צפייה בגרסה מלאה : שיפוץ גיר לבד.. מה לחפש?
לפני שבועיים קניתי סיקס 89 אחרי שהורעלתי מהכתבה: "איך לקנות ג'יפ ב20000 ש"ח".
הג'יפ עלה לי 19000 והוא מוגבה עם חזית של רנגלר ובקיצור נראה בובה ורק עם נעילות קדמיות.
לצערי שבוע אחרי הרכישה, נדפק הגיר.. בין ראשון לשני יש חריקות ורעשים והילוך רביעי כנראה נבלע מתחת לאדמה - אין שילוב לרביעי.
במוסך אמרו לי 3500 ש"ח (!) פירוק ושיפוץ וגיר מפירוק אני מפחד לרכוש כי אין לדעת מה ישימו לי שם. בעקבות זאת וממוטיבציה שעלתה לי מהאתר הזה החלטתי לשפץ הגיר בעצמי.
הזמנתי את המדריך של צילטון מאמזון ואני שמח אבל:
1. בהנחה שאצליח לפרק (אני לא מבין גדול במכונאות אבל נחוש בדעתי) את הגיר מה אני צריך לחפש?
2. מה אני אמור לראות שהוא לא בסדר?
3. מה מנקים?
4. מאיפה אני מזמין חלפים?
אודה לכם מאוד אם תעזרו לי, אחרי הכל האתר הזה הוא האבא והאמא שלי בכל הנוגע לג'יפ שלי.
חג שמח..
1. אין נעילות קדמיות, יש לוקרים וההבדל בינם לבין נעילה קידמית גדול.
2. 3500 ש"ח על פירוק ושיפוץ זה מחיר מקובל לגיר של סופה אולי, לגיר של סיקס, תעשה חיפוש ותגיע לסמו מצומת ירקונים. שם תוכל לקנות גיר מימ"ח (במידה ויש לו) בעלות נמוכה מעלות השיפוץ.
עכשיו כל מה שנשאר לך זה להתמודד עם פירוק והרכבה.
לפי מה שהבנתי גיר מהימ"ח הוא לא הכי אמין ועדיף לשפץ את הגיר בעצמך , אבל אינני פוסל שום דבר.. איך אני מגיע אליו ומה אמורה להיות העלות של גיר מהימ"ח?
איך מגיע - תריץ חיפוז על המילה סמו בתוך תמצא הנחיות מפורטות.
עלות משוערת - אם אני לא תועה באיזור ה-1,200 1,300 ש"ח
שיפוץ גיר לבד (בהנחה שיש לך או שאתה יכול לאלתר/להשיג את הכלים הנדרשים) 4 סינכרונים (שבוודאות תחליף) 400 ש"ח מחז"שים ואטמים עוד 100 מייסבים אם צריך אז עוד 100-150 למייסב (יש שניים) גג"שים תלוי איזה אבל עלול להגיע לאלפי שקלים.
עירא
אני דווקא הייתי מעדיף לנסות לשפץ לבד לפני רכישה של חדש, משתי סיבות:
1. נסיון שלא יסולא בפז.
2. איכות העבודה ידועה, והטובה ביותר.
תמצא מישהו באזור שלך שמוכן לבוא לראות/לעזור כמה שעות, שיסביר לך מי נגד מי וכו'. את פירוק הגיר אין סיבה שלא תצליח לבד (תיזהר, הנבלה כבד, כפי שיעיד לך חבר מסויים פה :lol: ). כשהוא על הרצפה, תביא את החבר המבין שיסתכל/יסביר/מה שלא יהיה. אולי אפילו זרוק את הגיר באוטו וסע למישהו, העיקר - שיהיה לך מנחה.
בספר אתה תמצא הוראות איך לזהות משהו תקול, איך לפרק, איך להרכיב וכו'. צ'ילטון מאוד טוב בזה, הוא אפילו שם תמונות של הילוך שחוק ליד הילוך תקין. לפחות בסמוראי.
מקסימום הפסדת כמה שעות עבודה, כי גילית שצריך להחליף משהו יקר במיוחד, ואז תקנה מפירוק.
ואם אתה צריך עזרה וייעוץ בראשון, אל תהסס להתקשר
0544417689
עומר
AvigdorAharon
31-05-04, 06:44
סמו נמצא בצומת ירקון.
טלפון: 050-5536108
בהצלחה!
אביגדור (אם זמן זו לא בעיה בשבילך, תשפץ לבד!)
שיפוץ לבד אכן יכול להניב את התוצאות הטובות ביותר אבל צריך לקחת בחשבון מספר גורמים לפני שקופצים לבצע את זה.
א. זה לא מסובך, אם אני הצלחתי...
ב. אם יש נזק לאחד מהגלגלי שיניים זה עלול לצאת לא כלכלי (ראה כתבה של ניר בנושא)
ג. התחושה בסוף היא גדולה, אבל ראה סעיף ד'
ד. אם בסוף למרות הכל יש עדיין בעייה זה עלול ליהיות מתסכל ברמות מאוד גבוהות.
לסיכום, הכי טוב לפרק, לבצע הערכת מצב ועלות של התיקון ובמידה ובאמת העלות אינה גבוהה (רק סינכרונים מחזש"ים ואים יש צורך גם מיסבים) אז ללכת על שיפוץ עצמי. עם יש מעבר צורך לשפץ עוד חלקים אני הייתי הולך על גיר ימ"ח ולו מהסיבה הפיננסית.
עירא
ערן המסוקס
31-05-04, 11:29
אל תלך על גיר מימ"ח. זאת העיצה שלי אליך. תאמין שלי, אל תלך על זה.
נסיון כואב מאוד שלי ושל עוד חבר. יחד החליפו לנו כ 7 גירים (+ - מי סופר).
שיפוץ עצמי, יחד עם אדם מבין,ביטול חופשים ,שהם יכולים להיות אלו שגורמים לבעיות, ובלי טיפול בבעיה היא תחזור ומהר, יכול להיות טוב.
אם לא, אז שיפוץ במוסך שהומלץ ע"י חברים באתר עם נסיון טוב בלבד.
אני מצטט מכתבתו של ניר לגבי שיפוץ גיר:
"עלות כל סינכרון היא סביב 100 ₪ מחירי גג"שים חדשים נעים נכון להיום בין 400 ₪ לרוורס ל 1700 ₪ לקונטרה גיר, עלות משלב סביב 750 ₪. מכאן ששיפוץ מאסיבי של הגיר עלול להגיע לאלפי ש"ח ."
בחשבון פשוט, כפי שאמרתי אחרי שפתחנו את הגיר וביצענו הערכת נזקים ואת מה צריך להחליף, במידה ואכן יש צורך בשיפוץ מסיבי ולא בסיסי, כנראה שיהיה זול יותר לקנות גיר מימ"ח ולו בשביל החלקים שבו.
עירא
שיפוץ גיר מבחינת עבודה לא סיפור גדול .
אני שיפצתי לבד והיה שווה רק בכדי ללמוד ולהבין את כל המערכת .
כלכלית לרוב לא יהיה משתלם כמו שכתבו לך אבל זה לא מחייב צריך לפרק ואז לבצע הערכה, או לפחות לפתוח את המכסה העליון ולראות מה קורה בפנים זה לא יתן תמונה מלאה אבל יקדם אותך מס' רב של צעדים בכדי לשלול את הכדאיות הכלכלית.
תצטרך להתארגן עם חולץ למיסב למרות שאפשר גם בלי אבל זה אינדיאני.
לדעתי,
אם זה מעבר להחלפת סינכרונים מחז"שים ומיסבים זה נפסל כלכלית.
לרוב אין בעיה עם הגלג"שים והקונטרה גיר,
אגב שווה בכל מקרה לבדוק אם אין לך בעיה בכלל במעבירים ולא בגיר לא מעט תקלות במעבירים גורמות לנו לחשוב שהבעיה היא בגיר.
חשוב לשים לב לדבר אחד שאני אכלתי ממנו הרבה חרא בצ'ילטון הפיצוץ של הציר הראשי לא מראה שהדיסקית האחרונה היא לא חלק מהציר והיא לא . לפני שסוגרים הכל צריך לוודא שהיא במקומה רק זה גרם לי כאב ראש של יומיים.(כשזה יהיה רלוונטי דבר איתי)
בכל מקרה אם תרצה עזרה ותמונות שמתעדות כמעט כל שלב אז אין בעיה .
שחר
רציתי לומר תודה רבה, צ'ילטון הגיע ואני אבדוק בעצמי את הגיר ונראה מה הלאה.
בולדוג, אנחנו נהיה בקשר, תודה!
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.