צפייה בגרסה מלאה : בירור לגבי יבוא מנוע
שלום לכולם.
הזמנתי מנוע מארה"ב לפני כשבוע והמנוע צפוי להגיע ארצה לנמל חיפה ברביעי לינואר כלומר כמעת עוד שבועיים.
איך שהבנתי מעמיל המכס אני חייב להגיש דרכו למכס טופס של רשיון יבוא (בדיעבד הוזכר לי ששמו טופס 7312000 /8 )!!!
הבעיה פה היא שאני פניתי כבר למשרד רישוי , תחבורה , מכס.... ופשוט כולם מפנים אותי למספר אחר בטענה שהגעתי למקום שלא מתמחה בזה ואפילו אחרים אין להם מושג על מה אני מדבר... זה ממש אבסורדי.
אז חברה מי יכול להפנות אותי למקום שכן "מתמחה" במתן אישור שכזה (המנוע מוזמן תחת שם עוסק מורשה "חלקי חילוף").
וסים
זו "חכמה" קטנה מאד, קודם להזמין ואח"כ להתעסק עם מכס, ייבוא, משרד התחבורה ...
המלצתי לך , צור קשר עם ייבואן מסודר של מנועים, שלם לו כמה שקלים והעבר אליו את הטיפול וצא מהעניין ב"עור שיניך"
לא פשוט... בלשון המעטה.
זו "חכמה" קטנה מאד, קודם להזמין ואח"כ להתעסק עם מכס, ייבוא, משרד התחבורה ...
המלצתי לך , צור קשר עם ייבואן מסודר של מנועים, שלם לו כמה שקלים והעבר אליו את הטיפול וצא מהעניין ב"עור שיניך"
לא פשוט... בלשון המעטה.
אני לא רואה שיש פה BIG DEAL , טרם רצחתי נפש חיה! זכותי כאזרח ליבא , טרם חל איסור על יבוא חלקי חילוף באופן עצמי\עסקי . בסה"כ אני צריך למלא את הטופס המתאים.( על ה"חוכמה הקטנה" שדיברת אכן יצא לי להבין שבדיעבד היה טפשי לנקוט צעד כזה שיעלה לי קנס , ואין לי בעיה לשלם קנס)!
אז אם אתה או אחר יכול לתרום מידע לאן לפנות בדיוק בכדי למלא טופס "רשיון יבוא" אני אשמח לקבל.
וסים
איציק - 4X6ZH
24-12-09, 08:02
אתה אזרח ויש לך זכויות אתה צודק .
מה שאתה כנראה לא יודע שאנחנו במדינה שצועקת אני דמוקרטיה ולמעשה מתנהגת כמו מדינה קומינסטית .
בבקשה , טופס ליבוא :
http://www.mot.gov.il/wps/portal/HOME/HE_RECHEV/index.jsp?subject=HE_RECHEV_97
באותו נושא :
מכוני הרישוי בארץ יכולים לאשר החלפת מנוע בכל רכב מאותו דגם ונפח, לא רק לגבי מנועים מיובאים, אלא גם לגבי מנועים שהוצאו מכלי רכב הרשומים בקובץ. מנוע שהוצא מרכב - יש להביא שטר מכר שעליו מצויין מספר הרכב שממנו הוצא המנוע. מנועים חדשים עם רשימון יבוא. בעל רכב המופיע במכון רישוי לצורך אישור החלפת מנוע עומדות 2 אופציות:
להחזיק צמוד לרישיון הרכב את הטופס המקוצר רש"ל 23 עד למועד החידוש ואז יירשם השינוי ברשיון הרכב
במידה ובעל הרכב ירצה לרשום את השינוי במיידי, עליו לפנות לכל סניף רישוי עם טופס הרש"ל 23 ובמקום יבוצע השינוי, פעולה זו תחייב תשלום כפל רשיון רכב
אישור להחלפת מנוע בעמדה הטכנית יתבצעו רק במקרים מיוחדים כאשר המנוע מדגם או מנפח אחר מהרשום ברכב או כאשר באותו מועד מבוצע שינוי מבנה במשרד הרישוי.
אני לא רואה שיש פה BIG DEAL , טרם רצחתי נפש חיה! זכותי כאזרח ליבא , טרם חל איסור על יבוא חלקי חילוף באופן עצמי\עסקי . בסה"כ אני צריך למלא את הטופס המתאים.( על ה"חוכמה הקטנה" שדיברת אכן יצא לי להבין שבדיעבד היה טפשי לנקוט צעד כזה שיעלה לי קנס , ואין לי בעיה לשלם קנס)!
אז אם אתה או אחר יכול לתרום מידע לאן לפנות בדיוק בכדי למלא טופס "רשיון יבוא" אני אשמח לקבל.
וסים
אתה מזה נאיבי.
זה נחמד כזה אבל יכול לעורר קשיים בעולם האמיתי...
בכל מקרה, לענייננו.
יש בעייה ביבוא אישי של מנוע, כפי שלמדתי (לצערי) על בשרי ועל בשרם של חברי.
בצדק או שלא בצדק, "המדינה" מערימה קשיים על אנשים פרטיים שמבקשים לייבא מנוע באופן עצמאי.
חבר שלי ייבא מנוע לקורבט שלו - הוא לא קיבל אישור לשחרר מהמכס במשך מספר חודשים ועמיל המכס,שעובד איתו שנים גם הוא לא יכל להושיע.
ללא כל קשר לקנס כזה או אחר, עלות "האחסנה" במכס גזלה ממנו אלפי שקלים.
במקרה זה היו לו כל האישורים והמסמכים - היינו שהמנוע מיועד לרכב שהיצרן מאשר (מנוע קורבט 1997 לרכב קורבט 1997) - ומסמכי אישור הייבוא מולאו כנדרש.
ועדיין...
במקרה שלי המצב היה מסובך יותר.
בסופו של דבר טיפל לי בייבוא יבואן מנועים, דבר שהצריך פנייה למוכר המנוע בבקשה למסמכים נוספים על שטר המכר/קבלה על שמי.
וכמובן כסף...
אני לא יודע לאיזה רכב מיועד המנוע שהזמנת ואם הסידרה מתאימה בדיוק לדגם הרכב בו אמור להיות המנוע מורכב אבל קח בחשבון שאם אות אחת לא מתאימה בדיוק, אתה צפויי למסע יסורים לא קצר - גם אם לא רצחת נפש חיה (ולא בטוח שלא תרצה לנסות זאת במהלך התהליך).
אם ייכלו כל הקיצין ולא תצליח (ואני מאחל לך שכן) שלח לי ה"פ ואני אמסור לך את פרטיו של היבואן שסייע לי.
בהצלחה.
וסים
אתה צודק. לא רצחת איש....
אתה צודק, מגיעה לך הזכות לייבא מנוע באופן פרטי....
אתה צודק, יש למלא טופס ייבוא אישי...
אתה צודק, זו שטות לא להכין הכל מראש.
אתה צודק, שתשלם "קנס" כזה או אחר ...
אתה צודק, אין לך בעיה לשלם קנס, ואתה גם תשלם. [ זה "שכר לימוד " ]
ואני צודק - רק בדבר אחד, שעדיף להיות חכם ולא צודק ...
והחכמה [ קטנה או גדולה ..] זה להיות חכם ולא צודק. . .
אז מה יעזור לך שאתה צודק ?? והמנוע שלך יישב שבועות וחודשים במכס? ותשלם גם על האחסנה ?!
במקום זה, פנה לאחד היבואנים המסודרים למנועים [ ואני לא מכיר / בעל מניות / חבר של אף אחד מהם] משומשים, תעביר לו את המסמכים, שלם מראש משהו על הטיפול [כאילו שהוא ביצע את הייבוא] ותחסוך לעצמך ולנו עוד שירשור שיתחיל ב :"איך המדינה דפקה אותי כשניסיתי להביא מנוע ולא ידעתי במה זה כרוך ... "
שיהיה לך הרבה בהצלחה, בכל דרך שתבחר, ואם תזדקק לעזרה, פנה בפרטי.
אתה צודק. לא רצחת איש....
אתה צודק, מגיעה לך הזכות לייבא מנוע באופן פרטי....
אתה צודק, יש למלא טופס ייבוא אישי...
אתה צודק, זו שטות לא להכין הכל מראש.
אתה צודק, שתשלם "קנס" כזה או אחר ...
אתה צודק, אין לך בעיה לשלם קנס, ואתה גם תשלם. [ זה "שכר לימוד " ]
ואני צודק - רק בדבר אחד, שעדיף להיות חכם ולא צודק ...
והחכמה [ קטנה או גדולה ..] זה להיות חכם ולא צודק. . .
אז מה יעזור לך שאתה צודק ?? והמנוע שלך יישב שבועות וחודשים במכס? ותשלם גם על האחסנה ?!
במקום זה, פנה לאחד היבואנים המסודרים למנועים [ ואני לא מכיר / בעל מניות / חבר של אף אחד מהם] משומשים, תעביר לו את המסמכים, שלם מראש משהו על הטיפול [כאילו שהוא ביצע את הייבוא] ותחסוך לעצמך ולנו עוד שירשור שיתחיל ב :"איך המדינה דפקה אותי כשניסיתי להביא מנוע ולא ידעתי במה זה כרוך ... "
שיהיה לך הרבה בהצלחה, בכל דרך שתבחר, ואם תזדקק לעזרה, פנה בפרטי.
ואם בסופו של דבר הפרוייקט לא יסתדר ותתקע איתו, אף אחד לא ירצה לקנות את המנוע משום שזה ייצא יקר מידי...
;);)
אמת חברה הרבה תודות על היעוץ ועל הנכונות בלעזור... לעניינו.
אני שם לב שאתם מתייחסים לדברי בכאילו מובן שאני מיבא את המנוע תחת שם "פרטי"(שלי), אז אם כן, אני מזכיר לכם שכבר דאגתי שכל מסמך שיבוא עם המנוע יהיה רשום על שם "עסק מורשה" הקטע פה שאני רק מנסה לסדר לעסק עצמו רשיון יבוא (איך שהבנתי זה פחות מסובך מאשר יבוא עצמי באופן פרטי , לדוגמה אתה לא צריך להגיש רשיון של רכב יעוד!!! כן כן כי הרי אתה עסק שמוכר מנועים אז זכותך ב"לטעון" שהיעוד שלו (המנוע) הוא מדף במלאי! וזה מאוד הגיוני).
המנוע מיועד לפרוייקט שאני חושב בלממשו עוד קצת זמן (ברור שאם יתוודא להם דבר זה אני כבר אשקע עמוק...).
המנוע הוא של SUBURBAN 5.3L .
טוב חברה אני אעדכן אותכם להלאה מה נסגר עם נושא זה ( אני אופטימי דווקא... )
תודה לכל העונים.
אמת חברה הרבה תודות על היעוץ ועל הנכונות בלעזור... לעניינו.
אני שם לב שאתם מתייחסים לדברי בכאילו מובן שאני מיבא את המנוע תחת שם "פרטי"(שלי), אז אם כן, אני מזכיר לכם שכבר דאגתי שכל מסמך שיבוא עם המנוע יהיה רשום על שם "עסק מורשה" הקטע פה שאני רק מנסה לסדר לעסק עצמו רשיון יבוא (איך שהבנתי זה פחות מסובך מאשר יבוא עצמי באופן פרטי , לדוגמה אתה לא צריך להגיש רשיון של רכב יעוד!!! כן כן כי הרי אתה עסק שמוכר מנועים אז זכותך ב"לטעון" שהיעוד שלו (המנוע) הוא מדף במלאי! וזה מאוד הגיוני).
המנוע מיועד לפרוייקט שאני חושב בלממשו עוד קצת זמן (ברור שאם יתוודא להם דבר זה אני כבר אשקע עמוק...).
המנוע הוא של SUBURBAN 5.3L .
טוב חברה אני אעדכן אותכם להלאה מה נסגר עם נושא זה ( אני אופטימי דווקא... )
תודה לכל העונים.
יפה שאתה כותב כאן כאילו שזה פורום סגור... יש גורמי אכיפה שתפקידם לגלוש באתרים השונים ....
וכבר כתבו חז"לינו: "סייג לחכמה שתיקה" וכן מצאנו במקומות אחרים "גם אוויל מחריש חכם ייחשב ..."
יפה שאתה כותב כאן כאילו שזה פורום סגור... יש גורמי אכיפה שתפקידם לגלוש באתרים השונים ....
וכבר כתבו חז"לינו: "סייג לחכמה שתיקה" וכן מצאנו במקומות אחרים "גם אוויל מחריש חכם ייחשב ..."
תודה על העצה... אל דאגה חבר! יש לנו במדינה את מערכת אכיפת החוק הכי עגומה וצינית שיכולה להימצא בכל מקום!
גם אם ישימו לב למשהו "לא כשר" אל תתפלא שיפנו אליך תחת כותרת "שלם הכל יסתדר"!!! איפה אין מושחתים? אפילו בלשכת הדתות תמצא שם!
בסוף סידרתי את עניין היבוא (אני מפנים מסיבות שכאילו או אחרות) במשך חודש ינואר אני כבר אתעסק עם צמת החשמל .(אני אעדכן עם בוא מועד)
תמשיך לכתוב הכל ובסוף ה"אוכפים" ישאלו אותך "איך סידרת את זה?" ותצטרך לשלם שוב כדי שתנוח דעתם...
תמשיך לכתוב הכל ובסוף ה"אוכפים" ישאלו אותך "איך סידרת את זה?" ותצטרך לשלם שוב כדי שתנוח דעתם...
כן ברור!
הרי קיצרתי להם את הדרך ורשמתי את מספרי לעיל!
חבל שכלכך הרבה תגובות לא לעניין..
1. הכתובת אליה אתה צריך לפנות זה משרד התחבורה האגף לסחר ייבוא וייצוא
נדמה לי שיושבים ברח המלאכה בתל אביב קומה 5 אם זכרוני לא מטעני
2. אתה לא חייב עמיל מכס
3. לייבא יבוא אישי דווקא יותר פשוט,אתה צריך לדאוג לרשיון רכב או לבקש מחבר עם רכב זהה לזה שהמנוע מיועד עבורו שיגיש את הבקשה.
4.אם לא מסתדר אשמח לשתף אותך בניסיון שצברתי בייבוא אישי של מנועים
שלח הודעה פרטית
ידיד
זה זמן טוב לעידכונים...
המנוע אכן הגיע למרות כל טרטורי הבירוקרטיה. מנסיון זה אני ממליץ לכל אלה עם הפתיל הקצר פשוט... לא להתעסק עם שום משרד ממשלתי מעפן! מבחינה כלכלית כדאי למרות שאיתי דווקא עלו לי ה 700$ כמעט 14800₪ אם הייתי יותר רגוע וניגש עם הניירת המתאימה היה עולה לי פחות מ-9000₪ כולל ממש הכל.
http://www.jeepolog.com/forums/album.php?albumid=241&pictureid=4335
http://www.jeepolog.com/forums/album.php?albumid=241&pictureid=4336
http://www.jeepolog.com/forums/album.php?albumid=241&pictureid=4337
http://www.jeepolog.com/forums/album.php?albumid=241
לא יודע למה התמונות לא עלו ... אז הנה לכם
http://www.jeepolog.com/forums/picture.php?albumid=241&pictureid=4335
http://www.jeepolog.com/forums/picture.php?albumid=241&pictureid=4337
http://www.jeepolog.com/forums/picture.php?albumid=241&pictureid=4336
וסים.
וסים - תתחדש על המנוע ...!
התמונה של הבאגי - מצולמת בארץ ?
אמיר.
תודה אמיר.
אם אתה מתכוון לזאת...
http://www.jeepolog.com/forums/picture.php?albumid=241&pictureid=3784
אז ממש לא, הלוואי עלינו!
וסים.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.