PDA

צפייה בגרסה מלאה : אזהרה בנושא ונטילים בגלגלים !!!! כללי לכל רכב

טל חסיד
28-07-12, 23:43
היום בעת בדיקת לחץ אויר רגילה בגלגלים גיליתי כי כל ארבעת הונטילים סדוקים מאד ועומדים להתפרק בכל רגע נתון. (מחר יוחלפו)
הונטילים הנ"ל הוחלפו לפני שנתים אם החלפת הצמיגים ככל הניראה מה שנימכר ומורכב היום בפנצריות זה זבל סיני או משהו לא איכותי שאין לנו יכולות לבחון את איכותו לפני ההתקנה.

ממליץ לכולם לבדוק את הונטילים בכל רכב לא רק ברכבי השטח שלנו ע"י הזזה שלהם קצת לצדדים, אם יש סדק הוא מיד התגלה בדרך כלל בבסיס הונטיל אם סדוק אפילו טיפה מיד להחליף.
לדעתי לא פחות חשוב מבדיקת צמיגים רגילה.

טל

בוזי
29-07-12, 00:29
מעניין.
לפני יומיים, קראה לי בת זוגי לבדוק מדוע ירד כל האויר בבת אחת, מהצמיג ברכבה הפרטי.
בדקתי ומצאתי שאכן הונטיל היה שבור.
מדובר בצמיג שעוד לא בן שנה.
ימים קשים עוברים על עם ישראל (תשעת הימים אולי? נאכס...)

tzagi
29-07-12, 04:08
"חדשות" ישנות
הונטילים מגומי תמיד היו מיועדים לפורענות, ולא רק ברכבי שטח.
לכן מזמן המציאו משהו יותר טוב
http://www.ebay.com/itm/CHROME-TUBELESS-TIRE-WHEEL-VALVE-STEM-5-PACK-FOR-HARLEY-/220798937176?pt=Motorcycles_Parts_Access ories&hash=item3368a46858&vxp=mtr

עלות מינימלית וטובים לכול החיים.
השקעה לא רעה בכלל וחוסך המון בלגן כמו להתקע באמצע המדבר באריזונה ולחכות כמעט 12 שעות שחנות הרכב ה"מקומית" תפתח ויהיה ניתן להחליף ונטיל שהחליט להסדק ולנזול..

BackDoorMan
30-07-12, 13:19
זה להרלי.

oren13
30-07-12, 13:55
"חדשות" ישנות
http://www.ebay.com/itm/CHROME-TUBELESS-TIRE-WHEEL-VALVE-STEM-5-PACK-FOR-HARLEY-/220798937176?pt=Motorcycles_Parts_Access ories&hash=item3368a46858&vxp=mtr

השקעה לא רעה בכלל וחוסך המון בלגן כמו להתקע באמצע המדבר באריזונה ולחכות כמעט 12 שעות שחנות הרכב ה"מקומית" תפתח ויהיה ניתן להחליף ונטיל שהחליט להסדק ולנזול..

בצמיגים ממוגני ירי יש שמוש בוונטיל מסוג זה
יש לי על הרכב כאלו כבר שנה ללא בעיות

sos4u
30-07-12, 14:09
שימו לב שיש ארוכים וקצרים לטעמי - מתאים לנו יותר הקצרים, פחות פגיעים בשטח

BackDoorMan
30-07-12, 14:56
"חדשות" ישנות

http://i.ebayimg.com/t/CHROME-TUBELESS-TIRE-WHEEL-VALVE-STEM-5-PACK-HARLEY-/00/$(KGrHqEOKjcE31vVndmnBN9mNLHHGg~~0_12.JP G

אני מבולבל, גם בוונטילים שהמלצת עליהם נעשה שימוש בגומי.
ללא גומי אין אטימה, גם בהם הגומי יתבלה ויסדק עם הזמן, זה טבעו של גומי.

הוונטילים הפשוטים לא עשויים מגומי אלא שיש ציפוי גומי על גבי הגוף ממתכת (פליז ?).
מה שכן, יתכן שטבעות האטימה באלו יותר איכותיות מבפשוטים.

tzagi
30-07-12, 16:53
שימי,
לך לפנצ'ריה הקרובה ובקש ונטיל ישן, תחתוך אותו לאורך ותבין...שזה לא מה שאתה חושב, צינורית הפליז נמצאת בחלק העליון ומשמשת להברגה של השרדר, החלק שנכנס לחור בגלגל זה גומי.
בונטילים מתכת הגומי משמש לאטימה בלבד ואם יש שם בלאי זה זניח, תמיד אפשר להדק אותו, לעולם לא ראיתי אחד שדרש החלפה מגורמים טבעיים.

אה,
זה מוצר אוניברסלי, קונים לפי קוטר החור ועובי הגלגל, ואין הרבה וריאציות, אלה שצירפתי מתאימים ל95% מחישוקי פלדה בעולם.

dice2
30-07-12, 20:05
BackDoorMan ההבדל הוא במהירות ירידת הלחץ. בוונטיל רגיל הוא עלול להקרע והאוויר ירד מהר מאוד עוד לפני שתספיק להגיב ולבלום (קרה לי בבובקט)
לענייות דעתי המוצר טוב. כל הכלים הכבדים, משאיות צמ"ה וכ"ו משתמשים במשהו זהה בעיקרון העבודה

בועז

BackDoorMan
30-07-12, 20:28
טוב, הבנתי.
אני לא זוכר שקרה לי אי פעם במכונית כביש מקרה כזה, אבל אולי אזמין סט כזה כשאשתכנע שהגלגלים אצלי לא ב 5% האחרים.

tzagi
30-07-12, 21:37
קרה לי (בכביש) באמצע שומקום באריזונה, כ200 מייל מסויליזציה...היה סיפור למצוא אחד באיזה "חנות חלקי רכב" בשמורה של אינדיאנים. מאז יש לי כמה זרוקים בתא כפפות, ליתר ביטחון.

פלג_
30-07-12, 21:48
שלום

בוקר אחד יצאתי עם הרכב ואני רואה שברכב השני חסר איור, אפילו מאוד קרוב לפנצר.
נגעתי בוונטיל ביד ואז הבנתי שברגע שרק נוגעים בוונטיל כבר יוצא אוויר.

הלכתי לפנצריה הקרובה להחליף את כולם.

בכל פנצריה שמכבדת את עצמה מחליפים את כל הוונטילים ברגע שמחליפים צמיגים.

אגב השבוע הרכבתי סט צמיגים ללאנד קרוזר של אבא שלי, שנת 2005, ושם הוונטילים כבר ממתכת, דומה מאוד לתמונה שצורפה פה רק שניראה קצת יותר מסיבי.

פלג_

-->