צפייה בגרסה מלאה : האם סולר כבר עולה יותר מבנזין?
מחיר רשמי של בנזין 95 - 6.49, סולר - 9.30 - נכון להבוקר בתחנת דלק ליד העבודה. אחרי הנחה של 25 אגורות על הבנזין ו2 שקלים על הסולר - 6.24 מול 7.30 - סולר עולה שקל יותר מבנזין.
בטיול לדרום, בתדלוק בתחנות ללא הנחות משמעותיות כמו מצפה רמון - אשכרה היילקס ישלם יותר פר קילומטר מאשר הצ'רוקי... ההפרש במחיר מקזז את יתרון הצריכה.
האם זה משקף את המצב הכללי? האם יש מקומות עם הנחות של שלושה שקלים על סולר או שזהו, עברנו סופית את הנקודה בזמן וסולר עולה יותר? עד כמה אתם מודעים למחירים (יש כאלו, כמוני, שמדחיקים...)? עד כמה זה שיקול בבחירת הרכב?
ובכלל, למה הסולר עולה יותר מהבנזין, את זה לא הצלחתי עדיין להבין. למיטב הבנתי עלויות זיקוק דומות.
חנן-ג'יפולוג
29-04-08, 08:53
תקן אותי אם אני טועה, אבל אתה דיברת איתי בזמנו על צריכת בנזין ממוצעת של 1:6 בשירוקי. בהיילקס מדובר על 1:8.5 אז הנסיעה בו עדיין זולה יותר.
לא שזה ממש משנה. המצב באמת מבאס לדיזליסטים. גם משלמים ביוקר וגם לא זזים.
אני משלם 6.16
לליטר סולר בתחנת דלק "בילסול" שבפתח תקווה
צמודה לבילנסון על כביש זבוטינסקי ומקבל גם שטיפה חינם
אני עדיין משלם פחות מ6 ש"ח בכפר קאסם. (מתדלק שם מזה כשנה עד כה ללא תקלות).
עם צריכת דלק של 1:8 עדיין משתלם.
אני חושב שבגדול אפשר לומר שעלות ליטר סולר שווה בערך לעלות ליטר בנזין אחרי שמוצאים תחנה זולה לסולר ומקפידים למלא רק בה ... אם אין סולר מוזל באופן מיוחד, משלמים הרבה יותר.
עכשיו נשאר רק ההבדל בצריכת הדלק, הטיפולים/התיקונים השוטפים (אני מניח שאין הבדל גדול) והאגרות. הדיזל כבר לא הרבה יותר משתלם מהבנזין ... מה גם שאם נסתכל על חתך רכבי השטח המשומשים ה"בנזינים" בד"כ במצב טוב יותר (פחות ק"מ) וזולים יותר. שזה גם שיקול.
ערן המסוקס
29-04-08, 16:40
הטיול האחרון של פסח, שבוע של שטח, יצא לי זול יותר בסיקס מאשר לדיזלים בקבוצה. נראה לי שזה מסכם את העניין..
צריכת דלק בהיילקס לא בהרבה יותר קטנה מאשר שלי. לא ברור מאיפה הנתונים של 8.5 ק"מ לליטר, אולי בכביש נטו? כל ההילקסים שיצא לי לטייל איתם לקחו פחות דלק מהגרוטאה שלי בהפרש קטן בלבד.
כן
הנחה בין 2.20 ל 3.00 לסולר.
וצריכה של 1:7-1:9 ממוצעת.
וכן
האוטו לא זז
וכן המצב מבאס.
העניין הוא, ששמעתי היום ברדיו שמחיר הדולר יורד ולמרות שמחיר החבית עולה ( 120 ) זה אמור להתקזז לא ? ...
מה שבאמת מבאס .. ( אותי ) זה שהאמריקאים עם החלטה האסטרטגית של לא לגדל אורז, והעליה המפלצתית של מחיר קילו אורז פה מ 8.50 שח ל 23.0 שח ... יגרמו לבלגנים שלידם מחיר טיול לדרום יראה זניח מאוד.
וזה ענין של זמן עד שניראה בחדשות איך צילה משדרות מתחננת לקילו אורז בשביל הילדים בעוד ששר חברתי זה או אחר מגיע עם שיירת וולבואים משויריינים שאוכלים 1:3 בנזין ועוד פמליה של פג'רואים ממוגנים עם מנוע בנזין שאוכלים מי יודע כמה 1:1 או משהו דומה ....
העתיד לא וורוד לדעתי.
לדעתי זה עניין של זמן עד שמכוניות יתחילו לחשוב פעמיים לפני שמניעים ולחפש חבר שממילא נוסע בכיוון ...
המנועים שאנחנו משתמשים בהם לא ישרדו לנצח ועד אז החיים יהיו קשים יותר ויותר.
תקופת הבייניים עד שיכנסו לתוקף מנועים אחרים אם זה חשמל ואם זה אויר ואם זה שתן ... התקופה ההיא לא תהיה דבש.
Tzvika-Pick
29-04-08, 19:00
גיא, אני אמנם פסימי מטבעי אבל הפעם אני נוטה לחלוק על דעתך.
לגבי מחירי האוכל - שים את הדברים בפרופורציה נכונה (הדבר הזה שהעיתונות לא כל כך עושה). מחירי האורז עלו, ועכשיו שקית של קילו אורז עולה 10 ש"ח במקום 7.4 או משהו כזה. אסון גדול לצילה משדרות שגומרת שקית של אורז בשבוע? 2.60 פחות בשבוע זה מה שיגרור אותה לפת רעב?
לגבי הדלק - הרבה לפני שאני ואתה נתחיל לחשוב פעמיים לפני ההתנעה יתחילו לחשוב פעמיים אנשים אחרים שמשפיעים יותר. אל תשכח שמי שאחראי לרוב העלייה במחירי הנפט בשנים האחרונות הם הסינים וההודים. בפעם האחרונה שבדקתי התל"ג הממוצע לנפש שם היה נמוך מאוד, מה שאומר שהם הראשונים שלא יוכלו לעמוד במחירי הנפט המאמירים ויגבילו את הצריכה שלהם. הם לא יכולים להרשות לעצמם לשלם את מה ששאר קוראי הפורום הנכבד הזה יכולים לשלם, אין להם מספיק דולרים בחודש.
אל תשכח שברגע שמחיר הדלקים לתחבורה יעלה מעל סף מסויים תחול תגובת שרשרת של התייקרויות במשק שהממשלה והבנק המרכזי של ישראל לא יוכלו להתעלם מהם, שהרי כמעט הכל מבוסס על תוצרי הנפט (אפילו מחיר חבילת האינטרנט שלך, שמושפע בין היתר ממחיר החשמל).
בקיצור, סליחה על הסטייה מהנושא המרכזי של השרשור. קצת ברח לי.
אפשר עדיין למצוא תחנות עם הנחה משמעותית לסולר. יש לא מעט כאלו ועם תכנון נכון וכלכלי של הנסיעה אפשר לחסוך כמה שקלים ולקזז את ההפרש.
מצד שני, באמת לא ברור לי למה הורדת הפיקוח על מחירי הסולר גרמה דווקא לעלייה של המחירים. הרי עכשיו אמורה להיות תחרות בין המשווקים, לא?
אגב, פיתרון (חלקי) ונוסף לבעיית מחירי הסולר, שמיועד בעיקר לאלו שגרים במושבים - צובר של סולר באחורי המשק.
מה דעתכם ליצור רשימה של תחנות דלק אמינות הנותנות הנחה משמעותית יחסית לסולר - שכל אחד מכיר - כך שיותר יהנו מהן?
דואגים לנו שלא נרגיש את ההבדל בין הבנזין לסולר ... (http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3537539,00.html)
לא יודע איפה אתה גר, אבל אני הלכתי אתמול לסופר בחיפה.
המחירים של האורז שרשמתי הם אמיתיים.
מאוד.
קילו אורז בלסמי ארוז של סוגת זה 23 ש"ח .
זה עליה ע-נ-ק-ית, כי לפני שבוע וחצי קניתי את אותה שקית בדיוק ב 8.30 ש"ח.
מה דעתכם ליצור רשימה של תחנות דלק אמינות הנותנות הנחה משמעותית יחסית לסולר - שכל אחד מכיר - כך שיותר יהנו מהן?
רצית קיבלת (http://www.fulltank.co.il) - אתר שעושה בדיוק את זה ונקרא fulltank
כל טוב,
שלומי
שלום לכולם,
אני ממליץ לכל מי שיכול להעמיד מיכל סולר בחצר.
ההנחות משמעותית יותר גדולות מאשר בתחנה.
אני מתדלק את המיכל ב1500 ליטר פעם בחודשיים.
פעם אחרונה לפני חודשיים קיבלתי הנחה של 3 ש"ח.
מוטי.
AvigdorAharon
30-04-08, 07:48
ברוב העולם, הסולר יקר מהבנזין בכ 20%.
ההבדל במחיר נתקזז בד"כ עם ההבדל בצריכה (נצילות, נפח מנוע וכדומה).
לא מומלץ, לדעתי, לחשב פר טיול. כל אחד צריך לחשב את הצריכה השנתית של הרכב שלו, ואז להחליט מה עדיף. לכתוב שטיול לדרום זול יותר בבנזין, אינו נכון בעליל כי ישנם גורמים נוספים שיש לקחת בחשבון כמו: אני מביא את הסולר מהצפון, נסיעות כביש במשך השנה וכדומה.
אביגדור
אביגדור אתה צודק שצריך לחשב לפי צריכת הדלק האמיתית הכוללת שלך. עבור רבנו, דווקא הטיולים הם החלק הזניח יחסית. לערן אגב יוצא יותר זול כי הוא מתחיל ומסיים את הטיול בלהבים :mrgreen: את זה הוא שכח לציין.
במקרה שלי - עברתי מהיילקס לצ'רוקי לפני שנתיים. לא מסיבות כלכליות. ההילקס צרכה בממוצע כללי 8.5 קילומטר לליטר, הצ'רוקי בממוצע כללי 6.3 קילומטר לליטר. בנזין עולה בערך 6.3-6.4 שקל לליטר (אחרי הנחות מקובלות) וסולר 6.5 עד 7.5 שקל לליטר אחרי הנחות. זה בדיוק שקל לקילומטר לצ'רוקי, ו75-90 אגורות לקילומטר בטויוטה. עדיין חסכוני בטנדר הדיזל, אבל ההפרש הוא עלוב לעומת מה שהיה כשהחלפתי, אז זה היה בערך פי שתיים! ומה שבאמת עצוב, שלפני שנתיים כשהחלפתי חזרה לבנזין, שילמתי פחות לקילומטר מאשר היום משלם מי שנוסע בדיזל.
והמחירים רק הולכים לעלות...
גיא - אנחנו כבר היום עושים חושבים הרבה יותר לפני שמניעים ונוסעים. אנשים מתאמצים יותר להשתמש בתחבורה ציבורית, בנסיעה משותפת, וזה לא דבר רע בכלל.
מוני אורבך
30-04-08, 09:41
מי שבאמת מחפש יכול למצוא תחנות דלק זולות שבהם עדין הסולר זול ב 20 אגורות מדיזל.
אבל אלו הם תחנות בודדות בכול הארץ.
בצפון יש די הרבה, צומת יבור יש סולר טוב וזול מבנזין.
ומסביב לסביבה הזו יש עוד כמה תחנות זולות בהתאם.
במרכז יש את כפר קאסם, אבל גם באזור ראשון יש כמה (לא מכיר כתובות מדויקות)
בדרום יש באזור באר שבע, אבל אני לא מכיר אותם אישית.
אשמח אם משהו יוכל להמליץ לי על תחנה זולה וטובה.
מאזור באר שבע ועד אילת אין אפילו תחנה זולה לרפואה. הגדילו לעשות התחנות באזור הערבה שלוקחות מחיר מלא!!! (כ 8.5 שקל לליטר)
באילת יש מספר תחנות זולות וטובות.
ההתנהלות שלי לטיולים היא כזו:
היות והמיכל שלי קטו יחסית (54 ליטר) אני בד"ח לוקח לפחות גריקן אחד נוסף.
לדרום הקרוב (מדבר יהודה) אני לוקח גריקן אחד ומיכל מלא ואיתם נוסע ללא בעיות את כול הטיול.
לאיזור מצפה (קרי מרכז הנגב) אני לוקח שני גרקנים לטיול ארוך ואחד לקצר. בדרך חזרה אני מתדלק בכמה ליטרים באיזור בית קמה (אני חיפאי)
לאיזור הדרום הרחוק (נחלים גדולים הרי אילת וכו) אני לוקח גריקן אחד ומתדלק באילת.
סך הכול קצת בילבול מוח, אבל בהחלט אפשר לחיות עם זה.
אשמח אם משהו יתן כתובת של תחנה טובה וזולה באיזור באר שבע (יחסוך לי גריקן שני)
למי שיש מיכל גדול (90 ליטר) עם גריקן נוסף אחד יכול לנסוע לכול מקום ללא בעיות.
הדיפנדר הקצר שלי עושה בעקשנות רבה 1:10 ולא משנה כמה שטח וכמה כביש אני עושה. בטיולים זה אפילו יותר טוב, אבל אני מניח שזה בגלל שאני עושה הרבה כביש בדרך אל ומהטיול.
הטויוטה שלי עשתה (ועושה לפי הדיווחים של החבר שלי בעל ההיליקס) 1:9 ויותר. לא ברור לי מהיכן כול הדיווחים של ה 1:8 בהיליקס.
אבל כמו שנאמר טיולים הם זנחים והיום יום הוא שאוכל אותך. בנתים אני לא נוסע מספיק כדי שישתלם לי להחזיק שני רכבים (25K בשנה כולל טיולים) אבל הולך ומתקרב היום שזה יהיה כלכלי.
מאיר רוטברג
30-04-08, 11:47
מדהים כמה מדברים,
זה כמו לדבר על מזג האוויר ,זה יעזור לכם??
כלל עולמי זה היה בדיוק להייפך מהארץ
עכשיו יישרו קוו אז כולם בוכים??
זה היה מעוות וכל הדיזלים שילמו חצי מהמחיר האמיתי אז לא בכינו בעלי הבנזין
דרך אגב 1:5 בלי לבכות
ועל בנזין יש לי 35 א"ג הנחה בסונול
אשמח אם משהו יוכל להמליץ לי על תחנה זולה וטובה. -על רחוב דרך חברון יש מס' תחנות שנותנות הנחה של 2.6 לדיזל בתן ובדלק אני מתדלק והכל תקין
מאזור באר שבע ועד אילת אין אפילו תחנה זולה לרפואה. הגדילו לעשות התחנות באזור הערבה שלוקחות מחיר מלא!!! (כ 8.5 שקל לליטר) יש לי כרטיס תדלוק של דלק שנותן לי הנחה קבועה (2.6) בכ7 תחנות מבאר שבע עד אילת, אני מאמין שאפשר למצוא התקן תדלוק (פזומט למשל)שייתן הנחה טובה בכל הארץ
שורה תחתונה, מי מכיר מישהו שיכול לספק לי שמן בישול משומש (כ800 ליטר בחודש) באיזור הדרום?
.
עידן
מוני אורבך
30-04-08, 12:08
זה יכול מאוד לעזור !!!
זוהי מטרתו של כול הפורום, החלפת מידע בין אנשים
אם לאחד יש שיטה לחסוך בהוצאות טיול, מדוע שלא ישטף עם כולם?!
אם אתה יכול לעמוד ב 1500 שח ויותר לטיול השירשור הזה מן הסתם לא בשבילך...
אבל ישם אחרים שהטיפים האלו יכולים להיות ההבדל בין מצב שיטילו למצב שלא יטילו.
אישית אני לא "מתבכין" או מתלונן אלא רק משתף אחרים בידע שיש לי.
אני מעדיף לחסוך ולנסוע 6 פעמים בשנה לנגב מאשר לא לחסוך ולנסוע פעמים בשנה.
אבל זה אני, אחרים שמעדפים לנסוע מעט אבל להנות ממנוע חזק, שיבוסם להם.
זו מדינה חופשית וכול אחד יעשה כרצונו.
אבל העברת מידע (גם בנושא זה) לעניות דעתי חשובה.
AvigdorAharon
30-04-08, 14:58
מי שבאמת מחפש יכול למצוא תחנות דלק זולות שבהם עדין הסולר זול ב 20 אגורות מדיזל.
סולר מול דיזל?
התכוונת בנזין...
אביגדור
סולר כבר מזמן יקר יותר מבנזין. מה קרה שהתעוררתם רק עכשיו?
אני כבר לא מטייל כמו פעם כי זה פשוט יקר מדי.
הטיול הגדול האחרון בסופה היה לפני חודשיים וחצי בדיוק, ורק השד יודע מתי הטיול הבא. אני מקווה שזה יהיה בקרוב, לפני החום הגדול (עוד תירוץ לא לנסוע בכלל...)
אפשר למלא רכבים לא רק בדרך לעבודה, אלא גם בטיולים, ולהתחלק בהוצאות. בינינו, זה קצת הזוי לראות בטיול שיירה של 5-8 ג'יפים שבכל אחד מהם יושב רק נהג... בשביל להמשיך לטייל, אני מוכן לתת למישהו שאני סומך עליו, לנהוג חצי טיול...
ואלה באמת צרות שוליות מול עליית מחירי המזון והאינפלציה הממשמשת ובאה עלינו.
המחירים שגיא נתקל בהם אמיתיים לגמרי.
מוני אורבך
30-04-08, 16:49
דרור ניסית פעם להתארגן עם חבר בטיול משותף באותו הרכב ?!
תנסה פעם ואז תבין...
בכל מקרה החברים שלי מתחלקים לשני סוגים
1. אילו שבאים עם המשפחה (קרי ילדים או אישה או שניהם)
2. אילו שבאים לבד לטיול כדי לנקות את הראש
אילו שבאים עם המשפחה ממש לא רוצים אותך. הם רוצים טיול גיבוש משפחתי וכו...
אילו שבאים לנקות את הראש ממש לא רוצים אותך,הם רוצים קצת שקט ובדידות במהלך היום כדי שיהיה להם את היכולת הנפשית להיות מסביב למדורה במהלך היום.
ויש כאלו (כמוני) שנמנים על שני הסוגים.
אם שני עם המשפחה, לא רוצה זרים באוטו !
אם אני לבד, אני מוכן לסבול עוד חבר ובלבד שיהיה ברור שיהיו קטעים ששנינו פשוט נשתוק ונהנה מהמדבר. אבל לצערי אני בדעת מיעוט כאן.
מה שבאמת מבאס .. ( אותי ) זה שהאמריקאים עם החלטה האסטרטגית של לא לגדל אורז,
אההה......
החלטה אסטרטגית????
תגיד לי..
מאיפה הוצאת את זה?
איפה תגדל אורז בארה"ב?
הנה שעורי בית בשבילך
היכן בעולם מגדלים אורז ומדוע?
הנה רמז קטן:
בא נאשים את מדינת ישראל בהחלטה האסטרטגית שלהם לא ליצא דלק.
ג'ו למה אתה מתחמק? אתם האמריקאים הפסקתם לייצא אורז לעולם כדי שישאר לכם מספיק כדי לייצר את המשקה הלאומי שלכם, סאקי :twisted:
דוד שלי :)
השטן הגדול אשם.
אל תהיה תמים !
חוצמיזה, פרופוגנדה מכיר ? ... מי מנסה לדפוק את האירנים ולגדל נפט בשדה באזור איווה ?
פרופוגנדה אמרתי ? ...
זה לא משנה באמת אם נתת בראש למלכת הפראם, מספיק שמישהו הדליף שעשית את זה ...
ולי עולה קילו אורז 23 שקל....זה כמעט 6 דולר ?!?!?
תמשיך לדבר ואני סוגר את הברז של יצוא גרגרי חומוס,
מנה פלאפל תעלה ל50 שקל וכולכם תמותו ברעב.
אני מציע שתתנצל מהר למגדלי האורז האמריקאים לפני שיהיו השלכות כבדות.
אחרי חרם החומוס יכול להיות שהאנטריקוטים בסכנה... ראה הוזהרת!
כולם ידעו מי בדיוק גרם לעליה החדה במחיר האנטריקוט!
ג'ו ....
תשמע, היתה לי משמרת לילה אתמול, לא יצא לי לישון מאז, נפלו עלי כמה הודעות רעות מאוד היום ...
ואתה הראשון שהצליח להצחיק אותי ובגדול ...
תודה :-)
נ.ב - תמסור למגדלי האנטריקוט שלא קניתי כבר כמה חודשים ... שזה יקר מידי ... כבר עכשיו.
ג'ו למה אתה מתחמק? אתם האמריקאים הפסקתם לייצא אורז לעולם כדי שישאר לכם מספיק כדי לייצר את המשקה הלאומי שלכם, סאקי :twisted:
האמת שאני מבין רק במשקאות לאומיים מיוצרים מתפוחי אדמה בלבד,
אז מי יודע.....
הטיול האחרון של פסח, שבוע של שטח, יצא לי זול יותר בסיקס מאשר לדיזלים בקבוצה. נראה לי שזה מסכם את העניין..
צריכת דלק בהיילקס לא בהרבה יותר קטנה מאשר שלי. לא ברור מאיפה הנתונים של 8.5 ק"מ לליטר, אולי בכביש נטו? כל ההילקסים שיצא לי לטייל איתם לקחו פחות דלק מהגרוטאה שלי בהפרש קטן בלבד.
לא ברור לי עם איזה גרוטאות אתה מטייל או איך אתם מחשבים צריכת דלק..
בכביש הגמל נוסע בקלות 1:9-1:9.5 ובשטח נוסע בקלות 1:8-7 עם רכב עמוס בציוד.
טיול פסח, 350~ ק"מ בשטח עם רכב כבד מאד, מסלול מהיר יחסית=יותר דלק (בד"כ הצריכה גם בשטח באזור 1:8) בטיול לפי צריכה בפועל של ~1:7.5 אני מגיע לחשבון דלק של 300ש"ח בתחנות דלק של העולם האמיתי (לא תחנות יקרות נמרוד, אני יכול למצוא לך תחנות בנזין ללא הנחה)
הרכב שלךערן צורך בשטח דומה 1:6 במקרה הטוב ואל תנסה להכחיש, סיקס לא נוסע יותר טוב מזה בטיול שטח וזה עוד בלי חצי מהמשקל שאני סוחב בהיילקס.
עכששיו תעשה חשבון לבד, לי זה עדיין יוצא יותר זול.
סמוראי שהיה איתנו עבר את חשבון הדלק של ההיילקס.
אשמח אם משהו יוכל להמליץ לי על תחנה זולה וטובה.
כבר כתבתי בעבר,
בבאר-שבע מנסיון ארוך שנים יש את "דלק" מול אגד או ליד באר אברהם בשוק, המליצו לי על "תפוז" מול תחנת הקמח אבל לא מכיר מנסיון אישי.
מדרום לב"ש התחנה היחידה שאני מוכן לתדלק סולר אם לא נתקעתי סופית היא התחנה במועצה אזורית רמת נגב(מול טללים), גם כאן מנסיון חיובי של שנים- גם המחיר הכי זול מהתחנות דרומית לב"ש על כביש 40, צריך לשאול את המתדלק איזו משאבה היא הכי זולה כי יש להם מבצעים שונים כל פעם.
תחנת "פז" ברמת חובב יקרה,
תחנת דלק בשדה בוקר יקרה ואם אני זוכר נכון ערן כתב פעם משהו לגבי נקיון הבנזין שם?
תחנת"פז" בעובדת יקרה יחסית וגם היתה ברשימה של המזוהמות בעבר, לא מתקרב אליה.
תחנת דלק במצפה הכי יקרה באזור, ככה זה כשכולם מגיעים יבשים מאילת או נזכרו ברגע האחרון לפני הירידה דרומה..
לא ברור לי עם איזה גרוטאות אתה מטייל או איך אתם מחשבים צריכת דלק..
סמוראי שהיה איתנו עבר את חשבון הדלק של ההיילקס.
אני מניח שלא כתבת את המשפט הראשון לעצמך... ;)
אתה חייב להסביר את הנתון הזה!
ערן המסוקס
01-05-08, 21:09
בטיול שרובו שבילים מהירים צריכת הדלק טובה יותר. הג'יפ שלי עושה בטיול כזה קרוב ל7 ק"מ לליטר (מלמטה). בכל מקרה כל טיול (למעט סיבוב שטח קרוב לבית) יוצא לי בין 6 ל7 ק"מ לליטר בממוצע.
הרכבים שאני נוסע איתם הם לא עגלות, ותדלקנו כמה שאפשר בתחנות זולות. עדיין יצא הפרש לטובתי בתדלוקים (חוץ מדיפנדר אחד שבאמת צורך הרבה פחות). הילקסים שאני נוסע איתם לא לוקחים הרבה פחות ממני בליטרים (אבל כמובן שלוקחים פחות).
הטיול האחרון כלל בסביבות האלף ק"מ המכילים הרבה מאוד שטח.
אגב, סמוראי קרבורטור באמת שתיין. לא לוקח הרבה פחות מסיקס. היה איתי לא מזמן אחד כזה ונתקע בשטח בלי דלק. טוב שהיה לי ג'ריקן ספייר למלא לו.
וכשנוסעים עד אילת כמעט ורק בשטח, אז אין הרבה אופציות להתפנק על תחנות דלק מוזלות במיוחד.
יונתן,
המשפט נכתב בתגובה עם ציטוט לערן.. לא הבנתי מה לא מסתדר לך.
בטיול פסח היה איתנו סמוראי ששתה יותר דלק כהוצאה מאשר ההיילקס שלא לדבר על זה שהוא היה צריך לקפוץ באמצע להביא עוד דלק בבקבוקים מתחנת דלק.
אחד מהחברים הקבועים לטיולים במשך שנים נוסע בדיפנדר, אין הבדל בתצרוכת דלק בין ההיילקס והדיפנדר, השנה היה דיסקו דיזל שאולי בגלל הגיר אוטומטי שתה יותר סולר אבל עדיין זה מכוון שוב לתצרוכת עדיפה של רכבי סולר על בנזין, זה לא שאני מגלה משהו חדש, זאת הפואנטה מלכתחילה של הדיזל.
ערן,
איך שאני לא הופך את זה זה עדיין לא מסתדר לי, אני מטייל עם רכב סולר ובנזין כבר לא מעט שנים, לא זכור לי מעולם תצרוכת דלק שווה או גרועה יותר מאשר רכב בנזין.
להיפך,
אני כמעט ולא לוקח ג'ריקן לטיולים של עד 4 ימים-400ק"מ שטח~ אם יש תחנה בטווח 50 ק"מ מהיציאה לכביש.
טיולים כמו שאתה מתאר סיימתי ע"ב מיכל הרכב 60ל'+19 בדלקן שמעולם לא נגמר.
רכבי בנזין באותם טיולים נזזקו ליותר מג'ריקן וגם איתו מגיעים חנוקים לסיום בד"כ.
אני יודע שהסיקס שלך יותא דופן בכיוון האנסופי שאתה מבצע לו אבל בכל זאת זה מוגזם לעשות 1:7 בשטח כמו שאתה מתאר, דוקא בשבילים מהירים.
ערן המסוקס
02-05-08, 09:23
מה פתאום 7 ק"מ לליטר בשטח. אני מתכוון 7 ק"מ לליטר סה"כ ממוצע לכל הטיול כולל כביש.
דורון & ערן המסוקס
http://www.jeepolog.com/forums/attachment.php?attachmentid=9616&stc=1
אני בוחר את החתול..8)
ערן,
אם כבר אמרת שזה ממוצע עם נסיעת כביש אז לטווח כזה משולב כביש+שטח צריכת הדלק שלך בכביש צריכה להיות 1:9 בערך כדי לאזן את בצריחת הדלק בשטח של 1:5-6 .. עדיין לא מסתדר.
אם אתה נכנס לשקלול שטח+כביש אז שוב חולר עדיף,
צריכה ממוצעת של 1:8 בקלות ולעיתים מעט טוב יותר.
מה שכתבתי לא הסתדר לי כי אני מכיר את שני הרכבים, אבל... אם אתה אומר שממטוצע שטח +כביש שלך בהיילקס בטיול כזה זה 1:8 אז אולי.
בד"כ בטיולים כאלה אני עושה 1:9 +- . עכשיו נשאר רק ההבדלים הדינאמים במחירי התדלוק...
AvigdorAharon
02-05-08, 21:35
יש לי כמה ימי ניסיון על CJ:
הצריכה הממוצעת היא באזור ה 6 ק"מ לליטר עם סטיה של 8% פלוס מינוס.
אף פעם לא הצלחתי להגיע לצריכה טובה מ 7.8 ק"מ לליטר, וכמובן שזה היה בכביש.
מספיק לפאר לחינם את שמו של ה CJ בנושא הדלק, צריך להודות, זה לא הצד החזק שלו!
ד"א, אני חושב שאני יודע איך צריכת הדלק אצל ערן היא כזו טובה:
אולי בשטח ה CJ נגרר ע"י רכב אחר???
בצחוק,
אביגדור
בת"א בר"ח קרליבך בסד"ש הנחה של 2.65 ש"ח ללא תוספת שרות
סולר לרכבים
הזול ביותר בישראל
הנחה לכל ליטר
100% בטוח, לא מהול, תחת פיקוח
זמינות בכ-130 תחנות בישראל
כרטים תדלוק פתוח לשימוש למשך שנה שלמה
ללא התחייבות כלשהי
לפרטים: נא לצור קשר 0508915432 אלכס
זה היה מעוות וכל הדיזלים שילמו חצי מהמחיר האמיתי אז לא בכינו בעלי הבנזין
השאלה מה היה מחיר האגרה.
האם מחיר האגרה ירד ?
ובמאמר מוסגר, אם כבר לדבר על זה שהאמריקקים דופקים אותנו (ואת כל העולם), בוש קונה כל יום 1% מתפוקת הדלק העולמית ואוגר אותה. קחו את זה בחשבון.
ואם להתבכיין עד הסוף - בסוף החודש שהעלו את מחירי הדלק, בבוקר למחרת הודיעו על ירידת מחירי הדלק בעולם בגלל ירידת מחיר חבית הנפט. אבל מדינת ישראל תוריד חזרה את המחיר ? מה פתאום. נעלה לכולם את המחיר לפני יום העצמאות כשכולם נוסעים לטייל.
נקטין את הבלו ? מה פתאום. נוריד את המע"מ ? מה פתאום. המדינה רק נהנית מעליית מחירי הדלק.
Fucked Up :-x :-x :-x
סולר לרכבים
הזול ביותר בישראל
הנחה לכל ליטר
100% בטוח, לא מהול, תחת פיקוח
זמינות בכ-130 תחנות בישראל
כרטים תדלוק פתוח לשימוש למשך שנה שלמה
ללא התחייבות כלשהי
לפרטים: נא לצור קשר 0508915432 אלכס
1. לאחר בירור עם אלכס קצת הבהרות:
זה עולה 150ש"ח לשנה ומיועד לשימוש ברשימה חלקית של תחנות של "דלק".
לגבי גובע ההנחה או כמה עולה ליטר, לא קיבלתי תשובה חד משמעית, צריך לנסות ולראות.
אלכס אמר שזה הנחה סביב 3ש"ח ממחיר הבסיס (ההנחה משתנה מפעם לפעם)
מחיר הבסיס היום ב"דלק" = 9.65ש"ח ===> יעלה ~6.65ש"ח\ליטר סולר
זה טוב...אבל לא מצויין - זה לא הזול ביותר בישראל.
יתכן שלחלק מהאנשים זה כדאי.
אני ממלא בסונול ב6.35.
2. נתונים על הטרופר דיזל שלי מטיול פסח:
בכביש מהמרכז למצפה-רמון...11km/lit :)
בשטח(דקלים,אשוש,ורדית)+חזרה 8.5-9km/lit
כמעט 500ש"ח(לפני העלאה) לטיול :(
עלות ייצור הסולר הוא חצי מהדלק. יאללה, כולל הבלו הזה, למרות שהרכבים המודרנים לא צריכים אותו - שלושת רביעי. אז למה הסולר בכל זאת יותר יקר בהרבה?
כי רכבים עם מנוע דיזל לא צריכים מערכת ההצטה, פלגים, מסננים יקרים, הם יותר אמינים וחסכוניים, והרסורס שלהם הרבה יותר גדול לאומת מנועי בנזין.
מה רואים - חיסכונות רבים במחירי הטיפולים ובתצרוכת דלק למנועי דיזל.
איך זה??? אזרח ישראל יחסוך כסף??? אין מצב!
זאת הסיבה היחידה לדעתי להעלת מחירי הסולר.
עדיין השאלה - מי ולמה עשה זאת?
מנועי סולר לא יותר זולים לאחזקה ממנועי בנזין, נהפוך הוא
אף אחד לא חסך על מנוע סולר … כל מה שרשמת
הדבר היחיד שהצדיק אותם זו נסועה גבוהה עם מחיר סולר נמוך
ועכשיו גם זה כבר לא
Sent from my iPhone using Tapatalk
מחיר רשמי של בנזין 95 - 6.49, סולר - 9.30 ...
זה נכתב במאי 2008.
14 שנה חלפו - המחיר בערך אותו דבר. איפה האינפלציה?
תודה לפלוני שהעלה את השרשור מהאוב...
139932
boaz avrahami
05-09-22, 14:24
אני משלם 6.16
לליטר סולר בתחנת דלק "בילסול" שבפתח תקווה
צמודה לבילנסון על כביש זבוטינסקי ומקבל גם שטיפה חינם
אם המצב די דומה אשמח לקבל 2-3 תחנות דלק באזור מגוריך שמוכרות ליטר סולר במחיר דומה לזה.
אתה יודע מה, גם אחת שמוכרת בפחות מ 7 שח לליטר…
זה המחיר שיוניקס מפרסם לאותה התקופה.
וזה המחיר נכון להיום בתחנת דלק רגילה.
בהסדרים זה סביב 7.5
ואני עוד זוכר בתחילת שנות האלפים מחיר של כשקל לליטר
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20220905/f5e6c8d93c51e54b3e8864ab814d8182.png
בועז, ההודעה של UNIX מ2008.
בהסדרים מדובר על 7.6שקל לליטר, בתחנות הזולות לפי מה שרץ בקבוצות המחיר סביב 7.3-7.4 שקל לליטר (אני אקפוץ לתחנות הזולות בפתח תקווה השבוע ואעדכן, אבל 5 אחוז פחות זה פחות או יותר ההבדל בין ההסדרים לתחנות הזולות)
boaz avrahami
05-09-22, 16:53
בהודעה 45 נכתב שעברו 14 שנה והמחיר הסולר לא השתנה בגדול.
במציאות הוא כיום אחרי הנחה כשקל יותר.
וגם אז וגם היום יותר מחצי זה מיסים.
אצל רוב התחנות באיסורי זה נע סביבות ה 7.5 +/- 10-20 אג'לפה ולשם.
עדיף להימנע מתחנות זולות, תחסוך כמה גרושים ותשלם בתיקון מערכת הזרקה.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.