ממנו בארץ או בארה"ב).אז משרד תחבורה פתח את החבילה ואישר אותה.
אחרי שנה וחצי הפנסים נסדקו והזכוכית נהרסה.
הזמנתי זוג פנסים מספק חלפים בארה"ב לפי מספר שלדה מק"ט חליפי לפנס מקורי שלא מיוצר יותר,גם הוא מקורי של פורד ובעל תקן FMVSS DOT SAE + כמובן אריזה מקורית וסימון פורד על גבי הפנס.
כרגע הפנסים נעצרו לבדיקה במכס (כבר שבוע שם ולא נבדקו-נתחשב במצב).
לפני ההזמנה קיבלתי במערכת יבוא חלפים אישור מותנה סימון תקן עבור מק"ט פנס ימיני ושמאלי בנפרד.
הבלדר הבטיח להגיש את זה למפקח משרד תחבורה כשיגיע.יש לי בנוסף לזה צילום מהאתר של פורד לגבי שייכות הפנס לשלדת רכב.
עכשיו השאלה.
בקובץ דרישות משרד תחבורה לגבי פנסים ראשיים בתקינה אמריקאית בייבוא אישי כתוב " בסימון תקן".
כאשר אני פונה לקובץ מדיניות משרד תחבורה ובודק בעמוד FMVSS כתוב שנדרש סימון תקן DOT SAE לחלפים לפי FMVSS.
אבל
בעמודת ייבוא שהוא לא יבוא אישי (מסחרי) קיימת דרישה לפי נוהל משרד תחבורה לאישור פנסי רכב מיוצר לפי FMVSS לעמוד בתקן אירופאי בלבד לרכבים שהדגם שלהם אושר לייבוא.
מה שאני לא מצליח להבין.בתכלס הפנסים המותרים לייבוא הם רק אירופאים?ומה שעובר בעלי תקן SAE DOT סתם עובר במזל?
או שהדרישה לעמוד בתקן אירופאי זה רק עבור פנסים שכבר מותקנים ברכב מיובא ארצה והפנסים מיובאים בנפרד מהרכב מספיק שיעמדו בתקן SAE DOT?
אשמח אם מישהו יכול להסביר.
יש מומחים ממני בפורום לענייני תקינות פנסים. למשל אסף ק.
למיטב הבנתי ברגע שמדובר על פנס עם הטבעת תקן הוא יכנס.
לפי הבנתי לארץ אמור להיכנס תקינה ארופאית אבל יש היתר להכניס תקינה אמריקאית לרכבים ביבוא אישי.
זמן לא טוב להביא דברים. גם הקורונה וגם החגים גורמים לסרבול מיגע.
בועז
הבנתי תודה.
פשוט דרך אמזון זבל תחליפי כזה כמו שיש לי עכשיו כמעט בטוח שיעבור.אין לי מושג איך הם עושים את זה.אבל לאמזון אין מקורי של פורד.
boaz avrahami
01-10-20, 20:08
עדיף שישאר ככה . אתה יודע...
למה לקלקל משהו שעובד טוב?
———————————
מחזירים את הטבע לציבור
טבעי שזה שלי
טוב אז לכל המעוניינים במידע.
התשובה הרשמית של בוחן תחבורה במכס היא פנסים בעלי סימון dot sae על גבי הזכוכית עוברים את הבדיקה.
הפנס שלי נפתח נבדק והועבר אליי.היום קיבלתי אותו
שאלה למישהו שקנה דרך koraps,
הם יודעים לכתוב את עלות השילוח בשורה נפרדת בחשבונית או צריך לבקש מהם?
תודה
טוב אז לכל המעוניינים במידע.
התשובה הרשמית של בוחן תחבורה במכס היא פנסים בעלי סימון dot sae על גבי הזכוכית עוברים את הבדיקה.
הפנס שלי נפתח נבדק והועבר אליי.היום קיבלתי אותוראיתי רק עכשיו.
לרכב תוצרת ארה"ב או בתקינה אמריקאית שייובא מארה"ב - מותר פנסים DOT. לכל השאר - נדרש ECE.
בחודשים האחרונים זה הורחב עם אימוץ התקינה האמריקאית.
אסף.
רוצה להביא פנסי אפטרמרקט גרמניה לגולף של חברת אוסרם אם יש להם ECE הם יעברו לפי מה שנאמר נכון? כי מראה לגראנד צירוקי מקורית מופאר לא העבירו...
עניין של מזל.
לי מראה לגרנד צ'ירוקי העבירו.
boaz avrahami
09-11-20, 09:18
מראה שעומדת בתקן, ובטח אם היא מקורית צריכה לעבור.
אם לא עברה זו טעות.
כנל לגבי פנסים. מה שנושא תקינה יכנס לארץ.
טוב, אבל מראה מקורית של מופאר לגראנד 2008 בצמוד לרשיון רכב סורבה על נושא תקן למרות שזה בעצם מה שמורכב על הרכב
boaz avrahami
09-11-20, 12:31
אולי אתה מתכוון למראה משומשת ?
חשוב להבין שהנוהל לציוד חדש ומשומש שונים.
בעוד שציוד חדש כמעט הכול מותר למעט מה שאסור, בציוד משומש הכול אסור למעט מה שמותר ברשימה סגורה.
boaz avrahami
09-11-20, 19:33
אז עשו לך עוול וחבל שלא היצפת את זה בזמן אמת. הייתי מנסה לסייע
לפחות איביי זיכו אותי על מלא... מראה אין לי הולך לנסות להביא את הפנסי חזית עם תקן אירופי מאיביי לגולף ניראה איך יעבור:)
רוצה להזמין פנסי ערפל שמובנים בפגוש של האנטר,
האם גם פנסים כאלה חייבים בתקן?
boaz avrahami
09-11-20, 19:58
רוצה להזמין פנסי ערפל שמובנים בפגוש של האנטר,
האם גם פנסים כאלה חייבים בתקן?
תבדוק בנוהל
אצלי מראה מקורית לא עברה פעמיים.
חדשה ומקורית בקופסא ועם סמל יצרן ומק"ט.לדעתי הבעיה היא שנציג של תחבורה מחפש סמל תקן אמריקאי או אירופאי על מראות (אצלי אין כלום לא על מראות צד ולא על הפנימית למרות שהן מקוריות).
לא מאשים אותם.בטח יש שם עומס מטורף ואיזה חצי פקיד ל5000 חבילות
אחרי זה ניסיתי להעביר גם זכוכית בלבד (גם מקורית וחדשה) גם שלילי.
לפחות האמריקאים לרוב לא מטביעים dot על המראה.
וסמל על גבי המראה לא מספק את הבודק.
מה שבטוח אפילו אם על שקר הכי גדול של אפטרמרקט מוטבע התקן הם מעבירים את זה בלי בעיות
פנסי הערפל שמצאתי באיביי נושאים תקן dot
בדרישות של משרד התחבורה לא מופיע dot אלא ece
האם יעבור?
131427
פנסי הערפל שמצאתי באיביי נושאים תקן dot
בדרישות של משרד התחבורה לא מופיע dot אלא ece
האם יעבור?
131427
כן .dot זה סימון לפי FMVSS
boaz avrahami
10-11-20, 08:11
Department of Transportation (DOT)
Federal Motor Vehicle Safety Standard (FMVSS)
האם אפשר ליבא מראה אחורית משומשת
תודה
boaz avrahami
27-11-20, 09:43
תודה
תיכנס לנוהל, פרק על חלפים משומשים ותחזור לעדכן מה מצאת.
חשוב שאנשים יכירו וישתמשו בנוהל באופן שגרתי
דרישות חובה ליבוא מוצרי תעבורה נמצא בלינק הבא
https://www.gov.il/he/departments/policies/import-policy
הבנתי שפורסם עידכון. לא הספקתי לעיין.
אסף.
מה שהבנתי זה שמותר .
לא הבנתי אם צריך לבקש רישיון או להזמין מחול ולהמתין לבדיקה שעומד בתקן לכשיגיע.
boaz avrahami
27-11-20, 12:42
מה שהבנתי זה שמותר .
לא הבנתי אם צריך לבקש רישיון או להזמין מחול ולהמתין לבדיקה שעומד בתקן לכשיגיע.
אנסה לפרט. הנושא קצת מורכב במראות.
מוצרים משומשים מותר לפי טבלה 4 בעמוד האחרון.
במשומשים אסור הכול אלא אם הוא מאושר ונמצא בטבלה 4.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20201127/da7742e20569fe4326c98c3f68cfd5f4.png
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20201127/b178aa1e5edf60c443de47ee22ab4904.jpg
אז אכן לכאורה מותר ליבא מראות תיקניות משומשות, לפי התנאים של טבלה 1.
טבלה 1 היא הטבלה הראשית שמתיחסת לציוד חדש.
בחלקים חדשים הכול מותר למעט מה שמופיע בטבלה שהוא נחשב כאסור או שיש עלי הגבלות כלשהן.
מראות לפי הנוהל העדכני מהסוג הלא ברור הזה, מותרות ביבוא אישי
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20201127/913b7e4cd3ed0e3e70d35a90c96619e0.jpg
ומצד שני מראות מהסוג הזה דורשות שיהיה מוטבע עליהן תקן שקרוב לוודאי לא מוטבע עליהן.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20201127/e675cb91103cdf958a12060627ccca3b.jpg
אסף ק.-
אתה יודע להסביר מה ההבדל בין המראות השונות?
יש מראות שהן ציוד חובה ויש שהן תוספות. חוץ מזה יש ברכב כבד כמה אזורים לכל אחד תקן שונה. אם אני מבין נכון ובלי להתעמק מדי -ההפרדה היא בין אלו שהן חובה או ציוד מקורי לבין אלו שלא.
אסף.
boaz avrahami
27-11-20, 13:06
תודה
נסה לפרט סוג הרכב ואיזו מראה התכוונת ליבא בדיוק
מראה פנימית שמודבקת על החלון בדיסקברי 1/2
boaz avrahami
27-11-20, 16:40
אתה יכול לנסות אבל יש מלא רכבים מושבתים כאלו שאפשר לשחוט בארץ בלי בלבולי מח.
בתכלס אם המראה מקורית אז אין סיבה לפסול אבל השאלה אם יש עליה סימונים של מקורית
כי מראה נגד סינוור חלקם עם מצפן ב 350 -300 שח כולל משלוח מייתר את הצורך להשקיע זמן ונסיעות לחפש
boaz avrahami
28-11-20, 09:23
כי מראה נגד סינוור חלקם עם מצפן ב 350 -300 שח כולל משלוח מייתר את הצורך להשקיע זמן ונסיעות לחפש
כשיתחילו לטרטר אותך במכס תחשוב שונה
שלום לכולם הזמנתי פנסים עם תקן אירופי מאיביי,הגיעו לארץ קיבלתי הודעה שמעוכב כי זה יבוא מסחרי ולפנות לעמילות של הדואר איך יוצאים מהפלונטר הזה?
boaz avrahami
03-12-20, 18:19
פנה למי ששלח לך את ההודעה .
יתכן ששלחת לכתובת של בית עסק או שמשהו גרם להם לחשוב בשל הכמות או היעד שמדובר ביבוא מסחרי.
הם ידרשו צילום רשיון רכב וחתימה על תצהיר שמיועד לשימוש אישי וישחררו את המשלוח
מקווה שכך ,הכתובת היא של הבית שום דבר מיוחד ,שלחתי למכס ניראה מה יגידו,תודה!
boaz avrahami
03-12-20, 18:39
איך שלחת לארץ?
ממי ההודעה שקיבלת?
מאיביי,דואר רגיל,ההודעה מהמכס של הדואר
עדיין בנושא הפנסים הדואר השאיר מייל של המכס להתקשרות הגיוני ששבוע לא יגיבו ? זה תקוע במכס של הדואר מורך שאין דרך מהירה יותר
boaz avrahami
11-12-20, 20:16
אתה תלוי בחסדי האיטיות של הדואר.
לא יודע אפילו איך מתקשרים איתם. נדמה לי שלנדב42 היה נסיון רלוונטי מולם
מכס... מס קנייה... מי יודע מה האחוזים בימינו? לקחת בחשבון 60 אחוז?
וגם...
יש סיבה שזה יעצור או יידרש אישור משהו מיוחד? לפי הרשימה - נראה שלא.
אסף. https://uploads.tapatalk-cdn.com/20201214/652e092d3ddc26e13fc082483720b3d3.jpg
boaz avrahami
14-12-20, 20:54
מיסים פחות. כמעט 40 אחוז.
יכול להיות שיתווספו עמלות בתחות במשלח.
מעל 75% הסכום לחישוב המיסים כולל את דמי המשלוח
יש באתר יושופס מחשבון מיסים מאוד נח לשימוש.
סתם לעדכן כי כבר התחלתי פנסים עדיין אין המכס הדואר לא מגיבים לשום מייל או טלפון ... עברתי לדפ"א ג והיא עמיל מכס ,ניראה שכל החבילות מעל סכום מסוים מקוטלגות כמיסחריות בשלב זה התיסכול הגדול הוא חוסר היכולת לתקשר מולם!
אני מברר על רכישת פגוש ברזל אחורי לדיסקברי 2 .
מחיר 250פאונד
כולל משלוח של הבריטי.
איך אפשר לדעת כמה מיסים אצטרך לשלם כשיגיע הפגוש ארצה?
למישהו ניסיון דומה?
תודה
Sent from my SM-G970U using Tapatalk
שאלה
במסמך דרישות יש חלקים שאליהם נדרש רק הסמכת איכות ISO של היצרן.בתכלס מה הם מבקשים להציג (אם בכלל) ? תעודת הסמכה של המפעל?
טוב אז אחרי התייעצות עם בועז בפרטי החלטתי להריץ פיילוט להזמנת חלקים שהדרישת משרד תחבורה אליהם היא iso כולל scope
החלק הוא משאבת הגה כוח תחליפית מארהב.
.
**כעקרון הסקופ זה הרחבת התמחות ותיאור המפעל המייצר בתעודת iso שלו.
שלחתי במערכת אישורים בקשה לייבוא אישי של המשאבת הגה כוח ואת התעודות שקיבלתי מהמוכר.
קיבלתי תשובה שהאישור והבקשה מבוטלים עד להצגת תעודת iso למעבדה מוסמכת לרכב (כלומר הנציג שלהם במחסני המוביל - במקרה שלי זה פדקס)
התקשרתי למעבדת רכב בטכניון לשאול מה הוא תהליך בדיקת תקן איכות למוצר תחבורה.
הם בדקו שמשאבת הגה כוח ניתנת לייבוא ואמרו שאם אחליט להזמין באופן פרטני מבקר למחסני פדקס זה יעלה לי 450 שקל אז עדיף להשתמש בשירותי עמילות של פדקס שלוקחים 120 שקל על האישור ייבוא.
בכל מקרה המשאבה לא עלתה הרבה ואם תוחזר לא קרה כלום,אותי אישית מעניין מה הוא הליך בדיקת תקן איכות ליבואן אישי.
כרגע החלק נחת בארץ (סווג נכון 83.14 אם אני לא טועה -בכל מקרה החלק זוהה כמשאבת הגה כוח על ידי העמיל) וממתין לבדיקה.
בעבר הלא רחוק הזמנתי כדורי הגה ועוד כמה דברים שדרשו iso אך העמילות בוצעה על ידי אמזון ואיביי והיבוא אושר לא פעם.. לכן זה לא פקטור..יש להם שיטות מלשהם לשחרר
boaz avrahami
05-01-21, 01:32
זה לא שיש להם דרכים מיוחדות לשחרר- פשוט אין להם תמריץ כספי לסבך לך וליקר את השחרור. יש להם מחיר קבוע בהסכם מול הגלובל שיפינג וכל תעלול עולה להם ולא ללקוח כסף. זה הבדל גדול מאוד. בנוסף השולח מסווג להם את הפריט וחוסך להם מחשבה.
תעביר לעמיל מכס שלך את הניירת מידית. שלא יצבור אחסנה סתם כי חסרים אישורים.
טוב אז עדכון.
האישורים התקבלו והמשאבה קיבלה אישור.
נדרש לשלם מיסים כחוק + עמלות של פדקס
תודה לכולם.
אהלן חברים,
צריך את עזרתכם.
רקע:
הזמנתי חלקים מקוריים של יצרן סאנגיונג מאתר אינטרנט KORAPS הקוריאני.
לפני ביצוע ההזמנה, הצטיידתי באישור יבוא דרך מערכת מסלול.
המשלוח נשלח דרך UPS עם קבלת מספר מעקב למשלוח, הועבר ההיתר ייבוא ל- UPS.
מסתבר שהספק רשם סכום נמוך בשטר מטען מהסכום(אמיתי) שציינתי בעת מילוי טופס במסלול.
העברתי ל -UPS תצהיר + קבלה מחברת אשראי עם הסכום רכישה האמיתי.
שורה חתונה:
UPS טעונים שהמשלוח ייעוכב במכס כמוצר תעבורה דורש אישור ואצטרך לשלם שחרור פרטני + עוד עמלות על שחרור מוצר תעבורה.
שאלה:
האם אני באמת חייב לשלם את העמלות והשחרור אם הצטיידתי באישור ייבוא דרך מערכת מסלול?
או שזה "שיטת מצליח" של UPS?
תודה למגיבים
boaz avrahami
17-01-21, 13:33
אם האישור ממסלול תואם את הפריטים בחשבון היבוא אז עמיל המכס של המשלח ככול הנראה מתעצל לסווג את המשלוח ושם עליו סיווג כללי של חלפי רכב שזה דורש בדיקה בעוד שאם הוא היה מבצע מלאכצו נאמנה המשלוח היה משתחרר מיד.
התעלול הזה על חשבונך.
תתעקש איתם לקבל סיווגים נכונים לכל הפריט שהזמנת ותצליב אותם לפי המסך של דרישות חובה ליבוא מוצרי תעבורה.
אגב, יכול להיות שגם אישור ממסלול לא היית צרים במידה והפריטים לא ברשימת הדרישות חובה.
בשורה התחתונה, נראה שעושים עליך סיבוב
בועז תודה על ההסבר.
היו לי כמה שיחות טלפון עם UPS (בחורה בשם לנה).
קיבלתי את השטר מטען המקורי (שולח).
http://bit.ly/3oWKyF2
http://bit.ly/2XLr62c
בשיחה איתה לנה עידכנה אותי שייתכן ואצטרך לשלם שחרור פרטני, בהתאם להחלטת המסווג (של UPS? או של מכס).
אמרתי שאיני מעוניים בשום "שירות" נוסף בתשלום של UPS
סיכמנו שהיא תעדכן אותי ותיצו ראיתי קשר עם קבלת השמלוח בארץ.
יותר מאוחר היום קיבלתי מ UPS הודעות אוטומטיות (מסרון SMS):
הודעה ראשונה:
"לקוח/ה יקר/ה, מצורפת בקשה לאישור תשלום עבור משלוח 1Z74........1566 מ- SOOK HYUN JO.
לצפייה בפרטים ואישור "
בקישור היה תקציר פרטי המשלוח וחישוב עלויות שחרור ע''ס 193ש''ח עבור :מע''מ, אגרת ביטחון ומס קניה .
צילום - http://bit.ly/3ileIzr
זה היה נראה לי בסדר גמור וקיוותי שהסיפור נגמר.
טעות!!
הודעה שניה:
"איזה כיף! יש לנו משלוח בשבילך :-)
משלוח מספר 1Z74......1566, נשלח מ- SOOK HYUN JO
לידיעתך, מסירת המשלוח כרוכה בתשלום בסך 651 ש"ח.
להסדרת התשלום, תאום אפשרות המסירה הנוחה לך, יש להכנס לקישור-
צילום - http://bit.ly/3ipeEPk
בכל זאת הדביקו לי את אגרת השקר שלהם!!
שאלה:
האם הם יכולים להקפיץ ככה את הסכום?
האם יש מה לעשות עם זה מהצד שלי?
- לערער?
- לפנות ל UPS גלובאלי בתלונה?
- לסרב לקבל את החבילה?
בועז
הזמנתי פנסים ראשיים באיביי
קיבלתי בדיוק עדכון שנשלח דרך ups
השאלה:
האם נדרש למלא עבורם טופס מקוון ( בקשה לייבוא מוצרי תעבורה ? ) אני אשמח ללינק , או שזה יעבור גם ככה
הם עומדים בתקינה אבל לא זו השאלה
תודה
הד
boaz avrahami
17-01-21, 22:27
בועז
הזמנתי פנסים ראשיים באיביי
קיבלתי בדיוק עדכון שנשלח דרך ups
השאלה:
האם נדרש למלא עבורם טופס מקוון ( בקשה לייבוא מוצרי תעבורה ? ) אני אשמח ללינק , או שזה יעבור גם ככה
הם עומדים בתקינה אבל לא זו השאלה
תודה
הד
הם בשירות של הגלובל שיפינג?
שילמת משלוח ומיסים לאיביי בעת ההזמנה?
אם כן הכול בעיה שלהם.
תנאי המשלוח שלהם כוללים מול ups תשלום כל העלויות על ידי השולי ( איביי).
בקיצור חכה לחבילה נטול דאגות.
boaz avrahami
17-01-21, 22:47
בועז תודה על ההסבר.
היו לי כמה שיחות טלפון עם UPS (בחורה בשם לנה).
קיבלתי את השטר מטען המקורי (שולח).
http://bit.ly/3oWKyF2
http://bit.ly/2XLr62c
בשיחה איתה לנה עידכנה אותי שייתכן ואצטרך לשלם שחרור פרטני, בהתאם להחלטת המסווג (של UPS? או של מכס).
אמרתי שאיני מעוניים בשום "שירות" נוסף בתשלום של UPS
סיכמנו שהיא תעדכן אותי ותיצו ראיתי קשר עם קבלת השמלוח בארץ.
יותר מאוחר היום קיבלתי מ UPS הודעות אוטומטיות (מסרון SMS):
הודעה ראשונה:
"לקוח/ה יקר/ה, מצורפת בקשה לאישור תשלום עבור משלוח 1Z74........1566 מ- SOOK HYUN JO.
לצפייה בפרטים ואישור "
בקישור היה תקציר פרטי המשלוח וחישוב עלויות שחרור ע''ס 193ש''ח עבור :מע''מ, אגרת ביטחון ומס קניה .
צילום - http://bit.ly/3ileIzr
זה היה נראה לי בסדר גמור וקיוותי שהסיפור נגמר.
טעות!!
הודעה שניה:
"איזה כיף! יש לנו משלוח בשבילך :-)
משלוח מספר 1Z74......1566, נשלח מ- SOOK HYUN JO
לידיעתך, מסירת המשלוח כרוכה בתשלום בסך 651 ש"ח.
להסדרת התשלום, תאום אפשרות המסירה הנוחה לך, יש להכנס לקישור-
צילום - http://bit.ly/3ipeEPk
בכל זאת הדביקו לי את אגרת השקר שלהם!!
שאלה:
האם הם יכולים להקפיץ ככה את הסכום?
האם יש מה לעשות עם זה מהצד שלי?
- לערער?
- לפנות ל UPS גלובאלי בתלונה?
- לסרב לקבל את החבילה?
חסרים המון פרטים יל המשלוח שלך.
בתור התחלה:
מה הבאת?
על מה הדרישת תשלום?
)תפרט כל סעיף מהדרישה)
בועז, אשריך על העזרה!
--- תכולת החבילה------
זוג קפיצים מקוריים לרקסטון.
------דרישת תשלום ---------
מתפצלת ל- 2:
1. מיסים והיטלים- מחשב, ביטחון, מע''מ ומס קניה - סה''כ 193ש''ח
2. עמילות מכס UPS - סכום 295 ש''ח שאחרי קצת "שוק" ירד ל -195 ש''ח (מצטט את המייל מUPS מטה)
------- מייל אחרון מ UPS -----------------------
"אני מבינה ומתנצלת בנושא העלויות , התיק כפי שאמרתי שוחרר אוטומטית לאחר קבלת האישור ובדיקתו מול המסווג.
צורת התשלום במשלוח זה הינה כי השולח משלם עבור הובלה בלבד והלקוח משלם על כל העלויות בארץ כולל תשלום מיסים ומע"מ וכולל עלויות שחרור המשלוח.
אני מעוניינת לעזור לך לשחרר את המשלוח , ולכן הוצעה הנחה בעמילות המכס על סך 195 ₪ במקום 295 ₪ . במידה ויסרב תשלום לא תשוחרר החבילה , אנא בבקשה עדכן אותי מה ברצונך לעשות.
"
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
בועז, ה - 195 שהיא דורשת שווה את ההתעסקות לדעתך עם שחרור עצמאי?
לדהערכתך אפשר לבטל את התשלום בכלל אם אתמקח איתם עוד?
תודה,
לא הבנתי אם הזמנת עם שילוח של גלובל שופינג או לא.
נשלח מהנייד
boaz avrahami
18-01-21, 14:21
מדובר בשוק של ממש.
שחרור עצמאי שלך, במיוחד בתקופת הקורונה, הוא משהו בין בלתי אפשרי (אני מנחש שאין קבלת קהל בלשכת המסחר בנתב"ג) לבין יעלה יותר או קרוב למחיר הזה.
אם מעניין אותך לבדוק תוכל להתקשר ללשכת המסחר ולבדוק שחרור עצמאי בעזרת תצהירים שלהם וסיווג מכס.
מצד שני - אם אני מדקדק במייל של הגברת, היא רושמת דבר והיפוכו.
מצד אחד היא רושמת שזה שוחרר ומצד שני שהיא מעוניינת לעזור לך לשחרר.
אני מאמין שהפעולה כבר בוצעה או מוכנה לביצוע.
אם בא לך תנסה עוד להתמקח. רק אתמול הסברתי בפרטי לאחד הגולשים שלגיטימי לשלם (נדמה לי שאצלו זה היה עם פדאיקס) אבל הוא החליט להתמקח איתם עד שהם ויתרו לו על הכול.
במקרה שלו המוצר היה ממש זול ואולי הם הבינו שהוא עלול לוותר עליו ואולי זה בזכות קישורי המיקוח שלו.
בשורה התחתונה עמדתי היא שעל השרות של עמילות המכס מגיע לחברות השילוח כסף. לדעתי סביב 100 שח זה הוגן. הם קצת מתחזרות לדעתי. מנגד, לצפות לשרות חינם גם לא לגיטימי.
בברכה
בועז
ארז - נראה שהוא רכש ישירות מאתר לחלפים באסיה ושלח באמצעות UPS בתצורת DDU (השחרור על המקבל)
בועז, אשריך על העזרה!
--- תכולת החבילה------
זוג קפיצים מקוריים לרקסטון.
------דרישת תשלום ---------
מתפצלת ל- 2:
1. מיסים והיטלים- מחשב, ביטחון, מע''מ ומס קניה - סה''כ 193ש''ח
2. עמילות מכס UPS - סכום 295 ש''ח שאחרי קצת "שוק" ירד ל -195 ש''ח (מצטט את המייל מUPS מטה)
------- מייל אחרון מ UPS -----------------------
"אני מבינה ומתנצלת בנושא העלויות , התיק כפי שאמרתי שוחרר אוטומטית לאחר קבלת האישור ובדיקתו מול המסווג.
צורת התשלום במשלוח זה הינה כי השולח משלם עבור הובלה בלבד והלקוח משלם על כל העלויות בארץ כולל תשלום מיסים ומע"מ וכולל עלויות שחרור המשלוח.
אני מעוניינת לעזור לך לשחרר את המשלוח , ולכן הוצעה הנחה בעמילות המכס על סך 195 ₪ במקום 295 ₪ . במידה ויסרב תשלום לא תשוחרר החבילה , אנא בבקשה עדכן אותי מה ברצונך לעשות.
"
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
בועז, ה - 195 שהיא דורשת שווה את ההתעסקות לדעתך עם שחרור עצמאי?
לדהערכתך אפשר לבטל את התשלום בכלל אם אתמקח איתם עוד?
תודה,
בועז תודה ממש!
לאחר סירוב תשלום וקבלת חבילה מידי השליח ועוד מיקוח הורדתי את הסכום אל מתחת ל 100ש''ח.
אתה צודק, שוק של ממש!
נ.ב. הזכיר לי התנהלות במדינות "בקשיש" למיניהן.
אהלן,
מעוניין להביא סעפת פליטה (יעני headers). לפי הטבלה של משרד התחבורה לא נדרש אישור. רק לדודי עמם.
קונה מהיצרן בארה"ב שלא מתעסק בשילוח בין לאומי.
מחפש המלצה למשלח. (משלח=חברה שתדאג לאיסוף, להובלה ולשחרור בארץ)
בעבר הרחוק הבאתי באמצעות BUY2USA שהפכו לUSHOPES. איך הם היום? מי יכול להמליץ לטובה או לרעה על משלח מארה"ב?
boaz avrahami
22-02-21, 13:05
יושופס כבר לא טובים כפי שהיו אבל ייתכן שהם יהיו טורקטיביים במחיר.
בעיקרון את עמילות המכס עושה להם געש שעושה לרוב החברות הקטנות/ לקוחות ריטייל. זה יתרון.
תבדוק היטב את העניין שמותר להביא סעפת.
הזיכרון שלי שונה אבל גם הזיכרון שלי לא מה שהיה
תבדוק היטב את העניין שמותר להביא סעפת.
הזיכרון שלי שונה אבל גם הזיכרון שלי לא מה שהיה
כן...
בדקתי שוב. לא כתוב שמותר. אין התיחסות לסעפת. מוזכרים רק דודי עמם וממירים קטליטים.
מה הזיכרון שלך?
הם בשירות של הגלובל שיפינג?
שילמת משלוח ומיסים לאיביי בעת ההזמנה?
אם כן הכול בעיה שלהם.
תנאי המשלוח שלהם כוללים מול ups תשלום כל העלויות על ידי השולי ( איביי).
בקיצור חכה לחבילה נטול דאגות.
רק מעדכן שהגיע נטול דאגות
מיסים כלולים בתשלום
הד
boaz avrahami
22-02-21, 13:31
גלובל שיפינג זה סרט שונה.אם הד התכוונת לכך.
יואב, אשתדל לזכור בערב לבדוק את הנושא.
נדמה לי שעבור אחד החברים התעסקתי בזה עבור פטרול אבל ייתכן ושם זה היה משומש.
אחזיר לך בהמשך תשובה
boaz avrahami
23-02-21, 01:28
יואב,
עברתי על הרשימה.
נראה שבשלב מסויים הדרישה השתנתה מסעפת פליטה לעמעמי פליטה ולפיכך לא אמור להיות ספק בכלל שזה מותר.
בהצלחה
לי דווקה יש נסיון טוב עם יושופס
Sent from my SM-A715F using Tapatalk
לי דווקה יש נסיון טוב עם יושופס
Sent from my SM-A715F using Tapatalk
טוב לשמוע.
ממתי?
מה הבאתה איתם?
ממה אתה מרוצה? זמן משלוח? מחיר?
השוואת לחברות אחרות?
אהלן,
מעוניין להביא סעפת פליטה (יעני headers). לפי הטבלה של משרד התחבורה לא נדרש אישור. רק לדודי עמם.
קונה מהיצרן בארה"ב שלא מתעסק בשילוח בין לאומי.
מחפש המלצה למשלח. (משלח=חברה שתדאג לאיסוף, להובלה ולשחרור בארץ)
בעבר הרחוק הבאתי באמצעות BUY2USA שהפכו לUSHOPES. איך הם היום? מי יכול להמליץ לטובה או לרעה על משלח מארה"ב?אם זה מארה"ב ויש באמזון - גם אם טיפה יותר יקר - זו הדרך הבטוחה ונקיה מכאבי ראש ביותר מנסיוני.
כל השאר - גם אם מתחייבים ל'עד הדלת' לפעמים זה לא בדיוק.
אסף.
אם זה מארה"ב ויש באמזון - גם אם טיפה יותר יקר - זו הדרך הבטוחה ונקיה מכאבי ראש ביותר מנסיוני.
כל השאר - גם אם מתחייבים ל'עד הדלת' לפעמים זה לא בדיוק.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk,
רק לחבר את זה לדיון אחר שהיה פה, שקונים באמזון, לשים לב מי המוכר, האם זה אמזון, ע"י אמזון, צד שלישי.
התנאים והצגת המחיר לא זהים.
טוב לשמוע.
ממתי?
מה הבאתה איתם?
ממה אתה מרוצה? זמן משלוח? מחיר?
השוואת לחברות אחרות?
הבאתי איתם חלקים לרכב שנקנו באיבי ונשלחו לכתובת בארה"ב
חלקים כבדים נשלחו במשלוח ימי.
תמיד החלק הגיע עד הדלת ללא תשלומים נוספים.
הבעיה בסוג כזה של משלוח היא שאם יש בעיה והחנות שולחת לך חלק לארה"ב אתה תריך לשלם עוד הפעם משלוח וגם מיסים. היו לי 2 מקרים כאלו, מאז אני מעדיף לשלם קצת יותר ולהזמין באמזון או בגלובל שיפמנט של איבי.
הזמנתי משאבת דלק לרכב לפני 4 חודשים, היא שכבה במיגירה כ 3 חודשים, שהרכבתי אותה היא שבקה חיים לאחר 15 דקות נסיעה. התלוננתי באמזון וביום שלישי האחרון הגיע משאבה חדשה חינם עד הבית, הגיע תוך שבוע מהתלונה
boaz avrahami
25-02-21, 18:21
מספר דגשים במידה ומזמינים דרך יושופס או שווה ערך.
1. לדאוג במידת האפשר לאריזה בנפק הקטן ביותר שניתן.
2. שווי החבילה לצורך מיסים בישראל כולל גם את מחיר המשלוח בארהב עד יושופס.
למשל- החלק שווה 70 דולר והמשלוח הפנימי בארהב עולה עוד 10 דולר-
השווי של החבילה מארהב לישראל שווה כבר 80 דולר לצרכי מיסים.
סיפור קצר.
הזמנתי חלק דרך summit racing .שילמתי תוספת עבור שילוח ddp עד הדלת.
ואז גיליתי שהמשלוח נשלח דרך ems משמע דואר היקר שלנו.נו טוב נתתי להם צאנס כאילו שהייתה לי ברירה.
המשלוח הגיע מארהב לאנגליה.ושם שכב כחודש באחסנה כי...ems לא שלחו במטוסי מטען במהלך הסגר בנתבג.
אחרי חודש המשלוח נחת בארץ עבר מכס ומשרד תחבורה(הם זריזים -כל הכבוד להם) ואז קיבלתי חשבון מיסים לשלם..וזה 600 ש"ח מיסים ולא משהו שאפשר לוותר עליו.
אבל רגע,שלחתי עם ddp-הכל כלול...באינבוייס כתוב term of sale ddp שחור על גבי לבן.
אנחנו לא יודעים מה זה ddp."לא מקבלים מיסים ששולמו בחו"ל נקודה" אמרו לי בדואר נציגים חסרי סבלנות..לא מעניין אותנו,תשלם מכס נקודה.
מה עושים שאלתי אותם..אמרו לי תגיש ערעור במכס
דיברתי עם המכס אחרי הגשת ערעור..ענתה לי גברת נחמדה מאוד שפרט לאמזון אין לדואר ישראל הסכם ddp ואין מנגנון העברת כספים למכס.
למרות שדואר ישראל הוא חבר בלשכת המסחר הבינלאומית והוא חתום על סטנדרטיים מינימליים בפועל זה חובבות..רק מי שסגר איתם באופן אישי מקבל את השירות.כל השאר נאדא
בקיצור שילמתי והמוכר החזיר לי כסף וכל הסגה נמרחה על גבי חודשיים...בחודשיים אפשר היה לטוס ולהביא את החלק מארהב.
בקיצור עוד נסיון כושל לשלוח משהו דרכם ושיעבור באופן חלק.
דואר ישראל מצליחים לעבד גם משלוחים מאמזון. יש לי כרגע 2 פניות פתוחות. היה טוב לפני שאמזון התחילו לעבוד איתם.
boaz avrahami
14-03-21, 12:39
סיפור קצר.
הזמנתי חלק דרך summit racing .שילמתי תוספת עבור שילוח ddp עד הדלת.
ואז גיליתי שהמשלוח נשלח דרך ems משמע דואר היקר שלנו.נו טוב נתתי להם צאנס כאילו שהייתה לי ברירה.
המשלוח הגיע מארהב לאנגליה.ושם שכב כחודש באחסנה כי...ems לא שלחו במטוסי מטען במהלך הסגר בנתבג.
אחרי חודש המשלוח נחת בארץ עבר מכס ומשרד תחבורה(הם זריזים -כל הכבוד להם) ואז קיבלתי חשבון מיסים לשלם..וזה 600 ש"ח מיסים ולא משהו שאפשר לוותר עליו.
אבל רגע,שלחתי עם ddp-הכל כלול...באינבוייס כתוב term of sale ddp שחור על גבי לבן.
אנחנו לא יודעים מה זה ddp."לא מקבלים מיסים ששולמו בחו"ל נקודה" אמרו לי בדואר נציגים חסרי סבלנות..לא מעניין אותנו,תשלם מכס נקודה.
מה עושים שאלתי אותם..אמרו לי תגיש ערעור במכס
דיברתי עם המכס אחרי הגשת ערעור..ענתה לי גברת נחמדה מאוד שפרט לאמזון אין לדואר ישראל הסכם ddp ואין מנגנון העברת כספים למכס.
למרות שדואר ישראל הוא חבר בלשכת המסחר הבינלאומית והוא חתום על סטנדרטיים מינימליים בפועל זה חובבות..רק מי שסגר איתם באופן אישי מקבל את השירות.כל השאר נאדא
בקיצור שילמתי והמוכר החזיר לי כסף וכל הסגה נמרחה על גבי חודשיים...בחודשיים אפשר היה לטוס ולהביא את החלק מארהב.
בקיצור עוד נסיון כושל לשלוח משהו דרכם ושיעבור באופן חלק.
מה אתה בכלל מתעסק עם הדואר?
עד שהחבילה לא אצלך הבעלים שלה הוא השולח.
פנה לסאמיט שישברו את הראש או שיזכו אותך
boaz avrahami
14-03-21, 12:42
דואר ישראל מצליחים לעבד גם משלוחים מאמזון. יש לי כרגע 2 פניות פתוחות. היה טוב לפני שאמזון התחילו לעבוד איתם.
זה מעניין.
באיזה שלב של המשלוח זה אבד?
לי קרה שהם דיווחו שנמסר בעוד שבפועל זה לא נמסר או שנמסר בכתובת אחרת אבל אלי זה לא הגיע.
קיבלתי זיכוי מאמזון.
הדואר איטיים מהשאר אבל והם קצת משתפרים בחודש האחרון. שתף בבקשה בכל התמונה.
הזמנתי 2 חבילות מ summit racing באותו יום
אחת היתה תחת הרף של 75 דולר , הגיעה דרך הדואר בלי שום בעיה בזמן קצר, והתוכן היה רפידות בלם ...
השנייה היתה מעט מעל רף 75 דולר, הגיעה דרך ups יום יומיים אחרי. וכמובן לוותה במס קנייה ומס ייבוא ועמלות שכמעט והכפילו את העלות שלה , אבל היה צפוי
אין תלונות לדואר
הד
זה מעניין.
באיזה שלב של המשלוח זה אבד?
לי קרה שהם דיווחו שנמסר בעוד שבפועל זה לא נמסר או שנמסר בכתובת אחרת אבל אלי זה לא הגיע.
קיבלתי זיכוי מאמזון.
חבילה אחד הגיע לת"א ויצאה לחלוקה לפני 11 יומים. שניה לפני 5 ימים. שתיהן מאמזון. בדרך כלל "יצאה לחלוקה" זה באותו יום או מקסימום למחרת הגיע לכתובת.
boaz avrahami
14-03-21, 13:15
חבילה אחד הגיע לת"א ויצאה לחלוקה לפני 11 יומים. שניה לפני 5 ימים. שתיהן מאמזון. בדרך כלל "יצאה לחלוקה" זה באותו יום או מקסימום למחרת הגיע לכתובת.
תבדוק מול הסניף של דואר שליחים באזורך.
כפי שחשבתי מדובר בתקלה של המייל האחרון- השליחים.
הם כמובן יספרו שזה נמסר...
מה אתה בכלל מתעסק עם הדואר?
עד שהחבילה לא אצלך הבעלים שלה הוא השולח.
פנה לסאמיט שישברו את הראש או שיזכו אותך
אני מתעסק כי סאמיט והחברת שילוח שלהם לא עשו שום דבר כדי לשחרר את החבילה.יותר נכון אמרו שניסו אבל שום דבר לא זז במשך שבועיים החבילה נחתה בארץ.
מבחינתם הם ניסו לפנות לדואר והדואר לא ענו להם.אם הייתי רוצה לקבל החזר ולא את החבילה הייתי פשוט יושב ומחכה שהדואר ישלח חזרה את המשלוח.אבל אני רציתי את המשלוח לפני שיכנס עוד סגר או משהו כזה במיוחד שזה פגוש ברזל של rhino שקשה למצוא ברשת ואין כמעט מלאי ממנו בשום מקום וסאמיט הם היחידים כמעט שמשווקים אותו
בסופו של דבר המשלוח שוחרר וקיבלתי החזר 600 שקל מסאמיט על מיסים ששילמתי לדואר..
יותר מזה במחסן של דואר שליחים העובד שלהם אמר לי שהם מצאו את החבילה במחסן רק בגלל שהגשתי ערעור על מיסים ןהם שמו את זה בצד.מקצועי משו
אבל.החבילה הגיע שלמה.שום דבר לא נפל ולא התעקם..כאילו קניתי את זה בארץ..על זה אין תלונות
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.