צפייה בגרסה מלאה : מוסך קרייזלר המרכזי - הזהרו!!!
ברשותי רכב מסוג ג'יפ קרייזלר גרנד שירוקי המטופל (עד כה טיפולים סטנדרטים) במוסך קרייזלר המרכזי בפתח תקווה , הרכב הוכנס על ידי לטיפול רגיל במוסך זה (שמנים+מסננים) ובעת שהרכב הוכנס למוסך התרעתי בפני הבוחן כי נדלקה בבקר נורת "chek engine" הוא מסר כי יבדוק ויטפל, כעבור מס' שעות הודיעו לי מהמוסך שהרכב מוכן , הגעתי למוסך שילמתי עבור הטיפול נכנסתי לרכב והבחנתי שהנורה עדיין דולקת , קראתי לבוחן - הוא התנצל וביקש שאמתין , הרכב נלקח לחשמליה וכעבור שעתיים נמסר כי הרכב יאלץ להשאר במוסך כי התקלה אינה מאותרת , עבר יום ועברו יומיים וכך במשך 4 ימים הרכב "שכב" במוסך וכל יום התקשרתי וסיפרו לי סיפורים שונים וטירטרו אותי ממח' שירות למוסך ולהיפך , כעבור 4 ימים הגעתי למוסך (היות ולמחרת הייתי אמורה לנסוע עם הרכב לאילת) ולאחר שדרשתי בתוקף לדעת מה מצב הרכב סיפרו לי שככל הנראה הנורית נדלקת היות והמאוורר "חלש" וצריך להזמין מאוורר חדש מחו"ל שעלותו 7500 ש"ח והוא יגיע תוך 10 ימי עבודה!!!
כמו כן הם ביקשו שאקח את הרכב מהמוסך ואחליט מה לעשות (ברב חוצפתם לא רק שלא גילו ותיקנו את התקלה עוד העיזו לנסות ולדרוש חיוב נוסף מעבר למה שכבר שולם להם ביום הראשון אולם עד מהרה ויתרו על נסיון נואש זה) , נכנסתי לרכב הנורה משום מה כבר לא דלקה (כנראה אופסה התקלה) התחלתי בנסיעה וכעבור 2 ק"מ הבחנתי כי הרכב מתחיל להתחמם הפסקתי את הנסיעה והעמדתי את הרכב בצד הדרך (מיותר לציין כי לפני שהם טיפלו ברכב פירקו את המאוורר ועשו נסיונות שונים מעולם לא התחמם הרכב...), שוחחתי טלפונית עם רמי מנהל המוסך אשר התנהג בזלזול והתנשאות וטען כי "עכשיו אחרי 5 והמוסך סגור ואינו יכול לעזור לי " רמי מנהל המוסך טען כי אינו מטפל בי כיוון שלא הזמנתי מיד את המאוורר בעלות של 7500 ש"ח...,הרכב נגרר לביתי ובהמשך למוסך "הייטק מוטורס" בא.ת. ברעננה , סיפרתי את הסיפור למנהל המוסך יניב ואף שאלתי אותו אם להזמין מאוורר כפי שטענו שצריך לעשות במוסך המרכזי , יניב הרגיע אותי וביקש לבדוק את הרכב ביסודיות , כעבור מס' שעות חובר הרכב למחשב ואותרו התקלות שאותרו במוסך המרכזי , יניב בדק את הרכב שלב שלב וכעבור יום עבודה אחד תיקן את התקלה , הנורית כבתה והרכב חדל מלהתחמם , אגב התקלה אובחנה לבסוף בצמת חוטי חשמל מאוורר המחוברת למאוורר ולאחר ניקוי הצמה מקורזיה וסידור הצמה - נפתרה התקלה...
אילו הייתי נכנעת ללחצי החברה הייתי משלמת רק עבור החלקים 7500 ש"ח שלא לדבר על עבודה והפסד עבור הימים בהם הרכב שהה ואמור היה לשהות במוסך המרכזי , כמו כן תמוהה בעיני שבמשך 4 ימים מלאים נבחן הרכב ע"י עובדי המוסך המרכזי והתקלה לא אותרה ולא נפתרה??? כמובן שמנהל המוסך ועובדיו בחרו בדרך הקלה על חשבון הלקוח וזה להזמין חלק בעלות מטורפת כאשר פתרון הבעיה היה פשוט מאוד מאוד.
המקרה הועלה על ידי לאתר על מנת שאחרים לא ייפלו אף הם בתעתועי המוסכים ובכך גם יחסכו כסף זמן ועוגמת נפש שלא לתאר ,בעקבות המקרה נגרמו לי נזקים ועוגמת נפש שלא תתואר ועל כן החלטתי לשתף את חברי הפורום במפח הנפש שעברתי ולנסות על ידי כך לחסוך מלקוחות תמימים ליפול ולהיות הקורבנות הבאים , כמו כן למדתי "שלא כל מה שנוצץ - זהב" ועדיף מוסך קטן ומשקיען ממוסך בוטיק מתעתע שעשה הכל אבל הכל חוץ מלתקן את רכבי.
six 4 life
08-08-11, 15:32
אהלן, כדי לתת חוו"ד כזאת צריך יותר מ0 הודעות ברזומה על מנת שהיא תהיה אמינה או נייטרלית מבחינת אינטרסים.
בכל אופן במקרה ויש אמת בדברים זה לא חדש, מי שמטפל במוסך מורשה יבואן משלם ביוקר.
היי ענת.
ראשית, אל תכעסי, אך מי שאין לו הודעות כלשהן ברזומה שלו- ונכנס רק כדי "להזהיר" אנשים לא יילקח ברצינות - גם אם הסיפור שלו נכון. כי מדובר כאן בסגירת חשבונות שנובעת מתוך כעס. אולי מוצדק - אך עדיין סגירת חשבונות.
לא הסברת מאיזה שנתון הרכב וכמה קילומטרים. והאם הוא באחריות. מכיוון שהלכת למוסך חיצוני סימן שהרכב כבר מחוץ לאחריות- כלומר כבר טיפלת בו בעבר במוסך המרכזי מעבר לזה -כלומר למעשה את לקוחה די מרוצה של המרכזי, עד התקלה הזאת.
ראשית- אל תיתני למקרה פרטני להשפיע באופן כזה על חוות דעתך. את לא הראשונה ולא האחרונה שיש לה תקלה ברכב- שהמוסך המרכזי אינו מסוגל לאתר. על אחת כמה וכמה המוסך המרכזי של מכשירי תנועה- שמה לעשות-מתנהלת כמו ההסתדרות בשנות ה70. שנית - מי לעזאזל הולך למוסך מרכזי?
לא כ"כ הבנתי מה הקשר בין מס' התגובות שלי לבין מקרה שהוא מאוד מצער ומקומם, הכוונה אינה לסגור חשבונית את זה אעשה בערכאות המקובלות (כל מהלך אי התיקון שחרור הרכב וטענות המוסך מתועדות על ידי) , כוונה היתה למחות על יחס לא הוגן ומזלזל כלפי לקוחות שפונים למוסך על מנת לתקן ולקבל חווד אמינה ותו לא.
בד"כ אני איני כזו ועל כן אין לי איזכורים ו/או תיעוד על פניות קודמות שלי - למרות שאני קוראת בד"כ את הפורום לומדת ממקרים של אחרים ומקווה שאחרים ילמדו אף הם מהמקרה שלי.
ואכן למה לעזאזל הלכתי למוסך מרכזי? צריכה לשאול/להאשים את בעלי...
הערת אגב , הפורום אינו מייצג רק מי שיש לו 1000 הודעות ברזומה ומעלה.... מס' ההודעות ברזומה אינו מעיד על הבנה / חדות הבחנה או התמקצעות של המשתתף , גם אדם שחווה חוויה מקוממת כזו וברזומה שלו אין הודעות יכול ורצוי שיביע את דעתו ויספר את סיפורו למען יראו ויראו , האמן לי שחווד שלי אינה מסתמכת על נסיוני בפורום אלא נתמכת בחווד כתובות של בעלי מקצוע שבדקו את הרכב ולאחר מכן וכן בעלי מקצוע שבדקו את הארוע כולו שהינו מחדל של המוסך שהיה יכול להסתיים גרוע יותר באם לא הייתי ערנית למצב , לכן תבחנו את המקרה לגופו ולא על סמך מס' ההודעות שכתבתי או לא כתבתי בעבר ....
היי ענת,
אל תכעסי,
אל תביני או תחשבי חלילה שלא מאמינים לך, או שכן,
כל מי שהגיב לפני הגיב לאור לא מעט מקרים שקרו בפורום של אנשים שנרשמו כדי לכלכך או נרשמו בשם אחר כדי לסגור חשבונות.
בגלל זה קצת קשה לשפוט את המקרה לגופו.
ותאשימי את בעלך ששלח אותך למוסך.... ולא משנה לאיזה.
בהנחה שהשרשור אינו "שרשור נקמה" וכל הפרטים נכונים ומדוייקים, מה שאותי מטריד זה שגם אם היתה משלמת 7500 ש"ח על "תיקון" התקלה זה לא היה פותר את הבעיה. היא היתה חוזרת שוב למוסך והיתה משלמת בנוסף גם על ניקוי וסידור צמת חשמל. קשה לי להאמין שהמוסך היה מודה בטעות ומחזיר לה 7500 ש"ח ואת המאורר הישן. (ואם יש פה מישהו עם 1000+ הודעות שחושב אחרת, שיגיד).
אהלן, כדי לתת חוו"ד כזאת צריך יותר מ0 הודעות ברזומה על מנת שהיא תהיה אמינה או נייטרלית מבחינת אינטרסים.
בכל אופן במקרה ויש אמת בדברים זה לא חדש, מי שמטפל במוסך מורשה יבואן משלם ביוקר.
מה הקשר בין מחט לתחת ?
וחמורה שבעתיים ההערה "מכיוון שהלכת למוסך חיצוני סימן שהרכב כבר מחוץ לאחריות- כלומר כבר טיפלת בו בעבר במוסך המרכזי מעבר לזה -כלומר למעשה את לקוחה די מרוצה של המרכזי, עד התקלה הזאת."
- ז"א שהיית לקוחה מרוצה [ יש שיגידו פרייארית ?! ] והמוסך ניצל את האמון הרב שניתן לו במשך שנים וניסה להשחיל ?! הרי זה הרבה יותר גרוע !!
צריך לבחון את המקרה לגופו ולא משנה מהו ה"רזומה" של הכותבת ... לאן הגענו ?! עוד מעט יצטרכו לעבור וועדת קבלה או תחקיר ביטחוני כדי לראות שמי שכתב רק 3-4 הודעות אינו סנטה קלאוס בכבודו ובעצמו ...
אם, ושוב, זו הנקודה החשובה, אם אכן הפרטים נכונים, יש כאן חיזוק לכך שרבים לא מתקרבים למוסכים כאלה ... וכל הכבוד ליניב שטיפל ואבחן את התקלה. אין ספק שנפלת היטב. [ היישר לאדם המתאים ביותר ] בנסיון לאבחון של תקלה מסוג זה . ובמקומך הייתי מאמץ את יניב [ ומוסך הייטקמוטורס ] להיות מוסך הבית שלי ...
גילוי נאות - אני כבר אימצתי, את הייטק מוטורס כמוסך הבית שלי. ואני מטפל, ונהנה מזה שנים משרות מקצועי אמין וללא דופי, בכל רכביי האישיים במוסך הייטק מוטורס.
אני מציע לך לכתוב עוד מספר הודעות מדי פעם ולספר על השתלשלות הדברים הלאה, כך נשאר מעודכנים, ואת תתחילי לצבור "רזומה" לפעם הבאה ....
למען הסר ספק , החלטתי להביא לידיעת הפורום את המקרה היתה לאחר שכל פרטי המקרה הובאו קודם כל לידיעת החברה ומנהליה ומח' פניות הציבור וואיפשרתי להם להגיב לתקן עוולות לבדוק התנהגות נציגיהם ועל כן כל נושא המרמור הנטען ו/או שרשור נקמה אינו רלוונטי כלל וכלל , למוסך ניתנה האפשרות לטפל ולהגיב ומכתב תלונה על טיפול לקוי הועבר בראש ובראשונה אליהם ולנציגתם ועל כן המניע שחלק ממשתתפי הפורום סברו שקיים כלל אינו רלוונטי במקרה זה וכל רצוני הוא לשתף "בחוויה" שעברתי - הרי זו מטרת הפורום לא???
ואם להבא אחד ממשתתפי הפורום יוכל לשלם עבור תיקון צמת חשמל ולא עבור מאוורר והרכב שלו יושבת ליום ולא ל-10 ימים אזי מישהו הרוויח מכל הסיפור העצוב הזה...
ענת שלום,
בואי נסתכל על "חצי הכוס המלאה" ...
א. זה לא עלינו בעיית אבחון רפואית
ב. בזכותם זכית להכיר את המוסך המקצועי.
לי בעבר מוסך מאוד מקצועי ומוערך "שלח אותי לכיוון" החלפת מחשב ניהול מנוע.
לבסוף איתרתי את התקלה בכוחות עצמי (לא מחשב).
למחת טעות האבחנה, עדיין מחזיק מאותו בעל מוסך מקצוען אמיתי !
מסקנה, זה מעצבן מאוד שטועים לך. אבל זה חלק מהטבע האנושי.
רענן
נ.ב - יש לך הזדמנות לדרוש מבעלך פיצוי (מינימום מסעדה, מכסימום שבוע נופש בחו"ל) על עוגמת הנפש בשלחיתך למוסך המרכזי ...
שורה תחתונה- למדנו מן המקרה. רוב החבר'ה כאן מעולם לא נכנסו למוסך המרכזי של מכשירי תנועה, כך שבכל מקרה אנו חסינים מפגיעתם
זה עוד חיזוק לכלל המאוד ברור - עם רכב שכבר לא באחריות אין מה לחפש במוסך מרכזי.
ענת,
ההארה שלך לגבי מוסכי שירות מרכזיים של היבואנים, כפי ששמת לב, לא מפילה אותנו מהרגליים.
אוסיף ואומר, שההודעה שלך בפורום הזה תהיה הכי פחות אפקטיבית מהרבה פורומים חברתיים אחרים.
ולמה? ככה!
פה יש רוב לא קטן של אנשים שמבינים דבר אחד או שניים בתחום וכמו-כן את רוב המקצוענים האיכותיים בתחום.
ז"א, לרוב האנשים פה בפורום את לא מגלה שום דבר חדש !
זה מצויין שבחרת ליידע גם אותנו לגבי המקרה שלך ותודה לך על כך,
אבל אני ממליץ ליידע גם בפורומים אחרים ששם יש הרבה יותר אנשים "תמימים" לגבי איכות המוסכים המרכזיים,
ושם זה יגרום אולי לשינוי בקונספציה המוטעית הקיימת בציבור הרחב.
לתשומת ליבך,
טל.
ענת .מעניין אותי איזה שנה הרכב..ולמה אין חלקים במלאי..
חברי היקרים,
תקראו טוב את ההודעה של ענת, ואת כל ההתגובות שלכם, ותענו לעצמכם אם התגובות שלכם במקום, אכן הכנסת אורחים.
בא בן -אדם וחולק איתכם חוויה כואבת, ומזהיר אותכם ממוסך מסויים.
ואתם מתנפלים ועוד לסיום מסבירים שזה לא המקום הנכון - אם זה לא המקום הנכון לדווח על בעיות בשרות של ג'יפים אז איפה כן???
לגבי החשש שלכם - מדובר בסיפור עם הרבה פרטים, ואם זו לא אמת, מה מונע מהמוסך להגיב?
ענת - אני ארגיע אותך, לי, בלובינסקי עם סיטרואן, היה בדיוק אותו סיפור לגבי מנוע של המגבים, לקח לי בדיוק 5 דקות למצוא לבד את המחבר שלובינסקי ניתקו בטיפול
10000.
תודה על השיתוף. הסיפור מעלה הרבה תהיות לגבי התנהלות המוסך חוסר מקצועיות וזלזול בלקוח.
בהחלט שיקול למי ששוקל רכב חדש ממכשירי תנועה (ויש להם מקום מיוחד כאן).
נציג המוסך מוזמן כמובן להציג את הצד שלו.
GodsFather
16-08-11, 08:12
הסיפור הזה לא מציג שום תהיות בעיניי. על המקום הזה נאמר לא פעם ולא פעמיים - יד ימין ויד שמאל לא מחוברות לאותו אדם ועל הדרך הראש גם חושב עקום.
ראה סיפורי הרעידות בג'ימני ועוד כאלה וכאלה מקרים על מקצועיות מוטלת בספק ושירותיות שאפילו לא אופיינית לסיני ממוצע.
מסופקני אם מישהו ממחלקת יח"צ ואו שירות הלקוחות של מכשירי תנועה היה מתייחס אליה אם היא הייתה פונה לשם בתלונתה או אם תפנה לשם כעת. בסופו של דבר הם הראש מעל מנהל המוסך.
קראתי את התגובות וחלקן מאוד מענינות ואכן למדתי , קיבלתי מכתב תגובה מנציגת תלונות הציבור של החברה וכמובן שלא הופתעתי והמדובר בכסת"ח אחד גדול , אין בתגובתה ולו התייחסות מינימילית ללקוח ותיסכולו אלא - רק לחברה!!!
כל תגובתה עסקה בדבר אחד בלבד לבדוק היכן המוסך היה בסדר (או שהיא חשבה שהוא בסדר ) וניסתה לתרץ במכתב מסוגנן יפה את התנהלותו המבישה של המוסך ,כמובן שמכתבה אינו מספק אותי נהפוך הוא הוא מחזק את דעתי העכשוית לגבי המוסך ומוסכים אחרים בסגנון זה והתנהלותם.
בינתיים הרכב תקין ואכן הפתרון (המאוד "מסובך" שהשבית את הרכב לימים רבים...) היה בצמת החשמל למאוורר קיבלתי פיתרון יעיל זול ומהיר , המאוורר (לטענת החברה שהוא"תקול" וגרם להתחממות...) ממשיך לעבוד באופן תקין כבעבר והכל חזר לקדמותו (כמו שאומרים הכל בגלל צמה קטנה...).
לשאלת חלק מחבריי הפורום אז מדובר ברכב שנת 2005 דגם לימטד מנוע 5.7 ׁ(האמי)ׂשמור ביותר 70,000 ק"מ בקושי נוסע ומשמש אותי כרכב שני בבית , מטופל כמו שעון וללא תקלות (אגב את המאוורר עבורו נדרשתי לשלם לשווא 7500 ש"ח מצא עבורי אחי שהוא פריק גדול של ג'יפים וחבר בפורום זה שנים רבות במחיר של 180 $ ביבוא מארה"ב...) כלומר גם אם באמת והייתי צריכה להחליף מאוורר עלותו הבסיסית בארה"ב כולל משלוח הינו בסביבות 700 ש"ח....
הבנתי מהתגובות של חלק מחברי הפורום "שהם לא נפלו מהרגלים" ואכן הכוונה לא היתה להפיל אף אחד חלילה מהרגליים - אלא לשתף!!! פעלתי באפיקים נוספים היות ולדעתי ולדעת נוספים נגרם לי עוול גדול (ועד לאותו המקרה נחשבתי ללקוחה V.I.P ושילמתי במיטב כספי לטיפולי הרכב במוסך זה במשך שנים) נגרמו לי הוצאות שהן קטנות באלפי מונים לעומת עוגמת נפש והיחס שקיבלתי ועל כן השיתוף בפורום הגיע בעצת חבר שחשב שצריך לחלוק ולשתף ואולי הבאים בתור יהיו חכמים ומנוסים יותר וותחסך מהם הוצאה מיותרת ועוגמת נפש!!!
למקצוענים שהגיבו בפורום - מצטערת שגזלתי מזמנכם ולא השכלתם ממקרה זה ולשאר המגיבים , קראתי בעיון אולם קצת מאוחר מדי אבל בהחלט למדתי ובפעם הבאה תחסך מעצמי סאגה כזו.
GodsFather
17-08-11, 11:49
קחי בחשבון עוד משהו - נציגת תלונות הציבור לא בהכרח מקבלת את התמונה האמיתית ממנהל המוסך / מי מטעמו ומכאן שגם תגובתה אלייך תהיה בהתאם.
אם היה קורה מצב שהיית צריכה להתעמת מולו לידה, יכול והיא הייתה מצודדת בך יותר (אני אומר את זה מבלי לדעת מה כתוב בתשובתה אלא פשוט מההכרה של הנפשות הפועלות).
בכל מקרה שיהיה לך בהצלחה בהמשך הדרך.
דגם לימטד מנוע 5.7 ׁ(האמי).
את הפרט הכי חשוב שכחת לציין - לא מדובר בכלל ברכב שנרכש ממכשירי תנועה, ולא ברכב שהחברה בכלל מחויבת להחזיק עבורו חלקים בישראל או לספק לו אחריות מעבר לאחריות היצרן, שחלה בארה"ב בשנה הראשונה.
ברכבים כאלה ליבואן אין שום אינטרס לגעת, אלא אם מדובר בטיפול "שגרתי", כלומר שמן פילטרים וכו. כל עוד מדובר בכזה טיפול, ברור שתהיי לקוח VIP או אנא עארף. ברגע שמדובר בתקלה שדורשת דיאגנוזה, כמו במקרה של מאוורר כזה, ברור שהיבואן לא ישים בן אדם שיבדוק את צמת החוטים-אלא יסביר לך בנימוס שקנית רכב מדגם שמעולם לא שווק כאן על ידי היבואן ואם את רוצה ישמחו להזמין לך מארה"ב. תכל'ס...הוא לא חייב לך כלום. ההתנהלות הזו אומנם אינה תקינה ואינה ראויה, אך בתכל'ס אינך לקוחה שרכשה את הרכב ממכשירי תנועה. אגב-ייתכן בהחלט שהמאוורר זהה לחלוטין בין הדגם שנמכר בישראל ובין הHEMI, אך ליבאון אין שום סיבה להיכנס לכאב הראש הזה.
עם רכב כזה מלכתחילה לא היתי מתקרב בכלל למוסך יבואן- גם מכיוון שברור שברגע שיגיעו צרות כלשהן היבואן יעדיף להחליף חלק מאשר לתקן, וגם מכיוון שבאופן כללי, לקוחות שמייבאים רכב ביבוא אישי יודעים היטב לא להתקרב למוסך מרכזי של היבואן, בו הם זוכים ליחס של לקוח דרג ב -ומעדיפים לגשת אל מוסכים פרטיים שבהם היחס יותר נאות.
נתה.. לא צריך להתעצבן.. החברה בפורום לא נופלים מהרגליים כי זה מה שאני אומר לך כבר שנים - אין מה לחפש במוסך יבואן.
ולשאר המגיבים, אני ייעצתי לענת לפרסם את מה שקרה בפורום כי אני הייתי עד לכל השתלשלות האירועים וליחס המזלזל, שלא לומר מחפיר, שניתן ע"י מנהל המוסך בנוגע למקרה הזה ואני חושב שצריך להוריד אנשים כאלה מהאולימפוס שלהם כדי שיחזרו להעריך את הלקוח ולא רק את עצמם. (אם אתם זוכרים את המקרה של הפטרול שהלך לו המנוע ורק לאחר שרשור בפורום היבואן התחיל להתייחס ללקוח)
עוד כמה דברים:
- אין לי ספק שכאשר הרכב היה שם לטיפול תמים מישהו עשה טעות כלשהי וגרם לנזק במאוורר ולא היה לי ספק, ולו הקטן ביותר שהמוסך לא יקח אחריות לטעויות שעשה. עד היום מעולם לא פגשתי במוסכניק שלקח אחריות על טעות שעשה (שעולה גם כסף).
- המוסך גבה 256 ש"ח על חיבור לסקנר (כאילו שהיו יכולים למצוא תקלה מבלי להתחבר) ולאחר מכן לא היו מוכנים להעביר לי את קודי התקלות (רק לאחר שכנועים רבים ושיחות עם המנהל נתנו לי בסוף).
- חלק גדול מהיחס המזלזל נובע מכך שהמוסכים "מענישים" את הרכבים שהגיעו מיבוא אישי ולא מתביישים להצהיר זאת בגלוי.
לפי מה שאני יודע, רכב יכול להגיע לארץ רק אחרי שהיבואן מתחייב לכך שהוא מכיר את הרכב ויכול לספק שירות וחלקים. אז איך זה עולה בקנה אחד עם היחס המזלזל שלהם? אין לי מושג.
GodsFather
17-08-11, 12:38
- חלק גדול מהיחס המזלזל נובע מכך שהמוסכים "מענישים" את הרכבים שהגיעו מיבוא אישי ולא מתביישים להצהיר זאת בגלוי.
לפי מה שאני יודע, רכב יכול להגיע לארץ רק אחרי שהיבואן מתחייב לכך שהוא מכיר את הרכב ויכול לספק שירות וחלקים. אז איך זה עולה בקנה אחד עם היחס המזלזל שלהם? אין לי מושג.
מאה אחוז נכון במקרה של היבואן הספציפי הזה. אפשר לשמוע את זה במסדרונות של כל הסניפים. מאידך, בין יכול לספק שירות לרוצה לספק שירות יש הבדל גדול.
הגיוני שאין ליבואן רצון לשרת רכב שלא נקנה אצלו .ודגם מיוחד שלא מוכר לו.
אבל אם כך לא היה צריך לטפל ברכב מהתחלה.
והקונים צריכים להבין שיש גם מגבלות ביבוא אישי.
הטענה שלקוח בעל רכב מיבוא אישי נחות מלקוח של היבואן הרשמי היא מופרכת.
מוסך זה גוף עסקי בראש ובראשונה ואמור לתת שירות ללקוחותיו ע"מ להרוויח כסף , זה לא עסק שמטרתו להעניש מישהו.
מה שהופגן במקרה הזה הוא פשוט שירות ויחס גרוע - את אותו יחס גרוע היה מקבל גם כל לקוח אחר , אז שלא תטעו או תשלו את עצמכם.
לעניין הדיאגנוזה - כאן אפשר רק לשבח את הייטק מוטורס על המקצוענות ומגיע לו פירגון, לא נראה לי טריוויאלי לאבחן כזו תקלה ע"י מוסך.
שהמוסך קיבל לראשונה את הרכב לטיפול לא ציין אף אחד מנציגי המוסך בפני שהיות והמדובר ברכב (שמקורו ביבוא) אני לקוחה סוג ב' ועל כן אני משלמת גם מחיר ותעריף לשעה לרכב "סוג ב'" אף אחד במוסך לא דואג לציין בפני הלקוחות כי בעתיד ו/או בעת גילוי תקלה כלשהיא יהפוך המוסך את עורו ולפתע יחלק את הלקוחות לשתי קבוצות , האם שילמתי לשעת עבודה פחות מכל לקוח אחר? לא ולא שילמתי שעת עבודה הקבועה במוסך לכלל הלקוחות , מדוע עד לאותו הרגע בו נתגלתה "בעיה" קצת יותר מסובכת המצריכה מהמוסך לעבוד ולהתאמץ ולגלות את התקלה פתאום מחליט המוסך שהוא "שובר את הכלים" ולא מתקן את הבעיה ולא חופר על מנת לגלותה ומחליט להזמין מכלול שלם ב - 7500 ש"ח ואפילו לכעוס ולהביע זלזול בלקוח - שנעמד על רגליו האחוריות ומסרב "להצעה" קוסמת כזו...
המוסך התייחס אלי כלקוח שווה - עד לרגע בו היה אמור לגלות תקלה אמיתית ולא רק לפתוח מכסה ולשפוך שמן למנוע...
לאחר המקרה הבנתי שלמרות ששילמתי שכר עבודה למוסך כמו כל הרכבים במשך כל השנים המוסך תמיד השאיר לעצמו "דרך מילוט" ובכל נושא ועניין שלא הסתדר לו או שלא הצליח "להכניס" ללקוח "מוצרים" שכלל לא היה צריך פנה המוסך לדרך המילוט וטען "הרכב מיבוא זה לא באחריותי..." , מה הקשר בכלל למקוריות הרכב והיכן הוא נולד ולאחריות, אתה כמוסך בחרת לקבל אותי שווה בין שווים כשאר הלקוחות אז תן לי יחס שווה !!!
לדוגמא , הרכב במקרה זה "שכב" במוסך 5 ימים , פנה אלי די בתמימות ביום השני ל"אישפוז" הבוחן שטיפל ברכב ואמר שעלי לקבל רכב חלופי כי הרכב תקוע והתקלה לא מאותרת , פנינו יחד למנהל המוסך שטען כי הרכב מיבוא ולכן איני זכאית לרכב חלופי??? מה הקשר רק אלוהים יודע , גם פה חילק מנהל המוסך את הלקוחות לשתי קבוצות ובחר בדרך הנוחה לו לפתרון המהיר והקל , ולכן על הלקוחות לדעת ולהפנים כי קיים פער גדול בין קבלת הפנים הזוהרת והמרשימה ביום הראשון ללקוחות ובין מה שהם מקבלים/יקבלו בעתיד בעת שתתגלה בעיה קצת יותר רצינית ברכבם.
ולכן גם אני חשבתי שהטענה כי שרכב מיבוא מופלה לרעה מופרכת אולם נוכחתי לדעת ולהבין כי אני משלמת כמו כל הלקוחות ועדיין לא זוכה ליחס שווה.
אגב לבסוף נאלצתי לשכור רכב עד לגמר התיקון ואיתור התקלה ברכב...
ענת- רק כעת את חושפת את מלוא הפרשה.גרמת לנו להאמין שאת עוד לקוחה של המוסך המרכזי שנגרם לה עוול. רק כעת את מציינת שמדובר בעצם ברכב ביבוא אישי. ורק כעת את מציינת שלמעשה גם ציינו בפניך שאינך זכאית לרכב חלופי כי הבאת את מכוניתך ביבוא אישי. יש בכך סוג של חוסר כנות כלפי אנשים שמנסים לעזור לך, או לפחות לשמוע את צרותיך. יכולת באותה מידה להיכנס לפורום מסעדות ולטעון שמסעדת "משה ובניו" סירבה לשרת אותך, רק ששכחת לציין שנכנסת כשבידך כריך מהבית...
חשוב לי לציין שאני לא נוקט כאן עמדה ואני לא נכנס לדיון הזה כמתבונן תמים מהצד- אני מה שאת מכנה "מקצוענים מהענף" (תתעלמי תהתמונה, אני לא מגולח) -
http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3519142,00.html
(http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3519142,00.html)ועובדתית פעלתי לא מעט בנושא היבוא האישי. אני לא שייך לצד של היבואנים. גם לא לצד של הלקוחות. עד כה טיפלתי בלא מעט מקרים של "אזרח נגד מוסך" - ולא ברור בעצם למה ציפית, לאיזה יחס? ומדוע מפתיע אותך שכל עוד הטיפולים במכוניתך היו פשוטים- ודרשו חלקים שיש במלאי היבואן אז לא עשו לך בעיות-ואז, לפתע, כאשר מכוניתך נדרשה לחלק שאינו במלאי היבואן-מכיוון שהוא ייחודי למכוניתך- אז התחיל הבלגאן. היכן בעצם ההפתעה הגדולה??
כשהבאת ארצה מכונית ביבוא אישי מן הסתם היית מודעת לחלוטין לכל הסיכונים וגם לכל היתרונות אשר כרוכים ביבוא של מכונית כזו. גרנד צ'רוקי עם מנוע המי אינו משווק בישראל- זו עובדה. היבואן אינו מחויב להחזיק חלקי חילוף עבורו, גם זו עובדה. יתרה מזאת, היבואן אינו חייב ליידע אותך בדבר וחצי דבר על הסטטוס שלך כלקוחה במוסך ובטח שלא לגבות ממך פחות כסף כי הבאת רכב ביבוא אישי. לטעון שעד הבעיה הראשונה התייחסו אליך כמו מלכה ולאחר מכן התנערו ממך-ובכן, זוהי נאיביות לשמה. את הבאת רכב ביבוא אישי - למה בדיוק ציפית? למצב בו היבואן יתקל במצב בו הוא צריך לספק לך חלק שככל הנראה ייחודי למכוניתך וימהר לספק לך את החלק- ועוד בזיל הזול? את באה בטענות ליבואן רכב שכלל לא מכר לך את המכונית ואינו חייב לך דבר וחצי דבר. העובדה שבחרת לבצע את הטיפולים במוסך המרכזי אינה אומרת דבר וחצי דבר- זו היתה בחירה שלך, אך לא ברור מדוע את מתעקשת שמגיע לך בזול חלק שייחודי לרכב שלך וכלל אינו נמצא במלאי היבואן. קשה להבין גם את הטיעון של "מה אכפת להם ממקוריות הרכב ואיפה הוא נולד" - מה זאת אומרת "מה אכפת להם"? את בכלל לא לקוחה שלהם. למעשה, את לקוחה שדורשת מהם לייבא במיוחד בשבילה חלק שכלל אינו קיים במאגר שלהם. מה בעצם את רוצה מהם? מדוע את מופתעת מזה שבטיפולים פשוטים הם לקחו את כספך בשמחה? יש גבול לנאיביות, לא?
העיניין כאן אינו האם יש יחס דרג ב- העיניין כאן הוא שאינך יכולה לדרוש חלקים ושרות לרכב שכלל לא יובא ארצה. לפני שנתיים, ברגע של טמטום, הבאתי ארצה מצלמה שרכשתי בגרמניה. הטכנולוגיה דאז היתה הרבה יותר טובה ממה שניתן לרכוש בישראל. לפני חצי שנה המצלמה התקלקלה. פניתי אל יבואנית "קנון" ושם הסבירו לי שכדי לטפל במצלמה יצטרכו לשלוח אותה למעבדה בחו"ל והעלות תהיה גבוהה. לא עשיתי מזה סיפור- במקום זה פניתי למעבדה בגבעתיים שביצעה את התיקון. לא באתי בטענות לקנון ישראל שב"חוצפתם" דרשו לשלוח את המצלמה לגרמניה- כי ידעתי שאני זה שבחר לרכוש מצלמה בלי אבא ובלי אמא. אז הלכתי למעבדה עצמאית. הסיפור שלך אינו שונה מהותית.
עם זאת, מכיוון שבעזרא עסקינן-אנא שלחי לי את פרטייך בהודעה פרטית. אני אפנה אל לשכת מנכ"ל מכשירי תנועה ואיידע אותו בפרטי המקרה. חשוב לציין שאיני מבטיח כל פתרון קסם לבעיה, זאת במיוחד לאור העובדה שבתכל'ס, כפי שכתבתי, נראה שכאן הצדק נמצא בצידו של היבואן.
המוסך לא איתר תקלה פשוטה מאוד ,גרם לי לחשוב שצריך להחליף חלק יקר מאוד (לא טען שאין ביכולתו לספק לי את החלק לדגם הזה) המוסך שיחרר את הרכב לאחר שפרק והרכיב מאוורר שלא לצורך כתוצאה מכך התחמם הרכב , לנושא יחסו של המוסך אלי אין עוררין המדובר ביחס משפיל ומזלזל , הן בהתנהגות המוסך והן בהתנהגות נציגיו נפגעתי ונגרמו לי נזקים.
תודה על הצעת העזרה (למרות שלא נראה לי שהבנת את המקרה לחלוטין) פניתי לגורמים המתאימים בהנהלה וגם אני איני מצפה לשום קסם בהקשר.
בטוחה שאם היית במקומי והיחס והנזקים שהיו נגרמים לך כתוצאה ממחדלים שאינם קשורים בך - לא היית דבק בעמדתך שהמוסך צודק!!!
על מס' דברים אין ויכוח :
1. התקלה אותרה בזמן קצר ע"י מוסך אחר התקלה תוקנה בעלות מינמלית ללא צורך בהחלפת חלקים ו/או פרוק מאוורר.
2. הרכב נכנס למוסך רק עם נורית אזהרה ולא התחמם , לאחר פרוק המאוורר ושחררו התחמם הרכב.
3. נדרשתי לשלם סכום עתק על מאוורר - לשווא.
4. הרכב"שכב" במוסך והתקלה לא אותרה ואני נאלצתי לשכור רכב.
5. התייחסות מנהל המוסך כלפי לאחר שלא הצליחו לתקן את התקלה והרכב שוחרר - מתחת לכל ביקורת ובוודאי לא שירותית.
כמו שציינתי קודם , למדתי מהמקרה .
ענת- רק כעת את חושפת את מלוא הפרשה.גרמת לנו להאמין שאת עוד לקוחה של המוסך המרכזי שנגרם לה עוול. רק כעת את מציינת שמדובר בעצם ברכב ביבוא אישי. ורק כעת את מציינת שלמעשה גם ציינו בפניך שאינך זכאית לרכב חלופי כי הבאת את מכוניתך ביבוא אישי. יש בכך סוג של חוסר כנות כלפי אנשים שמנסים לעזור לך, או לפחות לשמוע את צרותיך. יכולת באותה מידה להיכנס לפורום מסעדות ולטעון שמסעדת "משה ובניו" סירבה לשרת אותך, רק ששכחת לציין שנכנסת כשבידך כריך מהבית...
חשוב לי לציין שאני לא נוקט כאן עמדה ואני לא נכנס לדיון הזה כמתבונן תמים מהצד- אני מה שאת מכנה "מקצוענים מהענף" (תתעלמי תהתמונה, אני לא מגולח) -
http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3519142,00.html
(http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3519142,00.html)ועובדתית פעלתי לא מעט בנושא היבוא האישי. אני לא שייך לצד של היבואנים. גם לא לצד של הלקוחות. עד כה טיפלתי בלא מעט מקרים של "אזרח נגד מוסך" - ולא ברור בעצם למה ציפית, לאיזה יחס? ומדוע מפתיע אותך שכל עוד הטיפולים במכוניתך היו פשוטים- ודרשו חלקים שיש במלאי היבואן אז לא עשו לך בעיות-ואז, לפתע, כאשר מכוניתך נדרשה לחלק שאינו במלאי היבואן-מכיוון שהוא ייחודי למכוניתך- אז התחיל הבלגאן. היכן בעצם ההפתעה הגדולה??
כשהבאת ארצה מכונית ביבוא אישי מן הסתם היית מודעת לחלוטין לכל הסיכונים וגם לכל היתרונות אשר כרוכים ביבוא של מכונית כזו. גרנד צ'רוקי עם מנוע המי אינו משווק בישראל- זו עובדה. היבואן אינו מחויב להחזיק חלקי חילוף עבורו, גם זו עובדה. יתרה מזאת, היבואן אינו חייב ליידע אותך בדבר וחצי דבר על הסטטוס שלך כלקוחה במוסך ובטח שלא לגבות ממך פחות כסף כי הבאת רכב ביבוא אישי. לטעון שעד הבעיה הראשונה התייחסו אליך כמו מלכה ולאחר מכן התנערו ממך-ובכן, זוהי נאיביות לשמה. את הבאת רכב ביבוא אישי - למה בדיוק ציפית? למצב בו היבואן יתקל במצב בו הוא צריך לספק לך חלק שככל הנראה ייחודי למכוניתך וימהר לספק לך את החלק- ועוד בזיל הזול? את באה בטענות ליבואן רכב שכלל לא מכר לך את המכונית ואינו חייב לך דבר וחצי דבר. העובדה שבחרת לבצע את הטיפולים במוסך המרכזי אינה אומרת דבר וחצי דבר- זו היתה בחירה שלך, אך לא ברור מדוע את מתעקשת שמגיע לך בזול חלק שייחודי לרכב שלך וכלל אינו נמצא במלאי היבואן. קשה להבין גם את הטיעון של "מה אכפת להם ממקוריות הרכב ואיפה הוא נולד" - מה זאת אומרת "מה אכפת להם"? את בכלל לא לקוחה שלהם. למעשה, את לקוחה שדורשת מהם לייבא במיוחד בשבילה חלק שכלל אינו קיים במאגר שלהם. מה בעצם את רוצה מהם? מדוע את מופתעת מזה שבטיפולים פשוטים הם לקחו את כספך בשמחה? יש גבול לנאיביות, לא?
העיניין כאן אינו האם יש יחס דרג ב- העיניין כאן הוא שאינך יכולה לדרוש חלקים ושרות לרכב שכלל לא יובא ארצה. לפני שנתיים, ברגע של טמטום, הבאתי ארצה מצלמה שרכשתי בגרמניה. הטכנולוגיה דאז היתה הרבה יותר טובה ממה שניתן לרכוש בישראל. לפני חצי שנה המצלמה התקלקלה. פניתי אל יבואנית "קנון" ושם הסבירו לי שכדי לטפל במצלמה יצטרכו לשלוח אותה למעבדה בחו"ל והעלות תהיה גבוהה. לא עשיתי מזה סיפור- במקום זה פניתי למעבדה בגבעתיים שביצעה את התיקון. לא באתי בטענות לקנון ישראל שב"חוצפתם" דרשו לשלוח את המצלמה לגרמניה- כי ידעתי שאני זה שבחר לרכוש מצלמה בלי אבא ובלי אמא. אז הלכתי למעבדה עצמאית. הסיפור שלך אינו שונה מהותית.
עם זאת, מכיוון שבעזרא עסקינן-אנא שלחי לי את פרטייך בהודעה פרטית. אני אפנה אל לשכת מנכ"ל מכשירי תנועה ואיידע אותו בפרטי המקרה. חשוב לציין שאיני מבטיח כל פתרון קסם לבעיה, זאת במיוחד לאור העובדה שבתכל'ס, כפי שכתבתי, נראה שכאן הצדק נמצא בצידו של היבואן.
תומר,
אתה דווקא כן הצלחת להפיל אותי מהרגליים !
אבל זה רק בגלל עיוות הדין הנוראי שאתה מציג כאן.
זה כל כך מעוות הדעה שאתה מביע ,עד כדי כך, שזה נראה כמו ניסיון טיוח ממומן ע"י היבואן על דרך הנוכלות שבה נהג ועל חוסר המקצועיות המשווע שהפגין.
פיספסת פה שתי נקודות בסיסיות. (כל השאר מילים יפות).
א. מה לא הבנת בזה שהתקלה בעצם היתה נתק/קצר בצמה, ולא היה כלל צורך בהחלפת חלק ברכב???
אם היית מבין את הנקודה הזאת, אז היית מבין שכל עניין האחריות בהחזקת מלאי לרכב יבוא או לא , לא רלוונטי כאן כלל.
כמו כן כל נושא עלות החלק. וכן, גם אם הרכב ביבוא אישי אין סיבה לגבות תעריף מיוחד על כך.
ב. מרגע שהם הסכימו לטפל ברכב, במקרה הזה כמו במקרים עד כה, אתה נחשב לקוח לכל דבר ועניין, נקודה!
מה זה קשור בכלל לאחריות? זה עניין צרכני בסיסי, הם נותנים שירות תמורת תשלום, לקבל כסף הם יודעים ולתת שירות לא ?!
מעבר לכך, ענת לא ביקשה מהם אחריות ולא פריבילגיות מיוחדות. סה"כ היא ציפתה לקבל שירות נאות תמורת תשלום מלא, ובמקרה שלהם הרבה יותר ממלא.
ומה שהיא טוענת פה , הוא מוצדק לחלוטין , אין פה שום ויכוח. השירות שהיא קיבלה הוא מתחת לכל ביקורת , נקודה.
מדובר פה על מוסך של חדלי אישים, מוצצי דם, ונחות מאוד ברמה המקצועית וברמת ההתנהלות.
איך אתה יכול להצדיק אותם לאור מקרים שכאלה ?
אה.. ולגבי מה שהצעת בסוף, זה נשמע לי כמו חיבוק דב לאור הדעה שאתה מביע והייתי מציע לענת לחסוך מעצמה את הטרחה.
מה גם שהיא כנראה הרוויחה פעמיים וללא עזרתך,
פעם אחת בזה שהיא תפסיק להיות פראיירית של הדבילים האלו במוסך המרכזי.
ופעם שנייה, שהרוויחה מוסך מקצועי וראוי, שיטפל ברכבה כלקוחה סוג א' וברמה מקצועית גבוהה לאין שיעור ממה שחוותה עד כה.
נ.ב.
הכתבות שלך ממש לא הפילו אותי מהרגליים...
טל.
תומר,
אתה דווקא כן הצלחת להפיל אותי מהרגליים !
אבל זה רק בגלל עיוות הדין הנוראי שאתה מציג כאן.
זה כל כך מעוות הדעה שאתה מביע ,עד כדי כך, שזה נראה כמו ניסיון טיוח ממומן ע"י היבואן על דרך הנוכלות שבה נהג ועל חוסר המקצועיות המשווע שהפגין.
פיספסת פה שתי נקודות בסיסיות. (כל השאר מילים יפות).
א. מה לא הבנת בזה שהתקלה בעצם היתה נתק/קצר בצמה, ולא היה כלל צורך בהחלפת חלק ברכב???
אם היית מבין את הנקודה הזאת, אז היית מבין שכל עניין האחריות בהחזקת מלאי לרכב יבוא או לא , לא רלוונטי כאן כלל.
כמו כן כל נושא עלות החלק. וכן, גם אם הרכב ביבוא אישי אין סיבה לגבות תעריף מיוחד על כך.
ב. מרגע שהם הסכימו לטפל ברכב, במקרה הזה כמו במקרים עד כה, אתה נחשב לקוח לכל דבר ועניין, נקודה!
מה זה קשור בכלל לאחריות? זה עניין צרכני בסיסי, הם נותנים שירות תמורת תשלום, לקבל כסף הם יודעים ולתת שירות לא ?!
מעבר לכך, ענת לא ביקשה מהם אחריות ולא פריבילגיות מיוחדות. סה"כ היא ציפתה לקבל שירות נאות תמורת תשלום מלא, ובמקרה שלהם הרבה יותר ממלא.
ומה שהיא טוענת פה , הוא מוצדק לחלוטין , אין פה שום ויכוח. השירות שהיא קיבלה הוא מתחת לכל ביקורת , נקודה.
מדובר פה על מוסך של חדלי אישים, מוצצי דם, ונחות מאוד ברמה המקצועית וברמת ההתנהלות.
איך אתה יכול להצדיק אותם לאור מקרים שכאלה ?
אה.. ולגבי מה שהצעת בסוף, זה נשמע לי כמו חיבוק דב לאור הדעה שאתה מביע והייתי מציע לענת לחסוך מעצמה את הטרחה.
מה גם שהיא כנראה הרוויחה פעמיים וללא עזרתך,
פעם אחת בזה שהיא תפסיק להיות פראיירית של הדבילים האלו במוסך המרכזי.
ופעם שנייה, שהרוויחה מוסך מקצועי וראוי, שיטפל ברכבה כלקוחה סוג א' וברמה מקצועית גבוהה לאין שיעור ממה שחוותה עד כה.
נ.ב.
הכתבות שלך ממש לא הפילו אותי מהרגליים...
טל.
מילים כדרבנות.
אין מה להוסיף, רק להסכים לכל שורה כתובה ...
טל , מסכימה איתך בכל מילה , תגובתו מאוד דומה ומזכירה את תגובת נציגת תלונות הציבור של החברה... ממש לא קידמה אותי או התענינה בחוויה שעבר הלקוח אלא חיפשה רק להתנצח ולהראות שהחברה פועלת ופעלה באופן תקין , מעוות ומטייח שזה מדהים , אבל אני הפסקתי לצפות לצדק או להתנצלות מצדם , כל נציג שפונה או מדבר איתנו חושב "שהשמש זורחת לו מהתחת... "
י
טל-ראשית, תודה על העלבונות ועל "חוסר ההתלהבות". למזלי אני זה שיושב בכיסא שלי ולא אתה, ויש רבים וטובים שמרוצים ממני. אם בכוונתך לרדת לפסים אישיים, אני באמת לא כל כך יודע בכלל כיצד להגיב, אז אני מוותר.
שנית- תסלחו לי אבל או שהגברת נאיבית (לא נראה לי-ניכר שמדובר באישה אינטיליגנטית שבאמת נפגעה) או שהיא לא מכירה את התנהלותם של מוסכים. ר' ערך כניסה ראשונה לפורום כדי לספר כמה המוסך חרא. ר' ערך לא לגלות לנו שמדובר ברכב ביבוא אישי.זה שלא אבחנו לה את התקלה בצמה לא מפתיע. תהיו רציניים- כמה פעמים קרה לכם שבמוסך אילצו אתכם להחליף חלק שאפשר לתקן? פעם היתה לי רנו שראש המנוע שלה, לדברי מוסך היבואן, הלך. מוסך אחר, שיושב מולו, אמר לי שאת הסיפור הזה אפשר לסיים עם שפיכת בקבוק של חומר לסתימת ראשים. במפתיע, המוסך עם החומר לסתימת ראשים פתר לי את הבעיה ב60 שקל והמוסך המרכזי לא הצליח. להמשיך? פעם הלך לי מחשב מנוע בפיז'ו 106. בחברה אמרו שצריך מחשב חדש- גיא פרילינג תיקן בחמש דקות. בקיה הלך לי בית מנוע צעדים- במוסך אמרו תקנה חדש, אבל המכונאי שלהם אמר "שים אפוקסי". האפוקסי מחזיק. זה שהיבואן מעדיף להחליף חלק ולא לתקן זה לא סוד. זו לא הלקוחה הראשונה שמכניסה את האוטו שלה למוסך מרכזי ואחר כך בוכה שלקחו לה הרבה כסף על החלפת חלק. זה שהיא גילתה שבארה"ב החלק זול יותר- איזה הפתעה... אני לא מבין למה אתם מצפים שבמרכזי יפרקו לה את הצמה ויבדקו אותה- הרי הם מעולם לא עשו את זה וגם לא יעשו. זה לא רק לה- זה לכל לקוח. כי היום לא מתקנים ככה מכוניות. האם זה טוב? לא. אבל היום הכול פלאג אנד פליי, מה לעשות. אנחנו כולנו רגילים שכאשר מתקלקל לנו הרכב, ללכת למוסך מרכזי זה טירוף- כי לנו יש אנשים שיודעים איך מתקנים מחשב, איך מביאים רדיאטור במחיר מוזל, איך מדביקים פאן קלאץ' וכו - אבל זה לא המקרה כאן. והגברת נראית לי המומה מהעובדה הזאת- שבמוסך המרכזי לא רוצים לשבת לפרק צמה ולתקן בזול אלא מעדיפים להחליף חלק שלם. היא לא הראשונה ולא האחרונה. זה שלנו יש את בעלי המקצוע שלנו לא אומר שהציבור מכיר את זה. זה שבציבור יש מי שמוכן לשלם על שרות (גרוע) - זה בעיה של הציבור.
מעבר לזה- למה הכוונה "אין צורך לגבות תעריף מיוחד על חלק"? היא רוצה את החלק מהר מותקן במכונית שלה, נכון? בניגוד לחלק שקרוב שלה מצא ב180 דולר בסוכנות בפאתי אלבאמה, כנראה שהחלק שבמכשירי תנועה יביאו לה הוא מקורי מקרייזלר, לא? המשלוח יהיה משלוח מיוחד, נכון? המכס יגבה עליו עשרות אחוזים, לא? יהיו דמי טיפול? אז איפה בעצם הבעיה עם המחיר?
שלישית - מה זה "לקוח לכל דבר ועיניין"? אם יש לך רכב שהיבואן לא יבא ארצה, הוא לא מחויב להחזיק חלקים עבורו- זה מאוד מאוד פשוט. אני עדיין לא מבין למה לקוח שצריך חלק שיחודי לרכב שלו צריך לקבל אותו מיידית. זה בלתי אפשרי. כשאני הזמנתי לרכב שלי קייס פתוח לדיפרנציאל במקום מוגבל ההחלקה לקח שבועיים וחצי עד שהוא הגיע- כי זה חלק שמעולם לא שווק בישראל בקיה. איפה הבעיה כאן? כל הקטע כאן, לפחות ממה שאני רואה, זה שהגברת לפתע "גילתה" שבמוסך לא יכולים לשבת לתקן את הצמה שלה-ומזה היא עושה כזה סיפור. איך אומרים....תצטרפי לתור. לא היתי מסכים עם הקביעה שהגברת לא ביקשה פריבילגיות- אחרת היא לא היתה מציינת שהיא ביקשה רכב חלופי כמו זה שמקבלים לקוחות רגילים.
לגבי הביקורת על היבואנית ועל כיסויי תחת ועיוותי דין (אוי, איך אני אוהב שאנשים ממשתמשים במילים גדולות שהם לא מבינים),- צר לי - מאוד קל לבוא ולטעון לכל מיני תאוריות קונספירציה מטורפות וגם מטומטמות למדי, יש לציין. אני משער שאם אתה נכנס לקטע של "מוצצי דם" וכו אז כנראה שיש לך משהו אישי נגדם, שגורם לך לחשוב שאני מעורב ככל הנראה באיזשהיא קונספירציה או השד יודע מה. ההבדל היחיד בינינו, לצערי, הוא שאני זה שבאמת היה מעורב עד לאחרונה בתביעה מול מכשירי תנועה. אני נתבעתי אישית על ידי מכשירי תנועה, על סכום שיכולתי לרכוש בו שני ג'יפ צ'רוקי חדשים, בגלל שכתבתי על לקוח שלהם שבחברה טרטרו אחרי שרכש ג'יפ חדש - ואז הודיעו לו שגלגליו החלידו כי הוא גר ליד הים. התביעה נסגרה לאחרונה, לאחר השקעה של לא מעט כסף בעורכי דין- כי זה עיניין של פרנציפ. אגב, אני ניצחתי במשפט וגם קיבלתי התנצלות. קשה לומר שמאז המקרה ההוא-וגם בכלל, אני חבר של מישהו במכשירי תנועה.
אני שמח לשמוע שהצעתי לעזור היא "חיבוק דוב"- אבל בניגוד למאמצי העזרה שלך (תודה, באמת, תודה, עזרת כל כך הרבה)- כנראה שאני באמת יכול לסייע, בעוד שאתה יכול לכל היותר להתלהם. עד היום בזכותי החליפו לגולש אחד כאן את הגיר האוטומטי בג'ימני (לא נזכיר את שמו, שלא יגידו אח"כ שהחליפו לו גיר) חינם אין כסף. גולש אחר שהתלונן על מחסור בחלקים לסמוראי שלו קיבל את כולם במשלוח מיוחד לאחר שבמכשירי תנועה נאמר לו שאין להשיגם כלל. וזה רק במכשירי תנועה כמובן. אחד אחר קיבל כמעט מנוע שלם בפטרול לאחר שאיימתי לכתוב על הנושא (למרות שאתה, כאמור, לא אוהב את הכתבות שלי) והיו גם מקרים בטויוטה שבהם עירבתי קולגות שלי בעיתונים אחרים. מעולם לא פרסמתי שסייעתי למישהו כאן, אך "חיבוק הדוב" (אחחחח המילים הגדולות- בטח התכוונת לומר "שרות דוב", שהוא ההיפך מ"שרות טוב") סייע ללא מעט גולשים.
התגובות החשדניות כלפי תומר לא שונות בהרבה מהתגובות החשדניות כלפי ענת בתחילת השרשור הזה. אפשר להיות קצת יותר מתונים וסבלניים, בפורום אינטרנטי כמו בחיים האמיתיים.
הצצתי לרגע אך איני יכולה שלא להגיב לדברים שרשמת. בוא נעמיד דברים על דיוקם!-
לא ביקשתי רכב חלופי באף אחד משלושת הימים בהם טענו כי מטפלים ברכב (ולו רק לאור העובדה הפשוטה שלא ידעתי כי הלקוחות זכאים לרכב חלופי).
הבוחן אשר שיחרר את הרכב לאחר הטיפול ודקותיים אח"כ קיבל את הרכב שוב לטיפול עם מנורת האזהרה דולקת, כפי הנראה הרגיש כי לא קיבלתי טיפול ראוי ברכב הוא זה שליווה את בעלי למשרד של מנהל המוסך וביקש לתת לנו רכב חלופי. או אז באה ההארה! רק עם תשובתו הלא אדיבה אשר היתה מלווה בתנועת יד שסימנה את כיוון הדלת התחלנו להבין כי אנחנו כרגע לקוחות סוג ב'.
עובדה שנייה - לא ביקשתי לרגע מחירים מיוחדים הן לשעת עבודה והן לחלקים. אני פשוט טוענת כפי שטענתי בפני נציגי המוסך - אם לאור העובדה כי הרכב הוא ביבוא אישי איני לקוחה ככל הלקוחות, זכותי הבסיסית לדעת זאת ואז אוכל לשקול אם יחס זה מתאים לי או לא. טענתי לגבי המחירים היתה כי אני משלמת את אותו תעריף שמשלם לקוח אשר רכש רכבו בארץ ולכן אני זכאית לאותו יחס (מקצועית ושירותית!).
ועובדה אחרונה- גם לא קבלתי על העובדה כי באם צריך להחליף חלק ברכב איאלץ להמתין כ-10 ימים מאחר ואין אותו במלאי. דגש על "אם צריך...."
ותודה לחברי הפורום האחרים אשר הבינו דבריי כפשוטם ולא מחפשים דרך להפוך הדברים ו"לתקוף" אותי.
תומר,
טווסים כמוך לא עושים עלי רושם, (גם לא הכיסאות שלהם).
בשורה התחתונה,כמו שכבר כתבתי קודם:
"פיספסת פה שתי נקודות בסיסיות. (כל השאר מילים יפות)."
אה...כן, התכוונתי לחיבוק דב-אני בטוח שהבנת.
טל.
טל-ראשית, תודה על העלבונות ועל "חוסר ההתלהבות". למזלי אני זה שיושב בכיסא שלי ולא אתה, ויש רבים וטובים שמרוצים ממני. אם בכוונתך לרדת לפסים אישיים, אני באמת לא כל כך יודע בכלל כיצד להגיב, אז אני מוותר.
שנית- תסלחו לי אבל או שהגברת נאיבית (לא נראה לי-ניכר שמדובר באישה אינטיליגנטית שבאמת נפגעה) או שהיא לא מכירה את התנהלותם של מוסכים. ר' ערך כניסה ראשונה לפורום כדי לספר כמה המוסך חרא. ר' ערך לא לגלות לנו שמדובר ברכב ביבוא אישי.זה שלא אבחנו לה את התקלה בצמה לא מפתיע. תהיו רציניים- כמה פעמים קרה לכם שבמוסך אילצו אתכם להחליף חלק שאפשר לתקן? פעם היתה לי רנו שראש המנוע שלה, לדברי מוסך היבואן, הלך. מוסך אחר, שיושב מולו, אמר לי שאת הסיפור הזה אפשר לסיים עם שפיכת בקבוק של חומר לסתימת ראשים. במפתיע, המוסך עם החומר לסתימת ראשים פתר לי את הבעיה ב60 שקל והמוסך המרכזי לא הצליח. להמשיך? פעם הלך לי מחשב מנוע בפיז'ו 106. בחברה אמרו שצריך מחשב חדש- גיא פרילינג תיקן בחמש דקות. בקיה הלך לי בית מנוע צעדים- במוסך אמרו תקנה חדש, אבל המכונאי שלהם אמר "שים אפוקסי". האפוקסי מחזיק. זה שהיבואן מעדיף להחליף חלק ולא לתקן זה לא סוד. זו לא הלקוחה הראשונה שמכניסה את האוטו שלה למוסך מרכזי ואחר כך בוכה שלקחו לה הרבה כסף על החלפת חלק. זה שהיא גילתה שבארה"ב החלק זול יותר- איזה הפתעה... אני לא מבין למה אתם מצפים שבמרכזי יפרקו לה את הצמה ויבדקו אותה- הרי הם מעולם לא עשו את זה וגם לא יעשו. זה לא רק לה- זה לכל לקוח. כי היום לא מתקנים ככה מכוניות. האם זה טוב? לא. אבל היום הכול פלאג אנד פליי, מה לעשות. אנחנו כולנו רגילים שכאשר מתקלקל לנו הרכב, ללכת למוסך מרכזי זה טירוף- כי לנו יש אנשים שיודעים איך מתקנים מחשב, איך מביאים רדיאטור במחיר מוזל, איך מדביקים פאן קלאץ' וכו - אבל זה לא המקרה כאן. והגברת נראית לי המומה מהעובדה הזאת- שבמוסך המרכזי לא רוצים לשבת לפרק צמה ולתקן בזול אלא מעדיפים להחליף חלק שלם. היא לא הראשונה ולא האחרונה. זה שלנו יש את בעלי המקצוע שלנו לא אומר שהציבור מכיר את זה. זה שבציבור יש מי שמוכן לשלם על שרות (גרוע) - זה בעיה של הציבור.
מעבר לזה- למה הכוונה "אין צורך לגבות תעריף מיוחד על חלק"? היא רוצה את החלק מהר מותקן במכונית שלה, נכון? בניגוד לחלק שקרוב שלה מצא ב180 דולר בסוכנות בפאתי אלבאמה, כנראה שהחלק שבמכשירי תנועה יביאו לה הוא מקורי מקרייזלר, לא? המשלוח יהיה משלוח מיוחד, נכון? המכס יגבה עליו עשרות אחוזים, לא? יהיו דמי טיפול? אז איפה בעצם הבעיה עם המחיר?
שלישית - מה זה "לקוח לכל דבר ועיניין"? אם יש לך רכב שהיבואן לא יבא ארצה, הוא לא מחויב להחזיק חלקים עבורו- זה מאוד מאוד פשוט. אני עדיין לא מבין למה לקוח שצריך חלק שיחודי לרכב שלו צריך לקבל אותו מיידית. זה בלתי אפשרי. כשאני הזמנתי לרכב שלי קייס פתוח לדיפרנציאל במקום מוגבל ההחלקה לקח שבועיים וחצי עד שהוא הגיע- כי זה חלק שמעולם לא שווק בישראל בקיה. איפה הבעיה כאן? כל הקטע כאן, לפחות ממה שאני רואה, זה שהגברת לפתע "גילתה" שבמוסך לא יכולים לשבת לתקן את הצמה שלה-ומזה היא עושה כזה סיפור. איך אומרים....תצטרפי לתור. לא היתי מסכים עם הקביעה שהגברת לא ביקשה פריבילגיות- אחרת היא לא היתה מציינת שהיא ביקשה רכב חלופי כמו זה שמקבלים לקוחות רגילים.
לגבי הביקורת על היבואנית ועל כיסויי תחת ועיוותי דין (אוי, איך אני אוהב שאנשים ממשתמשים במילים גדולות שהם לא מבינים),- צר לי - מאוד קל לבוא ולטעון לכל מיני תאוריות קונספירציה מטורפות וגם מטומטמות למדי, יש לציין. אני משער שאם אתה נכנס לקטע של "מוצצי דם" וכו אז כנראה שיש לך משהו אישי נגדם, שגורם לך לחשוב שאני מעורב ככל הנראה באיזשהיא קונספירציה או השד יודע מה. ההבדל היחיד בינינו, לצערי, הוא שאני זה שבאמת היה מעורב עד לאחרונה בתביעה מול מכשירי תנועה. אני נתבעתי אישית על ידי מכשירי תנועה, על סכום שיכולתי לרכוש בו שני ג'יפ צ'רוקי חדשים, בגלל שכתבתי על לקוח שלהם שבחברה טרטרו אחרי שרכש ג'יפ חדש - ואז הודיעו לו שגלגליו החלידו כי הוא גר ליד הים. התביעה נסגרה לאחרונה, לאחר השקעה של לא מעט כסף בעורכי דין- כי זה עיניין של פרנציפ. אגב, אני ניצחתי במשפט וגם קיבלתי התנצלות. קשה לומר שמאז המקרה ההוא-וגם בכלל, אני חבר של מישהו במכשירי תנועה.
אני שמח לשמוע שהצעתי לעזור היא "חיבוק דוב"- אבל בניגוד למאמצי העזרה שלך (תודה, באמת, תודה, עזרת כל כך הרבה)- כנראה שאני באמת יכול לסייע, בעוד שאתה יכול לכל היותר להתלהם. עד היום בזכותי החליפו לגולש אחד כאן את הגיר האוטומטי בג'ימני (לא נזכיר את שמו, שלא יגידו אח"כ שהחליפו לו גיר) חינם אין כסף. גולש אחר שהתלונן על מחסור בחלקים לסמוראי שלו קיבל את כולם במשלוח מיוחד לאחר שבמכשירי תנועה נאמר לו שאין להשיגם כלל. וזה רק במכשירי תנועה כמובן. אחד אחר קיבל כמעט מנוע שלם בפטרול לאחר שאיימתי לכתוב על הנושא (למרות שאתה, כאמור, לא אוהב את הכתבות שלי) והיו גם מקרים בטויוטה שבהם עירבתי קולגות שלי בעיתונים אחרים. מעולם לא פרסמתי שסייעתי למישהו כאן, אך "חיבוק הדוב" (אחחחח המילים הגדולות- בטח התכוונת לומר "שרות דוב", שהוא ההיפך מ"שרות טוב") סייע ללא מעט גולשים.
מצטער אבל הטיעון שלך לא משכנע, למה הם נקראים חשמלאים? למה יש להם מחלקת חשמל? בשביל לבוא להחליף חלק חשמלי אחד באחר? את זה כל מכונאי יודע לעשות גם כן. הם חשמלאים בדיוק בשביל לחפור ולמצוא את הנתק בצמה. מה שכן, הם בדקו, ראו שהמאוורר לא עובד והניחו ישר שהבעייה בו, בלי לבצע בדיקות אחרות שיש לבצע לפני שאתה מגיע למסקנה הזאת. ולכן מבחינתי הם לא חשמלאים. בשנים האחרונות מכשירי תנועה הגדילו את כמות הדגמים שהם מייבאים ונכנסו גםעם דגמים של רכבי יוקרה אבל כנראה שמקצועית הם עדיין לא בנויים לטפל ברכבים אלו.
גם לי היה מקרה איתם עם קרייזלר C300, שהם עוד התווכחו שהיא ייבוא אישי בגלל המספר ה"מקומבן" שיש לרכב (סתם ספרות שהסתדרו בצורה מיוחדת) ובאמת נתנו בגלל זה הרגשה שמנפנפים אותך בגלל שהרכב מייבוא אישי.
במקרה שלי, האורות ברכב היו נדלקים וכבים (כשאתה מדליק אורות) במהלך כל הנסיעה והיו מרצדים. נכנסתי למוסך מוקדם בבוקר עם הרכב לאחר קביעת תור, נפתח כרטיס אצל הפקידה, ממתין, אבל אף אחד לא נגע ברכב שעתיים, אפילו לא העבירו אותו לחשמלייה כדי לראות את התקלה בזמן אמת. אני מסתובב בחשמלייה, שואל ומברר למה לא מכניסים את הרכב או לפחות מסתכלים על הבעייה, והתשובה שאני מקבל "פעם ראשונה שאני נתקל במקרה כזה, אין לי מושג איך לגשת אליו, אין לי זמן ולכן אני לא מתכוון להתחיל לחפור ולמצוא את הבעייה" (במילים שלו). עכשיו, בכל זאת, הם משווקים אותו כרכב יוקרה, ועם כל הכבוד הם גם צריכים להתייחס לבעל רכב כזה כלקוח כזה. אלו בדרך כלל אנשים שזמן הוא כסף בשבילם אז הדבר המינימלי הוא לפחות להכניס את הרכב לעבודה תוך זמן קצר, במיוחד אם הלקוח טוען בפניכם שהוא מחכה במוסך לרכב או לפחות לכיוון כללי של דרך עבודה.(בכל זאת, יש להם קשר עם הרשת של היצרן בחו"ל והם יכולים לראות מקרים דומים שקרו בכל העולם ודרך פתרונן) בסופו של דבר מה שעשיתי הוא, לקחתי את המפתח של הרכב מכרטיס העבודה שכבר הונח במחלקת החשמל, הנעתי את הרכב ונכנסתי איתו ישר לאמצע המחלקה בין הליפטים, כביתי את המנוע ונעמדתי ליד הרכב, עד שזה כמובן הפריע למישהו ואז ניגשו לדבר איתי (בידעבד התברר, שצורת ההתנהגות שלי, המספר המקומבן וזה שהרכב בצבע שחור ונראה כמו של עבריינים גרם להם לחשוב משהו שאני כמובן לא הכחשתי:D) בסופו של דבר, אחרי שאני במקביל חפרתי בפורומים בארה"ב(האמריקאיים האלו, יש להם פורום לכל רכב שלהם) אני פשוט הוראתי להם להחליף את המחשב אורות ואת המגבר (קסנון) אחרי שהבנתי שזאת בעייה ידועה בחו"ל ולאור העלות הנמוכה שלהם יחסית העדפתי להחליף את שניהם רק כדי לא לחזור לשם שנית. כמובן שלקחתי איתי את הישנים על כל מקרה שזאת לא הבעייה. האמת שאם כבר מוסך מרכזי של קרייזלר, אז רק מוסך נשר בתל אביב, בעל הבית שם הוא אמריקאי, מבין עניין, מתעניין גם במה שקורה בחו"ל, לא מתבייש לפתוח אנטרנט ולבדוק, בקיצור עם ראש פתוח, מה שכן, לרכבי היוקרה ייקח לו יותר זמן להביא את החלק כי הוא בעצם לא מחזיק כאלו לרוב במלאי אצלו ומזמין אותו מהמוסך המרכזי ששמו הוזכר כאן.
זה שלא אבחנו לה את התקלה בצמה לא מפתיע. תהיו רציניים- כמה פעמים קרה לכם שבמוסך אילצו אתכם להחליף חלק שאפשר לתקן?
אתה אשכרה מקבל את זה שמוסך לא מצליח למצוא תקלה ועוד כזאת שכל טכנאי מתחיל עם מד מתח ביד היה מוצא?
וזה בכלל לא משנה מי ייבא את הרכב. יש מדינות שנכנסים רכבים חופשי מכל הסוגים אז מה לא מתקנים?
עריכה - רק עכשיו ראיתי את התגובה שלפני
תומר,
בבקשה בלי להתלהם ובלי ללכת סביב, את המוכן לענות לי על 3 שאלות בסיסיות.
נניח שמדובר בלקוח נאיבי שלא מבין כלום ברכבים, וגם נזכיר שמדובר ברכב מיבוא אישי, ועדיין:
1- הרכב הגיע למוסך עם תלונה על מנורת אזהרה - והנושא לא טופל כלל.
2- בעיית מחבר חשמלי, הוגדרה כדרישה להחלפת מאוורר.
3- המחיר של מאוורר מוגזם ומנופח (וכולונו יודעים שניתן להשיג בהרבה פחות).
כל השאר זה עשן והסתה של הדיון.
הפעם מדובר במאוורר ולקוח שהתעקש לבדוק את התיקון, מחר זה יהיו בלמים ברכב של נהג פחות עירני.
למוסך הזה יש בדיוק שתי בררות, או חובבנים וחלמאים, או סתם גנבים - בשני המקרים אסור שיהיה להם רשיון לניהול מוסך.
GodsFather
18-08-11, 06:09
אתה אשכרה מקבל את זה שמוסך לא מצליח למצוא תקלה ועוד כזאת שכל טכנאי מתחיל עם מד מתח ביד היה מוצא?
וזה בכלל לא משנה מי ייבא את הרכב. יש מדינות שנכנסים רכבים חופשי מכל הסוגים אז מה לא מתקנים?
כן, אני מקבל את זה - בהכרה עם הנפשות הפועלות במוסך המדובר ובמוסכים דומים. יש שם בודדים שאכן יודעים מה הם עושים ואז גם זה כבר עולה להם לראש.
וניר ל שאמר "הטענה שלקוח בעל רכב מיבוא אישי נחות מלקוח של היבואן הרשמי היא מופרכת." - היא לא מופרכת כשאתה עומד בלב ליבו של המחסן המרכזי ושומע את המחסנאים הותיקים והצעירים כאחד בשיתוף סמנכ"ל החלפים ששולט במחירים ובזמינותם ושרק הוא נמצא שם 55 שנה (בלי להגזים) שהנחה אותם להתייחסות הזו. וכמובן עוד כמה בעלי תפקידים רמים, ותיקים שנמצאים באותו הארגון - מסמנכלי השירות, דרך מנהלים במחלקות שונות ועד למוכרנים.
להצדיק את זה או לא, זה כבר נושא אחר. מחד, נכון שהם מפסידים כסף בשל היבוא האישי (היי, רוצים תחרות לא ? ) ומאידך זה לא מצדיק את היחס המכפיר שלהם ללקוח כלקוח.
אגב, מי שחושב שהם מחוברים לאינטרנט או מקושרים ליצרן בחו"ל ויכולים לאתר תקלות בין רגע - אתם טועים! לפחות עד לחודשים האחרונים, הם לא היו מחוברים לשום דבר בצורה כל כך זמינה כמו שחברי הפורום פה מחוברים אליו (כלומר, יש להם אינטרנט במשרד והם מקושרים בין המשרדים השונים בארץ ואפילו יש להם אימייל! אבל על חשיבה מחוץ לקופסא ואו התייעצות מיידית עם מומחים מחו"ל - אתם חיים בסרט).
ולא, הם לא ירוצו לפורומים פרטיים בחו"ל בשביל לפתור בעיה כי זה לא מה שהם אמורים לעשות. זה אולי משהו שהיית מצפה ממוסכניק מהאסכולה הישנה לעשות - זה מוסכניק שרוצה לפתור תקלה בכל מחיר כדי שהמוניטין שלו רק ישתבח בקרב הקהילה ויהיו לו יותר לקוחות. זה לא הכיוון שאליו חותר המוסך המרכזי.
להזכיר את עניין התקלה של הג'ימני ? רעידות בגלגלים זוכרים ? בולט-אין רשמי של היצרן ? ועדיין אף אחד לא ידע על מה מדובר שם למעט מנהל אחד וגם הוא לא חלק את המידע הזה אלא היו צריכים לגשת אליו כמשל "ההר יבוא אל מוחמד"..
לאחרונה הם קיבלו הנחייה מקרייזלר לחבר רשתות אלחוט ייעודיות ברחבי המוסך ולהחזיק מחשבי טבלט מותאמים שיקושרו למאגר המידע המרכזי שנמצא אי שם בארץ לעולם לא. כך, מכונאי יוכל להתחבר למחשב הרכב ולקבל את האבחנה המדויקת תוך אימות פרטי הרכב ואו להזין תיאור תקלה ולקבל אפשרויות תיקון רלוונטיות בזמן יותר קצר.
ילדים, אתם מפספסים מה בכלל קרה פה,
1.אף אחד לא בדק את הרכב (שלב ראשון בטכניקות המוסכניק: מלחמת התשה)
כול ילד מפגר מצוייד בנורת ביקורת של 5 שקל היה יכול לאבחן שהמאוורר לא מקבל חשמל
2. (שלב שני בטכניקות המוסכניק: מחיר שתילך)
זה פטנט שנולד ביום שהרכב הראשון הגיע למוסך הראשון שם דאז ב1800 ומשהו
כשלא יודעים ולא רוצים, דפוק מחיר שיגרום לקליינט להבהל ולברוח
עם כמה שכול הסיפור מראה יחס מאד מעליב, מזלזל ולא מיקצועי, הוא מאד מציאותי.
אם אמשיך לספר את שאר טכניקות המוסכניק...טוב לאנ משנה, כולם צריכים לגנוב....סליחה, לאכול!
עידו לוריה
18-08-11, 07:33
.
תומר זה לא רלוונטי מסיבה פשוטה :
שירות לרכב המיובא
המבקש ימציא אחד מאלה:
אישור על מתן שירותי אחזקה ואספקת חלקי חילוף מהיבואן המורשה בארץ לתוצר הרכב המבוקש ליבוא.
אישור ממוסך שירות שברשת היבואן המורשה לאותו תוצר המתמחה בתיקון כלי רכב מהתוצר המבוקש ליבוא.
אישור שירות מקורי עפ"י הטופס (http://media.mot.gov.il/PDF/HE_RECHEV/SirutLerehevYevuIsie.pdf) שהוכן ע"יי משרד התחבורה ממוסך מתמחה בתיקון כלי רכב מתוצר הרכב המיובא, אם היבואן ומוסכי השירות שלו אינם מספקים אישורי שירות באופן גורף לאותו תוצר.
ולכן היבואן חייב על פי חוק לתת שרות , וחלקים אומנם לא במידי אבל זה לא אומר שצריך לגבות מחיר מופקע .
וכל הסיפור מאוד פשוט אני לא מבין איך נוצר סלט מהסיפור .
1. רכב נכנס למוסך
2. קיבל טיפול
3. נורת תקלה לא טופלה
4. הלקוחה האירה למוסך על נורת תקלה שלא טופלה
5. הרכב נשאר 4 ימים במוסך לצורך איתור התקלה
6. נמסר ללקוחה שהתקלה זה מאוורר שעלותו X
7. הלקוחה החליטה להוציא את הרכב ללא תיקון , כובתה נורת תקלה
8. מוסך אחר איתר תקלה בצמת החשמל של המאוורר ותיקן
ואת השאר כתב ג'ו
עידו
כן, אני מקבל את זה - בהכרה עם הנפשות הפועלות במוסך המדובר ובמוסכים דומים. יש שם בודדים שאכן יודעים מה הם עושים ואז גם זה כבר עולה להם לראש.
וניר ל שאמר "הטענה שלקוח בעל רכב מיבוא אישי נחות מלקוח של היבואן הרשמי היא מופרכת." - היא לא מופרכת כשאתה עומד בלב ליבו של המחסן המרכזי ושומע את המחסנאים הותיקים והצעירים כאחד בשיתוף סמנכ"ל החלפים ששולט במחירים ובזמינותם ושרק הוא נמצא שם 55 שנה (בלי להגזים) שהנחה אותם להתייחסות הזו. וכמובן עוד כמה בעלי תפקידים רמים, ותיקים שנמצאים באותו הארגון - מסמנכלי השירות, דרך מנהלים במחלקות שונות ועד למוכרנים.
להצדיק את זה או לא, זה כבר נושא אחר. מחד, נכון שהם מפסידים כסף בשל היבוא האישי (היי, רוצים תחרות לא ? ) ומאידך זה לא מצדיק את היחס המכפיר שלהם ללקוח כלקוח.
אגב, מי שחושב שהם מחוברים לאינטרנט או מקושרים ליצרן בחו"ל ויכולים לאתר תקלות בין רגע - אתם טועים! לפחות עד לחודשים האחרונים, הם לא היו מחוברים לשום דבר בצורה כל כך זמינה כמו שחברי הפורום פה מחוברים אליו (כלומר, יש להם אינטרנט במשרד והם מקושרים בין המשרדים השונים בארץ ואפילו יש להם אימייל! אבל על חשיבה מחוץ לקופסא ואו התייעצות מיידית עם מומחים מחו"ל - אתם חיים בסרט).
ולא, הם לא ירוצו לפורומים פרטיים בחו"ל בשביל לפתור בעיה כי זה לא מה שהם אמורים לעשות. זה אולי משהו שהיית מצפה ממוסכניק מהאסכולה הישנה לעשות - זה מוסכניק שרוצה לפתור תקלה בכל מחיר כדי שהמוניטין שלו רק ישתבח בקרב הקהילה ויהיו לו יותר לקוחות. זה לא הכיוון שאליו חותר המוסך המרכזי.
להזכיר את עניין התקלה של הג'ימני ? רעידות בגלגלים זוכרים ? בולט-אין רשמי של היצרן ? ועדיין אף אחד לא ידע על מה מדובר שם למעט מנהל אחד וגם הוא לא חלק את המידע הזה אלא היו צריכים לגשת אליו כמשל "ההר יבוא אל מוחמד"..
לאחרונה הם קיבלו הנחייה מקרייזלר לחבר רשתות אלחוט ייעודיות ברחבי המוסך ולהחזיק מחשבי טבלט מותאמים שיקושרו למאגר המידע המרכזי שנמצא אי שם בארץ לעולם לא. כך, מכונאי יוכל להתחבר למחשב הרכב ולקבל את האבחנה המדויקת תוך אימות פרטי הרכב ואו להזין תיאור תקלה ולקבל אפשרויות תיקון רלוונטיות בזמן יותר קצר.
אתה טועה, הם ועודו איך מחוברים ליצרן(נכון ללפני שנתיים במקרה אחר שקרה). המחשב דיאגנוסטיקה שמחברים לרכב (לפחות בקרייזלר) אתה יכול להתחבר איתו לאתר של היצרן (עם סיסמה שאתה מקבל) ולחפש מקרים דומים שקרו והפתרון שלהם וככה לקבל כיוון. אני אישית, עמדתי ליד החשמלאי כשהוא התחבר לרכב והסתכלתי על התוכנה וכשהבנתי שיש את האופציה הזאת, הפנתי את תשומת ליבו לעניין, מיותר לציין שהוא נראה מופתע שיש כזה דבר. (הוא כנראה יודע רק להכנס לקרוא מספרי תקלות שהוא זוכר בעל פה וזהו)
מה שכן, אתה צודק, מחשבתית הם עוד לא הגיעו לזה שאפשר למצוא היום הכל באינטרנט ושהיצרן נותן להם את האופציה הזאת.
GodsFather
18-08-11, 07:48
בתור מי שהיה אחראי על התשתיות המחשוביות בחברה הזו עד ללפני שנה וקצת והיה מעורב בתהליך המדובר ובתהליכים דומים לו ועדיין עומד בקשר עם מי שהחליף אותי, אני אומר לך שאני לא טועה....
אני יודע על מה אתה מדבר וידעתי שגם יקפצו עליי כשכתבתי את הדברים ועם זאת, אני מדבר על מוצר יותר מתקדם ויותר רלוונטי.
שים לב למה שאמרתי - יש להם קשר/תקשורת, רק לא קשר כמו שאנחנו רוצים וכמו שאמור להיות להם. ואולי זה בכלל היעדר קשר במוח...
לסיכומו של דבר - אין במוסך המרכזי הזה שום דבר טוב ברגע שפגה אחריות על הרכב. ואם אין אחריות מלכתחילה - אין מה לחפש שם.
כל השאר, לדעתי , עומד בהגדרה של טחינת מים והוספת קילובייטים לאתר :)
עד לא מזמן הייתי חסיד של מוסכים המורשים על-ידי יבואן זה או אחר מתוך מחשבה כי הם מכירים את הרכב ויודעים לטפל בו.
הרכב שלי טופל מהטיפול הראשון בכלמוביל וזו אחת הסיבות שגם רכשתי אותו (אדם מבוגר ששמר עליו).
כאשר הכנסתי אותו למוסך לב גן בירושלים החלו הבעיות ולקח לי זמן להבין שהמוסך למעשה עושק אותי ויתכן שהיה ממשיך לעשוק אותי רק שהמטומטמים גבו מימני כסף ונתנו קבלה על נפילות מתח במשאבת ההזרקה- בגאלופר למי שלא יודע יש משאבה מכנית ענתיקה פשוטה. בקיצור פניתי לכלמוביל ושוב פניתי ואף הלכתי למוסך שלהם ובשביל לחבר את הכבל של מד הטורים הם נזקקו למהנדס??? בקיצור היבואנים לא שמים פס על הלקוחות המוסכים שווים לעברי הישיבה של כולנו ואולי פחות מזה והבעייה שלנו היא מדינת ישראל ששמה עלינו פס ונותנת כח ליבואנים לשדוד לנו את הכיס.
אגב במסגרת הניסיון שלי כלמוביל, ולובנסקי אני לא רוכש מהם יותר מכוניות (רכשנו בעבר פז'ו בוקסר ואכלנו מרורים מהרכב ומהשירות -קיבלנו רכב עם רדיאטור אירופי מה שהביא להתחממות של הרכב והמוסך המרכזי סירב לקחת אחריות עד שהעמדנו את הרכב מול המוסך ועליו כרזה המגוללת את המקרה).
ו
GodsFather
22-08-11, 06:23
כתבה נוספת לסיכול הממוקד של היבוא האישי -
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4111636,00.html
הבעיה כמובן היא ממשלתית ונובעת מהצורך באישורים
בואו נראה מה היה קורה אם מדינת ישראל היתה מבטלת את הדרישה המפגרת הזאת,
1.האזרח הממוצע היה נבהל מחוסר השרות ולא היה מביא רכב ביבוא אישי
2.מי שכן היה מחליט להביא רכב ביבוא אישי היה יודע מתחילה שאין לו מה לחפש במוסך היבואן והיה הולך ישר למוסך פרטי שמסוגל לספק לו שרות.
אבל, במקום יש פה פראדוקס,
היבואן או המוסך מאשר לקליינט מכתב יבוא (בחינם או בכסף-זה לא הנקודה)
המוסך או היבואן לא רוצה לגעת ברכב יבוא אישי, אינו מחזיק חלקים לו, אינו מספק לימוד וידע למכונאי על הרכב הנ'ל ובעיקרון עושה הכול לענות את הלקוח ולהתנער מלתת שרות על הרכב, ובצדק ....חלקית.
הם רוצים לפתור את הבעיה?, שישנו את החוק, אבל זה הגיוני ולפי כך אסור, במקום עדיף לשים רגל ולנסות לאסור יבוא אישי....(ככה בונים מונופול).
וזה רק מראה מה האינטרסים האמיתיים.
כתבה נוספת לסיכול הממוקד של היבוא האישי -
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4111636,00.html
איפה המכוניות של פעם קרבורטור פליטנות ברקסים (או ללא) בקיצור מכניקה פשוטה ללא אלקטרוניקה.
זה בעצם מה שמאפשר ליבואנים לשלוט בנו ובאמת יש צורך בדיאגנוסטיקה ידע ובמיכשור מתאים לרכב ספציפי.
GodsFather
22-08-11, 08:15
עוד סיבה לייבא אספנות
עוד סיבה לייבא אספנות
נו באמת.....לא כולם מתים על ערמת הברזלים, לפעמית רוצים להשתמש בסקאפל ולא בפטיש
הפיתרון הוא לנתק את הממשלה מחיי האזרח.
תומר, הדיבור המתנשא שלך ואי היכולת שלך להבין מה לא בסדר במקרה הנ"ל
רק מבהירים עד כמה הבעיה חמורה במוסכים בארץ, ובמיוחד במוסכי היבואן.
ישנה תקלה פשוטה ברכב מה קשור שהרכב ביבוא אישי או לא!!
כנראה שהציבור בארץ מתחיל להתעורר. נקווה שגם בתחום הרכב הצרכנים יתחילו להיות חכמים יותר
ויעברו למסכים שבאמת נותנים שירות טוב ולא מזלזלים.
GodsFather
23-08-11, 10:57
ישי, זכותו של נותן שרות לבחור שלא לתת שירות וכן גם לתת שירות רע.
נכון שהיו כאלה שנפלו בגלל זה, אבל לא כך נראה המקרה כשמדובר בגוף כמו מכ"ת וגופים גדולים שכמותו.
זה לא גוף ממשלתי, זו חברה פרטית ואם הם בחרו במדיניות "אי שירות" לבעלי רכבים מיבוא אישי - שיבושם להם.
מתנשא ? אולי, אבל אם היית יושב במקומם היית עושה את אותו הדבר. בהנחה כמובן שהיית בגיל 60+ והראש שלך היה חושב פרימיטיבי ואטום.
נכון שהיו כאלה שנפלו בגלל זה, אבל לא כך נראה המקרה כשמדובר בגוף כמו מכ"ת וגופים גדולים שכמותו.
זה לא גוף ממשלתי, זו חברה פרטית ואם הם בחרו במדיניות "אי שירות" לבעלי רכבים מיבוא אישי - שיבושם להם.
מתנשא ? אולי, אבל אם היית יושב במקומם היית עושה את אותו הדבר. בהנחה כמובן שהיית בגיל 60+ והראש שלך היה חושב פרימיטיבי ואטום.
שמת לב לתגובה של עידו ?
נראה לי שלא , שכן היא די מפריכה את הטיעון שהעלת.
(ד"א , ישי.פ לא התכוון למוסך באומרו "מתנשא". תקרא שוב).
טל.
אחת הסיבות אם לא ה, שבגללה קם הפורום הזה היא חוסר אמון שלנו במוסכים - גם ברמת האבחון וגם ברמת המקצועיות, שירות זה כבר בכלל מותרות...
אנחנו למדנו כאן , שאפשר לפתוח ספר, אפשר להתייעץ , אפשר לעקוף את הבעיה הזו וזה גם חוסך הרבה כסף על הדרך.
ענת במקרה הזה - לא שונה ממני ומאחרים כאן - את מה שלמדנו מזמן היא למדה לאחרונה, לכן המקרה שלה כאן הוא התפרצות לדלת פתוחה ואף אחד כאן לא אמור להיות מופתע ממנו.
מה שיוצא דופן הוא בעלי מקצוע שכן עושים את העבודה כמו שצריך וכן נותנים שירות - גם עליהם אנחנו לומדים כאן, אנשים כמו עידו ,יניב ולא מעט אחרים , נראה לי שכולם כאן אומרים אותו דבר אך עדיין מצליחים להתווכח על זה.
כשאני קונה רכב משומש (בתנאי שהוא לא משומש מדי.) חשובה לי הסטוריית טיפולים אצל מוסכי יבואן משתי סיבות -
א. תיעוד ההסטוריה של הרכב.
ב. שימוש בחלפים מקוריים .
כשאני מעיין בהסטורייה אני מקפיד לוודא שלא נגעו במכלולים וביצעו רק טיפולים שוטפים - אם פתחו מכלולים אני עובר הלאה.
אחרי שקניתי את הרכב, אקפיד על שימוש בחלפים מקוריים שאני מאמין שאין להם תחליף טוב, אך אמנע מלהתקרב למוסכי היבואן.
נראה שמרוב תגובות שכחת את ההערה המקורית של ענת.
כאן לא מדובר על שרות באחריות לרכב בייבוא אישי, או על שרות בכלל. כאן מדובר על רמאות, על שקרים, על התעלמות מוחלטת מצרכיו של הלקוח.
במידה והמוסך לא רוצה לטפל ברכב שלא יובא באופן סדיר לארץ, נא לומר זאת בפה מלא, ומראש. "כאן לא פטפלים ברכב מייבוא אישי" - או אז, תדע ענת שהיא לא רצויה שם ותלך לחפש, מוסך שכן יסכים לטפל בה.
אבל כאן מדובר ברמאות לשמה, מצד אחד, כל עוד היה להם נוח, טיפלו ברכב, למרות שהיה בייבוא אישי וענת לא הסתירה זאת...
מצד שני כאשר התקשו למצוא את מקור הבעיה, מסרו דיאגנוזה שגויה, [ אם בכוונה = רמאות, ואם לא עלו על הבעיה - הרי זה חמור שבעתיים ...] עכבו את הרכב, ללא צורך ואף הציעו להחליף חלק [ החלפה מיותרת כמובן ] במחיר מופקע ...
אז פה לא מדובר על התנהלות של משרד ממשלתי, אלא על התנהלות קלוקלת, לא מקצועית במקרה הטוב, ובמקרה הגרוע, פלילית.
וגם חברה עסקית מחוייבת לחוק. גם אם היא רוצה לתת שרות רע, אסור לה לרמות את הלקוח.
+1 אף אחד לא הכריח את המוסך לתת שירות
אבל ברגע שהרכב נכנס לטיפול בהסכמה של המוסך, נגמר הסיפור! יש להם אחריות על הרכב.
כולם מסכימים פה שחלק מהתשלום למוסך הוא פיענוח התקלה(הנכונה) ומציאת פתרון סביר
כמובן שהפיתרון יכול להיות מבחינת המוסך החלפה של המנוע כולו, אבל זה לא סביר ולא לעניין.
רבים מהעוסקים בתחום, לא מבינים למה יצא להם השם הזה.
הנה תשובה פה בפורום שחור על גבי לבן.
אני שוב לא מבין למה יש פה אנשים שנתפסים לעניין היבוא האישי. זה לא רלוונטי למקרה הנ"ל ברגע שהמוסך קיבל את הרכב.
הרי מה זה מוסך יבואן?! זה מוסך רגיל לכול דבר שקיבל את אישור היבואן ועובד איתו בשיתוף פעולה ובסטנדרטים שלו.
גם בין מוסכי היבואן יש הבדלים בשירות ובמקצועיות.
GodsFather
24-08-11, 05:51
כמובן שהפיתרון יכול להיות מבחינת המוסך החלפה של המנוע כולו, אבל זה לא סביר ולא לעניין.
הציעו לה להחליף את המאוורר כולו בסכום של 7500 שקל. לא סביר ולא לעניין לכל הדעות, אבל לכאורה מצאו פתרון, לא ? זה שלבסוף היא החליטה שנמאס לה ופנתה לבעל מקצוע אחר שגילה את התקלה האמיתית ופתרונה, מה טוב. אבל אם היא הייתה הולכת על ההצעה המקורית והתקלה לא הייתה נפתרת ואז היה ממשיך הליך ה"ניסוי וטעיה" - הנה עילה לתביעה נגד המוסך ובקשה לפיצויים בסוף התהליך או במהלכו.
גם עכשיו היא יכולה לתבוע, אבל אני רציתי להמחיש את תשובתי במקרה הקיצון.וכמובן שהיו מקרים מעולם. לא אחת אני מקבל פרוטוקולים של גזרי-דין שבהם בימ"ש קובע פיצויים ללקוחות מוסכים על עוגמת נפש שנגרמה וחוסר מקצועיות והארכת משך זמן הטיפול וכד'.
רמאות, שקרים וכל השאר - זה לא חדש, רק צריך להוכיח את זה. אני לא אומר שלא רימו אותה או שיקרו לה או שפעלו כנגדה בזדון, ואם תשימו לב אני גם אמרתי שיש הצהרות גלויות בקרב עובדי החברה למרר את חייהם של אלה שבוחרים ביבוא אישי (זה למעשה מה שהיווה הטריגר לכל הסיפור פה, מסתבר לכאורה).
אגב, המוסך המרכזי הוא שלוחה ישירה של היבואן, להבדיל ממוסכים מורשים מטעם היבואן. ההנהלה של המוסך המרכזי, כמו גם רוב העובדים שם (להוציא מחלקות ספציפיות) היא עובדים של מכשירי תנועה.
בקיצור, אני חושב שהמסר הובן לכולם ובאמת שאין לי רצון להתנגח עם אף אחד ובמיוחד שאנחנו די מסכימים על רוב אם לא כל הדברים, וכמו שניר ל אמר - כולנו מכירים את סיפורי מוסכי היבואן וכל אחד עם הבחירה שלו אם להמשיך לפנות אליהם או לא.
וכדי שלו תרגישו מקופחים,
המצב בארה'ב לא כזה שונה, ההבדל הקטן......לא כולם ככה ולפעמים צריף לחפש דילר שמכבד את עצמו ואפילו אם צריך לסוע חצי שעה ומעלה.
לגבי כל ההתלהמות על העניין הטכני - אם היה או לא היה צריך להחליף מאוורר , אתם שוכחים שמקור המידע היחיד שיש לנו הוא הדברים של ענת והתובנות שלה.
אין לנו את תגובת המוסך וגם אין לנו חוות דעת של איש מקצוע - לכן הכל ספקולציות וזה לא העניין לדעתי.
הרי אם צמת החשמל היא חלק בלתי נפרד מהמאוורר - אז ברור שמוסך יבואן לא יתעסק עם נסיון לאלתר תיקון של צמה אכולת קורוזיה אלא יחליף את החלק כולו - וזה אגב מה שכל לקוח של מוסך כזה אמור לצפות לו , ברור שתיקון של צמת חשמל הוא פשרה.
אם צמת החשמל היא לא חלק מהמאוורר והחלפת המאוורר לא הייתה פותרת את הבעיה - אז המוסך פישל כמובן. אלו דברים שיניב מהיי-טק מוטורס יכול לשפוך עליהם אור, אבל עם כל הכבוד לענת ולטענות הלגיטימיות שלה - לא בטוח שהבינה בדיוק על מה מדובר.
לגבי הזמנת חלק שאינו אמור להיות במלאי (רכב יבוא אישי) הרי גם אין וויכוח שזה עולה ביוקר ולוקח זמן, העובדה שיבוא מזוודה של חלף כזה מאי-ביי עולה עשירית מחיר היא לא רלבנטית.
נשאר עניין היחס, הזמן , הזלזול, ההפלייה , השחרור של הרכב בפעם הראשונה ללא איתור וטיפול בתקלה, גם השחרור בנסיעה בפעם השניה של רכב מתחמם - היה יכול לעלות בחייו של מנוע המי - אלו דברים שחלקם סובייקטיבים וחלקם מעידים על חוסר מקצועיות מחריד שעלולות היו להיות לו השלכות כספיות אדירות, אז עזבו את המאוורר ב 7500 ש"ח ...
לגבי כל ההתלהמות על העניין הטכני - אם היה או לא היה צריך להחליף מאוורר , אתם שוכחים שמקור המידע היחיד שיש לנו הוא הדברים של ענת והתובנות שלה.
אין לנו את תגובת המוסך וגם אין לנו חוות דעת של איש מקצוע - לכן הכל ספקולציות וזה לא העניין לדעתי.
הרי אם צמת החשמל היא חלק בלתי נפרד מהמאוורר - אז ברור שמוסך יבואן לא יתעסק עם נסיון לאלתר תיקון של צמה אכולת קורוזיה אלא יחליף את החלק כולו - וזה אגב מה שכל לקוח של מוסך כזה אמור לצפות לו , ברור שתיקון של צמת חשמל הוא פשרה.
אם צמת החשמל היא לא חלק מהמאוורר והחלפת המאוורר לא הייתה פותרת את הבעיה - אז המוסך פישל כמובן. אלו דברים שיניב מהיי-טק מוטורס יכול לשפוך עליהם אור, אבל עם כל הכבוד לענת ולטענות הלגיטימיות שלה - לא בטוח שהבינה בדיוק על מה מדובר.
לגבי הזמנת חלק שאינו אמור להיות במלאי (רכב יבוא אישי) הרי גם אין וויכוח שזה עולה ביוקר ולוקח זמן, העובדה שיבוא מזוודה של חלף כזה מאי-ביי עולה עשירית מחיר היא לא רלבנטית.
נשאר עניין היחס, הזמן , הזלזול, ההפלייה , השחרור של הרכב בפעם הראשונה ללא איתור וטיפול בתקלה, גם השחרור בנסיעה בפעם השניה של רכב מתחמם - היה יכול לעלות בחייו של מנוע המי - אלו דברים שחלקם סובייקטיבים וחלקם מעידים על חוסר מקצועיות מחריד שעלולות היו להיות לו השלכות כספיות אדירות, אז עזבו את המאוורר ב 7500 ש"ח ...
בעקבות הדברים הנ"ל, אני רוצה לסייג את דברי הקודמים בזה שאומר, שאכן ובמידה והצמה הינה צמת המאוורר עצמו, אז החלפת המאוורר זה הדבר הנכון לעשות מבחינת המוסך.
לגבי שאר ההתרחשויות, אני בהחלט מסכים עם מה שנכתב.
טל.
שלום לכולם.
הרכב הנ"ל הגיע אלי אחרי שהיה במוסך המרכזי, הבנתי שהרכב הגיע לשם בנסיעה ולא התחמם וכאשר הוא יצא משם הוא התחמם.
התחלתי לבדוק ומצאתי כי המאורר לא עובד בכלל, אלא מסתובב בעיקבות הזרימה של השמן ההידראולי של יחידת הקירור של ההגה כח שמחוברת בפרונט של המאורר.
על מנת לבדוק בוודאות אם אני צודק או רק נדמה לי, פירקתי את הצנרת של הקולר וגישרתי בין הצינורות על מנת לעקוף את הקולר מבלי לאבד שמן.
התנעתי את הרכב, המאורר לא מסתובב לאט כפי שהסתובב קודם לכן (בגלל הזרימה של השמן) וגם שהגיע לטמפ' שהיה צריך להכנס לעבודה לא נכנס.
בהמשך הבדיקות גיליתי כי המאוורר תקין ואם אני מחבר לו פלוס מינוס לקונקטור שלו במקום הצמה של הרכב הוא עובד.
בהמשך הבחנתי כי הצמה שמגיע מהמחשב לכיוון המאורר עוברת מתחת למצבר וכי יש קורוזיה גם על השלדה וגם על הצמה.
לאט לאט פתחתי את הצמה מהכיוון של המאורר לכיוון החלק שהיה מתחת למצבר, בהתחלה לא ראיתי דבר, הקורוזיה הייתה כביכול מבחוץ ולא נכנסה פנימה, אבל כשביצעתי בדיקות התנגדות של החוטים מהקונקטור שבקצה לכיוון המשך הצמה, התגלה העיניין. ההתנגדות הייתה מאוד גבוהה במקום חוט מוליך שהתנגדותו שואפת ל 0.
חתחתי את הצמה בנקודה שמעבר לקורוזיה וחיברתי חוטים חדשים לקונקטור של המאורר.
חיברתי את המאורר, ביצעתי בדיקה והכל נמצא תקין.
שורה תחתונה התקלה הייתה בצמה של הרכב ולא במאורר או בצמה של המאורר.
יניב.
עידו לוריה
30-08-11, 19:53
מה שאומר שגם עם היו מחליפים מאוורר לא היתה נפתרת הבעיה .
עידו
שלום לכולם.
הרכב הנ"ל הגיע אלי אחרי שהיה במוסך המרכזי, הבנתי שהרכב הגיע לשם בנסיעה ולא התחמם וכאשר הוא יצא משם הוא התחמם.
התחלתי לבדוק ומצאתי כי המאורר לא עובד בכלל, אלא מסתובב בעיקבות הזרימה של השמן ההידראולי של יחידת הקירור של ההגה כח שמחוברת בפרונט של המאורר.
על מנת לבדוק בוודאות אם אני צודק או רק נדמה לי, פירקתי את הצנרת של הקולר וגישרתי בין הצינורות על מנת לעקוף את הקולר מבלי לאבד שמן.
התנעתי את הרכב, המאורר לא מסתובב לאט כפי שהסתובב קודם לכן (בגלל הזרימה של השמן) וגם שהגיע לטמפ' שהיה צריך להכנס לעבודה לא נכנס.
בהמשך הבדיקות גיליתי כי המאוורר תקין ואם אני מחבר לו פלוס מינוס לקונקטור שלו במקום הצמה של הרכב הוא עובד.
בהמשך הבחנתי כי הצמה שמגיע מהמחשב לכיוון המאורר עוברת מתחת למצבר וכי יש קורוזיה גם על השלדה וגם על הצמה.
לאט לאט פתחתי את הצמה מהכיוון של המאורר לכיוון החלק שהיה מתחת למצבר, בהתחלה לא ראיתי דבר, הקורוזיה הייתה כביכול מבחוץ ולא נכנסה פנימה, אבל כשביצעתי בדיקות התנגדות של החוטים מהקונקטור שבקצה לכיוון המשך הצמה, התגלה העיניין. ההתנגדות הייתה מאוד גבוהה במקום חוט מוליך שהתנגדותו שואפת ל 0.
חתחתי את הצמה בנקודה שמעבר לקורוזיה וחיברתי חוטים חדשים לקונקטור של המאורר.
חיברתי את המאורר, ביצעתי בדיקה והכל נמצא תקין.
שורה תחתונה התקלה הייתה בצמה של הרכב ולא במאורר או בצמה של המאורר.
יניב.
יניב,
הנקודה החשובה מכל אלפי המילים שנכתבו פה היא, שמגיע לך, צל"ש על מקצוענות. נקודה. אין תחליף למוסך שמקדים אבחנה לפתרון, וחשיבה קודמת למעשה.
אתה מצליח להפתיע אותי בכל פעם מחדש.
פשוט כל הכבוד.
גילוי נאות: למרות שיש כאלה שחושבים כך, אין לי מניות במוסך של יניב, אבל, אני בהחלט לקוח מרוצה !!
מה שאומר שגם עם היו מחליפים מאוורר לא היתה נפתרת הבעיה .
עידו
תהיה בטוח שאת זה אף אחד לא היה טורח לספר לה...
אולי קיבלתם את הרושם המוטעה שה"שירות" הגרוע של מכשירי תנועה שמור רק למי שייבא ביבוא אישי, אז ברצוני לתקן:
מנסיון אישי, גם מי שקנה מהיבואן מקבל את אותו ה"שירות". הם לא מסוגלים (או שלא רוצים) לאתר ולתקן תקלות פשוטות ובסיסיות!
ומי שמתכוון לקנות מהם רכב חדש-שיקח את זה בחשבון.
יניב, אתה יוצא דופן
כולי תקווה שהלקוחות שלך יודעים להעריך את זה . אני לא מכיר שום מוסך יבואן או לא, שהיה משקיע את הזמן והסבלנות הדרושה - מה גם שזה לא כלכלי בעליל, הלקוח הסביר גם בא בד"כ בטענות אח"כ מדוע חייבו אותו בחמש שעות עבודה על 5 דקות של הלחמת חוט חשמל...
שלום ענת
עכשיו כשיש לך שרשור מאוד ארוך - תוכלי לפתוח שרשורים חדשים כאוות נפשך, ללא חשש שיחשדו בך....... את לא יכולה להגיד שלא יצא משהו טוב מהשרשור.... :D
ואני? אני מגיב פה כדי להיכנס לתודעה הציבורית מאחר ואני מרגיש שאני הולך להיכנס לסרט לא טוב בנושא מוסך/לקוח, אז אני מקדים תרופה למכה - שלא יאשימו אותי שפתאום צצתי משום מקום..... מתוחכם הא???
אהרון דקל
פראדו קצר
דבר חפשי, כל עוד אתה מזדהה אין שום בעיה גם אם זו תגובה ראשונה שלך. אנשים מהשורה לא מתעסקים בנושאים האלו בשוטף וטבעי שיגיעו לכאן רק אחרי שקורה משהו חריג, בדיוק כמו שטבעי שלא נשמע יותר מענת אחרי שחזרה לשגרה. גם אם מישהו קופץ ומעלה חשדות , לא צריך להתרגש מזה .
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.