צפייה בגרסה מלאה : החלפת גלגל ברכב מוגבה
שאלה קצת דבילית של מתחילים
איך מחליפים גלגל ברכב מוגבה?
יש לי טרופר ארוך, והג'ק הסטנדרתי לא מגיע לגחון גם כשהו פתוח מלא.
מה עושים במקרה של פנצר (לא עלינו)?
מרימים מהסרן. או מנקודה (בטוחה) במשולשים הקדמיים במקרה של פנצ'ר מקדימה. גש לחנות כמו ל.כ וקנה לך ג'ק בקבוק או ג'ק עגלה טוב, לא יקר ובהחלט שווה.
תרים מהסרן, או שתמצא משטח הגבהה בטיחותי שעליו תשים את הג'ק, לבנה או בול עץ יציב.
סופת המדבר
29-09-11, 18:51
אני מרים רק מהסרן \משולשים
למה צריך להרים מהבודי \שלדה מרימים 'שעה' עד שהקפיצים נפתחים ורק אז מרימים את הגלגל
ככה אתה מרים ישר את הגלגל
מרימים מהסרן+ בול עץ יציב.
ומחליפים לג'ק שמגיע לגובה המתאים...
סער
צינורות צד או מדרגות מחוזקות והייליפט ארוך. זה הפתרון הנכון שמאפשר החלפת גלגל גם בשטח.
צינורות צד או מדרגות מחוזקות והייליפט ארוך. זה הפתרון הנכון שמאפשר החלפת גלגל גם בשטח.
אתה טועה! ובעיקר מטעה.
נכון שאפשר להשתמש בהייליפט להחלפת גלגל. אבל זה לא בטיחותי ולא פרקטי.
כאשר משתמשים בהייליפט מרימים את הבודי ונדרש להרים לגובה מאוד משמעותי עד שהגלגל באוויר- וזה בניגוד להרמה עם ג'ק מהסרן עצמו והרמה ישירה של הגלגל.
הסכנה של נפילת הרכב מההייליפט מוכרת לכל מי שעבד עם כזה ומאוד לא רצויה בהחלפת גלגל בשולי כביש.
לא פרקטי לסחוב הייליפט בכדי להחליף פנצר. נכון שחלקנו נוסעים איתו ביומיום- אבל לא לשם כך הוא בג'יפ.
לדעתי ומנסיוני- החלפת גלגל מינהלתית- עם ג'ק מהסרן. בלי משחקים.
לא אתחסד ואומר שלא עשיתי זאת, אבל זו בהחלט לא הדרך הנכונה או המומלצת.
השאלה מוזרה בעניי...
בטראנו ההוראות הם להרים מהסרן, כך שההגבה כלל לא מפריעה. אבל מוזר לי שלא כך הדבר בטרופר. מה, ההוראות בספר הרכב לא מצביעות על הסרן כנקודת הרמה?
רבין
גש לכל חנות לכלי עבודה\ציוד לרכב ובקש ג'ק בקבוק באורך מתאים לרכב שלך. איך יודעים מה מתאים? נורא פשוט מנסים אותו. ורצוי שבפתיחה מלאה הוא יהיה קצת יותר מדי בשביל הרכב שלך, כך שכשתזדקק לו בשטח ומרפי יקפוץ לבקר הוא עדיין יהיה יעיל ולא יאלץ אותך לאילתורים מסוכנים...
אגב כמו שעמרי אמר ובצדק... הייליפט זה אפשרי ולא שמישהו מאיתנו מתחסד ומיתמם... כולנו עשינו את זה מתישהו בשטח... רובנו במצב קיצון שבאמת אילץ אותנו להגיע לשם. זה עדיין לא הופך את זה לסביר או בריא יותר מידי... שאל כאלו שמעכו\שברו\לא עלינו הורידו לעצמם אצבעות עם הייליפט. כלי מאוד יעיל. אבל באותה מידה מסוכן.
השנקל שלי
הג'ק המקורי של הטרופר מצויין. הוא טלסקופי ועובד בסיבוב ע"י מוט ארוך במיוחד שמאפשר לעבוד אתו ללא צורך מסוכן בהימצאותם של איברים חיוניים מתחת לרכב.
במידה והג'ק שלך מקורי, הפתרון נכתב כאן כבר יותר מפעם אחת- להגביה ממכלול המתלה ולא מהשלדה.
זה נכון לכל רכב שטח!
תודה לכולם!
ג'ק בקבוק ולהרים מהסרן.
מובן בהחלט :)
כמה פעמים צריך לחזור על אותה תשובה ?
לא ראיתי ששכתוב בכותרת "סקר, איך אתה מרים את האוטו שלך ? " ...
חג שמח, חתימה טובה שנשאר בריאים,
ושנת טיולים ללא ביטולים לכולנו !!
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.