צפייה בגרסה מלאה : שאלה בנושא פרופילי ברזל
שלום לכולם!
ראשית יש לציין כי אני חדש בפורום, ברכות לי.
רציתי עזרה ברעיונות איך להוביל פרופילי ברזל לריתוך הביתה? הבעיה באורך הפרופיל, בהתחשב שיש לי רכב פרטי קטן ולא טנדר להובלה.
שנית לכל המסגרים החובבים בפורום רציתי עזרה בנושא חיתוך מדוייק של פרופילים, עם איזה כלי אתם משתמשים? והאם יתאים לשימוש בייתי?
זה להתחלה, תודה רבה לעוזרים ושלום לכולם.
דודי.
בדר"כ כל מחסן ברזל מאפשר לך הובלה בתשלום. אם זה משתלם לך אז תעשה את זה.
אם אתה יודע מה שאתה צריך מבחינת מידות אז כל עוד זה חיתוך ישר, בדר"כ לא גובים תשלום (כמובן תלוי בכמות החיתוכים).
לחיתוך על פי זווית אתה צריך להשיג מד זווית מתאים ומאחר ואין לך מסור מדוייק, לשים את החלק על מלחציים ולחתוך בעדינות עם דיסק.
בהצלחה
בדר"כ כל מחסן ברזל מאפשר לך הובלה בתשלום. אם זה משתלם לך אז תעשה את זה.
אם אתה יודע מה שאתה צריך מבחינת מידות אז כל עוד זה חיתוך ישר, בדר"כ לא גובים תשלום (כמובן תלוי בכמות החיתוכים).
לחיתוך על פי זווית אתה צריך להשיג מד זווית מתאים ומאחר ואין לך מסור מדוייק, לשים את החלק על מלחציים ולחתוך בעדינות עם דיסק.
בהצלחה
תודה.
מה לגבי משור שורף? הוא יתאים לשימוש בייתי? (מחסן בקומת קרקע בבניין מגורים) ועד כמה הוא מרעיש בזמן החיתוך?
שוב תודה.
משור שורף זה הכלי הכי זמין ונוח לעבודה ביתית, כמובן שבעלות מול תועלת הוא גם מנצח.
משור שורף הוא אחרי הכל דיסק וזה הרעש שהוא עושה כמו של דיסק
חברה תודה לכם עד לשאלה הבאה.
מעניין למה לא רואים בחנויות מסור שורף לברזל עם אופציה לשינוי זוית... כמו מסור פנדל לעץ
איפה שאני קונה (תומא בירושלים) לוקחים 5 ש״ח על כל חיתוך.
אני גם הייתי בבעייה כזאת ובסוף למדתי לחתוך עם דיסק 5״ פחות או יותר ישר.
מעניין למה לא רואים בחנויות מסור שורף לברזל עם אופציה לשינוי זוית... כמו מסור פנדל לעץ
אני לא יודע איפה בדקת, אבל בדרך כלל ניתן לשנות זווית בדיוק כמו משור פנדל.
סופת המדבר
25-10-11, 08:09
ניתן לשנות זוית אבל לא כמו במשור פנדל שכל המגש מסתובב
אלא שבמשור שורף ניתן לשנות רק את הזוית של הקיר הקבוע שמקובע עם שתי ברגים
ואז הבורג הסוגר מתאים את עצמו לזוית
כי זה יותר זול לייצר את זה ככה כנראה.
בגדול, אצלי למשל 90% מהעבודה זה חיתוכים של 45 מעלות. אפשר פשוט לקבע את המסור על 45 מעלות ועל 0 מעלות (חיתוך ישר).
לפותח השירשור, אם אתה תדע להשתמש בדיסק 4.5 אינץ' כמו שצריך אז כנראה שלא תצטרך להשקיע במסור שורף שעולה פי 5 מדיסק 4.5.
תוכל להביא לי רעיונות לשימוש בדיסק 4 וחצי ליישום חיתוך מדוייק?
ומה בהבט הבטיחותי? איך להתמגן בשימוש?
ואיזה דיסק מומלץ לחיתוך פרופילי ברזל?
תודה.
רוצה לחתוך מדוייק? - תחתוך מילימטר יותר מהנחוץ, תסמן שוב ותלטש.
לפני כמה שנים ראיתי פטנט נחמד שמישהו הביא מגרמניה ומתאים לחובבים עם מחסן מתחת לבית - מתקן [של WOLF אם אני זוכר נכון] שמתחבר לדיסק 4.5'' והופך אותו למשור שורף קטן עם ידית הורדה ועם כווני זוויות. לא ראיתי כאן בחנויות אבל לא ממש חיפשתי, אולי אפשר למצוא/להביא...?
אמצעי מיגון זה דבר מעצבן וחלק מאיתנו נוטים לזלזל בהם וחבל. זה גם מעצבן לעשות פרוייקט של כמה שעות וכל פעם לחבוש ולהוריד את כל הציוד... אבל זה כמובן כדאי מאוד:
1. משקפי מגן - חובה!!!!!!!! חלק מהאמריקאים, שלא ממעיטים מחשיבות העניין הבטיחותי, עובדים עם משקף פנים שלם ובחלק ממסכות ריתוך אלקטרוניות יש גם אופציה לעבודה עם דיסק.
2. אוזניות - ככה אתה לא נבהל מהרעש שאתה עושה לשכנים...:)
3. אני עובד גם בליטוש עם כפפות רתכים [כפפות ארוכות], גם נגד הגרדים המעופפים וגם נגד ' הכמעטים' שכולנו מכירים.
4. למרות הפיתוי, לא להוריד את המגן של הדיסק! ולדאוג שהבורג שלו יהיה מחוזק.
5. אני עובד במחסן של הבית ולא במפעל - אבל אני מקפיד על מכנס ארוך ונעלי עבודה - הכי זולות אבל עם מיגון.
5. הייקה שלימד אותי לעבוד - לימד אותי למדוד כל דבר 3 פעמים, להזהר, להזהר ושוב להזהר. הוא גם החשיב את המלחציים כאמצעי מיגון ולא רק אמצעי אחיזה.
6. הוא גם לימד אותי לעבוד לאט. באופי שלי אני רוצה כבר לראות ומהר את המוצר המוגמר, אבל האיטיות היא אמצעי המיגון הטוב ביותר
דווקא בגלל שאני לא מקצוען למדתי שאחרי כל חיתוך, אפילו בשלבי הביניים - אני מעביר ליטושון כדי שלא יהיו לי קצוות בולטים
דיסק לפרופיל - יש דיסקים לכל חומר אפשרי, בקש דיסקים לברזל - גם לחיתוך וגם לליטוש. ואל תתקמצן, תקנה יותר מאחד - הכי מבעאס זה לעמוד לקראת סיום ולהתקע בלי דיסק בשביל שלושת הפרופילים האחרונים...:mad:
תודה על הפירוט בנושא.
שאלה חדשה צצה: אני מעוניין לרתך ברזל מגולוון, וידוע שהגזים בריתוך של זה מסוכנים.
האם יש איזה מסיכת נשימה שמתאימה לריתוך? ראיתי ב-ל.כ מן מסיכה כמו של המלחמות רק בקטן עם פילטר, הבעיה לא ניראה לי שהיא תתאים למסיכת ריתוך.
יש למישהו ראיון? התקציב לא מוגבל לדבר כזה אבל יש גבול לכל דבר בטווח מחירים סביר של כמה מאות שקלים, העיקר לאבטח את עצמי.
בקשר למתקן שאמרת מצאתי את זה (http://www.northerntool.com/shop/tools/product_200422331_200422331) - בדיוק מה שאני צריך ואני בטוח שהרבה חובבים יתעניינו בזה גם.
מישהו יודע איפה יש בארץ?
51448
לפני ריתוך הברזל המגולוו,ן תשחיז את קצוות החלק המרותך.
זה גם ימנע גזים רעילים במידת מה וגם יצא לך ריתוך טוב.
אם אתה מרתך במקום פתוח, אז עניין האוורור שולי. במידה ואתה מרגיש שיש צורך אז תוסיף מאוורר ביתי.
כמובן בתוך המחסן העניין בעייתי בהרבה
תתכנן ותחתוך גס במחסן הברזל לחתיכות שיכנסו באוטו שלך. במכונית נוסעים רגילה, עם מושב אחורי מקופל, חתיכות של 2 מטר נכנסות בלי בעייה בדרך כלל, אם אתה צריך יותר אז 2.5 מטר יבלטו בין מושב הנהג והנוסע. ברכב ליסינג - אפשר גם קצת יותר ;)
לגבי דיסק - אפשר לעשות כמעט הכל עם דיסק 4.5 בלבד... אבל כמה זמן וכאבי שרירים זה עולה... ההתאמה של החלקים היא סיוט, והיא אף פעם לא טובה אז גם הריתוך הרבה יותר קשה. לאחרונה (בעקבות העצות הטובות של עידו לוריה להתרחק ממסורים שורפים), קניתי סוף-סוף מסור נורמלי, מסור סרט קטן מדגם FEMI 780, ואיזה הבדל! שווה כל אגורה. עלה כ2000 שקלים בזייפר. מהיר, מדויק, שקט - תענוג. - http://www.femi.it/en/femi-machine-professional-processing-wood-metal.aspx?l=51&f=28&p=128.
http://www.femi.it/public/catalogo/img/miniature/1762010165021.jpg (http://www.femi.it/en/femi-machine-professional-processing-wood-metal.aspx?l=51&f=28&p=128)
שאלה חדשה צצה: אני מעוניין לרתך ברזל מגולוון, וידוע שהגזים בריתוך של זה מסוכנים.
לברזל מגולוון עדיף להשתמש עם אלק' יעודית - Z6.
לפני ריתוך הברזל המגולוו,ן תשחיז את קצוות החלק המרותך.
זה גם ימנע גזים רעילים במידת מה וגם יצא לך ריתוך טוב.
אם אתה מרתך במקום פתוח, אז עניין האוורור שולי. במידה ואתה מרגיש שיש צורך אז תוסיף מאוורר ביתי.
כמובן בתוך המחסן העניין בעייתי בהרבה
אז כאן הבעיה אני מרתך בתוך מחסן דיי גדול. הוא פתוח מקדימה ( שער עולה ) אבל כל הגזים נשארים בפנים וזאת למרות השימוש במאוורר ביתי.
אני מעוניין באיזשהו פיתרון של מסיכת נשימה שתתאים לריתוך ותמנע ממני לנשום גזים רעילים.
בריתוך ברזל רגיל אין בעיית גזים רעילים?
לברזל מגולוון עדיף להשתמש עם אלק' יעודית - Z6.
אני משתמש ב-Z10 ומצליח לרתך בסדר גמור.
כמה עולה ה-Z6? וכמה אני ירגיש הבדל בריתוך?
בכל השירשור לא ציינתי שאני רתך חובבן ומתחיל.
אזהרה לגבי משור שורף - תקנה משור שורף טוב או את המשור שנמרוד ממליץ עליו. אני קניתי משור שורף יונדאי מזמן כי התקמצנתי ואני מצטער עד היום.
המשור חותך בזוית במקום ישר (בכיוון שאי אפשר לכוון), ואני צריך להשלים כל פעם בריתוך איזה 2 מ"מ רווח.
מבחינת בטיחות משור שורף בטוח בהרבה ממשור דיסק. בכל מקרה שיהיה לידך ציוד לכיבוי אש זמין.
ובשביל איוורור תתקין וונטה ששואבת אויר מהמחסן. גזים של ריתוך ברזל שחור גם לא בריאים.
אודי
אני משתמש ב-Z10 ומצליח לרתך בסדר גמור.
כמה עולה ה-Z6? וכמה אני ירגיש הבדל בריתוך?
בכל השירשור לא ציינתי שאני רתך חובבן ומתחיל.
ה-Z6 דומה במחיר ל-Z11 (בסביבות 100 ש"ח ל-5 ק"ג). הבעיה היא שקצת קשה למצוא אותם.
ההבדל, לפחות לטעמי, מורגש. אתה מוזמן לקחת כמה לניסיון (אני גר באזור זכרון יעקב).
ה-Z6 דומה במחיר ל-Z11 (בסביבות 100 ש"ח ל-5 ק"ג). הבעיה היא שקצת קשה למצוא אותם.
ההבדל, לפחות לטעמי, מורגש. אתה מוזמן לקחת כמה לניסיון (אני גר באזור זכרון יעקב).
אני אסתפק בנתיים באלקטרודות שלי מכיוון שהן עושות את העבודה.
כה כיף שיש אנשים איכפתיים ורוצים לעזור, תודה לך על ההצעה.
מה דעתכם על זה? שווה משהו?
http://www.alltools.co.il/item-813/%D7%A0%D7%99%D7%A9%D7%9E%D7%99%D7%95%D7% AA-%D7%A8%D7%99%D7%AA%D7%95%D7%9A
אני עובד רק עם Z-610 אלק' מדהימה (צריך להתרגל לנטיה להדבקות) שורפת טוב את האבץ בגילוון ולא משאירה שלאקה, ממליץ בחום.
בכל אופן טיפ קטן אם בכל זאת לא עזרו הנשמית והאיוורור ולאחר ריתוך מגולוון אתה מרגיש צריבה בגרון , שתה כוס חלב והכל יעבור.
יש לי אלקטרודה שרשום על האריזה Z10 זה בעצם Z610?
אני לא מוצא מידע לגבי הZ10 שיש לי.
תשים מאווררים. רצוי תעשייתיים. לא ישירות על הריתוך כמובן אבל שתהיה תזוזה של אוויר.
אז כאן הבעיה אני מרתך בתוך מחסן דיי גדול. הוא פתוח מקדימה ( שער עולה ) אבל כל הגזים נשארים בפנים וזאת למרות השימוש במאוורר ביתי.
אני מעוניין באיזשהו פיתרון של מסיכת נשימה שתתאים לריתוך ותמנע ממני לנשום גזים רעילים.
בריתוך ברזל רגיל אין בעיית גזים רעילים?
אני חושב שZ-10 זהה בתכונות לZ-11 אבל משהו כמו סוג ב' ( בקטלוג המלא של זיקה לא מופיע Z-10) .
המליצו בעבר בפורום על איש מכירות של זיקה שבוודאי יוכל להמליץ
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.