צפייה בגרסה מלאה : צביעת פגושים מפלסטיק בגראנד צ'ירוקי
בכל ג'יפ שהיה לי, לא משנה כמה בניתי ושיפצרתי תמיד היה איזה משהו בתחום הפחחות/צבע שמאד מפריע לי בעין ואף פעם אני לא מוצא את הכסף ה"מיותר" כדי ללכת לפחח ולסדר את זה.
אז בג'יפ הנוכחי יש לי בעיה עם צבע שמתקלף מהפגושים.
קיבלתי הצעות מחיר של 800+ לתיקון הפגושים (סה"כ צביעה) אבל החלטתי שמספיק והגיע הזמן שאני אלמד להיות גם פחח וצבע ואתקן את הדברים האלה לבד ולשם כך אני מבקש לשמוע את דעותיהם ונסיונם של חברי הפורום בדבר צביעה של חלקי פלסטיק.
מנסיוני המר עם צביעת פלסטיק - זה אף פעם לא תפס טוב, תמיד יכולתי לגרד את הצבע עם הציפורן, גם אחרי שעשיתי 5 שכבות.
איך צובעים פגוש ברמה טובה כך שלא יתחיל להתקלף מעצמו אחרי תקופה?
האם צריך לשייף את כל הצבע מהפגוש עד ליסוד לפני הצביעה?
איך צובעים נכון עם הפיסטולט, באיזה צבע להשתמש, איך לדלל ואיזה תנאים אני צריך לצורך העבודה (בהנחה שאין לי תנור)
עם איזה צבע אתה צובע?
הפגוש מפלסטיק?
אני חושב שהצבע של פח הרכב לא מתאים לצבעה ישירה לפגוש אם הוא מפלסטיק.
אתה צריך לצבוע עם צבע מיוחד לפגושים או אולי לצבוע בצבע בסיס שאפשר לצבוע עליו צבע רגיל של רכב.
בכל אופן הצבע צריך להיות יותר גמיש.
תשאל פחח אולי יש צבע מיחד לפגושים?
סופת המדבר
01-09-09, 20:04
קודם כל לצבוע לבד יעלה לך הרבה יותר אם לא לפחות 800
אתה שוכח להוסיף מדלל. מקשה...לכה.. ובטח זה לא צבע שיש על המדף
אז צריך גם לערבב ולהכין אותו...
קח בחשבון ש רק ליטר צבע לאוטו עולה כמה מאות שקלים
ואם אתה רוצה לצבוע על פלסטיק אז אתה צריך ''מקשר'' מיוחד
בכל ג'יפ שהיה לי, לא משנה כמה בניתי ושיפצרתי תמיד היה איזה משהו בתחום הפחחות/צבע שמאד מפריע לי בעין ואף פעם אני לא מוצא את הכסף ה"מיותר" כדי ללכת לפחח ולסדר את זה.
אז בג'יפ הנוכחי יש לי בעיה עם צבע שמתקלף מהפגושים.
קיבלתי הצעות מחיר של 800+ לתיקון הפגושים (סה"כ צביעה) אבל החלטתי שמספיק והגיע הזמן שאני אלמד להיות גם פחח וצבע ואתקן את הדברים האלה לבד ולשם כך אני מבקש לשמוע את דעותיהם ונסיונם של חברי הפורום בדבר צביעה של חלקי פלסטיק.
מנסיוני המר עם צביעת פלסטיק - זה אף פעם לא תפס טוב, תמיד יכולתי לגרד את הצבע עם הציפורן, גם אחרי שעשיתי 5 שכבות.
איך צובעים פגוש ברמה טובה כך שלא יתחיל להתקלף מעצמו אחרי תקופה?
האם צריך לשייף את כל הצבע מהפגוש עד ליסוד לפני הצביעה?
איך צובעים נכון עם הפיסטולט, באיזה צבע להשתמש, איך לדלל ואיזה תנאים אני צריך לצורך העבודה (בהנחה שאין לי תנור)
לא מומלץ לך לצבוע לבד בבית מכיוון שעלות החומר מתייקרת לך !! ומעבר לכך לא קיים שום מקשר ושום יסוד המיועד לפלסטיק!! כשאתה רואה טמבונים או פיירינגים בצבע מסויים זה כי הם יצוקים כך! אז קח בחשבון שלא משנה מה תעשה תמיד יווצרו לך פיצוצים בצבע בשלב מסויים. אם אתה מתעקש אז תפנה אלי ואני אסביר לך את התנאים המדוייקים לצביעה ביתית. אשמח לעזור בהצלחה לך
לא מומלץ לך לצבוע לבד בבית מכיוון שעלות החומר מתייקרת לך !! ומעבר לכך לא קיים שום מקשר ושום יסוד המיועד לפלסטיק!! כשאתה רואה טמבונים או פיירינגים בצבע מסויים זה כי הם יצוקים כך! אז קח בחשבון שלא משנה מה תעשה תמיד יווצרו לך פיצוצים בצבע בשלב מסויים. אם אתה מתעקש אז תפנה אלי ואני אסביר לך את התנאים המדוייקים לצביעה ביתית. אשמח לעזור בהצלחה לך
זה שטויות, פריגים של אופנועים העם ועד איזה צבועים ולא יצוקים כלל, וזה בדוק!
זה שטויות, פריגים של אופנועים העם ועד איזה צבועים ולא יצוקים כלל, וזה בדוק!
כנראה שעדיין לא שברת פלסטיק בהאסקי שאתה רוכב עליו (שהיה שלי להזכירך..)
כשתשבור תראה שהוא צהוב לכל עומקו
ועדיין, פגושי רכב סטנדרטיים מפלסטיק עשויים פלסטיק שחור\אפור ועוברים צביעה בגוון הרכב. כמו שאמרו לפניי, אכן צריך יסוד\מקשר המיועד לפלסטיק, ולהימנע מציפוי עבה מדי (פחחות\יסוד\סילר\צבע) כדי להימנע מפיצוצים בצבע.
קובי
כנראה שעדיין לא שברת פלסטיק בהאסקי שאתה רוכב עליו (שהיה שלי להזכירך..)
כשתשבור תראה שהוא צהוב לכל עומקו
כשאני מתכון פרינג צבוע אני מתכון לפרינג של נינג'ה וכו' וכן אתה צודק לא נאוג לצבוע אופנועי שטח.
אם אתה מעוניין בעבודה סבירה וזולה, יש ספריי מיוחד לפלסטיק את השם המסחרי אני לא זוכר
עלותו 39 ש"ח.
הבעיה העיקרית בספרי מדף היא היכולת להתאים אותו ספציפית לגוון הרכב.
מנסיון שלי אני חושב שהספריי הזה עמיד מאוד. (אני משתמש בו גם לתיקון גלשנים)
אם אתה מעוניין בעבודה סבירה וזולה, יש ספריי מיוחד לפלסטיק את השם המסחרי אני לא זוכר
עלותו 39 ש"ח.
הבעיה העיקרית בספרי מדף היא היכולת להתאים אותו ספציפית לגוון הרכב.
מנסיון שלי אני חושב שהספריי הזה עמיד מאוד. (אני משתמש בו גם לתיקון גלשנים)
תוכל אולי להשיג את השם של הספריי?
מה קרה פתאום ל " לא מאמין למוסכים הרמאים הגנבים ....." לתקן במוסך מדרכה את האוטו ולסכן אנשים שנוסעים מולך זה בסדר, לצבוע פגוש לבד - זה לא ?! :confused::rolleyes:
תוכל אולי להשיג את השם של הספריי?
אהלן קובי,
במקרה שלך זה הכי קל כי הרכב שחור.
ראיתי לפני כמה ימים ב-"שזר" צבעי ספריי שכתוב עליהם שהם לצביעת פלסטיק.
אני לא יודע כמה זה טוב או מקצועי אבל זה שם.
אם אתה רוצה אני יכול לברר יותר... זה מעבר לכביש.
איל
מצויין איל, אני אשמח אם תברר.
השם המסחרי הוא "krylon" של יעקובי.
שים לב שיש מבריק ומט
(אני ממליץ לבצע מ'ס שכבות דקות ומרחוק למנוע טיפטופים היבוש הוא די מהיר)
השם המסחרי הוא "krylon" של יעקובי.
שים לב שיש מבריק ומט
(אני ממליץ לבצע מ'ס שכבות דקות ומרחוק למנוע טיפטופים היבוש הוא די מהיר)
קובי,
זה מה שראיתי בבורג המפרץ.
אם אתה רוצה, רק תגיד.
http://www.jacobi.co.il/products/colors/spray/SprayDecorativi/%D7%A4%D7%9C%D7%A1%D7%98%D7%99%D7%A7-%D7%A1%D7%A4%D7%A8%D7%99%D7%99.aspx (http://www.jacobi.co.il/products/colors/spray/SprayDecorativi/%D7%A4%D7%9C%D7%A1%D7%98%D7%99%D7%A7-%D7%A1%D7%A4%D7%A8%D7%99%D7%99.aspx)
איל
AvigdorAharon
19-02-13, 23:31
מעלה את הנושא מהאוב,
מישהו ניסה את הספריי של יעקובי? איך התוצאות לאחר זמן רב?
האם מישהו מכיר חומרים נוספים? אפשר גם להביא מחו"ל.
תודה,
אביגדור
אביגדור, את הספרי של יעקובי אני לא מכיר
אבל אחי הזמין את ה PLASTIDIP, זהו ספריי פלסטיקי שכזה... משפריצים על מה שרוצים (זה נוזלי) ואז לאחר כמה דקות זה מתקשה ונקשר חזק לחלק...
אחי צבע ככה פגושים, ג'אנטים, ועוד כמה חלקי שונים ברכב שלו..
היום, לאחר משהו כמו חצי שנה זה עדיין נראה טוב ולא נראים קילופים או פגמים
אחד הייתרונות של הדבר הזה, זה, שגם אם יש פגיעה/שריטה/ירד קצת מהחומר בגלל דבר כזה או אחר, לוקחים את הספרי שוב פעם ומרססים על האזור שבו זה נפגע, וזה פשוט מתחדש לו.. (השכבה החדשה מתחברת לקודמת)
אם אני לא טועה יש איזו סדנא כאן שמייבאת את זה באופן סדיר, או במקסימום תוכל להזמין מ EBAY או אתרים אחרים בחו"ל...
זה לא כל כך זול, אבל יש על זה רק שבחים באינטרנט ואנשים בחו"ל (המוני אנשים צובעים ג'אנטים או אפילו רכבים שלמים עם החומר הזה)
תשתמש בדוד גוגל על מנת לגלות על זה יותר ואיפלו לראות עשרות סרטונים ב YOUTUBE על אופן השימוש בזה והדגמה איך זה גם נראה בסוף...
בסה"כ, נחמד...
רמי
סופת המדבר
20-02-13, 08:04
בת.א ביצחק שדה אם נוסעים לכיוון הגשר שמעל איילון בידיוק לפני הגשר יש תחנת דלק
מולה יש חנות שמוכר את כל הצרכים לצביעת רכבים
אם אני לא טועה ראיתי שהוא מכין כל גוון עם ספריי השאלה אם הוא מכין לפי הצורך לפלסטיק וכו'
תזרוק את הפלסטיק ותשים ברזל! חזק יותר ,יפה יותר וניתן לחידוש בקלות :)
AvigdorAharon
21-02-13, 23:43
ברזלים לא יהיו על הרכב, זה רכב יומיומי שהגברת נוהגת עליו.
את טופ קולור ביצחק שדה אני מכיר טוב מאוד, פעם הייתי אורח קבוע אצלו. אני אנסה להתקשר אליו.
אני אבדוק את החומר PLASTIDP ואת העלויות שלו, תודה רבה!
אביגדור
boaz avrahami
22-02-13, 00:40
הפוך אביגדור...
לגברת שים ברזלים ושאחרים יקללו על תקלות החניה שלה או שלהם ;)
הפגושים ברכב הם פלסטיק שחור וצבוע, כמובן.
לא כמו באופנועים וטרקטורונים.
לפני ציבעת הפגוש יש להוריד את כל הצבע הקודם, לאחר מיכן יש חומר מקשר שמתיזים על הפלסטיק השחור, הוא בעצם החומר שמקשר בין הפלסטיק לכל צבע עליון\יסוד\סילר.
לא מזמן צבעתי את הפגוש של הפראדו, עשיתי את העבודה לבד אחרי שביררתי והבנתי שאף פחח\צבעי לא יעשה את העבודה כמו שצריך במחיר סביר וגם אז צריך להיות לידו.
רובם עושים ליטוש עדין על הצבע הקיים ואז שוב צביעה, אז נכון זה ניראה יפה, אבל כל מכה גם היא הקטנה ביותר כל הצבע מתפוצץ\ניסדק ומישם מתחיל ליתקלף.
מצרף תמונות, איכות טלפון.
קודם כל ליטוש כל הצבע עד שמגיעים לפלסטיק השחור.
אחרי זה עשיתי הלחמה של הפלסטיק, ניתן לראות את הקרע שהיה בפגוש בחלק העליון צד שמאל, בעזרת מלחם פשוט וחוטי נירוסטה שמוחומים ומושתלים בתוך הפלסטיק.
התזת חומר מקשר לפלסטיק (זמן יבוש 20 דקות) יש לי עוד אם אתה צריך קצת (לא צריך הרבה וחבל לקנות ליטר)
תיקוני פחחות קטנים עם שפכטל פחחים גמיש מומלץ עבור פגושים.
צביעה עם פילר, שיכבת צבע שמשמשת כיסוד וממלא את השריטות הקטנות שנישארות מהליטוש, אחרי היבוש ליטוש בניר מים.
לאחר מיכן 2-3 שכבות צבע רכב , שכבות דקות. (לפי קוד צבע)
לאחר היבוש צביעת בלקה, חייב בצבע מטאלי.
ומרכיבים חזרה.
לא זול, ודי מטיש, בעיקר הליטוש שזה רוב העבודה.
אבל לפחות אני יודע שזה נעשה כמו שצריך מפחינת השלבים.
AvigdorAharon
01-03-13, 18:47
לא נראה לי שאני אשקיע עד כדי כך, עבודה מדהימה!!!
איפה קנית צבע לפגוש לפי גוון?
באתרים בחו"ל ראיתי המלצות חמות על KRYLON FUSION ULTRA-FLAT CAMO SPRAY PAINTאני מנסה לבדוק אם יש אותו בגוונים נוספים.
תוכלו להתרשם מהשרשור הבא:
http://www.jeepforum.com/forum/f13/painting-zj-laredo-bumpers-1126312/
אביגדור
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.