צפייה בגרסה מלאה : צמיגי AT - צריך עזרה
שלום לכולם,
לאחר שנכשלתי למצוא סט הולם של צמיגי AT לג'יפ אני פונה לעזרתכם.
אני מחפש רביעיית צמיגי AT לקנייה שיהיו טובים בכביש (לא יחליקו יותר מדי בכביש רטוב, לא ירעישו) וטובים בשטח. לא מעוניין בצמיגי שטח מלא.
התשובה המתבקשת היא BF או מיקי תומפסון אבל:
BF - נכון להיום סט BF עולה 4500 ש"ח וזה לטעמי מחיר ממש מוגזם.
מיקי תומפסון - ATZ כביכול עולה בכל המדדים על ה BF אבל לאחר שהזמנתי רביעייה במחיר של 4000 ש"ח הגיעו לי 4 צמיגי ATZ Plus שהם גרסת הכביש של ה ATZ ולכן הם חזרו לספק ואני נותרתי בלי צמיגים. לספק אין את גרסת ה ATZ הרגילה במידה שלי.
אני מבקש את עזרתכם, מנסיון אישי, האם יש בשוק צמיגי AT שדומים לביצועים של ה BF או מיקי תומפסון?
אגב, המידה היא 245/75/16
תודה
ברמה של BF אין שום צמיג 3 PLY בדופן
המלצתי - בדוק GOODYEAR WRENTGLER AT/R אני אישית הרכבתי על הלנדקרוזר את ה-SA (סילנט ארמור ) של אותה חברה (שקטים מאוד, "קלים" ,
לא רעים בכלל בשטח)
דיון כזה יכול להפוך למשהו בלתי נגמר. רכישת צמיגים זה אחד האירועים היותר מורכבים לבעל רכב 4X4 :rolleyes:
הגודייר SA הם אכן צמיגים טובים, אבל המחיר שלהם כבר קרוב ל BF, במידה 245/65R17 רצו ממני 1,200 ש"ח לאחד.
יש לך הרבה מאוד אפשרויות: פירלי טובים גם, ברידג'סטון גם בסדר ויש עוד. מהדנלופ AT2 הייתי נזהר בכביש רטוב.
אני עכשיו על מקסיס 771, שד"א יש להם 3 שכבות בצד כמו ה BF רק שצמיג עולה חצי. נראה איך יהיו, בינתיים בחודש שהם על הרכב אין תלונות.
בקיצור כנראה תצטרך להתפשר על BF
צביקה, לא יכולת להשאיר לי צמיגים יותר חדשים? :)
מקסיס 771 נראה מעניין אבל הוא לא 3 שכבות בדופן במידה שאני צריך. (יש מעט מידות שהוא אכן מגיע בהן עם 3 שכבות דופן)
גודייר AT/R נראה יקר ובמחיר מאד קרוב ל BF.
יש מישהו שהתנסה עם המקסיס בשטח?
מקסיס 751, דומה בסוליה ל-771.
כבר 45,000 ק"מ עליו. שקט בכביש. עושה גם שטח קשה בלי בעיות.
מה שכן, אבל, אני נעול כפול.
לפני קצת יותר משנה, בעקבות המלצות חמות על BF בכל הפורומים הרכבתי על הטרופר כאלה. תאריך יצור של חודשיים לפני ההרכבה- 0710 לצורך העניין. מאז עברו כ-15,000 ק"מ רובם בכביש ומקצתם בשטח עד בינוני. לאכזבתי, קוביות כבר מתחילות להתפרק והצמיגים לא נראים במצב, בטח לא כאלה בני 15000 ק"מ. למען הסר ספק, לחץ אוויר נבדק מדי חודש-חודשיים ותואם את דרישות היצרן.
אורי
לי יש על הפראדו BF כבר מעל שנתיים...שקט בכביש ומעולה בשטח. עכשיו מחליף לסט נוסף...הסיבה היחידה שקוביות התפרקו היו כי הפראדו היה בשטח..
קובי. השארתי לך הודעה בפרטי לגבי מתקין שאני התקנתי אצלו. לא יודע פשוט אם חוקי הפורום מאפשרים לשים את שמו למרות שאנ מאוד מרוצה מהשירות שקיבלתי ממנו.
אז אם מותר אשמח לשים את שמו פה גם.
אני עברתי מה BF למקסיס ליפניי כחצי שנה, ניראה לי שהמקסיס לא רעים כלל, ובכלל בהשוואה למחיר , בהחלט נותנים הרבה מעבר ל BF...
מישהו התנסה עם General Grabber AT2 ?
נראה דומה ל BF ובאתר offroaders עולה על ה BF בכל הפרמטרים
לא הייתי הולך על הGENERAL, הוא ממש (אבל ממש) לא בליגה של ה BF !
צמיג שיכול לעניין אותך הוא ה STZ של מיקי תומפסון, לא יודע אם יש במידה שלך, אבל על פניו נראה ממש טוב, לך תראה בעין את הצמיג.
הי,
מנסיוני יוקוהמה גאולנדר טובים מאוד בכביש (יבש/רטוב/שקט/ קצב התחממות), ואין לי תלונות בשטח, למעט דופן רכה מדי לטעמי המועדת לצביטה בעת הפחתת אוויר. אורך חיים בהחלט משביע רצון.
מקווה שזה עוזר.
motorica.net
03-11-11, 15:50
ברמה של BF אין שום צמיג 3 PLY בדופן
המלצתי - בדוק GOODYEAR WRENTGLER AT/R אני אישית הרכבתי על הלנדקרוזר את ה-SA (סילנט ארמור ) של אותה חברה (שקטים מאוד, "קלים" ,
לא רעים בכלל בשטח)
אני רכשתי את ה Wrangler SilentArmor ובינתיים מאד מרוצה.
כן, גם אני רציתי BF AT KO. מאד.
אבל בהתחשב בעובדה שאין להשיג בכל הארץ, והתשובה מהיבואן שאין אפילו צפי ! הורידה אותי מהר מהענין.
לרכוש בארץ BF זה הימור, במיוחד למי שבאמת נוסע בשטח, הורס צמיגים וצריך לרכוש גם בודד.
motorica.net
03-11-11, 15:59
הי,
מנסיוני יוקוהמה גאולנדר טובים מאוד בכביש (יבש/רטוב/שקט/ קצב התחממות), ואין לי תלונות בשטח, למעט דופן רכה מדי לטעמי המועדת לצביטה בעת הפחתת אוויר. אורך חיים בהחלט משביע רצון.
מקווה שזה עוזר.
מהנסיון שלי הגאולנדר עם דופן מאד פגיעה ולא מתאימים לשימוש בשטח רציני.
[QUOTE=Jacob80;415644]מישהו התנסה עם General Grabber AT2 ?
נראה דומה ל BF ובאתר offroaders עולה על ה BF בכל הפרמטרי
דווקא הייתי מעוניין לציין לשבח את הצמיג הנ"ל,
ראשית הצמיג נראה טוב (למעשה נראה אחד לאחד כמו ה- BF)
שנית צמיג אמרקאי מבית טוב (קונטיננטל)
ראיתי את הצמיג על רכב, נרכש לפני חצי שנה נסע בכביש ושטח אני מעריך 15000 ק"מ, הבעלים מרוצה
מציין נוחות גם בכביש רטוב, במידה וקראת וגם עובי הדפנות מספק אני ממליץ, עלות כ - 600 לצמיג
אותי הצמיג הרשים, וכאשר אחליף צמיגים הוא בהחלט בא בחשבון.
אני רכשתי מקסיס 751 בפברואר 2011 למען האמת לא מרוצה הצמיג נוח מאד בכביש (יבש או רטוב) השטח לא התרשמתי וגם הדופן לא נראית חזק במיוחד.
מהנסיון שלי הגאולנדר עם דופן מאד פגיעה ולא מתאימים לשימוש בשטח רציני.
גם אני צבתי\חיררתי סט שלם של גאולנדר - שם למדתי את הלקח: דופן משולש חשוב מאוד, אבל מן הסתם פוגע בתצרוכת דלק...
שלום,
ממש לאחרונה עברתי בדיוק לBF שאתה רוצה ובמחיר קרוב יותר ל 4000 לסט. תלחץ קצת על הספק שלך ותקנה את הBF. השיפור בביצועים (אצלי בכל מקרה) משמעותי.
אני לא מתפשר בנושא צמיגים גם ברכב היומיומי כך שתמורה לכסף אינה פרמטר מבחינתי אלא אם הביצועים זהים או מאוד מאוד קרובים.
גיא
מקסיס 751, דומה בסוליה ל-771.
כבר 45,000 ק"מ עליו. שקט בכביש. עושה גם שטח קשה בלי בעיות.
מה שכן, אבל, אני נעול כפול.
++1 .
יש סבן ,עושה שטח ,מעולה לחולות דיונות .
תענוג בכביש שקט ,בטוח .
שטח טרשי סלעים בינוניים אפשר לטוס נמוך עם עין צופיה לבלתמים.
סלעי קשה ,תזהר ,דופן עדינה 2P .
עושה גם בוץ אם צריך!!! כן כן AT//לא סובל את זה ,אבל אם צריך ,צריך]!
סכ"ה צמיג מעולה ,נרכש עם תאריך עדכני אצל גיא בקרית אריה 550 שח כולל מעמ בתאריך 01/08/2010.
שווה כל שקל.
זה הופך להיות משימה בלתי אפשרית, כנראה ששילוב של מידה בעייתית (245/75/16) וחוסר עולמי בצמיגים שמתבטא בחוסר מעורר דאגה של צמיגים בארץ עושים את שלהם.
התקשרתי לכל יבואן ולעשרות פנצ'ריות ואלה הממצאים עד כה:
BFG AT - יש לפנצ'ריות בודדות את הצמיגים, ליבואן אין ולא יהיה בקרוב מלאי. המחיר לא פחות מ 4500 ש"ח.
General Grabber AT2 - אין, לא היה וגם לא יהיה במידה שלי.
Cooper ST או Cooper ST-c - נראה צמיג מדהים. אין בארץ. לא יהיה.
Maxxis Bravo 771 AT - אין מלאי בארץ. יש אצל פנצריות בודדות, מחיר בסביבות 3500 ש"ח. הצמיג הזה הוא ברירת מחדל מבחינתי.
Goodyear AT/r - אין במידה שלי. לא מתוכנן להביא מלאי בקרוב
Hankook Dynapro RF10 - יש. אבל המחיר הנדרש הוא לא פחות מ 3800 ש"ח עבור צמיג שהוא רמה אחת קטנה מעבר לצמיג סיני.
אגב:
בעקבות השיטוטים באינטרנט קראתי נרחבות על ה BF ומבחנים שנעשו לו ע"י משתמשים או ע"י מגזינים נחשבים מול צמיגים אחרים ונראה שהוא נופל בביצועיו שלא מעט צמיגים אחרים כגון הקופר והג'נרל המוזכרים למעלה. אפילו במבחן שנעשה במגזין 4Wheeler הפסיד ה BF בכל המדדים להנקוק !
אם לוקחים בחשבון את מחירו היקר, את העובדה שאין מלאי בקרוב (אם יקרע צמיג לא נראה לי שאוכל להשיג עוד אחד), את העובדה שהקוביות נקרעות מאד מהר ואת התוצאות המאכזבות במבחנים אז החלטתי לנסות למצוא אלטרנטיבה אחרת.
חשבתי אפילו לייבא בעצמי, יש מישהו שעשה את זה ויכול לשתף ? (חיפשתי בפורום אבל לא מצאתי עדות ממקור ראשון)
התקשרת...
כאן מתחילה הבעיה שלך. המחירים שקיבלת הם מחירי טלפון, הצמיגים ברכב שלי 245/65R17 נחשבים כאילו "יקרים" יותר, את ה 771 קניתי ב 3,000.
תעשה סיבוב בכמה מקומות שאתה מכיר / ממליצים לך, הם יביאו לך צמיגים וגם במחירים סבירים.
פנצ'ריה בד"כ לא מחזיקה את הצמיגים שאנחנו מחפשים כמו שכתבת, הם מבררים אצל היבואן, נותנים לך מחיר ואז מזמינים לך.
יש לך אופציות נוספות כמו הפירלי.
razzamataz
06-11-11, 19:30
שיט גם אני במידה הזאת
לא יודע למה יש חוסר...אבל מבטיח שהיבואנים ינצלו את זה ואח"כ שיגמר החוסר המחיר לא יחזור לקדמותו
קובי,
אני יכול להפנותך לצמיגיה גדולה עם מלאי גדול בנצרת - יפיע.
אני קניתי אצלו בשעתו BF במידה שציינת, במחיר טוב ומתוך מלאי עצמי (לא היה צריך להביא מהיבואן).
אם רלוונטי, אמור ואחפש פרטיו.
בהצלחה,
אייל
היי אייל, עוד רלוונטי.. תודה
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.