PDA

צפייה בגרסה מלאה : יציקת בטון - מלט(1)חול(2)חצץ(3) ?!

kd2
09-07-12, 20:42
1. כל פעם שאני מכין בטון מישהו מנפיץ לי תאורייה אחרת, אז בואו נסגור את זה אחת ולתמיד...
בטון בערבוב ידני, יסודות לפרגולה ולמתקן מתח/מקבילים, מה היחס המומלץ?

ואם כבר,
2. כמה עמוק צריך לחפור את היסודות בשביל לתקוע עמודי טלפון (לשעבר) שעתידים להפוך לפרגולה ?
(כבר חפרתי "רק" 60X60 ס"מ ואני מחפש צידוקים למעשים שלי)

*אופציית החיפוש לא עזרה

תודה רבה.

yes1952
09-07-12, 22:55
קידו
60 ס"מ זה נחמד באם זה רבע מהגובה-דהיינו 60 כפול 4 240 נותן גובה של 180

240 זה גובה עמוד הטלפון אחרי ניסור

מלט
קצת הפוך הסדר
1 מלט
3 חול 2 חצץ
באםפ תרצה יותר יציבות תוסיף עוד קשיחות מלט

על תשכח להוסיף בי ג'י בונד

את קצוות העמוד שנכנס לחור תמרח בשמן מנועים שרוף-יחזיק לך שנים על גבי שנים בלי להיפגע ממים ומזיקים
בהצלחה
יוסי

itayhi
09-07-12, 23:26
אני מסכים עם הסדר הראשוני שלך. 1 מלט על 2 חול על 3 חצץ.
אם צריך קצת להסמיך אחרי הוספת מים אז מוסיפים חול. כל פעם קצת.

מתקן מתח/מקבילים מעמודי ברזל? את העמודים הניצבים הייתי תוקע קודם באדמה עם הלמניה. כמה שנכנס (מטר זאת לא מילה גסה...) ורק
אז מבטן קצת מסביבי

60 ס"מ נשמע לי כמו אובר קיל רציני מאוד.

בהצלחה

איתי

kd2
10-07-12, 02:59
ובעוד שאני מעריך את שני המגיבים ושתי הדעות, הרי לכם בדיוק מה שאני מדבר עליו.

למיטב הבנתי יוסי רוצה שאני אחפור, בהנחה ויש לי עמוד של 3 מטר אחרי ניסור, 75 ס"מ באדמה (ויש לזכור שהקוטר הוא 60) ואבטן ביחס של 1/3/2.
ואיתי לעומת זאת - אומר לי (ואני, והגב שלי נוטים לחבור לדעה זו) שאולי 60 זה אפילו אובר-קיל, כי זה מילא פרגולה בגובה סופי של 2.50 עם תמיכות מרובות לקיר, ושכדאי שאבטן ביחס ה1/2/3 הקלאסי.

עכשיו, ברור לי שזה כנראה יעבוד בסדר כך או כך, אבל מאיפה הבאתם את היחסים בין יסוד / גובה העמוד ואת היחסים ליצירת בטון טוב ?
(שוב...סתם מסקרנות...ג'יפולוג אחרי הכל = לייקום כנראה שזה לא ממש משנה, אבל אנחנו רוצים לדעת ! )

נמרוד
10-07-12, 09:22
אל תבוא בטענות למי שעונה לך, אלא לעצמך.

לגבי השאלה על היחס אני מקווה שברור לך שזה לא משנה אם יש קצת יותר חצץ או קצת יותר חול. מה שחשוב זה המלט ביחס של 1/6 בערך. במילא אתה אחר כך מוסיף כל מיני אבנים ובלטות לתוך החור שחפרת באדמה.

לגבי השאלה העיקרית, כל אחד הבין משהו אחר מהשאלה המעורפלת שלך... יוסי נתן כלל אצבע עבור עמוד חופשי, איתי התייחס למתקן מקבילים, בתגובה האחרונה שלך אתה מוסיף מידע שהפרגולה מקובעת גם לקיר...

בגלל זה מהנדסים - במקרה זה קונסטרוקטורים - לא מדברים במילים, אלא בציורים! תאמין לי, תשרטט שני מבטים של המבנה שאתה מדמיין, בקנה מידה, על נייר משבצות, עם עפרון עקום, ואינטואיטיבית יצא לך גודל נכון של הבור.

yes1952
10-07-12, 11:27
נמרוד אהבתי את התשובה שלך
קידו
הידע?בעברי קבלן אינסטלציה מוסמך למבנים ציבוריים עד 10 קומות
איש פרוייקטים באגף הביצוע בחברת חשמל(בגדי עבודה כחולים לא עניבה וחליפה)
ועוד קצת מפה ומשם ולא כאן המקום לפרט(נאמן בטיחות-ממונה בטיחות ככה בקטנה)ועבר עשיר בחקירת תאונות שונות ומשונות
את שכתבתי כתבתי לתת לך כיוון כללי כפי שהבנתי ממה שכתבת
אשמח מכל הלב לשבת איתך ולעזור לך לתכנן לייעץ וסתם לבזבז לך כוס קפה
יוסי

moshik999
10-07-12, 11:31
אם אתה רוצה לשדרג את החוזק של הבטון
תשים כלוב ברזל. (בטון בלי ברזל לא שווה הרבה)
אבל יש כמה דברים שצריך לקחת בחשבון
להרכב האדמה יש משמעות גדולה כי אם זה אדמה חולית או אדמה ללא סלעים שעובדת
יש סכנת שקיעה של העמוד ולכן דווקא במקרה הזה העומק פחות חשווב והרוחב יותר חשוב (כמו נעלי שלג)
אם זה אדמה סלעית ויציבה אז סכנת השקיעה נמוכה ולכן אפשר להסתפק בפחות רוחב.
בגדול באדמה עובדת ללא סלעים 60X60X60 יכול להספיק
בכל מקרה בניית פרגולה על אדמה מחייבת חישוב של עומסים והרכב קרקע ע"י בעל מקצוע.
סכנת השקיעה זה משהו שצריך לקחת בחשבון.

kd2
10-07-12, 12:53
נמרוד,
למי באתי בטענות ? אנחנו מנהלים סתם דיון להעשרה (ויש פה באמת אחלה טיפים מעבר לשאלה המקורית) ואני רק הצבעתי על הסיבה שלשמה פתחתי אותו, הרבה דעות בכיוונים שונים.
ובנוסף ציינתי די בבירור שאני מודע לזה שזה לא כ-ז-ה משנה.

על יחס של בטון שאלתי באופן כללי.
וחשבתי שזה די ברור שעמוד של פרגולה נתמך דרך גג המבנה בקיר, כי פרגולה שלא מתחברת לקיר זה הרבה יותר נדיר.

בכל אופן מדובר על פרגולה של 5.5*5*2.5, הגג יהיה שלד עץ קל יותר מה-"ח" של עמודי הטלפון (אני מאמין קורות 15*5, או 20*5)
האדמה היא אדמה של צפון הנגב + כל הזבל שהקבלן בטח קבר בגינה.
קבלן אינסטלציה? סבבה. ברזלים רעיון טוב, "נעלי שלג" קיבלתי, שמן מנועים ....למה לא ניילון?, ביג'יבונד.....מה באמת הוא עושה?...

תודה לכולם.
יוסי אם תהיה באזור שער הנגב - שדרות, אתה בהחלט מוזמן !

גלדיאטור
10-07-12, 20:37
1 מלט
3 חול
2 חצץ
ביגיבונד לפי הטעם

מניסיון עם שתילת עמודים לגדרות פרוייקטים. ועוד פעולות בטון קטנות יותר
כל חנות וכל בעל מקצוע יגיד לך אחרת. זה לא מדע פה

hitoy
10-07-12, 22:04
קבל עצה ממשוגע שיצק לאחרונה 30 בסיסים לדק. (כמובן אם זה אפשרי באזור שלך).
קודם כל חפרתי את כל הבורות והכנתי ברזלים. שלב שני היה להעמיס בסטיישן 5 דליים ריקים של 20L (טייח וכו,,) ולנסוע לאתרי בניה.
בסוף כל יציקה נשאר בסל של המשאבה כמעת קוב של בטון איכותי שהם זורקים, וזה מה שאתה צריך.
לי לקח חמישה ימים של איסוף ה"זבל" (אחרי שעות העבודה שלי) כדי למלה את כל ה30 יציקות.
בגדול, זה הרבה יותר קל מאשר להביא ולהכין את הבטון לבד.
לגבי ההנדסה, אין פה עניין של משקל מוקפץ. לך על הOVER KIL.

yes1952
10-07-12, 22:15
קידו(יותר נחמד לי ככה זה פשוט נגזר מה kd 2)
למה שמן?ניילון עם הזמן מתפרק ומתייבש-שמן נספק וטיפה מים והוא מיד נכנס לעמדת קרב דהיינו דוחה את המים ושמן שרוף?פשוט זול -לא עולה כסף-ועושה את עבודתו בערך מאתיים שנה עד שיתפרק העץ אם בכלל-בעבר הרחוק היו מורחים את ספינות העץ בשמן ליוויתנים וזפת-לא מעט סירטיח טבע של אוניות טרופות מראות את ההבדלים בין ספינה טרופה שטיפלו בה בשמן ליוייתנים ובין אילו שלא-
בי ג'י בונד--שרף כימיקלי-דהיינו סוג של דסק נוזלי שבמגע עם המלט והמים משנה את תכונותיו-גורם לייבוש מהיר יותר של הבטון ולצפיפות רבה יותר על מנת שהבטון לא יספוג יותר מידי מים-שהם מטבעם אחד מכוחות הטבע ההרסניים ביותר-בקיצור כל קבלן המכבד את עצמו מוסיף את התוסף היקר למדי ליציקות שלו-לדוגמא--אני בזמנו שהייתי מתקין חיבורי צנרת לברכות הבטון לא העזתי לחסוך בחומר-כמובן שיש יחס לכמות הביג'י בונד וכמות המלט-
אל תתעצל וכשתרצה-תגיד מה הכמות ואומר לך כמה חומר אתה צריך-לפי הבנתי את הפרוייקט שלך יש לי עדיין שני ליטר בבית-למה?מפני שאני כרגע מתקן קצת את המיקלט המשותף שלא נגעו בו איזה 30 שנה-וכן נראה לי שאיזה יום אבוא גם לקפה
יוסי

ירון גל
10-07-12, 22:46
עוד קצת נתונים והסבר
צמנט + חול = בטון
חצץ הוא רק חומר בשביל לחסוף בעלויות
יחס צמנט חול הוא בערך 30% צמנט (מעבר לזה אתה סתם שופך כסף ולא מקבל תמורה)
חצץ מוסיפים לאחר עירבוב הבטון ואפשר ביחס של אחד לאחד לתערובות במיוחד ליסודות
ביג' בונד = דבק, משתמשים בוא לצורך חיזוק הבטון חשוב בעיקר באלמנטים קטנים או שנושאים משקל, חשטב להקפיד על היחס הנכון כי אחרת אתה מבזבז כסף
רק חשוב לזכור שהבגי בונד הם גם נוזל וגם אחד מהתכונות שלו הם לגרום לבטון להיות פלסטי אז יש להוסיף אותו על בטון קצת יבש ומקסימום מוסיף עוד קצת מים לאחר מכן
ומבחינת היסוד חשוב מאוד לדעת איזה קרקע זאת בשביל פיתרון נכון

yes1952
10-07-12, 22:50
ירון כל הכבוד באמת כך הייתי צריך לכתוב כדי שאהיה יותר מובן
תודה איש
יוסי

moshik999
10-07-12, 23:32
במקרה הזה ביגיבונד הוא מיותר ולא ייתן שום דבר
הדבק נועד בעיקר לעבודות חיפוי טיט או טיח או לעובודות ריצוף או כחומר מקשר בין חומר ישן לחומר חדש

אם אתה מתכנן רצפת עץ מתחת לפרגולה או כל רצפה אחרת
קורות קשר (לוחות עץ)בתחתית העמודים ובינהם יכולים לחסוך לך משמעותית ביסודות שתצטרך.

yes1952
10-07-12, 23:47
מושיק
ביג'יבונד או דומיו לעולם לא מיותר הוא בפרוש מייקר כל עבודת בטונים
לידיעתך
בהיסטוריית הבניה כאשר בנו חומות מאבנים וטיט נהגו לערבב שרף עצים על מנת לחזק את ההדבקה
אבל מה אני כבר יודע?
יוסי

kd2
10-07-12, 23:52
ירון,
כלומר אם אני מבין נכון 30% מהבטון (צמנט+חול) צריך להיות צמנט, והשאר(70%) חול,
כשהחצץ הוא בגדול סוג של "פילר", שאפשר להוסיף אותו ביחס של 1/1 למה שיצא לי מהצמנט+חול.
עם הביגיבונד אני פשוט אצטרך להתנסות ולראות...

יוסי, תקרא באיזה שם שבא לך....את המקורי אני מאמין שאתה גם יודע. תודה על התגובות המעשירות.

כל השאר, תודה רבה, בהחלט השכלתי.

תומר ב
11-07-12, 00:19
kd2 שלום
מה שקובע את חוזק הבטון הוא יחס מים-צמנט .
אם תרצה אסביר בקצרה.
אם תרצה יחסי תערובת בהתאם לחוזק תקבל.
מבחינת איכות הבטון וקלות העבודה השיטה של יואב (hitoy) הכי ממולצת, רק צריך טיימינג טוב.
בהצלחה

Ariksk
11-07-12, 05:23
חפירה של מטר וחצי ע״י קידוח ( ניתן להשכיר מקדח ידני) בתוכה מעמידים את העמוד וואלה הכל הסדר
כל צמודי החשמל מהעץ המפוזרים בכל הארץ עומדים ככה ללא בטון. רק לא לשכוח למרוח שמן שרוף על העמוד בחלק הקבור באדמה. אם תסתכל על עמודים משומשים שעומדים למכירה לא תראה עליהם סימני בטון והם עמדו לפחות 20 שנה. מה גם ששניים או שלושה דליים של בטון לא יחזיקו כלום יש לעמוד בגלל הגובה מנוף מטורף וגם אם תבטן כל זמן שלא עשית קישור דהיינו פלטה על כל המשטח או חגורה מקשרת מבטון מזויין דהיינו עם ברזל לא יתן לך כלום. הדברים נכתבו מניסיון

tzagi
11-07-12, 06:25
קצת תיקונים,
חוזק הבטון נובע לא רק מהיחס למים אלא גם ליחס וחוזק האגריגט (החצץ)
האגריגט הוא לא לחסוך עלויות-הוא חומר חיוני לחוזק היציקה.
24 אינץ' עומק או 60 סמ בערך- מקובל לחלוטין

moshik999
11-07-12, 09:27
מושיק
ביג'יבונד או דומיו לעולם לא מיותר הוא בפרוש מייקר כל עבודת בטונים
לידיעתך
בהיסטוריית הבניה כאשר בנו חומות מאבנים וטיט נהגו לערבב שרף עצים על מנת לחזק את ההדבקה
אבל מה אני כבר יודע?
יוסי

מדובר פה ביציקת בטון לעמוד לא במריחת טיח או טיט אן בהדבקת ריצוף או במריחה של בטון טיט חדש על טיט קיים
לתכונות האלסטיות והדבקות של הביגיבונד יש משמעות במקרים הנ"ל בלבד.
כשמורחים טיט על קיר לבטון יש נטיה להסדק ולהפרד מהקיר הדבק שיש לו גם תכונות אלסטיות משפר משמעותית
את החיבור של הטיט לקיר.

אם אתה יכול לפרט במה הביגיבונד משפר את החוזק ביציקת עמוד אני אשמח לדעת.

kd2
13-07-12, 18:30
המקדח שניתן להשכיר הוא ידני לגמרי ? אני מניח שיש איזה מנגנון מינוף עצבני לדבר כזה אם הוא אכן ידני.

שני לקחים:

1. אם אתם לא לחוצים על הבור, תכננו מראש ותחפרו אחרי הרטבה יפה של הבור בכל פעם, קלי קלות וזה לא נושא שסתם כדאי לשבור את הראש עליו.
2. לא לבנות עם קבלן נבלה (ע"ע תמונה)

61783

אחרי קצת מחשבה אני נוטה להאמין שTZAGI צודק לגבי חשיבות החצץ, כלומר שבעצם הצמנט הוא סך הכל דבק להרבה חתיכות של חצץ ( אבל אני כמובן לא מבין בזה כלום).

moshik999
13-07-12, 20:50
המקדח שניתן להשכיר הוא ידני לגמרי ? אני מניח שיש איזה מנגנון מינוף עצבני לדבר כזה אם הוא אכן ידני.

שני לקחים:

1. אם אתם לא לחוצים על הבור, תכננו מראש ותחפרו אחרי הרטבה יפה של הבור בכל פעם, קלי קלות וזה לא נושא שסתם כדאי לשבור את הראש עליו.
2. לא לבנות עם קבלן נבלה (ע"ע תמונה)

61783

אחרי קצת מחשבה אני נוטה להאמין שTZAGI צודק לגבי חשיבות החצץ, כלומר שבעצם הצמנט הוא סך הכל דבק להרבה חתיכות של חצץ ( אבל אני כמובן לא מבין בזה כלום).

זה מקדח עם מנוע בנזין שבד"כ מחזיקים שני אנשים בידיות שלו.
יש גם כאלה שבנאדם אחד יכול לתפעל

http://toolmonger.com/2007/08/17/dealmonger-a-gasoline-auger-drill-for-180/

עידו לוריה
14-07-12, 13:19
ים גודל יסוד במבנה כמו פרגולה נגזר מחישוב של הגג בתור מפרש ( מרוח ) ומהחישוב מגיעים למשקל היסוד , לעומק היסוד והקוטר כמעט אין משמעות , ראה תוצאה של האסון בכותל לאחרונה שנבע מרוח +חוסר משקל ,למעט כאשר בונים על סלע ואז פשוט המשקל מספיק .
קונסטרוקטור ייתן לך את התשובה כל השאר ניחושים , למרות ש"בתחושה שלי" זה משפט שלא ניתן לוויכוח ;)

עידו

kd2
15-07-12, 00:05
תודה על התגובות.

אין ממש סיכום של הדעות השונות...

אבל הסיכום האישי שלי הוא שאם יש אפשרות לתכנן מראש את הבנייה, כדאי לעשות זאת,
משום שאם האדמה קשה (אצלנו נחשבת קשה...מסתבר) חפירה על פני יומיים, עם הרטבה מתמדת, (הרטבה ו2-3 שעות אחר כך חפירה) פשוט כל כך הרבה יותר קלה, שאין ממש בעיה לחפור לאיזה גודל ריאלי שרוצים, ואז לא אכפת לחפור אובר-קיל קטן ונגמר הסיפור.

ירון גל
15-07-12, 09:06
כלל אצבע לתורן לסוגיו הוא שליש באדמה
כלומר עם הוא גובה של 3 מטר מעל הקרקע אז הוא צריך להיות מטר מתחת לקרקע
אבל ברגע שאתה או מקבע לבניין או יש לך לפחות 3 רגלים זה כבר לא תורן אלה מבנה
ואז זה כמו רכב בשיפוע צד ברגע שהכוחות הצידים יהיו יותר גדולים מהכוחות האנכים הפרגולה תתהפך
ובקישור למה שאמרו קודם בעניין מה שקרה בכותל
חשוב מאוד להוסיף אלכנסוני רוח שמחזקים את המבנה באופן דרסטי (ואז לא היה נופלת הקורנסטורקציה)
ויחדד את דברי מלפני שבוע ביחס לחצץ
נכון לחצץ יש תפקיד חשוב בבטון אך כאשר אתה מערבב בטון בבית לעולם הבטון שתוכל להגיע אליו (לפי תקנים) הוא ב-15 ולכן אין חשיבות לחצץ
חוץ מנפח
ובמידה ויש לך יציקה של מעל 2 קו"ב משתלם להביא מיקסר

טלסקופ
21-07-12, 14:49
לא יודע אם זה לא מאוחר מדי, אבל במקום לחפור בורות בקוטר גדול יחסית לעמודי טלפון + בטון מסביב, אפשר לקבור ולבטן צינור ברזל בקוטר קטן יחסית שבראשו (בחלק שבולט מהאדמה) יש תושבת לעמוד הטלפון (אפשר מצינור בקוטר גדול עם חורי ברגים). לאורך הצינור הקבור בבטון, מומלץ לרתך "קוצים" מברזל בנין למניעת תנועה סיבובית בתוך הבטון.

שחר 9
21-07-12, 14:53
כתבו לך פה הרבה דברים נכונים אבל גם הרבה שטויות שמבובססות על טעויות מסורתיות של בעלי מקצוע ,
אני ינסה לעשות לך קצת סדר בענין הבטון.

כמות הצמנט היא הקובעת את חוזק הבטון באופן כללי מאחר והצמנט הוא הדבק של התערובת .
(למי שאין כוח כוח לקרוא את ההמשך אז הנה התשובה שבסוף הכמות בתנאי הכנה לא מדוייקים דהיינו ללא מדידה מדוייקת היא 500-600 ק"ג צמנט לקוב בטון ששוקל 2400 ק"ג.)

קצת רקע , בטון מיועד לעבוד בעומסי לחיצה כאשר אינו מזויין ומכאן שמרכיבי המילוי של התערובת יקבעו את חוזק הלחיצה,
בפשטות יותר חצץ מחול יתן תערובת יותר חזקה ,אבל רק חצץ יתן הרבה מרווחים בין האבנים ולכן רוצים חול שימלא את המרווחים וישיג לנו תערובת דחוסה יותר.

חצץ יותר רק או יותר קשה ישפיע על חוזק הלחיצה גם הוא (חצץ גיר או חצץ בזלתי ,או אפילו שבבי ברזל ) כל אלו הם חומרי מילוי שצריכים להגיע לדירוג נכון בגודל כך שיסתדרו טוב בינם לבין עצמם ותיווצר תערובת מדורגת ודחוסה.
המטרה בתכנון תערובת נכון הוא להגיע לצפיפות מקסימלים של חומרי המילוי כלומר - חצץ גדול שבמרווחים בינו יכנס חצץ קטן יותר ,ובמרווחים הקטנים יותר יכנס חול מחצבה גס ,ובמרווחים הקטנים יותר חול ים דק , ובמרווחים הקטנים ביותר יכנס המלט שהוא בסך הכל דבק .

באופן שציינתי לעיל ע"י דירוג נכון של האגרגטים אנו יוצרים שטחי פנים גדולים ככל האפשר להדבקות הצמנת ולקשירה בין כל האגרגטים לכדי יצירת גוש אחד של בטון.

הבטון ללא זיון יודע לעבוד רק בלחיצה אך במתיחה הוא חלש מאד ועל כן מוסיפים לו ברזל , הברזל לוקח על עצמו את חוזק המתיחה וכאשר הם קשורים יחד בתערובת קשוייה אחת אנו מקבלים את המענה הנדרש של עמידה בחוזק לחיצה ומתיחה.
הענין היפה בבטון מזויין הוא הקשר בין הברזל לבטון - מאחר ומקדמי ההתפשטות של שניהם קרובים מאד עד זהים הם חיים בשלום גם בתנאי מזג אויר קיצוניים .

מלט הוא חומר הידרובלי, דהיינו מתייבש או יש לומר נקשר, ע"י מגע עם מים ופעילות כימית שנקראת הידרציה, המים למעשה הם אשר גורמים לבטון להתקשות ולא כמו שנהוג לחשוב האויר, ועל כן ניתן לצקת בטון גם בתוך מים ע"י שימוש במוספים אשר מזרזים או מעקבים את התקשרותו.

הביג'יבונדים למינהים הם חומרים אשר מעכבים או מזרזים את פעולת ההתקשרות וע"י כך מאפשרים לבטון לפתח חוזק גבוה יותר , בטון שיתקשר לאט יותר יהיה חזק יותר מאחר והוא יצליח ללכוד לתוך המולקולות שלו יותר מים שיאפשרו לו לבצע את התהליך הכימי (ההידרציה לאט יותר ובטמפרטורה עצמית נמוכה יותר).
זה למה אומרים להשקות את הבטון אחרי היציקה , כדי לקרר אותו ולא לתת למים שבבטון להתאדות מאחר והבטון צריך אותם להמשך הפעולה הכימית).
מוספי הביג'י למינהם משפרים גם את עבידות הבטון מאחר והם מוסיפים מולקולות קטנות מאד וכדוריות מאד שנכנסות בין כל רכיבי התערובת ומשמשות כמעין חרוזים קטנים ועגולים שעליהם קל לתערובת להחליק ולהיות עבידה ונוחה יותר לעיבוד.

לענין התהליך הכימי יש משמעות כבדה בפרקטיקה של הכנת הבטון , התהליך הכימי בו מתיקיימת התקשרות הבטון (ההידרציה) הוא תהליך כנגד השעון , תחילת התהליך היא 15 דקות לאחר הוספת המים למלט , וגמר התהליך כשעתיים מרגע הרטבת המלט - חשוב ביותר --- לאחר שעתיים או אפילו פחות המלט לא פעיל מה שנקרא שרוף ואז לא תתקבל תוצאה סופית של בטון , אם הכנתם תערובת והיא עמדה חייבים להוסיף לה בטון מחדש או לזרוק אותה ולהכין חדשה , הוספת מים כל הזמן לבטון כדי לשמור עליו טרי היא טעות נפוצה שתגרום לקבלת בטון חלש ביותר שלמעשה אינו בטון!!!!!!!!!!

בטון מתחזק במשק 28 יום מרגע ההתקשרות , לאחר כשבוע הוא מגיע ל70% מחוזקו הסופי , ועד לגיל 28 יום יגיע ל98% מחוזקו , שאר החוזק ימשיך לאורך שנים.

לסיכום הבטון הוא חומר חכם אם מבינים את תהליך הכנת התערובת ותהליך הפעולה הכימית שהוא עובר כדי להפוך למוצר מוגמר.
יש לשמור על דרוג אגריגטים טוב כדי לא לקבל חללים בין האגריגטים דרוג זה משיגים ע"י שימוש באגרגטים במס' גדלים .
כמות המלט צריכה להיות בין 400-600 ק"ג לקוב , תלוי ברמת דיוק הכנת התערובת והתנאים ,(זמן ערבול,איכות החומרים,איכות המדידה,ותנאי הציפוף)
בטון שעמד וחיכה מעל שעה וחצי לזבל ,הוא כבר לא בטון.
אשפרה במים לאחר היציקה , ככל שניתן כך יטב.
מוספים ביג'י ודומיו כ15% מכמות המלט , תלוי בייצרנים אבל בחומרים הפשוטים זה המינון כן אני יודע זה הרבה ויקר לכן כולם חוסכים בזה.

לענין הביסוס אני יענה הרבה יותר בקצרה כי שם כבר המהנדסים בעלי הסבלנות יפתחו את הנושא ,

הביסוס מתחיל מהקרקע , מה העומס שהקרקע תוכל לשאת בלי לשקוע עומס זה נמדד בק"ג לסמ"ר.
משם הולכים לעומס הנתון שאנחנו רוצים להעמיס על היסוד דרך העמוד עומס של X קילוגרמים.
מחשבים את גודל היסוד עפ"י העומס המבוקש תוך הגדלה והקטנת שטח היסוד.
בקרקע עם יכולת קבלת עומס גבוהה יהיה יסוד קטן ובקרקע רכה ושוקעת יהיה יסוד גדול. (כמו בצמיגים)
עומק היסוד הוא נתון של חישובי מומנט היפוך , לא נכנס לזה אבל בנושא המדובר 30-40 ס"מ בטון ומעליהם 30 ס"מ אדמה יעשה את העבודה, כמובן ברזל ביסוד.

אם מדובר על עמודי עץ אני הייתי ממליץ לזפת אותם בטרם היציקה ולא להשתמש בשמן כפי שהומלץ , שמן ובטון חברים רעים , השמן מתחמצן עם השנים ויפגע בבטון.
זפת לאחר שהתייבשה על העמוד תעשה את העבודה מצויין.

עד כאן מקווה שתרמתי במשהו .
אם יש שאלות אשמח להשיב.

שחר.

גלדיאטור
21-07-12, 16:47
עד שיקרא את כל זה הבטון יתייבש:) אל תשכח להרטיב את הבטון בין פסקא לפסקא

שחר 9
21-07-12, 18:10
מאחר ואני מכיר את הנפשות הפועלות בסוף הפיסקה השניה נתתי את השורה התחתונה !!!
ככה זה כולנו רוצים סיפוק מיידי כאן עכשיו ובלי הרבה בירבורים .....

עד שיקרא את כל זה הבטון יתייבש:) אל תשכח להרטיב את הבטון בין פסקא לפסקא

גלדיאטור
21-07-12, 18:21
צודק

yes1952
22-07-12, 00:27
שחר
כתבת תגובה מאלפת
לכל חובבי ה DIY אני ממליץ להדפיס ולשמור
רק הערה קטנה-זפת הינו מוצר לוואי של שמן אדמה-דהיינו נפט גולמי
כחבריו המזוקקים יותר גם הוא לא חי עם בטון בהרמוניה אילעית
הכוונה הינה להגן על העץ בלבד
זה עובד-את בית הורי הקונים בונים את רובו מחדש-את הפרגולה האחורית הם הוציאו ושלפו את העמודים החוצה עם מנוף
ראיתי את הקצוות שהיו באדמה אחרי יותר משלושים שנה
ההבדל בין החלק העליון שהיה חשוף לרוחות הים לבין התחתון שהיה מרוח בתערובת של גריז שמן שרוף וצבע דפוס(פעם היה לנו בית דפוס)החזיקו מעמד
אבל זה ניסיון של הדור הקודם שלא הבין הרבה :p
יוסי

kd2
23-07-12, 22:49
שחר, תודה רבה רבה.
השכלתי.

-->