PDA

צפייה בגרסה מלאה : מקלחת שדה?

cj 64
08-07-11, 02:17
ברצוני לבנות איזושהיא מקלחת שדה,ואני יודע שאפשר לקנות ...יש כמה סוגים ואופציות.
אך בא לי איזה רעיון.(ונתחיל ממקור המשאבה)
האם משאבת דלק,נניח של סופה,יכולה גם לשאוב מיים ,ולא להיתפס או להתקלקל.?
גל

lior_b.s
08-07-11, 08:49
מניסיון עבר, חבר שרצה לבדוק משאבה בסופה שלו, פרק והכניס אותה לדלי מים, המשאבה עבדה ושאבה בלחץ גבוה מים..
אבל יומיים אחרי שהחזיר אותה למיכל המשאבה הפסיקה לעבוד...

הבעיה המקורית הייתה פילטר סתום, אז אני מניח שהמים הרגו את המשאבה..

ליאור

ronen7k
08-07-11, 10:19
אתה יכול לנסות שתי משאבות של שפריצרים

איזה כמות של מים יש לך במיכל ?

עידו לוריה
08-07-11, 10:42
כמו שכתב ליאור משאבת דלק לא עובדת עם מים .
עידו

יובל48
08-07-11, 10:55
מכיוון שמותקן אצלי מיכל מים מצנרת גבריט,כ 25 ליטר,החלטתי לנסות לבנות
מקלחת שדה,למרות שלא היתה דרישה מצד האישה.
מוט ישן של מקלחת +צינור גמיש+ראש מקלחת משמשים למקלחת עצמה,
שסתום גלגל רכב שקובע ע"ג פקק המילוי משמש לכניסת לחץ אויר מקומפרסור
קטן נייד.
השגות:
העסק עובד יפה,יש לחץ מים למקלחת.
להשלמת הפרוייקט,צריך לדעתי פרסוסטט או שסתום פורק לחץ כדי למנוע לחץ גבוה מדי.
כמו כן צריך לבנות מסגרת לוילון מקלחת להשלמת הפרויקט,כאמור לא היתה דרישה אז....

https://picasaweb.google.com/108553718825085072927/20110625611?authkey=Gv1sRgCLmm7I7U_djtwg E#

סופת המדבר
08-07-11, 16:57
אצלי אין מקלחת אבל בניתי מיכל מים שיושב בתוך האוטו
חיברתי למיכל צינור אויר שבא המיכל של הקומפרסור בחלקו העליון עם ווסת אויר
מהמיכל יוצא צינור לאחורי הגיפ עם ברז
הווסת מכוון ל1.5 באר ויוצא לחץ מים חזק
תוכל גם להעלות ל2 באר ותיהיה לך אחלה מקלחת

cj 64
08-07-11, 18:28
יש עוד פרמטר...
נאמר לי לא להשתמש במכל אויר כמו של קומפרסור למשל,כי זה נותן מיים עם חלודה ,לאחר זמן ממושך כשמשתמשים בזה
בתור הכלי של המיים.
באיזה חומרים לבנות את המכל ,או אם יש משהו שאפשר לקנות מוכן?
גל

riko
08-07-11, 22:28
גל כמו שכבר אמרתי לך בטיול , הקומפרסור אויר שיש לך בגיפ מתאים על מנת ליצור לחץ במיכל המים , כמו שאמרו קודמיי צריך ווסט לחץ לפני המיכל מים
ורצויי ראש מקלחת (טוש) גדול , לדעתי אם אתה רוצה לעשות עבודה פעם אחת וכמו שצריך , המיכל צריך להיות בנויי מנרוסטה מכמה סיבות .
הנירוסטה לא מייצרת רקבונות ועובש במיכל , לא מחלידה ולא זקוקה לטיפול תכופתי כמו צביעה וכ"ו . מכיל מים מפלסטיק ייצר עובש וריקבון , ומברזל זה לא בא בחשבון .
אם אתה קונה את המיכלים מהפלסטיק שיש בתוכם שקיות ניילון שניתנות להחלפה זה פחות או יותר טוב , אבל אני לא יודע מה הלחץ אוויר יעשה להם עם הזמן
בהצלחה.

8ball
09-07-11, 00:43
יש את המיכלי שמן בישול הגדולים. ניתן למצוא בשני מקומות עיקריים - דוכן הפלאפל הקרוב למקום מגורייך\צה"ל.
מעולים עולים כלום צריכים רק שטיפה אחת לפני שימוש ואפשר להחליף אותם ממש בקלות - את כל ה"מערכת" מתקינים על המכסה וכך ההחלפה היא רק של המיכל עצמו.
אצלי יש שניים כאלה שנמצאים במחסן קבוע - משמשים לחירום במידה ואצטרך וכמובן לטיולים.

shay_love_off_road
09-07-11, 00:47
אני ממעט הטיולים שעשיתי הייתי חוזר הביתה מסריח כמו חזיר בר ולא היה אכפת לי, אז אתם ג'יפאים וותיקים בונים מקלחת? מה נסגר?

לגבי הלחץ, אפשר לבנות משהו ממשאבת מים של מנוע, המחוברת ברצועה למנוע חשמלי עם ווסת מהירות,
לחץ? לא יהיה חסר, וכן, גם אני בעד הנירוסטה, ולא מניסיון בשטח, מניסיון בשיפוצים, אביזרי מקלחת אני ממליץ
רק מנירוסטה, וזה עובד,

יודע מה? העלת לי רעיון! לא מקלחת, אבל דומה,

טל רותם
09-07-11, 01:36
לגבי המשאבה, בזמנו שביררתי המליצו לי על FloJet, הם מיצרים משאבות מים לסירות, מגיע כבר עם הכל... רק לחבר למיכל מים ולצינור...
יש להם נציגות בפתח תקווה, או שתזמין בEBAY, לגבי מחירים אני כבר לא זוכר, אבל זה לא יותר מידי יקר היה...
הדגם שאז המליצו לי היה flojet40

טל.

יוני5
09-07-11, 02:31
טל צודק.
לי יש משאבה של פלוג'ט היבואן הוא גוזמן (חפש בדפי זהב).
המיכל הוא מיכל פלסטיק 60 ליטר עם מכסה נפתח, פעם ב... אני פותח ומנקה אותו עם סקוטש וחסל סדר נקיונות.
אני לא משתמש בזה למקלחת, אלא לשטיפת כלים, אבל הרעיון דומה.
זהו הפתרון הטוב ביותר, ומאוד זול. עזוב אותך מנירוסטה וכיו"ב, משאבה של פלוג'ט בתשלום ומיכל פלסטיק בחינם, קצת אביזרי אינסטלציה של גינה וזהו.

לדעתי מכיוון שאתה רוצה מקלחת, אתה צריך להתמקד במערכת לחימום המים.

בברכה,
יוני5

התייש
09-07-11, 09:41
אשר, באשר לרקבונות ועובש זה תלוי באיזה חומר משתמשים. לגבריט יש ציפוי פוליאתילן חלק ושום דבר לא נדבק אליו. זו גם הסיבה שמשתמשים בסוג הצינור הזה להולכת שפכים.
גל, בקשר למשאבה אתה יכול לנסות משאבה טבולה של מזרקה ביתית. פעם ניסינו את העניין בתוך מיכל 32 ליטר וזה עבד מצויין. (מודה שמאז ועד היום לא התקנתי עוד כאלו במיכלים).
מעבר לכך אם אתה מעוניין להרכיב לבד אשמח לייעץ לך על כל שאלה בנושא התכנון. אתה מוזמן להתקשר אליי. בהצלחה, מעיין.

ערן CJ
09-07-11, 11:22
בניתי מקלחת שדה והשתמשתי בה כבר פעמיים.
חימום המים עובד מצויין באמצעות מחליף חום שמקבל חום ממי הקירור של המנוע.
הבעיה היא שזרם המים הגרביטציוני חלש מידי. החלטתי לרכוש משאבה. לאחר סקר מצאתי שישנן משאבות שונות:
* משאבות טבילה ימיות שנקראות משאבות בילדג' (שיפוליים) - 130 ש"ח בישראל.
* משאבות ג'ריקן שצינור השאיבה שלהן מוכנס לפתח הג'ריקן (כ-35$ בארה"ב + עלות משלוח).
משאבות אלה רגישות לפעולה תחת לחץ גבוה ולכן לא ניתן לסגור את הברז בזמן הסתבנות. האפשרות היחידה היא מתג חשמלי שיפסיק את פעולת המשאבה.

לבסוף מצאתי שמשאבת מים של RV (קראוואן טיולים אמריקני) תהיה המתאימה ביותר לצרכי. הסיבה - פרסוסטאט. רגש הלחץ מפסיק את פעולת המשאבה בסגירת ברז המקלחת. העלות 31$ + 14$ משלוח ב- EBAY:
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=160603749704

בטיול האחרות נתקלתי בבעיה נוספת. בני בן ה-6 סבל מאוד מהרוח המדברית הקרה והמקלחת היתה בשבילו סיוט. החלטתי להוסיף לערכה גם אוהל מקלחון, נפתח בין רגע. 125 ש"ח בקמפינג גלבוע.
http://www.gilboa-camping.co.il/%D7%90%D7%95%D7%94%D7%9C%20%D7%A9%D7%99% D7%A8%D7%95%D7%AA%D7%99%D7%9D%20%D7%9C%D 7%9E%D7%98%D7%99%D7%99%D7%9C

משאבת טבילה:
http://www.hydroshop.co.il/product_max.asp?id=791

בהצלחה,
ערן CJ

סופת המדבר
09-07-11, 21:30
יש עוד אפשרות קצת פחות מסובכת
יש את המיכלים האלה נראה לי של אוסמוזה הפוכה
זה מיכל עם פנימית בפנים שאתה ממלא את הפנימית במים מצד שני יש וינטיל
אתה מנפח את החלל שבין המיכל לפנימית
ואז שאתה פותח את הברז יוצא לך לחץ מים חזק מאד הבעיה שאני לא חושב שזה יספיק ליותר ממקלחת אחת

סופת המדבר
09-07-11, 21:35
יש עוד אפשרות קצת פחות מסובכת
יש את המיכלים האלה נראה לי של אוסמוזה הפוכה
זה מיכל עם פנימית בפנים שאתה ממלא את הפנימית במים מצד שני יש וינטיל
אתה מנפח את החלל שבין המיכל לפנימית
ואז שאתה פותח את הברז יוצא לך לחץ מים חזק מאד הבעיה שאני לא חושב שזה יספיק ליותר ממקלחת אחת

MichaelV
09-07-11, 22:36
קח בקבוק 20 ליטר של מי עדן בר. אם מי השתיה לא מקבלים בו עובש, אין סיבה שמי ברז יבעשו. רק אל תעמיד אותו חשוף לשמש.
חבר לבקבוק שני צינורות.
האחד (צינור גינה) מגיע לתחתית המיכל ובצידו השני מתחבר לדוש.
השני מספק אויר בלחץ נמוך למיכל.
האויר הדחוס ידחוף את המים, ותקבל לחץ מים סביר. חשוב להרכיב ווסת לחץ בכניסה ולשמור על לחץ נמוך, וכן ברז ניקוז אויר במקום נגיש.
מילוי המים נעשה ע"י חיבור של צינור גינה בחצר הבית במקום ראש הדוש, ופתיחת ברז לניקוז האויר.
עיגון המיכל בפינה הכי פחות שימושית של תא המטען, ע"י זוג גומיות שמרלינג או ראצט קטן.

riko
09-07-11, 23:23
אשר, באשר לרקבונות ועובש זה תלוי באיזה חומר משתמשים. לגבריט יש ציפוי פוליאתילן חלק ושום דבר לא נדבק אליו. זו גם הסיבה שמשתמשים בסוג הצינור הזה להולכת שפכים.
גל, בקשר למשאבה אתה יכול לנסות משאבה טבולה של מזרקה ביתית. פעם ניסינו את העניין בתוך מיכל 32 ליטר וזה עבד מצויין. (מודה שמאז ועד היום לא התקנתי עוד כאלו במיכלים).
מעבר לכך אם אתה מעוניין להרכיב לבד אשמח לייעץ לך על כל שאלה בנושא התכנון. אתה מוזמן להתקשר אליי. בהצלחה, מעיין.

טוב למדנו משהוא חדש לגבי מיכלי פלסטיק - אצור קשר בקרוב
תודה

-->