PDA

צפייה בגרסה מלאה : המרת מידות לידית מומנט

ליאור ג
09-11-06, 10:40
שלום לכולם
אני מתכנן לקנות ידית מומנט אבל לפני שאני קונה רציתי לודא את הטווח שאותו אני צריך
יש לי סוזוקי סמוראי 95 ובסר הרכב של haynes רשומות מידות המומנט שאני צריך אבל הן רשומות ב Ft-lbs או ב in-lbs
חיפשתי איך להמיר את המידות אבל לא מצאתי באף מקום את ה lbs אני רק מוצא
(foot pound-force (ft lbf
בקיצור lbf ולא lbs כמו שרשום לי בספר ,
אני מניח שזה אותו הדבר ושבשביל להפוך לניוטון / מטר צריך להכפיל ב 1.356
(אני גם מוצא ( pound force- inch (lbf in שגם פה יש lbf במקום lbs שאני מחפש אבל את זה אני יודע איך להפוך ל ft-lbf אז זה בסדר )
בקיצור רציתי לודא שאכן כך הופכים את המידות וגם לשאול בעצם איזה טווח לידית מומנט אני צריך
ראיתי בשירשורים קודמים שצריך בעקרון טווח של 14-200 ניטון/מטר אבל לפי הספר רכב שלי את ה steering knuckle seal retainer bolts צריך לסגור ב 96 in-lbs שאם אכן אני צודק בדרך ההמרה שלי זה יוצא קצת פחות מ 11 ניוטון למטר
בקיצור - איך הופכים את המידות והאם יש המלצות לגבי הטווח?
תודה
ליאור

asafk
09-11-06, 10:49
ברוב הידיות ששוות משהו מצויינים המומנטים גם במידות מטריות וגם במידות אינצ'יות.

אסף.

נמרוד
09-11-06, 10:49
ליברה/פאונד/ליברה-פורס = אותו דבר כמו שניחשת

12 אינץ'-פאונד = פוט-פאונד = 1.36 ניוטון-מטר

צריך לסגור ב 96 in-lbs שאם אכן אני צודק בדרך ההמרה שלי זה יוצא קצת פחות מ 11 ניוטון למטר

מדויק :smile:

ליאור ג
09-11-06, 10:54
תודה
אם אכן צדקתי וצריך רק 11 ניוטון מטר הרי שידית בטווח 14-210 לא מתאימה - מה עושים במקרה כזה? האם יש ידיות עם טווח גדול יותר?
תודה
ליאור

נמרוד
09-11-06, 11:04
steering knuckle seal retainer bolts

אם אני מבין נכון אתה מתכוון לברגים הקטנים בהיקף שמחזיקים את אטם ה"לבד"? פשוט סגור אותם ביד, עם מפתח - לא בוקסה - בעדינות. אמנם יש ידיות מומנט לתחומים קטנים יותר - יש לי גם ידית מומנט 1/4 אינץ' קטנה - אבל אני כמעט לא משתמש בה.

לפני השימוש בידית מומנט, צריך להבין את המשמעות של סוג ואורך הכלי. נכון שיש בוקסות קטנות - למשל 10 מ"מ - גם בסט של דרייב 1/2, אבל לסגור עם ראצ'ט 1/2 ענק בורג 10 שמחזיק נניח את מכסה הלוקר בסמוראי או את אטם הלבד הנ"ל, זה מתכון בטוח לגזירת ברגים. לעומת זאת אם תשתמש בראצ'ט 1/4 או הכי טוב, במפתח רינג 10 מ"מ, מידת המומנט שתפעיל ביד בצורה סבירה הרבה יותר קטנה. האורך של כל מפתח מתוכנן בהתאם לקוטר הברגים שלהם הוא נועד, ולכן אם אתה סוגר אותו בכוח היד בצורה סבירה (מה זה סבירה? לא נתלה על המפתח/ דופק עליו עם פטיש/ מלביש עליו צינור מאריך של מטר...), אתה סוגר למומנט הנכון.

ליאור ג
09-11-06, 11:11
שוב תודה על התגובה - זה כנראה בדיוק מה שאני אעשה

"אם אני מבין נכון אתה מתכוון לברגים הקטנים בהיקף שמחזיקים את אטם ה"לבד"? "

לגבי מה זה בדיוק אז האמת שאני חדש בתחום וטרם הספקתי לסגור את הברגים האלו ואני לא בטוח במאה אחוז מה הם ואת השם המסובך ציטתי מספר הרכב ,אבל אני אכן מניח לפי השם שמדובר בברגים שמחזיקים את הלבד
ליאור

חנן-ג'יפולוג
09-11-06, 12:19
בקשר להערה של נמרוד, אז אפשר לסגור ברגים קטנים גם עם רצ'ט גדול. פשוט צריך להחזיק ברצ'ט באיזור קרוב יותר למנגנון שלו, עד כדי מצב שפשוט שמים כף יד על מנגנון הרצ'ט, בלי לגעת בכלל בידית. בצורה כזו מבטיחים שלא יהיה ניתן להפעיל מומנט גדול מדי.

עמיקם
10-11-06, 16:01
פה אתה יכול להפוך כל נתון לפי רצונך.
http://www.motorbikes.be/en/convert.aspx

-->