צפייה בגרסה מלאה : ונטילים קצרים/מחוזקים - יש חיה כזאת?
אתמול בשעות הבוקר קרה לי פנצ'ר אידיוטי שמעולם לא קרה לי בעבר - וקלקל לי את הכיף של טיול שלם.
ירדתי את המדרגה של ציר המצלעות, וכרגיל, המכוון ניווט אותי ימינה כדי שלא אדפוק את הדלתות, ואז הצלבה - וחזק שמאלה בצמוד לקיר- ולמטה. ואז.....גלגל אחורי שלי השתפשף בסלע ו"פסססססססססס". אז מצאתי את עצמי תקוע כמו שמוק עם פנצ'ר באמצע המדרגה הגדולה- גלגל מפונצ'ר אחד נוגע בסלע, אחורי שני באוויר. לך תרד את החרא זה בלי אוויר בגלגל.... למרבה המזל בשיירה היה לנו יואב קווה (בכבודו) כך שהחילוץ היה מהיר ויעיל - אבל כל העסק לא נעים (ובאסה להמשיך לנחל פרצים בלי ספייר).
אחרי בדיקה התברר שהסיבה ל"פסססס" היתה פשוט גזירה של הוונטיל של הגלגל על ידי סלע. לצמיג, מקסיס 8060 שלום. הצמיגים האלה ישרדו גם מלחמה גרעינית.
האם מישהו מכיר דרך להתקין ונטילים קצרים? אולי ונטילים מחוזקים?
(אני יודע ש"ונטילים חזקים" נשמע כמו הזמנה לדאחקות, אבל כשאתה תקוע על המדרגה עם האף למטה ושומע את ה"פססססססססססס" הזה, אז "ונטילים מחוזקים" נשמע כמו רעיון דגול).
יש.
ונטילים של גלגלים ממוגני ירי, למשל, עשויים פלדה. גם ונטילים רגילים של האמר. בשבילם צריך להגדיל במעט את הקדח בחלק מהג'נטים. תבדוק עם צמיגאים שמתעסקים עם כלים צבאיים או צמ"ה. שים לב שיש כמה וכמה מידות לונטילים אז אולי אפשר למצוא משהו שמתאים בלי לשנות את הקדח בחישוק המקורי שלך.
אסף.
איציק - 4X6ZH
02-07-11, 17:50
עכשיו יודע שכדאי להחזיק כמה פומיות ברכב
ולא לשכוח את כלי העבודה לצורך ההתקנה
וכמה טיפות סבון
איציק
איציק - 4X6ZH
02-07-11, 19:25
גם וגם
במקרה כמו של פותח השרשור פומית עושה את העבודה ( ואפילו לא צריך להוריד צמיג )
במקרים קיצונים יותר יש צורך בפנימית
כמובן שגם במקרה הזה אפשר היה לפתור את התקלה על ידי התקנת פנימית ( אבל זה ממש פתרון לא מומלץ )
איציק
נראה לי שאתה אחד הבודדים שמשתמש במילה פומית..
אבל בשביל להחליף פומית עדיין צריך לשחרר את הצמיג מהכתפיים של החישוק, מלאכה סבירה.
להחזיר לחישוק ולהצליח ליצור לחץ מפסיק להושיב את הצמיג בחזרה, זה כבר לא הכי פשוט.
האם אפשר להתקין וונטיל בלי להוריד צמיג מהחישוק...??
(אני מכיר שמושכים אותי מבפנים החוצה)
סופת המדבר
02-07-11, 20:49
אם אתה באמת רוצה להגן על הונטיל בכל צורה (שזאת לעצמה מחשבה נכונה)
אני לא יודע איזה ג'אנט יש לך אבל אם במקרה זה ג'אנט ברזל
את תיקח איזה צינור ברזל בקוטר צול או 4\3 צול
תחתוך ממנו פרוסות של3-4-5 ס'מ
תן לו כמה פיקים לג'אנט שהונטיל באמצע שלו
ואז יוצא שיש לך צינור מסביב לונטיל והונטיל באמצע מוגן מכל רע
אין צורך להוריד את הצמיג מהגנט בשביל להחליף ונטיל, לוחצים את דופן הצמיג בצד הונטיל לכיוון הדופן השניה ואז רואים את חור הונטיל מצידו הפנימי של הצמיג ומחליפים את הונטיל על מנת שהונטיל יכנס לחור בקלות מורחים קצת סבון, לאחר ההחלפה מורחים מאת סבון בדופן הצמיג ממלאים אויר והצמיג אמור לקפוץ למקומו.
ונטיל זה בגרמנית.
טל
אין צורך להוריד את הצמיג מהגנט בשביל להחליף ונטיל, לוחצים את דופן הצמיג בצד הונטיל לכיוון הדופן השניה ואז רואים את חור הונטיל מצידו הפנימי של הצמיג ומחליפים את הונטיל על מנת שהונטיל יכנס לחור בקלות מורחים קצת סבון, לאחר ההחלפה מורחים מאת סבון בדופן הצמיג ממלאים אויר והצמיג אמור לקפוץ למקומו.
זה עובד רק עם קומפרסור נורמלי, לא כאלו של 40 שקל במבצע בתחנת דלק.. אחרת איך הלחץ לא נבנה מספיק מהר בתוך הצמיג להחזיר אותו למקום.
אחת השיטות לדחות את הצמיג פנימה, כדי להגיע לחור של הונטיל מבפנים היא לשים קרש עבה על הצמיג, ולעלות עליו (על הקרש) עם רכב אחר, כדי לשחרר את הדופן מהג'אנט.
אל תתוכך עובד גם אם אלו ב40 ש"ח אם יודעים איך לעשות את זה
טל
razzamataz
02-07-11, 21:59
אם אתה באמת רוצה להגן על הונטיל בכל צורה (שזאת לעצמה מחשבה נכונה)
אני לא יודע איזה ג'אנט יש לך אבל אם במקרה זה ג'אנט ברזל
את תיקח איזה צינור ברזל בקוטר צול או 4\3 צול
תחתוך ממנו פרוסות של3-4-5 ס'מ
תן לו כמה פיקים לג'אנט שהונטיל באמצע שלו
ואז יוצא שיש לך צינור מסביב לונטיל והונטיל באמצע מוגן מכל רע
לא יוציא את הגלגל מאיזון?
אל תתוכך עובד גם אם אלו ב40 ש"ח אם יודעים איך לעשות את זהטלאני אשמח להסבר איך לעשות את זה, שברנו את הראש עם הדבר הזה פעם, האויר ברח מהרווח שבין הצמיג והג'אנט ולא הסכים לעלות בחזרה על הג'אנט.
חברים יקרים...
פתרון קל יותר אבל לפני זה קצת סדר בראש...
יש את השסתום...הדבר השחור שיוצא מהגאנט ויש את הונטיל שנמצא בתוך השסטום...
עכשיו לידיעת כולם יש שסתומים מברזל...חזקים שהסגירה שלהם היא ע"י הברגה מהחלק החיצוני של הגאנט ...זה אפילו בא מורכב על טיוטה לנד קרוזר מהחברה...מי שרוצה שסתומים כאלה יכול לפנות אלי בפרטי שיהיה שבוע טוב1!!!
אני אשמח להסבר איך לעשות את זה, שברנו את הראש עם הדבר הזה פעם, האויר ברח מהרווח שבין הצמיג והג'אנט ולא הסכים לעלות בחזרה על הג'אנט.
????
הצמיג נלחץ פנימה לחשוף את הבסיס של הונטיל הסורר, הוכנס ונטיל חדש אבל כשניפחנו, עם קומפרסור "בסיסי",שיכול לבנות לחץ גבוה אבל בספיקה נמוכה (ע"ע 40 שקל באוטודיפו) הצמיג לא הסכים לצבור לחץ ולעולות על הג'אנט, האויר ברח מהרווח שבין הצמיג והג'אנט.
אני מאמין שעם קומפרסור שמסוגל לתת ספיקה גבוהה יותר זה היה מצליח.
יש פטנטים הרבה יותר אלגנטיים ובגרושים
http://www.jegs.com/i/Mr-Gasket/720/5102/10002/-1?parentProductId=747337
בנוסף זה גם פותר בעיות של ילדים שגונבים את הפקקים, מורידים אויר וכולו.
http://www.jegs.com/i/Mr-Gasket/720/5102/10002/-1?parentProductId=747337
אפשר למחיק, נגרם מבעיות האתר
אגב, אם מישהו רוצה לעשות קבוצת רכישה, אפשר להוריד את המחיר כמעט בחצי.
תודה לכולם. היום ראיתי את הוידאו וקלטתי למה הוונטיל נקרע
http://www.youtube.com/user/2006alon#p/a/u/0/zp2qsSmkqE8
ב3:24 יש פססססססססס
כל מי שפורק צמיג בשטח או שצריך להלביש צמיג על ג'אנט , יש דרך איך לנפח את הצמיג גם עם קומפרסור קטן והיא:
חייבים לאחר הלבשת הצמיג על הג'אנט , להקיף את הצמיג והג'אנט עם רצועת קשירה רחבה ולמתוח אותה ע"י הראצ'ט שלה , לאחר שהיא מתוחה
ניתן לנפח את האויר בצמיג , ועם התקדמות הניפוח , יש צורך לשחרר מעט את מתיחות הרצועה .
נעשה בהצלחה על צמיג "37 איימתני.
ויש גם את השיטה עם ספריי קרבורטורים (או כל דבר דליק מאוד) ומצית... גם אם זה לא מצליח, זה מלהיב...
אסף.
תודה על ההסבר!
(RIKO)
את הגבות החרוכות בגלל הספריי השארנו איפושהו בילדות, עם השאריות של ספריי אתר..
היום כשאתה בוגר ויודע להרחיק את הראש תנסה שוב את השיטה ... ברב המקרים זה עובד .
לי לפחות ...:D .
מוזמנים למחוק .
וואו נהיה קשה לשלוח הודעה בפרום ...
לנתק את הכתפיים מהחישוק אפשר בעזרת היי ליפט, הביצוע הוא כמו בהרמת רכב רק שדפון הצמיג מתחת לבסיס ההיי ליפט.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.