צפייה בגרסה מלאה : עלות סלילת אספלט למטר רבוע ?
יש מישהו בפורום שמתעסק בזה או סלל לאחרונה בביתו אני רוצה לדעת בערך לא חייב מדוייק כמה עולה מטר מרובע סלילה של אספלט, כולל הכל מכבש וכו.
תודה טל
ניחוש 100-80 שקל כולל מחלוטה אספלט הידוק
ניחוש, או ניסיון ? קבלן סלילה שעובד לידי רוצה 185 לפני מע"מ למטר מרובע גם לי נישמע הרבה.
טל
ניסיון לפני הרבה זמן כמה שנים טובות
185 זה דווקא סביר
טונה אספלט עולה לקבלן לפני הובלה סביבות ה37 \ 40 שח
על זה יום טרקטור להכין תשטח
יום פועלים עם מיים ומכבש גבהיים סידורים אחרונים
באותו היום להשפריץ זפט על הכול ואחוריזה עם אתה רוצה 5 סנטים אספלט הוא צריך לעשות 8 סנטים אפילו 10 סנטים
זה עסק יקר מכונות יקרות ובקלות מאוד מפסידים כסף
כך בחשבון שזה לא יקר מידי בכול מקרה עם אתה רוצה מספר של מישהוא טוב מהאזור לך תרים טלפון ואעזור לך
200 ש"ח למ"ר +- זה המחיר (בפרט בכמויות קטנות)
blackstar, אם כבר מחירי חומר גלם. מה עלות של " מצע א' " לטון ביציאה מהמחצבה?
כמה טון יש במשאית? (סטנדרטית. לא פול טריילר)
איתי
קודם כל הבעייה בד"כ בשטחים קטנים זה הצוות
על מנת לבצע אספלט ברמה סבירה חייבים פינשר (המכונה שמפזרת)
וכל מי שיגיד אחרת שקרן כי גם עם יש לו את היד הטובה ביותר הוא לא יכול לחמם את האספלט ו"לסגור" אותו כמו שצריך
ולכן זה מתחיל בעלות צוות של 5000 ש"ח פחות או יותר
טון אספלט עולה היום בסביבות 300 ש"ח (זה כמעט 2.5 קו"ב) וכבמובן שהמחיר הוא במשאית שלמה
מצע א עולה בערך 100 ש"ח לקו"ב (שוב ההכפלה היא 2.3 קו"ב)
ומשאית יכולה לקחת בערך 15 טון
ולכן השאלה מה זה קטן?
כי בשביל 10 מ"ר אתה תעבור את ה600 ש"ח למ"ר
אבל בשביל 100 מחיר של 150 ש"ח זה סביר
ובשביל 1000 תקבל גם ב80
ובמידה ואתה מדבר על שטחים קטנים כלומר פחות מ100 מ"ר אני חושב של חלופה של ריצוף או בטון יתנו מענה זול וטוב יותר
ושלא לדבר על זה שתצטרך לעשות את זה כל כמה שנים כי האספלט יתבקע.
אם אתה עושה את זה לחצר/בית פרטי אז אתה יכול לקנות אספלט מגורד, טרקטור ישטח לך אותו ואתה תביא בומנג ידני או גדול יותר ותהדק. אחרי זה תרסס סולר וזה יחזיק שנים.
טל בוקר טוב
יש אספלט קר
הוא בא בשקים ומשמש את מע"צ בתיקונים בתיקוני בורות בכביש
מגיע קבלן עם בובקט ובומג ידני-חוסמים לו את הנתיב הדרוש תיקון-הקבלן קקצת מעמיק את הבור ממלא את האספלט הקר -מהדק עם הבומג-
התיקונים הללו מחזיקים יותר זמן מהכביש עצמו-
פתרון נוסף
בצפון מרבדים כרגע בלילות כבישים רבים-בסיום העבודה הם מפנים לצד הדרך ערימת אספלט-לך-חפש-תעמיס-תשכיר בומג-והנה לך עשה זאת בעצמך--אני תיקנתי כך את החניה אצלי בבית--למחרת שפכתי מי מלט (משחת מלט)-עם בי ג'י בונד)וזה מחזיק יפה מאוד-עלה לי קצת מלט והפועל-אפילו לא הידקתי עם בומג
אבל זה אני במוגבלויות הפיזיות שהיו לי--כן היו לי
זו ההזדמנות לספר לכם שאני כבר שבוע הולך ללא קביים(שנתיים וחצי של קביים)-תיקנו אותי לפני שבוע ואני כבר הולך ללא בעיות יותר מקילומטר שלם
יוסי
מזל טוב - רק בריאות יוסי ...
סללו בחודשים האחרונים לידינו וגם ראיתי את הערימות אלה,
אני גם בעד הרעיון של למצוא ערימת אספלט בצד הדרך , גם חינם , גם עוזר לנקות את הסביבה , וגם יעשה את העבודה...
יש סיכוי שאם הקבלן יראה אותך אז במקרה הטוב תחטוף מכות. משאית של אספלט מקורצף עולה בין חמש מאות לשמונה מאות שח
אף אחד לא זורק את זה. כמו שהיום קבלני עפר לא זורקים בולדרים
מיכה - הכוונה לא לקחת למישהו את הערימת אספלט באמצע העבודה שלו ,
אלא אם מדובר בשטח קטן שצריך אספלט עבורו,הערימות הקטנות שנישארות בסוף היום אחרי שסיימו לעבוד יכול להתאים, (ממש לא קרוב לנפח של משאית)
לפעמים סוללים עם זה איזה שטח קטן נוסף בצד , ולפעמים זה נישאר זרוק , זה לא ערימה גדולה...(ראיתי הרבה כאלה בזמן האחרון)
חשבתי שהתכוונת לערימה גדולה של כביש מקורצף.
בערב אני יכתוב לכם מה ניסגר אם הסלילה הנ"ל, סיפור מעניין אם כמעט עוקץ בפנים !
טל
קודם כל בעניין האספלט קר
זה אספלט זמני שמש להעביר פרק זמן בין הביצוע התיקון לבין ביצוע האספלט הקבוע
כפי שאמרתי קודם הבעייה הגדולה של אספלט זה הצורך בביצוע בזמן שהוא חם (לפחות 90 מעלות)
אחרת הוא מתפורר וניסדק
לכן הקבלנים שופכים את החומר בצידי העבודה כי אין מה לעשות איתו
ובסיום הם מנקים הכל
טוב לסיפור המקרה:
בהנהלת הישוב בו אני גר ורכשתי בית ישן אישרו לי לפני כשנה לבצע חפירה מחוץ לשטח שלי וחציית כביש לצורך הנחת קו ביוב חדש לבית , עד כאן הכל ברור למרות שעד שאושר ניסו להוציא לי את המיץ וכמה שקלים על הדרך.
לפני חודשים הוחלט לבצע עבודה זו והיא בוצעה ע"י אני הבאתי צנרת, שוחה , מחפרון וכ'ו הכל שולם ע"י ,העבודה בוצעה בפיקוח "קבלן הבית של הישוב" שממנו בטיפשותי קניתי את השוחה בקוטר 45 ס"מ במחיר של 610 ש"ח מה שעולה כחצי בכל בית עסק אחר.
בסיום העבודה נישאר פתוח רק תיקון האספלט שגם אותו סוכם מראש שאני מבצע על חשבוני. פניתי לקבלן X לסלילה ופיתוח שעובד בישוב לקבלת הצעת מחיר ל6 \7 מטר מרובע סלילה כולל הכל והיא 450 ש"ח, אבל הביצוע רק עוד חודש כאשר הוא יתחיל בעבודות הסלילה בישוב.
פניתי טלפונית גם ל"קבלן הבית של הישוב" (זה שביצע גם את הפיקוח) שמבצע גם עבודות סלילה ותיקון כבישים בישוב ע"י קבלן משנה, לקבלת הצעת מחיר וסוכם שאם המחיר יהיה סביר אאשר לו לבצע את העבודה מיכוון שאני רוצה לסיים בגלל בעיית בטיחות במקום, "קבלן הבית" לא חזר אלי להצעת מחיר אלא ניגש למקום וביצע את העבודה על דעת עצמו ולקראת סוף העבודה הגעתי למקום וראיתי כי כלל לא הונח במקום מחלוטה לפני האספלט. "קבלן הבית" "הנחמד" צילצל אלי להודיע לי כי הוא סלל והחשבון יצא כ1400 ש"ח וזה כולל הידוק מחלוטה ואספלט.
הסברתי לו כי המחיר אינו סביר כלל וגם לא אושר בהצעת מחיר מראש ומחלוטה היתה אבל בחלום שלו ולכן שיחשוב בשנית לגבי המחיר. "קבלן הבית"הפך לכועס והודיע לי שהוא מוסר לי צילום חשבונית שהוא שילם לקבלן הסלילה שהיא בסה"כ 7100 לפני מע"מ ושאני אבדוק ואמדוד את כל המטרים רבועים שהוא סלל סה"כ בישוב יחשב ומה שיצא לי אני ישלם מינוס 100 ש"ח בגלל שאין מחלוטה.
החישוב במדידה יצא כ100 מטר רבוע כללי סלילה בישוב לחלק ל7100 ש"ח סה"כ לי יצא כל מטר רבוע כ71 לפני מע"מ לתשלום וזה מה ששולם אם קיזוז המחלוטה 500 ש"ח כולל מע"מ .
לסיכום אני ממליץ לכולם פה רק לעבוד אם הצעות מחיר מסודרות, כמובן יש מצב שאי אפשר לתת הצעה מדוייקת בכל תחום אבל לפחות כיוון למחיר.
טל
אם יצא לך רק 71 ש"ח לפני מע"מ אז נראה לי שהוא לא סידר אותך. המחיר נשמע לי סביר ודי זול.
מה זה מחלוטה?
אגב, הבירורים שלך פה בפורום לא היו יכולים לעזור לך.
יש הבדל תהומי במחיר בין סלילת יישוב ובין עבודה של 8 מ"ר.
מה גם שיש הבדל בין קבלן "בית" לבין מישהו שלא מכיר אותך. נראה לי שקבלת מחיר של היישוב וזה לדעתי בדר"כ זול יותר מאשר אם תמצא מישהו אחר.
ואם היית כותב את זה מהתחלה אז היה נחסך השירשור :-)
עידו לוריה
11-07-12, 07:44
מיכה למה לחסוך ?
הסיפור של טל עם הקבלן די משקף מקרים עם "בעלי מקצוע " בארץ ולכן ראוי בכדי שאנשים ילמדו איך להתנהג במצבים כאלו .
ולטל בגדול קבלן כזה יכול להתחיל לעבוד רק אחרי הזמנת עבודה חתומה ע"י המזמין , מה שאומר שיכולת להתנער מהתשלום בכלל , אבל גם בעני עדיף שסגרת את זה בצורה שנסגר .
עידו
blackstar, אם כבר מחירי חומר גלם. מה עלות של " מצע א' " לטון ביציאה מהמחצבה?
כמה טון יש במשאית? (סטנדרטית. לא פול טריילר)
איתי
20 טון
החשבון הוא
20 טון כפול 1.6 לקוב
זאת אומרת שמשאית רגילה הייבר אמבטיה פול דאבל בכול ארגז 20 טון = 32 קוב של מצע -א מחלוטה
ביציאה מהמחצבה זה יכול לעלות גם 18 שקל לטון תלוי כמה למה ואיך אתה תשלם 30 +
בוקר טוב
עידו אכן רציתי לשלם לו ולסגור את הפינה, ידעתי אל האפשרות שאני יכול להתנער ממנו לגמרי, אך זה לא הסגנון שלי ולכן פתחתי את השרשור הנ"ל להתיעצות אם החברים פה כמה מקובל לשלם עבור עבודה כזו.
מיכה אני מקווה שתקרא עוד פעם את הסיפור ותבין במה מדובר הוא דרש תחילה 1400 ש"ח וזה ירד ל500 ש"ח.
בכל מיקרה אני מודה לכל מי שנתן כיוון למחיר.
טל
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.