צפייה בגרסה מלאה : מצלמות מהירות, האם זה נכון?
היפה והחיה
09-02-12, 10:24
קיבלתי במייל.
קיבלתי הבוקר מייל שמזהיר בפני מצלמות אור אדום/מהירות בצמתים,
נושא שכבר נדון כאן לא מעט, אבל מה שמשך לי את העין ולא מוכר לי הן השורות הבאות:
======================================== =========
חברים יקרים, שימו לב!!!!
מהירות הנסיעה המקסימאלית - בכל צומת מרומזר בארץ- היא 70 קמ"ש!!!
מחר נכנסות המצלמות החדשות לתוקף.
כידוע לכם מצלמות הרמזור יתפקדו גם כמצלמות מהירות לכל דבר.
אם אתם נוסעים בכביש של 90 קמ"ש- למשל בכביש 4-
אם אתם מאיצים כדי לחצות צומת- ואתם עוברים את ה-70- תחטפו דו"ח.
גם אם אתם משייטים בכביש במהירות המותרת- 90- ומרחוק הרמזור ירוק
ואתם פשוט ממשיכים רגיל ולא מאטים לפני הרמזור- ואתם עוברים את הרמזור במהירות המותרת בכביש,
שהיא כאמור 90 קמ"ש- תחטפו דו"ח, מפני שבצומת חייבים להוריד ל- 70!!!
אנא, שתפו את הקרובים שלכם!
אין סיבה שאנשים יחטפו 8 נקודות ואחר כך שלילה- רק מפני שלא היו מודעים לחוק!!<o:p></o:p>
מה השאלה? אם זה נכון? כן זה נכון למיטב ידיעתי וזכרוני.
אני מאוד מקווה שזה לא יעבוד ככה, כי אז באמת המצלמות יגרמו לתאונות דרכים קטלניות...
היפה והחיה
09-02-12, 11:02
בד"כ, כאשר מגיעים לצומת והירוק מהבהב, אנחנו מאיצים בכדי להספיק לתפוס את הרמזור.
אם המהירות בתוך העיר הייא 50 קמ"ש, המצלמה תשמש גם לצלם באדום וגם למהירות.
GodsFather
09-02-12, 11:04
קיבלתי במייל.
אין סיבה שאנשים יחטפו 8 נקודות ואחר כך שלילה- רק מפני שלא היו מודעים לחוק!!<o:p></o:p>
אבל זו בדיוק הסיבה שאנשים יחטפו נקודות ושלילה. כי אי מודעות לחוק אינה פוטרת מעונש.
אני חושב שעם כל הרצון הטוב להלחם במצלמות הללו ולמעשה בתפיסה של המדינה/מנהיגיה בנושא הזה, צריך גם ללמוד את ספר החוקים ולרענן את הידיעה.
אם כולם יסעו חוקי, המצלמות הללו יאבדו מערכן והחברה לא תצליח להחזיק מעמד, גם אם יש לה בטחונות מהמדינה. כמובן שזה מצב אוטופי, אבל גם אם תהיה ירידה של 20-30 אחוז מהצפי ברווחים, זה כבר יהיה משמעותי ביותר וידליק נורות אדומות.
לא יודע מאיפה הבאתם את זה.
נכון להיום, למרות שמצלמות הרמזור בהחלט מסוגלות לצלם גם עבירות מהירות, לא נמסר רשמית שהן אכן יעשו את זה. לפחות לא בשלב הנוכחי של הפעלת פרויקט המצלמות.
כולכם יודעים את דעתי על המצלמות, על המשטרע, על משרד התחבורע ובאופן כללי על תאוות הבצע של המדינה המזויינת הזו, אבל נראה לי הגיוני לגמרי להוריד מהירות לפני כניסה לצומת מרומזר. גם אם האור ירוק. לעניות דעתי זה חלק מחוקי התנועה מימים ימימה.
מי שעיניו בראשו ונוהג באופן אחראי לא צריך שיזכירו לו את זה באמצעות מצלמות והפחדות.
"הנה זה מתחיל.." החברה מאום אל פאחם התחילו לעבוד..
http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000723464
GodsFather
10-02-12, 04:18
רק אני שמתי לב לתגובות של מיודענו חיים רכס לכתבה ? :)
http://www.globes.co.il/news/desk/profile.aspx?uid=867616
כתבתי כבר, ועם כול הכבוד לרכס הוא עוד חי בעבר, לא צריך צבע, לא צריך לטפס ולהסתכן.
6 עטי ליזר עטופים יחד מכוונים לתוך העדשה ישרפו את החישן אור,החישן אור זה הרכיב שמתרגם אור וצבע לשפה דיגיטלית, בלעדיו העסק לא עובד.(קריא-צריך להחליף מצלמה)
GodsFather
10-02-12, 09:03
אתה צריך שהחיישן יהיה חשוף לשם כך, ג'ו. והוא נחשף רק כשהמצלמה "רוצה" לצלם וגם זה קורה מאד מהר, מה שאומר שאתה צריך לצלוף בזה באופן מאד מקצועי. ממש כמו בכל מצלמה דיגיטלית רגילה.
פח צבע יעשה את העבודה יופי. ואם גם ככה יש לך כבר תיק פלילי, אז מה זה משנה ? :)
רק אני שמתי לב לתגובות של מיודענו חיים רכס לכתבה ? :)
http://www.globes.co.il/news/desk/profile.aspx?uid=867616
בוא'נה, הוא מלך. אני מתגעגע אליו כאן.
כן ירבו חבר'ה כאלה.
בקטע הזה, אין לך מה לדאוג...
GodsFather
10-02-12, 10:20
לאן הוא נעלם?
מאס בטכנולוגיה, הוא עדיין חי ונושם, פשוט לא ברשת...
הוא דווקא כל הזמן ברשת, אבל לא כאן. פשוט מתבזבז...וזה מה שחבל.
קיבלתי במייל.
חברים יקרים, שימו לב!!!!
<o:p></o:p>
סתם שמועות שרצות במייל ובפייסבוק. תמיד מומלץ לבדוק באתר "לא רלוונטי" לפני הפצה, ראה את התגובה לסוגיה זו: http://irrelevant.org.il/2012/02/08/3853
ארז גור
אתה צריך שהחיישן יהיה חשוף לשם כך, ג'ו. והוא נחשף רק כשהמצלמה "רוצה" לצלם וגם זה קורה מאד מהר, מה שאומר שאתה צריך לצלוף בזה באופן מאד מקצועי. ממש כמו בכל מצלמה דיגיטלית רגילה.
הכול נכון, וזה לא כזה קשה,
יש הבדל קטן בין לשלוח בועל עם סמרטוט, טינר וסולם לבין להחליף מצלמה...מסכים?
GodsFather
11-02-12, 07:51
אם הפועל יוצא לשם פעם בשבוע ובכפולה על כמה מצלמות והנה לך עוד נטל כלכלי על הארגון...
אם כבר אתה מחפש נטל כלכלי על הארגון, שאגב לא המטרה כפי שאני רואה אותה,
להחליף מצלמה יחידה ולשלוח אותה להולנד לשיפוץ יעלה מעל למשכורת החודשית לפועל+ הוצאות על טינר וסמרטוטים,
אם כבר, אולי צריך צבע אפוקסי שלא יורד עם חומר כימיקלי בקלות, אולי אפילו חומצה שתשרוף את הזכוכית מגן ותצריך פרוק מצלמה לתיקון. בנוזל גם יש יתרון שלא צריך לטפס, אפשר לירות מאקדח מים , אלה הגדולים.
לא לשכוח שמדובר בחלון של ארגז האכסון ולא בעדשת המצלמה עצמה.
חומצה? החומצה תאכל את רובה המים והיא בהחלט עלולה להינתז גם על זה שמשפריץ אותה לכיוון המצלמה. עם כל הכבוד למשימה החשובה של פגיעה במצלמות, זה לא שווה שמישהו ייפגע בגלל זה.
אני עדיין חושב שצבע שחור יותר מתאים למשימה כזו - במיוחד אם אפשר למצוא פיתרון להתזה של צבע בלחץ גבוה ולמרחק רב של כ-3 או 4 מטרים, כדי שלא יהיה צורך לטפס על עמודי המצלמות, שחלקם באמת גבוהים.
GodsFather
11-02-12, 10:29
בנוסף כמובן לאופצית הגרירה עם כבל, כמו שהוצע בשרשורים קודמים :)
קיבלתי במייל.
חברים יקרים, שימו לב!!!!
אם אתם נוסעים בכביש של 90 קמ"ש- למשל בכביש 4-
אם אתם מאיצים כדי לחצות צומת- ואתם עוברים את ה-70- תחטפו דו"ח.
גם אם אתם משייטים בכביש במהירות המותרת- 90- ומרחוק הרמזור ירוק
ואתם פשוט ממשיכים רגיל ולא מאטים לפני הרמזור- ואתם עוברים את הרמזור במהירות המותרת בכביש,
שהיא כאמור 90 קמ"ש- תחטפו דו"ח, מפני שבצומת חייבים להוריד ל- 70!!!
אנא, שתפו את הקרובים שלכם!
אין סיבה שאנשים יחטפו 8 נקודות ואחר כך שלילה- רק מפני שלא היו מודעים לחוק!!<o:p>
אין שום הגבלת מהירות בצמתים.
המהירות המותרת היא זו שמותרת בכביש בו נוסעים. כן, יש חובת האטה לפני צמתים, גם המרומזרים, אבל בודאי אין הגבלת מהירות כמו שכתוב.
לא לכל השטויות שכותבים ברשת צריך להתייחס.
יופי של עבודה עושים החבר'ה מאום אל פאחם.....:cool:</o
אני לא זוכר, בשלושת מבחני התאוריה שעברתי, שמהירות הנסיעה המותרת בצומת מרומזר היא 70 קמ"ש.
זו שטות מוחלטת, ואין לה שום סימוכין בתקנות התעבורה.
אסף.
גם אני קיבלתי את המייל הזה.
דווקא יכול להיות מגניב,חבל שלא הורידו את המהירות ל50 קמ"ש,הכי כייף.
לעמוד בצד ולראות את כל הנהגים המבועתים דופקים חארקות לאחר שראו את הדחליל הכתום דופק פלאשים למכוניות שלפניהם,חמוד ,לא ?
תאונות שרשרת זה הכי כייף,שלא נדבר על כביש מהיר,דחלילים אפורים וחארקות ב 130 ,זה ממש אבל ממש מגניב.
תנו לי את חוטי התיקשורת של הדחלילים האלה למרכז הבקרה,יש לי גנרטור 380V שלוש פאזות........קבום...בום..
קיבינימט
אתמול בבוקר נסעתי עם הילדים בפוקוס מחולון לזכרון יעקב, על כביש החוף, ובערב בחזרה למרכז.
למה שקרה על הכביש אפשר לקרוא "פחד". מעולם התנועה לא זחלה ככה. הקפדתי לנסוע 90, מדי פעם, איפה שמותר, רק לדגדג 100 מלמטה, ומצאתי את עצמי עוקף לא מעט.
בכל פעם שרואים את המצלמה מרחוק, כולם דופקים ברקסים היסטריים ל-60 ואפילו 50 קמ"ש... וטוב שהכביש היה יבש. זו עכשיו רק שאלה של זמן עד שזה ייגמר באמת רע, בתאונת שרשרת המונית עם נפגעים ופקקי ענק. כנראה שזה מה שהמשטרע והמדינה המנוולות הללו רוצות, העיקר שהקופה תצלצל...
אגב - ה-WAZE לא היה מודע למיקומן של לפחות שתיים מהמצלמות. אל תבנו עליו.
דרור , אתה עושה update ל- waze שלך ?
אצלי הוא "מוצא" את כולן .
דרור, בכביש 44 למערב יש מצלמה כתומה ("רמזור") אחרי צומת בית דגן לרמזור המשמש לפנייה שמאלה בלבד. לא מדובר בצומת . די ברור שהמצלמה תיועד לאכיפת מהירות בעתיד . בכלל יש 2 מצלמות לפחות לכל כוון בקטע שבין רמלה לצומת חולון , הכביש הוא או פקוק או פתוח . כשהוא פתוח אין שום סיבה לנסוע בו 70 ודווקא בקטעים עם הגבלת המהירות צצו המצלמות. אני נוסע שם כל יום , עם רכב איטי וצריך טוב טוב לשים לב לא לחרוג שם. חבל שרק לערבים במדינה הזו יש ביצים ושלחרדים אין רכב...
ד"א ראיתי את מצלמת הרמזור בצומת בית דגן למזרח , דופקת יופי של פלאשים על מהירות . הרמזור היה ירוק בוודאות .
אני לא בא לסנגר חלילה על המשטרע והמצלמות שלה.
היתה הודעה רשמית שלפחות בשלב הזה מצלמות הרמזור לא יאכפו מהירות, למרו שתהן בהחלט מסוגלות.
האם המשטרע משקרת? כנראה שכן. זה בהחלט לא חדש ובהחלט כן אופייני לארגון הפשיעה הגדול במדינה.
למה לזחול דווקא 70 בכביש 44? באמת למה. גם בשלטי הכוונת התנועה באיילון לעיתים מופיעה הגבלה שרירותית של 70 קמ"ש, וזה למרות שהכביש פנוי לחלוטין. מין הסתם אף אחד לא יורד שם מ-100-110 לכן מין הסתם בעתיד הקרוב המצלמות יגיעו גם לאיילון...
אותי לא צריך לשכנע שהפרויקט הזה רע ומרושע ושאין לו שום פתרון ראוי זולת השמדה מאורגנת של המצלמות ושליחתן באש ותמרות עשן/פחי דבק מגע/צבע שחור/לבנות חבלה או מה שתרצו - לעולם שכולו טוב.
לגבי ה-WAZE. אכן אני מעדכן. הוא נחמד אבל לא מדויק לעתים. עדכון המהירות נעשה באיטיות מצחיקה, קריאת המהירות שהוא נותן נראית לא מציאותית ואתמול הוא גם "נתקע" כמה פעמים פשוט בגלל ש"אין קליטת GPS" (הוא מודיע על זה) וייתכן שדווקא אז הוא פיספס את המצלמות. בכל מקרה - זה פיצ'ר נחמד, זה עוזר ללא ספק (חסך לי אתמול עמידה בפקק ארוך) אבל בהחלט לא נותן בטחון מלא מפני המצלמות.
חוץ מזה שכל ההתעסקות סביב המצלמות גורמת לנו להתעלם לרגע מקיומם של מארבי המהירות ה"רגילים", אלה עם אקדחי לייזר - אחרי שמאיטים בגלל המצלמה ואחרי 100 מטרים מאיצים שוב, עלולים לחטוף את הבומבה מאקדוחן לייזר שכזה. ראו הוזהרתם!
למצלמות יש עדיין בעיה משפטית מורכבת
הם יכולות לזהות את הרכב אבל לא את הנהג.
תמיד אפשר לטעון : לא אני נהגתי ברכב.
ויש גם פטור מלהפליל בן משפחה.
הכי טוב זה לרשום את הרכב על הסבתא שכבר לא נוהגת.
למצלמות יש עדיין בעיה משפטית מורכבת
הם יכולות לזהות את הרכב אבל לא את הנהג.
תמיד אפשר לטעון : לא אני נהגתי ברכב.
ויש גם פטור מלהפליל בן משפחה.
הכי טוב זה לרשום את הרכב על הסבתא שכבר לא נוהגת.
ועדיין מישהו יצטך לקחת את האשמה על עצמו, אחרת הדו"ח נרשם על שם בעל הרכב ונרשמות לו נקודות.
אגב - ה-WAZE לא היה מודע למיקומן של לפחות שתיים מהמצלמות. אל תבנו עליו.
תתפלא.
כנראה היה זה "דחליל"
ארז גור
מידע בדוק לגבי כל השירשור הזה:
1. אין מצלמת מהירות כתומה שלא בצומת. גם לא באזור בית דגן.
2. בכביש 44 יש 6 מצלמות מהירות אם מחשיבים את השתיים הכתומות בצמתים. בארץ יש כרגע 41 גאטסו ושתיים מהן כנראה דו כווניות.
3. המצלמות הכתומות של גאטסו יודעות לקרוא גם אור אדום וגם מהירות. נמסר שבשלב זה לא ישלחו דו"חות על מהירות מהן, אלא אם תיהיה תאונה...
4. הצבע על המצלמה בואדי עארה לא השפיע עליה.
5. הסיפור עם ה 70 קמ"ש בצומת לא נכון. בצומת מותר לנסוע במהירות המותרת באותו קטע.
GodsFather
13-02-12, 08:38
מידע בדוק לגבי כל השירשור הזה:
4. הצבע על המצלמה בואדי עארה לא השפיע עליה.
לא השפיע באיזה מובן ? אם היא לא "רואה", היא לא מצלמת...
לא השפיע באיזה מובן ? אם היא לא "רואה", היא לא מצלמת...
הצבע כיסה את הפלאש. המצלמה לא ממש זקוקה לפלאש. עובדת על IR...
ואם הצבע מכסה את החלון של העדשה?..............
GodsFather
17-02-12, 04:30
הצבע כיסה את הפלאש. המצלמה לא ממש זקוקה לפלאש. עובדת על IR...
לא ידעתי שהם כיוונו רק לפלאש, ברור לי שאז זה לא משפיע. כנראה שגם הם צריכים עוד ללמוד את האויב :)
boaz avrahami
17-02-12, 08:38
ראיתי שבחו״ל תולים צמיג על המצלמה ומדליקים אותו עם סמרטוט טבול בנפט.
סוגר עניין באופן סופי ומוחלט.
צוות של שני אנשים על אופנוע מבצע את המשימה ועף מהמקום...
GodsFather
17-02-12, 08:40
אתה עדיין צריך לרכב עם צמיג, אדם נוסף ונפט... במקום פשוט פחית של ספריי צבע.
אם כבר דיונים תיאורטיים על נזק - הייתי הולך על הארון חשמל שצמוד למצלמות. הרבה יותר נגיש, לא צריך לטפס כדי לשפוך עליו נפט ולהדליק. אבל מה שחשוב זה האפקט ארוך הטווח. מלמ-טים ישלחו טכנאי למחרת לתקן/לנקות/להחליף את המצלמה... חברת חשמל? מהיום למחר? הצחקתם אותם.... ;)
GodsFather
17-02-12, 08:55
נמרוד, ארון החשמל ? למצוא אותו, למצוא את התשתית הנכונה, לתכנן את הנזק הנכון... מול ספריי שקונים בחנות ושלום על ישראל.
כמה טכנאים יש למל"מ ? כמה כסף הם עולים ? ואם דופקים כמה מצלמות בעת ובעונה אחת, שמייח.
תיאורטית :)
לפחות לחלק מהמצלמות הארון צמוד. אני אומר לשרוף אותו פשוט, ג'ריקן דלק.
טוב אולי זה סתם משהו נגד חברת חשמל ;)
מישהו אגב חטף כבר? איפה? על כמה?
GodsFather
17-02-12, 09:00
זה עדיין בשלב הניסוי לא ? אז אין דוחות...
ג'ריקן דלק ?? אתה יודע כמה זה עולה ? עדיף לשלם דוח.
הכי פשוט זה לבוא עם הג'ריקן ישירות למטה הארצי ולשרוף את כל המשטרה.
תגידו מה נסגר אתכם?! זה נהיה שרשור של העולם התחתון! :)
בסוף מישהו יקח את כל זה ברצינות (כן אני יודע שכמה מכם היו מתים שזה יקרה)
[B]
בסוף מישהו יקח את כל זה ברצינות
וזה כנאמר, יהיה התחלה טובה.
boaz avrahami
17-02-12, 10:18
ספרי צבע לא באמת גורם נזק מוחלט למצלמה.
את המצלמות צריך להרוג ולא לשתק זמנית
עד סוף פברואר לא מונפקים דו"חות, רק אזהרות. מהראשון למרץ מתחילה החגיגה.
אם מישהו נתפס?... זה מורכב. ברור שיש כאלה שצולמו, אבל המספרים זניחים ומינוריים באופן שהוא לא פחות מאשר מפתיע.
הם גם לעולם לא יודו בזה רשמית, אבל עוצמת ההתנגדות בתקשורת לפרויקט הזה קצת הפתיעה את המשטרע ומשרדי הממשלה.
הכי פשוט זה לבוא עם הג'ריקן ישירות למטה הארצי ולשרוף את כל המשטרה.
תגידו מה נסגר אתכם?! זה נהיה שרשור של העולם התחתון! :)
בסוף מישהו יקח את כל זה ברצינות (כן אני יודע שכמה מכם היו מתים שזה יקרה)
ואני אשאל, מה נסגר איתך.
שים לב מה קורה במדינה - התקשורת מגדירה בגלוי ובלי לפחד, את המצלמות כשוד דרכים מאורגן מצד המדינה. אף פעם לא היה דבר כזה כאן - הבעה כל כך פומבית של חוסר אמון מוחלט. ביקורת כל כך בוטה כלפי המערכת.
שים לב איך אנשים נורמטיביים, שומרי חוק, מדברים בגלוי על פגיעה פיזית במצלמות. לא רק כאן. פעם עצם המחשבה על דבר כזה הרתיעה אנשים כמונו. היום כולם חושבים על זה ברצינות, ואני לא אתפלא אם מי שיפגע במצלמות לא יהיו סתם פרחחים, אלא באמת אנשים נורמטיביים שנמאס להם. זה מה שהיה בבריטניה בשנים האחרונות - הושמדו שם מאות רבות של מצלמות על ידי אזרחים. מה ימנע מזה לקרות גם אצלנו?...
החוק לא קיים כדי שיהיה צדק, אלא כדי שיהיה סדר. ציות לחוקים הוא אבן היסוד של חברה אנושית. אבל מה קורה כשהחוק רואה כי טוב, מתחיל להתפרע, סוגר עליך מכל הכיוונים ופשוט מכריח אותך לעבור עליו?
שרשור של עולם תחתון? אתה מצחיק. בתכלס, מה זה עבריין? הרי אנחנו לא מדברים כאן על רוצחים, גנבים, פורצים או אנסים, אלא על אנשים כמוני וכמוך. כשהחוק דוחף אותך בכוח להיות עבריין, בסוף, תרצה או לא, אתה הופך לעבריין.
עזוב לרגע את המצלמות, זה סתם רק סימפטום אחד מיני רבים למה שקורה כאן במדינה. שים לב איך בשנה-שנתיים האחרונות מופרחים לאוויר כל מיני חוקים הזויים שמגבילים את החופש האישי שלך - חופש תנועה, חופש דיבור, אפילו החופש הכי פרטי - בעניינים האינטימיים. רבאק - אפילו לזונות כבר אסור ללכת כאן. אתה קולט?
אז מה? יש כאלה שזקוקים לשירות הזה של בילוי עם זונה פעם בשבוע-שבועיים-שלושה, מעכשיו הם לא ילכו יותר לאותן זונות? הרי זה ברור שימשיכו ללכת כמו גדולים, רק שמאותו רגע הם כבר מוגדרים כעבריינים. "עולם תחתון".
ועם כל חוקי לשון הרע למיניהם, אנשים לא ימשיכו להשמיץ זה את זה בפורומים? ימשיכו, אבל בשמות בדויים.
ועם כל חוקי רדיפת עמותות בעלות דעה פוליטית שלא מסתדרת לממשלה הנוכחית - נראה לך שהם לא ימשיכו לפעול? הם ימצאו את הדרך לקבל את התמיכות שלהם. יהפכו לעבריינים.
בקצב החקיקה הזה, אם בבחירות הבאות או באלה שאחריהן, כוחם של הדתיים ימשיך לעלות (והוא ימשיך, זה ברור), ויאסרו על מכירת חזיר למשל - ונניח שזה מה שאתה אוהב לאכול - אז מה? לא תאכל סטייק לבן? ברור שתמשיך, אבל תהפוך לעבריין - אתה תמצא את הדרכים שלך להשיג את זה.
ובגלל המצלמות, אנשים לא ימשיכו לנסוע במהירות שטבעית למכוניות מודרניות ולמאה ה-21? ימשיכו. יאיטו לפני המצלמה, יאיצו אחרי שיעברו אותה. ואם היד תהיה כבדה מדי, מצלמות יתחילו להישרף. זה ברור.
כי כל החוקים האלה לא נועדו להפוך את החיים כאן לטובים יותר, בטוחים יותר, צודקים יותר, בטח לא להצר את צעדי העבריינים, אלא להפוך את כולנו לעבריינים. כדי שאפשר יהיה להעניש את כולנו ולקנוס אותנו.
אז מה מזעזע אותך כל כך? מצלמה שרופה? אולי זה טוב ישי. אולי זה אפילו מצוין, ואולי זה מה שבאמת צריך לקרות.
ככה זה יתחיל, ואז אולי, הלוואי, זה גם יתפוצץ - בהתחלה יישרפו רק מצלמות, ואחר כך, מי יודע. אולי סוף-סוף הציבור גם יסגור את החשבון עם כל הפוליטיקאים הרעים האלה שמיפלס השתן עלה כל כך גבוה לראש שלהם עד שדעתם השתבשה עליהם סופית.
יאללה דרור, זמן טוב להכנס לכנסת, יאיר לפיד וכאלה שינגנו על צדק חברתי יגרפו הרבה מנדטים.
גם בפורום של CARSFORUM מדברים על נציגות מוטורית בכנסת הבאה.
תרים את הכפפה ולך על זה, אני לא מכיר מישהו ראוי יותר ממך לנסות מהלך כזה.
יאללה דרור, זמן טוב להכנס לכנסת, יאיר לפיד וכאלה שינגנו על צדק חברתי יגרפו הרבה מנדטים.
גם בפורום של CARSFORUM מדברים על נציגות מוטורית בכנסת הבאה.
תרים את הכפפה ולך על זה, אני לא מכיר מישהו ראוי יותר ממך לנסות מהלך כזה.
הפתרון :
צריך לטפל בלוחית הרישוי כך שמצלמה דיגיטלית לא תצליח לתת תוצאה חדה .
ועדיין הלוחית תראה רגילה לגמרי.
הפתרון :
צריך לטפל בלוחית הרישוי כך שמצלמה דיגיטלית לא תצליח לתת תוצאה חדה .
ועדיין הלוחית תראה רגילה לגמרי.
יש כבר כזה, פעם שמעתי על מין מדבקה ששמים על הלוחית ואם המצלמה מצלמת אותה אז זה לא יוצא טוב, זה יוצא כמו שתצלם מראה עם פלאש מקרוב.
http://www.youtube.com/watch?v=kzLrvmqmaHg
ככה זה נראה אחרי http://www.speedtraps.co.il/covers/ref/night_pic.jpg ויש עוד סוגים של מדבקות באתר הזה http://www.speedtraps.co.il/php/defense/cover_test.php?groupi=defense&id=63
*** שים לב כול הדברים האלה לא חוקיים ומצאתי אותם ע"י חיפוש פשוט בגוגל ***
אורי
GodsFather
18-02-12, 08:41
אם דרור גם ילך לפוליטיקה, מי ישאר בעיתונות אחרי שגם לפיד הלך ? ושלי ? וכל שאר העיתונאים :)
אם דרור גם ילך לפוליטיקה, מי ישאר בעיתונות אחרי שגם לפיד הלך ? ושלי ? וכל שאר העיתונאים :)
נעשה החלפה ראש בראש... כולם יצאו מרוצים
דרור; החוק אינו גמיש ככה זה בדמוקרטיה אם אתה רוצה לפעול, עשה זאת בדרך לגיטימית!
אתה יכול לחשוב שזה לגיטימי לשרוף מצלמה, ובנאדם אחר יכול לחשוב שזה לגיטימי "להשבית" את השוטר כי זה לא מתאים לו,
זאת אנרכיה!
אני מסכים אתך שחלק מהחוקים הם במילים פשוטות מטופשים ודורסניים, אבל הפתרון אינו כפי שאתה מתאר.
שריפת המצלמות תגרום רק לך עוול לאחר ש"החוק" ישים עליך את ידיו, וכפי שרשמת ידיו מכבידות מאוד!
אני שמח שבמדינה יש חוקים, גם אלו שפחות מתאימים לי. אני מאמין שמה שמצריך שינוי (בעיקר בתחום המוטורי)
צריך להעשות ע"י שינוי של החקיקה וזאת ע"י הסברה ושיווק.
מה שאתה מתאר עושה את ההפך! זה מצטייר שהג'יפאים הא חבורה לא מרוסנת של פורעי חוק!
אני ממש מתפלא עלינו
אפשר לחשוב שיש לנו מכוניות עם מנועים עתירי ביצועים-מזרטי-פורש-יגואר-וכו'
לרובנו יש רכבי 4x4 שממש לא אוהבים לקרוע את הכביש
אני לא רואה מה הבעיה לנהוג במהירות המותרת להחנות כחוק ולציית לתמרורים
בחמישי האחרון חזרתי מצומת ראם בלילה-הייתי בחתונה-בפניה ימינה בצומת כנות לכיוון אשדוד הורדתי מהכביש ע"י שוטר שעשה זאת בצורה ברורה ומקצועית
בדקו לי את הרשיונות ונתבקשתי לינשוף לינשוף מאחר ואני לא שותה אלכוהול שאני נוהג לא קרה דבר
ניפרדו ממני בנימוס-ממש לפני שנסעתי-נהג שעיכבו לבדיקה סירב לנשוף והשתולל(במקרה יצא מאותה חתונה וכמות הוודקה ששתה היתה מוגזמת-
אז לקחו אותו לתחנה
יופי כבר לא יהיה לו
אני מאוד מאוד מחבב את הטיפה המרה ך היא לא תתן לי את הכיוון לחיים
כך גם עם החוק בכבישים-אני לא אתן להם לעשות על גבי כסף שלי הוא לא מיותר
הנה כתבתי בלי להתרגז
יוסי
BackDoorMan
18-02-12, 13:09
יוסי , זה שאתה נוהג במפלץ בינוני על קפיצי עלים רכים שמתאים לך ולו לשייט כל הזמן ב 90-70 קמ"ש, לא אומר שלשאר האוכלוסיה נוח או מתאים.
אין שום סכנה בכביש סלול היטב כמו רוב כביש מספר 1 ועוד כמה אחרים, לנהוג ב - 300-270 קמ"ש כמו שנעשה ע"י חלק ממכרי.
לגבי רעיון הצביעה, רעיון לא רע יהיה להשתמש באקדח מים עם הנוזל המתאים.
לנהוג ב - 300-270 קמ"ש כמו שנעשה ע"י חלק ממכרי.
לא הבנתי, אתה חושב שזה לגיטימי לנסוע במהירויות האלו בכביש ציבורי?
BackDoorMan
18-02-12, 16:54
בתנאים מסוימים כן, בגרמניה זה עובד יופי, גם בעוד כמה מדינות אירופאיות לא עושים מזה ענין.
לגיטימי או לא, זה נעשה. בעשור האחרון וקצת לפני הגיעו לכאן המון מכוניות כביש חזקות, לפני או אחרי שיפורים הנעות בטווח הזה של מהירויות.
ואני עוד לא מדבר על אופנועי כביש שכבר יותר מ 20 שנה נוגעים במהירויות הללו.
שימי, הגזמת.
ראשית - דייק בעובדות.
כן - 270 - 300 קמ"ש עובד יופי בגרמניה. תיאורטית. אם לא הייתי נוהג בגרמניה פעם בחודש-חודשיים אולי עוד הייתי מאמין לשטות הזו.
למען האמת, בספטמבר האחרון ראיתי את המחוג של היגואר XKRS נושק לכמעט 300. כן, בגרמניה, אבל זה היה בישורת של הנורבורגרינג. וזה לא כביש ציבורי אלא מסלול. נכון, מסלול שפתוח לכל מי שרוצה (תבוא, תשלם 24 אירו להקפה ותיכנס. חופשי) אבל עדיין מסלול.
את הדרך מנמל התעופה של פרנקפורט לנורבורגרינג עשיתי מאחורי ההגה של יגואר XJ לונג - דיזל. לא אוטו-ספורט, כן לימוזינה סופר-מהירה. רוב הדרך זה אוטובאן. ארוך וישר ופתוח. חשבתי לעצמי - איזה כיף, נלחץ עד הסוף, נטוס נמוך ומהר ונגיע צ'יק-צ'אק. טעות.
אז נכון שבקטעי אוטובאן מסוימים אין הגבלת מהירות, אבל הגרמנים כבר מזמן חתכו אותם למקטעים (אצלם הגבלות המהירות הן תוצאה של לחץ פוליטי מצד מפלגות "ירוקים" למיניהם, שיש להן כוח לא מבוטל שם). אז נותנים לך כמה קילומטרים ללחוץ, רצתי 200-220 לכמה שניות עד דקה-שתיים, ואז תמרורי הגבלת מהירות ל-120 מאיטים אותי לקילומטר-שניים וחוזר חלילה. אין הרבה מצלמות בגרמניה, אבל איפה שיש - מזמברים חזק.
וכמובן שלרגע אחד לא יכולתי להתעלם מהעובדה שאני לא לבד על הכביש: יש את המשאיות שנוסעות 90 ואפילו לא קמ"ש אחד יותר, ויש אוטובוסים וסתם פרייבטים קטנים שנוסעים 130-140 וצריך להתחשב גם בהם, וחוץ מזה הדלק לא זול שם - אם אתה מתדלק על חשבונך ולא מקבל דלק חופשי מחברת יגואר, תגלה שלנסוע מהר זה תענוג יקר. כך ש-300 קמ"ש זה יפה מאוד בתיאוריה... בפועל, הנהגים היותר מהירים נוסעים שם 150-180 בערך במקרה הטוב. וזה גם טווח המהירויות שבסוף התקבעתי עליו. האמת? זה די והותר לכולם. הלוואי עלינו כאן.
אבל לדרוש כאן לגיטימציה למהירויות של 270 -300? תגיד, לי, התחרפנת? זה עושה מה שנקרא "שירות דב" לכל העניין של מחאה כנגד המצלמות. שיתנו 120-130, אני אהיה מרוצה.
BackDoorMan
18-02-12, 20:01
ההגבלות באוטובאנים בגרמניה הן לא מתוך חשש לתאונות דרכים, והן הוטלו לפני מספר שנים, קודם היה ניתן לנסוע ללא הגבלה כל עוד הכביש היה ישר.
הן הוטלו כמו שכתבת מהלחץ של מפלגות הירוקים בגלל נושא זיהום האויר ותו לא.
תכל'ס לפי ההגיון הזה, מכונית חשמלית מהירה לא אמורה להיות מוגבלת.
כלומר ה"תיאוריה" הזו היתה מעשית ויושמה בפועל שנים רבות, ללא פגיעות בנפש(לפחות לא כתוצאה מתאונות) ועם מכוניות הרבה פחות משוכללות.
התפיסה אז היתה שנהג אמור להיות אחראי מספיק כדי לבחור באיזו מהירות לנהוג, ועל הרשויות רק לדאוג כי התשתית תהיה בטוחה מספיק.
אז אם היית שואל אותי, אז כן, לא התחרפנתי ובקטעים ובתנאים מסוימים הייתי מוריד את המגבלות, הסיבה מלכתחילה שבאוטבאנים לא היו מגבלות
היא שהיה ידוע כי ללא הגבלה, המרווחים בין המכוניות גדלים כאשר כל אחד נוהג בקצב המתאים לו, במקום דבוקה של מכוניות הנצמדת למהירות אחת,
ההסתברות לתאונה קטנה יותר במצב החופשי.
דרור; החוק אינו גמיש ככה זה בדמוקרטיה אם אתה רוצה לפעול, עשה זאת בדרך לגיטימית!
אתה יכול לחשוב שזה לגיטימי לשרוף מצלמה, ובנאדם אחר יכול לחשוב שזה לגיטימי "להשבית" את השוטר כי זה לא מתאים לו,
זאת אנרכיה!
אני מסכים אתך שחלק מהחוקים הם במילים פשוטות מטופשים ודורסניים, אבל הפתרון אינו כפי שאתה מתאר.
שריפת המצלמות תגרום רק לך עוול לאחר ש"החוק" ישים עליך את ידיו, וכפי שרשמת ידיו מכבידות מאוד!
אני שמח שבמדינה יש חוקים, גם אלו שפחות מתאימים לי. אני מאמין שמה שמצריך שינוי (בעיקר בתחום המוטורי)
צריך להעשות ע"י שינוי של החקיקה וזאת ע"י הסברה ושיווק.
מה שאתה מתאר עושה את ההפך! זה מצטייר שהג'יפאים הא חבורה לא מרוסנת של פורעי חוק!
נכון.
במדינת חוק, כאשר המחוקק משתין על הראש של הציבור קשת גועשת של חוקים חדשים והזויים חדשות לבקרים והציבור לא יכול לעמוד בהם, הוא מוחה. ואם מחאה מנומסת לא עוזרת, אז מחאה פחות מנומסת. וזו לא מחאה של ג'יפאים אלא של ציבור שמשתמש בכבישים.
boaz avrahami
18-02-12, 20:27
בגרמניה כשיש מצלמות הן הרבה יותר אכזריות.
המדידה והצילום הם של הרכב המתקרב למצלמה ולא כמו אצלנו לאחר המעבר של המצלמה.
והגבלת המהירות למיטב הבנתי היא בסמוך לישובים. הסיבה כך נאמר לי היא רעש.
150-200 בממוצע בנתיב השמאלי.
רק תאותת שאתה רוצה לעקוף והרכב מאחוריך נותן לך להיכנס.
מפרץ מנוחה כל 3 ק״מ.
איפה הם ואיפה אנחנו???
אז אם היית שואל אותי, אז כן, לא התחרפנתי ובקטעים ובתנאים מסוימים הייתי מוריד את המגבלות, הסיבה מלכתחילה שבאוטבאנים לא היו מגבלות
היא שהיה ידוע כי ללא הגבלה, המרווחים בין המכוניות גדלים כאשר כל אחד נוהג בקצב המתאים לו, במקום דבוקה של מכוניות הנצמדת למהירות אחת,
ההסתברות לתאונה קטנה יותר במצב החופשי.
ואם אתה שואל אותי, אחד הסיכונים הכי גדולים על הכביש הוא הפרשי מהירויות.
אתה יכול לשמור על מרווחי בטחון מהרכב שטס לפניך עד מחרתיים, אבל כשאתה טס 200-250, ובנתיב שלצידך משאית נוסעת 90 ומישהו יוצא לעקיפה ב-120, ומהירות הסגירה שלך עליו היא הרבה יותר מ-100 קמ"ש, זה כן מצב מסוכן. אז נכון שהם נהגים הרבה יותר טובים מאיתנו ושאין אצלם הרבה תאונות כמו אצלנו, אבל מצד שני כשיש להם תאונה (ויש להם, הם לא חסינים), אז בגלל שמדובר במהירויות שיא, כמעט תמיד מדובר בחתיכת תאונת שרשרת - 50 או 100 מכוניות אחת בתוך השניה, עם עשרות רבות של נפגעים, מתוכם גם לא מעט הרוגים.
אנחנו זה לא גרמניה.
אני מסכים עם דרור שכיום רכבים יכולים לנסוע בכיף כ-150 קמ"ש ללא בעיה.
אבל הנהגים, המנטליות והכבישים כאן שונים מגרמניה.
אני לא חושב שלאף אחד יש זכות לנסוע במהירויות של 200 בכביש ציבורי (גם אני פעם חטאתי בכך) כאשר הוא מסכן את שאר הציבור.
יש הבדל בין כביש ריק ופתוח, לכביש שיש בו רכבים אחרים .
דרור מניסיונך, בגרמניה כאשר מגיעים להגבלת המהירות, האם האזרחים נוסעים כחוק או שמשתינים עליו?
אני מאמין שכאשר מישהו שם יקבל דו"ח הוא ינהג אחרת מאשר בארץ.
בקיצור מנטליות אחרת!
היפה והחיה
18-02-12, 21:06
דרור, זה בישבילך.
http://www.youtube.com/watch?v=rcxcmvyMURI&feature=related
בנושא הגבלת המהירות הם מתנהגים בדיוק כמונו.
בכל רכב חדש יש מערכת ניווט שמתריעה על מצלמות. איפה שיש מצלמות הם מאיטים ונוסעים בדיוק במהירות המותרת. איפה שאין מצלמות - הם לוחצים כמו משוגעים, ולא הייתי קורא לזה "להשתין על החוק", כי מדובר באזרחים שומרי חוק שהתרגלו למשהו מסוים ופתאום שינו להם סדרי עולם ללא שום הצדקה מבחינתם. בוא ונאמר שהם מתעלמים באלגנטיות מהגבלת המהירות - ורק אם יש מצלמות הם מאיטים.
חובה לציין שאנחנו מדברים כמובן על אוטובאן ולא על כבישים משניים באיזורים כפריים וכו' - שם ההגבלה היא 80 קמ"ש וכולם שומרים עליה באדיקות, פשוט כי מבינים את הסיבה לזה. באוטובאן - היכן שיש הגבלות, הן כפויות מסיבות פוליטיות ולא בגלל סיכון או רעש, כי הקטעים המוגבלים צצים לפתע פתאום גם כשמשני צידי הכביש יש שדות או יערות. כל גרמני שתשאל יסביר לך שזה רק בגלל הצעקנות והמיליטנטיות של הירוקים, שדרשו להטיל הגבלות מהירות דרקוניות. אבל כמו שלירוקים יש כוח ניכר, כך גם ליצרני הרכב הגרמניים... אז המצב כיום הוא סוג של פשרה בין כולם.
הבדל הגדול בין גרמניה לישראל הוא באמת במנטליות - הם אולי טסים, אבל לא נלחמים זה בזה על הכביש כמונו. הם מאוד אדיבים ומתחשבים. שומרים מרחק, נותנים להשתלב, נותנים לעקוף. מאותתים. לא חותכים בפראות. לא נדחפים, לא נתקעים בנתיב שמאלי, לא בולמים פתאום בלי סיבה ולא מזגזגים בין נתיבים. כל זה מתרחש ב-150 קמ"ש וצפונה, אבל זה לא אומר שזה מירוץ. אף אחד לא מתחרה איתך. אם עקפת מישהו הוא לא ירגיש צורך עז "ללמד אותך לקח" ולעקוף בחזרה, כמו שנהג ישראלי ממוצע מתנהג. בכלל לא קשור למהירות, וכן תרבות אחרת.
"תרבות אחרת" זה גם בנוגע לאכיפה. אין לך שם את התחושה שהמשטרע אורבת לך וצדה אותך כמו כאן. השוטרים לא מתחבאים. המצלמות לא מוסתרות. יש שילוט מפורש שמתריע על קיומן. מצד שני - אם תפסו אותך, כנרא השאתה אידיוט או שבאמת צפצפת על החוק במפגיע, ואז אתה משלם בגדול. הקנסות גבוהים להחריד.
בנושא הגבלת המהירות הם מתנהגים בדיוק כמונו.
בכל רכב חדש יש מערכת ניווט שמתריעה על מצלמות. איפה שיש מצלמות הם מאיטים ונוסעים בדיוק במהירות המותרת. איפה שאין מצלמות - הם לוחצים כמו משוגעים.
הבדל הוא באמת במנטליות - הם לא נלחמים זה בזה על הכביש כמונו. הם מאוד אדיבים ומתחשבים. נותנים להשתלב, נותנים לעקוף. מאותתים. לא חותכים בפראות. לא נתקעים בנתיב שמאלי, לא בולמים פתאום בלי סיבה ולא מזגזגים בין נתיבים. כל זה מתרחש ב-150 קמ"ש וצפונה, אבל זה לא אומר שזה מירוץ. אף אחד לא מתחרה איתך. אם עקפת מישהו הוא לא ירגיש צורך עז "ללמד אותך לקח" ולעקוף בחזרה, כמו שנהג ישראלי ממוצע מתנהג. בקיצור - תרבות אחרת.
תרבות אחרת למרות שחצי מאיתנו ברחו משם.
משוגעים?
משוגעים שולחים את הילדים שלהם להילחם על נפשם שלוש שנים,נותנים לילד בן 19 להחליט מי ירוץ איתו ראשון לאש.
200 קמ״ש בזיגזגים ,הצחקתם אותי,אולי חלק מהטרוף שאנו שורדים וחולקים פה.
כן,כולנו שותפים.
טל,
אתה יודע שגם במדינות אחרות יש צבא, וגם בהם נותנים לילדים לשרת, אומנם בהתנדבות אבל אותו לוטננט בן 19-20 יכול לשלוח אותם לאש.....אבל מה הקשר לתרבות הנהיגה?
אתה טוען ששרות חובה גורם לחוסר נימוס בכבישים?
שאלה רטורית.
אולי ג׳ו, אני לא יודע,אני בסך הכל מכניס פרופורציה,רוב האנשים חיים פה כמו בתוך סיר לחץ,רובם היו מאד תרבותיים במדינות שמהן הם הגיעו.
אולי עודף הדוגריות על פני הצביעות....
משהו קרה,אולי תוכל להאיר את ענינו ?
אענה בצורה קצת שונה
אני מקבל המון פניות לעזור לקבל מידע וקואופרציה מחברות וגופים שונים, הטענה תמיד דומה, "ניסיתי להתקשר-לשלוח מייל ותרקו לי את הטלפון בפנים.-לא ענו לי...אנטישמים)
אז אני מרים טלפון מהיר ומשיג את המידע בשניות.
למה זה קורה?
כמו בתיכנות מחשבים, כדי לקבל את המידע הנחוץ יש להקליד נכון.
כדי לקבל תשובות יש לדעת איך לשאול.
אני תמיד נותן את אותה עצה: תמיד תשתמש במילי נימוס ותסביר למה ומאיזה סיבה אתה רוצה-מבקש
עניתי על שאלתך?
אה, ואל תשלה את עצמך, כשאני בא לביקור, אני נכנס לMODE מקומי, פיוז קצר. כנראה שהמערכת קיום עצמי עושה את זה אוטומטית. כנאמר, ברומא תתנהג כרומאי.
מצטער ג׳ו, לא ענית.
אתה מתאר את תופעות הלואי.
אני שואל למה ?
שיהיה לך סוף שבוע נעים.
אז אני צריך לקרוא לילד בשמו, ומבחירה שלך,
ברור לי ולך שכן עניתי, אבל נגיד ש...
חינוך, תרבות, נימוס בסיסי,התחשבות בזולת, עשה לאחרים כמו שתרצה שיעשו לך.
לצערינו-צערכם, זה לא בדיוק דברים בראש הרשימה של הצבר הישראלי, מאז ומתמיד ( כן, תמיד יש יוצאים מהכלל ואת רובם אני מכיר אישית), והיוצאים מהכלל קובעים את הכלל. אז אין לבוא אלי עם "אבל...."
http://www.maariv.co.il/journalists/Article-527810
בישראל 3 עד אולי 4 אחוזים מהתאונות הן כתוצאה ממהירות וגם.... אם נגזים ונעלה ל7 - 8 אחוזים . זה כלום לעומת הגורמים האחרים. וכל אלו שטוענים שמהירות הורגת . או כמו שהתבטא כאן מישהו : לאף אחד אין זכות לנהוג 150 - 200 קמ"ש בכביש ציבורי. תבדוק ותבדקו מה אתם ומה כל מי שמסביבכם עושה בזמן הנהיגה ... רוב האנשים שקועים בסלולארי !!!! רכב שבולם כל רגע או מזגזג או נוסע 60 - 70-80 בכביש כמו כביש 2 /1/ועוד תעקפו אותו במהירות ותראו מה הוא עושה . גולש מסמס צופה/מקליד בוואטצאפ . ויש את כל האלו שחייבים לקשקש בטלפון, אפילו שזה בדיבורית הם מנהלים את עולם ולא שמים לב מה הם עושים .
בין החודשים ינואר-יוני בשנת 2015, נהרגו בתאונות דרכים בישראל 180 בני אדם,
עוד לפני תחילת העבודות על הרכבת הקלה - התל אביבים נפגעים הכי הרבה בתאונות דרכים
בתל אביב נפגעו 950 בני אדם בתאונות דרכים בין החודשים ינואר-יוני בשנת 2015, שישה בני אדם נהרגו.
בירושלים נפגעו 632 בני אדם בתאונות דרכים בין החודשים ינואר-יוני בשנת 2015, חמישה בני אדם נהרגו.
בחיפה נפגעו 368 בני אדם בתאונות דרכים בין החודשים ינואר-יוני בשנת 2015, תשעה בני אדם נהרגו.
בבאר שבע נפגעו 309 בני אדם בתאונות דרכים בין החודשים ינואר-יוני בשנת 2015.
בחולון נפגעו 231 בני אדם בתאונות דרכים בין החודשים ינואר-יוני בשנת 2015, שלושה בני אדם נהרגו.
בפתח תקוה נפגעו 229 בני אדם בתאונות דרכים בין החודשים ינואר-יוני בשנת 2015, שלושה בני אדם נהרגו.
באשדוד נפגעו 215 בני אדם בתאונות דרכים בין החודשים ינואר-יוני בשנת 2015, שלושה בני אדם נהרגו.
סיכום שנת 2014 של משטרת ישראל .
http://www.cbs.gov.il/reader/newhodaot/hodaa_template.html?hodaa=201527113
והכי הכי חשוב.
http://www.maariv.co.il/journalists/Article-527810
boaz avrahami
25-02-16, 21:36
אני שמתי לב במיוחד לזה שהשוטרים מבטלים לעצמם דוחות.
תרבות אירגונית מושחתת.
הופתעתי כי אמרו לי שבזכות הפנסיות הם גיסו את הטובים ביותר.
כל הצמרת שעפה על שחיתות ומעשים מגונים, עכשיו גם זה...
רק עכשיו?
כמו ההטרדות המיניות, זה היה ככה תמיד בארגון הפשיעה הגדול במדינה. עכשיו רק תפסו.
לגבי המצלמות - עובדה מס' 1:
בעניין סתימת בתי המשפט בזימונים לדין - כשהתנהל הויכוח הציבורי סביב פרויקט א3 זה בדיוק מה שטענו המתנגדים - שהפרויקט שכל מטרתו חליבת מזומנים מבהציבור, זה רק שלא ימנע אף תאונה, אלא שהמערכת תתמוטט מרוב זימונים לדין שלא תוכל לטפל בהם. זה בדיוק מה שקורה.
עוד עובדה מס' 2:
עוד בימי מגזין "טורבו" זצ"ל, העורך המיתולוגי רוני אהרנוביץ שהוא גם משפטן(או עו"ד, לא זוכר) קרא לציבור כבר לפני 30 שנה לא להרכין ראש ולא ללכת לשלם את הדו"חות כמו צאן לטבח אלא לבקש להישפט - ואז בתי המשפט ייסתמו ויפסיקו לתפקד. כרגיל, הוא צדק. הנה זה קורה.
עוד עובדות, מס' 3 ו-4:
מאז פרוץ פרויקט המצלמות יש עלייה חדה בתאונות ובנפגעים.
בכל כביש בו מוצבות מצלמות - יש יותר תאונות ונפגעים.
זה לא מקרי, זה סיסטמטי. אלה עובדות מוצקות, כתובות בדם. וכל מי שיגיד שאין קשר, הוא או טיפש, או תמים, או שוטר, או פקידון במשרדי האוצר/תחבורע.
לא עובדה - רק ניחוש:
אני לא מאשים אף אחד ספציפית, אבל אל תתפלאו אם וכאשר בעתיד ייחשפו עוד הרבה פרטים מטרידים על פרויקט המצלמות הזה.
GodsFather
26-02-16, 12:30
בסוף נגלה שמישהו נתקע עם ערימה של עדשות במלאי ואירגן לוביסט שימכור אותן במסגרת פרויקט לאומי...
boaz avrahami
26-02-16, 13:56
אז איך אבואב עוד לא קפץ על הנתון הזה?!
אבואב קופץ רק שאפשר לחוקק עוד חוקים דביליים.
אין לי מושג איך הוא הגיע לתפקיד הזה.
אור ירוק הינה עמותה פרטית . איש עסקים שנותן את כל הכסף ולכן העמותה לא חייבת בדיווח . ( מאיפה מגיע הכסף ? ומדוע הוא נותן ??????? ) בעיקרון , אם תסתכלו על התנהלות העמותה , העמותה היא אבואב עצמו. הוא הדובר . הוא המייצג בכל המקומות, הוא הפריזנטור בתשדירי הפירסום /שירות . משכורתו לא ידועה. ולזכרוני ומה שגרם לי בזמנו לפשפש קצת עליו זה הוא מטיף חזק מאוד כנגד המהירות ובעד המצלמות. המצלמות ידועות לרוב הציבור ולדוגמא בכביש 2 כשמתקרבים למצלמה , מתחיל קטע מטורף שהנהגים שיודעים על המצלמות בולמים ומנסים לעבור לנתיב הימני כדי להפליל את הרכב שבשמאלי , והנהגים שלא מכירים , כמעט מתנגשים בבולמים ובעוברים ימינה . ממש פרוייקט שתולים. שלפעמים כולל נשיקות וחיכוחים של רכבים.
http://cars.walla.co.il/item/2938593
מדובר באיש עסקים מבעלי אמדוקס שאיבד את בנו בתאונת דרכים. כל הכסף הוא כסף פרטי. תגידו תודה שיש מי שמנסה למנוע שחס וחלילה תכנסו לסטטיסטיקה של תאונות הדרכים.
פרויקט המצלמות הוא פרויקט של משרד התחבורה ואני לא מבין מה פסול במצלמה שמזהה עבריין? הכביש מוצף פסיכים, כנראה שאין ברירה. בנוסף לדעתי חובה לבנות אפליקציה שמזהה מי שמפעיל סלולרי בשעת הנהיגה ולחייב ישירות את חשבון הטלפון ב 1000 שח בכל פעם שהאפליקציה מזהה שימוש בטלפון תוך כדי נהיגה.
ראשית כל, אבוהב צורח בעיקר על המהירות . דבר שני, אני לא יודע אם זה המניע הבלעדי שלו לשים כל כך הרבה כסף. . אבל גם לא אקבל את זה כמובן מאליו ( אולי יש עוד מניעים ??? ) . מעניין מה המשכורת של אבוהב ?
לגבי העדיפויות של המדינה איך ומה לאכוף וכמה להשקיע באכיפה . הכל עניין איך לייצר כסף והרבה . להציל חיים ואנשים מסבל כתוצאה מפציעות ממש לא מעניין , מפני שזה לא מייצר כסף .
עובדה שהמהירות היא אחוזים זניחים ביותר בתאונות הדרכים ! ש בין 3 ל 7 אחוז אבל ההשקעה באכיפתה לעומת מה שהורג באמת ............ עם הלוגו "המהירות הורגת" עוזר למכור לציבור ולחברי הכנסת והשרים את השקר. שאל כל אזרח פשוט : מהו הגורם העיקרי לרוב התאונות וההרוגים בישראל ? 19 מכל 20 יגידו מהירות .
קו תחתון , כסף כסף , כסף הרבה הרבה כסף.
חידה מי אמר את הדברים הבאים ????
“If you repeat a lie often enough, it becomes the truth.
” אם תחזור ותשנן שקר מספיק פעמים הוא יהפוך לאמת
“The bigger the lie, the more people will believe it.”
ככל שהשקר גדול יותר, יותר אנשים יאמינו בו
Think of the press as a great keyboard
on which the government can play.
חשוב על העיתונות כעל לוח מקשים עליו הממשל יכול להקיש
The most brilliant propagandist technique will yield no success unless one fundamental principle is borne in mind constantly - it must confine itself to a few points and repeat them over and over
שום תעמולה מתוחכמת ככל שתהייה לא תוכל להצליח אלא אם עיקרון בסיס אחד קבוע בתודעה –תעמולה חייבת להגביל עצמה למספר מועט של נקודות ולחזור עליהן שוב ושוב
חידה מעניינת, וזה לא מי שאתם חושבים, כלומר הוא לא היה ארופאי בכלל.
sent from tiz El nabi
אבוהב כמנכ"ל העמותה מנסה כמיטב יכולתו לפעול לצימצום מס' הנפגעים בתאונות הדרכים במגוון תחומים ולא רק מהירות כשלהערכתי המהירות זה לאו דווקא הנושא המרכזי שעליו הוא שם דגש.
דרך אגב, אבי נאור הוא הפילנטרופ שממן את העמותה וגם רכש בזמנו כמות לא מבוטלת של ניידות לטובת משטרת התנועה. לדעתי מגיע לו שאפו ענק.
boaz avrahami
28-02-16, 01:09
השם של האיש הוא שמואל אבואב.
אדם שמחפש כותרות. פופוליסט.
היה ראש המועצה המקומית קרית טבעות כמה קדנציות מטעם מפלגת העבודה. שמו עלה בפרשה של הטרדות מיניות לעובד מועצה. הימר במעבר לקדימה עבר לפוליטיקה הארצית כמנכל משרד ממשלתי כלשהו ועם נפילת קדימה נשאר בחוץ.
מאז הוא בתפקיד האיש הירוק, עושה תשדירים ומצגות תוך כדי מיתוג שמו בעיקר.
לדעתי הבלתי מלומדת התרומה של אבואב להורדת התאונות שולית אבל הרעש שהוא עושה גדול...
על הניידות הללו מותר רק למתנדבים לנהוג . איך אומרים : מתנדב במשטרת התנועה בסינית מדוברת שתורגם מאידיש רצוצה ומקורו מארמית עתיקה : "עבד כי ימלוך" .
ושוב ... , על תרומתו הכספית אתה יכול לומר שאפו שאפו ושוב שאפו ....... אתה עובד בשבילו ??? זהו ? אין מצב שיש עוד אינטרסים ? בסכומים כאלו ??.??
הנקמה המתוקה : https://www.youtube.com/watch?v=CscLp-z9kyw
מהיום כל האזרחים ישלמו את הדוחות כך . והם יאבדו את הצפון.
אף אחד לא יאבד את הצפון,ידם על העליונה.-את המכונות שסופרות עשרות אגורות אנחנו נממן ממיסנו...שוב,על חשבון חינוך .
אני לא יודע ״מי התחיל קודם״,בממסד שמחפש איך לזיין את האזרח,ואזרח מתגונן שמחפש איך לזיין את הממסד,על אדמה כזו שום דבר לא יצמח.
גורנישט מיט גורנישט.
מה אתם רוצים מאבואב. הוא לא קובע מדיניות. הוא רק מנכ"ל של עמותה פרטית.
מה אכפת לכם מה שכרו - זה כסף שלא מגיע מהארנק שלכם אלא של אבי נאור שכאמור הוא איש פרטי ששכל את בנו בתאונת דרכים והחליט לתרום מהונו הרב (הוא ממתעשרי ההייטק) למאבק בתאונות (הקשר של זה אלינו - הילד היה נהג חדש והתהפך עם ג'יפ).
ואם נחזור לאבואב - כולנו מכירים אוכלי חינם גדולים ממנו שאנחנו מממנים אותם ואת שגיונותיהם, שטויותיהם ושחיתויותיהם - אני מכיר לפחות 120 שמות כאלה.
מה שכן - מר אבואב הוא פריק חולני של אכיפה נוסח משטרים טוטליטאריים.
הוא עושה הרבה רעש ומקשיבים לו, למרות שהשיטות שהוא מציע ושהמדינה נוקטת נכשלות שוב ושוב והוכחו כשגויות - עובדה, ככל שיש יותר אכיפה כך יש יותר תאונות ויותר נפגעים.
ואם נחזור לאכיפה - בכל גוף פרטי, שיטה שנכשלה מבטלים ומחליפים בשיטה אחרת. מנהל שלא מביא את הסחורה, בעלי הבית מראים לו את הדלת. רק במלחמה בתאונות מתעקשים להמשיך לדפוק את הראש בקיר. למרות שהקיר לא זז והראש כבר שבור מזמן.
דרור, כאן הטעות הגדולה . לגבי עמותות .
1. עמותות פרטיות או ציבוריות , כולן יש להן נגיעה לחיינו. הנגיעה הראשונה היא הפעילות שלהן . מאור ירוק ועד לשוברים שתיקה , כולן משפיעותעל חיינו .
2 ....לחברות ואנשים שתורמים לעמותות, אפילו פרטיות, יש הכרה מרשויות המיסים ולכן כמובן משלמים פחות מיסים .
3.... עמותות , אפילו פרטיות , מקבלות מהמדינה כספים ואפילו . בני שירות לאומי שבמקום לשרת בצבא משרתים בעמותות. עד כדי כך ל"בצלם" ועוד ... כאלה יש בני שירות לאומי מטעם המדינה שבמקום לשרת בצבא , הם מטרידים עוקבים ומפיצים את דיבת בני גילם שמשרתים את המדינה, .
נסיון העצירה:
http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/607/491.html
המנוולים מתלוננים:
https://www.acri.org.il/he/32510
המשפטנים מחזירים :
http://www.btselem.org/hebrew/general/20140930_decision_on_national_civic_serv ice_at_btselem_reversed
אבסורד !!!
את המדינה מעניין : לגבות מהאזרח כסף , וכמה שיותר.
. אבי נאור ואבואב ממש בעלי כח והשפעה לגבי המצלמות ולגבי המהירות בדרכים ואבואב נוזף בשר כץ שהחליט על העלאת המהירות בכביש 6
http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/569/535.html
אור ירוק - אמרתם ? http://www.mitsu.co.il/?p=1162
http://www.themarker.com/dynamo/cars/1.624510
דעתי על אבואב, "אור ירוק" וה"מלחמה בתאונות" כדעתך.
ברור לי גם שאבי נאור לא סתם שופך מיליונים לריק בעמותה הזו - הוא לא טיפש.
מה שאני אומר זה שאלמלא אור ירוק, סמוך על מר נאור שכדרכם של טייקונים מין הסתם היה מוצא לו מקלט מס אחר.
אם אפשר לקיים את העמותה (שלהבדיל מ"בצלם" ושאר מנוולים אוהבי-מחבלים, מטרותיה בסה"כ טובות. זו רק הדרך ששגויה) ועל הדרך לשלם פחות מיסים - למה לא?
אבל תעזבו את אבואב בצד. הוא עושה רעש, הוא קיצוני, הוא מזרה אימים בשלטים בשחור ואדום. בגלל זה גם מצטטים אותו ומבקשים את תגובתו אחרי כל תאונה ספקטקולרית, למרות שניכר שאין לו מושג על מה הוא מדבר - אבל הוא כן מבין תקשורת. אם היה מדבר לעניין זה היה משעמם ולא היה לזה רייטינג.
אבל למזלנו הוא לא קובע מדיניות. אם היו מאפשרים לו לבצע את השטויות שהוא מדבר, המהירות המותרת היתה 30 קמ"ש וכולנו היינו כלואים במחנות מעצר.
לעומתו, את המדינה מעניין באמת "רק" לחלוב מאיתנו כספים.
רק הערה לגבי העלאת המהירות בכביש שש.
לפני כן, כשהמהירות המותרת היתה 110, הרבה מאוד נהגים נהגו במהירות של 140 - זו היתה המהירות ה"נוחה" בשמאלי.
עכשיו כשהמהירות המותרת היא 120 - המהירות ה"נוחה" בשמאלי היא 130. פחות.
איך זה?
חלקתי תובנה מסויימת שיש לי עם מישהו שבקיא מאוד בעניין. הוא אומר שיש השפעה פסיכולוגית משמעותית למהירות המותרת. כשהיה מותר 110 ונסעת מעל, כבר חרגת ב 20 קמ"ש, אז תחרוג ב 30, גם ככה אתה מרגיש עבריין, אבל אתה כל הזמן מוטרד וחושש. לעומת זאת עכשיו כשאתה נוסע 130 במקום 120, אתה בחריגה מזערית אז אתה לא מרשה לעצמך לחרוג מעבר לזה, וגם אתה יותר רגוע, פחות מסתכל לצדדים ויותרמתרכז בכביש בלפניך. מעשית המהירות הממוצעת בכביש ירדה מאז המהירות המותרת עלתה. מעניין, לא?
לגבי המכה האמיתית - סלולרים - פשוט מכה, אין מה לדבר. אנשים מדברים בטלפון? ממש לא נורא. אבל רבאק... כולם מסמסים , קוראים, רואים סרטים... בזמן נהיגה? או יותר גרוע - בזמן רכיבה? החלקתם על השכל? כולם!
אסף.
לגבי המכה האמיתית - סלולרים - פשוט מכה, אין מה לדבר. אנשים מדברים בטלפון? ממש לא נורא. אבל רבאק... כולם מסמסים , קוראים, רואים סרטים... בזמן נהיגה? או יותר גרוע - בזמן רכיבה? החלקתם על השכל? כולם!
אסף.
ואת זה לא אוכפים. ולא סתם.
למה לא אוכפים את חוקי התנועה על נהגי אוטובוס למשל?... הם עושים מה בזין שלהם.
כך גם בעניין הסלולר. וזה ככה בכל העולם. מכה אמיתית.
ואני אגיד לך למה - לחברות הסלולר יש הרבה כוח.
על הניידות הללו מותר רק למתנדבים לנהוג . איך אומרים : מתנדב במשטרת התנועה בסינית מדוברת שתורגם מאידיש רצוצה ומקורו מארמית עתיקה : "עבד כי ימלוך" .
ושוב ... , על תרומתו הכספית אתה יכול לומר שאפו שאפו ושוב שאפו ....... אתה עובד בשבילו ??? זהו ? אין מצב שיש עוד אינטרסים ? בסכומים כאלו ??.??
הנקמה המתוקה : https://www.youtube.com/watch?v=CscLp-z9kyw
מהיום כל האזרחים ישלמו את הדוחות כך . והם יאבדו את הצפון.
כנראה שקשה לך לעכל שאדם מוכן להשקיע חלק מהונו במטרה שבעיניו נראית כמטרה חשובה. בוודאות יכול היה להשקיע את כספו באפיקים ריווחיים יותר.
רבאק, בין אדם תורם מכספו בנפש חפצה למטרות ציבוריות וגם זה נראה בעיניהם תמוה.
עמית, כלום לא תמוה.
במדינה הזו התרגלנו ששום דבר הוא לא סתם ולא לחינם.
אף טייקון לא תורם מיליונים על גבי מיליונים סתם ככה.
במקומו גם אני הייתי מעדיף שהכסף שלי יילך לעמותה שכזו במקום למס הכנסה על מנת לממן את שחיתויות השילטון.
הבן של אבי נאור נהרג בהתהפכות ג'יפ. נדמה לי סופה, אם אני לא טועה. היה נהג צעיר וטירון. פשוט לא ידע לנהוג.
הוא בעצמו הודה שאז בצערו ובזעמו, חשב לדרוש להוריד את כל הג'יפים מהכביש, כי הם "מסוכנים".
במדינה רקובה שבה בעל המאה הוא גם בעל הדעה - הוא היה יכול לדרוש את זה והפוליטיקאים היו מבצעים.
אבל מהר מאוד הבין שזה קישקוש. ירי באוטומט מהמותן. שאין טעם להתנקם במכונות ובאנשים אחרים. שזו לא הבעיה.
מאז הוא הקים את "אור ירוק" וכל השאר היסטוריה.
שלא תטעה - אני חושב שהוא איש יקר, שהעמותה חשובה ומטרותיה טובות. רק הדרך, הדרך...
עדיין, כמו לפני 20 ו-30 שנה, כל המטומטמים צועקים "אכיפה, אכיפה". אבל לא מלמדים לנהוג כמו שצריך ולא מחנכים את הילדים.
כן עמית. הכל מתחיל מחינוך. ובלי חינוך שום דבר לא יעזור.
...ודווקא את הגוף היחיד שעסק בחינוך ייבשו - זוכרים את המועצה הלאומית למניעת תאונות? עסקה בעיקר בחינוך.
כשהוקמה הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים, ה"מועצה" ייובשה הלכה למעשה מפעילות. היתה לזמן קצר ירידה מורגשת במספר ההרוגים, שאני אישית מייחס לתזמון המקרי של הקמת הרשות - שחפף בערך לקפיצה המשמעותית מאוד שעשו יצרני הרכב בשיפור הבטיחות של כלי הרכב עצמם - ואני לא היחיד, כיוון שנטען בדו"ח שיינין שאין קשר בין פעילות הרשות לירידה במספר הנפגעים. ולאחרונה יש עלייה משמעותית, שוב, במספר ההרוגים והנפגעים בתאונות. עם או בלי רשות, עם או בלי מצלמות.
כשמדברים על פעילות חינוכים והסברה, כאן הפעילות של אור ירוק היתה יכולה להיכנס לואקום שנוצר, ואכן יש בה גרעינים שך פעילות מעניינת מאוד של מחקר, ושל חינוך, ועוד דברים טובים ברוח המטרות החיוביות של הקמת העמותה, אבל כל הפעילות החיובית נבלעת תחת הרושם השלילי והמאיים של מנכ"ל העמותה, שנראה למתבונן מהצד שכל מה שמעניין אותו זה פרסום והשפעה פוליטית, ושהוא עושה מאור ירוק קרדום לחפור בו, ומבריח ממנה אנשים טובים תוך כדי...
אסף.
כנראה שקשה לך לעכל שאדם מוכן להשקיע חלק מהונו במטרה שבעיניו נראית כמטרה חשובה. בוודאות יכול היה להשקיע את כספו באפיקים ריווחיים יותר.
רבאק, בין אדם תורם מכספו בנפש חפצה למטרות ציבוריות וגם זה נראה בעיניהם תמוה.
עמית .
חייתי כמה שנים בארץ אחרת . שלדעתי אישית קצת יותר נאורה , נוחה למחיה וועוד הרבה דברים חיוביים יותר מארצנו האהובה.
ראשית טייקונים שם עושים מלא קומבינות . אבל........ באופן אישי , מעולם לא הרגשתי את זה. ובסופו של יום, זה לא גרע ממני אישית. כאן ,,,, כן. הקומבינות שלהם , הורגות לי את יים המלח, הקומבינות שלהם מרעילות את סביבתי הקרובה. הקומבינות שלהםם העלו לי את מחיר המים לפי 10 יותר מהמחיר שאמור להיות במיוחד שאין יותר מחסור במים בישראל. ( אפילו... ישראל הפכה ליצואנית מים לירדן ). הקומבינות שלהם השתלטו לי על הגז . ( תראה מה הולנד עשתה עם הגז ) ( ו....מחירי הגז אפילו עלו) . הקומבינות שלהם מכסחות לי את הפנסיה (התספורות +++++ וכל המשחקים במניות)
הקומבינות שלהם העניקו לי ווסט זוהר לשים ברכב . ( והווסט הזה מגדיל את הסיכוי שרכב חולף יתנגש בך - אתה יודע שהידיים עוקבות אחר העינייים - על זה אבואב לא מדבר .... שהרבה מהתאונות שהם מגדירים כתאונות ממהירות מופרזת הן בכלל תאונות שרכב שנתקע בכביש מהיר בשוליים צרים, הרכבים החולפים מתקרבים אליו בצורה מסוכנת או מתנגשים בו כי הידיים הולכות אחר העיניים. אתה מוזמן לעמוד בשולי הכביש מספר דקות ותסתכל לנהגים בעיניים ותראה שבלי להתכוון הם מושכים לכיוונך .
איך לדעתך נהרג מתנדב ממשטרת התנועה ליד מכון וינגייט וינגייט ????? הניידת עמדה בשוליים והנהג הסתכל עליה וסטה.
בקיצור ... לא מאמין להם . ולא למדינה . ואני מצפה לדאבוני שבני ה-40 ומטה שלא יעשו את "המכה " יאלצו לעבוד עד המוות מפני שהפנסיות בדרך לאבדון בגלל הטייקונים והמדינה .
וזה לא כספו... כי אם הוא היה משלם מיסים כמוני או כמו כל עצמאי אחר, היה לו הרבה , הרבה פחות.
אתה מכיר אותו? אתה יודע כמה מיסים הוא משלם? יותר או פחות? לא הייתי ממהר להפריח האשמות כאלה אם לא היו לי נתונים מוצקים ביד.
אפשר לומר על כלל הטייקונים שהם חארות. בכל מקום בעולם. הם תמיד יידעו לנצל את הציבור, תמיד יהיו להם סוללות של עו"דים ורו"חים שימצאו עבורם את הפרצות המתאימות בחוקים על מנת לשלם פחות מיסים. זה מסריח אבל כשר. "הכל על פי חוק" כמו שאוהבים לומר פוליטיקאים מושחתים.
בנוסף, הטייקונים בישראל יכולים לעשות מה שהם רוצים כי יש כאן ממשלות מזעזעות שמשתפות איתם פעולה ומחלקות להם בגרוש ורבע את נכסי הציבור ומאפשרות להם לגזול את הציבור ולהסתפר עליו. והציבור (המטומטם) הוא זה שבוחר - שוב ושוב - באותן ממשלות בדיוק. וככל שהממשלות יתעללו בציבור המטומטם הזה יותר ויותר - כך הוא בטימטומו יעריץ אותן יותר ויבחר בהן... שוב. עובדה.
רבע מעם ישראל רואה בראש הממשלה הנוכחי סוג של מלך/קיסר/אליל/משיח/או כל מושא להערצה אחר. גם זו עובדה.
אבל לפני שהשרשור גולש לפוליטיקה אני אעצור את זה כאן.
עזבו את "אור ירוק" והאדונים אבואב ונאור בצד. הם לא קובעים מדיניות. הם רק מייצגים את הדחף האנושי (הטבעי?...) לחפש אשמים ולהתנקם בהם. עם ישראל, מה לעשות, יכול להתהדר ברמת הנהיגה הנמוכה ביותר בעולם המערבי והבעיה איתנו היא לא רק שאנחנו נוהגים גרוע אלא שאנחנו לא מוכנים להכיר בזה ולהודות בזה - וגרוע מכך, שאנחנו לא מוכנים לעשות שום דבר על מנת לשפר את עצמנו כבני אדם בכלל וכנהגים בפרט.
חינוך?... מה פתאום. אנחנו תמיד בסדר. אנחנו הכי טובים. יודעים הכל הכי טוב. אנחנו העם הנבחר, עם הספר ועם ההייטק, אומת הסטארט-אפ והאקזיטים, לא צריכים ללמוד כלום מאף אחד - אלה תמיד האחרים שאשמים. ומי שאשם - צריך לנקום בו. מיד. כמו שאנחנו מתנהלים בנושא המדיני-בטחוני, ככה גם בעניין הזה ואני לא מבטא כאן שום דעה פוליטית אלא רק מציין עובדות. ולא - לא כל מה שנכון וראוי כשמתעסקים עם מחבלים, נכון גם כשרוצים להפחית את הקטל בכבישים. עם הספר, מה לעשות - לא המציא את הגלגל.
וככה זה מתנהל. עשרות על עשרות של שנים. החינוך כאן על הפנים והחינוך התעבורתי בפרט. לימודי הנהיגה ברמה נמוכה, דורות על דורות של ילדים ערסים הופכים להיות בריוני-כביש אלימים שנוהגים רע ומסוכן, תאונות דרכים בלי סוף ומספרי נפגעים מזעזעים ללא אח ורע בעולם המערבי (ביחס לגודל האוכלוסיה, לק"מ כביש ולרמת המינוע) וכל מה שמעניין את מקבלי ההחלטות זה רק "אכיפה" ועוד "אכיפה". הם פושעים כי הם יודעים שאכיפה לא מונעת עבירות ולא מונעת תאונות ולא מרפאת פצועים ולא מחזירה מתים לחיים. אבל היא מכניסה מיליארדים לקופה. כן, מיליארדים. לפחות מיליארד וחצי שקלים בשנה. תבדקו אותי. הם יודעים את זה טוב מכולנו. הם לא רוצים שנפסיק להיות עבריינים.
זה נורא פשוט: חינוך עולה הרבה כסף, אכיפה מכניסה הרבה כסף. מה יעדיף הפוליטיקאי?......
השקעה בחינוך נושאת פירות רק בעוד כך וכך שנים. תשקיע בחינוך בכלל ובחינוך תעבורתי בפרט כבר מכיתה א', ותקצור פירות רק אחרי 10-11 שנה בערך. בעיני הפוליטיקאי הממוצע זהו לא פחות מאשר נצח. הוא יעבוד וישקיע ומישהו אחר יקצור את הפירות והתהילה?... זה לא מתאים לו. הוא צריך תוצאות עכשיו ומיד. פרויקט מצלמות מהירות לעומת זאת - יכניס מאות מיליונים באופן מיידי. וקרן שפע שמייצרת ערימות של כסף ללא הגבלה היא "בעייה" שכל פוליטיקאי ישמח "להתמודד" איתה.
מצטער . אבל לא האשמתי אותו בדבר .
אני בטוח מעל לכל ספק שהוא משלם מיסים כחוק. וכמו שכתבתי , לא כמוני או כמו כל עצמאי אחר, כשאתה מחזיק חברה או כמה גדולות ,תשלום המיסים שונה לגמרי , והאפשרויות (ואני מדגיש - חוקיות) לעבוד עם הכסף ולשמור אותו ברשותך או לקדם דברים שונים הן נרחבות .
דרך אגב , לפי ארגון "מידות" שמוכר ע"י משרדי הממשלה בנקים ועוד , ובודק עמותות המשתפות פעולה .
http://www.midot.org.il/%D7%90%D7%95%D7%A8-%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%A7
אחד התנאים של שדוני האוצר לתוספת תקציבים למשטרה הוא הוספת מצלמות מהירות או כל מה שיעשיר את קופת המדינה מצד האכיפה.
-אתם רוצים תוספת כח אדם לוחם-תוסיפו מצלמות אכיפה!!!
חד וחלק,עד כמה שזה נשמע רע,ככה זה עובד עם שדוני האוצר.
מאזן,מספרים וגרפים כלכליים ,על פי חוק כמובן...על הגל הזה גולשים כל האבוהבים למיניהם,עם הרוח הגבית במפרשיהם שנושבת מכיוון האוצר.
בשורה התחתונה ,הרבה יותר קל לחלוב אזרח מאשר לייעל גופים ממסדיים.
פוליטיקאי חכם וישר, פה במדינת אור-לגויים, אמר שיש שלושה סוגי פושעים;
אברג'יל הפושע הקטן - עובר על החוק,
משפחת ינקלביץ הפושע הבינוני - עוקף את החוק,
ומדינת ישראל הפושע הגדול - משתמש בחוק.
(נאמר בקשר למאגר הביומטרי יימח שמו)
ואידך זיל גמור (מי שלא יודע מה הפירוש שיגגל)
Sent from my SM-G850F using Tapatalk
עמית .
חייתי כמה שנים בארץ אחרת . שלדעתי אישית קצת יותר נאורה , נוחה למחיה וועוד הרבה דברים חיוביים יותר מארצנו האהובה.
ראשית טייקונים שם עושים מלא קומבינות . אבל........ באופן אישי , מעולם לא הרגשתי את זה. ובסופו של יום, זה לא גרע ממני אישית. כאן ,,,, כן. הקומבינות שלהם , הורגות לי את יים המלח, הקומבינות שלהם מרעילות את סביבתי הקרובה. הקומבינות שלהםם העלו לי את מחיר המים לפי 10 יותר מהמחיר שאמור להיות במיוחד שאין יותר מחסור במים בישראל. ( אפילו... ישראל הפכה ליצואנית מים לירדן ). הקומבינות שלהם השתלטו לי על הגז . ( תראה מה הולנד עשתה עם הגז ) ( ו....מחירי הגז אפילו עלו) . הקומבינות שלהם מכסחות לי את הפנסיה (התספורות +++++ וכל המשחקים במניות)
הקומבינות שלהם העניקו לי ווסט זוהר לשים ברכב . ( והווסט הזה מגדיל את הסיכוי שרכב חולף יתנגש בך - אתה יודע שהידיים עוקבות אחר העינייים - על זה אבואב לא מדבר .... שהרבה מהתאונות שהם מגדירים כתאונות ממהירות מופרזת הן בכלל תאונות שרכב שנתקע בכביש מהיר בשוליים צרים, הרכבים החולפים מתקרבים אליו בצורה מסוכנת או מתנגשים בו כי הידיים הולכות אחר העיניים. אתה מוזמן לעמוד בשולי הכביש מספר דקות ותסתכל לנהגים בעיניים ותראה שבלי להתכוון הם מושכים לכיוונך .
איך לדעתך נהרג מתנדב ממשטרת התנועה ליד מכון וינגייט וינגייט ????? הניידת עמדה בשוליים והנהג הסתכל עליה וסטה.
בקיצור ... לא מאמין להם . ולא למדינה . ואני מצפה לדאבוני שבני ה-40 ומטה שלא יעשו את "המכה " יאלצו לעבוד עד המוות מפני שהפנסיות בדרך לאבדון בגלל הטייקונים והמדינה .
וזה לא כספו... כי אם הוא היה משלם מיסים כמוני או כמו כל עצמאי אחר, היה לו הרבה , הרבה פחות.
במקרה הנדון מדובר על ייזם מצליח שעשה את הונו באקזיט מוצלח ללא קשרי הון שלטון. כן ירבו.
עכשיו הוא חולק את עושרו הרב עם הציבור הרחב.
הבעיה המרכזית אלו לא הטייקונים או המצליחים בסקטור הפרטי, הבעיה היא בסקטור הממשלתי, ברשויות המקומיות ובעיריות שבגללם אנחנו חיים במדינה עם אופייניים של מדינת עולם שלישי.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.