התחברות

צפייה בגרסה מלאה : החלפת 4 צמיגים בלבד???

pitarus
01-08-07, 13:36
יש לי איסוזו רודיאו שאני צריך להחליף לו צמיגים (245/70R16). כיום יש לי צמיגים של Bridgestone Dueler 684.
אני מעוניין לקנות צמיגים A/T והמליצו לי להחליף רק 4 צמיגים ולהשאיר כספייר את המקורי שמעולם לא השתמשתי בו. השאלה היא, האם זה בטיחותי והאם הרכב יתנהג נורמלי בשטח אם צמיג אחד שונה במידה ואצטרך להשתמש בספייר. אזכיר רק שלרודיאו יש מנוע די חזק (205 כ"ס), כך שחשוב לי למנוע החלקות מסוכנות בכביש.

ואם כבר בעניין צמיגים, האם יש המלצה בין BFGoodrich T/A KO (כ- 780 ש"ח) לבין Bridgestone 964 (כ- 630 ש"ח) לבין Maxxis MA-751 (כ- 540 ש"ח)? האם כדאי להשקיע בצמיג היקר יותר? האם נותן אחיזת כביש ושטח מועדפת?

תודה מראש לכל העונים

שחר

גיא
01-08-07, 22:29
לא יודע מה המידה שיש לך כיום אז לא יודע להגיד אם ההבדל משמעותי או לא.

אבל !

שים לב, אם יש לך נעילות זה רע מאוד צמיגים בגודל שונה.
אם אתה בבלימת חירום זה נורא ואיום.
אם עוצרת אותך תחנה ניידת של משרד התחבורע, זה איום ונורא לגמרי.

ומעבר לכל זה, כשתלך למכון להחליף ברשיונות הם יבדקו לך גם את הספייר. אם הוא לא באותה מידה לא תקבל אישור.

עכשיו יגיד איציק, שיש מכוניות כיום שיש להם צמיג קטן יותר בתור חילופי וזה לא כל כך נורא. אולי .. שים לב שהצמיגים הללו מוגדרים מראש לעד 40 קמ"ש או משהו דומה ועד 40 קילומטר. או שאולי זה 50 ... בקיצור ... לא לנסיעה ...

המלצה שלי, תקנה 4 חדשים ועוד אחד משומש במצב סביר בגודל של ה 4
שים אותו ספייר.
זה מה שאני עשיתי.

לגבי הסוג, לי יש מקסיס ואני מבסוט עד הגג לגמרי.
לעוד כמה חברים יש והם גם מבסוטים לגמרי.

היה לפני חודש או חודשיים שירשור שלם על עניין הצמיגים ויש גם כתבה מפורטת מאוד על זה.

כדאי ומומלץ.
לילה טוב.

tooshey
01-08-07, 23:29
שלום לך
באופן כללי,רצוי להכניס את הגלגל הרזרבי לסבב הצלבת הצמיגים כך שיתבלה יחד עם האחרים.
ראיתי מקרים של גלגל רזרבי שלא היה בשימוש זמן רב(שנים),ולמרות שנראה כמו חדש הכזיב בשימוש הראשון אחרי קילומטרים ספורים.

16*70*245 זו המידה המקורית שלך.לאיזו מידה אתה רוצה להחליף?

BFGOODRICH לדעתי הינו צמיג הכביש/שטח הטוב ביותר ומחירו בהתאם.
מצד שני,ל 99% נסיעות בכביש גם מקסיס יעשה את העבודה.

בברכה,טושי

גיא
02-08-07, 00:05
טושי

99% נסיעות כביש ו 1% נסיעות שטח ?

ממש מזל שאתה לא מגזים בכלל :-)

תגיד, תמיד הכי יקר זה אומר הכי טוב ?

איציק - 4X6ZH
02-08-07, 08:16
גיא בוקר טוב

הנה אני מגיעה וצריך לחשוב מה אני כותב ;)
להחליף 4 צמיגים זה נכון .
להחליף 4 צמיגים ברכב שהוא 4X4 קבוע זאת האפשרות היחידה .
להחליף רק 2 צמיגים ברכב שהוא רכב שטח 4X4 נשלט זאת החלפה לא נכונה . ( אבל אפשרית )
להכניס את הספר לסבב החלפות זה טוב . בתנאי שיש לך צמיג דיאגונלי ולא רדיאלי .
לרוב המוחלט של כלי הרכב יש צמיגים רדיאלים כך שיש בעיה בשילוב הספר .
לחלק אחר של כלי רכב במיוחד רכבי שטח יש צמיגים שיש להם כיוון סיבוב ( צמיג שמאלי \ צמיג ימני \ צד חיצוני צד פנימי . כך ששילוב הספר זאת בעיה .
אחד השיקולים המרכזיים בבחירת צמיגים הוא עד כמה הצמיג הבודד זמין כחלק חילוף
במיחד במקרה שאתה נזקק לצמיג אחד ( לאחרתקלה כל שהיא ) .
לצערי יש כלי רכב שהלקוח נדרש להחלת סט צמיגים ....והאפשרות היא רק 4 צמיגים
או להמתנה ארוכה עד לקבלת הצמיג הנכון .
נסיעה על צמיגים לא זהים מסוכנת ובחלק מכלי הרכב גורמת לנזקים כבדים למערכת הממסרות .
עכשיו תחשבו על נהג משאית כמה צמיגים יש לו :cry:
איציק

נמרוד
02-08-07, 08:24
רצוי להחליף את כל החמישה למידה וסוג זהים. בפועל, רוב-רובנו מחליפים רק 4 צמיגים, ואם אתה מחליף לאותה המידה המקורית אז בכלל אין בעייה. תשאיר את הספייר המקורי, או יותר נכון את אחד מהגלגלים המקוריים שמצבו הכי טוב, בתור ספייר.

גם אם מחליפים למידה גדולה יותר של צמיג, ונשארים עם גלגל ספייר קטן יותר, זה לא אסון, לפחות לא בתנאי היום יום, נוסעים יותר לאט ולמחרת מתקנים את הפאנצ'ר. דווקא ברכב טיולים זה מפריע, כי לנסוע בשטח עם שלושה צמיגי שטח גדולים וטובים וצמיג כביש אחד מעפן שהיה מקורי על הרכב, לא יאפשר להתקדם באותה רמת בטחון.

הפתרון של גיא, של לקנות 4 צמיגים חדשים טובים ולהשיג (אולי אפילו כחלק מהעסקה, מהפאנצ'רמעאכר) צמיג נוסף באותה מידה משומש במצב טוב, הוא פתרון טוב.

pitarus
02-08-07, 08:41
ראשית, תודה לכל העונים.
ולהלן הבהרה קטנה: המטרה היא להחליף את הצמיגים לאותו גודל כמו המקורי 245/70R16. ההתלבטות היתה מה לעשות עם הספייר? האם להחליף גם אותו או להשאיר את המקורי (באותו הגודל) אך של חברה שונה ובעל מבנה שונה.

נמרוד
02-08-07, 08:50
הספייר לא חייב להיות מאותו דגם. אם הוא באותו גודל זה בסדר גמור. שוב, נסיעה על ספייר היא בהגדרה נסיעה זמנית עד לתיקון התקר.

אגב טושי צודק BF A/T הוא צמיג מהטובים ביותר שקיימים, במקרה זה כן, מה שיותר יקר יותר טוב. האם זה אומר שצמיגים זולים יותר לא יספקו את הדרישות שלך? שיקול שלך. עובדה שיש עשרות, מאות סוגי צמיגים ולכל צמיג בכל מחיר יש את מי שזה מתאים לו.

-->