PDA

צפייה בגרסה מלאה : צמיגי פירלי. מישהו מכיר ?

ranko21
13-10-06, 08:28
הי חבר'ה.
צריך להחליף סט צמיגים שלם (31.10.5R15). מבקש המלצות לגבי האפשרויות הר'מ:
1.פירלי סקורפיון מאג (MT). מישהו מכיר/שמע ?
2.MT/R של גודייר.
3.KL75 של קומו.
4. MT של דנלופ.
הפירלי והדנלופ עומדים על כ 600 ש'ח. שני הדגמים האחרים יקרים בכ 100 ש'ח לצמיג.
תודה מראש.

דרור ברלי
13-10-06, 11:26
הפירלי מעולה. מומלץ.

רפי 33
13-10-06, 23:05
היי
אכן הפירלי מעולה - לנסיעה ועבירות.
אך כל זאת עד להפרדות הרפידות, הקורית חדשות, לבקרים ואז יש תופעה של כעשרה
פנצ'רים קטנטנים והאחריות - יוק !!!

אלון
13-10-06, 23:29
הסקורפיום פירלי מעולה ואוחז כמעט בכל שטח פרט לבוץ חלקלק אבל כשהגומי מאבד נפח ולפני סוף חיי הצמיג יש רגישות לפנצ'רים מכל שטות, אפילו קוץ יחדור את הגומי, אבל שווה כי אפילו על הכביש יש אחיזה מעולה ורעש זניח (הפנצרים מרגיזים אבל איבוד האויר איטי ולוקח כמה ימים כי הגומי הרך אוחז בגורם הפנצ'ר ומונע איבוד אויר) מומלץ

מידבר
15-10-06, 08:59
תודה רבה לכולם.
נשארתי עם שאלה אחת: מהו אורך חיי צמיג כנ'ל ?

יוני5
15-10-06, 10:06
הפרש של 400 ש"ח ל סט MTR? לך עליו בלי לחשוב בכלל.
שלוש שכבות בדופן, עמיד מאוד, אצלי כבר קרוב ל 60,000 ק"מ ונראה מצויין, ועוד הרבה מעבר לכך אצל רבים מחברי הפורום. צמיג מעולה. המלצה חמה.

יוני5

נמרוד
15-10-06, 12:26
אני קניתי לפני שבועיים סט רביעי של גודייר MT/R, הנסיון שלי איתם טוב מספיק שלא מעניינות אותי אופציות אחרות.

תבין מזה מה שתבין.

בוזי
15-10-06, 13:18
אצלי הפירלי מעל 80K. שחוקים, אבל שלמים.
הסט הבא יהיה זהה.

yogibear
15-10-06, 14:23
גם אצלי פירלי סקורפיון כ 8 חודשים , עשו כבר כמה אלפי ק"מ , מרוצה מהם למרות שאין בתקופה הזו להעיד על אמינותם. הם שקטים ואינם מרעישים. אחיזת כביש ובדרדרות טובה.

אריק
15-10-06, 14:32
דיון בנושא

http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=15287 (http://)
אריק

מידבר
15-10-06, 15:29
אז האם באמת שווה ?

דרור ברלי
15-10-06, 17:36
הפירלי שרדו אצלי קצת מעל 50K עד להחלפה. חודש-חודשיים קודם הם כבר התחילו לאבד אוויר ונראו יבשים לגמרי. מצד שני - הסופה שלי חונה בחוץ, בשמש ובגשם, עושה הרבה שטח קשה בלחץ אוויר נמוך, ובנסוף גם נוסעת ביומיום - עם שתי נעילות אוטומטיות.
היום זה ברור לי שברכב עם דיפ' פתוח/נעילות נשלטות הם היו חיים הרבה-הרבה יותר. נעילה אוטומטית (במיוחד מאחור) מפרקת ותולשת את הקוביות של כל צמיג, ואחרי שנה ומשהו של שימוש תוכלו לראות שהאחוריים בלויים בהרבה מהקדמיים. המסקנה - לנעולים מאחור בדטרויט/לוקרייט/נו-סליפ: אם אתם רוצים להאריך את חיי הצמיגים בצעו החלפה בין הקדמיים לאחוריים מדי כמה חודשים, כדי להשוות את הבלאי בין הצמיגים.

לזכות הפירלים ייאמר שלמרות שהיחס שקיבלו ממני גבל בהתעללות, הם לא סבלו מאף פנצ'ר מעולם ותמיד הפגינו אחיזה מעולה בכל סוגי השטח. יותר מזה - אחד מהם שרד בגבורה גם בומבה רצינית מסלע גדול במהירות שמעל 100 קמ"ש על לחץ אוויר די נמוך, בומבה שעיקמה קשות את הג'נט וקילפה ממנו את הצמיג. אבל הצמיג לא התרגש מזה בכלל. יישרתי את הג'נט, מילאתי אוויר והמשכתי לנסוע עם אותו צמיג עוד שנתיים והרבה עשרות טיולים ארוכים... כשקניתי אותם הם עלו חצי מ-MTR (באותה פנצ'ריה שנחשבת לזולה במיוחד), ולמעט רעש חזק בכביש, התגלו כצמיגים מצוינים באמת.
היום הפירלי התייקר קצת, וה-MTR הוזל, כך שזו באמת התלבטות. אם כסף לא מהווה מכשול, יש רק צמיג אחד שבאמת הוכיח את עצמו ללא עוררין לאורך שנים בכל המידות ובכל הג'יפים - BF MUD. אבל הוא יקר להחריד וגם הוא מתייבש בסוף והולך לפח. כך שלדעתי עדיף לשלם הרבה פחות אבל להחליף לסט טרי ורענן בתדירות קצת גבוהה יותר.

shay1
15-10-06, 19:41
היום הרכבתי סט של מקסיס בקשוט
ניראים טוב והמחיר מפתה

חנן-ג'יפולוג
15-10-06, 19:57
אני, בניגוד לרוב, לא ממש מתלהב מהגודייר. יש לי נסיון של ארבע שנים ו33K ק"מ איתם.

הם עובדים, הם לא נקרעים בשנים הראשונות, ולפי כל העדויות הם גם שורדים קילומטראז' יפה, אם כי אני לא יכול להעיד על כך, עקב הקילומטראז' השנתי הנמוך שלי.

אבל, כבר מההתחלה הקוביות נאכלות, נקרעות בקצוות ובאופן כללי נראות לא טוב. כאמור, זה כנראה לא משפיע על אורך החיים הכללי של הצמיג, אבל זה נראה רע, וזה משפיע באופן תכוף על איבוד האיזון של הצמיג. יצא לי כבר לנסות לאזן את הצמיגים שבוע אחרי שבוע, ובאיזון השני היה שוב חוסר איזון של 50 גרם לכל צמיג! החלפתי את הצמיגים האחוריים לאחר שלוש שנים מיום הייצור, כשהקרעים בדפנות נהיו מוגזמים ויזואלית, אם כי לא חדרו את הצמיג, ובטיול האחרון אחד הצמיגים הקדמיים נקרע בצד, לאחר ארבע שנים מיום הייצור.

חוץ מזה, ההרגשה שלי היא שהם לא לגמרי עגולים אחרי ארבע שנים מיום ייצורם. גם אחרי איזון, נותרות רעידות קלות בהגה במהירויות מסוימות. ליתר ביטחון, אני אבדוק את הנושא שוב לאחר שאני אחליף את הצמיגים הקדמיים בBFים בימים הקרובים.

אם לסכם, זה לא שהם לא טובים, אבל אני לא בטוח שהתמורה לכסף שהם עולים היא טובה.

אני מעדיף לשלם יותר ולקנות את הBFים. הנסיון הלא ארוך שלי איתם כזוג אחורי: 23K ק"מ בשנה, מעיד שהם מושלמים בשבילי, לא פחות מזה. הקוביות יפהפיות, ללא שמץ של קרע, הדפנות כנ"ל, הצמיגים נראים חדשים לגמרי, ולפי עובי הבשר האפסי שירד מהקוביות, אני יכול להניח שהם יחיו מבחינת השחיקה בסוליה עוד הרבה מאוד עשרות אלפי ק"מ.

ophir
16-10-06, 18:29
קניתי היום אצל אייל מצמיגי רמת אביב (יופי של שרות!) את סט הפירלי השני שלי. יש עכשיו מבצע עליהם 500 ש"ח לפני מע"מ. לטעמי צמיגים מצויינים.

-->