PDA

צפייה בגרסה מלאה : סט בוקסות

n_k
02-08-11, 13:17
איזה סט בוקסות מתאים לסוזוקי ג׳ימני ? ס״מ או אינצ׳י??סט גדול או קטן?? תודה!

אייל
02-08-11, 13:45
מלימטרי. סט עם דרייב 1/2 יתאים (בינוני). גם סט 3/8 יעשה את העבודה.

n_k
02-08-11, 13:58
מה זה אומר דרייב 1/2?? סט אינצ׳י לא יעשה את העבודה?

kobiarava
02-08-11, 16:21
הדרייב הוא ה"קוביה" בראש של הראצ'ט. דרייב 1/2 אינצ' זו המידה המקובלת באופן כללי למכונאות כללית לרכב, והדרייב תמיד נמדד באינצ'ים, בסט מילימטרי או אינצ'י. סט אינצ'י לא יתאים לעבודה על הרכב במידה והברגים אינם במידות אינצ'יות (ובסוזוקי, כמו בכל היפאניות, המידות הן מילימטריות). עבודה עם מערכת אינצ'ית על ברגים מילימטרים תעשה נזק בטווח הארוך וגם בקצר, בשחיקה מוגזמת לראשי הברגים.

קובי

n_k
02-08-11, 19:17
תודה!!אפשר המלצה על סט טוב ומתאים?? איזה דגמים?ואיפה כדאי לקנות?

n_k
02-08-11, 19:18
איזה טווח מידות של בוקסות יתאים.?

omri_t
02-08-11, 20:15
סטים של סיגנט מאוד נפוצים בארץ.
למשתמש שאינו מוסך, לדעתי, הם אחלה (יש לי סט שלהם שקניתי בתחילת שנות ה 2000, עבד הרבה ונראה יופי)
יש גם אחריות- שזה מאוד חשוב.

איפה לקנות? בחנויות כלי עבודה, דרום ת"א, יצחק שדה. תעשה השוואת מחירים!!!

נמרוד
02-08-11, 21:23
סט 3/8 יהיה יותר נוח ושימושי 90% מהזמן... אבל אתה עלול להיתקע מדי פעם עם ברגים גדולים מדי (הן מבחינת גודל הבוקסה והן המומנט שאתה צריך להפעיל שיהיה גדול על הכלים). לכן דורות של ג'יפאים מחזיקים סטים גדולים יותר של 1/2, שהם מגושמים יותר אבל מכסים טווח גדול.

אני מצאתי שדווקא סט בוקסות 1/4 של סיגנט בקופסה סגורה קטנה, שכולל גם ביטים של מברגים, אלנים וכוכבים בכל הגדלים, בנוסף לבוקסות עד 13 מ"מ, הוא שימושי ביותר - אני כמעט לא נוגע בסט החצי, אבל כמובן שהוא תמיד שם כי כשצריך אותו, צריך...

אם כל זה לא ברור לך, אתה יכול להעזר בקטלוג הוירטואלי הנוח של סיגנט - http://www.peledtech.com/catalogue/

ו (http://www.peledtech.com/catalogue/)יש לך את המדריך הוותיק לכלי עבודה לג'יפאי - http://www.jeepolog.com/forums/content.php?r=1009

motorica.net
03-08-11, 16:30
סט 1/4 הוא סט מאד מומלץ לעבודה על הרכב, עד סוקט 13-14 מ"מ, יש המון רגש והסיכוי לנזק להברגות כלשהן נמוך.
סט 3/8 יתאים לשאר העבודות, ואיפה ושאתה צריך יותר מומנט ממליץ כבר להשתמש בידית כח, דרייב 1/2.
ראצ'ט 1/2 ברוב המקרים יהיה יותר מדי מסורבל ועם יותר פוטנציאל לנזק.

בנוסף חפש לך ידית 1/4 קטנה, ממש קטנה. וגם רינג ראצ'ט במידות הנפוצות לרכב שלך.

אחרי שכל זה נאמר בסופו של דבר הכל תלוי בנסיון והרגש שמפתחים עם הזמן.

סופת המדבר
03-08-11, 22:09
תחפש את הסטים של ''פרופייקס''
אחלה בוקסות כלים ברמה טובה מאד
באים בד'כ בקופסאות פח קטנות יותר טוב פחות מקום ועם ''אחריות לכל החיים'
לאור ההיתלבטויות הרבות
ההיתי ממליץ ללכת גם על סט של 4\1 לעבודות עדינות עד 13 מ'מ וזה עם ביטים של אלן, פיליפס, ורגיל. ועם מאריך בצורת מברג
ולעבודות יותר גדולות סט של 2\1 לפתיחת גלגלים ,תושבות מנוע וכו'

n_k
03-08-11, 23:49
תודה לכל המגיבים!! ;)

tomer s
04-08-11, 02:00
[QUOTE=סופת המדבר;399977]תחפש את הסטים של ''פרופייקס''

QUOTE]
אני מאמין שהתכוונת לפרוקסן..

יש סט של סיגנט שמשלב גם 1/4 וגם 1/2 , זה ה-סט האידיאלי לכבודה על הרכב.
תעיין בקטלוג של סיגנט,
אם תצטרך עזרה אשמח לעזור בה"פ או פה.

תומר שמוכר כלים של סיגנט ופרוקסן

סופת המדבר
04-08-11, 16:54
כן,,

kobiarava
04-08-11, 18:33
[QUOTE=סופת המדבר;399977]תחפש את הסטים של ''פרופייקס''

QUOTE]

יש סט של סיגנט שמשלב גם 1/4 וגם 1/2 , זה ה-סט האידיאלי לכבודה על הרכב.
תעיין בקטלוג של סיגנט,
תומר שמוכר כלים של סיגנט ופרוקסן

זה בדיוק הסט שיש לי, סט מעולה מבחינת הטווחים במידות, הראצ'טים הכי טובים שסיגנט ייצרו עד היום (72 שיניים עם ידית קלה) אבל מצאת שבוקסות ארוכות יותר נוחות לי לעבודה, בראצ'ט ובפטיש אויר. השלמתי גם סט של ארוכות ואני מכוסה.
מבחינת טווחי המידות שהשואל המקורי שאל עליהם, סט המכיל בוקסות מ-10 מ"מ ועד 21מ"מ, ואולי גם בוקסה 24, ואין בורג ב-90% מהמכוניות (כולל בסמוראי שלך, ובסופה שלי, ובפרייבטים, הג'יפים והואנים הרבים שתיחזקתי במשך השנים) שאתה לא יכול לתפעל.

קובי

אביעד פ.
05-08-11, 10:04
טווח גדלים-
בתא מנוע תעבוד בין 8 ל-14 מ"מ.
כל מה שקשור למערכת המתלים הוא בין 13 ל-21 מ"מ.
הייתי במקומך קונה סט עם דרייב 1/2 עם ביטים עד 13, ובנוסף קונה ביטים בנפרד בגדלים 14, 17, 19 ו-21. זה יכסה לך את כל הג'ימני פחות או יותר.
מקסימום אם חסר משהו ספציפי, הולכים וקונים ומוסיפים לסט.
מעבר לזה יש הרבה מקומות בג'ימני שתצטרך מאריך לבוקסה.

חוץ מללכת לת"א לקנות אתה יכול גם לקנות אצל עידן מאישטח- המחירים זולים ויש משלוח.

אם אתה רוצה סט יותר רציני, אתה יכול לקנות את הסט המלא של סיגנט, הוא עולה באזור ה-1500 ויש בו כל מה שאתה צריך ולא צריך כדי לטפל בג'ימני שלך. כולל דרייבים ב-3 גדלים שונים, מפתחות פתוחים, סגורים, רינג-ראצ'טים ועוד.

tomer s
05-08-11, 10:17
אביעד מתכוון לבוקסות לא ביטים..

אביעד פ.
05-08-11, 20:43
אביעד מתכוון לבוקסות לא ביטים..

כמובן. טעות שלי.

motorica.net
06-08-11, 13:18
לא מומלץ לעבוד עם דרייב 1/2 ובוקסות עד 13 מ"מ.
עד 13 מ"מ ההמלצה היא דרייב 1/4.

Saar
06-08-11, 15:18
אני בד"כ עובד עם דרייב 3/8
ה 1/4 מרגיש לי קטן מדי.
אני עובד כבר שנים עם בוקסות מל"כ ומרוצה מהן.
הן זולות יותר מסיגנט.
סער.

asafk
06-08-11, 15:43
במשך שנים עבדתי כמעט רק עם 1/2, בגלל שהג'יפים שלי היו מהסוג שגדול, החלוד, והמרווח. אבל מאז שיש לי סט 3/8, אני עדיין מושיט את היד באינסטינקטיביות ל 1/2, אבל אז לוקח כלי מה3/8 - זה פשוט יותר נוח. ה1/2 משמש כמעט רק לדברים גדולים שמצריכים יותר כוח. ה1/4 שימושי מבחינתי רק מ10 מ"מ ומטה.
כלי עבודה - זה דבר שאתה עוד תקנה עוד ועוד במהלך השנים. המלצתי לך בתור מישהו שבתחילת הדרך - שים עכשיו יותר כסף בתור השקעה ראשונית, קנה סט משולב של 1/4 3/8 ו 1/2, סט טוב של מפתחות קומבינציה, סט מפתחות רינג-רינג 45 מעלות, וסט פתוח פתוח - וחוץ מהשלמות ספציפיות לא תצטרך יותר כלום הרבה שנים. היתרון של לקנות סטים שלמים מראש, הוא שזו דרך טובה להנות מהנחות. ממילא אם אתה הולך להיות המכונאי של עצמך, תוך זמן קצר יהיו לך כל הכלים האלו...
יש הרבה דיונים באתר על הפירמה של הכלים - פרופקסן וסיגנט מתברר די מומלצים על ידי רוב החברים...

אסף.

-->