צפייה בגרסה מלאה : בניית מקרר לרכב
יש לי ברכב מקרר. מקורי אמנם, אבל ככל הנראה לא עבד כמו שצריך גם כשהיה חדש. משהו אמריקאי מצ'וקמק...
אני רוצה להשתמש במעטפת החיצונית הקיימת (על מנת לשמור על המקוריות, לפחות למראית עין, של הרכב), ולהכניס לתוכה מערכת קירור חדשה.
המלצות?
איזה מערכות קיימות בשוק (12V ) ? מחירים?
ממה להמנע? (טעויות נפוצות)
(אם יהיה צורך, יש לי גישה לכל הציוד הדרוש לטיפול במערכות קירור, אז אני לא פוחד מבניית מערכת מחלקים- אם רק הייתי יודע אילו חלקים)
אסף.
סע לחוף שמן בחיפה,לכל-בו קירור ודבר עם מתי. תצא ממנו עם כל החלקים שיעלו לך כ-2000 שקל. הטלפון שם 048643366
רכס,
אתה משתמש במערכות שהם מוכרים? אפשר לפרט מה בדיוק? (אתה יודע, אני אוהב ללמוד לעומק מספיק לפני שאני הולך לקנות)
אסף.
אסף, אתה מדבר על המקרר בווסטפלה (פולקסוואגן)?
אם אני זוכר נכון יש לו גם אפשרות לעבוד על גז.
ואם אין לו את האפשרות הייתי חושב חזק בכיון שתהייה לו את האפשרות ורק בגלל שהרכב מתוכנן לעמידה במקום ולא לנסיעה (נסיעה עד הקמפינג לא נחשבת)
בשלנו לא מדובר בדגם הגז, אלא החשמלי בלבד (כרגע הוא 12/110 ). לא מטריד אותי, כי תהיה מערכת חשמל כפולה גם ככה, עם מצבר פריקה עמוקה ועם מטען "חשמל חוף" שטוען את המצבר (ומספק חשמל על חשבונו ולא על חשבון המצבר) כשחונים בקמפינג עם חשמל.
אסף.
אני קונה ממקומות שונים בהתאם לחלק הנדרש.לעיתים גם בכלבו קירור,רק שאצלו יש את כל המערכת ובקניה בודדת זה עדיף.יחד עם זאת תיקח בחשבון שזו עבודה מאוד מאוד מקצועית ,במיוחד עבודות הריתוך העדינות שקובעות את יעילות המקרר.בארץ יודעים את העבודה הזו כמו שצריך אולי שלושה אנשים.
itay-rover
13-06-07, 18:01
היי אסף
אם הבנתי נכון,אז אין לך בעיה עם מערכת 110 או 220 בזרם חילופין,מה שמוזיל מאוד עלויות.
מדחס 220 וולט בהספק הדרוש למקרר מיני בר וקצת יותר (10\1 כ"ס) עולה חדש בסביבות 600 ש"ח.במידה וכל שאר רכיבי המערכת קיימים אז כאן ההוצאה הכי גדולה שלך.
אם אתה מתעקש על כך שיעבוד גם ב-12 וולט,אני ממליץ עדיין לדבוק במדחסי 220 וולט חילופין ולהשקיע בממיר מתח של לפחות 2000 וואט המחירים שלהם היום כבר לא יותר מידי גבוהים,וכך גם תיהיה לך מערכת 220 וולט ברכב.
אם אין לך את שאר הרכיבים,קל מאוד לבנות לבד.אני בניתי לפני כמה שנים מקרר לג'יפ שמבוסס על מדחס כנ"ל,תא הקפאה ומעבה של מקרר אמקור ישן וארגז עץ מבודד שבניתי,בנוסף יש בו גם צ'ופר של "קולר" למים באמצעות משאבה שמסחררת מים בנחשון נחושת פשוט המותקן בגב המאייד.המים מסתחררים בין הנחשון למיכל מים מבודד מחוץ למקרר,מה שחוסך מקום איחסון של בקבוקים.
איתי
לא הבנת. אני רוצה שיעבוד רק על 12V. ה220, משמש לטעינת המצבר שיזין את המקרר.
אגב, סיפרו לי שמערכות 220V שלא מיועדות לעבוד בנסיעה- מתקלקלות מהר מאוד. זה נכון?
אסף.
itay-rover
13-06-07, 19:50
אוקי.אז אתה מעוניין במערכת 12 וולט.
לגבי עיניין התקלות,עבור מערכות 12 וולט ישנם שני סוגי מדחסים:מדחס הרמטי שהינו זהה למדחס הרמטי של 220 וולט וההבדל שהוא פועל על מתח חילופין של 12 וולט,מה שאומר שמשודכת אליו יחידה אלקטרונית שדומה בתפקידה לממיר מתח מזרם ישר לזרם חילופין.מבחינה מכנית,עד כמה שהתעמקתי,מדובר על תכן זהה,כלומר מיכל הלחץ של המערכת משמש גם כ"בית" למדחס ולמנוע זרם חילופין.כל המנגנון המכני רתום עם שלושה או ארבעה קפיצים לדפנות הפנימיות של המיכל.בכך מושג שקט הפעלה ושיכוך רעידות מהסביבה למדחס ולהיפך,כמובן שאת המחיר משלמים הקפיצים שבד"כ הינם גיבורים ואינם נכשלים.החסרון הוא מגבלה בשיפועים קיצוניים ביותר.
סוג שני,המדחס ה"סמי הרמטי" הינו מדחס קירור שדומה בצורתו הכללית למדחס ניפוח הגלגלים שנמכר בל.כ והיתרון שלו הוא שכמעט ואין רגישות לזווית ההפעלה ולכן משתמשים בו לרוב במשאיות שבהן קיים סיכויי להיפוך של מעל 90 מעלות עקב היפוך הקבינה לטיפולים במנוע המשאית.כמו כן,מדחס זה מונע באמצעות מנוע זרם ישר והמנוע מופרד ממערכת הקירור,כלומר הוא מתחבר ישיות לגל הארכובה של הדחס אבל אינו מצוי בסביבה בו נמצא הקרר.מדחסים אלו נחשבים "haevy duty"
אני חושב שניתן להשיג מדחסי 12 וולט כאלה וההרמטים בחנות שנקראת "גלים שיווק" בבצרה.לצערי אין לי את הטלפון של בעל העסק,אבל קוראים לו מאיר....
איתי.
AvigdorAharon
15-06-07, 15:37
המדחס של המקרר שמוכר זינגר, מעולה.
מניסיון של 4 אנשים במשך 4 שנים כל אחד, אפס תקלות מדחס.
ביום ראשון אני אמצע לך את השם המדויק.
כמובן 12V.
אביגדור
AvigdorAharon
15-06-07, 15:38
מצאתי (הזמן עובר מהר...):
http://www.r-k.co.il/Product.asp?Pid=C41&Cat2Cat1ID=713&Cat2ID=0
זהו המקרר, אפס תקלות.
המדחס רשום בקישור.
אביגדור
חזרה לעניינים אחרי כמה זמן..
אז זה מה שאני צריך:
http://relimg.reliancemarine.com/67590305.jpg
מדחס, מחליף-חום, ויחידת בקרה. בירורים שונים מצביעים על ערכה באזור של יותר מ2000 ש"ח. יקר לי.
אז- אם למישהו יש רעיון מהיכן להשיג חלקים בזול יותר (משומשים? ) אני אשמח. אם למישהו מהחברים יש מקרר שהגוף שלו שבור והחלקים תקינים- אני אשמח לקנות במחיר מתאים.
אסף.
אז- אם למישהו יש רעיון מהיכן להשיג חלקים בזול יותר (משומשים? ) אני אשמח. אם למישהו מהחברים יש מקרר שהגוף שלו שבור והחלקים תקינים- אני אשמח לקנות במחיר מתאים.
תבוא לקחת מדחס של מקפיא, כמו בתמונה, עם כפתורי ההפעלה וחיבורי החשמל, אך ללא רשת הקירור. (ואת זה אומר לך מהיכן לפרק, 100 מטר ממני - אם תבוא מהר - אני אהיה כל סוף השבוע בבית).
אגב, משנה למדחס מול איזה מחליף חום הוא עובד?
אסף.
לאחר שיחה עם אסף - מה שהצעתי לא פותר לו את הבעייה, כיוון שחשבתי שהוא יכול גם של 220V.
לכן, בקשתו למדחס ואביזרים, שלושה פוסטים מעל - עדיין בתוקף.
itay-rover
15-11-07, 21:31
לאור הירידה במחירי ממירי המתח (אינוורטר)הייתי שוקל שוב את האופציה.ככה,במחיר של מדחס 12 וולט אתה מקבל גם מערכת חשמל ביתית(220 וולט)בהספק של כ 1500 וואט.
איתי
איתי, זה נראה לי בזבוז אנרגיה איום. תחשוב על כל הפעמים שהמדחס נכנס לפעולה, וכמה חשמל מתבזבז- עלול לגמור את המצבר מהר יותר משמעותית מאשר אופציית ה12V, לדעתי.
אסף.
מישהו מכיר את קירורית (http://www.kirurit.com/contact.htm) ?
אסף.
itay-rover
16-11-07, 07:16
אסף,מקרר 12 או 24 יעודי בעל מדחס "הרמטי"(האליפסות השחורות שניראים כמו מדחסים ביתיים)להבדיל ממדחס 12 או 24 שנקרא haevy-duty ומיועד בעיקר למשאיות עקב היפוך הקבינה לצורך גישה למנוע,הניו בעל מערכת חשמלית זהה למערכת שהצעתי,בהבדל קטן מבחינה חשמלית לדעתי,מדובר למעשה במנוע זרם חילופין 12 או 24 וולט,ואם תשים לב,גם אל מדחסים אילו משודכת יחידה אלקטרונית שתפקידה הוא בדיוק כתפקיד הממיר,הפיכת זרם ישר לזרם חילופין,רק במתח נמוך יותר,אבל כידוע ,לאחר שיש לך זרם חילופין זו כבר לא בעיה גדולה וגם לא הפסד גדול לשנות את המתח באמצעות שנאי.
לגביי הסוג השני של המדחסים שהזכרתי(heavy-duty) אלו באמת משתמשים במנוע זרם ישר רגיל,אבל,מדחסים אלו עובדים עם דיאפרגמה,וזו נוטה להיקרע אם המקרר לא בשימוש יומיומי.
אגב,לדעתי ולצערי,שכח מזה שהמקרר יעבוד ללא טעינה כלשהיא של המצבר.אם על ידי מערכת התנעה אוטומטית של המנוע כתלות בירידת מתח המצבר או בהספקת מתח חיצוני למצבר מגנרטור או כל אמצעי שהוא....
איתי.
AvigdorAharon
16-11-07, 08:10
מישהו מכיר את קירורית (http://www.kirurit.com/contact.htm) ?
אסף.
אתה מתכוון לרכוש מהם מקרר או רק חלקים שחסרים לך?
אביגדור
חלקים. (מדחס)
שכח מזה שהמקרר יעבוד ללא טעינה כלשהיא של המצבר.אם על ידי מערכת התנעה אוטומטית של המנוע כתלות בירידת מתח המצבר או בהספקת מתח חיצוני למצבר מגנרטור או כל אמצעי שהוא....
זה די ברור...
אסף.
מסקנות לאחר בנית מקרר....לפני מספר שנים בניתי מקרר לטיולים,נדרש לי נפח אחסון גדול,לכן נלקח גוף של מקרר" אמקור16". המקרר (פועל עד היום)כולל תא הקפאה ,ותא לטמפ +4
המקרר מונח בשכיבה על טנדר.
מדחס 12vירד מהפרק עקב הספק נמוך 0.1 כ"ס (מספיק למיני בר)וזהוא ההספק היחידי שיש בשוק.
לכן נבחר מדחס 4\1 כ"ס(לטמפ נמוכה).
בזמן נסיעה המקרר מופעל עם ממיר מתח 1000wועובד מצויין ...ושרד כבר את רוב מעלות הנגב...
בחניה בדר"כ מופעל ע"י גנרטור.
מדחס 12 כולל מ"ע לניתוק בזמן ירידת מתח המצבר....בדיוק כמו ממיר מתח.
הממיר מספק אפשרויות נוספות לשמוש ב220v.
מדחס 220V נפוץ הרבה יותר ואמינותם מוכחת.ומחירו כ 10\1(בהתחשב בהספקו).
בדר"כ נדרש להוסיפ למדחס עזר להתנעה שמונעה נפילת הממיר(נפילת מתח בזמן התנעה).
לפי התאור שלך כנראה ברכב מותקן מקרר "ספיגה"שאנו כולל סידור לסילוק החום(מעבה),והספק הקור שלו נמוך מאד.
לפי כל התאורים שלך היתי ממליץ לך לקנות מקרר מיני בר כ-500 ש"ח +ממיר מתח (כ-800W).
רק חשוב לבדוק שהמקרר מניעה עם הממיר שתבחר...הבעיה היא רק בזמן התנעה.
בדר"כ נדרש להוסיפ למדחס עזר להתנעה שמונעה נפילת הממיר(נפילת מתח בזמן התנעה).
אפשר בבקשה הסבר מה זה אומר ואיך עושים את זה.
אסף - למיטב הבנתי מהאתר של קרורית מדובר בקרור ע"י חצאי מוליכים (דיודות)
הנצילות של זה נמוכה מתאים למשאית עם מצברי ענק שרוב היום נוסעת....
ראה http://www.kirurit.com/services.htm
עזר התנעה:מדחסי קרור (בגדלים המדוברים)מצוידים בממסר שמחבר סליל נוספ בזמן התנעת המדחס . ברגע התנעת המדחס הזרם הנצרך הוא פי 7 מבזמן עבודה(שלזה אין כיסוי בממיר בדר"כ).
שיטת התנעה זו נקראת law start.
ישנם מדחסים שמסופקים אם מ"ע hi start שכוללת קבל התנעה(בקרור מסחרי).
ניתן לבקש מדחס כזה או להחליפ מערכת התנעה.
ישנה ארכה אלקטרונית תחליפית להתנעה רכה שנקראת spp.
מנסיוני עדיפה מ"ע hi start (לא האלקטרונית).
במע spp
נ.ב לפי דעתי למקרר מיני בר לא תדרש מ"ע התנעה מיוחדת ....
אני מדבר על מדחס של 4\1 כ"ס...
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.