צפייה בגרסה מלאה : איך מונעים אבנית בדוד שמש?
סופת המדבר
11-02-12, 18:17
אתמול הגוף חימום החליט ללכת לעולמו
היום פירקתי אותו וכל התחתית של הדוד מלאה אבנית (ידוע) השאלה איך אפשר למנוע את האבנית הזאת
יש את המוצר שחובק את הצינור כניסה השאלה אם הוא יהיה טוב לדוד? ואם הוא טוב בכלל?
תאמת גם המכונת כביסה חדשה האם המוצר הזה יהיה טוב לה?
סופת המדבר
11-02-12, 19:08
מה בנוגע לכדורי סילפוס \סילקה? האם יותר טובים מהמגנט?
האם צריך לשים אותם ליפני כל מכשיר או לשים אותם בכניסה הראשית לבית?
כמה זמן הם אמורים להחזיק?
המגנט לא קשור לאבנית, הוא אמור לתפוס שבבי מתכת שרצים במערכת בגלל התפרקות צנרת מתכת ישנה ולמנוע פגיעה באטמים שונים.
razzamataz
11-02-12, 19:51
הסיליפוס הוא המוצר שאתם מחפשים...מנסיון אישי שלי מורכב על דוד במושב (מים עשירים באבנית) וההצטברות מועטה
ובבית של ההורים שלי מורכב על הקו הראשי ואין אבנית בכלל בקומקום לאחר שהוא היה בעבר לפני הפילטר מפתח שכבה עבה כל 3 חודשים
הכדורים נמסים בהתאם לדרישת המים, ותכולת הקלציום...בד"כ מחליפים כל 6 חודשים, מה שנשאר אפשר לייבש ולהחזיר עם חומר חדש
אפשר להרכיב על קו המים החמים (לפני הדוד) או על הראשי אבל דעו שזה מעלה את תכולת הנתרן במים ולכן לא מומלץ לבית עם חולי דיאליזה, אבל רוב הבתים בארץ לא שותים מהברז גם ככה, ככה שאין בעייה.
אהלן,
אני לא בקטע של להוסיף מכשירים, פעם בשנה לפני החורף מרוקנים את הדוד, מנקים את הגוף חימום, זה לא מונע אבל מסייע בריקון האבנית ;)
סופת המדבר
11-02-12, 20:58
אהלן,
אני לא בקטע של להוסיף מכשירים, פעם בשנה לפני החורף מרוקנים את הדוד, מנקים את הגוף חימום, זה לא מונע אבל מסייע בריקון האבנית ;)
נגיד ואני אתאמץ פעם בשנה ויפתח את הדוד לצורך ניקוי
השאלה אם בשנה הזאת האבנית שתצטבר לא תגרום לנזק מצטבר? צריכת חשמל יותר גבוה וכו'...
razzamataz
11-02-12, 22:25
אפשר גם כמובן לפתוח ולנקות, אבל מה עם האבנית בקולט שמש, בקומקום, במכונת כביסה, בראש הדוש ובכל המקלחת?
ולשאלת סופת המדבר, עם יש לך דוד שמש אז צריכת החשמל תעלה רק בחורף עקב הדלקת הדוד ליותר זמן (גוף החימום מכוסה אבנית), אם האבנית תצטבר ותצטבר ללא ניקוי, בסוף ישרף הגוף חימום אם אין מגע בינו לבין המים, אבל חוץ מזה אין נזק נוסף לדוד
לדעתי פילטר סיליפוס שעולה בין 30-100 שקלים שווה את החיסכון בלפתוח את הדוד אחת לשנה
לא הייתי עושה כלום ,פילטרים עם כימקלים מס.ר.ט.נ.י.ם , ושלא ימכרו לך לוקשים על בטיחות זה שקר שמשלמים עליו הרבה שוחד לנבלים שמאשרים אותו ,
אם מורכב חמם זו הסיבה לאבנית ולשריפת גוף החימום
החמם הוא חרטה שנותנת אשליה של חיסכון בתחילה עד שמתחיל לצבור אבנית (מהר מאד) ואז זה עולה יותר בחשמל ,גופי חימום שרופים,והרבה כסף לבעלי מיקצוע מפוקפקים שחיים מתיקונים כולל החברות וכו'
ללא חמם גוף חימום טוב לא סיני ב-20 ש'ח יחזיק לפחות 5 שנים בלי בעייה ואפילו לרוב 10 שנים , כי לא מצטברת עליו אבנית וגם אם מצטברת היא
מתפוררת ונופלת לתחתית הדוד , וגם אחרי 10 שנים הכמות שתצטבר שם זניחה ,באזור מוכה אבנית 5-7 ליטר אבנית ב10 שנים
זה בדוק !!!
בכל הדודים שהורכבו באתרים שלי לא הורכבו מעולם חממים וחרטות אחרות , מעולם לא הייתה קריאת שרות לגוף חימום או אבנית פחות מ-5 שנים ויש כאלה שהוחלף גוף חימום לאחר יותר זמן עקב שימוש אינטנסיבי 24 ש' ביממה וכמות האבנית בתחתי ת מצחיקה
כל השאר פרסומת ותעלולי מכירות לשמן נחשים
razzamataz
12-02-12, 15:43
לא הייתי עושה כלום ,פילטרים עם כימקלים מס.ר.ט.נ.י.ם , ושלא ימכרו לך לוקשים , כל השאר פרסומת ותעלולי מכירות לשמן נחשים
הייתי רוצה באמת להבין איך נתרן מסרטן, אז בוא לא נאכל כלום וגמרנו, ודרך אגב אני לא שותה מים במקלחת...
meir alony
12-02-12, 15:53
החמם הוא חרטה שנותנת אשליה של חיסכון בתחילה עד שמתחיל לצבור אבנית (מהר מאד) ואז זה עולה יותר בחשמל ,גופי חימום שרופים,והרבה כסף לבעלי מיקצוע
החמם הוא ההמצאה הטובה ביותר מאז המצאת הדוד שמש.
פעם היית מדליק דוד למשך שעתיים בכדי להתקלח, היום תוך 10 דקות יש לך מים חמים.
בדוד שמש רוב השנה החימום ע"י השמש, גם בחורף יש הרבה ימי שמש ולא זקוקים להדלקה של הדוד.
הרכבתי בחיי מאות חממים עוד מהימים שהיה שרוול ברזל.
האבנית מצטברת על גוף החימום ופעם בארבע שנים מחליפים מאיץ קומפלט, העלות מזערית יחסית לחסכון בחשמל.
http://imageshack.us/photo/my-images/403/solarheating1.jpg/
גם לי יש בעיה רצינית של אבן, (דוד בשכיבה) ומתקין מסויים אמר לי שהפתרון הוא התקנה ללא השרוול פלסטיק שניסתם מאבן בערך כל שישה חודשים וגורם לגוף חימום לקצר האם זה בסדר, בטיחותי ?
טל
בדוד שוכב לא מתקינים חמם!
רק פלאנג', גוף חימום וטרמוסטט, ללא שרוול הפלסטיק!
אפיז, מעבר לחיסכון בחשמל יש את החיסכון האדיר בזמן החימום של מים למקלחת אחת או שתיים.
בשמוש נכון, גם עם חמם ("חימום מהיר" - הרבה שמות לחתיכת שרוול פלסטיק), גוף חימום יכול להחזיק בקלות 3-4-5 שנים.
מי שמדליק דוד עם חמם ל3-4 שעות זה בעיה שלו ואז צריך להחליף כל שנה וחצי-שנתיים.
איתי
סופת המדבר
12-02-12, 19:19
מה שהיה אצלי זה לא אבנית בתוך החמם אלה כל הקרקעית של הדוד היתה מלאה בשכבה של אבנית מפוררת לא מוצקה
אז כנראה שרק החלק התחתון של הגוף חימום נגע באבנית ומזה הוא הלך.
גם אני ציפתי למצוא את כל הגוף מכוסה אבנית
על הפלאנצ עצמו מרותחת חתיכת פלאח שעולה למעלה והוא אמור ''למשוך'' אליו אבנית
היה עליו איזה גוש קטן אבל כל האבנית היתה למטה
בכל מקרה החלפתי רק את הגוף חימום ב30 ש'ח
אבל עדיין רוצה למנוע את האבנית...
razzamataz
13-02-12, 00:30
מצטרף לדעות החיוביות על המאיץ חום ראו שרשור מצורף
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=61706&p=434246#post434246
הגוש הקטן זו הגנה קטודית וזה מגן על הדוד מאיכול, הדרך היחידה למנוע אבנית היא פילטר סיליפוס
יש מכשירים מקצועיים להרחקת אבנית מהמים. אחד הפופולריים לשימוש ביתי הוא ה FLECK 5600.
המכשיר מותקן על הצינור הראשי שמכניס את המים הביתה. המכשיר עובד על עיקרון של החלפת יונים. לוקח מהמים את המגנזיום והסידן וטוען אותם בנתרן.
אחת שתתקין את המכשיר ותדאג שיהיה לו מלח - לא תראה טיפת אבנית בבית.
אי אפשר טוב בלי קצת רע: המכשיר יקר בהרבה מהפתרונות שלא עובדים, בנוסף, צריך לטעון את המכשיר במלח אחת ל... זהו מקור הנתרן.
shay_love_off_road
13-02-12, 10:34
אצלינו אבא שלי הרכיב מסנן אבנית על קו המים של הכניסה לדוד,
3 שנים וכמעט אין אבנית,
סופת המדבר
13-02-12, 19:58
אצלינו אבא שלי הרכיב מסנן אבנית על קו המים של הכניסה לדוד,
3 שנים וכמעט אין אבנית,
על איזה מסנן מדובר?
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.