צפייה בגרסה מלאה : טיפ לחיסכון במילוי דלק
את הטיפ הנדון אני מצטט ממדריך שקיבלתי עם הטויוטה ליסינג החדשה:
"אם תמלו דלק בשעות הקרות של היממה, כמו מוקדם בבוקר או מאוחר בערב, הדלק יהיה דחוס יותר. בגלל שמשאבת התדלוק מודדת את הכמות היוצאת ולא את הדחיסות שלה, הפטנט הזה ייתן לכם יותר תמורה בעד כספכם"
אני מניח שיש דברים בגו...
מעניין מאוד.
אם כבר, לפי מה שהם טוענים, אז הכי טוב זה בשעות הבוקר המוקדמות.
אני חושב שזה גם תלוי מאוד היכן נמצאים מיכלי הסולר בתחנת הדלק.
הכי טוב לקנות בחרמון ב 4 לפנות בוקר ועדיף באמצע ינואר.
אם לא, אז גם ברמת הגולן לוקח.
בים המלח עדיף ואז לעלות ישר לירושלים ולראות ש"דפקת'" את התחנת דלק
מה זה השטויות האלה ליטר לפה חצי ליטר לשם
זה נכון וזה מופיע בעוד מקומות. אם אני לא טועה נהגי משאיות עובדים לפי העיקרון הזה.
חברים, חצי ליטר פה וחצי ליטר שם מצטברים ללא מעט.
יש עוד מלא עוד טיפים כמו לא לסחוב דברים שלא צריך (הפוייקה הזה שם מאחורה לא עושה כלום כשאתה אתה נוסע לעבודה). ועוד לא מעט טיפים.
"אם תמלו דלק בשעות הקרות של היממה, כמו מוקדם בבוקר או מאוחר בערב, הדלק יהיה דחוס יותר. בגלל שמשאבת התדלוק מודדת את הכמות היוצאת ולא את הדחיסות שלה, הפטנט הזה ייתן לכם יותר תמורה בעד כספכם"
אני מניח שיש דברים בגו...
דלק הוא נוזל. נוזלים הם לא דחיסים - זה אחת ההגדרות של נוזל (liquid) - שהוא לא משנה את הצפיפות שלו בצורה משמעותית תחת שינויי לחץ וטמפרטורה. התכונה של שינוי הצפיפות, או הדחיסות של נוזל ( compressibilty למי שרוצה לחפש) היא זניחה לחלוטין - מים ישנו את נפחם פי 0.000050 בערך תחת לחץ של אטמוספירה שלמה. אני לא יודע מה בדיוק המספר עבור בנזין או סולר, מצאתי בחיפוש זריז מספר כפול ממים עבור נוזלים פחממניים שונים - בכל מקרה, מדובר על כלום, על גורנישט.
אויר הוא כן דחיס - זו אחת מההגדרות של גז. אויר צפוף יותר במידה משמעותית בתלות בטמפרטורה. זה משפיע על ביצועי מנועים, זה משפיע על עילוי של כלי טיס, וכן הלאה. אבל זה לא רלוונטי לתחנת הדלק, לצערי...
סתם בתור תרגיל כמותי, לא מדויק אבל נותן קנה מידה לגבי המשמעות של המילה "זניח":
הלחץ במקום הנמוך ביותר בעולם, ים המלח, הוא 800 מ"מ כספית לעומת 760 בגובה פני הים. תוספת של 5%. עבור מילוי של מיכל בנפח 100 ליטר, המשמעות תהיה תוספת של 0.0004 - חצי ס"מ מעוקב... רחוק מחצי ליטר. נהג משאית שיתדלק באופן קבוע אך ורק בתחנה בשפך זוהר יצטרך לתדלק רבע מיליון ליטרים כדי לחסוך ליטר אחד.
דלק הוא נוזל. נוזלים הם לא דחיסים - זה אחת ההגדרות של נוזל (liquid) - שהוא לא משנה את הצפיפות שלו בצורה משמעותית תחת שינויי לחץ וטמפרטורה. התכונה של שינוי הצפיפות, או הדחיסות של נוזל ( compressibilty למי שרוצה לחפש) היא זניחה לחלוטין - מים ישנו את נפחם פי 0.000050 בערך תחת לחץ של אטמוספירה שלמה. אני לא יודע מה בדיוק המספר עבור בנזין או סולר, מצאתי בחיפוש זריז מספר כפול ממים עבור נוזלים פחממניים שונים - בכל מקרה, מדובר על כלום, על גורנישט.
אויר הוא כן דחיס - זו אחת מההגדרות של גז. אויר צפוף יותר במידה משמעותית בתלות בטמפרטורה. זה משפיע על ביצועי מנועים, זה משפיע על עילוי של כלי טיס, וכן הלאה. אבל זה לא רלוונטי לתחנת הדלק, לצערי...
הגיע הזמן נמרוד ,כי מהמקלדת שלי זה לא היה יוצא יותר סמכותי.:p
ולאלו שעדיין לא מאמינים\סקפטיים ,אפשר לשמור את הדלק במקרר,או לחילופין לתדלק רק בחורף ולגרום לחברות הדלק לפשוט רגל :)
אבל אני אופטימי ,כי יום אחד עוד ימצא בפורום הזה פתרון שבראשו דג ולא נחש (ברוח ראש השנה ).
לאור התגובות של נמרוד ושאר החברים הסקפטיים, החלטתי לבדוק את הנושא יותר לעומק.
הניסוח אותו ציטתתי, לפיו הדלק דחוס יותר אינו מדוייק (נכתב, כנראה, ל"שפת העם")
נפח הדלק הכן לא משתנה כפונקציה של טמפרטורה (כפי שכבר טענתם) מה שכן משתנה הוא המשקל הסגולי (ראו גרף מצורף).
בחישוב קצר שערך חבר כימאי (וגם גיפאי), עולה כי ההבדל בין המשקל הסגולי של דלק ב- 15C לדלק ב- 37C הוא כ- 2%, כלומר למיכל של 50 ליטר, מרווחים עוד 2% בקילומטרים!
אגב, במרוצי פורמלה טמפ' הדלק היא כ- 10 מעלות מעל נקודת הקפיאה (עמוק מתחת לאפס) בדיוק מהסיבה הנ"ל.
בבדיקה מעמיקה יותר, נראה לי שהחבר שלך צודק.
בתחנת דלק המשאבה מודדת משקל סגולי ???
שגיא.
עכשיו נשאלת רק השאלה מה מודדת המשאבה. האם מדידת הליטרים מתחשבת בטמפרטורה ובמשקל הסגולי, או לא.
סמכו על חברות הדלק שלא יצאו פראיירים גם באחוזים ה"זניחים" הללו.
להרויח הם לא יתנו ךלנו, זה ברור.
השאלה מתי כיילו את המשאבה? בדלק חם או בדלק קר?
אבי
במחשבה ראשונה מה ששמיל אומר הגיוני - אם מדובר על אחוזים משמעותיים - ו2% זה משמעותי מאד - אז יתכן שהמשאבות המתוחכמות של היום מתקנות על פי טמפרטורת הדלק שהיא קלה מאד למדידה. מצד שני, המשאבות שואבות ליטרים, ואנחנו משלמים פר ליטר, וליטר זו יחידת נפח שאינה משתנה. מכון התקנים (או מי שהוסמך על ידו) בודק ומאשר שהמשאבה מדיקת במדידת נפח - ליטרים, זה מה שכתוב עליה. משאבה שמפצה על טמפרטורה היתה מודדת קילוגרמים, ולא ליטרים.
אגב, זה כנראה ההסבר לכך שבעולם התעופה מודדים את הדלק בקילוגרמים באמת. לא חשבתי על זה עד היום.  
ועדיין 2% מ-50 ליטר דלק , כמה כבר הרווחת ?! על כל 300 ש"ח 6 שקלים לערך . .
לך תקום ב 3 לפנות בוקר כשקר ...
שגיא .
ועדיין 2% מ-50 ליטר דלק , כמה כבר הרווחת ?! על כל 300 ש"ח 6 שקלים לערך . .
לך תקום ב 3 לפנות בוקר כשקר ...
שגיא .
סתם ככה לידע כללי במשאבות החדשות יש מתקן ששואב את אדי הדלק שנפלטים בגלל הזרם החזק שיוצא מהמשאבה זה אמנם נראה כמות זניחה אבל זה די הרבה אם לוחצים כך שיוצא זרם איטי אתה מקבל את הדלק שעליו שילמת ולא מחזיר חלק לתחנה
סתם ככה לידע כללי במשאבות החדשות יש מתקן ששואב את אדי הדלק שנפלטים בגלל הזרם החזק שיוצא מהמשאבה זה אמנם נראה כמות זניחה אבל זה די הרבה אם לוחצים כך שיוצא זרם איטי אתה מקבל את הדלק שעליו שילמת ולא מחזיר חלק לתחנה
נו באמת ... עכשיו עברנו לאדים ???
שורה תחתונה אולי יש דרכים להרוויח במצבים מסוימים אבל הרווח הוא דיי זניח .
שגיא.
אקדחי התדלוק בתחנות הם מדי ספיקה. (כמו שעון מים).
התחנות עצמן ממולאות ממיכלים בנפח 5000 ליטר מדוד.
מדידת המשקל היא לא מדוייקת כל כך.
יש הבדל בטמפרטורה, אבל הוא די זניח למיכל דלק של רכב. למיכל של התחנה, לעומת זאת, יש רגישות לטמפרטורה כי לרוב מודדים אותם באמצעות הגובה, ואז לטמפרטורה יש משמעות על הנפח וכפועל יוצא גובה המיכל.
נתוני נדלק מבז"ן יוצאים כשהם מדודים ב 15 מעלות צלזיוס בדיוק בגלל הסיבה הזו.
ועל מנת לסבך את העניינים, המשקל הסגולי של הסולר הוא בעל טולרנס של בערך 3 גרם ליטר, + הפרש דומה בין סולר חורף וסולר קיץ. בפועל סולר במדינת ישראל יכול להגיע במשקל סגולי של 0.81 עד 0.87 גרם לסמק.
מכאן נמרוד אתה יכול להבין את הבעייתיות של מדידת משקל לעומת מדידת נפח (מעבר למגבלות המדידה של המכשיר עצמו): לדוגמא, משאית הביאה לך 10 טון סולר, הכמות בליטרים שתקבל תנוע בין 11494 ל 12345 = 850 ליטר.
וכמה שיותר תהיה חוסר בהירות וירבו הגניבות, אני ארוויח יותר:p :p
יוני5
טוב, לבקשת הקהל, אני אמשיך לצטט את "מדריך הטיפים לנהיגה חסכונית":
"כדאי לבדוק את מכסה מיכל הדלק. כשהמכסה פגום או אינו סגור הרמטית, אדי הדלק יכולים לברוח. בארה"ב המכסה פגום באחד מתוך ששה כלי רכב וכך הולכים לאיבוד מיליוני טונות של דלק בשנה"
בקיצור, גם בנושא האדים, (איסופם בקולטים בתחנות וכו') יש דברים בגו...
וגם שאלה, איך הכי פשוט ונכון לבדוק אטימות טובה של המכסה?
boba banay
03-09-09, 19:57
תדליק גפרור ליד הפתח?:grin:
יש בעיה בסיסית בהרבה בהנחה שתדלוק בשעות הקרות יציג איזשהו שינוי.
ברוב התחנות המיכל קבור מתחת לעומק בו יש שינוי תרמלי של הקרקע- בעומק מעל 50 ס"מ שתחתיו בגסות משרע הטמפ' יציב מאד.
זאת גם הסיבה שמחילות בע"ח יורדות מתחת לעומק המינימלי בו יש שינוי לאורך היום.
מכאן שלא משנה יותר מידי מה הטמפרטורה בחוץ ליד המשאבה אלא מה הטמפרטורה של הנוזל במיכל, שמושפע מטמפרטורת דפנות המיכל (שמוליך חום בהתאם למפל הטמפרטורה בין הנוזל והקרקע סביבו ) שמושפע בתורו מהקרקע שעוטפת אותו ואם היא לא משתנה אז לא משנה באיזו שעה תתדלק.
נלך עם זה צעד קדימה- אם תדלקת מעט זמן אחרי שהמוביל דלק עשה את כל הדרך בשמש מבתי הזיקוק לתחנה במרכז הארץ ודרומה ומילא את המיכל בתחנה יקח כמה שעות לטמפ' להתייצב ואתה בעצם מפסיד..
הלכה התיאוריה.
תדליק גפרור ליד הפתח?:grin:
תנסה, ותספר לי מה קרה :wink:
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.