צפייה בגרסה מלאה : בעיית גיר WJ 2002
שלום לכולם.
הגיע הזמן למשהו רציני - המלצה , הצעה או כל דבר אחר שיקדם קבלת החלטה.
לגראנד 2002 של החבר נדלקת מנורת ה- CHECK ENGINE באופן רנדומלי.
בדיקה בסקאנר העלתה קוד תקלה P0740 - דבר שאומת גם בבדיקת מחשב, במוסך בו החליף הבעלים הקודם את הגיר, לאחד משומש,מפירוק.
שיטוט ברשת העלה שמדובר בתקלה שנרשמת לאחר שממיר המומנט באינדיאני, לא ננעל בתוך 10 שניות מרגע שהוא אמור לעשות כן.
זה לא אומר שלא ננעל אח"כ, רק שהיה/יש אירוע שכזה. הנורה נכבית רק לאחר מחיקת התקלה.
מומחה לגירים , איתו התייעץ החבר, אמר שמדובר בשני סולנואידים תקולים וכי ניתן להחליפם לאחר פירוק קרטר הגיר- סביבות 2000 ש"ח (אבל לך תדע מה ימצאו אחרי פירוק הקרטר..).
אפשרות שנייה - להחליף את הגיר למשומש אחר (במסגרת ה"אחריות" באותו מוסך), כשככל הנראה לא יסכימו לספוג את עלות הפו"ה.
אפשרות שלישית - לעשות "שיפוץ גיר" - השד יודע מה זה אומר, מה זה כולל וכמה זה יעלה.
מישהו מכיר אפשרות שלישית?
עיצות/הארות/הערות לפתרון הבעייה?
תודה.
ד"א.
בגראד אחר שבדקנו, לפני הקנייה של הנוכחי (לפני כחודשיים), היתה בדיוק אותה הודעת תקלה, בגיר מקורי של הרכב...
משהו נפוץ או ידוע בגראנדים?
אל תחליף ואל תשפץ, חבל על הכסף ועל הזמן שלך.
הגיר הזה ב WJ חזק וטוב, אם יש בעיה כלשהיא ב 99% היא קשורה בחיישן כלשהו שאינו תקין.
פירוק קרטר????!!! זו פעולה שיגרתית בזמן החלפת שמנים ופילטרים, 10 דקות עבודה, מתחת לפילטר תמצא את אותם סלונואידים, אם הם באמת הבעייתיים.
בד"כ אלו שכן מתבלים לאחר 10 שנים דווקא נמצאים בחוץ, 2 חיישני אינפוט-אאוטפוט בצד שמאל, וחיישן לחץ שמן מצד ימין הקרוב לאגזוז.
אם יש לחבר שלך תופעות משונות של החלקה,העברות לא חלקות, מכות בהעברת הילוכים, זה קשור לחיישן לחץ שמן.
אם התופעות הן מעבר לSAFE-MODE ( נסיעה בהילוך שלישי בלבד) והחלקה של הגיר- חיישני I-O בד"כ.
חיישן טורק נמצא מתחת לפילטר.
אם אין שום תופעה מורגשת בפעולה הגיר, הייתי הולך לכיוון של החלפת שמנים ופילטרים, ואולי מוסיף תוסף של JB ( הכתום..) שעוזר בניקוי פנימי של הגיר.
תוספת..
אני שם לב שהחליפו גיר.... שוב, לדעתי הבעלים הקודם נפל על מוסך שלא מכיר את הגיר הזה, התעצל והחליף, בחר בדרך הקלה....
ייתכן שהרכיבו לו גיר משנה מוקדמת יותר, 99-2001 , הגיר בשנים האלה קצת שונה מבחינת תיכנות מחשב, ייתכן שזה מה שמשגע את מחשב הרכב.
הייתי מנסה לעדכן את התוכנה של הגיר במוסך מורשה עם מחשב יצרן.
ראשית, תודה על העזרה.
אין שום תופעות מורגשות, מלבד ה- CHECK ENGINE.
אני לא יודע למה החליפו את הגיר. נבדוק. הבעלים הקודמים עושה רושם של בחור מאוד נחמד והגון, פה מהאתר/פורומים.
הגיר הוחלף המוסך מורשה יבואן לא רחוק מקניון איילון בר"ג.
היינו במוסך ושם אמרו שהיה צורך בשיפוץ הגיר והבעלים הקודם החליט, בעיצה אחת עם המוסכניקים, להחליף למשומש, במקום שיפוץ, שהיה יקר יותר בכמה אלפי ש"ח.
בד"כ, הטיפולים נעשו בהייטק מוטורס, ברעננה.
איך ניתן לבדוק את שנתון הגיר?
אם אין תופעות מורגשות אני מהמר שהבעיה שלך קשורה לחוסר התאמה.
אני יכול להמליץ לך על מוסך חי קריזלר א.ת. ראשון, תיגש לבחור בשם אשר, יחס אישי, אתה יכול לעמוד ליד הרכב, בזמן הבדיקה לשאול שאלות לקבל תשובות והסברים.
הבחור מסוגל לעדכן את המחשב, לבדוק תאימות של הגיר לצמת המחשב ולשנתון, ולתת לך מענה נכון.
0528626382 אשר
קודם כל, המלצה כללית לבעלים של WJ, כנס ל www.wjjeeps.com ותתחיל לחרוש.
ולעניין,
לפי מה שאני הבנתי, הגיר הוא אותו הגיר וההבדלים הם רק בתוכנה.
מה שאומר שאם מריצים תוכנה של לפני 2002 עם מחשב של 2002 יכולה להיות עם זה בעיה.
חפש אינפורמציה על: "45RFE or 545RFE" תמצא הרבה.
יש לזה אפילו TSB: http://www.wjjeeps.com/tsb/tsb_wj_1802501.pdf
איל
נ.ב. - זה ה-WJ של KLAM?
נ.ב. 2 - תגיד ל-"חבר" שלך שיפסיק להתחבא מאחורי אנשים שלא מודים שהם רוצים JEEP ויירשם בעצמו....
מכיר את האתר.
כן. של KALM.
הוא לא מסתתר ולא מתבייש והוא אפילו רשום באתר - אני פשוט יותר.. איך נגדיר זאת, קולני?
מודה?
לא יכול לספר את כל הסיפור אבל בסופו של דבר האבחנה היתה "גם טיפש וגם מודה.."...
עכשיו, אני לא ... ולא... אני מקווה:)
הי ברנרד,
לג'יפ הזה יש קללה עם נורת ה check-engine שמצביעה על תקלה בגיר.
אני נסעתי כמעט שנתיים עם נורה דולקת..קוד התקלה הצביע על טמפ' שמן גיר.
לא היו שום בעיות, לא החלקות, לא התקעויות ולא כלום - הגיר עבד מצוין.
מאחר וחשבתי להמשיך בשידרוגים, ולהשקיע ברכב, החלטתי להחליף.
הוחלף מפירוק, וגם עשו לו סוג של כיול במחשב (נכון, לא ברורה מידת המקצועיות כאן).
הגיר המוחלף מתפקד להפליא - החלפות חלקות, נעילת טורק בזמן וכד'.
מסיבות ג'יפאיות לגמרי (מעבר לרוביקון), לא המשכתי בשדרוג ונמכר הרכב.
וראה זה פלא - גם לקונה החדש נדלקה הנורה..
ממש קללה..,
לפחות הגיר עובד היטב. יתכן ורמי צודק ומדובר על אחד החישנים החיצוניים.
מקווה שימצא פתרון פשוט, משום שחבל להתעסק עם משהו שעובד טוב.
חן
הי ברנרד,
לג'יפ הזה יש קללה עם נורת ה check-engine שמצביעה על תקלה בגיר.
אני נסעתי כמעט שנתיים עם נורה דולקת..קוד התקלה הצביע על טמפ' שמן גיר. עכשיו הקוד מצביע על נעילת מומנט (טורק) שלא מתבצעת בזמן ולא על טמפ' שמן. שיטוט באתרים מעלה שבד"כ, מופיעים שני קודי התקלה ביחד והחלפת יוניט חום השמן, פותרת את הבעייה - בד"כ. כאמור, פה אין שום עניין של חום..
לא היו שום בעיות, לא החלקות, לא התקעויות ולא כלום - הגיר עבד מצוין.
מאחר וחשבתי להמשיך בשידרוגים, ולהשקיע ברכב, החלטתי להחליף.
הוחלף מפירוק, וגם עשו לו סוג של כיול במחשב (נכון, לא ברורה מידת המקצועיות כאן). יש לך, במקרה, מושג מאיזו שנה/דגם הגיע הגיר המושתל?
הגיר המוחלף מתפקד להפליא - החלפות חלקות, נעילת טורק בזמן וכד'.
מסיבות ג'יפאיות לגמרי (מעבר לרוביקון), לא המשכתי בשדרוג ונמכר הרכב. עשית עבודה טובה. לא יכולת להמשיך בשידרוג עוד כמה חודשים???:)
וראה זה פלא - גם לקונה החדש נדלקה הנורה..
ממש קללה..,
לפחות הגיר עובד היטב. יתכן ורמי צודק ומדובר על אחד החישנים החיצוניים.
מקווה שימצא פתרון פשוט, משום שחבל להתעסק עם משהו שעובד טוב. גם אני נוטה לחשוב כך. רק צריך לקנות סקאנר, מדי פעם לוודא שאכן הנורה דולקת בגלל ה"תקלה" הזו ולא איזו קטסטרופה אחרת...
חן
...
ברנרד
לא צריך לרכוש סקנר ( זה לא ל.ר....) סתאםם...
סיבוב המפתח ב SWITCH ללא מתן סטרטר 3 פעמים אחת אחרי השניה ייתן לך קודי תקלה בצג של הספידומטר עד למצב DONE.
תרשום ותבדוק באתר WJJEEPS שאייל המליץ לך את המשמעות של הקודים.
ברנרד
לא צריך לרכוש סקנר ( זה לא ל.ר....) סתאםם... צחוק צחוק אבל בריינג' צריך מחשב. סקאנר לא מספיק...
האמת שקניתי לריינג' סקאנר בלוטוט'כזה פשוט ($5). הוא עבד מצויין לנתוני המנוע אבל למה שהאנגלים יתכננו משהו פשוט?
אם רוצים משהו מלבד המנוע (גיר, מזגן, אורות, מתלים ובעצם כל היתר) - אין!
צריך לקנות מחשב יעודי (חושב שלא קניתי...).
בקיצור, הסקאנר הפשוט הזה עובד יופי על הגראנד ומציג קודי שגיאה על כל המערכות ומציג נתוני מנוע/מהירות וכו', ישר לאנדרואיד שלי.
אממה. הלאפטופ של החבר, מסרב להתקשר איתו והוא מחפש סקאנר USB מתאים. כל הזולים, לא מציגים JEEP ברשימה שלהם והחשש הוא שמה שיגיע לא יעבוד...
סיבוב המפתח ב SWITCH ללא מתן סטרטר 3 פעמים אחת אחרי השניה ייתן לך קודי תקלה בצג של הספידומטר עד למצב DONE.
תרשום ותבדוק באתר WJJEEPS שאייל המליץ לך את המשמעות של הקודים - יש אפליקציות שמגלות הכל על קודי השגיאה, באנדרואיד.
וואללה. מעניין. כמו בסופה?
בסופה הייתי צריך לספור היבהובים ותמיד היה החשש שפיספסתי היבהוב או טעיתי בספירה.
בגראנד זה אותו רעיון או שממש נרשמים קודי השגיאה על הצג?
...
רושם קוד מלא כולל האות P
מעולה.
יש גם פרוצדורה למחיקה?
מעולה.
יש גם פרוצדורה למחיקה?
יופי. קראתי את החלק הרלוונטי. לא יודע למה עד עכשיו לא טרחתי.
אי אפשר למחוק את ההודעה.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.