PDA

צפייה בגרסה מלאה : מחשבות על התקנת מערכת גפ"מ ל ZJ 4.0L

alal
31-12-10, 19:50
בעקבות מחירי הדלק אני מתחיל לפזול לכיוון הגפ"מ .
בטרופר שלי היתה מערכת של LOVATO בעלות של 9.5K שח שעשתה לי הרבה צרות .
היו שישה מזרקים , אחד לכל צילינדר , משמנת , ומנורת CHECK ENGINE שנדלקת ללא הפסק , טורים שעולים ויורדים ורבה שעות מבוזבזות בסובארו הרצליה :cry:.

מספר שאלות לגבי ה ZJ 4.0L:

1. מה הנסיון עם ה ZJ האם צפויות צרות (רגישות מיוחדת במנוע , חיישנים , טמפ עבודה וכו..)?
2. האם חייבים 6 מזרקים או האם מספיק מזרק אחד של גז בכניסה ? (הוזלת המערכת)
3. האם יש צורך במשמנת ?
4. האם מחשב הרכב (עד כמה שהמחשוב קיים ב 95) סובל מהחיבור ?
5. בהנחה שכל יהיה בסדר האם יש מתקין מומלץ מחיפה צפונה ?

תודה לעונים

jeep.il
31-12-10, 19:54
רק אם אתה תמלא גז טבעי אז כדאי בישול ידפוק לך ראש

Saar
31-12-10, 20:04
למאיר אריאל (ז"ל) היה שיר, בו הייתה שורה, מי שנדפק פעם אחת, כבר לא יכול להגמל מזה...
(אני די משוכנע שזה מהשיר שלו, ואם לא, אז סליחה מראש)

התקנת גז ונכוות. מה גורם לך לחשוב שהפעם זה יהיה שונה?
המידע שיש לי נכון ללפני מספר שנים, לחבר טוב עם XJ 2001, הוא בילה במוסכים בדיוק כמו שאתה תיארת...
וכמובן שמתקין הגז שלח אותו למוסך, והמוסך למתקין הגז...
בסופו של דבר, המערכת הורדה מהרכב, הרכב נבדק במוסך והתגלו כל מיני קצרים שגרמו לשריפת מחשב - ככל הנראה מהתקנה לקויה של מערכת הגז.
המחשב הוחלף (חס וחלילה לא באחריות...) הרכב נמכר, סיפור של קרוב ל 3 חודשים של רכב לא כשיר...

סער.

JustDoB
31-12-10, 20:42
אמנם XJ אבל העיקרון חשוב יותר...
שקט לא יהיה לך, זה אולי המסר הכי חשוב.
מה שלא יקרה לאוטו (כולל פנצ'ר ;) ) יחשד כקשור למערכת הגז... ברוב המקרים לא תדע לומר אם באמת יש קשר או לא ולכן המצפון שלך על העלויות לא יהיה שקט - הרי אם חסכת דלק אבל בגלל המערכת נאלצת להחליף מנוע לא חסכת מיודעמה...
אני אחרי שנתיים ניסיון. מערכת טובה בהתקנה טובה + משמנת אמורים לדעתי האישית והלא פופולארית לעבוד טוב ולא צריך לפחד מהם, אבל גם אני מודה שאם לא היה מדובר בשיקול כלכלי קריטי הייתי בכיף מוותר על ההרפתקאה הזו.
המלצה אחת יותר קונקרטית - נראה לי שככל שאתה נכנס לזה עם רכב מאופס שאתה מכיר היטב את כל תכונותיו ותחלואיו כך יהיה לך קל יותר לנקות רעשים בהמשך. אני התחלתי עם רכב ברמה תחזוקתית אומללה והתקנתי את הגז כבר בהתחלה, ולכן עד היום יש חולשות שאני לא יודע אם לשייך לגז או לא.
אגב אם תבחר להתקין, יש לי המלצה חמה על שלומי מפתח-תקווה.
מה שנקרא בהצלחה...

ערן המסוקס
31-12-10, 21:11
יש לנו כמה טרופרים שמתדלקים קבוע בתחנה שלנו (מרכז הסבה לרכבים ותחנת גפ"ם של דור). אין להם שום בעיות של זיופים או בעיות אחרות. כנ"ל גם באיסוזו רודיאו, חלקם הותקנו אצלנו.

מנוע ה4.0L הוא מנוע פשוט שעובד יופי עם הגז, ללא בעיות וללא משמנת.

LOVATO היא מערכת גז מצויינת, ועובדת מצויין גם באיסוזו וגם במנוע ה4.0L AMC.

מערכת חד נקודתית היא דבר מעולה לדעתי, ואף עדיף ברכבים המאפשרים עבודה איתו. אין מה שיתקלקל וגם מה שיש אמין למדי. לצערי, אנחנו לא מתקינים רכבים כאלה, כי אין לנו יבואן מסודר לערכות החד נקודתיות, לשם הסבה ברשיון.

eysham
31-12-10, 21:11
אבנר,

כמה ק"מ הרכב עושה בשנה? ותוריד את הק"מ שאתה נוסע בו בשביל הכיף ומשאיר את הרכב ליסינג בחניה של הבית...

לדעתי אתה לא מתקרב לסף שבו כדאי לחשוב על הרפתקאות מהסוג הזה.

משהו עשה חישוב כדאיות נכון למחירים של היום? מכמה ק"מ/שנה זה מתחיל להיות כדאי?

איל

boaz1969
01-01-11, 10:40
אני גם רוצה כבר הרבה זמן לעבור לגז...וכל ה"המלצות" על הגז דיי משפיעות עלי אני מודה..
איך זה שבארה"ב ובאוסטרליה ועוד הרבה מקומות בעולם נהנים מגז ורק פה בארץ סובלים ?!
בגלל התקנות גרועות?
לגבי מנועים עם ראש אלומיניום הבנתי שזה בעייתי כי הגז מחמם את הראש מנוע והשסתומים שוקעים בראש... אבל במנועים עם ראש ברזל כמו שלנו אין את הבעיה הזאת...
רק ההמלצות "החמות" פה בפורום עוצרות אותי ..
בזמנו עשיתי טלפונים למתקינים למיניהם...ואצל ניר גז הרגשתי שיודע מה הוא מדבר במיוחד על ZJ ..
ישנה עוד בעיה קטנה בנוסף לגלגל הספייר מאחור גם לשים מיכל גז ..לא ישאר מקום בכלל :confused: בנוסף לסאבאופר שיש אצלי שאני לא מוותר עליו ;)...
נראה לי שכמו Cherokee Country אמר צריך לאפס את המנוע שיעבוד כמו שעון שזה לא קשה..ואז להתקין...
בדוק ודווח :) לגביי כמה ק"מ הגיפ נוסע...אייל אני מאמין כשעלות כל נסיעה שלנו תרד משמעותית אנחנו ניסע יותר...:)
בועז

Igal
01-01-11, 11:32
היי
גראנד 98 4ליטר
התקנתי גז ליפני יותר מ3 שנים אצל ניר גז בכרמיאל
מאוד מרוצה !! ה"תקלה" היחידה היא החלפת טרמוסטט פעם בשנה שנה וחצי..קשור או לא..לא בטוח..
הרכב הוא רכב יומיומי .
חשוב חשוב לוודא שהמנוע פרפקט ליפני התקנה - גז, זה בהחלט לא הדבר הראשון לעשות לאחר הקנייה , קודם תלמד תרכב טוב טוב..
שורה תחתונה אין מה לפחד (למרות הדעה הנפוצה בפורום) אבל חשוב ליסגור את כול הפינות ליפני.
אני ממליץ (או שלא .. יותר מידי מכוניות על גז זה לא טוב.. במדינה שלנו ;))
בהצלחה
יגאל

alal
01-01-11, 14:20
היי
גראנד 98 4ליטר
התקנתי גז ליפני יותר מ3 שנים אצל ניר גז בכרמיאל
מאוד מרוצה !! ה"תקלה" היחידה היא החלפת טרמוסטט פעם בשנה שנה וחצי..קשור או לא..לא בטוח..
הרכב הוא רכב יומיומי .
חשוב חשוב לוודא שהמנוע פרפקט ליפני התקנה - גז, זה בהחלט לא הדבר הראשון לעשות לאחר הקנייה , קודם תלמד תרכב טוב טוב..
שורה תחתונה אין מה לפחד (למרות הדעה הנפוצה בפורום) אבל חשוב ליסגור את כול הפינות ליפני.
אני ממליץ (או שלא .. יותר מידי מכוניות על גז זה לא טוב.. במדינה שלנו ;))
בהצלחה
יגאל

איזה סוג התקינו לך ? אני מניח שחד נקודתי .
איפה נקודת החיבור של המזרק היחיד ?

JustDoB
01-01-11, 15:07
משהו עשה חישוב כדאיות נכון למחירים של היום? מכמה ק"מ/שנה זה מתחיל להיות כדאי? איל
אצלי הרכב יום-יומי ) סביב 60 ק"מ ליום. החישוב שלי הוא שהמערכת החזירה את עצמה (9K ש"ח) אחרי שנה.

Igal
01-01-11, 16:52
איזה סוג התקינו לך ? אני מניח שחד נקודתי .
איפה נקודת החיבור של המזרק היחיד ?
ממש לא - רב נקודתי eGas אגב הצריכה לליטר כמעט זהה לחלוטין - במעקב כבר מעל 3 שנים.
יגאל

-->