צפייה בגרסה מלאה : גפ"מ ?! כולבוטק הוכיחה שמע' הגז הם בלוף..
גפ"מ או סתם..?
הנושא הזה דובק פעמים רבות פה בפורום, אני באופן אישי מעולם לא הבנתי את הקטע של הגפ"מ והאמת שהתנגדתי נחרצות לפחות בפני מי ששאל אותי.
היום בכולבוטק הייתה כתבה מעניינת על המון אנשים שהתקינו מע' גפ"מ ושילמו עשרות אלפי שקלים על נזקים שאף אחד לא היה מוכן לשלם (הגיוני נכון).
אז למי שלא הספיק לראות היום כולבוטק על התקנות מערכות הגז ,המתקינים שלנו בארץ הקודש וההקשר ליבואני הרכבים ומשרד התחבורה .
אני אקצר לכם :
1. רובם הגדול (והמוחלט כפי שציין מהנדס הרכב המתמחה בגפ"מ בכתבה) של המכוניות בארץ לא בנויות לשימוש במערכות גז, חוץ מאשר רכבי סובארו בלבד.
2. קיימים המון מתקיני גפ"מ שאינם עברו הכשרה מתאימה ומבצעים התקנות לקויות כפי שמדווח משרד התחבורה והמהנדס בכתבה.
3. בשונה מאירופה, שם הרכבים בנויים לתפקד עם מערכות גפ"מ והמנועים מותאמים לכך, אז שלא יספרו לכם סיפורים.
3. אין אחריות היבואן או בכלל אחריות מרגע ההתקנה של המערכות ברכבכם (זה בעיקר למכוניות חדשות) בהגדרה.
תופעות ותגובות משני צידי המתרס :
נתחיל מהתופעות:
1. נורית Check engine נדלקת (מוכר לכם)
2. מנוע מגמגם בהנעה ורועד בסרק (מוכר לכם)
3. שחיקה של שסתומי הפליטה עד כדי אובדן כוח ומנוע שובק חיים (אין אחריות כבר אמרתי?!)
תגובות משני צידי המתרס:
המתקין - ההתקנה והמערכת תקינה, גש למוסך\יצרן להמשך תיקון.
המוסך - אין אחריות, בדיקת שמאי קובעת כי הרכב ניזוק ממערכת הגז
המתקין - המערכת נבדקה ונמצאה תקינה, אין לנו קשר לבעיה פנה למוסך..
המוסך - פנה למתקין הגז
המתקין - פנה למוסך
המוסך - פנה למתקין הגז...
טוב נראה לי שהבנתם את הקטע..
משרד התחבורה מודה שהרכבים בארץ אינם מתאימים למערכות גפ"מ, יש לבדוק לפני ההתקנה שהרכב והמערכת גז מתאימים.
האם פעם שאלו אותכם (לפחות את אלה שהתקינו מאיתנו)? אז גם אם שאלו בסופו של דבר התקינו מה שהתקינו.
הנתון היותר מעניין הוא שרק כ8000 רכבים בארץ התקינו מערכות גפ"מ מתוך כמה מיליונים טובים של מכוניות על הכביש.
מערכת כזאת עולה כ8000 ש"ח (עפ"י הכתבה), הוצגו הרבה לקוחות שנפלו בפח ובנזק כספי רב, כולל איזה בחור עם האמר חדש ששרף מנוע ונאלץ לשלם כ60K ש"ח מכיסו בגלל שהיצרן הסיר אחריות..
אז לידיעתכם והזהרו עם הגפ"מ , תדלקו רק בתחנות מוכרות ונקיות, טפלו רק אצל מתקינים מאושרים ומוסמכים (לפחות זה מה שממליצים בכתבה).
איזה דיוק 1:1, ממש הרצת קדימה ואחורה. גדול אתה.
תוספת קטנה, היבוא אישי כן יכול להתאים, כי בארץ היבואנים מביאים רכבים שהמנוע לא מתאים,
לעומתם רכבי היבוא אישי בגלל שהם לא מיועדים לשוק שלנו הם יותר מיועדים למערכות אלו.
למרות שלך תדע, בטוח שגם פה אפשר ליפול בגלל התקנה.
מסקנה לייבא רכב משם מוסב לגז!? ותחשבו על זה..אויי, אוייי........
נתן
אני לומד מהר, זה בא עם התפקיד :)
נכון, רכבי ייבוא מן הסתם הם לא דרך היבואנים המקומיים בארץ , הסבירות שהם יתאימו למערכות אלה גבוה יותר, עדיין מומלץ לבדוק ולוודא את העניין מבעוד מועד.
ושוב אני אומר, מה קרה לאופציית העריכה פה.. בבקשה לבדוק את העניין.
תודה
דני, הכי צרם לי בכתבה שמשרד התחבורה מודה שהרכבים בארץ לא מתאימים למערכות גפ"מ, ובכל זאת נתן לאנשים ליפול בפח.
הם לא הזכירו אילו מהרכבים כן מתאימים, למעט סובארו שמשווקים דגם מונע גז שמגיע מהיצרן. עוד אבסורד מצד משרד התחבורה.
קרא את החתימה שלי והפנם ! ומהר ...
למה כי יש לי מתקן קפה נשלף לדלת צד של רוביקון.. :)
לא ראיתי את הכתבה וכנראה גם לא אראה.
לצערי הרב אני מכיר 2 מקרים שהייתי עד להם (אחד על מוסד בו עבדתי כשכיר ושני עסק של חבר) בהם תוכנית 'כלבוטק' שידרה תוכניות שהתבססו על 10% אמת ו-90% סילוף/ניפוח/נתונים שגויים והרבה קריצות עין ורמיזות.
מי שצפה בסרט 'שיטת השקשוקה' של מיקי רוזנטל גם נחשף לכך שרפי גינת 'שייך' לכמה אילי הון ובראשם סמי עופר ז"ל.
אני מתנצל מראש על חצי תיאוריית קונספירציה ואני בטוח שהתוכנית התבססה גם על אמיתות אך האם יתכן שיש למישהו אינטרס להוריד מקרנן של מערכות הגז ? למשל חברות הדלק (בתי זיקוק-עופר), יבואני הרכב ואפילו המדינה שמרוויחה פחות על מיסוי הגז.
האם יתכן שהתוכנית הביאה הרבה נתונים אמיתיים אך יחד עם זאת מאוד חד-צדדיים ?
ואולי לא קונספירציה - סתם שיקולי רייטינג.
אישית, בעבר, עבדתי מס' שנים בתחום התקשורת בערוצים המקומיים וכיום אני מגיע מתחום החינוך.
מחד, אני יכול להפיק תוכנית של שעה על נפלאותיו של הרטאלין ולהביא מומחים בעלי שם, ניורולוגים ואנשי משרד החינוך שיאשרו את הנתונים. כמובן שאביא גם מומחה שחושב הפוך אבל הוא יהיה מכוער עם מבטא כבד ולא יעורר סימפטיה אצל הצופה.
מאידך, מיד אח"כ אפיק תוכנית בת שעה על נזקיו האיומים של הרטאלין, על תועלתו המוגבלת ושני זוגות הורים מתייפחים על הנזק שנעשה לילדם. גם מאותו משרד חינוך אביא מומחה שמתנגד לתרופה. גם כאן אביא מומחה מנגד המעודד רטאלין אך גם ארמוז בקריצה שהוא מחזיק 50% ממכון מצליח לאיבחון לקויות למידה...
אפילו הנתון של 8000 כלי רכב מוטל אצלי בספק לאחר שבסביבתי הנידחת אני מכיר לפחות 20 כלים המונעים בגפ"מ....
שוב, איני מומחה למע' גז ואיני מתיימר לדעת יותר מאף אחד... אבל על 'כלבוטק' (בפרט ועל התקשורת בכלל) קשה לי מאוד לסמוך.
לא ראיתי את התוכנית. באופן כללי אני לא רואה תכניות בטלוויזיה כי הרוב חומר של יחצ"נים או של לוביסטים שנלעס ומוגש על ידי מגישי תוכניות בידור שלא ממש מבינים על מה הם מדברים.
דני, בחייאת רבאק. אתה לא ילד - לא שאלת את עצמך איך רכב בישראל לא מתאים לגפ"מ ואותו רכב בדיוק, בארה"ב, אירופה, או יפן כן מתאים? מה, מייצרים גירסה מיוחדת לישראל של המנועים? זו דוגמה לאיך מציגים נושא באופן מגמתי בלי קשר לעובדות. יכול להיות שיש מנועים מסויימים במכוניות מסויימות שלאמ תאימים להסבה לגפ"מ. את זה מנפחים ומסיטים קצת, כדי לצייר את המטרה סביב החץ שננעץ.
וכן, יש נזקים במנועים מוסבים לגפ"מ. זה לא סוד, ואני מניח שגם די ברור שזה קורה על פי רוב בגלל הסבה לא נכונה או שלא מתאימה למנוע באופן ספציפי. לפעמים זה "סתם" בגלל שלא ממלאים שמן במיכל השימון לשסתומים ולפעמים זה בגלל שהמתקין "שכח" להתקין את מיכל השימון ואולי בגלל שהמתקין קודח לתוך סעפת היניקה ושבבי המתכת נשארים שם כי הוא לא עובד לפי הספר. ואני גם די בטוח שיש מנועים שהסבה לגפ"מ לא מתאימה להם - אבל זה יהיה גם כאן וגם בכל מקום בעולם.
הסיכון הגדול יותר, וכאן נכון מה שאומרים בטמבלוויזיה - הוא הסיכון ליפול בין הכיסאות בין היבואן למתקין.
אסף.
אין כזה דבר "מנוע מתאים לגז"
יש מתאימים יותר ...ומתאימים פחות
הבעיה העיקרית זה שגז בניגוד לבנזין, זה חומר יבש, אין התאדות,
בזמנו, כשבנינו מנועים שהיו מיועדים לגז, הם היו בנויים בדיוק לאותה ספציפיקציה כמו מנועי סירות
ההבדל העיקרי : שסתומים מנרוסטה ואטם ראש יעודי למי מלח, והם עבדו קשה והחזיקו שנים.
בעיקרון, הרכבה של גז המנוע בלי שסתומים מנרוסטה ואטם ראש משופר זה פשרה, הקומבינות של לזרוק שמן על השסטומים (לקרר אותם) זה גם פשרה.
יש מנועים שיחזיקו לא רע עם הפשרות האלה, לדוגמה מנועי V8 פרימיטיביים עם ראשים מברזל
אבל מנוע מודרני? ...התוצאות לפנייכם.
האם לרחם על אלה שנישרפו?
לא במיוחד, אם הם היו עושים קצת שעורי בית הם לא היו נכנסים לזה
Caveat emptor
יריב קלר ברוך
01-11-11, 07:30
בתור אחד שמחזיק היום 2 רכבים מוסבים לגז ועברו לי עוד 3 בעבר התמונה ברורה מאוד ולא קשורה למה שהוצג אצל רפי גינת שלדעתי מקסימום 10 אחוז אמת בהגזמה !
יש רכבים מתאימים יותר ופחות אבל עם מתקין טוב מה שחסר בארצנו הקטנה הכול יכול לעבוד שנים וקבלו מספר דוגמאות על רכבים שלי.
טרייל בליזר 2006 נירכש עם 50 ק"מ עם מערכת גז שהוכבה מהיום שהרכב נירכש מהחברה מסוג BRC הרכב עבר אצלי עוד 100000 ק"מ ללא שום טיפול במערכת למעט החלפת פילטרים הרכב לא סבל משום בעייה שקשורה בגז ושמר על אמינות מדהימה באופן כללי.
יונדאי אילנטרה הרכב נירכש עם 55000 ק"מ והיום עומד על 175000 ק"מ הורכבה מערכת של גז פרו היו הרבה בעיות בהרכבה הרכב חזר כעשר פעמים למתקין עד שסודר לרמה סבירה המקסימום שהם הצליחו לסדר הבעיות שנישארו רק בהתנעת בוקר רעידות למשך מספר דקות .
רנו הותקנה מערכת איטלקית טובה והרכב עבר מאז 12000 ק"מ ללא שום תקלות והנהג אף טוען שהרכב עובד טוב יותר לאחר ההתקנה !
פורד אקספלורר הורכבה מערכת של גז פרו ופורקה לאחר 4000 ק"מ בעיות קשות בהתקנה לא חיברו את הצמה חזרה למקום והצמה נגעה באגזוז ונישרפה! המערכת פורקה והרכב נימכר רק ביגלל בעיות ההתקנה של המערכת!
איזוזו רודאו 30000 ק"מ עם גז פרו ללא בעיות
בקיצור לדעתי הכל מתחיל וניגמר במתקין כי מתקין מקצועי ישכנע אותכם להרכיב מערכת טובה וגם ירכיב בצורה שלא תהרוג את הרכב!
גפ"מ או סתם..?
הנושא הזה דובק פעמים רבות פה בפורום, אני באופן אישי מעולם לא הבנתי את הקטע של הגפ"מ והאמת שהתנגדתי נחרצות לפחות בפני מי ששאל אותי.
היום בכולבוטק הייתה כתבה מעניינת על המון אנשים שהתקינו מע' גפ"מ ושילמו עשרות אלפי שקלים על נזקים שאף אחד לא היה מוכן לשלם (הגיוני נכון).
אז למי שלא הספיק לראות היום כולבוטק על התקנות מערכות הגז ,המתקינים שלנו בארץ הקודש וההקשר ליבואני הרכבים ומשרד התחבורה .
אני אקצר לכם :
1. רובם הגדול (והמוחלט כפי שציין מהנדס הרכב המתמחה בגפ"מ בכתבה) של המכוניות בארץ לא בנויות לשימוש במערכות גז, חוץ מאשר רכבי סובארו בלבד.
קשקוש במיץ, המון מכוניות ברחבי אירופה נוסעות על גז באושר ובכיף, למעשה הם מסבים גם מנועי דיזל לגז, וכמעט ולא מכירים את השימוש בדלק, אותם מכוניות בדיוק מיובאות אלינו לארץ, סובארו זה לא הרכב היחיד שמסתדר עם גז, אקח לדוגמא את רנו, שמגיעים עם הכנה למערכת הגז (אתה מוזמן לגשת לאולמות התצוגה ולגלות ליד פיית תדלוק הבנזין הכנה לגז), האם זה בגלל שהרכב לא מתאים ?
מעבר לכך, בעבר "גז-פרו" היו מתקינים את מערכות הגז בסובארו חדשות לכל הדורש, כביכול תחת כיפת האחריות של יפנאוטו, כיום גז-פרו לא מתקינים יותר מערכות בסובארו ואין אישורים להתקנת מערכת גז בסובארו, יגידו לך את זה כשתבוא לרכוש רכב חדש, גז-פרו עזבו את מתחם סובארו הרצליה וכיום הם מתנהלים מעמק חפר בלבד.
2. קיימים המון מתקיני גפ"מ שאינם עברו הכשרה מתאימה ומבצעים התקנות לקויות כפי שמדווח משרד התחבורה והמהנדס בכתבה.
זה נכון מאוד, אספר בדיחה קלה: אחד מת, מגיע לגהנום, מקבל אותו פקיד הקבלה בסבר פנים "יש לנו 3 חדרים, איפה תרצה להיות ?" "אפשרי לראות את החדרים ?" "בוודאי, בוא" חדר1: גרמניים יושבים שותים בירה וצופים במשחק כדורגל, המת "זה גהנום ?" "תשמע, כל בוקר משעה 8 עד 17 צולים אותם בשמן רותך, אח"כ הם חופשיים לעשות כרצונם" "טוב תראה לי את החדר השני" חדר 2: צרפתיים יושבים שותים בירה וצופים במשחק כדורגל, המת "זה גהנום ?" "תשמע, אותו סיפור כמו הגרמניים" "טוב תראה לי את החדר השלישי" חדר 3: ישראלים יושבים ובוכים, קורעים את הבגדים, מטפסים על הקירות ממש. הפקיד "גם אותם צולים בשמן... איפה אתה בוחר להיות ?" "עם הישראלים" "אבל למה ? הם בוכים ועצובים, לא עדיף לשתות בירה ולראות כדורגל ?" "תשמע, אצל הישראלים 8 זה לא 8, 17 זה לא 17 והשמן לא באמת רותח"
משמע ? מעגלים פינות בכל דבר אפשרי, ואתם יודעים מי האשם ? הציבור בלבד, מי שמוציא כ8000 שח (עלות התקנה ממוצעת ברכב בעל 4בוכנות) ומחפש לחסוך 500 שח בהתקנה, מגיע בסוף לאיזה חאפר ובוכה אחכ ימים ע"ג לילות, כי אין מתנות חינם.
3. בשונה מאירופה, שם הרכבים בנויים לתפקד עם מערכות גפ"מ והמנועים מותאמים לכך, אז שלא יספרו לכם סיפורים.
בשונה מאירופה, שם הרכבים נכנסים לטיפול 10 כל 10 ולא כל 15 או כל 20 (כאמור, 8 לא 8 17 לא 17, בבקשה...), לטיפולים יש חשיבות מאוד מאוד גדולה, להוכחה: אני מכיר מיצובישי לנסר 2008 שנוסעת עם גז מ0 קמ, כיום הרכב עומד מעל 450 אלף קמ (עובד בחברת אבטחה 24 שעות במשמרות), אותו מנוע וגיר, ללא תקלות מיוחדות פרט למצבר וסטרטר וכד' (תקלות אשר אינן קשורות ומושפעות ממערכת הגז), הרכב פשוט מטופל כמו שצריך.
כמו כן יש חשיבות רבה לגז אוטומטיבי נקי ואיכותי, גם כאן הצרכן מחפש לחסוך ומעדיף לקנות גז בזול, ללא כל התחשבות בסוג הגז (יש המון תחנות אשר מוכרות גז רגיל ולא אוטומטיבי, דבר אשר מזיק למערכת ויוצר בעיות בהמשך הדרך).
כן, יש רכבים שפשוט לא יודעים לעבוד עם גז והמנוע יגמור חיים מהר מאוד, אבל אם הגעתם למתקין אמין הוא יגיד לכם את זה וישלח אתכם להמשך החיים.
3. אין אחריות היבואן או בכלל אחריות מרגע ההתקנה של המערכות ברכבכם (זה בעיקר למכוניות חדשות) בהגדרה.
היבואנים היום נוטים לבטל אחריות למערכת החשמל ברכב "כי התקנת מערכת DVD שלא דרך מתקין מורשה שלנו והתעסקו עם החשמל ברכב אז תמות, טוב?" ככה שאל תבלבלו את המוח...
תופעות ותגובות משני צידי המתרס :
נתחיל מהתופעות:
1. נורית Check engine נדלקת (מוכר לכם) מוכר וידוע, חיישן חמצן וממיר קטליטי משתגעים מחוסר דלק ומדליקים "תקלה"
2. מנוע מגמגם בהנעה ורועד בסרק (מוכר לכם) מוכר למי שמתקין בחאפר לנד, מתקין מקצועי לעולם לא ישחרר רכב עם רעידות בסרק וגמגומי בוקר
3. שחיקה של שסתומי הפליטה עד כדי אובדן כוח ומנוע שובק חיים (אין אחריות כבר אמרתי?!) תלוי בסוג הרכב, שנתון ובלאי מצטבר אופי תחזוקה וכד'
תגובות משני צידי המתרס:
המתקין - ההתקנה והמערכת תקינה, גש למוסך\יצרן להמשך תיקון.
המוסך - אין אחריות, בדיקת שמאי קובעת כי הרכב ניזוק ממערכת הגז
המתקין - המערכת נבדקה ונמצאה תקינה, אין לנו קשר לבעיה פנה למוסך..
המוסך - פנה למתקין הגז
המתקין - פנה למוסך
המוסך - פנה למתקין הגז...
טוב נראה לי שהבנתם את הקטע..
משרד התחבורה מודה שהרכבים בארץ אינם מתאימים למערכות גפ"מ, יש לבדוק לפני ההתקנה שהרכב והמערכת גז מתאימים.
האם פעם שאלו אותכם (לפחות את אלה שהתקינו מאיתנו)? אז גם אם שאלו בסופו של דבר התקינו מה שהתקינו.
הנתון היותר מעניין הוא שרק כ8000 רכבים בארץ התקינו מערכות גפ"מ מתוך כמה מיליונים טובים של מכוניות על הכביש.
מערכת כזאת עולה כ8000 ש"ח (עפ"י הכתבה), הוצגו הרבה לקוחות שנפלו בפח ובנזק כספי רב, כולל איזה בחור עם האמר חדש ששרף מנוע ונאלץ לשלם כ60K ש"ח מכיסו בגלל שהיצרן הסיר אחריות..
אני מכיר כ4 בעלי האמר אשר נוסעים על גז לא מעט ק"מ, גם H2 וגם H3, התקלה היחידה ששמעתי מבעלי הרכבים האלו היא שלאחד מהם הלך גיר ברכב לאחר 70 אלף קמ כי היו לו ג'אנטים מאוד גדולים על הרכב שגרמו לבלאי מואץ ביותר, כנראה שהוא התקין בחאפרלנד או שעשה טעויות תחזוקה כלשהם.
(או שהוא מחזיק בהאמר עם מנוע בעייתי, הבנתי שיש גרסא כזו, לדעתי חיפוש פה בפורום יניב תוצאות)
אז לידיעתכם והזהרו עם הגפ"מ , תדלקו רק בתחנות מוכרות ונקיות, טפלו רק אצל מתקינים מאושרים ומוסמכים (לפחות זה מה שממליצים בכתבה).
התשובות באדום.
אנסה לקחת אתכם אל מחוץ לקוביה, לדוגמא:
א נוסע ברכב צרפתי, מאושר ומבסוט בטוח כי זה הרכב הטוב ביותר שניתן לקנות.
ב נוסע ברכב צרפתי, סובל כואב ובוכה, בטוח כי זה הרכב הכי זבל עלי האדמות
במקרים רבים ההבדל בין א ל- ב הוא טיפול במוסך מורשה, בעלות יקרה יותר אבל הרכב אמין ונוסע בפינוק יתר.
(הנושא נבדק מנסיון)
מכאן יש להסיק שלא הכל בחיים שחור ולבן, בכתבה הנ"ל בחרו להציג את מה שנוח להם להציג, כנראה אין יותר פשעים בארץ ואין חומר בתכנית, כמו כן בוודאות יש בארץ הרבה יותר מ8000 כלי רכב אשר מוסבים לגז
(איפה הבחור הנחמד עם הסיקס שעוסק בהסבות ? יש לך עבודה ? אתה יכול לתת נתונים יותר נכונים אולי ?)
באיזור המרכז יש מעל 10 מתקיני גז, מישהו פה חושב שהם יכלו להתפרנס בכבוד אם היו בארץ רק 8000 כלי רכב מוסבים לגז ?
(שימו לב אני מדבר על איזור המרכז, לא מכליל צפון דרום)
ואני חוזר ואומר, לגז יש השלכות והשפעות, כגון החיישני חמצן והממיר, הבלאי המתמשך למכוניות שגמעו המון מרחק ולא טופלו בהתאם, אין מתנות חינם ויש לעשות חושבים ברצינות לפני שניגשים להתקנת מערכת גז.
אני גם אקח אתכם לעוד דוגמא:
אחד מהחברים פה נתן הסבר על עניין התחממות השסתומים, ההסבר שלו מצויין ונכון, עכשיו קחו לדוגמא ג'יפ מוסב לגז שמתחרע בדיונות, כל מי מאיתנו שקצת מבין מכניקה יודע שבדיונות לאוטו יש המון מאמץ ולכן גם נטיה להתחמם, אם אותו בעל רכב יסע בדיונות ואו במאמץ על בנזין, המנוע שלו ישמר לזמן רכב ולא ישחק, אבל אנשים מהקמצנות (או מחוסר הבנה) קורעים את הרכב בדיונות כשהם מזינים את המנוע בגז ואחכ בוכים על זה.
פה אני גם מאשים את המתקינים שלא מספקים מספיק ידע והסברים על המערכת התפעול וההשלכות.
סוף דבר:
אין בעיה להסב רכב לגז, כן יש לבדוק עלות מול תועלת (יתכן והכסף שתחסכו בתדלוקים יצא לכם לתיקונים אם אינכם נוסעים מרחקים גדולים וכאשר הרכב ישן ובעל בלאי גדול יותר), וכן יש לבדוק שהרכב יודע לעבוד עם הגז ללא בעיות מיוחדות.
חברים בואו ונרגע..
נכון, יש בעיות עם המערכת וגם עם המזגנים בבית וגם עם טלוויזיה Led וכו׳..
כפי שרשמתי במשפט האחרון, שהשורה התחתונה בכתבה היא להתקין אצל מישהו גדול ומוכר, לתדלק רק בתחנות נקיות ומאושרות.
יש פה לא מעט אנשים שהתלבטו ולקחו החלטה, אני מכיר 3 מהפורום שהתלוננו על הבעיה בדיוק כפי שהוצגה. חוסר לקיחת אחריות, טרטור הלקוחות, זריקת האשמות מצד לצד, מה שנגמר בתשלום יקר בתיקון מיותר.
כולם פה ילדים גדולים ומסוגלים להבחין בין מה טוב להם ומה לא. חשוב לציין שיש גם בעיות ולא הכל ורוד ויש לשים לב לפרטים הקטנים בהסכם המתקינים ואישור היבואנים.
משרד הציבורי מודה, כמו תמיד שהוא כמה צעדים מאחור, וזה פותח פתח לכל חאפר לפתוח עסק להתקנת גז. אין תקינה מסודרת, אין פרוטוקול, אין הליך מתאים שקיים בשוק הזה היום ואין אכיפה מאף רשות, כולל ש״ס..
ההמלצה החמה שלי, לא לשים מערכת גז ובטח לא על מנועים גדולים כמו שלנו, רוצה לחסוך דלק, קנה פיאט פונטו מוגבהת וסע לשלום..
אבל זה רק אני, יעידו פה שהתנגדתי בעבר, מתנגד היום ואתנגד גם בעתיד. טכנולוגיה יש, היכולת ליישם אותה אצלנו בארץ נמוכה מאוד ביחס למה שקורה בשאר העולם.
וכפי שציין tzagi יש צורך בשינוי כך עושים בארה״ב לפחות לא לא יודע מה קורה באירופה..
כל מה שנכתב כאן בשרשור ובפורום בכלל בא להציג דעות, המלצות וחוות דעת.
הכתבה התפרסמה בערוץ מסחרי ופה אני מסכים עם אסף הכל בלוף (בד״כ).. מאכילים אותנו במידע מכל הסוגים והמינים.
בקיצור, חברים : זוהי החלטה שלכם והשכילו לבדוק ולוודא שלא תיפלו בפח, כי יש הרבה פחים בחוץ..
אור - יש לך ברכב הפרטי שלך גפ״מ ?
אם אתה מתעצבן מהשאלה אז אני מניח שכולם פה טועים ורק אתה צודק.
ואל תגיד לי שהרכב שלך חסכוני, כי אם גפ״מ הוא יהיה יותר חסכוני ושומר על הסביבה ולא פוגם באחריות היצרן. נכון?
היי, אני לא מתעצבן מכלום.
התקנת גפמ תפגע באחריות יצרן כמעט תמיד (למעט רנו ועוד כמה)
בישראל כמו בישראל, אם חבר שלך מנהל את המוסך המורשה בו אתה מטפל, נכנסים לטיפול בנסיעה על בנזין "המערכת לא קיימת" (העלמת עין למעשה).
לגבי מצבת הרכבים שלי, כרגע אין לי רכב פרטי, יש לי רק את הסופה, אין עליה גפמ ולא יהיה לעולם כל עוד היא בבעלותי (קרא הודעתי הקודמת והתייחסות לנסיעה בשטח עם גפמ), אני נוסע עם הסופה רק שטח, בשביל הקטעים בהם היא נוסעת בכביש עד לשטח, אין כדאיות בהתקנת המערכת כי יקח שנים רבות להחזיר את ההשקעה, מה גם שאני אישית לא ממליץ ברכב כה זקן ומרובה בלאי להוסיף עוד מערכות.
כאשר יש לי רכב פרטי, מדובר ברכבים קטנים בעלי מנוע 1300-1400 בשווי של אלפים בודדים שנמכרים לאחר כשנה בסכום דומה לקניה, הרכבים נוסעים רק בגוש דן וגומעים מעט מאוד ק"מ (היה תקופה של קיה פרייד 2000 שתודלקה פעם בחודש מיכל מלא ודי לה), אי לכך ובהתאם לזאת, שוב אין לי כדאיות להתקנת המערכת.
כמו כן, מומלץ על התקנה בעיקר ברכבים חדשים ללא בלאי, לאחר שנעשה סקר שוק איך הרכב הרצוי שורד את הגז ולאחר שנעשו תחשיבי נסיעה חודשית וכדאיות כלכלית (על 10 אלף קמ בשנה אין כדאיות, על 20 אלף קמ בשנה אתה יוצא תיקו ולדעתי זה עדיין לא כדאי, מ30 אלף קמ בשנה זה נעשה כדאי ויותר).
אם יש עוד שאלות אשמח לענות, אין כעסים יש רק רצון להראות את 2 צידי המטבע ולא רק את השחור :)
תודה אור..
חשוב שתדע שאצלנו בפורום, חתך הגילאים קצת שונה, אנחנו רואים רק שחור כל הזמן.. (חוץ מכמה שרואים בעיקר אדום) ואנחנו כל הזמן מתרגשים מכל קרקוש, נקישה, שריטה, מע' גפ"מ וצקצוקים מוזרים ברכב.. ושלא תבין אותי לא נכון, זה אך ורק בגלל שאנחנו אוהבים את הכלי שלנו, אנחנו נוטים להיכנס לפניקה אך ורק בגלל האכפיות והדאגהשלנו שמא יקרה משהו לבייבי.. אז באמת אל דאגה, יש פה מספיק אנשים מביני עניין שמבחינים בשני צידי המטבע ויודעים מה טוב בשביל הבייבי שלהם.
אחלה דיון..
א ראיתי את הכתבה המדוברת, אין ספק שהיא נשמעת לא ממש אובייקטיבית מצד אחד.
מצד שני, גם אני מכיר כמה אנשים שהתקינו גז ולא היו מרוצים ,
אני מכיר גם כאלו שמרוצים, רק שהם פחות :)
באופן אישי, לא אתן לאף אחד להתקין לי מערכת גז באוטו.
סער
אני מחפש כרגע V8 ליטר4.7 (למי שעוקב בשרשורים של ה- WJ.WK).
בכל מקרה, חשבתי לחפש רכב כבר עם גפ"מ או להתקין אחרי הקניה. עכשיו אני כבר לא כל כך בטוח.
הנסועה של הרכב לא תהיה כל כך גדולה ובשבלי העיקר היה אמור להיות הגדלת טווח הנסיעה. שלא אצטרך לחפש תחנות דלק כל הזמן בטיולים. לנסוע על גפ"מ עד השטח, בנזין בשטח ובדרך חזרה לגמור את מה שנשאר גפ"מ / בנזין.
לא ראיתי את הכתבה, אבל ממה שאני קורא כאן, אין לי סיבה להסתכן, בעיקר כי אני לא מחפש את החסכון הכלכלי.
אגב, אני מכיר (טוב) רק אדם אחד שנוסע על ג'יפ עם גפ"מ ויש לו הרבה תקלות.
האידיאלי זה כנראה לקבל ג'יפ בליסינג מהעבודה עם גפ"מ, אל זה כנראה לא יקרה.
אני אספר קצת מנסיוני:
איסוזו איפון בנזין שנת 95, מערכת מסוג Bigas הותקנה ממש בתחילת כל סיפור הגז הזה בארץ, אי שם בשנת 2002 או 2003. לרכב היו 255000 ק"מ בעת ההתקנה.
המערכת סבלה מהמון חבלי לידה, אין ספור כיוונים וצריכות דלק משוגעות, המתקין היה לא מקצועי בעליל (אח"כ פשט הרגל וברח לחו"ל) וגרם לי להחליף בערך כל חלק באוטו לפני ששקל אפילו להחליף משהו במערכת שלו.
לסיכום - לאחר שנתיים ו 50,000 ק"מ אני מניח שלא חסכתי יותר מדי כי בזבזתי המון ימי עבודה בריצות אחרי הזנב שלי בגלל המערכת. אה כן, גם הלך לי ראש מנוע (5000 ש"ח תיקון) לאחר שנה וחצי בערך.
גראנד צ'ירוקי V8 1997, מערכת גז מסוג Egas, הותקנה בשנת 2006 כשלרכב היו 210,000 ק"מ. גם כאן, מתקין שלא מבין יותר מדי ולא שש לקחת אחריות על תקלות, היו מספר בעיות לאחר ההתקנה (אם כי הרבה פחות משהיו עם האיסוזו) אחרי חצי שנה הרכב הלך טוטאל לוס בתאונה. המערכת פורקה והותקנה על הגראנד צירוקי הבא.
גראנד צ'ירוקי V8 1997, אותה מערכת גז שהיתה על הרכב הקודם, אותו מתקין (כי לא היו לי ברירות) והתקנה גרועה יותר מקודמתה מבחינת איכות ההתקנה. גם כאן היו לא מעט בעיות, בעיקר סביב צריכת דלק מוגברת (לפעמים גם 1:3.5) ולעיתים הרכב פשוט כבה וסירב לנסוע על גז. אחרי שנתיים בערך הגעתי למצב שבו במערכת מתפקדת טוב לאורך תקופה. ואז מכרתי את האוטו..
גראנד צירוקי 1996 V8, מערכת BRC הותקנה בשנת 2005 שלרכב היו 100,000 ק"מ. הרכב נקנה על ידי עם 143,000 ק"מ ונמכר שנתיים לאחר מכן עם 175,000 ק"מ.
המערכת הזאת היא רמה מעל כולן, בהנעה ראשונה עוברת ללא הרגשה ותוך שניה בערך מבנזין לגז וכך חוסכת מאד בצריכת הבנזין. לא היו לי כל התעסקויות עם המערכת פרט להחלפת פילטרים. הרכב צרך 1:4.5 ובנסיעות כביש ארוכות הגיע ל 1:5.5.
ההתקנה היתה טובה מבחינת איכות ההתקנה. אפס תקלות.
לסיכום, לדעתי השיקול להתקנת המערכת צריך לקחת בחשבון את מקצועיות המתקין (עוד לא פגשתי מתקין מקצועי שיידע לקחת אחריות. ואני מכיר את רובם), את איכות המערכת (BRC או LOVATO הן הטובות מכולן) וכמו שאמרו לפני - לבדוק האם הרכב רגיש למערכת גז.. אם מדובר במנוע גדול עם ראש מברזל אז סביר להניח שהכל יהיה בסדר.. (השסתומים לא שוקעים בגלל חוסר השימון בראש מברזל. לפחות לא באותה קלות כמו בראש אלומיניום).
מבחינתי - גראנד צ'ירוקי V8 - רק עם גז. הסיבה היא שזה אבסורד לתדלק מיכל ב 600 שקל ולנסוע בקושי 400 ק"מ, ועוד לנסוע כמו זקנה שכל פיאט אונו ברמזור יוצאת לפניך כי אתה מפחד ללחוץ על הדוושה.
תחשבו כמה נוח לתדלק גראנד ב 250 ש"ח ולנסוע 370 ק"מ.
היום אני נוסע על דיזל.. נכון, אחת הסיבות המרכזיות שהביאו אותי לבחור דיזל היתה שאין לי יותר כוח למערכות גז, להתעסקויות (אפילו אם רק מדובר בהחלפת פילטרים או רכישה של שמן לשסתומים במחיר מופקע) אין גם כוח יותר לרדת לטיול לדרום ולהגיד לחבר'ה - תמשיכו דרך צומת גורל, אני רק עוצר לתדלק גז בבאר שבע ואפגוש אתכם בערבה..
אגב, גם דיזל זה דרעק אחד גדול עם המנוע המורכב הזה (בטח המנוע של מרצדס), עם רעש של מונית, עם אינג'קרטורים ב 5000 ש"ח כל אחד, משאבת סולר ב 10,000, טורבו ב 15,000 ש"ח ועוד מיני הפתעות..
אני מחכה לגראנד חשמלית.
קובי - תודיע כשיהיה גרנד צירוקי חשמלי. (הוא יצרוך יותר חשמל מהשאר זה בטוח :) )
אחרי חצי שנה הרכב הלך טוטאל לוס בתאונה. המערכת פורקה והותקנה על הגראנד צירוקי הבא.
מזל שרפי גינת לא שמע עליך קודם - הוא היה מספר שמערכת גז גם גורמת לתאונות....:p
(דרך אגב - תאונה עם בלון גז לא מעלה את רמת הסיכון ?)
התשובות באדום.
אנסה לקחת אתכם אל מחוץ לקוביה, לדוגמא:
א נוסע ברכב צרפתי, מאושר ומבסוט בטוח כי זה הרכב הטוב ביותר שניתן לקנות.
ב נוסע ברכב צרפתי, סובל כואב ובוכה, בטוח כי זה הרכב הכי זבל עלי האדמות
במקרים רבים ההבדל בין א ל- ב הוא טיפול במוסך מורשה, בעלות יקרה יותר אבל הרכב אמין ונוסע בפינוק יתר.
(הנושא נבדק מנסיון)
מכאן יש להסיק שלא הכל בחיים שחור ולבן, בכתבה הנ"ל בחרו להציג את מה שנוח להם להציג, כנראה אין יותר פשעים בארץ ואין חומר בתכנית, כמו כן בוודאות יש בארץ הרבה יותר מ8000 כלי רכב אשר מוסבים לגז
(איפה הבחור הנחמד עם הסיקס שעוסק בהסבות ? יש לך עבודה ? אתה יכול לתת נתונים יותר נכונים אולי ?)
באיזור המרכז יש מעל 10 מתקיני גז, מישהו פה חושב שהם יכלו להתפרנס בכבוד אם היו בארץ רק 8000 כלי רכב מוסבים לגז ?
(שימו לב אני מדבר על איזור המרכז, לא מכליל צפון דרום)
ואני חוזר ואומר, לגז יש השלכות והשפעות, כגון החיישני חמצן והממיר, הבלאי המתמשך למכוניות שגמעו המון מרחק ולא טופלו בהתאם, אין מתנות חינם ויש לעשות חושבים ברצינות לפני שניגשים להתקנת מערכת גז.
אני גם אקח אתכם לעוד דוגמא:
אחד מהחברים פה נתן הסבר על עניין התחממות השסתומים, ההסבר שלו מצויין ונכון, עכשיו קחו לדוגמא ג'יפ מוסב לגז שמתחרע בדיונות, כל מי מאיתנו שקצת מבין מכניקה יודע שבדיונות לאוטו יש המון מאמץ ולכן גם נטיה להתחמם, אם אותו בעל רכב יסע בדיונות ואו במאמץ על בנזין, המנוע שלו ישמר לזמן רכב ולא ישחק, אבל אנשים מהקמצנות (או מחוסר הבנה) קורעים את הרכב בדיונות כשהם מזינים את המנוע בגז ואחכ בוכים על זה.
פה אני גם מאשים את המתקינים שלא מספקים מספיק ידע והסברים על המערכת התפעול וההשלכות.
סוף דבר:
אין בעיה להסב רכב לגז, כן יש לבדוק עלות מול תועלת (יתכן והכסף שתחסכו בתדלוקים יצא לכם לתיקונים אם אינכם נוסעים מרחקים גדולים וכאשר הרכב ישן ובעל בלאי גדול יותר), וכן יש לבדוק שהרכב יודע לעבוד עם הגז ללא בעיות מיוחדות.
הלו,
תרגיע עם האדום. תן כבוד. מה זה מרקר ?!
לך תבחר צבע אחר ...
מזל שרפי גינת לא שמע עליך קודם - הוא היה מספר שמערכת גז גם גורמת לתאונות....:p
(דרך אגב - תאונה עם בלון גז לא מעלה את רמת הסיכון ?)
בטח מעלה,
מיכל גז שבנוי מפלדה בעובי 5 מ"מ לפחות, עמיד קצת יותר מכל מיכלי הפלסטיק שמהם עשויים מיכלי הבנזין ...
בכלל פספסתם נקודה אחת לזכות ונקודה אחת לחובת מערכות הגז.
יש יתרון במערכת גז, במיוחד בכלים זוללים כמו שלנו שהיא מגדילה את טווח הנסיעה הכולל בין תדלוק לתדלוק. 300 ק"מ על בנזין ועוד 300 על גז ...
מצד השלילי, מיכל גז של 90 או 100 ליטר תופש את כל תא המטען שגם ככה אין לי כבר מקום אפילו לביגלה ....
יוסי, אני אשמור לך על הבייגלה.. אם זה מה שמפריד בין זה לבין התקנת גז.. :)
ראיתי פעם תוכנית על הסבת מנועים לעבודה עם גז.. באף התקנה שצולמה לא ראיתי משמנת שסתומים..
מה כן היה בכל ההתקנות,
פירוק הראש והחלפת תושבות שסתומים+שסתומים למחוזקים ועמידים יותר
אטם ראש מחומר אחר (לא זוכר את השם)
עוד משהו שאין לי מושג מה זה אבל בתרגום היה כתוב "חיזוק רצפת בוכנה" לא יודע מה זה אומר אבל דובר על זה הרבה..
בשום מצב לא קדחו בסעפת כשהיא על הרכב..
הסבת רכב לגז לוקחת בין יומיים לשלושה (לעומת כמה שעות בארץ).
מיכלי הגז (יש 2) יושבים מתחת לאוטו, ארוכים ושטוחים והדבר היחיד שישרוד תאונה יהיו מיכלי הגז האלו..
אחרי התוכנית הזו ואחרי שראיתי ראש מנוע שעבד על גז (במקרה עזרתי בפירוק)..
שום רכב שלי לא יהיה מונע על גז..(כן אני יודע ניבה נוסעת גם על נפט :rolleyes: )
שכחתי לציין חיישנים שהלכו בקצב מוגבר מאז ההתקנה עד למצב שהבעלים הפסיק ליסוע על גז והחליף את הצמה שאליה הייתה מחוברת המערכת...
כל אחד והשיקולים שלו..
ליאור
ליאור,
אני מוכרח לומר שעכשיו הבנתי את ההבדל.
תמיד ניקרה לי בראש השאלה איך זה עובד שם ולא עובד כאן...
הנה התשובה.
תודה
סער
צביקה קרבורטור
01-11-11, 18:48
שלום רב !
ברשותכם אביע את דעתי האישית.
ראשית צפיתי בכתבה אתמול.
מהכתבה נתקבל הרושם הבא:
שום יבואן בארץ לא מספק אחריות לרכבים המיובאים על ידו, לרכבים שהותקנה בהם מערכת תדלוק בגז גפ"מ.
הנזק הנגרם למנועים הוא כפי שהסביר המהנדס דויד נמרי, נובע משריפת שסתומי פליטה, שנשרפים בגלל צושבות שסתומים בראש השוקעות, וגורמות לצמצום מרווח שסתומי הפליטה , שגורם במישרין לשריפתם ולאיבוד ישיר של קומפרסייה, לחוסר סחיבה ולהשבתת מנועים, פנייה ליבואן נענית בהפנניה לתעודת האחריות שבה היבואן מציין מפורש שהאחריות תוסר למנועים המתדלקים בגז.
היבואן שולח אותם למתקין, המתקין מתנער ומציג אישור של משרד התחבורה המאשר התקנות של מערכת תדלוק בגז אך מתנה זאת במוסכים שהוסמכו לכך, ואשר במוסך יש מנהל מקצועי ומתקין מוסמך המתקין מערכת לפי תקן והוראות יצרן של היצרן באיטליה, שם נוסעים אלפי מכוניות בגז, ובעלי מערכת תדלוק בגז המותאמת ספציפית לרכבים מסוימים, ואילו בארץ קימים חאפרים רבים, המתקינים ערכת תדל=ק בגז שמיועדת לרכב מסויים אך לא לרכבים אחרים, קיים מתקן שימון המספק 5 טיפות שמן לדקה, לשם קירור השסתומים, וכמובן שמומלץ לקדוח חורים בסעפת יניקה מפורקת מהמנוע.
בצרוף מקרים מדהים הגיע אלי היום לקוח, שהוא ספק מורשה של גז גפ"מ באזור התעשייה הישן בנתניה, שהצהיר בפני שהוא עובד ומספק גז לכל נהגי מוניות קאייה בנתניה, שהיבואן מספק אחריות למערכת כולל המוסך המרכזי בנתניה המוסמך לרכבי קאייה מטעם היבואן, נהגי המוניות מרוצים עד לגג, וכולל בעלי סובאר B4 רבים שהם לקוחות שלו,
הוא הבהיר לי שלא כל הרכבים המיובאים לארץ מורשים להתקנת מערכת תדלוק, בעיקר בשנתונים האחרונים, ובעיקר חל אישור מטעם היבואן של טיוטה, על רוב דגמי טויוטה.
הלקוח מחזיק בעצמו רכב מסוג ביואיק, שבו מרכבת מערכת תדלוק בגז גפ,"מ.
לסיכום לכל מטבע יש שני צדדים, וכמו לכל דבר בארץ יש שני גרסראות סותרות.
קראתי את תגובתם של אור ס.ושל אסף של צחי ושל יריב קלר, ויש להתיחס אלהם כתגובות הרציניות ביותר המוסמכות והרציניות ביותר.
בברכה
צביקה
שלום רב !
ראשית צפיתי בכתבה אתמול.
מהכתבה נתקבל הרושם הבא:
שום יבואן בארץ לא מספק אחריות לרכבים המיובאים על ידו, לרכבים שהותקנה בהם מערכת תדלוק בגז גפ"מ.
הנזק הנגרם למנועים הוא כפי שהסביר המהנדס דויד נמרי, נובע משריפת שסתומי פליטה, שנשרפים בגלל צושבות שסתומים בראש השוקעות, וגורמות לצמצום מרווח שסתומי הפליטה , שגורם במישרין לשריפתם ולאיבוד ישיר של קומפרסייה, לחוסר סחיבה ולהשבתת מנועים, פנייה ליבואן נענית בהפנניה לתעודת האחריות שבה היבואן מציין מפורש שהאחריות תוסר למנועים המתדלקים בגז.
היבואן שולח אותם למתקין, המתקין מתנער ומציג אישור של משרד התחבורה המאשר התקנות של מערכת תדלוק בגז אך מתנה זאת במוסכים שהוסמכו לכך, ואשר במוסך יש מנהל מקצועי ומתקין מוסמך המתקין מערכת לפי תקן והוראות יצרן של היצרן באיטליה, שם נוסעים אלפי מכוניות בגז, ובעלי מערכת תדלוק בגז המותאמת ספציפית לרכבים מסוימים, ואילו בארץ קימים חאפרים רבים, המתקינים ערכת תדל=ק בגז שמיועדת לרכב מסויים אך לא לרכבים אחרים, קיים מתקן שימון המספק 5 טיפות שמן לדקה, לשם קירור השסתומים, וכמובן שמומלץ לקדוח חורים בסעפת יניקה מפורקת מהמנוע.
בצרוף מקרים מדהים הגיע אלי היום לקוח, שהוא ספק מורשה של גז גפ"מ באזור התעשייה הישן בנתניה, שהצהיר בפני שהוא עובד ומספק גז לכל נהגי מוניות קאייה בנתניה, שהיבואן מספק אחריות למערכת כולל המוסך המרכזי בנתניה המוסמך לרכבי קאייה מטעם היבואן, נהגי המוניות מרוצים עד לגג, וכולל בעלי סובאר B4 רבים שהם לקוחות שלו,
הוא הבהיר לי שלא כל הרכבים המיובאים לארץ מורשים להתקנת מערכת תדלוק, בעיקר בשנתונים האחרונים, ובעיקר חל אישור מטעם היבואן של טיוטה, על רוב דגמי טויוטה.
הלקוח מחזיק בעצמו רכב מסוג ביואיק, שבו מרכבת מערכת תדלוק בגז גפ,"מ.
לסיכום לכל מטבע יש שני צדדים, וכמו לכל דבר בארץ יש שני גרסראות סותרות.
קראתי את תגובתם של אור ס.ושל אסף של צחי ושל יריב קלר, ויש להתיחס אלהם כתגובות הרציניות ביותר המוסמכות והרציניות ביותר.
בברכה
צביקה
תודה על הציונים ... אנחנו ממש אוהבים אותך יותר אך ורק רק בגלל זה ...
הרבה יותר מאשר את רפי השמן ...
צביקה קרבורטור
01-11-11, 19:34
צי זה רפי השמן לעזאזל ?!:confused:
זה ששידר את הכתבה.. מה אתה רציני?!
ליברטי 2002 מנוע 3.8 ליטר.. מותקנת שנתיים מערכת גז עם משמנת .. מתדלק 5-6 פעמים בחודש יש משמנת
ובלי עין הרע מרוצה חיסכון של 600 . 700 ש בחודש
הבעיה היחידה נגמר המקום לערכת הקפה
צביקה קרבורטור
01-11-11, 23:31
השועל אני צוחק !!
עם כל הכבוד ( ויש כבוד!!) אני לא מתקין מערכות גז או משווק כלשהו! רק בעל רכב עם גז.
ת'אמת לא ראיתי את הכתבה... אבל ואני לא צריך לראות אותה כי רכבים שיש לי במשפחה כולל את שלי, שברולט סילבראדו( כן, כן , סילבראדו עם מנוע גדול)
נוסעים על גז, וברוך השם בלי בעיות.
כמו שאמרו לפני גדולים ממני... הכל תלוי אצל מי אתה מתקין וכמובן איזה חברה של מערכת כולל איזה דגם אתה מתקין כי יש כמה דגמים לכל חברה.
הכוונה היא שלרכבים עם 150 כ"ס יש דגם מסויים ולרכבים עם 250 כ"ס יש מערכת שונה וכמובן לפי נפח המנוע, כי יש גדלים שונים של מזרקים ממש כמו בהזרקת דלק...
אז אם לא התקינו מערכת איכותית ומתאימה בצורה מקצועית וכמובן עם אישורים יש פתח לתקלות כמו לאלה שהתלוננו על הגז ועשו צילצולים וצעקות שזה הורס מנועים וכו'.
עדיין לא שמעתי על מנועים מיוחדים של רכבים סטנדרטיים שמשווקים אותם עם מנוע שמיוחד לגז!!!!
מה גם שסובארו התקינה את המערכות גז ברכבים שהיא שיווקה, ממש פה בארץ בהרצליה... ולא אצל החצרן ביפן!!! אז שלא יקשקשו בשכל ויגידו שזה מקורי מהיצרן.
לגבי מערות השימון: למנועים קטנים חייבים מערכת שימון, ולא סתם אלה מערכת ממוחשבת. והסיבה היא כמו שהתלוננו למעלה, בשסתומים כי הם מתחממים והולכים.
זו מערכת מתקדמת מאוד שנשלטת ע"י מחשב שלה שקובע את רמת השימון.
לעומת זאת, רכבים עם מנועים גדולים(בעיקר אמרקאים) לא חייבים בכלל מערכת שימון, אבל מתקנים להם בכל זאת מערכת כזאת אבל לא את הממוחשבת אלה את הרגילה..
לגבי האמר שהלך לו המנוע- לא יודע מה יש לו שם, אבל כנראה המתקין לא מספיק מכיר את הרכבים הנ"ל ולכן לא התקין מערכת המתאימה לאוטו, או שבעל האוטו חיפש לחסוך קצת בעלות המערכת ולכן הלך להתקין במקון לא מסודר......(ד"א, גם לרכבים חדשים שאין להם גז , יכול ללכת המנוע, בגלל פגם בייצור שגם זה יכול לקרות אחת להרבה מאוד רכבים).
ל- lior_b.s בהתקנות של מערכת גז לא מפרקים את הראש מנוע בכלל וכמובן שלא מחליפים שסתומים ותושבות שסתומים(תושבת השסתום היא חלק מהראש מנוע ובכלל לא ניתנת להחלפה!!!) גם בחו"ל ההתקנה נמשכת מ"ס שעות ולא ימים .
ולגבי קדיחת הסעפת יניקה- גם אני חשבתי שבהתקנת המערכת מפרקים את הסעפת כדי לקדוח אבל נוכחתי לדעת שלא, והסיבה היא שהקדיחה נעשת ע"י מקדח מיוחד שסוחב את כל הנסורת כלפי חוץ ולכן לא נכנס שום שבב לתוך הסעפת ולמנוע. ולכם אם קדחו במקרים שלמעלה עם מקדח רגילה רק אז יהיה סיכוי לשבבים בתוך הסעפת.
מה גם שיש תחנות תדלוק של גם בכל רחבי הארץ.. ככה שלא סביר להיתקע בלי גז, אלה אם אתם בשטח ושם הגז הוא טבעי לחלוטין עם תוספות בייתיות(לפי ארוחת הצהריים) חחחח :)
מה שאמר TOURIST הוא כל כך נכון!!!! הכל זה אינטרסים של מכירות, לא סתם צצה לה כתבה כזאת ועוד בצורה כזאת בוטה ומשמיצה...
בלי קשר לבעיות של הרכבים, פתאום אף אחד לא חושב על זיהום האויר.. בבנזין זיהום מטורף לעומת הגז שהוא כמעט אפסי ביחס לבנזין כי יש לו 100% בערה, ככה שאין פיח בתוך השמן= אורך חיים גדול יותר לאיכות שמן מהנוע.
ולמה לא להנות משני העולמות- לנסוע עם אוטו גדול,מפנק זולל בנזין, ומצד שני לתדלק כמו שהונדה סיוויק מתדלקת.
מההתנסות שלי עם הגז לרכב, זה תענוג. ד"א אצלי ברכב אני לא מרגיש בכלל הפסדי כח כלשהם עקב הגז(גם על זה שמעתי תלונות).
מי שלא רוצה לא יעשה, אבל למה להשמיץ על מערכת שיא בעצם איכותית?
אני מכיר מיצובישי לנסר 2008 שנוסעת עם גז מ0 קמ, כיום הרכב עומד מעל 450 אלף קמ (עובד בחברת אבטחה 24 שעות במשמרות), אותו מנוע וגיר
יסלח לי כבודו ... האם מדובר בגיר אוטומט ? אם כן,
על זה נאמר, "נער הייתי וגם זקנתי ..." ולא ראיתי גיר (בפחנוע) פנטסטי כזה ....
ולעצם השרשור, דעתי האישית, גז זה דרעק !
אגב, הייתה לי אפשרות לרכוש טרופר בנזין (מוסב גז) שמור בקנאות, מדוגם (נעילות ARB , טמבון מתכת וכננת, הגבהה מקצועית), קמ' נמוך,
על כול טוב זה ויתרתי עקב הסבתו לגז !
רענן
תיקון קל,
דיברו כאן על תושבות שסתומים "משופרות"
נכון להיום....ובמשך עשרות שנים, אין כזה דבר
קצת היסטוריה
בעבר המאד רחוק, הדלק הכיל עופרת, תושבות השסתומים היו עשויות מחומר רך בדרך כלל ברזל יצוק או ברונזה, העופרת בדלק שימשה ש"משמן".
ב1975 בארה'ב הופיע מנדט לשימוש בקטליסט, שנהרס ע'י דלק שמכיל עופרת ולכן הופיע דלק נטול עופרת לשימוש ברכבים עם קטליסט
במשך השנים דלק שמכיל עופרת נעלם מהעולם, למרות שעדיין היה למכירה בארה'ב עד אמצע שנות ה80
יצרני הרכבים התחילו בטיפול טרמי של אזורי התושבות שסתומים להתמודד עם הדלק נטול עופרת CASE HARDENING
במשך השנים ועם הפופולריות של ראשי אלומניום החליפו לתושבות פלדה מטופלת בתהליך טרמי (חיסום)
שום דבר לא השתנה עד היום, ולכול רכב שמיועד לעבוד עם דלק נטול עופרת יש את אותם תושבות שסתומים מחוסמות. נכון להיום, זה בכול רכב בעולם.
יסלח לי כבודו ... האם מדובר בגיר אוטומט ? אם כן,
על זה נאמר, "נער הייתי וגם זקנתי ..." ולא ראיתי גיר (בפחנוע) פנטסטי כזה ....
ולעצם השרשור, דעתי האישית, גז זה דרעק !
אגב, הייתה לי אפשרות לרכוש טרופר בנזין (מוסב גז) שמור בקנאות, מדוגם (נעילות ARB , טמבון מתכת וכננת, הגבהה מקצועית), קמ' נמוך,
על כול טוב זה ויתרתי עקב הסבתו לגז !
רענן
היי, מדובר בגיר אוטומט, יש לציין כי הרכבים שייכים לחברת ליסינג, כל המידע אודות מצבם מתקבל מהנהגים שמגיעים לתדלק אותם, בדרכ המידע די אמין, לדוגמא הגיע אתמול אחד הנהגים ברכב חליפי, וסיפר שהלך מנוע ברכב שלו פעם 3 עכשיו (קיא פורטה 2010).
איציק - 4X6ZH
02-11-11, 11:11
כמי שקצת מבין בנושא אני מרשה לעצמי לקבוע קטגורית !!
מנוע שמתאים לעבוד על גז הוא מנוע שיצרן המנוע מראש השתמש בחלקים היודעים להסתדר עם שריפת הגז
( זה שסתומים \ זה תושבות שסתומים \ זה טבעות בוכנה \ ועוד ועוד )
כשאתה נכנס לספר החלקים של המנוע יש יצרנים שכותבים מראש חלקים אלה מיועדים למנוע שעובד על גז
יש מנועים שמיועדים לעבוד על שני סוגי דלק ואז המנוע מסומן ב B FUEL
כמובן שתמיד מערכות ההצתה \ הדלק \ המחשב הם מסוג אחר .
בעולם מנועי הגז יש 2 מערכות המיעדות לעבוד על גז והם שונות המבנה המולקולרי של הגז שונה
גז שיוצא מהאדמה כגז שונה לחלוטין מגז שנוצר בתהליך זיקוק הדלק ( זה שלפעמים רואים נשרף בבתי הזיקוק )
החלק הנפגע מהר הוא תושבת שסתום הפליטה ( בגלל הטמפרטורה הגבוה )
כתוצא מזה השסתום שוקע בתושבת ( ואז גם כיוון השתומים נפגע )
במנוע שיש מרימים הדראולים המנוע מתאים את עצמו לכן הנהג חושב שאצלו אין בעיה
עד שהמרים ההדראולי מגיע לקצה תחום העבודה שלו
השסתום כבר לא אוטם טוב הקומפרסיה נופלת
ומכאן ועד לצורך השיפוץ ראש המרחק קצר
תעלולי המשמנת הם תעלולי מסחר שלא פעם גורמים יותר נזק מתועלת
הקטליזטורים נסתמים החישנים לא יודעים להתמודד עם השמן
אפשר להוסיף ולכתוב מאמרים שלמים על הנושא
מי שעצביו זמנו וכספו חשובים לו
מומלץ להתרחק מאנדרוגינוס הישראלי המופעל על גז
איציק
כנראה שכל מה שהראו בתוכנית ההיא.אם אני זוכר נכון הייתה בערוץ דיסקברי..
הכל האירופאים/אמריקאים האלו עשו כדי לסחוט כסף מהלקוח בטח , סתם פרקו ראש, סתם החליפו שסתומים, סתם בנו מתקן מיוחד למיכלי גז, סתם השאירו את הרכב בסדנא יומיים (סדנא להתקנות מערכות גז לא מוסך), סתם פרקו סעפות, הכל כדי להוציא כסף מהלקוח..מתאים להם שם בחו"ל..הם הרי לא מבינים כלום, שילמדו מישראלים איך מתקינים.
בכלל את הגלגל המציאו בארץ...
לגבי פירוק סעפת..אם לא נכנסים שבבים אז למה מחברים שואב אבק במקום הבית מצערת?..ואת זה ראיתי בעיניים כשהלכתי עם חבר לשאול על התקנה לויטארה..באותו רגע עשינו פרסה ועד היום נוסע בבנזין..
מי באמת פירק ראש מנוע אחרי יותר מ-100K ק"מ על גז ויכול להגיד שהנזק/בלאי שווה לבנזין?
אני מכיר דיפנדר שנסע בלי מים והתחמם עד רתיחה ולא קרה כלום לראש..אז מה , לא קורה כלום אם לנדרובר מתחמם?
מי שטוב לו שיסע על גז .. אני בארץ בחינם לא אתקין..
וכן מנועי סובארו בנויים מראש לעבודה עם גז , מי שחושב שזה המצאה שיעשה קצת עבודת מחקר..ולא רק משמועות..
נסיעה טובה...
לכול המשמיצים והמומחים הנה כמה עובדות .
בחודש פברואר השנה רכשנו 3 מכוניות קאיה פורטה ,בכולם הותקנה מערכת גז .
היום לאחר כמה חודשי נסיעה (ונסיעה מרובה) 2 רכבים עם 700000 ק"מ ואחד עם 900000 ק"מ ,מלבד חיסכון בכיס לא היתה שום בעיה ברכבים .
הרכבים נוסעים נוסעים ויסעו ואת הבעיה בכיס בגלל החיסכון ננסה לפתור בדרך אחרת .
עובדה אחת ברורה חיסכון יש .
אין לנו קשר ריגשי לרכב מלבד זה שאנו צריכים לעבוד ולנסות לחסוך כדי להרוויח יותר ,הרכב ימכר לאחר 2 שנות עבודה עם 200000 ק"מ ולא נראה לי שתהיה בעיה למכור .
לגבי הקרטועים בבוקר למי שהותקנה מערכת גז ולא נאמר לו שאת 3-4 ה"ק האחרונים לפני חניית הרכב ללילה
לעבור לבנזין שיחליף מתקין ,אדי הגז שנשארים בצילנדרים הם הבעיה .
(בתאיילנד יש לנו כ 10 מכוניות מונעות בגז ולא ששמעתי על בעיות מיוחדות )
אם לרכב יש כבר 700000 ק"מ אחרי כמה חודשים, ואחרי שנתיים מוכרים אותו עם 200000.... אני עובר לגז!!... :)
הייתי קורא את ההודעה של איציק ומפנים.
ושכל אחד יקח את ההחלטה הבוגרת שלו ושל הרכב שבבעלותו, אם לשים גז או לא...
ברכב של העבודה (ליסינג) הייתי שם כבר מחר.. וממש לא יעניין אותי אם יתפוצץ המנוע או יאכל יותר או פחות דלק..
רכב שעשה 700,000 מחביא בתוכו רשימה ארוכה של תיקונים "סדרתיים" שע"י פירוש כזה או אחר.. יאמרו גם שיש 0 תקלות במערכת. אני קצת סקפטי לגבי הנתון הזה והאמת ששיער גם ככה אין לי אז מותר לי להיות סקפטי..
תחפשו ביד 2.....ותראו כמה רכבים מוצאים למכירה עם מערכת גז "חדשה" ... למה למכור אחרי התקנת המערכת ??
צביקה קרבורטור
02-11-11, 17:26
שלום רב !
ראשית צפיתי בכתבה אתמול.
מהכתבה נתקבל הרושם הבא:
הנזק הנגרם למנועים הוא כפי שהסביר המהנדס דויד נמרי, נובע משריפת שסתומי פליטה, שנשרפים בגלל תושבות שסתומים בראש השוקעות, וגורמות לצמצום מרווח שסתומי הפליטה , שגורם במישרין לשריפתם ולאיבוד ישיר של קומפרסייה, לחוסר סחיבה ולהשבתת מנועים, פנייה ליבואן נענית בהפניה לתעודת האחריות שבה היבואן מציין בפרוש שהאחריות תוסר למנועים המתדלקים בגז.
היבואן שולח אותם למתקין, המתקין מתנער ,ומציג אישור של משרד התחבורה המאשר התקנות של מערכת תדלוק בגז ,אך מתנה זאת במוסכים שהוסמכו לכך, וכאשר במוסך יש מנהל מקצועי ,ומתקין מוסמך ,המתקין מערכת לפי תקן והוראות יצרן ,של היצרן באיטליה, שם נוסעים אלפי מכוניות בגז, ובעלי מערכת תדלוק בגז המותאמת ספציפית לרכבים מסוימים, ואילו בארץ קיימים חאפרים רבים, המתקינים ערכת תדלוק בגז שמיועדת לרכב מסויים ,אך לא לרכבים אחרים, קיים מתקן שימון המספק 5 טיפות שמן לדקה, לשם קירור השסתומים, וכמובן שמומלץ לקדוח חורים בסעפת יניקה שמפורקת מהמנוע.
בצרוף מקרים מדהים, הגיע אלי היום לקוח, שהוא ספק מורשה של גז גפ"מ באזור התעשייה הישן בנתניה, שהצהיר בפני שהוא עובד ,ומספק גז לכל נהגי מוניות קאייה ריו בנתניה, שהיבואן מספק אחריות למערכת כולל המוסך המרכזי בנתניה המוסמך לרכבי קאייה מטעם היבואן, נהגי המוניות מרוצים עד לגג, וכולל בעלי סובאר B4 רבים שהם לקוחות שלו,
הלקוח מחזיק בעצמו רכב מסוג ביואיק, שבו מרכבת מערכת תדלוק בגז גפ"מ.
לסיכום לכל מטבע יש שני צדדים, וכמו לכל דבר בארץ יש שני גרסאות סותרות.
קראתי את תגובתם של אור ס.ושל אסף של צחי ושל יריב קלר ושל איציק, ויש להתיחס אלהם כתגובות הרציניות ביותר המוסמכות והרציניות ביותר.
בברכה
צביקה
שלום רב !
עקב חוסר אפשרות לערוך את ההודעות, מצאתי לנכון לערוך את ההודעה ו,להציגה שוב בגלל שגיאות כתיב בתגובתי הקודמת, ועם הדגשה, שלכל מטבע יש שני צדדים ותמיד הדעות חלוקות לכאן ולכאן , כאשר כל גרסה סותרת את השניה.
אני מהמר שהשרשור לא תם ולא נשלם, ויופיעו בו גרסאות נוספות של בעד ונגד, ושכל אחד יחליט לעצמו.
בברכה
צביקה
אכן נושא טעון...
אני עם מערכת טובה והתקנה טובה ולאחר 3 שנים (טפו טפו חמסה חמסה) בלי תקלות.
בתור התחלה אני חייב לומר שמבחינתי זה היה תנאי לרכישה - הצ'ירוקי שלי יום-יומי לעבודה, למשפחה ולטיולים, ואם הייתי צריך לעמוד בעלויות הדלק פשוט לא הייתי יכול להרשות לעצמי להיכנס לזה. הרווח (אחרי שהחזרתי את מחיר ההתקנה בחסכון כעבור כשנה) פשוט עצום, יותר מ- 40% רווח. המשמעות היא שהמחיר בכסף מקביל לצריכת דלק של פרייבט שעושה 1:10. התחזוקה קלה ולא יקרה - כ-800 ש"ח בשנה.
זה כמובן לא תירוץ ולא שווה כלום אם בתמורה הרכב נהרס... השתדלתי ללמוד את הנושא מראש עוד לפני הקנייה, לבחור טוב ועד כה זה עובד. ממש מקווה שמחר לא אתחרט שפתחתי פה... אינעלהעולם :mad:
עם כל זאת, שקט זה לא נותן - אני מבין היטב את מושג כאב-הראש שבא עם הסבה כזו. גם אם התקלות לא קשורות (ותקלות תמיד יש לפחות בצ'ירוקי שלי...) קשה להחליט אם זה קשור או לא, ואין ספק שאף בעל מקצוע לא שש להתעסק עם הרכב אחרי השינוי. אם מחר יילך מנוע (והוא ממילא זקן ועייף למעלה מ-350000...) איך אדע אם הגז אשם או תמותה טבעית ?
האם הייתי עושה זאת שוב - לא בטוח, אבל גם לא בטוח שלא. מקווה שלא נצטרך לבדוק.
לגבי בטיחות - בקצרה (כי יש גרסה ארוכה) - גז יותר בטוח מדלק. חוזק המיכל ומיקומו, טמפ. בערה פי 2, גז לא נפיץ ודלק כן ועוד. כמובן - בתנאי שההתקנה תקנית וטובה והתחזוקה גם כן.
לגבי תא המטען - הוספתי ברווח שבין המיכל לדלת 3 מגירות לכלי עבודה, ערכת קפה ועוד, ועליהן פלטה בגובה 3/4 המיכל, וזכיתי מחדש בתא מטען ברוחב ועומק דומים, גובה פחות 25 ס"מ. בשילוב עם רשת בטיחות שדברים לא יעופו קדימה - והכל טוב. הגלגל ספייר היה צריך לצאת, ויצא.
אני מאמין שהעולם לא שחור לבן, למרות שכולבוטק חייבת להיות כזו כדי לשרוד.
למי שהתקין - מקווה שסובל מעט (לא מאמין שאפשר בלי סבל בכלל), למי שמתלבט - שיחשוב טוב.
דובי.
לכול המשמיצים והמומחים הנה כמה עובדות .
בחודש פברואר השנה רכשנו 3 מכוניות קאיה פורטה ,בכולם הותקנה מערכת גז .
היום לאחר כמה חודשי נסיעה (ונסיעה מרובה) 2 רכבים עם 70000ק"מ ואחד עם 90000ק"מ ,מלבד חיסכון בכיס לא היתה שום בעיה ברכבים .
הרכבים נוסעים נוסעים ויסעו ואת הבעיה בכיס בגלל החיסכון ננסה לפתור בדרך אחרת .
עובדה אחת ברורה חיסכון יש .
אין לנו קשר ריגשי לרכב מלבד זה שאנו צריכים לעבוד ולנסות לחסוך כדי להרוויח יותר ,הרכב ימכר לאחר 2 שנות עבודה עם 200000 ק"מ ולא נראה לי שתהיה בעיה למכור .
לגבי הקרטועים בבוקר למי שהותקנה מערכת גז ולא נאמר לו שאת 3-4 ה"ק האחרונים לפני חניית הרכב ללילה
לעבור לבנזין שיחליף מתקין ,אדי הגז שנשארים בצילנדרים הם הבעיה .
(ב
תאיילנד יש לנו כ 10 מכוניות מונעות בגז ולא ששמעתי על בעיות מיוחדות )
תעות הקלדה במספר ה"ק מ
צריך להיות 70000 ו90000 אז בבקשה לא לקפוץ .
אודי כוכב הצפון
02-11-11, 22:22
חברים אני נוסע על גפ"ם כבר 3 שנים ובלי הרבה בעיות למעט תקלות קטנות ותחזוקה (בקושי)
ואין לי משמנת
לא מבין למה יש בעיות כל כך גדולות לאחרים !
מקווה שלא פתחתי פה לשטן
נ.ב אני בשטח (קשה) כל שבת שניה , אז להתראות בשטח
ערן המסוקס
02-11-11, 23:03
אני מתקין גז, והכתבה של הרפי גינת בהחלט מציקה. הוא לקח 3 לקוחות (אם ספרתי נכון) שלא מרוצים, וכל אחד מסיבות אחרות, כאשר אף אחד מהם לא יודע מה באמת היתה הבעייה והסיבה, לקח עוד מכונאי אחד ועשה כתבה מגמתית נגד הגז. חבל שהוא לא בא למכון ההתקנות שלנו, ודיבר עם לקוחות.. אה בעצם למה שיעשה דבר כזה. הוא מעוניין בלקוחות לא מרוצים שדפקו אותם, הרי זאת המטרה, להוכיח ולהראות שגז הוא רע לרכבים.
בינתיים אני רואה שכבר עשו עבודה בלהגן קצת על שמו של הגז. אני רק רוצה לסכם ולהסביר כמה דברים בשמי, כי השרשור הזה ארוך מידי ולא קראתי כל הודעה.
א. כמעט כל הרכבים האירופאיים עמידים בצורה מעולה לגז.
ב. כל שאר הרכבים אשר רגישים ברמה כזאת או אחרת, מוגנים בצורה מוחלטת לעבודה בגז, ללא שום תופעות לוואי בכלל, כולל שום בלאי כלשהו! היום יש ידע וטכנולוגיה שלא היו בעבר, ואם ההתקנה מבוצעת בצורה מקצועית, אין כל סכנה למנוע, או לתפקוד לא מושלם של הרכב.
ג. יש חאפרים, רמאים, וחוסר מקצועיות בענף הזה כמו בכל ענף שהוא במדינתנו הקטנה, מה לעשות ככה זה בארץ, לצערי.
אני פשוט לא יכול לסבול את השקרים האלה.. אחת הסיבות שאין לי טלויזיה.. התקשורת זה הדבר הכי חזק ומניפולטיבי במדינה הזאת.
אני חושב אולי לפתוח גלריה והסברים בהתקנות של רכבים שונים, בהמשך, אולי זה ישפוך קצת אור על הנושא.
אתם מוזמנים לשאול אותי כל שאלה שהיא בנושא הגז, אשמח תמיד לענות או לנסות לעזור.
ערן המסוקס
02-11-11, 23:08
אה ועוד משהו.. בקשר לאחריות. אני יודע על מקרה אחת שניזוק מנוע ותוקן באחריות היבואן. מדובר על יונדאי חדשה שעברה כ30 אלף ק"מ. מאז התיקון עברה שנה או יותר, ללא כל בעיות כלשהן.
אני יכול להעיד מנסיוני, עם 2 רכבים ומערכת גז,
הראשון היה פגרו בנזין V6 3000, ההתקנה בוצעה בצורה חסרת אחריות, חאפרית ומגעילה, למזלי הרב המערכת הייתה מצויינת.
אחרי שבזבזתי זמן וכסף, ולמעשה הוחזר כספי, ונשארתי עם מערכת לא מתפקדת, מצאתי מתקין איכותי. שמייד עלה על הבעיה, ומאז, רוויתי רק נחת.
נסעתי ללא תקלות למעלה מ 100 א' ק"מ שטח וכביש [ הרכב שימש ככלי עבודה יום - יומי ] כאשר הקפדתי לתדלק רק גז ורק במקומות מסודרים.
למעט החלפות של פילטרים - שום כלום.
לאחר שהחלפתי רכב, לגרנד 5200V8 העברתי את המערכת לרכב הבא, ושוב עבודה ללא דופי במשך למעלה מ 70 א ק"מ.
מניסיוני, כל התקלות, קשורות בהתקנה הראשונית, התקנה נכונה וטובה תיתן עבודה שקטה לאורך זמן. רכב שבא עם תקלות "מהבית" יסבול מתקלות גם לאחר התקנת מערכת הגז.
אישית, לא חוויתי את ההפחדות של מר גינת, אני כבר מזמן שלא עוקב אחריו, לטעמי כל הפרסומים בערוצי הטלוויזיה מוטים בצורה כזו או אחרת.
המלצתי, לברור היטב את המתקין ואת המערכת שאתם עומדים להתקין. הכל מתחיל ונגמר בזה.
בהצלחה
הזמן יגיד, אבל תהיו גברים ותגידו שהתקלקל..
עם כל הכבוד ( ויש כבוד!!) אני לא מתקין מערכות גז או משווק כלשהו! רק בעל רכב עם גז.
ל- lior_b.s בהתקנות של מערכת גז לא מפרקים את הראש מנוע בכלל וכמובן שלא מחליפים שסתומים ותושבות שסתומים(תושבת השסתום היא חלק מהראש מנוע ובכלל לא ניתנת להחלפה!!! למה לדבר שטויות ?! ) גם בחו"ל ההתקנה נמשכת מ"ס שעות ולא ימים .
ולגבי קדיחת הסעפת יניקה- גם אני חשבתי שבהתקנת המערכת מפרקים את הסעפת כדי לקדוח אבל נוכחתי לדעת שלא, והסיבה היא שהקדיחה נעשת ע"י מקדח מיוחד שסוחב את כל הנסורת כלפי חוץ ולכן לא נכנס שום שבב לתוך הסעפת ולמנוע. ולכם אם קדחו במקרים שלמעלה עם מקדח רגילה רק אז יהיה סיכוי לשבבים בתוך הסעפת. אני מכיר מקדחים מיוחדים בוודאי... אבל לא זוכר ששמעתי על מקדח שמבטל את כח המשיכה...
ועוד דבר...
לא ידעתי שאנחנו מדינה כ"כ נחשבת ומיוחדת בתעשיית הרכב העולמית... עד כדי כך נחשבת (אולי כח הקנייה העצום והרב...),
שיצרני הרכב בעולם, מתכננים ומייצרים מנועים ספיישל בשבילנו עם מאפיינים יחודיים כגון אי יכולת עבודה עם גז...
נו באמת... אני מתפלא עליכם.
דעתי האישית על נושא הדיון- אפשר להגיד שהיא מורכבת מהתגובות של tzagi ; lior b_s ושל איציק.
טל.
ערן המסוקס
03-11-11, 00:04
הזמן יגיד, אבל תהיו גברים ותגידו שהתקלקל..
אתה פשוט אנטי, גם אם הגז היה מפיק זהב ואמין ל200 שנה, ומוסיף 500 כ"ס למנוע. אני מוכן לאמר לך על תקלות ובעיות כמה שאתה רוצה, מול כולם, אין לי שום בעייה, ואתה תבין לבד. אבל זה לא ממש משנה, כי אתה אנטי מראש.
זה בסדר, גם אני אנטי מראש לרכבים היברידיים, או רכבים חשמליים. אני רוצה לזה יכשל ולא יהיה כדאי ומצליח, כי לי זה מוריד את כל הכיף מרכבים. אלה רכבים לאנשים ששונאים מוטוריקה.
גם הגז, קצת מבאס, כי הוא מוסיף משקל ותופס מקום, שלא לדבר על מיכל ענק בבאגז' שלא ממש יפה (אלא אם הוא מותקן מתחת לרכב), ותוספת לצפיפות בתא המנוע. אבל זה עדיין לא כזה נורא, וזה מוסיף טווח נסיעה עצום (וכמובן חותך בחצי את מחיר התדלוק) לרכבי השטח. לדעתי, גז הוא בעיקר לרכבי עבודה, וואנים למשפחות גדולות, ובמיוחד רכבי שטח!
ערן המסוקס
03-11-11, 00:08
SOS4U סיכם בצורה טובה את העניין.
הדבר הכי חשוב, ואף קובע הוא איכות ההתקנה. אל תתפתו למחירים נמוכים. תעשו סקר לקוחות!
.
אני חושב אולי לפתוח גלריה והסברים בהתקנות של רכבים שונים, בהמשך, אולי זה ישפוך קצת אור על הנושא.
אתם מוזמנים לשאול אותי כל שאלה שהיא בנושא הגז, אשמח תמיד לענות או לנסות לעזור.
ערן אני בטוח שתהיה התעניינות רבה להצעה שלך, אני אישית אשמח מאוד ללמוד לעומק את הנושא ואני בטוח שעוד אחרים.
ערן המסוקס
03-11-11, 00:26
שמח לשמוע. רק לאחרונה רכשנו מצלמה בעסק לצילום התקנות, אז ככה שאני אשתדל בעניין. :)
ערן,
אני לא חושב שיש פה מישהו "אנטי גז"
נראה לי שיש הרבה "אנטי הדרך שהענף מתנהל בארץ"
ערן המסוקס
03-11-11, 06:22
הכל פה בארץ מתנהל ככה, ובנוסף לכך יש מישהו שמשחק בחוטים ומכוון את דעת הקהל התמים. כך יוצא, שאנשים שומעים ססמאות כגון "הרכבים בארץ אינם מתאימים להתקנה בגז" וכו'..
אז נכון שיש חאפרים, וקומבינות (כמו בכל דבר אצלנו בארץ). אבל מפה ועד לפסול עניין ולצאת בססמאות שקריות, עוד יש מרחק.
נכון,
אבל לך תשכנע בני 12 (בלי קשר לגיל הכרונולוגי) שזה לא ככה,
התקשורת(תמיד) משדרת מה שהציבור(שלא מבין כלום) רוצה לשמוע,
ומי אשם?
אלה שגרמו למצב הנוכחי (וזה לא התקשורת)
אתם (כקולקטיב) סידרתם לעצמכם את המיטה, עבודה חאפרית, התנערות מאחריות, חוסר ידע וחוסר מקצוענות.
ובזה אתה רוצה להלחם? תחליף את השם ב Don Quixote .
ערן אתה לא ניטראלי.. יש לך אינטרס וזה מובן.
אני לא אנטי אני מאתגר את הנושא ודואג לכך שכל הקלפים יהיו על השולחן.
ככה לומדים וככה גם אתה למדת את מה שאתה יודע עד היום.. עוד מאז שהיית חיילציק עם סיקס.
תן קצת כבוד לזקנים.
זהו דיון לגיטימי, אמרתי כבר בכמה שרשורים שכל הנושא קשור למתקינים האיכותיים בארץ ולגז הנקי שיש בכל פינה בארץ..
אבל, אנחנו עוד לא שם ובינתיים אנחנו ממנים את עקומות הלמידה של כולם.
ערן המסוקס
03-11-11, 20:29
ברור שאני בעד הגז, ובכלל משקיע בשרשור הזה, משום שאני עובד בגז. אבל זה לא משנה את העובדות שאני רושם. אני לא ממליץ לכולם לעשות את זה, יש לגז יתרונות וגם חסרונות. אני לא מסתיר שום מידע, ומוכן לרשום ולאמר כאן כל דבר, כולל טעויות ותקלות.
לגבי עקומת הלמידה, ברגע שאתה עושה הסבה לרכב אשר לא נעשתה לרכב הזה בעבר, יש סיכוי לבעיות, ברמה כזאת או אחרת. רובם הכמעט מוחלט של הבעיות נפתרות (אם בכלל יש). אבל כן, יש גם הסבות לא מוצלחות, רק שזה נדיר.
למשל, התקנתי לפני כמה ימים אימפרזה טורבו WRX. מסתבר שזה אב טיפוס, כלומר הראשון בארץ עם המערכת הזאת. מצחיק, כי זאת דווקא המערכת שהחבר'ה מסובארו עובדים איתה..
על כל פנים, היו בעיות, והיום בשעה טובה הן נפתרו והרכב נוסע נפלא. אפתח שרשור עם תמונות והסברים, למתעניינים.
היי, זה לא הראשון בארץ, אני ראיתי בעבר אצל דודי עידן הגז התקנה של אימפרזה טורבו, לא יודע מה נהיה עם זה.
ערן המסוקס
03-11-11, 21:13
הראשון מדגם WRX המותקן במערכת lovato
אם נבחן את כל תגובות בעד ונגד הסבה לגז, נראה שכמעט כל המגיבים כאן מתחלקים ל-2 סוגים:
א. מדברים מנסיון אישי, כלומר, העדר בעיות עם הרכב למרות ההסבה לגז (בניגוד לנאמר בתוכנית כלבוטק).
ב. אלה המתקינים מערכות גז ומתפרנסים מזה.
נגד:
א. תוכנית כלבוטק - מהנדס רכב מדופלם - נמרי (איני מכי אותו ואל יודע מהם כישוריו).
ב. איציק ובעיני לפחות (ואני בטוח שלא רק בעיני) נחשב לבר סמכא.
ג. נסיון רע, אישי של בודדים.
כששוקלים את חוות הדעת של אנשים בודדים שמדברים כאן, מנסיונם הטוב והמוצלח לדעתי אין לכך משמעות מתוך עשרות אלפי ההתקנות שבוצעו בארץ.
המתקינים: ברור שיצודדו בהסבה לגז, שהרי אני לא מכיר הרבה אנשים שיורים לעצמם ברגליים ועוד במודע, (ואיני מתכוון חלילה לרמוז שמישהו לא אומר אמת, אלא לאמר שמגיבים אלה לא יכולים להיות אובייקטיביים גם אם ירצו וינסו להיות).
אז מה היה לנו?
חוות דעת מומחים - נגד.
נסיון אישי של בודדים בעד.
אני לא הייתי מתקין על סמך אלה.
מסכים עם מיקי - בתכלס מי שיש לו וההתקנה היתה טובה לא מתלונן. שבת שלום !
אישתי נוהגת עם גראנד 95 6 צילנדר על בסיס יומיומי.
5 שנים על גז,100,000 ק"מ
לא קרה שום דבר,זה נקרא "בי גז"(הותקן אצל עידן הגז)
מידי פעם הולך איזה חישן חום,או פילטר/צינור בלוי, (מטופל אצל חישגז פ"ת)
מומלץ"בחום
לא שמתי שום תוספות,ואני מניע ללא בנזין,,
גל
פ"ת
קראתי את כל השרשור בעניין רב, יש נתון אחד במשוואה של בעד ונגד שכמעט לא התייחסו אליו ( אולי קצת )
לפי מה שאני מבין גראנד צ'ירוקי עם מנוע 5.2 עושה בממוצע 5 ק"מ לליטר, דהיינו 20.000 ליטר ל100.000 ק"מ נסיעה.
20.000 ליטר כפול 3.5 ש"ח (ההפרש בין מחיר גז לבנזין או סולר ) = 70.000 ש"ח חיסכון .
עם חיסכון כזה, מה זה משנה לי אם ילך ראש מנוע ? שסתומים ? או אפילו כל המנוע ? החיסכון הוא הרבה מעל ומעבר למחיר התקלות שעלולות לקרות ( אם בכלל )
תאירו את עיני אם פיספסתי משהו ,כי זה עומד אצלי על הפרק.
קראתי את כל השרשור בעניין רב, יש נתון אחד במשוואה של בעד ונגד שכמעט לא התייחסו אליו ( אולי קצת )
לפי מה שאני מבין גראנד צ'ירוקי עם מנוע 5.2 עושה בממוצע 5 ק"מ לליטר, דהיינו 20.000 ליטר ל100.000 ק"מ נסיעה.
20.000 ליטר כפול 3.5 ש"ח (ההפרש בין מחיר גז לבנזין או סולר ) = 70.000 ש"ח חיסכון .
עם חיסכון כזה, מה זה משנה לי אם ילך ראש מנוע ? שסתומים ? או אפילו כל המנוע ? החיסכון הוא הרבה מעל ומעבר למחיר התקלות שעלולות לקרות ( אם בכלל )
לא פיספסת הרבה, רק תוסיף למשוואה את מחיר המערכת .
השאלה מי נוסע 100K ק"מ עם גרנד ...
אפילו אני נרגעתי ... :)
אבל, שים לב שגם ב 50K עדיין החיסכון גדול.
קח בחשבון שמנוע משומש 5200 עולה 4-5 אלפי ש"ח, נניח שכולל התקנה תגיע ל 8 ... עדיין שווה בהחלט.
ההפסד הגדול ביותר נמצא בתא המטען. מי שימצא לזה פתרון ...ענק!!
אי אפשר להשוות ליטר גז לליטר בנזין, כמות האנרגיה קטנה ב30% בערך, לכן ישר תוריד 30% מה70000
חוץ מזה יש לך הוצאות נוספות על טיפולים ובלאי במערכת גז שלא קיימות במנוע בנזין, לזה תוסיף את הבלאי המזורז על המנוע.....אז מה היה לנו?
הבעיה שאני רואה פה, כול החיסכון בא ממדיניות ממשלתית, מי יודע מתי הם יתעוררו וידפקו מיסים ובלו על הגז..... וכול אלה שהשקיעו את מיטב כספם במערכת ישארו עם פיל לבן.
אי אפשר להשוות ליטר גז לליטר בנזין, כמות האנרגיה קטנה ב30% בערך, לכן ישר תוריד 30% מה70000
חוץ מזה יש לך הוצאות נוספות על טיפולים ובלאי במערכת גז שלא קיימות במנוע בנזין, לזה תוסיף את הבלאי המזורז על המנוע.....אז מה היה לנו?
הבעיה שאני רואה פה, כול החיסכון בא ממדיניות ממשלתית, מי יודע מתי הם יתעוררו וידפקו מיסים ובלו על הגז..... וכול אלה שהשקיעו את מיטב כספם במערכת ישארו עם פיל לבן.
חייב לחלוק עליך.
1. ההבדל בין ליטר גז לבנזין רחוק מלהיות 30% אולי מדובר על 5-7%.
2. הוצאות הטיפול למערכת גז מתבטאות במסנן אחת ל 10-15K ק"מ בעלות של כ 200-250 ש"ח ואני מגזים למעלה.
3. בלאי על מע' הגז ? - לא מכיר אנא פרט.
אז מה נשאר ? תוסיף 2500 ש"ח מסננים ל 100K ק"מ, תוסיף עוד 8K ש"ח החלפת מנוע, כל 100K ק"מ ... ותוסיף עוד 11K על עלות המערכת.
השקעה כוללת של 20 אש"ח, ועדיין נשארת עם עודף של 50 ...
ואתה יודע מה , נניח שבתוך 3 שנים [ אני שומע את האיום הזה כבר מ 2004 עת התקנתי מע' גז בפעם הראשונה ..] המדיניות הממשלתית תמסה את רכבי הגז בצורה שלא ישתלם לתדלק בגז, עד אז עדיין הוצאת את מחיר המערכת ...
חנוכה שמח !
אני בעד גז, מחירו הזול, הניקיון היחסי שלו וכו' אבל כל העניין עדיין בחיתולים בארץ ולא רק שקשה למצוא מכונאי טוב וישר, אני גם צריך לחפש מערכת ומתקין איכותי לגז? שהניסיון יהיה על זקנם של אחרים.
ההערכה שלי היא שתוך מספר שנים כל היצרנים יתנו לזה משקל וכל יצרן יתן דגמי מנוע מותאמים ממש+פתרון לבעיית המיכל התותב.
זה חייב יהיה לקרות - בגלל שיטת קידוחי העומק מוצאים בשלוש השנים האחרונות גז בכמויות עצומות במקומות שונים בעולם [כולל אצלנו]. זה לא 'פוליטיקלי קורקט לדבר על זה כי כולם אוהבים לדבר על חיסול משאבי הדלק בעולם, אבל מי שעוקב אחרי זה, יודע.
כשזה יקרה ולא רק בעולם השלישי [תורכיה, תאילנד, ישראל וכו'], הטכנולוגיה תותאם.
כרגע בארץ זה במצב של קומבינה מתמשכת ואם תהיה מסה קריטית של ממונעי גז הממשלה תתעורר ותמציא מיסוי שיהרוג גם את זה, כפי שהיה עם הסולר. האם אתם מדמיינים מצב אוטופי שבו כולם נוסעים על גז כחול -לבן והמדינה מפסידה את הרווח העצום שלה ממיסוי על דלקים? אני מוכן לחתום שבבוא היום נמצא את עצמנו נוסעים על גז ומשלמים בדיוק כמו על בנזין וסולר.
לכן אני לא משתכנע בשלב הזה. הליבי והסופה שלי ימשיכו לחיות על בנזין. כשיבוא היום [והוא יבוא] והעולם יעבור לרכב ממונע גז אורגינאלי , אז ורק אז גם אני אהיה שם. [אבל כדאי כבר לחשוב על סטרט-אפים מותאמי גז - ערכת קפה שמחוברת ישירות למיכל הגז, מקלחת שדה, כננת וכו'...]
ערן המסוקס
28-12-11, 07:35
תענוג.. בזכותך, כל שאר משתמשי הגז משלמים בזול ונהנים מחיסכון אדיר (וטווח נסיעה ענקי ללא צורך בתדלוק), כולל אני.
אגב, אני משער שאין לך שום תוספת לא אורגינאלית על הרכב. נעילות, הגבהה וכו'.. הרי זה לא מקורי, וכלכך קשה למצוא היום מתקין איכותי, שעדיף פשוט לוותר.
מה בדיוק הבלאי של המנוע ולמה צריך להחליף כל 100 אלף קילומטר?
אני בדילמה אם שווה להשקיע בסונומה שלי או פשוט לקנות רכב קטן ב20 אלף שקל....
ערן המסוקס
28-12-11, 21:17
בעיקרון הבלאי הנוסף בנסיעה על גז, בהתקנה נכונה הכוללת גם מערכת מודרנית, הוא זניח.
ההבדל הוא, שיש רכבים רגישים יותר לגז, ויש רכבים פחות.
רכבים אירופאיים הם המתאימים ביותר לנסיעה על גז. השסתומים שלהם עמידים מאוד.
ישר אחריהם באים המנועים האמריקאיים, שרובם מעולים על גז ללא רגישות יתר.
בין לבין, ישנם הרכבים הישנים יותר, כמו יונדאי גטס ובכלל יונדאים וקוראנים אחרים מהשנים הללו ומטה, שגם עמידים מאוד לגז.
ואז באים הרכבים היפניים והקוראנים החדשים. הם רגישים למדי לעבודה בגז, וכדי לנסוע בגז בלי לגמור מנוע, יש להוסיף משמנת שסתומים ומשחקים שונים בהגדרות הנסיעה, הכוללים תוספת בנזין במצבים שונים. כתוצאה מכך, החיסכון הכללי בנסיעה בגז ברכבים האלה, בא בקילומטראז' גבוה יותר.
יוצאים מהכלל הם המנועים גדולי הנפח (6 צילינדר ומעלה), שגם ביפניים הם עמידים יותר משמעותית ממנועי ה4 צילינדר.
תענוג.. בזכותך, כל שאר משתמשי הגז משלמים בזול ונהנים מחיסכון אדיר (וטווח נסיעה ענקי ללא צורך בתדלוק), כולל אני.
אגב, אני משער שאין לך שום תוספת לא אורגינאלית על הרכב. נעילות, הגבהה וכו'.. הרי זה לא מקורי, וכלכך קשה למצוא היום מתקין איכותי, שעדיף פשוט לוותר.
האמת היא שאין לי יותר מדי תוספות וגם אלה שישנן הגיעו מבעלים קודמים.
וכן, אני משלם את המחיר של צמיגים גדולים יותר והגבהה שבוצעה בצורה חאפרית בבלאי מוגדל של הסופה, בתחושת השיוט המתמדת ובעוד כאלה ואחרים שכולנו כבר רגילים אליהם כאילו זו גזירת האל.
ועדיין - המכונאי שלי מרכיב הגבהות ובונה ג'יפים אבל לא מטפל בגז.
ולנוסעים בגז בהצלחה ובלי בעיות, שאפו!
yehuda_lpg
29-12-11, 00:01
שלום
אני נוסע על סובארו פורסטר מונע בגז
הרכב הגיע מוכן למערכת,אשר הותקנה בגז פרו בהרצליה ( אז כחלק משירות של יפנאוטו)
עוד חודש אני סוגר 4 שנים עם הרכב ו125 אלף ק"מ
החיסכון הוא מדהים,באמת
אני מרוצה מכל רגע.
אבל יש לזכור שכמו כל דבר זאת מערכת אשר דורשת טיפול,ויתרה מזאת טיפול בזמן!
לטפל כל 15K ולא להמתין.
הירידה ביצועים אינה 30% כמו שנאמר פה
אני עומד קבוע על צריכה של 8 ק"מ לליטר גז
בעוד בנסיעה על בנזין אני מגיע ל 8.5-8.7 ק"מ לליטר בנזין
הרכב אכן מרגיש מעט חלש יותר בטורים נמוכים ובתחילת נסיעה אבל ההפרש הוא זניח ולא מורגש לרוב האנשים.
hogi
התגליות אשר נמצאו לחופי ישראל הינם גז טבעי, שהוא שונה מגפ"מ אוטומטיבי.
ישנם רכבים המונעים בגז טבעי ( חפש CNG) אשר מגיעים "אורגינל" מהמפעל בצורה כזאת
לדוגמא מרצדס ספרינטר
חייב לחלוק עליך.
1. ההבדל בין ליטר גז לבנזין רחוק מלהיות 30% אולי מדובר על 5-7%.
2. הוצאות הטיפול למערכת גז מתבטאות במסנן אחת ל 10-15K ק"מ בעלות של כ 200-250 ש"ח ואני מגזים למעלה.
3. בלאי על מע' הגז ? - לא מכיר אנא פרט.
אז מה נשאר ? תוסיף 2500 ש"ח מסננים ל 100K ק"מ, תוסיף עוד 8K ש"ח החלפת מנוע, כל 100K ק"מ ... ותוסיף עוד 11K על עלות המערכת.
השקעה כוללת של 20 אש"ח, ועדיין נשארת עם עודף של 50 ...
ואתה יודע מה , נניח שבתוך 3 שנים [ אני שומע את האיום הזה כבר מ 2004 עת התקנתי מע' גז בפעם הראשונה ..] המדיניות הממשלתית תמסה את רכבי הגז בצורה שלא ישתלם לתדלק בגז, עד אז עדיין הוצאת את מחיר המערכת ...
אני יכול לספר רק ע'פ נסיוני, ואהיה הראשון לומר, שאיננו "מודרני"
בסוף שנות ה90 במקום עבודתי דאז טיפלו בצי קטן (20 חתיכות בערך) של רכבי מאפיה (של לחם-לא הסוג השני) אלה היו ואנים של גרומן, עבודות אלומניום על שאסי של GM
המנועים באו ב3 טעמים:(כולם היו מהתחלת-אמצע שנות ה90)
350TBI
350 מוסב לCNG, מערכות של אימפקו
4BT
הואנים שימשו כמובן לחלוקת מאפים לחנויות באזור גאוגרפי יחסית קטן. המשקל לא היה כזה גדול ולא עשו המון קילומטרג', אבל מה, כול היום סטופ אנד גו
כמובן, ה4BT הגיעו רק לתחזוקה שותפת פעם ב...3-4 חודשים, ה350TBI לא רחוק בהרבה
הואנים המוסבים היו בני בית, תמיד היה מינימום אחד עם איזה תלונה,
כמו כן, תמיד היו באים בתלונות על חוסר חיסכון בדלק, הנהגים תמיד היו מתלוננים שלא ניתן לסיים משמרת בלי תדלוק. לפי זכרוני, ואולי אני טועה, צריכת ה'דלק" של המוסבים היתה גבוה בכמעט 40% מהלא מוסבים, וכמובן, ה4BT היה קרוב לפי 2 מהבנזין.
אני מקבל שהטכנולוגיה השתפרה בכמעט 15 שנים, אבל אי אפשר להתעלם מהעובדה שכול מערכת חיצונית שמורכבת על רכב מביאה איתה סיבוכים וסיכויים להוצאות נוספות
עלויות? לי אין מושג, בטוח שהחבר וייס יהיה מוכן לשתף ולספר על עלויות של תחזוקה, טיפולים, תיקונים וכולו.
אה, לפני שמישהו ישאל, 4BT= קמינס סידרה B
3.9 ליטר טורבו דיזל. 4 ציל.
ערן המסוקס
29-12-11, 08:14
שלום קומראד.
אני נוסע עם מערכת מיושנת מכאנית לחלוטין, וצריכת הדלק שלי בבנזין ובגז דומה מאוד. בממוצע, אני מתדלק בצהרי יום שישי, יוצא לטיול שטח עד מוצ"ש בדרום (גר בדרום) ואז נשאר לי גז לשאר השבוע (נסיעות בתוך העיר בלבד) ומתדלק שוב בצהרי יום שישי. יוצא לי בממוצע כ5 ק"מ לליטר גז.
משהו אומר לי שהמערכת ו/או ההתקנה ו/או כווני המנוע בגז היו לקויים.
איציק - 4X6ZH
29-12-11, 08:16
לא בדיוק קשור לגז אבל בהחלט קשור לדלק
השאלה לידדנו מהמערב הרחוק
בפורומים אמריקאים ראיתי תעלול שנקרא מפסק עשן
המפסק הזה באמת מוציא עשן מכובד
מה זה ?
עוד איזה טריק של רד נק " חכם "
איציק
שטויות יש בלי גבול, ג'יימס בונד יכול רק לקנא.
תן קישור לפיגור דה ג'ור.
איציק - 4X6ZH
29-12-11, 10:27
http://www.youtube.com/watch?v=YDln6Ro6tAI&feature=related
אני מדבר על זה
זה ספציפית OVER FUELING
והסוויטץ' זה הפדאל גז
חשבתי שאתה מדבר על הזרקת שמן לאגזוז למטרות הסוואה.....
שבוע הבא , הבנזין עולה עוד 20 אג' ואז שוב נושא הגפ"מ יעלה
אני בגפ"מ כ 7 שנים
הכנסתי את רכבי הסוכנים כ 30 רכבים למערכת גז ב 2008 ולאחר 3 שנים ביצעתי השוואהות לשנים קודמות והמסקנה להתקין גז, הרכבים ,מזדה 3 ,סיריון,שברולט אוויאו ביג,רנו מגאן,מיצובישי לנסר.
להלן התוצאות:
ערן המסוקס
26-01-12, 21:08
איפה התוצאות?
לאחר כ 4,500,000 ק"מ של 30 רכבים ב 3 שנים רובם חדשים שנרכשו בליסינג מימוני
כל המערכות עובדות עם משמנת ומקפידים על מילויי שמן כל 4000 ק"מ
מזדה 3 - מתוך 10 רכבים -כל הרכבים עברו שיפוץ ראש (תושבות שסתומים) בממוצע כל 80,000-90000 ק"מ.(עלות 3000 ש"ח\ראש מנוע) ,עברנו למשמנת דיגיטלית יקרה.
סיריון -מתוך 12 רכבים -2 רכבים עברו שיפוץ ראש כנ"ל ב 130,000 -120000 ק"מ.
שברולט אוויאו -4יח' -שום נזק גם לאחר 180,000 ק"מ.
רנו מגאן -אין נזק
מיצובישי לנסר 2008 -2005 הרכב היפני הטוב ביותר לגז -אין תקלות גם ללא שימון רציף.
סוזוקי ליאנה -נסעה כ 60,000 ק"מ ובנתיים אין נזק
מסקנה -למרות העלויות החיסכון עצום, ולא 50% כמו שכול המתקינים אומרים אלא פחות , כמה פחות ?
עידו לוריה
26-01-12, 22:01
מה זה כתב חידה , או שצריך לבקש יפה את התשובה :D
עם כן אז אני מבקש , כמה פחות ?
עידו
לאחר כ 4,500,000 ק"מ של 30 רכבים ב 3 שנים רובם חדשים שנרכשו בליסינג מימוני
כל המערכות עובדות עם משמנת ומקפידים על מילויי שמן כל 4000 ק"מ
מזדה 3 - מתוך 10 רכבים -כל הרכבים עברו שיפוץ ראש (תושבות שסתומים) בממוצע כל 80,000-90000 ק"מ.(עלות 3000 ש"ח\ראש מנוע) ,עברנו למשמנת דיגיטלית יקרה.
סיריון -מתוך 12 רכבים -2 רכבים עברו שיפוץ ראש כנ"ל ב 130,000 -120000 ק"מ.
שברולט אוויאו -4יח' -שום נזק גם לאחר 180,000 ק"מ.
רנו מגאן -אין נזק
מיצובישי לנסר 2008 -2005 הרכב היפני הטוב ביותר לגז -אין תקלות גם ללא שימון רציף.
סוזוקי ליאנה -נסעה כ 60,000 ק"מ ובנתיים אין נזק
מסקנה -למרות העלויות החיסכון עצום, ולא 50% כמו שכול המתקינים אומרים אלא פחות , כמה פחות ?
החסכון עמד על כ 29% כ 900,000 ש"ח, כ 300K\שנה
אני באופן פרטי נוסע בלנסר 2005 וחוסך כ 40% (צורך כ 5% בנזין ו 95% גז) בעלות של 3.6ש"ח\ליטר בממוצע 2011(כרטיס הנחה)
החסכון עמד על כ 29% כ 900,000 ש"ח, כ 300K\שנה
אני באופן פרטי נוסע בלנסר 2005 וחוסך כ 40% (צורך כ 5% בנזין ו 95% גז) בעלות של 3.6ש"ח\ליטר בממוצע 2011(כרטיס הנחה)
דרך אגב כך הרכבים אמינים(למעט המגאן-לא בעיות גז אלא אחרות)ללא תקלות מיוחדות בגלל גז נמצאים כיום ב 150,000-200,000 ק"מ.
לו היה רכב צרפתי אמין כמו יפני --> היינו נוסעים רק על רנו מגאן עם גז .
ערן המסוקס
27-01-12, 07:29
יש רק 2 יתרונות למשמנת אלקטרונית:
1. הכוון שלה הוא דרך מחשב, לכן הלקוח לא יכול להתעסק איתה ולשבש את קצת הטפטוף שלה.
2. ברכב מוגדש (טורבו או סופרצ'ארג'ר) רק משמנת אלקטרונית יכולה לעבוד.
שימון לבדו, לא מספיק כדי לשמור על מנוע רגיש! יש חובה של תוספת או מעבר לבנזין בעומס. לא כל מערכות הגז תומכות באופציה הזאת, אך הגרסאות החדשות של רוב המערכות כבר כן תומכות גם בזה.
אני נוסע בגראנד צ'ירוקי 5 שנים,עם מערכת גז ,רב נקודתית,אני לא ממלא דלק לפעמים בטיולים שיהיה לי לרזרוי או
אם חלילה תהה תקלה
שום בעייה במנוע ולא כלום!
גל
ד"א,ללא משמנת כלשהי או טיפולמיוחד
לפני שנה ,יצא לי לתדלק גז יחד עם מיצובישי לנסר של חברת שמירה, והדבר הראשון שרציתי לדעת האם יש לרכב משמנת ?
שאלתי האם יש משמנת הרכב ? הוא לא ידע על מה אני מדבר, ביקשתי לפתוח מכסה מנוע ואכן אין משמנת , ראיתי שהרכב עבר 310,000 ק"מ ללא משמנת , ומאז הפסקתי לשים שמן .
לצערי לנסר החדשה 1500 עם מנוע רגיש כמו מזדה , וגם התייעצתי עם יבואני ערכות גז ואכן ההתקנות ברכבים החדשים בעייתיים.
עדיין החלפת ראש כל 80000 ק"מ בעלות של 3000 ש"ח הינה סכום קטן לעומת החיסכון, אך בכל זאת, אנו מחפשים פתרונות טובים יותר.
לו יכולתי בחברה לשלם עוד 3000 ש"ח לראש מחוזק שמתאים לגז ולוותר על השימון ,הייתי מבצע זאת מיידית.
ערן המסוקס
29-01-12, 21:30
אם בנוסף למשמנת המערכת מכוונת לתוספת בנזין תחת עומס, הרכבים אמורים לגמוע דיי הרבה ק"מ ללא כל נזק.
בשורה התחתונה,
אם אני צריך לקנות רכב, ואני בכיוון של מערכת גז, איזה רכבים "אוהבים" את זה יותר ומאיזה להתרחק?
C5 / B4 / MAZDA6 / MONEDO / ACCORD בקלאס של
וכד'
איל
ערן המסוקס
30-01-12, 20:37
מיקום לפי התאמה לגז. הראשון הכי מתאים, האחרון הכי פחות מתאים אך עדיין יכול לעבוד ללא בעייה בתנאים המצויינים.
1. C5 - התאמה מלאה לגז, אין צורך במשמנת.
2. MONDEO - מצויין על גז. שמים משמנת פשוטה ותוספת בנזין בעומס.
3. MAZDA 6 - משמנת רגילה ותוספת בנזין בעומס.
4. B4 - משמנת אלקטרונית ותוספת בנזין בעומס.
5. ACCORD - משמנת אלקטרונית ותוספת בנזין בעומס.
כמה שיורדים בדרוג, כך צריכת שמן השסתומים גדלה, וגם תוספת הבנזין.
חוזר ואומר. רכבים אירופאיים הם מתאימים לחלוטין לגז, ללא צורך במשמנת, ברובם.
רנו, סקודה, פולקסוואגן, BMW, מרצדס וכו'..
עוד נקודה שיש לשים לב. ההסבה מתאימה רק לרכבים בעלי הזרקה רגילה, ולא מתאימה לרכבים בעלי הזרקה ישירה. עדיין אין ערכות המתאימות לרכב בעל הזרקה ישירה, אך בעתיד יהיו.
אין בעייה להתקין רכבים מוגדשים (טורבו או סופרצ'ארג'ר).
yehuda_lpg
04-02-12, 11:54
ע"פ מה שאתה אומר פה הB4 אינה "הכי" מתאימה לעבודה על גז?
אני מכיר כמה שנקנו דרך היבואן עם מערכת גז של לובטו ואחריות והכל,ללא בעיות ואני חושב שללא משמנת.
ערן המסוקס
05-02-12, 21:00
אתה מדבר על דגמים ישנים יותר של B4 כנראה. ממה שאני יודע, אין. כלומר, כל סובארו, כולל B4 מותקן היום עם משמנת אלקטרונית.
yehuda_lpg
05-02-12, 23:57
אתה צודק.
דיברתי עם הדגם הקודם
אני נוסע בפורסטר 2008 (צורה קודמת) ללא משמנת.
הרכב הגיע מותאם להסבה מיפן
מה זה "מותאם להסבה"?
יש הכנה כלשהי? או רק הצהרה שהוא מתאים?
איל
עידו לוריה
11-02-12, 13:07
אייל ממה שאני יודע אז הכוונה לשסתומים + תושבות שסתומים ושות' שמתאימים לגפ"מ .
עידו
yehuda_lpg
11-02-12, 16:35
הרכב הוזמן כ"מותאם לגז"
אפילו התת דגם שלו (רק בארץ אני מניח) נקרא LPG בסוף.
יש מקום יעודי לכל הציוד שנובע מההסבה.
וכל מה ש עידו כתב.
כמו כן נשארה האחריות המקורית, 3 שנים , על הרכב.
יש עוד רכבים חדשים שנמכרים היום שמגיעים מותאמים להסבה ושומרים על האחריות שלהם? חוץ מגרייט וול סטיד
היי קובי
אם אני לא טועה אני קניתי ממך את הגרנד שירוקי 96
המערכת ג"ז (BRC ) היא מערכת מדהימה 0 תקלות
הרכב נוסע מצוין גם בכביש וגם בשטח .
ארתור
לדעתי..
חלק ניכר מטיב המערכת נובע כמובן מסוג של מערכת איכותית ואמינה, התאמה של דגם המערכת לרכב הספציפי(בדרך כלל נמדד במדרגות של כ"ס)
וכמובן איכות ההתקנה והכיוונים של מערכת הגז לרכב.
ערן המסוקס
14-02-12, 07:40
אם לדייק. החלק העיקרי שקובע אם ההסבה תהיה מוצלחת ואמינה הוא ההתקנה, ודווקא לא בהכרח סוג המערכת! את המערכת מתאימים לרכב, ואם עושים את העבודה נכון, היא תמיד תעבוד מצויין.
לכל מערכת יש את היתרונות ואת נקודות החולשה שלה.
אז מה בעצם הג'יפים שכן מתאימים לגז ?
חוץ מצ'רוקי שכבר ברור שלאף אחד לא היה בעיות מיוחדות איתו .
(לא שמתי לב שזה פורום של JEEP כי הגעתי מחיפוש :) )
ערן המסוקס
22-02-12, 07:09
אני לא יכול לחשוב כרגע על רכב שטח בנזין שאינו מתאים לגז. לכל רכב יש את התנאים והתוספות שלו בהסבה לגז.
איסוזו טרופר/רודיאו מעולים בגז, לאנדקרוזר מצויין (והמיכל גם מותקן במקום בלתי מנוצל מתחת לרכב), פולקסוואגן טוארג, סאניונג (מנועים של מרצדס), ועוד הרבה.
חרשתי על כל האינטרנט ומצאתי שמנועים 3.5 \ 3.2 של איסוזו ( אגב אותם ראשי מנוע )
מנוע חדש מסוגל לעבור 140K-180K על גז ואחרי זה צריך לעשות שיפוץ ראשים בגלל תושבות שסתומי פליטה הרוסים.
השאלה כמה עולה שיפוץ כזה , לערכתי בסביבות ה6K שקל.
ערן המסוקס
22-02-12, 19:46
ראש מנוע באיסוזו לא אמור ללכת כלכך מהר. גם אם הוא הולך אחרי כזה קילומטראז' וצריך שיפוץ, זה עדיין שווה ובגדול. בכל מקרה, עם המערכות המודרניות והידע שיש היום על הנושא, אין סיבה שילך ראש מנוע, גם בקילומטראז' הזה.
איסוזו טרופר ורודיאו, מאוד פופולריים בגז, ואני רואה הרבה כאלה שבאים לתדלק. נוסעים שנים על גז, כולל רכבי עבודה שגוררים עגלה.
דניאל מאירי
27-02-12, 12:31
פעם שמעתי הרצאה בנושא מאחד שמכיר מצויין את התחום.
הוא טען שגם מי שטוען שאין לו בעיות, אם נפתח מנוע ונסתכל פנימה - מיד יראו את הבלאי.
ערן המסוקס
27-02-12, 20:53
ואם מייד יראו את הבלאי, למרות שהרכב עשה כ400 אלף ק"מ על גז ועדיין נוסע יפה? זה משנה? אני מאמין, שבהתקנה נכונה, מערכת הגז, והמנוע יזדקנו בכבוד, ויחזיקו מעמד לא פחות מאותו רכב הנוסע ללא המערכת.
את זה אני אומר, על סמך הרכבים שבאים לתדלוק וטיפולים אצלנו במכון.
ערן.
שלחתי לך הודעה בפרטי.
אודה לך אם תוכל לענות.
ברנרד.
היי חברים,
אני מתלבט לגבי התקנה של מערכת גז על טריילבליזר LTZ 2009.
על הנייר החיסכון מאוד משמעותי ולאחר שקראתי את השרשור וגם חרשתי לא מעט אתרים בארץ ובחול נראה שזה רכב מתאים לנושא.
השאלות שלי לחברי הפורום המכובד:
1) האם אתם מסכימים עם הקביעה שלי שזה רכב מאוד מתאים להסבה לגז?
2) המלצות על מתקין מעולה (כמו רבים מחברי הפורום, אני מניח, הרכב שלי מאאאוד יקר לליבי).
3) יש פה מישהוא עם TB שמונע בגז? רשמים מיוחדים? תקלות? דברים שצריך לשים לב אליהם.
4) אמר לי אחד מהמתקינים שדיברתי איתו שהרכב לא צריך משמנת ושלא כדאי לשים בכל זאת (חבל על הכסף). כמו כן הוא אמר לי שהמערכת שהם מייעדים לשים לי אינה מעבירה באופן אוטומאטי את הרכב לבנזין ברגעי עומס. לפי מה שכתוב פה זה נראה לי לא נכון... דעות? איזה מערכת כן עושה זאת?
תודה ויום נפלא לכולם.
שלום לכולם האם משהו יודע אם סוזוקי גרנד ויטארה 2005 מתאימה להסבה לגז ?
ערן המסוקס
24-01-15, 22:20
כן. היא מתאימה, עם משמנת שסתומים וכוונים מתאימים.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.