צפייה בגרסה מלאה : קודן לא עובד
יורם-דרומי
07-01-11, 19:16
ניסיתי לנקות את הקודן בג'יפ באמצעות ספריי ניקוי מעגלים SERVISOL מאחר והמגעים לא היו משהו
הבעיה - התזתי את החומר על הקודן תחת מתח - לא נתקתי את המצבר
כעת הקודן לא פועל כלל ואני לא מצליח להניע
הקודן היה שייך בעבר למערכת איתוראן וכיום משמש רק לניתוק - מערכת האיתוראן לא פעילה(למעט הקודן)
יש למישהו רעיון כיצד לעקוף/לטפל - אלא אם אין דרך אחרת וחייבים לגרור את הג'יפ לבעל מקצוע
תודה
חנן-ג'יפולוג
07-01-11, 20:10
הניתוק של איתוראן הוא בד"כ פשוט ביותר וכולל חיתוך חוט כלשהו והתחברות לשני קצוות החוט עם שני חוטים של הקודן.
הבעייה בביטול המיגון היא למצוא את מקום החיתוך. המיקום הוא בד"כ סטנדרטי לסוג רכב ספציפי אבל אם אתה לא מכיר את המיקום אז משימת האיתור עלולה להיות לא קלה. פרק פנלים ונסה למצוא חוט חתוך לשניים.
אם מדובר רק בקודן נתק את המצבר, גם את הפלוס וגם את המינוס למספר דקות. 5 דקות 7 דקות, לא פחות, חבר ואז נסה שוב.
אם מדובר רק בקודן נתק את המצבר, גם את הפלוס וגם את המינוס למספר דקות. 5 דקות 7 דקות, לא פחות, חבר ואז נסה שוב.
אם אני זוכר נכון, המקלדת של קודן איתוראן מתחברת למוח עם קונקטור בצד של המוח. עקוב אחרי הכבל ובדוק שהוא מחובר היטב ...
אם זה לא עוזר, אני מצטרף להמלצה לנתק את המצבר (לא מבין למה צריך לנתק את המינוס...).
בזמן שאתה ממתין, עבור שוב על המקלדת עם ספריי ניקוי, אבל לא סרויסול שמשאיר אחריו שומנים, אלא אחד מאלו שמתייבשים כעבור מספר שניות. אם אין לך, אתה יכול לנסות עם אלכוהול רפואי.
אגב, המלצה לכל מי שיש לו קודן או אזעקה: למדו מראש היכן מתחברים אמצעי המיגון לרכב ודאגו להיות מצויידים במעקפים למקרה חרום. זו אחת התקלות היותר נפוצות והיא מבאסת מאוד, במיוחד בשטח ...
נדב.
ניתוק המינוס הוא חשוב.
שמא תואיל להסביר מה זה נותן ומדוע ?
יתכן שהספריי גרם לקצר
ספריי מגיעים \ אלכוהול, אפשר אולי לפתוח את המקלדת- לנקות שלא ישארו שאריות.
נסה למצוא את המוח של הקודן - בד"כ ממוקם באזור הדשבורד בקרבת ההגה.
ניתן לעקב אחר החוט שיוצא מהמקלדת.
בדוק אם הקודן מקבל בחוט האדום \ כתום + (לפני או אחרי סוויצ')
נסה לאתר את הפיוז של הנ"ל על החוט המזין - ובדוק אם שרוף.
לגבי מעקף, לא ציינת את הדגם- לחלקם ניתוק אלחוטי- ואז זו כבר צרה...
אם מדובר בדגם פרמיטיבי זה יותר קל- כי ניתן לעבור על החוטים פיזית ולמצוא את הניתוק.
האם ידוע לך מה מנותק אצלך?
יש סטרטר?
משאבת דלק עובדת?
יורם-דרומי
07-01-11, 22:01
תודה על כל שלל ההצעות
הקו
דן די ישן - פרמיטיבי
אז מחר במקום להניע ולצאת לשטח אפרק את הדש ואנסה לאתר ולתקן
כמובן שאתחיל בניתוק המצבר
אין לי מושג מה זה מנתק - איך מאתרים?
שמא תואיל להסביר מה זה נותן ומדוע ?
אין לי מושג. ברצינות!
ביום שלישי הוזעקתי לסייע לחבר שנתקע עם הרכב בדיוק בעניין קודנית שהשתגעה. בבירורים בדרך אליו, אמר לי חבר שעוסק בתחום לנתק את המינוס. שאלתי פעמיים אם הוא לא התכוון לפלוס והוא הדגיש את המינוס.
ראה זה פלא - אחרי שעה שאותו חבר מתעסק עם הרכב, בא סחבק מנתק מצבר לכמה דקות, והופסל'ה הקודנית חוזרת לפעולה.
אני לא מתעסק עם סיבות אלא עם תוצאות.
אגב, אותה קודנית סוררת נדפקה לגמרי והיה צורך להחליפה.
יורם-דרומי
07-01-11, 23:17
אין לי מושג. ברצינות!
ביום שלישי הוזעקתי לסייע לחבר שנתקע עם הרכב בדיוק בעניין קודנית שהשתגעה. בבירורים בדרך אליו, אמר לי חבר שעוסק בתחום לנתק את המינוס. שאלתי פעמיים אם הוא לא התכוון לפלוס והוא הדגיש את המינוס.
ראה זה פלא - אחרי שעה שאותו חבר מתעסק עם הרכב, בא סחבק מנתק מצבר לכמה דקות, והופסל'ה הקודנית חוזרת לפעולה.
אני לא מתעסק עם סיבות אלא עם תוצאות.
אגב, אותה קודנית סוררת נדפקה לגמרי והיה צורך להחליפה.
הבנתי
מחר מבצע ומדווח תוצאות
יורם-דרומי
08-01-11, 11:34
הבנתי
מחר מבצע ומדווח תוצאות
ניתקתי את המצבר ל-15 דקות
חיברתי מחדש ולא עוזר
נראה לי שאפנה לאיש מקצוע
היי יורם
יש לך במקרה את ה פין קוד של הקודנית ?
אם אתה התקנת את הקודנית אז בטוח יש לך ב"מסמכים" של הקודנית אם לא אז בד"כ זה זרוק ברכב בתא כפפות פתק קטן שרשום עליו PIN CODE אם תמצא זה יכול לעזור
יורם-דרומי
08-01-11, 16:59
היי יורם
יש לך במקרה את ה פין קוד של הקודנית ?
אם אתה התקנת את הקודנית אז בטוח יש לך ב"מסמכים" של הקודנית אם לא אז בד"כ זה זרוק ברכב בתא כפפות פתק קטן שרשום עליו PIN CODE אם תמצא זה יכול לעזור
לא, ממש לא
ככה קניתי את הרכב - עם הקודן
זה בא בזמן - גם ככה הלחצנים לא היו משהו וזה הזמן להחליף את המערכת - טוב שקרה בבית ולא בטיול באמצע המדבר
לא, ממש לא
ככה קניתי את הרכב - עם הקודן
זה בא בזמן - גם ככה הלחצנים לא היו משהו וזה הזמן להחליף את המערכת - טוב שקרה בבית ולא בטיול באמצע המדבר
רק בגלל זה אני לא מתקין קודנית בג"יפ שלי .
זה מזכיר לי טיול שנהרס רק ביגלל קודן :mad:
נתק את הקודן ותישן ברכב :p
אני לא מסכים. במציאות שלנו קודן הוא אמצעי חיוני לאבטחת הרכב.
מבלי להיכנס לאפקטיביות וכו'
הוא מונע סתם סחיבה של מפתחות וגניבת האוטו ע"י גנב לא מיומן.
ובהתקנה נכונה הוא אמין ומגן לא רע.
פותח השירשור כתב שהמקלדת כבר נתנה אותותיה- מבחינתי זה משול לצלב שאותת שהוא עומד לקרוס.
בשני המקרים יש לנהוג בתחזוקה נאותה. הקודנית בראייתי היא חלק מהרכב וזוכה לתשומת לב ראויה.
מערכת החשמל ומערכות המיגון בפרט זוכות במרבית הרכבים שאני מכיר לזלזול והזנחה.
בין אם מחוסר הבנה ובין אם סתם מחוסר מודעות.
רוב הרכבים נוסעים עם כמה עשרות מטרים מיותרים של חוטים:
לדיבוריות, לרדיו, לאזעקות, קודנית, דלקן, אור כזה או אחר, מבטל אורות, מעמעם צפצופים ומה לא.
הכל תלאי על תלאי, מיומו הראשון ועד ליד שלנו- המערכת פשוט עוברת התעללות.
חשמלאי הרכב ברובם מתעלקים על חוטים, דוחפים בתי פיוז בכל מיני חורים, לא מלחימים, לא מבודדים.
הכל חאפלאפ- ואז, בשטח- אנחנו עלולים לאכול-אותה ובגדול!
אחת המשימות הראשונות בכל רכב משומש שאני קונה היא פשוט לנקות את מערכת החשמל ולהחזיר אותה למצב מקורי ואמין.
משם אני עושה בעצמי לבד את כל ההתקנות בצורה נכונה ואמינה.
לעניינינו-
אם מצאת את המוח של הקודנית, פרק את המקלדת, גש לבעל מקצוע והשאל ממנו אחת חלופית-
אם הנזק רק במקלדת, שניה קלה ואתה שוב תקין.
פין-קוד לא רלוונטי, שכן אם אני מבין נכון הקודן כרגע מת. אין עדות לכך שהוא איבד זכרון או משהו כזה.
אם צריך עזרה מעבר- שלח בפרטי ונראה אם אוכל לקפוץ לסייע.
יורם ידידי.
הקודנית אצלך למיטב זכרוני אינה קשורה לאיתוראן.
על השלט יש קודנית איתוראן.
הקודנית היא בעלת פונקצית ניטרול מוסך, ז"א ניתן לנטרלה ע"י לחיצה ארוכה על כוכבית או סולמית לאחר הקשת הקוד. כמו כן למיטב זכרוני היא מנתקת את משאבת הדלק, מחוברת למשאבה ליד ה.....
תתקשר ואומר לך..:-P
רמי.
יורם-דרומי
10-01-11, 18:44
אז ככה,,,
לאחר שיופים, ניקוי, ייבוש - לא עוזר
הסורר עדיין לא עובד
חבר שלי - מתקין מערכות - תוך 3 דקות תלש את המערכת והניע את הג'יפ
המערכת משנת ייצור 2001 שבקה חיים
מחר תותקן חדשה
תודה לכולם
יורם-דרומי
11-01-11, 18:52
הותקן חדש
עובד אחלה
אז ככה,,,
לאחר שיופים, ניקוי, ייבוש - לא עוזר
הסורר עדיין לא עובד
חבר שלי - מתקין מערכות - תוך 3 דקות תלש את המערכת והניע את הג'יפ
המערכת משנת ייצור 2001 שבקה חיים
מחר תותקן חדשה
תודה לכולם
ערב טוב יורם,
טוב לשמוע שפתרת את הבעיה- המלצתי- גש לחבר שלך ובקש ממנו שיחבר לך בית פיוז ריק ל"עלוקה".
העלוקה היא אותה יחידה מוסתרת שמקבלת את המסר מהקודן- אצלי היא היתה מוסתרת מתחת לפלסטיק של ההנד ברקס.
ככה, גם אם תתקע הקודנית תוכל להכניס פיוז ולעקוף את ההשבתה.
פתרון ב-30 ש"ח שחוסך כאבי ראש.
מומלץ!
נועם
ערב טוב,
מקווה שזה בסדר שאני מחייה שרשור מהעבר, היילקס 96 , בהקשה בקודן ביציאה מהעבודה היום נשמע התקתוק של המספרים אך לא נשמע צליל האישור שהכל בסדר והרכב אכן לא הניע. לאחר מכן המספרים לא הגיבו שוב ורק לאחר ניתוק המינוס הם הגיבו אבל שוב ללא צליל האישור וחוזר חלילה.
מעקף מגיד רגיל מהפלוס למדומם, הניע והגעתי לבית.
נבדקו ונשללו כל הפיוזים לאורך הדרך, נבדקו פיזית החוטים מ ואל העלוקה ונראו תקינים. בקופסת הפיקוד(נראה לי שזאת היא) לא נראה משהו חריג אבל אין לי באמת איך לדעת , יש לי תמונה שלה. לא נבדקו כל החוטים לאורך כל הדרך הם בצמה סבוכה ומוסתרת.
בינתיים אם אני נוסע עם מעקף כדאי להתקין פיוז? איזה?
אשמח לעצתכם.
תודה וערב טוב
יואב
תופעה דומה התרחשה עם מינוס רופף בהיילקס, ששיגע את המערכת.
לקח זמן לאתר, כי ביד היתה תחושה שזה מהודק, אבל עם מפתח התברר שיש הרבה מה להדק.
לא חזר אחרי ההידוק.
אממ יש אחריות? ניסית לפנות לבעל מקצוע? יש גם קבוצות לדברים האלה בפייסבוק ממליץ לך לפנות. נסה אולי לחבר ולהכניס אותו מחדש.
למה עדיין יש לך קודן?
תעיף את החרא הזה קיבינימט.
זה פוסט מ-2014..
ההקפצה היא לצורך קד"ם.
יטופל.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.