צפייה בגרסה מלאה : רכישת רתכת אלקטרונית - מה חדש בשוק?
שבוע טוב לכולם,
אני די חושב שהשלמתי סופית עם העובדה שאני לא אוציא איזה 8+ אלף שקל על רתכת עם כל סוג של הדק איפשהו בזמן הקרוב,
ואני גם די חושב שנמאס לי לרתך בAC, ולמרות שאני מעריץ גדול של הפשטות והאמינות (ולכן אני מתכוון לשמור את הרתכת הישנה), הגיע הזמן להתקדם.
היו לא מעט דיונים בפורום על הנושא, השאלה האם הם עדיין רלווטיים?
יש משהו חדש בשוק? ביקורות מנסיון ארוך יותר עם החברות השונות?
מהסקירה הבסיסית שאני עשיתי, האופציות הן -
1. DECA - איטלקית, מתחילים ב1300 ש"ח ל100A (חלשה מידי), 1700-1800 ש"ח ל140A, שנה אחריות. לא ידוע אם יש יכולת ל6010.
2. Fronius 150 (יוניוולד) -החברה אוסטרית ובאתר לא כתוב איפה הרתכת מיוצרת, מכיוון שהחברה מייצרת גם באוקראינה וצ'כיה אני לא ממהר לחשוב שהרתכת מייד אין אוסטריה, 3200 ש"ח,שנה אחריות, הנתונים היבשים לא משהו, אבל מנסיוני עם ה1500, מדובר על רתכת טובה עם אפשרות אמיתית ל6010, יבואן לא סימפטי - לא שש לקנות ממנו רתכת.
3. זיקה. לא אופציה מבחינתי, לא ראויים שאני אפרנס אותם.
4. Jasic 200 (מ.ב.) ,סינית, 1000-1200 ש"ח, שנה אחריות, מגיע לארץ עכשיו דגם עם מתח ריקם גבוה שמאפשר 6010 אמיתי, לטענתם.
שמעתי עליהם 2 ביקורות טובות שמקורן לא ביבואן.
5. LORCH 140 (מ.ב.), גרמנית (על פניו גרמנית "עם תעודות") 2400 ש"ח, שלוש שנות אחריות, מ-מ.ב. נמסר שמיתח הריקם הוא 85, כך שיש יכולות 6010.
6. POWERMAX 140 (מ.ב.), איטלקית, 2400 ש"ח, יכולות ריתוך 6010, התרשמתי ממנה לחיוב במ.ב, מחיר קצת גבוה לטעמי ביחס למתחרות.
7. לפחות על הנייר - מילר (מ.ב.) - הרבה פפלינוס, קשה לי להאמין שמשתלם יותר מהאופציות האחרות.
8. TELWIN, איטלקית, אין לי אפילו מושג מי היבואן, הרתכת הנוכחית שלי שלהם, לא מציעים מחירים אטרקטיביים במיוחד, מתחיל ב1500 ש"ח ל 125A.
לא ידוע אם יש יכולת ל6010.
9. GYS, צרפתית, שנה אחריות, מתחיל ב1500 ש"ח ל160A, לא ידוע אם יש יכולת ל6010.
10 כל מיני מותגי מדבקה סיניים, ואם אני כבר קונה סיני - אז JASIC.
11. פז-ארק מציגים משהו באתר שלהם ללא יותר מידי סימני זיהוי.
פספסתי משהו ?
התקציב שלי הוא עד 3500 ש"ח, יכולות ריתוך 6010 טובות הן חובה !
אני מתכוון לרתך כמעט לגמרי אלקטרודות 2.5, כך שכל נתוני הדיוטי סייקל מעל 100A לא ממש מעניינים אותי.
אחריות ויבואן - שלא יהיו דרעק.
וזה נראה לי מסכם את זה.
כל מידע יתקבל בברכה...
שבוע טוב
ים
ב3500 אתה יכול להביא רתכת CO2 חדשה חד פאזית הכוללת גם ידית ריתוך אלקטרודה.
רתכת JASIC סינית שמשווקת על ידי מ.ב בפתח תקווה.
אתה יכול להביא רתכת CO2 משומשת ב2500 ש"ח מפז ארק, אבל לא CEA לדעתי.
אתה יכול להביא CO2 חדשה של פאלקון (סיני) חדשה תלת פאזית מפז ארק.
רתכת אלקטרונית הם כיום כולם כמעט אותו דבר. הכוונה היא שהן לא משהו. לכל רתכת יש את הקטע שלה והמחיר הוא בסביבות ה1800 ש"ח ל180 אמפר.
הרתכת אלקטרודה הכי טובה שעבדתי איתה לאחרונה היא בת קרוב ל60 לדעתי. מכונה מדהימה של לינקולן. נראית כמו דאלק.
לי יש 4 שנים רתכת סינית בשם רילון. היא נראית זהה לרתכות האלק' שזיקה מוכרים (מלבד הצבע והשם) בסקאלה מגיעה עד 160 אמפ' , אני מרתך בעיקר 6010 עובי 3.25 מידי פעם מרתך ב Z-4 עובי 3.25 ( זה כבר קצת קשה לה אז אני עושה כל 5 ס"מ הפסקה לשניה ) מחיר : 1600 ש"ח +- .
לעניין מה שכתבת "כך שכל נתוני הדיוטי סייקל מעל 100A לא ממש מעניינים אותי" בד"כ מומלץ לא לעבוד זמן ממושך בהספק של מעל 2/3 מהסקלה , כח זאת בחשבון .
מנסיון אישי שלי עם רתכת DEKA 140 אמפ' לא הצלחתי לעבוד עם 6010 3.25
כמו כן יש לי נסיון עם רתכת קמפי של חבר (לא זוכר את הדגם אבל מהקטנות) שהיתה מצוינת גם עם 6010 וגם עם 7018 (Z-4) , אבל המחיר פי 3 בערך
בגדול אני הייתי הולך על ה- Fronius או ה- Lorch שתיהן מצויינות. תקרא קצת על מי הקים את LORCH ומה הקשר שלו ל-Fronius, תחפש קצת גם חומר על כמות העובדים (בדגש על R&D) בכל אחת מהחברות הללו כדי לקבל החלטה מי יותר טובה מבחינתך.
מיכה,
אני לא רוצה להתעסק כרגע עם CO2 משומשות או סיניות.
לא הבנתי בדיוק את ההערה על כך שרוב הרתכות כמעט אותו דבר.
מויש, ראיתי את הרילון הזאת , נכנסה אצלי תחת הסיניות ללא אמא ואבא מחוסר היכרות.
http://www.amital-ltd.co.il/ProductInfo.asp?ProdId=1134&catId=326
וכפי שאמרתי , אני חושב שאם כבר סיני עם שנה אחריות - אז אני אלך עם השירות הטוב של מ.ב.
דיברת על דיוטי סייקל , מכיוון שאני מרתך 2.5, אני ארתך באזור ה80-90 אמפר, ורוב הרתכות שמעל 140 אמפר מציגות 100% נצילות (לפחות על הנייר) בתחום הזה.
עירא, המידע בשני האתרים די מצומצם, אתה יכול לספר מה הקשר?
אני מאוד סקפטי לגבי השירות של היבואן של FRONIUS, מה גם שהיא מגיעה רק עם שנת אחריות אחת, וגם לא ברור איפה מייצרים אותה.
אין ספק שהיא רתכת טובה, אך אם לוקחים בחשבון שיקולי מחיר ואחריות - הLORCH לוקחת בענק מבין השתיים.
BackDoorMan
25-03-12, 01:45
לפני שתחליט, נסה לרתך ברתכות המועמדות.
תתפלא לגלות שיש הבדלים שלא ניתנים לכימות, בקלות הריתוך והשימוש ובאיכות התפר.
אני מחזיק מאוד מהרתכות של מיצובישי, אבל בארץ יש אותן רק בתצורת גנרטור/רתכת.
הפרוניוס משרתות בלעדית בסדנה של גיא סרדין, לא יודע איך הן, אבל הייתי מתחיל בהן ויתכן שהן ישמשו כרפרנס לכל השאר.
אני מסכים איתך, אבל איפה אני אמצא עכשיו את כל הרתכות הנ"ל?
יש לי ניסיון די משמעותי עם הפרוניוס, וכמו שאמרתי - רתכת טובה, אבל לא נראת כעיסקה הכי טובה מבין כל אלו.
התכוונתי לזה שלכל רתכת, בסדר גודל של מחיר כזה, יש את החוזקות והחולשות שלה. לכן זה לא כל כך משנה. כמובן שאני לא מדבר על איזה זבל עלום שם שהיה אמור לעלות 500 ש"ח אבל בישראל תקעו לו מחיר של 1800 ש"ח.
ריילון זה השם הקודם של JASIC. אם הבנתי נכון. עשיתי על זה מחקר קטן לפני כמה חודשים כשחיפשתי רתכת ארגון.
יש לי GYS שמבחינתי מעולה, כשעשינו לה בדיקה גילינו שהיא מוציאה יותר זרם ממה שהפוטנציומטר מכוון עליו. רתכות אחרות הוציאו קצת פחות. כמו שאמרתי, במחירים האלה הן לא מדויקות מאוד.
אתה בטוח שהשם הקודם הוא לא "רילנד" (כחולות)?
הם עדיין מוכרים מוצרים תחת השם הזה, למשל פלזמות.
עכשיו הבנתי אותך, ובדיוק בגלל מה שאתה אומר אני מחפש המלצה על מוצר ספציפי שיש איתו ניסיון טוב....וסלאמת.
תודה על ההמלצה.
תראה, שתי החברות הן חברות רציניות וטובות והיום אני נמצא בהתלבטות דומה בין שתי החברות הללו רק סוג הרתכת שאני מחפש הוא שונה. בגדול את לוך הקים מהנדס שעזב את פרוניוס והקים את המתחרים. גם מבחינת כח אדם של פרוניוס גדול בסדר גודל בערך. ממה שאני נתקלתי השירות של יוניוולד ושל מ.ב. הוא בערך זהה. כך שהשאלה היא האם אתה מוכן לשלם את האקסטרא כסף בשביל אבו חסן המקורי או לא???
ריילנד, ריילון, TOMETO TOMATO.
אני אבדוק את הפלסמה שלי, אני אף פעם לא בטוח בשם של החברה. בכל מקרה, JASIC הם אחלה בהתחשב במחיר.
אני עובד לאחרונה עם רתכת CO2 של JASIC שיש לה גם ידית לאלקטרודה (לכן המלצתי) היא עושה עבודה יפה מאוד אבל אני לא טוחן אותה. מרתך בעיקר פחים של 2-3 מ"מ ולא הרבה. לשימוש ביתי+ היא נראית לי סבבה. למסגריה שלי קניתי CEA 250 אמפר חדשה לגמרי כי עסק זה עסק.
אם אתה לא צריך CO2 אז אל תקנה כי בנוסף לרתכת צריך גם לקנות מיכל גז וזה לא זול.
אז אבו חסן המקורי לא כזה שוס במקרה הזה.
במיוחד כשהמתחרים (LORCH) מייצרים בגרמניה, באים עם 2 שנות אחריות יותר, עולים פחות 1000 שקל כמעט, ומיוצגים ע"י יבואן שבעיני הוא יותר טוב.
ההתלבטות עכשיו היא האם -
1.לזרום עם הקו שבמילא "הכל אותו דרעק", יחד עם הביקורות הטובות על רתכות כמו ריילון/רילנד/JASIC/GYS, תוך כדי התחשבות בכך שאני מתכוון לרתך בעיקר 2.5 , ולקנות בזול מוצר סבבה לאיזה 3-4 שנים.
או......
2. לקנות כלי כלי במחיר כפול, שזה מה שאני בדר"כ דוגל בו.
אני בעד אופציה 1.
הסיבה היא שבסופו של דבר ברתכות שכאלה, המעגלים אותם מעגלים והאלקטרוניקה אותה אלקטרוניקה.
אני לא מבדר על איזה NO-NAME עלום שם, זה סתם לזרוק כסף לפח.
לשימוש ביתי לך על זה.
BackDoorMan
25-03-12, 20:05
חבל להתקבע על עובי דק ולגלות מאוחר יותר שעוד 50-70 אמפר היו פותחים לך אפשרויות לעולם עבה יותר.
אני בכלל הייתי הולך על רתכת שמתאימה לאלקטרודות 4מ"מ.
ואם הייתי צריך לבחור בין CO2 לאלקטרונית הייתי הולך על CO2 רק בשביל האופציה לעבודות פחחות רכב.
אני לא ממש מתקבע על עובי, זה פשוט מה שאני משתמש בו, וריתכתי לפחות 25 קילו (החבילות שאני זוכר שקניתי) עם 3.25, כך שאני יודע על מה מדובר.
בתאכלס מעטות הפעמים שאני עובד עם פרופילים יותר עבים מ3 מ"מ.
ב6010 זה גם שונה, לפחות לטעמי.
ב CO2 אני לא רוצה סיני, וכלים טובים ברמה הכי בסיסית הם לפחות כפול מהתקציב שלי. זה לא על הפרק כרגע, גם אני מן הסתם הייתי בוחר בזה בלי לחשוב פעמיים.
מיכה, תודה על התגובות.
עידכון קל :
הדגמים החדשים של JASIC אמנם בארץ, אלא רק שבתוך קונטיינר שלא משתחרר כבר יותר מידי זמן מהנמל, אני אחכה עוד שבוע +-.
אם לא.....נלך על אופציה אחרת.
עידכון -
בשעה טובה ומוצלחת נרכשה Jasic 200A , לטענתם לא הדגם הרגיל אלא דגם מיוחד עם יכולות 6010, שנה אחריות.
אזור ה- 1200 לפני מע"מ.
בינתיים רק הרצתי איתה בדיקה של 2 אלקטרודות, אבל ממה שיצא לי להתרשם.... פיקס.
קשת יציבה, הדלקה טובה עם 6010.
ימים יגידו...
אז מה נסגר בסוף...?
מה נרכש?
בנוסף,
איך העסקה הזו לדעתכם?
http://www.shazartech.co.il/%D7%A8%D7%AA%D7%9B%D7%AA-%D7%A8%D7%99%D7%9C%D7%A0%D7%93-Realand-2000-%252B%D7%9E%D7%A1%D7%99%D7%9B%D7%94%252B 2-%D7%97%D7%91%27-%D7%90%D7%9C%D7%A7%D7%98%D7%A8%D7%95%D7% 93%D7%95%D7%AA/p-792.htm
והאם מאמת 16 אמפר מספיק לרתכת 200 אמפר או שדרוש יותר?
KD2 אני לא רוצה להרגיז אותך, אז אני אזהר.
אבל אתה יכול להשוות בין הרתכת שקנית לרתכת I-200C של זיקה, שאני שוקל לקנות?
פסטר, אני לא מתרגז כלל, אני פשוט לא אוהב שמסתלבטים עליי ואני לא חושב שיש בזה שום דבר רע, ולכן הסלידה מחברת זיקה.
סה"כ רוב הסיכויים שמדובר על רתכות עם ביצועים זהים, עד כדי "אותה הגברת בשינוי אדרת", ולכן אני הייתי קונה אותה מהבואן הטוב יותר,
שהוא ללא ספק חברת מ.ב.
כתוב מה נסגר ומה נרכש לבסוף, והרתכת שלי עובדת עד היום על הכיפאק ואין לי שום תלונות.
שווה לציין שאני עובד ביום יום עם fronius transpocket 1500 TIG מהעבודה ועוד לא מצאתי סיבה לשלם על פרוניוס (לא הספציפית כי היא גם טיג) פי 2 מהJASIC שלי (אבל שוב...ימים יגידו...)
16 אמפר מספיק לרתכת שאני משתמש בה.
משום מה התפספס לי מה נסגר
תודה
Sent from my iPhone using Tapatalk (http://tapatalk.com/m?id=1)
בכיף...
אם מישהו מתלבט מה לקנות ורוצה סיבוב על אחת מהרתכות שציינתי (יש עוד 2 "אנלוגיות" באוסף).
אני באזור שער הנגב / שדרות.
העניין הוא שהמפעל של זיקה 10 דקות מהבית, אמרו לי אנשים שהתנסו מולם שהשירות מעולה ויש יתרון בזה שזה ליד הבית, באים שמים את המקולקל ובסוף היום כבר לוקחים.
זה בעניין הזה.
רכשתי את הזיקה I-200C בעיקר מהשיקול שניתן לרתך גם אלומיניום, למרות שזה לא אומר שזה מה שאני אעשה, אבל לא מזיק.
סה"כ יצא 1280 כולל מסכת דיאמונד של זיקה.
עכשיו אני הולך לקנות אלקטרודות רגילות 1.6 , 2 , 2.5 ולהתאמן.
שולחן מסגרות יש לי (קיבלתי מתנה), אבל בת זוגתי שתחיה התלהבה ממנו, אז אני הולך לעשות כזה אי למטבח (ביקשה, תקבל)
פסטר,
לא פותח שוב את הדיון...,
רק קצת הצחיק אותי מה שכתבת,
שם מקולקל בבוקר לוקח בערב,
השירות אכן מעולה, אבל המוצר עצמו מה...,
השאלה העיקרית שרציתי לשאול
האם ה - I200 מרתכת אלומיניום ורתכות מקבילות לה לדוגמא ה - 200 JASIC לא מרתכת אלומיניום?
ודבר אחרון,
בת זוגתך רוצה שולחן מסגרות במטבח?!
ניר
עידו לוריה
21-01-14, 19:59
העניין הוא שהמפעל של זיקה 10 דקות מהבית, אמרו לי אנשים שהתנסו מולם שהשירות מעולה ויש יתרון בזה שזה ליד הבית, באים שמים את המקולקל ובסוף היום כבר לוקחים.
זה בעניין הזה.
רכשתי את הזיקה I-200C בעיקר מהשיקול שניתן לרתך גם אלומיניום, למרות שזה לא אומר שזה מה שאני אעשה, אבל לא מזיק.
סה"כ יצא 1280 כולל מסכת דיאמונד של זיקה.
עכשיו אני הולך לקנות אלקטרודות רגילות 1.6 , 2 , 2.5 ולהתאמן.
שולחן מסגרות יש לי (קיבלתי מתנה), אבל בת זוגתי שתחיה התלהבה ממנו, אז אני הולך לעשות כזה אי למטבח (ביקשה, תקבל)
רתכת זו לא יכולה לרתך אלומיניום גם לא ביום טוב שלה :) פשוט מהעובדה שאין לה זרם AC שזה מה שדרוש לריתוך אלומניום .
עידו
עידו לוריה
21-01-14, 20:03
לורצ' וקאמפי עדיפות בעני מהרבה מובנים מפרוניוס , אבל אני בכלל מעדיף סחורה אמרקאית :) ששם הפלסטיק פחות שולט :p
וכול הסיניות זה פחות או יותר אותו דבר וכל מה שנאר בשיקולי קניה זה : מחיר/ בצועים / אחריות .
עידו
לא יודע מרתכת אלומיניום או לא, זה מה כתוב, אבל נבדוק, מה יש להפסיד, חבילת אלק'.
פסטר,
לא פותח שוב את הדיון...,
רק קצת הצחיק אותי מה שכתבת,
שם מקולקל בבוקר לוקח בערב,
השירות אכן מעולה, אבל המוצר עצמו מה...,
השאלה העיקרית שרציתי לשאול
האם ה - I200 מרתכת אלומיניום ורתכות מקבילות לה לדוגמא ה - 200 JASIC לא מרתכת אלומיניום?
ודבר אחרון,
בת זוגתך רוצה שולחן מסגרות במטבח?!
ניר
לא יודע בעניין רתכות אחרות, על זאת כתוב במפורש, באחרות לא, נבדוק ונודיע.
השולחן מסיבי, 1X2 מידות פלטה עליונה, וגם השולחן גבוה.
הבסיס בפרופיל 100X100 או 80X80 מאוד מרשים.
היא רוצה אותו דבר רק במקום פלטה עובי 8mm פלטת שיש או עץ (כנראה בוצ'ר בלוק אגוז אפריקאי,מהמם)
אשמח להסבר למה הרתכת הזאת יכולה לרתך אלומיניום, כי כמו שעידו (שבאמת מומחה לריתוך אלומיניום, חפש באתר) אמר - מרתכים אלומיניום ברצינות בAC.
אפשר לרתך באלקטרודה אלומיניום בDC, אבל...
קודם כל אף אחד שניסה לא ממליץ, ודבר שני...מה הרתכת הזאת יכולה לעשות בנידון, שכל רתכת DC אחרת עם מתח ריקם טוב...לא ?
עידו לוריה
22-01-14, 19:44
ים אין שום הסבר , לא ניתן לרתך אלומינום בקשת חשמלית בזרם ישר ( DC ) לא ברצינות ולא בצחוק פשוט לא ניתן .
ריתוך אלומיניום עם אלקטרודה זו בדיחה גרוע של יצרני אותן אלקטרודות וגם זו לא אופציה לא עם זרם ישר לא עם זרם חילופין ולא עם זרם מים ;)
אלומניום ביחס למתכות אחרות ( וגם האקזוטיות ) לא מתפשר עם סוג הזרם שהוא מוכן לחיות איתו ( ויש לזה הסבר מאוד מעניין ) .
עידו
אם כבר השרשור גלש לנושא האלומיניום-אני אשמח מאוד לשמוע את ההסבר..
וגם, איזה רתכת כן יכולה לרתך אלומיניום,AC?
בימים הקרובים אני אמור לקבל את הרתכת CO2 הראשונה שלי, זאת שהייתה פה במבצע של מ.ב JASIC MIG/MMA 200, ורציתי לוודא שהיא מסוגלת לרתך אלומיניום,בצורה טובה...
מיכאל.
עידו לוריה
22-01-14, 20:52
צר לי להודיע לך אבל היא לא , רתכת MIG כזו מסוגלת לרתך אלומניום ברמה בינונית ומטה , לצורך ריתוך אלומינום ברתכת MIG דרושה רתכת פולס או דאבל פולס מחיר רתכות כאלו מתחיל ב - 12 אלף ועולה מהר מאוד צפונה .
רתכות TIG קטנות עם יכולת AC שמסוגלות לרתך אלומניום מתחילות במחיר של כ - 6000 ש"ח אבל במחיר הזה אלו רתכות שמסוגלות לרתך עובים מאוד דקים יחסית .
בקיצור אין ארוחות חינם ולא קיצורי דרך .
עידו
מה זה אומר בצורה בינונית? מבחינת מה:עוביים,איכות ריתוך, מראה של התפר? אני אשמח שתפרט קצת..
אם נגיד אני צריך לחדש הברגה בגיר\מנוע-למלא,לקדוח ולהבריז,רתכת כזו תעמוד במשימה?מיכאל
עידו לוריה
22-01-14, 22:19
מה זה מבחן אמריקאי :)
כל התשובות נכונות : לאמור רתכת של 180A עם דיוטי סאיקל נמוך טובה לעובי דק , איכות הריתוך נמוכה ומטה ,מראה תפר גרוע ( וכול זה בהתחשב שאת הידית מחזיק רתך שמבין את החומר ואיך לרתך אותו ) לפרט על אלומניום קשה בכתיבה קצרה .
ריתוך יציקות אלומניום וחלקי מנועים מיציקת אלומניום זו בכלל אומנות שכרוחה בהבנה מאוד מעמיקה של כל המשמעות של החומר הזה ובנוסף להיותו יצוק ובנוסף עם הרבה מזהמים כמו שמן וכו' זו עבודה שדורשת מכונה TIG בלבד עם יכולות של גל מרובע עם יכולות כיוון של הגל ברמה הגבוהה ביותר .
תמשיך לשאול ואני ישמח לענות :)
עידו
עידו, ציננת לי לגמרי את ההתלהבות, חשבתי שב 5000 שקל אני קונה את הרתכת האחרונה בחיים :)
האמת שטיג דווקא אני יודע קצת לרתך-אבל נירוסטה. ו2 רתכות הארגון שיש לי, למיטב ידיעתי, לא יודעות לעבוד בפולסים..יש איזה דרך לזהות\להבדיל בקלות?
ואני עדיין מחכה להסבר על אלומיניום וסוג הזרם :)
מיכאל.
ים אין שום הסבר , לא ניתן לרתך אלומינום בקשת חשמלית בזרם ישר ( DC ) לא ברצינות ולא בצחוק פשוט לא ניתן .
ריתוך אלומיניום עם אלקטרודה זו בדיחה גרוע של יצרני אותן אלקטרודות
עידו
עידו, קטונתי מלחלוק עליך בנושא ריתוכי אלומיניום, אבל אני לא זורק סתם אמירות לאוויר.
ריתוך אלומיניום באלקטרודה הוא אמנם דרעק, אבל עושים אותו בDC.
אז נא לא להגיד "לא ניתן"...
http://www.zika.co.il/image/users/56572/ftp/my_files/Z-2000/z-2000%20-%20pic/2812.png?id=8763629
אבל עזוב אותך, שים קצת תמונות של מיכלים שלך....
עידו לוריה
23-01-14, 21:44
ים כמו שאתה מכיר אותי (או שלא ) נראה לך שאני לא מכיר את המוצרים אללו ?
אז התשובה שלי : לא ניתן לרתך אלומיניום בזר ישר ( DC ) .
ועם עדיין אתה לא מאמין לי אז אתה מוזמן לקנות קופסא של אלקטרודות ולנסות .
עידו
עידו לוריה
23-01-14, 22:34
עידו, ציננת לי לגמרי את ההתלהבות, חשבתי שב 5000 שקל אני קונה את הרתכת האחרונה בחיים :)
האמת שטיג דווקא אני יודע קצת לרתך-אבל נירוסטה. ו2 רתכות הארגון שיש לי, למיטב ידיעתי, לא יודעות לעבוד בפולסים..יש איזה דרך לזהות\להבדיל בקלות?
ואני עדיין מחכה להסבר על אלומיניום וסוג הזרם :)
מיכאל.
מיכאל צטערת ...
לגבי TIG ופולסים : ריתוך TIG בזרם חילופין ( AC ) עם גל מרובע לא קשור לפולסר שזו פונקציה שעובדת גם בזרם AC וגם בזרם DC , גל מרובע ב - AC מחליף את גל הסינוס הרגיל שקיים בזרם AC שזה גל עגול .
ההסבר על למה AC ולא DC באלומיניום : נתחיל מהסבר פשטני בריתוך ב - DC , למה אנו משנים את הקוטביות בריתך ? הקוטב השלילי מציין את החלק הקר בתהליך הריתוך ולעומתו הקוטב החיובי מציין את החלק החם בתהליך הריתוך , לאמור שעם הידית מחוברת לקוטב החיובי אז החום נמצא באלקטרודה וכמובן שעם הקוטב החיובי מחובר לחומר שאנו מרתכים החום נמצא בחלק המרותך ( זה הסבר מאוד פשטני ובהחלט יש מצבים שאפשר לבחור ויש כאל שסוג האלקטרודה מכתיב לנו את הבחירה ).
עכשיו נעבור להסבר על החומר אלומיניום : אלומיניום זה היסוד המתכתי השכיח ביותר בכדור הארץ , משקלו הסגולי 2.8 ( כשליש מברזל ) , לאלומיניום יש תמיד שכבה דקה של אלומיניום חמצני שנקראת אלומינה שמופיעה מיד בחשיפה לאוויר , האלומינה קשה ביותר ופריכה עם טמפרטורת התכה גבוהה מאוד מעל 2000 מעלות , אלומינה (או תחמוצת האלומיניום ) זה החומר שמקנה לאלומיניום את ההתנגדות לשיתוח .
אלומיניום לא מגנטי מוליך חום וחשמל בצורה טובה , ניתך בטמפרטורה של 660 עד 800 מעלות בערך ( תלוי בסגסוגת ) .
ולאחר שאנו מבינים שהחומר הזה תמיד מכיל ציפוי שטמפרטות ההתכה שלו מעל 2000 מעלות אבל הלב שלו מכיל אלוומנים עם טמפרטורת התכה של 660 עד 800 מעלות , אז במה נבחר בתעלך הריתוך קוטב חיובי במתכת יפרוץ מצוין את שכבת האלומינה אבל יפגע קשה בלב ( באלומניום ) ולעומת זאת עם נבחר בקוטב השלילי במתכת אז לא נצליח לפרוץ את שכבת האלומיניום אז מה עושים ?
AC זו התשובה : המעבר של הגל בין הפלוס למינוס גורם לכך שהפלוס נמצא בחומר אנו פורצים את האלומינה ואז יש מעבר למינוס בחומר וזה גורם לא לפגוע באלומיניום שנמצא בפנים , ברתכות מתקדמות יש גם יכולת לשנות כמה הריתוך בזרם AC נמצא בפלוס וכמה במינוס ( יותר נכון לקרא לזה מעל קו האפס וכמה מתחת לקו האפס ) שזה אומר שהגל לא שווה ביחס לקו האפס .
כמובן שזה הסבר מאוד פשטני .
עידו
עידו, תודה רבה על ההסבר, מאוד ברור ופשוט. עכשיו אני מבין את ההיגיון שיש מאחורי הAC.
אם אני מוריד באופן מכני(חריץ V קטן,או הסרת שכבה מפני השטח) את האלומינה מהחלק שאני הולך לרתך, ממש לפני הריתוך(במיג) לפי ההיגיון זה אמור לשפר משמעותית את הריתוך,לא?
עידו לוריה
23-01-14, 23:17
בכייף :)
כן אבל כמו שכתבתי אלומינה נוצרת מיד עם מגע של אלומיניום עם אוויר כמובן שמרכיב הזמן חשוב ובגלל זה חשוב לנקות את האלומניום ( יש אפילו חומרי ניקוי לכך ) וזה משפר את הריתוך אבל לא גורם לכך שאפשר לרתך ב- DC .
עידו
עידו.
זו כן תרתך אלומיניום - כתוב שכן אבל אחרי מה שכתבת, אני כבר לא יודע...
http://products.esab.com/Templates/T041.asp?id=179791
http://www.esab.com/gb/en/support/upload/Caddy-Mig-C200i-2.pdf
תודה.
ד"א.
קניתי את הרתכת בארה"ב (כתבתי על זה פה מתישהו) וחבר הביא לי אותה לארץ (אין מכס - עברנו באדום, כמו שצריך!!). היא נמכרת בארה"ב כרתכת 2 פאזות 220V.
בארץ החלפתי אתה תקע "המיוחד" באחד רגיל ועבדתי איתה מצויין - גורמת לכל טמבל (כמוני) לרתך כמו מקצוען.. כמעט.
כשעברנו לארה"ב (זמנית), לקחתי איתי את הרתכת (כמובן) בל אז הסתבר, שלפני כמה שנים שינו פה את התקן ל-220V והפכו אותו ל-4 חוטים... אף חשמלאי לא רצה להתקין לי שקע 220V עם 3 חוטים...:(
עידו לוריה
02-02-14, 19:44
כול רתכת MIG תרתך אלומיניום אבל ברמה בינונית ( כמובן עם גז ארגון ) לשם ריתוך אלומיניום עם רתכת MIG ברמה גבוהה צריך רתכת פולס או דבל פולס , כך שגם הרתכת שלך מרתכת אלומיניום אבל ברמה בינונית כמובן שבתחום ה - A שהיא נותנת זה לחומרים דקים בלבד וריתוכים קצרים מאוד מכוון שרתכות MIG שמיועדות לריתוך אלומיניום צריכות קירור מים לידית הריתוך .
עידו
פולס.
דאבל פולס.
קירור מים...
וואללה... איך אתה תמיד מסבך את העניינים...:)
עידו לוריה
02-02-14, 20:32
" אומרים שהיה פה שמח לפני שנולדתי ":p:cool:
http://www.youtube.com/watch?v=5ABbjOapFys
עידו
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.